s
Σχόλιο για το άρθρο "΄Μοίρα ή ελεύθερη βούληση" - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 32

Re: Σχόλιο για το άρθρο "΄Μοίρα ή ελεύθερη βούληση"

Quote Originally Posted by cat9 View Post
    Αγαπητέ jupiterios, να είσαι καλά για την απάντηση, αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής... Αυτά είναι κάποια πράγματα τα οποία έχεις διαβάσει και τα έχεις ασπαστεί σαν θεωρίες;
    Αγαπητη cat9 οσα ανεφερα παραπανω ειναι μια συνοπτικη και καπως χονδροειδης αναφορα οσων εχω κατα καιρους μελετησει απο διαφορες σχολες και συγγραφεις. Φυσικα το εχεις καταλαβει πιστευω οτι δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου. Σε καποιους ισως θυμισουν βουδιστικη σκεψη, σε αλλους ισως την θεοσοφικη σκεψη, σε καποιους τριτους ισως ακομα και τις θεωριες της ψυχαναλησης που μιλαει για το Εγω, το Υπερεγω και το Αυτο και παει λεγοντας. Ειναι ενας συγκερασμος επιρροων απο διαφορα συστηματα σκεψης που ομως πανω κατω λενε τα ιδια.

Παντως αν το ψαξεις περισσοτερο (πχ καμπαλα, θεοσοφια, μασονικες θεωρησεις, εσωτερικος χριστιανισμος κλπ) θα δεις οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. Δεν ειναι μονο 2 τα επιπεδα οπως λες επιγειο και ουρανιο. Στην πραγματικοτητα δεν ειναι ουτε 3 οπως απλοϊκα ειπα εγω. Ειναι πολυ περισσοτερα (καποιοι μιλουν για 7, καποιοι αλλοι για 9). Λενε ας πουμε οτι υπαρχει επισης το βασιλειο της ανοργανης υλης (αψυχα αντικειμενα), το βασιλειο των αγγελων (ανωτερες οντοτητες) και κ.ο.κ. μεχρι να φτασεις στο υψιστο επιπεδο του Απολυτου, του Μοναδικου Θεου, του ΟΛΟΥ. Εξαρταται παντα ποια σχολη σκεψης ακολουθεις.

Φυσικα ολα αυτα δεν αποδεικνυονται εμπειρικα - οποτε ειναι θεμα προσωπικης πιστης, παιδειας και αντιληψης για το τι θα δεχτεις και τι θα απορριψεις.

2. Re: Σχόλιο για το άρθρο "΄Μοίρα ή ελεύθερη βούληση"

Λοιπόν, το θέμα της ελεύθερης βούλησης είναι περίπλοκο και εξαρτάται μάλλον από τη φιλοσοφική τοποθέτηση του καθενός.Υπάρχουν πολλές θεωρίες και για την ανθρώπινη ανάπτυξη και για την ανθρώπινη ύπαρξη.
    Εγώ μάλλον συντάσσομαι με την άποψη του Freud, όπως είπε ο jupiterios, όπου το μεγαλύτερο έλεγχο της συμπεριφοράς μας τον έχει το ασυνείδητο και όχι το συνειδητό. Αυτό το ασυνείδητο πλάνο απεικονίζεται πιστεύω στο γενέθλιο χάρτη και από εκεί και πέρα ξεκινά η διαδικασία επαλήθευσης-εκπλήρωσης.

Roadrunner, δηλαδή έχεις καταφέρει κάθε φορά που το γενέθλιο τετράγωνο Αρη-Ποσειδώνα σου ενεργοποιείται με άσχημο τρόπο, να το εκμεταλλεύεσαι προς όφελός σου?

