- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 32
-
16-07-2010, 03:00 PM #11
Re: Σχόλιο για το άρθρο "΄Μοίρα ή ελεύθερη βούληση"
cat9, καλημέρα! Βρήκα το post σου πολύ ενδιαφέρον!Συν τοις άλλοις, έχω μια συμπάθεια γενικά για τους Καρκίνους :bigsmile:
"Περισσότερες γνώσεις, περισσότερες θλίψεις", λέει η Βίβλος και άρχισα να πιστεύω από κάποιο σημείο και έπειτα πως η αναφορά αυτή αγγίζει και την αστρολογία. Είμαι από τους πρώτους που θα ήθελαν να πιστέψουν στην απόλυτη ελευθερία της ύπαρξης, κι αυτό για να καταφέρω να υπερνικήσω τη δική μου απαισιόδοξη στάση ζωής.
Σίγουρα, το να κοιτάζεις μοιρολατρικά το πρόβλημα και να τα ρίχνεις στον κακό Κρόνο δε βοηθάει σε καμία περίπτωση. Αυτό όμως στο οποίο σε βοηθάει η αστρολογία είναι να δεις τι έφταιξε και πότε θα πάψει να φταίει. Το μεγάλο πλεονέκτημά της για μένα είναι ταυτόχρονα και η μεγάλη δυστυχία μου.
Όταν γνωρίζεις πως ένα δύσκολο διάστημα έρχεται στη ζωή σου, σαφώς και προετοιμάζεσαι. Σαφώς και το αντιμετωπίζεις. Αλλά ξέρεις ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις, θα βρέξει είτε κρατάς ομπρέλα είτε όχι. Οπως κι εσύ, ήξερες - στο παράδειγμα που μου αναφέρεις - ότι η κατάληξη θα ήταν άσχημη, άσχετα από τις προσπάθειές σου. Όφειλες ή ήθελες να προσπαθήσεις, να μην εγκαταλείψεις, να είσαι ήσυχη με τη συνείδησή σου, αλλά και πάλι το μοιραίο δε στάθηκε αναπόφευκτο και ανίκητο? Ο θάνατος, η πιο έσχατη μοιραία κατάληξη, αποστόμωσε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του "πεπρωμένου".
Αυτό που καταλαβαίνω ότι θες να πεις είναι πως μπορούμε να διαχειριστούμε τη συμπεριφορά μας απέναντι σε ένα γεγονός ή μια κατάσταση. Σε αυτό συμφωνώ (με επιφύλαξη), αλλά εγώ θα ένιωθα ελεύθερος αν μπορούσα να διαχειριστώ το ίδιο το γεγονός και όχι τη συμπεριφορά μου σ'αυτό.
Ναι, αν οι γονείς σου σε πετάξουν στο δρόμο, μπορεί να γίνεις ενας σκληρός και αναίσθητος άνθρωπος, μπορεί και από αντανακλαστική αντίδραση να γίνεις δοτικός και πονόψυχος,όμως και στις δυό περιπτώσεις ο "πυρήνας" σου είναι ο ίδιος, είσαι κάποιος που οι γονείς του πέταξαν στο δρόμο δίχως την έγκρισή σου και θα πρέπει να το δεχτείς και να το αντιμετωπίσεις.
Αν εσύ είσαι ένα κακόβουλο άτομο και μου φέρεσαι με αγένεια, μπορείς να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου. Μπορείς να μου μιλάς ευγενικά, αλλά θα παραμείνεις ένα κακόβουλο πλάσμα, που από μέσα του θα θέλει να με υποτιμήσει. Ο πυρήνας μας δεν αλλάζει, η συμπεριφορά μας ίσως ναι.
Δε συμφωνείς πως η πραγματική ελευθερία θα ήταν να μπορώ να γίνω ό,τι θέλω χωρίς περιορισμούς?Να μπορώ να επιβληθώ ακόμα και στο μαύρο, να το χρωματίσω όπως θέλω εγώ? Ο παράγοντας της τύχης έχει τόση δύναμη για μένα που η δική μου απάντηση σε αυτόν έχει μικρή σημασία. Αυτός καθορίζει αν θα γεννηθώ σε μια υποσιτισμένη χώρα της Αφρικής και καταλήξω εξαθλιωμένος εργάτης ή σε μια βασιλική οικογένεια που θα μου προσφέρονται όλα στα πόδια μου. Σου φέρνω ένα ακραίο παράδειγμα, βέβαια, απλά για τονίσω αυτό που υποστήριξα.
