- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 101 to 110 of 128
Thread: ΠΡΟΟΔΟΣ
-
18-03-2013, 08:24 PM #101
Re: Προοδευμένη αφροδίτη
Η συμπόρευση σε κοντινές μοίρες της προοδευτικής Σελήνης με τον τράνζιτ Κρόνο δεν είναι καινούριο θέμα στην αστρολογία. Οι παλιότερες αναφορές που τουλάχιστο εγώ γνωρίζω ανάγονται στον 19ο αιώνα. Επίσης, είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει τουλάχιστο μια φορά στην πλειοψηφία των ανθρώπων για ένα διάστημα που μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 29 χρόνια, δηλαδή περισσότερο από το ένα τρίτο μιας μέσης ζωής. Σε πολλές περιπτώσεις, συμβαδίζουν και δυο φορές στην διάρκεια της ζωής μας, δηλαδή διαρκεί περισσότερο από την μισή μιας μέσης ζωής.
Κι όμως, παρόλο που αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες και αφορά σχεδόν την μισή ζωή των περισσότερων ανθρώπων, δεν υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία γύρω από το θέμα αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις οι αναφορές δεν είναι ούτε αναλυτικές ούτε επεξηγηματικές. Πάρα πολλοί που ασχολούνται με την αστρολογία δεν γνωρίζουν αυτό το φαινόμενο και μάλιστα δεν το γνωρίζουν και πολλοί αστρολόγοι. Σπάνια γράφονται άρθρα γύρω από αυτό το θέμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα 5 χρόνια που είμαι μέλος σ' αυτό το σάιτ, ενώ δεν μπορώ να σκεφτώ αστρολογικό θέμα που να μην έχει συζητηθεί εδώ, απ' όσο γνωρίζω είναι η πρώτη φόρα που συζητείται τώρα.
Γιατί άραγε; Αν είναι όντως ένα τόσο σοβαρό θέμα και μιας τέτοιας διάρκειας γιατί τόση σιωπή; Γιατί δεν ξετινάζουν αυτό το θέμα οι αστρολόγοι όπως κάνουν με ότι άλλο αφορά τον Κρόνο ή την προοδευτική Σελήνη; Δεν σας λέει κάτι αυτό; Γιατί δεν έχουμε διαλόγους όπως ακούμε συχνά "Εγώ έχω τράνζιτ Κρόνο στον Ήλιο μου - Α, αυτό δεν είναι τίποτε, εγώ ξεκίνησα τώρα τον 25ετή κύκλο του Κρόνου με την πρ. Σελήνη μου - Κουράγιο και δύναμη σου εύχομαι!"
Ας μην κάνουμε λοιπόν ξαφνικά ότι ανακαλύψαμε την τυρόπιτα. Ότι έχουμε ένα τόσο σοβαρό και τέτοιας διάρκειας αστρολογικό φαινόμενο αλλά... σχεδόν κανείς δεν ασχολείται.
Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την αστρολογία είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω αυτό το φαινόμενο σε ένα αριθμό χαρτών σε μια πορεία αρκετών χρόνων. Δεν είναι όπως οι εμπειρίες με τον τράνζιτ Κρόνο σε όψη με την γενέθλια Σελήνη ή τον γενέθλιο Ήλιο ή ωροσκόπο για παράδειγμα. Δεν είναι όπως το να έχει κάποιος τράνζιτ Κρόνο πάνω στην γενέθλια Σελήνη του, ας πούμε, αλλά αντί για ένα χρόνο κρατάει 25. Καμμία σχέση. Είναι περισσότερο μια ακαθόριστη ψυχολογική επίδραση που έρχεται σε κάποια μικρά διαστήματα.