Όνομα:
    Φωτεινή

Quote Originally Posted by EPANASTATIS24 View Post
    Roadrunner, δηλαδή έχεις καταφέρει κάθε φορά που το γενέθλιο τετράγωνο Αρη-Ποσειδώνα σου ενεργοποιείται με άσχημο τρόπο, να το εκμεταλλεύεσαι προς όφελός σου?
    Όχι κάθε φορά, αλλά κάθε φορά προσπαθώ πάντως. Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κάποιες φορές όχι. Αλλά πάντως δεν βλέπω μοιρολατρικά την όψη.:bigsmile: Επειδή ωστόσο το "προς όφελος μου" δεν μου αρέσει και τόσο, θα έλεγα με όχι και τόσο άσχημο αντίκτυπο στην ζωή μου. Κι αυτό γιατί κάποιες φορές επιλέγουμε συνειδητά κάτι που δεν είναι προς όφελος μας, αλλά προς όφελος των υπολοίπων.:bigsmile:
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Όνομα:
    Κάτια

Λοιπόν, το θέμα της ελεύθερης βούλησης είναι περίπλοκο και εξαρτάται μάλλον από τη φιλοσοφική τοποθέτηση του καθενός.Υπάρχουν πολλές θεωρίες και για την ανθρώπινη ανάπτυξη και για την ανθρώπινη ύπαρξη.
    Εγώ μάλλον συντάσσομαι με την άποψη του Freud, όπως είπε ο jupiterios, όπου το μεγαλύτερο έλεγχο της συμπεριφοράς μας τον έχει το ασυνείδητο και όχι το συνειδητό. Αυτό το ασυνείδητο πλάνο απεικονίζεται πιστεύω στο γενέθλιο χάρτη και από εκεί και πέρα ξεκινά η διαδικασία επαλήθευσης-εκπλήρωσης.

Αγαπητέ μου τείνω να συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με την απεικόνιση του ασυνείδητου στις επιλογές της ζωής που έχουν υλική υπόσταση και πρακτικό αντίκτυπο. Πράγματι ο χάρτης του καθενός ενέχει θέση εγχειρίδιου χρήσης ενός πολύπλοκου «μηχανισμού». Είναι κάτι σαν τους κανόνες ενός παιχνιδιού.
    Η δική μου φιλοσοφία -γιατί στην πραγματικότητα ο καθένας φτιάχνει το δικό του φιλοσοφικό οικοδόμημα και είναι τέτοιο που να εναρμονίζεται με το σύστημα αξιών του- η καρδιά του «μηχανισμού», τοποθετείτε στο σημείο που βρίσκονται οι δεσμοί της σελήνης. Σε αυτή την ζωή ήρθες να «παίξεις» ένα παιχνίδι που σκοπός του είναι να φέρεις σε πέρας την αποστολή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο χάρτης μας, μας δείχνει με τι εφόδια και τι αντιξοότητες θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Αυτό από μόνο του έχει κάτι το μοιραίο, αλλά αφήνει περιθώρια για ελεύθερη βούληση. Το πόσο καλά θα παίξεις και τι θα αποκομίσεις από την χαρά του παιχνιδιού, είναι στο χέρι σου!
    Όταν έχεις έναν ¶ρη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και αυτό το ξέρεις, το να μην αντισταθείς στις αδυναμίες σου, είναι μόνο δικό σου θέμα. Οι σειρήνες και οι Κύκλωπες δεν εμπόδισαν τον Οδυσσέα να φτάσει στην Ιθάκη του, ακόμα κι όταν οι θεοί δεν ήθελαν να το επιτρέψουν.
    Ωστόσο πιστεύω ότι το πιο μοιραίο που μπορώ να δεχτώ, είναι ότι κάποιοι έρχονται σ’ αυτή την ζωή με μεγάλα περιθώρια για ελεύθερη βούληση, κάποιοι με λιγότερα και κάποιοι με ελάχιστα.
    Είμαι ένας άνθρωπος που όταν παίζω μια απλή παρτίδα τάβλι, συνεχίζω την παρτίδα ακόμα κι όταν έχω πιαστεί στην παραμάνα. Ξέρεις κάτι; Πολλές φορές μου έχουν κλείσει το τάβλι στα μούτρα επειδή κέρδισα μια τέτοια χαμένη παρτίδα. Είχα όμως την ελεύθερη βούληση να την παίξω ακόμα κι όταν ο συμπαίκτης μου χαμογελούσε ειρωνικά. Εντελώς απλοϊκό θα μου πεις, αλλά το λέω για να προσθέσω ότι ίσως να μην συνέχιζα το παιχνίδι μέχρι την νίκη αν δεν είχα τον Κριό στον Ωροσκόπο. Σ’ αυτό θα συμφωνήσω. Από την άλλη, για τον ίδιο λόγο, ίσως να ήμουν εγώ εκείνη που θα έκλεινα το τάβλι με θυμό επειδή έχασα.
    Ελπίζω να έπιασες το πνεύμα μου.