Αλλά εδώ έρχεται και η ανακουφιστική επίδραση της αστρολογίας, γιατί εκτός από την μπόρα, θα σου μιλήσει και για το ουράνιο τόξο μετά. Από εκεί μπορείς να αντλήσεις αισιοδοξία, γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα θα έχει και τη λύση του. Η ίδια προ-γνώση δηλαδή που σε απογοητεύει με τα άσχημα, η ίδια σε λυτρώνει, βεβαιώνοντας σου ότι μετά έρχεται κάτι καλύτερο.
Υ.Σ. Κανένα αφοριστικό ύφος, ίσως φάνηκε έτσι:embarrest
-
16-07-2010, 05:56 PM #12
To θέμα είναι ενδιαφέρον και με ενδιαφέρον επίσης παρακολουθώ όλες τις απόψεις. Ωστόσο προσωπικά δεν δέχομαι ότι είμαστε μαριονέτες των άστρων.:bigsmile:
Έχω αρκετά παραδείγματα που με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εάν επιχειρούμε να "αποκοπούμε" απο τις αλληλεπιδράσεις με το περιβάλλον μας( τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας) και επικεντρωθούμε καθαρά στον γενέθλιο μας χάρτη, υπάρχει η περίπτωση να πέσουμε έξω στις αρχικές μας εκτιμήσεις σε μια κατάσταση.
Κάθε όψη γενεθλιου, κάθε διέλευση, πρόοδος κτλ θα φέρει συχνά κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Ωστόσο κάθε όψη "τροποποιείται" απο την σχέση της με κάποια άλλη "οψη" που θα εφαρμόσει πάνω μας κάποιος άλλος άνθρωπος. Και η συναισθηματική ή φυσική αντίδραση απέναντι στο κάθε ερέθισμα, θα τροποποιησει το αποτέλεσμα.
Μια διέλευση Κρόνου είναι σκληρή όταν ενεργοποιεί γενέθλιες σκληρές όψεις δεν αντιλέγω. Αλλά ο τρόπος που θα διαχειριστεί ο καθένας το όποιο γεγονός υπολογίσει ότι του ...έρχεται, είναι κάτι το οποίο είναι ρευστό και έστω και με "αόρατους" τρόπους, θα αλλοιώσει την αρχική προ-γνωση.
Η αστρολογία για μένα πρώτα απο όλα, είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο εξερεύνησης του εαυτού μας και πολύυυυ μετά έρχεται και η γνώση των μελλούμενων, όχι με την μοιρολατρική έννοια, αλλά νομίζω με μια πιο ουσιαστική. Να γνωρίζω, ώστε να αποτρέψω ότι μπορώ και να ελαχιστοποιήσω τον αντίκτυπο όσων δεν μπορώ.
Στο θέμα της μοίρας ή ελευθερης βούλησης, επηρεασμένη απο την φιλοσοφία και όχι το θρησκευτικό κομμάτι του Βουδισμού και σε ελευθερη προσαρμογή με το δικό μου μυαλό, θεωρώ ότι δεν υπάρχει τυχαίο, αλλά αναγκαιότητα. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις, αλλά "συμπαντικοί" συγχρονισμοί. Θεωρώ ότι η ψυχή μας ξέρει, έλκεται και λειτουργεί ως προς τα πράγματα που θα την κάνουν καλύτερη. Έτσι, παρόλο που θεωρώ ότι προτού έρθουμε στον κόσμο γνωρίζουμε ( και ορίζουμε) την πορεία μας στην ζωή, δεν είμαι μοιρολάτρης( αν και γκρινιάζω).
Νομίζω πως στην ουσία, η διαφωνία έχει να κάνει καθαρά με οπτική της ζωής μας και την φιλοσοφία μας - ειδικά σε ότι αφορά τα ..δύσκολα. Γιατί καλώς ή κακώς, κανείς δεν εκανε φιλοσοφικό στοχασμό επί των όψεων υπό καθεστώς μέθης απο ευτυχία, αλλά όταν κάποια όψη τον ζόρισε. Και εκεί ξαναερχόμαστε στην αστρολογία. Πως θα διαχειριστεί ο καθένας μας την ίδια όψη, με βάση όμως την προσωπικότητα του, τις συγκυρίες, το περιβάλλον του.
