- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 56
Thread: Πως φαίνεται η ορφάνεια
-
10-04-2008, 07:50 AM #21
Re: Πως φαίνεται η ορφάνεια
Το θέμα που μπήκε και αναφέρεται στα λεπτά ζητήματα της ολοκλήρωσης του κύκλου της ζωής ή των δοκιμασιών που προκύπτουν κατά τη διάρκειά του είναι πολυσύνθετο. Έχει διαστάσεις πρακτικές και θεωρητικές. Και οι δύο διαστάσεις όμως, όπως και οι επί μέρους διακλαδώσεις και επεκτάσεις τους, απορρέουν από την φιλοσοφική θεώρηση του καθενός ξεχωριστά.
Στην αστρολογία, αν και θα έπρεπε να είναι πιο απλά, τα πράγματα εμπεριέχουν έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας, ο οποίος εν πολλοίς δημιουργείται από τη στάση και τη συμπεριφορά των ίδιων των αστρολόγων (ή αυτών που αυτοαποκαλούνται αστρολόγοι). Στα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με το "σπορ" έχω παρατηρήσει μια κοινή συνισταμένη από την πλευρά των αστρολόγων, η οποία εδράζεται κατά βάση στη φράση "δεν μιλάμε για αυτά τα πράγματα", που όμως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πρακτική τους όταν η κουβέντα για τα συγκεκριμένα ζητήματα γίνεται σε κλειστό κύκλο και αφορά είτε "επώνυμους" είτε γνωστούς στον συγκεκριμένο κύκλο.
Θεωρώ ότι είναι εξηγήσιμη και τελείως ανθρώπινη η συμπεριφορά αυτή. Και δεν πρόκειται να αλλάξει, νομίζω. Και εξηγούμαι γιατί. Είναι λογικό ο κάθε άνθρωπος να προσεγγίζει τα ζητήματα αυτά με βάση τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, έτσι όπως αυτή έχει σμιλευθεί από τις γενικότερες συνθήκες. Αστρολογικά αν το δούμε χονδρικά, νομίζω ότι διαφορετική αίσθηση για το θάνατο θα έχει κάποιος με Ήλιο στον 5ο και διαφορετική κάποιος με Ήλιο στον 8ο π.χ. Ένας τύπος του Νερού διαφορετικά θα προσεγγίσει το θέμα σε σχέση με έναν του Αέρα.
Βλέπουμε δλδ, ότι η ίδια η αστρολογία, ως εργαλείο, δείχνει και τους τρόπους με τους οποίους ένας σοβαρός και έμπειρος αστρολόγος (ή κάποιος που ασχολείται αλλά δεν αυτοαποκαλείται επαγγελματίας) θα χειριστεί το θέμα. Ο "σαρδανάπαλος" που θα θελήσει είτε να εντυπωσιάσει είτε να διαχειριστεί δολίως την αγωνία κάποιου με σκοπό το δικό του όφελος υπήρχε και θα υπάρχει, όπως πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν οι "καλοί" και οι "κακοί" σε κάθε κοινότητα, βιοποριστική/κοινωνική. Απλώς το ζήτημα για εμένα είναι ο περιορισμός του πλήθους των "κακών".
Εν κατακλείδι, νομίζω ότι τα θέματα αυτά θα συνεχίσουν να κουβεντιάζονται σε κλειστό κύκλο πιο ελεύθερα και με πιο άμεσες (σκληρές για κάποιους) αναφορές και να σταματά η κουβέντα όταν οι του κύκλου διαπιστώνουν ότι παρίσταται κάποιος που μπορεί να μην έχει αναπτύξει θεώρηση που θα τον προφυλάξει από παρανοήσεις.Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
10-04-2008, 10:07 AM #22
Καλημέρα καλημέρα!!
Πολύ ενδιαφέρουσες οι δημοσιεύσεις όλων και σας ευχαριστώ γι αυτό!
Οι γνώσεις μου στην αστρολογία είναι λίγες, αλλά διαβάζω και ασχολούμαι σχεδόν καθημερινά, για να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτό το μυστήριο του ουρανού με τους χιλιάδες πλανήτες του, μου κινεί το ενδιαφέρον και εξιτάρει την επιθυμία μου για την εξερεύνησή του
Για όσους ενδιαφέρονται να ψάξουν τις όψεις των πλανητών μου την ημέρα του συμβάντος:
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 12.04.1962 ώρα 11:15 (πρωί)
Ο πατέρας μου είχε γεννηθεί 10.03.1932 Θεσσαλονίκη ώρα δε γνώριζε
Η μέρα του Θανάτου του ήταν η 31.03.2008 ώρα 07:00 (πρωί)
Αν κάποια-ος ασχοληθεί με το θέμα, ας μου πει κι εμένα τα αποτελέσματα της έρευνάς του.
Σας ευχαριστώ θερμά όλες-ους, γιατί έστω και με το που γράφω το πρόβλημά μου, νιώθω ότι εκτονώνομαι συναισθηματικά.
Να έχετε μια όμορφη και χαρούμενη μέρα."Φτιάχνεις όμορφο μέλλον, αν ζεις όμορφο σήμερα. Γιατί το σήμερα γίνεται δυνατό παρελθόν που επιστρέφει και επηρεάζει το αύριο."