Οι άνθρωποι αυτοί, σ' αυτά τα 22, 25, 27 χρόνια ζούσαν κανονικά την ζωή τους, ξεκινούσαν σπουδές, έκτιζαν καρριέρες, παντρεύονταν, έκαναν παιδιά... Όταν όμως η προοδευτική Σελήνη πλησίαζε τον τράνζιτ Κρόνο στην 1ο περίπου και κάτω ένιωθαν ένα απροσδιόριστο βάρος, μια τάση απομόνωσης ή μοναξιάς, μελαγχολία, ότι η ζωή τους δεν οδηγεί πουθενά κ.λπ. ακόμα κι όταν η ζωή τους ήταν σχετικά εντάξει. Δηλαδή, αυτό το ένιωθαν και άνθρωποι που η ζωή τους πήγαινε καλά. Δεν βίωναν δηλαδή ουσιαστικές κρόνιες εμπειρίες εκείνο το διάστημα αλλά μια κρόνια ψυχολογική διάθεση. Δεν ξέρω τι προκαλεί στην πράξη αυτές τις ψυχολογικές διαθέσεις. Δεν ξέρω αν είναι άλυτα ψυχολογικά θέματα της παιδικής ηλικίας (Σελήνη) ή θέματα της τρέχουσας ζωής. Ίσως είναι ένας συνδυασμός και των δύο.
Πιο αραιά, αν υπήρχαν και άλλες επιδράσεις στα προγνωστικά συστήματα μπορούσε η όψη αυτή να συνοδευτεί και από κάποιο γεγονός της φύσης του Κρόνου και της Σελήνης.
Αλίμονο αν ζούσε η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων περίπου την μισή ζωή της με μια σοβαρή δυσαρμονική επίδραση του Κρόνου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Συμβαίνει κάποιες φορές ο προοδευτικός Ήλιος ή ο προοδευτικός Άρης να αρχίσει να συμπορεύεται με τον τράνζιτ Πλούτωνα για χρόνια.
-
18-03-2013, 10:11 PM #102
Κοραλλία, αν πρόκειται να καταλήξουμε κάπου θα πρέπει να ηρεμήσεις και να ανακτήσεις την ψυχραιμία σου.
Αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, θυμήσου πια ήταν η απάντησή σου στο μέλος που ρώτησε για την όψη αυτή που επαναλαμβάνεται στον χάρτη της, μέχρι το 2026. Της είπες ότι δεν διαρκεί τόσο επειδή δίνουμε μία μοίρα ανοχή.
Ερώτηση πρώτη: είναι αυτή απάντηση που καλύπτει το φαινόμενο αυτό;
Έρχομαι λοιπόν εγώ και αναφέρω την ιδιαιτερότητα των όψεων αυτών. Και δεν λέω τίποτα περισσότερο απ΄ όσα είχε γράψει ο Leo. Μάλιστα το κάνω πιο ελαφρύ αναφέροντας και "διαλείμματα" όπου η όψη δεν ισχύει. Δίνω λοιπόν έναν ορισμό του φαινομένου όπως λες. Εσύ όμως θεωρείς ότι έμμεσα σε υποσκάπτω και αρχίζεις τα "δεν διαρκεί τόσα χρόνια", "αλίμονο αν κράταγε για χρόνια".
Ερώτηση Δεύτερη: Αυτοί οι αφορισμοί δεν είναι μια άρνηση στον ορισμό του Leo με τον οποίο λες τώρα ότι δεν διαφωνείς;
Ερώτηση Τρίτη: Αν δεν διαφωνείς με τον ορισμό του Lεο, γιατί διαφώνησες με αυτό που έγραψα εγώ;
Δεν βρήκα κανένα λόγο να κάνεις την παράθεση των θέσεων των πλανητών για κάθε πρώτη του μήνα, επειδή το έκανες για να μας πεις ότι οι πλανήτες αυτοί δεν είναι συνέχεια σε όψη. Μα δεν είπε κανένας ότι είναι συνεχώς σε όψη. Τουλάχιστον δεν το είπα εγώ, ίσως να το είπε ο Leo. Ωστόσο ακόμα και τώρα είσαι επιθετική και μιλάς για δική μου άγνοια.
Φυσικά και είναι αλήθεια ότι δεν χαρακτήρισα την όψη σαν "καταστροφική", "γρουσούζικη" κλπ. Ακριβώς επειδή διαβάζεται τι γράφουμε, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία.