Ακριβώς αυτό πιστεύω κι εγώ, τον μεγαλύτερο έλεγχο της συμπεριφοράς μας τον έχει το ασυνείδητο. Έτσι, εμείς μη γνωρίζοντας τις μέσα μας συνθήκες που μας οδηγούν σε γεγονότα και επιλογές πιστεύουμε ότι ήταν τυχαία ή θέμα πεπρωμένου. Επομένως το κλειδί στο θέμα της ελεύθερης βούλησης είναι η αυτογνωσία, η βαθύτερη γνώση του εαυτού μας.

Όνομα:
    Νασος

Εγώ πάντως πιστεύω οτι μπορεί να ειμαστε ερμαια των πλανητων και του κοινουνικού μας περίγυρου αλλά και πάλι είμαστε και μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι..! Αν σκεφτουμε πως οι "πρωτόπλαστοι" είχαν έναν γενέθλιο χάρτη και τα παιδιά τους επηρεάστηκαν από αυτούς αλλα και από τον γενέθλιο χάρτη τους και πάει λέγοντας μέχρι σήμερα!! πάει να πει ότι είμαστε περιορισμένοι στο να κάνουμε καποια πράγματα.. Αλλά για να τα κάνουμε αυτά τα πράγματα πρέπει να το αποφασίσουμε να τα κάνουμε!! "Εμείς" και μόνο εμείς.. Κανένας άλλος.. Τώρα το γεγονός ότι μας επηρέασε το σύμπαν να αποφασίσουμε δεν μας κόβει την ελευθερία να αποφασίσουμε μόνοι μας. Σύμφωνα βέβαια και με τν "κακό" μας Κρόνο και όλους τους άλλους πλανήτες..! Αλλα στην τελική, αυτοί ειμαστε.. Ένα μάτσο πλανήτες!!!!