-
11-04-2008, 01:42 PM #23
Πάντα με απόλυτο σεβασμό στις θεωρήσεις και απόψεις όλων σας θα ήθελα απλά να αναρωτηθώ ειλικρινά τί νόημα έχει για κάποιον το αν θα μείνει ορφανός πράγμα που σημαίνει ότι είτε γεννήθηκε χωρις γονείς ή γονέα είτε ένας απ' αυτούς ή και οι δύο απεβίωσαν αργότερα κάποια στιγμή, να διαγράφεται στον χάρτη του..
Ειλικρινά ο θάνατος και κατά συνέπεια η απώλεια δηλαδή και η ορφάνια είναι τόσο φυσικά και τελεσίδικα που δεν καταλαβαίνω τί νόημα έχει...είτε να διαβλέψουμε την ορφάνεια είτε τον ίδιο το θάνατο...
Με λίγα λόγια παρότι είναι λεπτό το ζήτημα και πιστέψτε με το σέβομαι αυτό,τί είδους συναίσθημα σας ωθεί σ' αυτού του είδους την αναζήτηση?
Πόσες φορές άνθρωπος είμαι;
-
11-04-2008, 02:57 PM #24
Νομιζω πως αυτο που ωθει σε τετοιε ερωτηματα ειναι η αγωνια για τον γονιο, οταν ειναι σοβαρα αρρωστος, αλλα και μετα την απωλεια, η αναγκη να απαντηθει το τεραστιο συναισθηματικα ερωτημα "γιατι;"
Η το ερωτημα "θα μπορουσαμε να το αποφυγουμε/πολεμησουμε αν το ξεραμε νωριτερα"; Η "ηταν "μοιραιο να γινει;"
Παντως η εννοια του μοιραιου μπορει σε καποιες περιπτωσεις να ανακουφιζει καπως τον πονο.
**Κι εγω ειμαι της αποψης οτι δεν εχει νοημα ως προβλεψη γεγονοτος. Νοημα εχει, εκ των υστερων μονο για τις πιθανες επιδρασεις της απωλειας στον χαρακτηρα και την ψυχολογια του ατομου.:bigsmile:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
11-04-2008, 03:12 PM #25
Και για να το κάνω λίγο πιο φιλοσοφικό..γίνεται να θες να ψηλαφίσεις το αίνιγμα της ζωής και να κλείνεις τα μάτια στο αίνιγμα του θανάτου?
Πόσο μακριά μπορείς να πας έτσι?..ποιός ξέρει...Ίσως η σωστή πίστη να είναι η πίστη χωρίς αντικείμενο.. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΑΝ..
-
11-04-2008, 03:21 PM #26
Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
-
11-04-2008, 03:37 PM #27
Νομίζω πως τα δύο είναι αλληλένδετα...εννοόντας πως αν δωθεί απάντηση στο πρώτο ερώτημα, θα βρεθεί νόημα και για το δεύτερο...καθώς το δεύτερο δεν νοείται χωρίς το πρώτο...
...αυτά κατά την ταπεινή μου άποψη...είναι ΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΤΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...και όσο η επιστήμη δεν δίνει απαντήσεις στα θεμελιώδη ερωτήματα..τόσο θα κινούμαστε σε φιλοσοφικό επίπεδο, ο καθένας διαμορφώνοντας άποψη σύμφωνα με τις πεποιθήσεις που έχει χτύσει μεγαλώνοντας!!!
-
11-04-2008, 03:58 PM #28
Εχω την εντυπωση Μαυρο-ή-τι μου, οτι συνηθως προσπαθουμε να απαντησουμε στο δευτερο με τετοιο τροπο ωστε να δικαιωσουμε ή να δωσουμε νοημα στο πρωτο!!
Η επιστημη δεν νομιζω πως θα μπορεσει να δωσει απαντηση στα θεμελιωδη ερωτηματα. Δεν ειναι αρμοδια για κατι τετοιο. Και απο την στιγμη που δεν μας δοθηκε [;] η απαντηση με "φυσικο" τροπο [η απαντηση δλδ. να ειναι ενταγμενη μεσα στην ζωη μας, ή μαλλον να μην τιθεται καν το ερωτημα] θα βολοδερνουμε αναμεσα σε πεποιθησεις προσπαθωντας να δικαιωσουμε το περασμα μας στον κοσμο!:unsure::unsure:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
-
12-04-2008, 12:48 AM #29
Κάποιος που έχει χάσει τον γονιό του δεν αναρωτιέται "γιατί"..Βιώνει συναισθηματικό κενό (ειδικά αν ο γονιός φεύγει ξαφνικά και νέος)..Το τελευταίο που αναρωτιέται είναι οι πλανητικές θέσεις..Το να ψάξει κάποιος να βρει το πότε και αν μείνει ορφανός μου φαίνεται λίγο ψυχρά υπολογιστικό ή αγκίζει το άρρωστο...¨Ενας τέτοιος άνθρωπος μάλλον θα ξεπερνούσε εύκολα...¨η το εντελώς αντίθετο...Για φαντάσου ,το επόμενο βήμα να είναι να ψάχνουμε τους πλανήτες, για να βλέπουμε όψεις πιθανού θανάτου μας...Για φαντάσου:blink:
Φοβάμαι μήπως μια μέρα
με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!
-
12-04-2008, 01:16 AM #30
Όποιος εδιαφέρεται να μάθει ποσο ευκολο ειναι να κανει κανεις τέτοιες προβλεψεις, ας διαβάσει και αυτό αλλα να δώσει μεγάλη προσοχή, και στο τι λενε τα πρασινα γραμματάκια κατω-κατω.Νομίζω οτι ειναι η κατάλληλη απάντηση, στις απορίες πολλών.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.