Είναι προφανές ότι δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε αλλά επιμένω, γιατί κι εγώ πιστεύω ότι δεν είσαι χαζή. Απλά δεν θέλεις να παραδεχτείς ένα λάθος. Και γίνεσαι αδικαιολόγητα επιθετική και άδικη. Όταν έγραψες ότι στην όψη αυτή δίνουμε ανοχή μία μοίρα, σημαίνει προφανώς ότι ισχύει όταν η όψη δεν απέχει περισσότερο από μία μοίρα. Μετά γράφεις ότι ισχύει μόνο όταν είναι ακριβείας, που σημαίνει καθόλου ανοχή. Σε ρωτάω πως συμφωνούν αυτά τα δύο και μου λες ότι δεν καταλαβαίνω από ανοχές και να μου δώσεις παραδείγματα για το πως υπολογίζουμε τις ανοχές. Θα μπορούσες απλά να πεις ότι πάνω στη ροή του λόγου σου έγραψες ακριβείας και εννοούσες εντός ανοχής. Δεν είναι τόσο σπουδαίο.
Αλλά το πρόβλημα Κοραλλία, είναι πως όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου θεωρείς ότι σε υποσκάπτει και νοιώθεις την ανάγκη να αμυνθείς. Και το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο όταν αυτό το κάνεις με προσωπική επίθεση και άδικες κρίσεις για τον άλλο. Εγώ, παρόλο που διαφώνησα μαζί σου δεν έκρινα τις γνώσεις σου. Επειδή δεν είναι ευγενικό, δεν μου πέφτει λόγος και δεν μου χρειάζεται. Εσύ όμως το κάνεις και η συζήτηση κατεβαίνει πολλά επίπεδα. Εκεί είναι το πρόβλημα κι όχι στον Κρόνο και στη Σελήνη.
ΥΓ. "For those looking for previously-noticed but rarely-mentioned astro-phenomena, here’s one. Alternately called Moon chasing Saturn or Saturn chasing Moon (properly the former, as the faster applies to the slower), it happens when the progressed Moon (with a 27 ½ year cycle) locks into aspect with transiting Saturn (with 29 ½ year cycle)"
Moon Chasing Saturn, Chasing Moon |
Μου αρέσει ιδιαίτερα η έκφραση locks into aspect, δεν είναι υπέροχη;
-
19-03-2013, 12:01 AM #103
Αν θέλετε να σας σέβομαι πρέπει να με σέβεστε. Δεν μπορείτε να με ειρωνεύεστε και να προσπαθείτε έμμεσα να με υποσκάπτετε και να περιμένετε ότι εγώ θα σας φέρομαι με το σεις και με το σας και μετά να βγάζετε και την ουρά σας απέξω.
Ο πληθυντικός ήταν ο έμμεσος τρόπος να με ξαναβάλεις στο τριπάκι που σου εξήγησα ότι δεν θέλω να μπω! Σου το ζήτησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα, πάρα το γεγονός ότι προσπάθησες να με απαξιώσεις χωρίς κανένα λόγο. Στο ποστ 81 , γράφω μάλιστα ότι συμφωνώ μαζί σου και στο ποστ 84 , απλώς εκφράζω μια διαφορετική γνώμη και μια προσωπική άποψη. Ωστόσο εσύ βιάστηκες να με κρίνεις και να με απαξιώσεις, για πολλοστή φορά στον καιρό της παρουσίας μου στο site.
Για ποιο λόγο να σε υπονομεύσω ή να σε ειρωνευτώ; Έχω κάποιο όφελος; Δεν είμαστε καν συνάδελφοι με τα ίδια οικονομικά συμφέροντα. Δεν έχουμε την ίδια ηλικία, ούτε τις ίδιες επιδιώξεις από την αστρολογία. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? Θέλω να το σκεφτείς αυτό και να με αφήσεις ήσυχη σε παρακαλώ.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
19-03-2013, 08:53 AM #104
Ωραία λοιπόν, τώρα δείξτε μας επί χάρτου το όλο θέμα για να καταλάβουμε ακριβώς τι γίνεται!