Λίγο σκόρπιες οι σκέψεις μου, τώρα που με ξαναδιαβάζω, ελπίζω να μην σας μπερδέψω.:bigsmile:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
17-07-2010, 01:41 AM #13
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον φιλο επαναστατη24.
Οπως εχω πει και σε παλιοτερη αναρτηση μου ο ζωδιακος κυκλος τα περικλειει στην κυριολεξια ΟΛΑ. Οι εξωγενεις επιρροες (οικογενειακο περιβαλλον, παιδεια, κονωνικος περιγυρος κτλ) ειναι ηδη μεσα στο χαρτη αποτυπωμενες. Ακομα και αυτη η δυναμη του ατομου για "ελευθερια επιλογης" ή οχι φαινονται ηδη στον χαρτη.
Και οταν λεω ΟΛΑ εννοω ολα τα θνητα. Ο μονος τροπος να υπερβεις το ζωδιακο κυκλο ειναι να φθασει η οντοτητα σου στο απολυτα ανωτερο επιπεδο της θεωσης ή της απορροφησης απο το ΟΛΟ. Αλλα εδω πλεον μιλαμε για πολυ ανωτερες κι ασυλληπτες καταστασεις avatar.... Ο ζωδιακος εντελει ειναι κωδικοποιημενα η αποτυπωση του Πλανου (ή αν προτιματε του Θειου Σχεδιου....)
Ως εκ τουτου ειναι αστειο πραγμα να λεμε οτι το πεπερασμενο πλασμα (= τεχνασμα) που αποκαλουμε Ανθρωπο διαθετει ελευθερια βουλησης ή επιλογης οσο αυτο παραμενει ταυτισμενο με το γηινο τμημα του, το Εγω. Ισως ενα ποσοστο ελευθεριας διαθετει το μη γηινο, το μη πεπερασμενο κομματι μας που ονομαζουμε Ψυχη. Αυτη πιστευω οτι σε ενα ανωτερο κι ασυνειδητο επιπεδο αποφασιζει ηδη προ γεννησεως μας για την πορεια μας. Και εμεις (δηλ το Εγω μας) σαν μαριονετες απλως εκτελουμε τις αποφασεις αυτες.
Αλλα και η Ψυχη ακομα δεν ειναι απολυτως ελευθερη. Υπακουει και αυτη σε καποιες αναγκαιοτητες και σε καποιους Νομους του Πλανου. Αν το Εγω μου σε αυτην τη ζωη δεν παρει το μαθημα του τοτε η Ψυχη μου ισως αναγκαστει να ξαναστειλει το Εγω μου μεταξεταστεο στην ιδια ταξη συμφωνα με τους σχολικους νομους του συμπαντος....
Αναγκα και οι θεοι πειθονται ελεγαν σοφα οι αρχαιοι. Αλλωστε και ο ιδιος ο Ιησους απο μια κοσμικη Αναγκαιοτητα δεν ενσαρκωθηκε για να σταυρωθει; Οπως το εννοουν οι γραφες χρειαστηκε να θυσιαστει για τη Σωτηρια του Ανθρωπου. Αρα, ακομα και στο θειο επιπεδο ενιοτε η ελευθερια επιλογης ακυρωνεται; Ποσω μαλλον για το ταπεινο ανθρωπινο επιπεδο....
Αλλα ετσι παντα ηταν ο Ανθρωπος... Το παραφουσκωμενο του Εγω τον κολακευε οτι εχει ελευθερια βουλησης, ή οτι ειναι το μοναδικο νοημον πλασμα στο συμπαν ολοκληρο, ή οτι ειναι ο εκλεκτος του θεου και αλλα τετοια χαζα για να βλογαμε τα γενια μας....
Και οσον αφορα το ρολο της Αστρολογιας αυτο που λεω συνηθως ειναι οτι τα αστρα ΔΕΝ μας επηρρεαζουν και ΔΕΝ ειμαστε μαριονετες τους. Απλως, τα αστρα, οι πλανητες ειναι το ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ που δειχνουν το ποτε χρονικα θα εκπληρωθει η αποφαση που εχει ληφθει απο την δικη μας Ψυχη. Η Ψυχη μας αποφασιζει τι θα γινει, οχι τα αστρα. Οι πλανητες απλως το προσδιοριζουν χρονικα. Μονο αυτο....
