s
Αιτιότητα ή συγχρονικότητα: Απόψεις - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 21 to 30 of 62

Re: Αιτιότητα ή συγχρονικότητα:Απόψεις

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Στην εποχή μας τα όρια επιστήμης και μεταφυσικής δεν είναι τόσο ξεκάθαρα... Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στο τι θεωρούμε επιστημονικό και τι όχι...
    Δεν διαφωνώ μ'αυτή την πρόταση καθώς και με όλα σχεδόν που έγραψες παραπάνω, αλλά τα ερωτήματα που θέτω σ'αυτό σκοπεύουν, να καταλάβουν όλοι ότι δεν ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από την Αστρολογία, ''χέρι θεού'' ή κάτι φυσικό. Γιάυτό ανέφερα συγκεκριμένα ερωτήματα και παραδείγματα για να διχαστούμε και να προβληματιστούμε πάνω σ'αυτά και να μην είμαστε τόσο μαύρο - άσπρο. Συνέχεια ακολουθώ το δόγμα ''ναι στην επιστημονική μέθοδο, όχι τόσο σχολαστικισμός με το τι είναι η Αστρολογία''. Γι'αυτό και αλλού έγραψα στην Κασσιόπη ότι δεν αποκλείω να υπάρχει άλλη αιτιολόγηση πέραν της μεταφυσικής σε σχέση με τους ανάδρομους και άλλα τόσα. Δεν ξέρουμε ουσιαστικά ακόμα, αλλά τουλάχιστον ως προς μια μέθοδο που θα τείνει να είναι επιστημονική πρέπει να συμφωνήσουμε αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί όπως θέλει η Κασσιόπη και άλλοι πολλοί σκεπτικιστές. Μιλάω για επιστημονική μέθοδο κυρίως παντού, όχι οπωσδήποτε για επιστημονική αιτιολόγηση αν το έχεις προσέξει. Κάποια αστρολογικά φαινόμενα εξηγούνται επιστημονικά, κάποια όχι, αυτό είναι αλήθεια, ας κρατηθούμε λοιπόν στο δρόμο της μετριοπάθειας. Χρησιμοποιώ τους οίκους, αλλά δεν σημαίνει ότι πιστεύω ότι κάτι φυσικό κρύβεται πίσω από αυτούς, μάλλον είναι μεταφυσικό. Η μέθοδος όμως με απασχολεί, και θεωρώ ότι πρέπει να ναι επιστημονική.

Τελικα μοιαζει η αστρολογια με την ψυχολογια κι αυτη εναν παρομοιο πολεμο εχει απ οτι εχω καταλαβει :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Ψυχη ή tambula rasa?Γονιδια ή εξελικτικη ιστορια?
    Μηπως υπαρχει περιπτωση κατι που υφισταται στη σφαιρα της μεταφυσικης και των αρχετυπων με τα χρονια να ενσωματωνεται στο χωρο της πραγματικοτητας και επειτα στο χωρο της επιστημης ως ορθολογισμος μονο και μονο για να μην φαινεται μεγαλυτερο απο μας για να μπορουμε να το ελεγχουμε (και αργοτερα ισως και κυριολεκτικοτερα να το ελεχουμε).
    ¨Η το τραβηξα πολυ?

Μηπως η αστρολογια δεν ειναι παρα ενας χαρτης για μας που μας δειχνει προς τα που βαδιζει καποιος και οχι επιρροες?
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Όνομα:
    Βασίλης

Δεν το τραβήξατε νομίζω. Αυτό που περιγράφετε είναι ο φυσικός ρους της ιστορίας... Όσον αφορά την αστρολογία χρειάζεται χρόνος για να δούμε προς τα πού θα πάει τελικά το πράγμα... Προσωπική μου γνώμη είναι η αστρολογία θα γίνει επιστήμη όταν εξεταστεί ο τρόπος που λειτουργεί η διαίσθηση και καταγραφεί επιστημονικά...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Προσωπική μου γνώμη είναι η αστρολογία θα γίνει επιστήμη όταν εξεταστεί ο τρόπος που λειτουργεί η διαίσθηση...
    Δηλαδή εννοείτε αν κατάλαβα καλά ότι η πρόβλεψη επιτυγχάνει όταν αυτός που εξέταζει τους χάρτες είναι ένας άνθρωπος με διαίσθηση που απλά χρησιμοποιεί τους χάρτες σαν μέσο ; όπως θα χρησιμοποιούσε τα χαρτιά ; Αν κατάλαβα σωστά.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Δηλαδή εννοείτε αν κατάλαβα καλά ότι η πρόβλεψη επιτυγχάνει όταν αυτός που εξέταζει τους χάρτες είναι ένας άνθρωπος με διαίσθηση που απλά χρησιμοποιεί τους χάρτες σαν μέσο ; όπως θα χρησιμοποιούσε τα χαρτιά ; Αν κατάλαβα σωστά.
    Ναι, περίπου αυτό... αλλά θέλει πιο πολύ ανάλυση.. αν το αφήσουμε εκεί ακούγεται σαν απλή μαντεία...