Ανάψτε το φάρο στην καρδιά σας, αφήστε το φως του να λάμπει και να γεμίζει το ΕΙΝΑΙ σας. Χωρίς καμία προσπάθεια μπορείτε να είστε ορατοί από χιλιόμετρα μακριά, να φωτίζετε τους άλλους και όλοι μαζί να είμαστε υγιείς άνθρωποι που συνυπάρχουμε στον πλανήτη μας.
-
19-03-2013, 11:05 AM #105
Καλημέρα στην παρέα και καλή Σαρακοστή. Νιώθω την ανάγκη να γράψω αυτό το ποστ όχι για να λάβω θέση σε ένα θέμα που επι της ουσίας δεν κατέχω, μιας που προσπαθώ να μάθω περι της αστρολογίας, αλλά για να παραθέσω την δικη μου προσωπική εκδοχή βάση των γεγονότων και όψεων σχετικά με το θέμα. Ως Νίκη θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους σε ανύποπτο χρόνο με βοήθησαν, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο καλεσμα μου για αρωγή, αλλά και σε όλους όσους διαθέτουν χρόνο και φαια ουσία να γράψουν και να εκθεσουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς για να τις μοιραστούν με τα μέλη.Μεχρι στιγμής πραγματικά έχω μάθει πολλά από δω μέσα και συνεχίσω να ρουφώ τις γνώσεις για ένα θέμα που αγαπώ.
Ευχαριστώ!
Προσπαθώντας να εντοπίσω την επίμαχη όψη και πως επηρέασε εμένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ χωρίς καμιά τάση γενίκευσης, έψαξα τις περιοδους που η προοδευμένη μου Σελήνη τετραγώνιζε με τον τρανσιτ Κρόνο. Οι περίοδοι λοιπόν αυτές ήταν από τις πιο σημαντικές στη ζωή μου μέχρι στιγμής. Συνέβησαν μεγάλες αλλαγές που με επηρέασαν πολύ ψυχολογικά (αρνητικά) και όντως όπως είπε η κα Μοζορα υπήρχε έντονα η τάση της απομόνωσης της "κατάθλιψης" και της καταπίεσης.
Ομως, δεν ήταν μόνο αυτή τη όψη που συνετέλεσε στα γεγονότα, γιατί απλά η Σελήνη δείχνει ψυχολογική κατάσταση που απορρεει απο γεγονότα. Παράλληλα με άλλες δυνατές - αρνητικές όψεις που δεχόμουνα και δέχομαι , δεχομαι ΚΑΙ τώρα την όψη αυτή και όπως είπε ο ATRΑPOS θα την δέχομαι μέχρι τον Μαρτιο Απρίλιο του 2014. Στηριζόμενη λοιπόν στον δικό μου χάρτη και ΜΟΝΟ σ αυτόν, και μη θέλοντας να βγαλω γενικευμένα συμπεράσματα, είδα πολύ απλά ότι όντως υπάρχει αυτός ο κύκλος των 25 ετών σχεδόν με διασ΄τηματα "ανακωχής" ....Αλλά η γενέθλια Σελήνη μου είναι αρκετά βεβαρημένη και ευάισθητη ούσα σε αντίθεση με τον Ηλιο μου και ούσα εμπεριεχόμενη στον 7ο οίκο (άρα βαλλεται ο 1ος/7ος). Και ναι όλα αυτά τα χρόνια ο άξονας αυτός είναι στο επίκεντρο.Είναι πολύ λογικό λοιπόν να είναι το "εύκολο θύμα" όταν "χτυπιέται" από έναν βαρύ πλανήτη.