-
17-07-2010, 01:56 AM #14
Αγαπητέ Epanastati24 χαίρομαι που συμπαθείς του Καρκίνους, διότι κι εσύ ανήκεις σ' ένα από τα τέσσερα πιο αγαπημένα μου ζώδια. :bigsmile: ¶σε που σε αντίθετη περίπτωση θα άρχιζα την κλάψα και ξέρεις τί σημαίνει Καρκινίσια κλαουριά φαντάζομαι!
Το ύφος σου δεν το βρήκα αφοριστικό όπως αναφέρεις στο υστερόγραφό σου. Λίγο "βαρύ" ίσως, με την έννοια ότι δίνεις αρκετή σημασία στη μοίρα, ενώ εγώ όχι. Κατάλαβες πιστεύω από τα γραφόμενά μου ότι δεν την απορρίπτω στα πάντα, αλλά δεν την δέχομαι κιόλας απόλυτα.
Θεωρώ ότι τις περισσότερες φορές, τα γεγονότα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε -είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα- είναι αποτελέσματα των δικών μας σωστών ή λανθασμένων πράξεων.
Ένας αστρολογικός χάρτης μπορεί να μας πει τί θα μας συμβεί, αλλά δεν μας περιορίζει κιόλας! Μας βοηθάει να έχουμε μια εικόνα, αλλά στο χέρι μας είναι πώς θα χειριστούμε μια κατάσταση και πώς θα την εξελίξουμε.
Ναι εντάξει θα βρέξει, αλλά άλλο είναι να βγεις έξω με το φανελάκι, χωρίς ομπρέλα, να γίνεις μούσκεμα και να πάθεις και καμιά πνευμονία (τί λέω βραδιάτικα! ) κι άλλο να ξέρεις ότι θα ρίξει καρεκλοπόδαρα, να πάρεις την ομπρελίτσα σου και να φτάσεις στον προορισμό σου χωρίς καμιά δυσάρεστη συνέπεια. Εσύ απ΄ό,τι καταλαβαίνω επικεντρώνεσαι στο "γιατί να βρέξει; " Γιατί αν δεν έβρεχε ποτέ, ίσως να βαριόμασταν κιόλας! ¶σε που θα ζούσαμε και μέσα στην ξηρασία (απραξία).
Όσο για το προσωπικό παράδειγμα που ανάφερα στο προηγούμενο post μου, θα σου πω το εξής... Το μοιραίο δεν ήταν που έφυγε ο αγαπημένος μου αυτός άνθρωπος, ήταν κι άλλες ανατριχιαστικές "συμπτώσεις" σε συνδυασμό με αυτό. Τέλος πάντων, ας επικεντρωθώ όμως σ'αυτά που λες... Θα μπορούσα να το αποφύγω αν ήθελα και μάλιστα χωρίς καμιά τύψη. Ο άνθρωπος όμως ήταν πολύ καλός για να φύγει αναξιοπρεπώς. Αυτό το ρημάδι το μαύρο, ήθελα να το κάνω γκρι. Κι έτσι έγινε.
Δεν ξέρω πόση μεγάλη σημασία έχει αλλά ο Κρόνος τότε ήταν στον Καρκίνο (είχα κάτι παρατράγουδα και με τον Πλούτωνα εκείνη την εποχή αν θυμάμαι καλά).
Χμ... Δεν συμφωνώ στο ότι μπορούμε να αναπτυχθούμε χωρίς περιορισμούς. Όταν π.χ. έχουμε κάποιον να μας φέρνει κάθε πρωί τον καφέ στο κρεβάτι, ποτέ δεν θα μάθουμε να τον φτιάχνουμε. Θα μου πεις, καφετέρια θα ανοίξουμε; Εντάξει και καφετέρια να μην ανοίξουμε, μπορεί κάποια στιγμή το πρόσωπο που μας τον φτιάχνει να απουσιάσει. Τί θα γίνει δηλαδή; Δεν θα πιούμε καφέ; :blink:
Όσο για το κακόβουλο άτομο που λες, υπάρχει και η παροιμία "απ΄το ρόδο βγαίνει αγκάθι κι απ΄το αγκάθι βγαίνει ρόδο". Ναι συμφωνώ ότι μπορεί να επηρεαστεί το άτομο από τις γύρω του συμπεριφορές, αλλά αν ο "πυρήνας" του είναι καλός και ισχυρός (κι αυτό δεν το καθορίζει τίποτα, είναι εντελώς δικό του από τη γέννησή του) τότε θα έρθει η ώρα που θα ξαναβρεί το δρόμο του. Θέληση να υπάρχει και ελεύθερη βούληση!