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by MrGalaxy View Post
    Εγώ πάντως πιστεύω οτι μπορεί να ειμαστε ερμαια των πλανητων και του κοινουνικού μας περίγυρου αλλά και πάλι είμαστε και μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι..! Αν σκεφτουμε πως οι "πρωτόπλαστοι" είχαν έναν γενέθλιο χάρτη και τα παιδιά τους επηρεάστηκαν από αυτούς αλλα και από τον γενέθλιο χάρτη τους και πάει λέγοντας μέχρι σήμερα!! πάει να πει ότι είμαστε περιορισμένοι στο να κάνουμε καποια πράγματα.. Αλλά για να τα κάνουμε αυτά τα πράγματα πρέπει να το αποφασίσουμε να τα κάνουμε!! "Εμείς" και μόνο εμείς.. Κανένας άλλος.. Τώρα το γεγονός ότι μας επηρέασε το σύμπαν να αποφασίσουμε δεν μας κόβει την ελευθερία να αποφασίσουμε μόνοι μας. Σύμφωνα βέβαια και με τν "κακό" μας Κρόνο και όλους τους άλλους πλανήτες..! Αλλα στην τελική, αυτοί ειμαστε.. Ένα μάτσο πλανήτες!!!!
    Αγαπητέ νεαρέ και μεταφυσικά ανήσυχο ψαράκι μας, νομίζω ότι το νερό στη γυάλα σου έχει θολώσει ελαφρώς και δεν σε χωράει πια! Κάνε ένα σάλτο στην ανοιχτή θάλασσα και άσε την αλμύρα να σε ψήσει. Πριν μου θυμώσεις, να σου πω ότι η εικοσαετία που μας χωρίζει με κάνει να σου καταθέτω με αγάπη ότι σου καταθέτω. Στην ηλικία αυτή υπήρξαμε κι όλοι οι υπόλοιποι και είναι η στιγμή σου να αναρωτηθείς για τα μυστήρια του κόσμου. Ωστόσο, η γυάλα που ανέφερα πριν, ήταν μεταφορικής σημασίας. Εννοώ ότι είναι καιρός να σκεφτείς να σπάσεις τα κληρονομημένα ιδεολογικά σου κλισέ και να δημιουργήσεις τα δικά σου, μέσα από τον δρόμο της αμφισβήτησης και της προσωπικής αναζήτησης. ¶σχετα με το αν πιστεύεις στον θεό ή όχι (αυτό είναι μια προσωπική υπόθεση για τον καθένα), η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η ιστορία των πρωτόπλαστων ανήκει στη σφαίρα της μυθολογίας και είναι εντελώς ανεδαφικό να στηρίζεις την άποψή σου σε κάτι που δεν υφίσταται καν. Όλα αυτά στα λέω γιατί διαισθάνομαι ότι μια φλογίτσα αναζήτησης σιγοκαίει μέσα σου και είναι καλό να την κρατήσεις αναμμένη στον σωστό δρόμο. Μοίρα ή ελεύθερη βούληση; Σκέψου βαθιά, με ότι εμπειρίες έχεις προλάβει να καταγράψεις -στον ακόμα μικρό κύκλο ζωής σου- και μοιράσου το άφοβα, έτσι όπως το αισθάνεσαι. Μίλα… Διάβασε… ¶κου… Δέξου και απόρριψε. Αν ψάξεις σε αυτό τον χώρο, θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα άρθρα που θα σου ανοίξουν καινούργιους δρόμους. Καλή ελεύθερη βούληση! :bigsmile:

Όνομα:
    Νασος

Αγαπητη Κάτια!!

Με αυτό που εγραψα!! Δεν εννοούσα ουτε κάτι θρησκευτικό αλλά ούτε οτι οι πρωτόπλαστοι υπηρχαν πραγματικά.... Ετσι κι αλλίως έχοντας αποκτήσει όλες αυτές τις αστρολογικές γνώσεις εχω καταλάβει οτί δεν υπάρχει ο ιχθυακος θεος που έχουμε και πιστεύουμε όλοι σήμερα αλλα υπάρχει το καλό και το κακό της κάθε εποχής!! Στην πραγματικότητα αυτό που εννοούσα ηταν το οτι από την στιγμή που αποκτήσαμε νοημοσύνη και "αποκτήσαμε" βούλησημ, κάθε άνθρωπος (οπού έχει τν δικό του αστρολογικό του χάρτη!) άρχισε να αλληλεπιδρά με τους υπόλοιπους ανθρώπους! Αν σκεφτούμε τώρα ότι αυτή η αρχή της ανθρωπότητας ήταν αναπόφευκτη μιας που πριν δεν είχαμε καν νοημοσύνη για να πάρει άλλη τροπή, όλα αυτά που ακολούθησαν ήταν αναποφευκτα.. Που σημαίνει ότι όλα αυτα που γίνονται είναι γραφτό να γίνουν..! Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο.. Φυσικά υπάρχει η μοίρα... Πιστεύω ότι όλοι μας την συναντάμε στην καθημερινή ζωή μας!! Αλλα η μοίρα είναι αυτό που θα αποφασίσουμε και θα επιλέξουμε εμείς.. Δεν μας εμποδίζει κανένας να επιλέξουμε ή να σκεφτουμε διαφορετικά από ότι θα σκεφτόμαστε.. Η μοίρα είναι ότι επιλέγουμε, έχουμε νοημοσύνη, έχουμε βούληση, έχουμε κρίση.. Φυσικά και αυτά προέρχονται από τους πλανήτες και "το σύμπαν".. Παραδείγματος χάρη εγώ σκέφτομαι έτσι όπως σκέφτομαι γιατί είμαι ζώδιο του Ερμή και έχω αυτό το εκφραστικό πρόβλημα, που κανείς δεν καταλαβαίνει τι εννόω γιατί βρίσκεται ο Ερμής μου βρίσκεται στον Ιχθύ. ΑΛΛΑ έτσι σκέφτομαι και αυτός είμαι... Αυτό που θα αποφασίσω και που κατα συνέπεια θα είναι και η μοίρα μου προέρχεται από αυτό που είμαι.. Εγώ τότε σαν οντώτητα που έχει τν Ερμή της στη τάδε θέση θα αποφασίσω και θα σκεφτώ ελεύθερα τι θα κάνω και αυτό που θα απόφασίσω θα είναι η μοίρα μου...! Αρα κατά τη γνώμη μου υπάρχουν και τα δύο!! Και ελεύθερη βούληση αλλά και μοίρα!!!:bigsmile:

9. Re: Σχόλιο για το άρθρο "΄Μοίρα ή ελεύθερη βούληση"

Επειδή τα τελευταία 4 χρόνια έχω τον Κρόνο στον 8ο, μάλλον η πίστη στην ελεύθερη βούληση έμοιαζε ουτοπία. Από το φθινόπωρο και μετά,που ίσως έχω ηρεμήσει, "προβλέπω" ότι μοιραία θα αρχίσω να σκέφτομαι και το ενδεχόμενο ύπαρξής της τελικά

Πάντα το Ασυνείδητο...δηλαδή το 95% του Ανθρώπου. Και όπως λέει και η Κοραλία, είναι θέμα αυτογνωσίας, πόσο διατεθειμένοι είμαστε να σκάψουμε βαθιά, πολύ βαθιά, και πόσο έτοιμοι είμαστε να διαχειριστούμε όσα βρούμε στα σκοτεινά βάθη της ψυχής.

Όσο για τα κλασικά δίπολα «μοίρα ή ελεύθερη βούληση» εντάξει, αυτά έχουν ξεπεραστεί...και την απάντηση τη δίνουν για μία ακόμη φορά οι υπεραναλυτικοί αρχαίοι Έλληνες, για τους οποίους οι Μοίρες ήταν τρεις και όχι μία. Θυμάμαι το είχε γράψει ο εκδότης Διμελής παλιότερα στο myhoroscope. Η ¶τροπος, το προκαθορισμένο και αμετάκλητο της ζωής, προϊόν του Κάρμα και γενικά όλων των χρωστουμένων και απαραίτητων μαθημάτων που οφείλει να πάρει η ψυχή στο μυητικό της ταξίδι, η Λάχεσις, ο λαχνός της ζωής, το τυχαίο και οι ποίκιλες διακυμάνσεις του έργου, διότι «άλλοι γεννιούνται στο φως και άλλοι στο σκοτάδι», άλλοι φέρνουν τις εξάρες στο χαλαρό και χωρίς κόπο και άλλοι τα δίνουν όλα για να φέρουν τελικά ασόδυο....και η Κλωθώ, το κάρμα που εμείς κλώθουμε σε αυτή τη ζωή, η πορεία που συνειδητά επιλέγουμε και το ανάλογο τίμημά της. Η οποία είναι και η σημαντικότερη μοίρα, διότι ακόμα και αν μας τύχει το χειρότερο χαρτί, είτε λόγω Ατρόπου είτε λόγω Λάχεσις, εάν το παίξουμε σωστά στο τέλος εμείς θα είμαστε κερδισμένοι, ακόμα και εάν δεν το καταλάβουμε και το εισπράξουμε ποτέ συνειδητά...

Τρία σε ένα, συνδεδεμένα και αδιαχώριστα...και η Αστρολογία δεν ισχυρίζεται κάτι πολύ διαφορετικό...κάθε «όψη» έχει πολλές όψεις...πόσο μάλλον ένα ολόκληρο Ωροσκόπιο...κάθε ωροσκόπιο είναι μία άβυσσος που «ούτε φανερώνει, ούτε αποκρύπτει, αλλά σημαίνει»...

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)