Η περσυνή χρονιά ίσως είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ...Οι όψεις που δεχόμουνα ήταν οι εξής:
-Τρανσιτ Ποσειδώνας σε τετράγωνο με Κρόνο (γενέθλια αντίθεση στον άξονα 4ο/10ο)
-Τρανσιτ Κρόνος σε όψη 150ο με τον γενέθλιο Κρόνο (9ο/4ο)
-Τρανσιτ Ουρανός σε τρίγωνο με Ποσειδώνα
-Αφροδίτη τόξου σε τρίγωνο με Δία γενέθλιο
-Ουρανός τόξου σε αντίθεση (ανοχή 1 μοίρας -φετος ακριβείας) με γεν. Κρόνο
-Προοδευμένος Αρης σε σύνοδο με ακμή 4ου και ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ με γεν.Σελήνη
-Προοδευμένη Αφροδίτη σε τετραγωνο με ΒΔ (ο οποίος βρίσκεται στον 1ο, άρα τεττραγωνο με ΝΔ στον 7ο)
-Ζενίθ τόξου σε σύνοδο με γεν. Δία
-Δίας τόξου αρχίζει με ανοχή 1 μοίρας την σύνοδο με γεν. Ηλιο στον 1ο
Η προοδευμένη μου Σελήνη όλον τον περσινό χρόνο έκανε τις εξής όψεις
-Τετράγωνο με τρανσιτ Κρόνο
-Σύνοδο με ωροσκόπο (άρα ήταν ήδη βεβαρυμένη η ούτως ή άλλως βεβαρυμένη γενέθλια Σεληνη αφού μόλις βγήκε από τον 12ο και Αιγόκερω...)Ακμή 1ου 26ο Αιγόκερω
-Προοδευμένη Σλήνη τετραγώνησε την Αφροδίτη τόξου
-Προοδευμένη Σελήνη τετραγώνησε τον γεν. Αρη
Το αποτέλεσμα όλων αυτών των όψεων ήταν να χτυπηθεί η ζωή μου σε όλους τους τομείς
Αλλαξε ρυζικά. ανεργία, απότομη αλλαγή κατοικίας και τόπου, το παιδί μου αποφάσισε να πάει να μείνει με τον πατέρα του, ψυχράνθηκα σε πολύ μεγαλο βαθμό με την οικογένεια μου και ειδικά με τα αδερφια μου (Αρης κυβερνήτης 3ου στον τρίτο και σύνοδο με την ακμή 3ου με ανοχή 2 μοιρών) και ακόμη ισχύει, δανειακές εκκρεμότητες με νομική εμπλοκή που αφορά ακίνητη περιουσία, χρεη προς το δημόσιο,μια ηπατική περαστική έξαρση που οφειλόταν σε φαρμακο,και περιστασιακες εργασίες που δίναν ανασες στο τελμα....
Το ψυχολογικό αντίκτυπο μια καλή και δυνατή κατάθλιψη όπου ακόμη με ταλανίζει
Με τα παραπάνω δεν προσπαθώ να δείξω τίποτα άλλο απ το απλό ότι σε μένα η επίμαχη όψη πιστεύω ότι λειτούργησε ως το κερασάκι στην τούρτα.
Η προδιάθεση υπάρχει και με τα κατάλληλα "μέσα" απλά φάνηκε...
Ζητώ συγνώμη εάν κούρασα.
Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η παρέμβαση μου , δεν είχα κακή πρόθεση , απλά παραθεση που ίσως κάτι να δείχνει και να βοηθήσει στα στατιστικά ευρήματα...
Εάν πιστεύεται ότι οι ερμηνίες μου είναι σε λάθος βαση , παρακαλώ να με διορθώσετε.