Από την άλλη υπάρχει κι ο μοιρολάτρης που θα πει εγώ έτσι μεγάλωσα, αυτά ξέρω, της μοίρας μου είναι γραμμένο να είμαι ο κακός της υπόθεσης... Βλέπεις αυτό το δεύτερο είναι πιο εύκολο, αφού δεν απαιτεί καμιά προσπάθεια...
Έχεις πολύ δίκιο εκεί που λες για το πού θα γεννηθεί κάποιος, αν θα είναι δηλαδή στην υποσιτισμένη Αφρική ή σε βασιλική οικογένεια. Μην με περάσεις σε παρακαλώ για πνεύμα αντιλογίας, αλλά και πάλι υπάρχουν εξαιρέσεις...!!!Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ...
Amancio Ortega Biography - Spanish Billionaire
Ingvar Kamprad Biography - Swedish Billionaire
Oprah Winfrey - Wikipedia, the free encyclopedia
Κι επειδή μ' έπιασε πάλι απίστευτο μπλα, μπλα, κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και την roadrunner που μίλησε πιο αναλυτικά για την αστρολογία σε συσχετισμό με την ελεύθερη βούληση.
Καληνύχτα κι ευχαριστώ για την ωραία και ήρεμη συζήτηση.If I must die, I will not die on my knees... I will die fighting.
-
17-07-2010, 02:44 AM #15
Η ισχύς εν τη ενώσει πιστεύω jupiterios. Το εγώ με τις επίγειες πράξεις του θα φροντίσει έτσι ώστε να μην ξαναγυρίσουν μαζί με την ψυχή ως μεταξεταστέοι. Γιατί πιστεύω ότι τίποτα από τα 2 δεν πάει μόνο του. Το μόνο πλάνο που αναγνωρίζω, είναι ότι αν δεν πράξω τα δέοντα, το σύμπαν θα με ξαναγυρίσει πίσω σέρνοντας από κοντά και την ταλαίπωρη ψυχή μου (γιατί η ταλαιπωρία του εγώ, είναι σχεδόν ένα τίποτα μπροστά στην ταλαιπωρία της ψυχής). Το εγώ δεν πρέπει ούτε να υπερεκτιμάται, ούτε και να υποτιμάται. Είναι το "εργαλείο" που θα βοηθήσει τον άνθρωπο σαν οντότητα είτε επίγεια, είτε συμπαντική. Αν είναι όλα να δουλεύουν βάσει σχεδίου, χωρίς καμιά ελευθερία της βούλησης, τότε δεν βλέπω γιατί να προσπαθούμε, να παλεύουμε και τελικά γιατί να ζούμε.
Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα που λεει και το άσμα και δεν βλέπω κανένα λόγο να μας πετάει το σύμπαν εδώ αφαιρώντας μας κάθε πρωτοβουλία γι' αυτήν την σωτηρία της. Το σύμπαν όμως είναι δίκαιο και φυσικά μας έχει δωρίσει την ελεύθερη βούληση ως όπλο που από μας εξαρτάται πώς θα το χρησιμοποιήσουμε.If I must die, I will not die on my knees... I will die fighting.
-
17-07-2010, 04:25 AM #16
Να επαναδιατυπωσω την αποψη μου λοιπον για να γινω κατανοητος και για να απαντησω στη φιλη cat9.
Καταρχην θεωρω οτι γενικα μιλωντας υπαρχουν 3 επιπεδα
1. επιπεδο του Ζωδιακου Κυκλου. Ειναι το χαμηλοτερο επιπεδο, της υλης, το γηινο. Κανει κουμαντο το Εγω το οποιο ομως υποκειται σε πληθος Νομων και Αναγκαιοτητων που καθοριζονται απο τους ανωτερους κοσμους. Ως εκ τουτου ειναι ο κοσμος του Πεπρωμενου. Εδω λοιπον οι αρχες της αστρολογιας μπορουν και λειτουργουν. Στο επιπεδο αυτο γεννιομαστε, ζουμε, και δρουμε οι περισσοτεροι απο εμας τους κοινους θνητους.