Θεωρώ ότι όταν μάθουμε πώς λειτουργεί η διαίσθηση θα ανακαλύψουμε και αυτό που λένε οι εσωτεριστές σκεπτομορφή, δηλαδή το νέφος ενέργειας που δημιουργείται από τη σκέψη μας όταν προεκτείνεται προς τους άλλους, που λειτουργεί σαν ενεργειακό πεδίο, δηλαδή έχει έλξη και άπωση (π.χ. τραβάμε όσους σκέφτονται σαν εμάς) και έχει αυτόνομη φυσική παρουσία, που σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να επιδρά στους άλλους ανθρώπους και για κάποιο διάστημα αφότου έχουμε φύγει εμείς από το χώρο. Όσο τρέφεται από παρόμοιες σκέψεις άλλων ανθρώπων μπορεί να συνεχίσει να συντηρείται... Με τον τρόπο αυτό θα εξηγήσουμε πολλά ζητήματα της ψυχολογίας, όπως την προβολή, τη μαζική υστερία, την επίδραση της ιδεολογίας ή της θρησκείας, κλπ. Τότε η ψυχολογία θα γίνει πλέον θετική επιστήμη, που θα μελετάει πεδία (θυμηθείτε ότι η χημεία ξεκίνησε ως αλχημεία, αλλά στην πορεία μετά τη διατύπωση της ατομικής θεωρίας των μορίων στην ουσία σήμερα είναι φυαική).

Έχοντας εξηγήσει το πεδίο της σκεπτομορφής θα εξηγήσουμε με όρους ενέργειας (δηλαδή τελείως αιτιοκρατικούς) τι είναι τα αρχέτυπα και το μαζικό ασυνείδητο (κατά τη γνώμη μου είναι ομαδικές σκεπτομορφές). Έτσι θα έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει και κληρονομικότητα πεδίων εκτός από αυτή των γονιδίων. Η αστρολογία θα εξηγηθεί έτσι ως εμπειρική επιστήμη, που κατέγραψε μετά από παρατηρήσεις χιλιάδων χρόνων συγχρονιστικά αυτά που στην πραγματικότητα βρισκόντουσαν δίπλα μας, δηλαδή τα πεδία ενέργειας. Έχοντας αναπτύξει τη διαίσθηση, ο μαθηματικός υπολογισμός του ωροσκοπίου θα είναι πλέον περιττός, καθώς θα μπορούμε να αναγνωρίζουμε αστρολογικές επιδράσεις ως χρώματα στην αύρα του καθενός...

Όλα αυτά είναι βεβαίως αυτή τη στιγμή τελείως μεταφυσικά και λίγο επιστημονική φαντασία... Συνεπώς ας μη δώσουμε και υπερβολική βαρύτητα σε αυτά, απλά τα αναφέρω ως μία προσωπική άποψη...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Οι σκεπτομορφές είναι σχετικές με την μορφογέννηση. Δεν έχω πείσει τον εαυτό μου ακόμα αν η Αστρολογία μπορεί να σχετίζεται μ'αυτά. Ο χάρτης ενός ανθρώπου λειτουργεί στην παραμικρή λεπτομέρεια πολύ πριν τον συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει. Οι σκεπτομορφές σίγουρα όμως έχουν να κάνουν με κάποιες άλλες, πολύ επικίνδυνες κατά τη γνώμη μου διαδικασίες. Είναι και η σύγχρονη αιτιολόγηση αυτού που παλιά αποκαλούσαμε μαγεία.

Όνομα:
    Βασίλης

Σωστή η επισήμανση σας... Οι σκεπτομορφές είναι μία μορφή σύγχρονης μαγείας... Αλλά η διαπίστωση αυτή τις χρωματίζει και αρνητικά, πράγμα που δεν είναι και πολύ σωστό. Σκεπτομορφές είναι επίσης και η τηλεπάθεια, το μάτιασμα, η προσευχή, η κατάθλιψη και ένα σωρό άλλα πράγματα... Ό,τιδήποτε περιέχει σκέψη φορτισμένη συναισθηματικά είναι μία σκεπτομορφή...

Σωστή η επισήμανση σας... Οι σκεπτομορφές είναι μία μορφή σύγχρονης μαγείας... Αλλά η διαπίστωση αυτή τις χρωματίζει και αρνητικά, πράγμα που δεν είναι και πολύ σωστό. Σκεπτομορφές είναι επίσης και η τηλεπάθεια, το μάτιασμα, η προσευχή, η κατάθλιψη και ένα σωρό άλλα πράγματα... Ό,τιδήποτε περιέχει σκέψη φορτισμένη συναισθηματικά είναι μία σκεπτομορφή...
    Προς το παρόν παράγω τη σκεπτομορφή μιας Ταύρου με στέλιουμ στον Ταύρο κάτω από τις φοινικιές, και πάω να δοκιμάσω την τύχη μου στα εξαυλωμένα πεδία. Συγνώμη για το χιούμορ μου, δεν είναι πλάκα, αλλά κάτι μεταξύ σοβαρού και αστείου, εφόσον δεν με βλέπω να με σώζει τίποτα άλλο. Συμφωνώ ότι δεν είναι μόνο αρνητικό η σκεπτομορφή, αλλιώς πώς θα ζούσα αυτά τα ευχάριστα που έχω ζήσει ; Κάνανε καλή δουλειά οι σκεπτομορφές μου κάποιες εποχές.

Μάλιστα. Καλά. Ας τοποθετηθεί όλο το φόρουμ πρώτα και μετά βλέπουμε.

Όνομα:
    Κωστής

Τι συζητάτε; :toung:
    Δώστε μου θέμα ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΕΓΚΥΡΑ
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)