Ευχαριστώ για την φιλοξενειαVictory
-
19-03-2013, 11:14 AM #106
Μια αρκετά σημαντική υποσημείωση που είναι μεν εμφανής αλλά οφείλω να την καταγραψω ως ολοκλήρωση της σκέψης μου είναι οτι ο Κρόνος σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο στον χάρτη μου εφόσον είναι ο κυβερνήτης αυτού....(ωροσκόπος Αιγόκερως) αλλά και ο Αρης εφόσον κατέχει την πιο υψηλη βαθμολογία (σύμφωνα με τον Πτολεμαϊκό πίνακα)
Victory
-
19-03-2013, 01:24 PM #107
Δημήτρη,
ο λόγος που δεν μπορούμε ποτέ να καταλήξουμε κάπου είναι γιατί συνεχώς διαστρεβλώνεις αυτά που λέει ο άλλος και αντί η συζήτηση να ρέει πάνω σε αστρολογικά επιχειρήματα κολλά στο να εξηγούμε συνεχώς τι εννοούσα εγώ και τι εννοούσες εσύ. Όλοι έχουν καταλάβει εδώ τι λέω εκτός από σένα που μου ζητάς ακόμα μέχρι τώρα να εξηγήσω για πολλοστή φορά τι εννοώ. Τι να σκεφτώ δηλαδή; Ότι είσαι τόσο χαζός που δεν μπορείς να καταλάβεις απλά πράγματα όταν σου τα εξηγούν;
Απάντησα στην Βάννα ότι αυτό είναι ένα δύσκολο διάστημα αλλά δεν κρατάει τόσο πολύ γιατί λειτουργεί στα διαστήματα που η πρ. Σελήνη και ο τράνζιτ Κρόνος βρίσκονται μέσα στην ανοχή μιας μοίρας. Εσύ απάντησες ότι κρατάει χρόνια και δεκαετίες και έφερες το παράδειγμα ενός παιδιού που γεννήθηκε την 1/10/2012. Σου έδωσα ένα αναλυτικό πίνακα της προοδευτικής Σελήνης σε σχέση με τον τράνζιτ Κρόνο για 15 μήνες για να δεις ότι το μεγαλύτερο από αυτό το διάστημα ήταν εκτός ανοχής.
Και τότε εκεί νόμισες ότι έκανα λάθος και με ειρωνεύτηκες. Η ειρωνεία, Δημήτρη, είναι υπόσκαψη. Ακόμα κι αν όντως έκανα λάθος γιατί να με ειρωνευτείς αν ο στόχος σου δεν ήταν η υπόσκαψη; Και προσπάθησες να παρουσιάσεις ότι άλλα έλεγα την μια και άλλα την άλλη. Κι αυτό είναι υπόσκαψη. Και φυσικά σου απάντησα ότι είναι δικό σου το λάθος. Τι περίμενες ότι θα έκανα δηλαδή;
Όταν κάνουμε πίνακες της κίνησης της προοδευτικής Σελήνης σε σχέση με προοδευτικούς, γενέθλιους ή τράνζιτ πλανήτες, η τυπική πρακτική είναι να σημειώνουμε στον πίνακα το χρονικό διάστημα που μια όψη σχηματίζεται με ακρίβεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δίνουμε ανοχή. Αλλά την ανοχή από ποιο σημείο θα την δώσουμε; Και παρόλο που αυτή είναι η τυπική πρακτική που φτιάχνονται αυτοί οι πίνακες εσύ επιμένεις ακόμα ότι έκανα λάθος. Αυτό πώς να το ερμηνεύσω;
Και συνεχίζεις για να μου πεις ότι αφού έχω λάθος τι θα έκανα αν είχα μια πελάτισσα σαν την Νίκη ή την Βάννα; Αυτό κι αν είναι υπόσκαψη. Αυτό είναι σαν να λες έμμεσα: "αυτή κάνει σοβαρά λάθη, δεν είναι καλή στην δουλειά της". Κτύπησες έμμεσα και ύπουλα την επαγγελματική μου ικανότητα.
Αμέσως μετά, παράβλεψες όλα όσα είπες και παίρνοντας το ύφος του καλού παιδιού που έχει τις πιο αγνές προθέσεις με παρουσίασες σαν να σου επιτέθηκα χωρίς κανένα λόγο, ότι εγώ είμαι η εύθικτη, η επιθετική και που δεν ανέχομαι την διαφωνία. Κι αυτό είναι υπόσκαψη. Την διαφωνία την ανέχομαι, την ειρωνεία και τα έμμεσα κτυπήματα δεν ανέχομαι.
Πάνω στο αστρολογικό θέμα της συζήτησης είπα την γνώμη μου όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσα και δεν ξέρω τι θα μπορούσα άλλο να εξηγήσω. Η μη αστρολογική συζήτηση δεν έχει νόημα να συνεχιστεί άλλο γιατί όσο και να συζητήσουμε δεν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου.