2. επιπεδο της Ψυχης. Ειναι το ενδιαμεσο μεταβατικο σταδιο οπου υπαρχει η Ψυχη μας. Η οποια εχει ενα βαθμο ελευθεριας βουλησης αλλα οχι απολυτο.
3. επιπεδο του ΟΛΟΥ. Ειναι το ανωτερο επιπεδο Avatar, εδω υπαρχει η ενωση με το ΟΛΟ, με τον Πατερα. Ειναι το επιπεδο της Απολυτης Αληθειας κι Ελευθεριας.
Φυσικα και υπαρχει Ελευθερια βουλησης αλλα τη διαθετει μονο η Ψυχη μας. Και παλι ομως σε σχετικο βαθμο, υποκειται σε νομους και αναγκαιοτητες και αυτη. Αντιθετως, το Εγω ειναι ενα μηχανιστικο ον, μια μαριονετα που υπακουει σε εντολες της Ψυχης.
Δυστυχως η συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων παραμενουν εγκλωβισμενοι στον γηινο κοσμο του Εγω και στα δελεαρ αυτου (βλ απολαυσεις της ζωης, πειρασμοι κλπ) και αδυνατουν να ξεφυγουν απο αυτο παρολες τις φιλοτιμες παροτρυνσεις της Ψυχης (μας στελνει παθηματα που ελπιζει να γινουν μαθηματα). Καταλαβαινεις λοιπον γιατι λεω οτι στο γηινο επιπεδο του Εγω ή κοσμο του Ζωδιακου, δεν υπαρχει ελευθερια βουλησης ουτε για αστειο;
Παραδοξως, φιλη μου, το σχεδιο που εχει το Συμπαν για εμας ειναι να βρουμε τελικα την Απολυτη Ελευθερια με τρια καθολου απλα βηματα.....:
1. να υπερβουμε το Εγω ή γηινο επιπεδο ή ζωδιακο κυκλο.
2. να φτασουμε το επιπεδο της Ψυχης και με την βοηθεια αυτης
3. να ανελθουμε ακομα ψηλοτερα, εξω απο τον Ζωδιακο Κυκλο, στο ΟΛΟ οπου υπαρχει η πραγματικη Ελευθερη Βουληση.
Με αλλα λογια στο γηινο επιπεδο του Εγω που βρισκομαι τωρα, τον Ζωδιακο Κοσμο οπως τον ονομαζω, δεν υπαρχει Ελευθερια. Ουτε για αστειο! Για να την αποκτησω θα πρεπει να ακολουθησω το Πλανο, δηλ να απαλλαγω απο το Εγω και το γηινο επιπεδο του Ζωδιακου Κυκλου, να ταυτιστω με την Ψυχη και μετα να απορροφηθω απο το ΟΛΟ (διαδικασια της θεωσης). Στο ΟΛΟ υπαρχει πραγματικη Ελευθερια, σε κανενα αλλο επιπεδο.
Η Ψυχη μου ειναι το ενδιαμεσο σταδιο, ο μεσολαβητης που θα με βοηθησει να υπερβω τον στενο Ζωδιακο Κυκλο (δηλ. το γηινο επιπεδο, το Εγω) οπου δεν υπαρχει καμμια Ελευθερια, καμμια Αληθεια παρα μονο Ψευδαισθησεις. Και κατοπιν θα με σπρωξει προς τα πανω για να ενωθω με το ΟΛΟ (ανωτερο επιπεδο avatar) οπου εκει μονο υπαρχει αληθινη Ελευθερια.
Για ολους εμας που ζουμε ακομα στον κοσμο του Ζωδιακου Κυκλου, στον κοσμο του Εγω, θα τελουμε υπο καθεστως Πεπρωμενου. Αρα υποκειμεθα στους Νομους του Ζωδιακου και της Αστρολογιας. Αρα η Αστρολογια μπορει να μιλησει με ακριβεια για μας, για το ποιον μας και για το μελλον μας. Οι Νομοι της θα παψουν να ισχυουν για εμας μολις υπερβουμε τον Ζωδιακο Κυκλο, περασουμε στο ΟΛΟ και ενωθουμε με το ΟΛΟ. Τοτε θα ειμαστε το ΟΛΟ. Το αν εχουμε τις δυνατοτητες να κανουμε αυτο το ιερο αλμα νομιζω οτι λογικα φαινεται καπου στο γενεθλιο ωροσκοπιο μας....
Και μιας και ανεφερα τον Ιησου, θεωρω οτι δεν ηταν παιδι του Ζωδιακου ή γηινου Επιπεδου. Ηλθε κατευθειαν απο το επιπεδο της Ψυχης. Γι'αυτο ονομαστηκε θεανθρωπος επειδη δεν ηταν του κοσμου τουτου (του ζωδιακου). Ειχε ενα επιπεδο Ελευθερης Βουλησης (θαυματουργουσε επιβαλλοντας την Βουληση του πανω στην υλη) αλλα οχι απολυτα (υποκειταν ακομη και Αυτος στο Πεπρωμενο: επρεπε να θυσιαστει). Οταν ομως εκπληρωσε το πεπρωμενο του ανηλθε στο ανωτερο Επιπεδο Avatar, στο επιπεδο του Πατερα, ή οπως το ονομαζω εγω στο επιπεδο του ΟΛΟΥ.
-
17-07-2010, 09:01 AM #17
Kαλημέρα!
Αγαπητέ jupiterios, να είσαι καλά για την απάντηση, αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής... Αυτά είναι κάποια πράγματα τα οποία έχεις διαβάσει και τα έχεις ασπαστεί σαν θεωρίες; Σε βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο; Αστρολογικό ή μήπως γενικότερα μεταφυσικό; Μην με παρεξηγείς για την ερώτηση, αλλά πραγματικά θα ήθελα να ξέρω.
Όπως και να 'χει ποτέ δεν θεώρησα ότι τα σημαντικά πράγματα, πρέπει να είναι και πολύπλοκα. Αντίθετα όσο πιο σημαντικά, τόσο πιο απλά. Αδαής; Μπορεί... Όμως και απλή και κατανοητή.
Δεν πιστεύω σε τίποτα απ΄όλα αυτά. Το τί πιστεύω περί σύμπαντος το ανάφερα πιο πάνω. 2 τα επίπεδα, επίγειο και ουρανιο και τέρμα. Είσαι καλός άνθρωπος; Ok, μένεις εκεί πάνω. Δεν ήσουν; Πάρε τη ψυχή σου αγκαζέ και άντε ξανά κάτω να μάθεις να πορεύεσαι. Ούτε ενδιάμεσα επίπεδα, ούτε avatar, oύτε πατέρες, ούτε νόμοι αναγκαιοτήτων, ούτε όλα αυτά που αναφέρεις. Μια δίκαιη ανώτερη δύναμη υπάρχει -που δεν έχει ανάγκη περαιτέρω χαρακτηρισμών- και τέλος.
Βέβαια εδώ τίθεται θέμα πίστης... τί πιστεύει ο καθένας μας ως ανώτερη δύναμη. Μεγάλες οι διαφορές μας και δεν νομίζω ότι θα συγκλίνουν ούτε γι' αστείο.
Όμως δεν με ενοχλεί αυτό, γιατί η ουσία είναι το αποτέλεσμα. Να είναι θετικό και οι άνθρωποι να βελτιώνονται. Το πώς ας το βρει ο καθένας μας.If I must die, I will not die on my knees... I will die fighting.
-
17-07-2010, 01:25 PM #18
cat9, τώρα θέτεις ένα άλλο σημαντικό ζήτημα: το ζήτημα της προσωπικότητας που πάλι καταλήγει στο ζήτημα των επιλογών μας. Τι θα πει ήσουν καλός άνθρωπος? Είναι λίγο εώς πολύ σχετικό αυτό που λές. Διότι έχω π.χ. μια σύνοδο ¶ρη - Ποσειδώνα στο 12ο οίκο ή στον 8ο, άρα θα τις κάνω τις βρωμοδουλειές μου ή μπορεί να γίνω μνησίκακος με τους άλλους. Φταίω όμως πραγματικά εγώ? Αν λογοδοτήσω στην ανώτερη δύναμη, έχω την απάντηση στο τσεπάκι: "Μα είχα σύνοδο ¶ρη - Ποσειδώνα και με έσπρωχνε προς τα κει..".
-
17-07-2010, 02:25 PM #19
Ή μπορεί να γίνω γιατρός και να δουλεψω σε κάποιο ίδρυμα, ή να δουλέψω στην διαχείριση πόρων τρίτων, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι όψεις εκτός του ότι είναι αμφίδρομες, λειτουργούν και σε συνάρτηση με ολόκληρο τον χάρτη. Η επιλογή όμως του πως θα εφαρμοστούν είναι σε ένα σημαντικό βαθμό, δικη μας.
Στον χάρτη μου έχω τετράγωνα Σελήνης- Ηλιου Δία με τον Πλούτωνα. Θα έπρεπε να είμαι αυταρχική, μνησίκακη, να πατάω επί πτωμάτων για να πετύχω τον σκοπό μου, να μην δέχομαι καμία άλλη άποψη εκτός της δικής μου, να θέλω να ελεγχω τους άλλους και πολλά πολλά άλλα; Δεν έχω την επιλογή, να προσπαθώ να ελέγξω, αντί τους άλλους, τον εαυτό μου και να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος άνθρωπος ακόμα και με προσωπικό κόστος;
Έχω τετράγωνο ¶ρη Ποσειδώνα, πρέπει να γίνω βίαιη, ή να εκμεταλλεύομαι τους άλλους ή να εργαστώ για έναν καλό σκοπό,ή να αφεθώ και δέχομαι τα πάντα παθητικά, ή να μάθω να συγκεντρώνω τις δυνάμεις μου σε κάτι συγκεκριμένο που θέλω αντί να ανακατεύομαι με 1500 πράγματα; Όλα αυτά αποτελούν ερμηνεία των ίδιων όψεων. Η επιλογή της εφαρμογής τους όμως, είναι δική μας επιλογή και το καλύτερο είναι μέσα απο την γνώση που προσφέρει η αστρολογία για το δυναμικό μας, να είναι και συνειδητή επιλογή.:bigsmile: Και αυτή είναι για μένα προσωπικά, η μοναδική εντελώς ελεύθερη επιλογή.:bigsmile:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
17-07-2010, 02:46 PM #20
Αυτό ακριβώς θέλω να πω! Δεν μπορούμε να λογοδοτούμε σε ανώτερη δύναμη και να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες τύπου "μα είχα σύνοδο ¶ρη-Πλούτωνα"! Την είχες τη σύνοδο, τί έκανες όμως για να εξελιχθείς; Εδώ μπαίνει το πώς έχουμε πράξει στη ζωή μας και αναλόγως θα κριθούμε.
Το καλός άνθρωπος ήταν πράγματι πολύ γενικευμένο από τη μεριά μου, απλά θεώρησα πια ότι ήδη είχα δώσει το "στίγμα" μου σαν τρόπο σκέψης, οπότε δεν χρειαζόταν να αναλύσω άλλο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια ανώτερη δύναμη (εγώ το ονομάζω σύμπαν) θα ασχοληθεί να φτιάξει πλάνο με το αν π.χ. πηγαίνοντας στο μπάνιο, σκοντάψω και πέσω. Θεωρώ ότι το μειώνω, το υβρίζω, το κάνω πολύ ευτελές με τέτοιου είδους σκέψεις, προκειμένου να δεχτώ ότι ήμουν απλώς απρόσεκτη. Δικαιολογίες δηλαδή, για να μην σηκώσω το βάρος της αφηρημάδας μου. Το σύμπαν θα ασχοληθεί μαζί μου για πολύ σοβαρότερα θέματα. Θέλω να πιστεύω σε κάτι πραγματικά ανώτερο.
Δεν νομίζω ότι διαφωνώ κάπου μαζί σου. Ίσως να μην απέδωσα σωστά αυτό που σκεφτόμουν...
Ελπίζω να έχει γίνει κατανοητός ο τρόπος που πιστεύω στα επίγεια και στα ουράνια. Στη μοίρα και στην ελεύθερη βούληση. Γιατί πραγματικά δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, εκτός από το να επαναλαμβάνομαι και να γίνομαι βαρετή... :worried:
Χωρίς καμία απολύτως διάθεση κολακείας epanastati24, ευχαριστώ για το αρχικό θέμα που έθιξες. Ήσουν σαφής, κατανοητός και μεταδοτικός στο λόγο σου. Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και μερικές ομολογώ ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Να είσαι καλά. PerfectIf I must die, I will not die on my knees... I will die fighting.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.