-
19-03-2013, 02:07 PM #108
Καλημερα, θα ηθελα να ρωτησω οταν βγαζεις το χαρτι της ηλιακης επιστροφης, τι πρεπει να προσεξεις?οι οψεις που σχηματιζονται σε επηρεαζουν ολο των χρονο?και κατι ακομα οι ανοχη που υπαρχει σε καθε οψη τι σημαινει?ευχαριστω πολυ.συγγνωμη που το γραφω εδω δεν ηξερα πως να ανοιξω καινουργιο θεμα.
-
19-03-2013, 02:33 PM #109
Έχω βαρεθεί να γράφω ότι ποτέ δεν υποστήριξα ότι η όψη και η επίδρασής της είναι συνεχής, γι’ αυτό και θεώρησα άσκοπη τη λίστα με τις θέσεις των πλανητών. Πως μπορείς ακόμα να λες ότι σ’ αυτό διέκρινα λάθος; Το λάθος σου ήταν στην αρχική σου τοποθέτηση.
Μόνο που εσύ έγραψες ότι η όψη ισχύει μόνο όταν είναι ακριβείας, κι όχι ότι απλά σημειώνεις στους πίνακες την θέση της όψης ακριβείας. Πολύ σαφή πρόταση και φυσικά πολύ λάθος.
Κοραλλία,
Μπορεί να έχασες την ευκαιρία να εντυπωσιάσεις τον Leo, λέγοντας του ότι δεν ξέρει από προόδους, αλλά εμένα εξακολουθείς να με εντυπωσιάζεις με το πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις. Δεν το περίμενα ομολογώ, ξεπέρασες τις προσδοκίες μου.
Στο προηγούμενο μήνυμά μου, έθεσα τρεις απλές ερωτήσεις. Καταλαβαίνω ότι για σένα θα ήταν τεράστια υπέρβαση το να προσπαθήσεις να απαντήσεις γιατί θα πρέπει να παραδεχτείς την αρχικά λάθος θέση σου. Αρχικά, έδωσες μια απάντηση που ήταν τουλάχιστον ελλιπέστατη. Εγώ δεν έγραψα τίποτα περισσότερο απ’ ότι ο Leo, κι όμως εσύ είδες προσπάθεια υπόσκαψης. Το ξέρω ότι δεν είναι δυνατόν να σε ενόχλησε τόσο αυτό που έγραψα. Απλά, είχες έτσι κι αλλιώς στο μυαλό σου ότι προσπαθώ (προσπαθούμε???) να σε υποσκάψω και όταν διάβασες μια απλή αστρολογική παρατήρηση, το πήρες σαν χειροπιαστή υπόσκαψη. Έτσι, αρνήθηκες τα προφανή με τους αφορισμούς σου και όταν κατάλαβες το λάθος σου το γύρισες στην προσωπική επίθεση.
Το πόσο έχεις χάσει την ψυχραιμία σου και το πόσο προκατειλημμένη είσαι, φαίνεται όχι τόσο από τις κρίσεις σου για μένα (που βέβαια σε χαρακτηρίζουν) αλλά από το ότι «τα έχωσες» και στην Κάτια, τελείως αναίτια και αδικαιολόγητα. Καταλαβαίνω ότι εγώ σ’ έχω εκνευρίσει (και ομολογώ ότι το διασκεδάζω αρκετά) αλλά ότι πήραν τα σκάγια και την Κάτια, δείχνει καθαρά την προκατάληψή σου και την έλλειψη καθαρού μυαλού.
Είναι πολύ εύκολο να αναλώνεσαι σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις, Κοραλλία. Πολύ εύκολο και φτηνό ταυτόχρονα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις ότι έτσι υποσκάπτεις μόνη σου τον εαυτό σου.
ΥΓ. Αν σκοπεύεις να κάνεις μια προσπάθεια να απαντήσεις στις τρεις ερωτήσεις μου, εδώ είμαι για να βοηθήσω.
-
19-03-2013, 03:25 PM #110
Εισαγωγή και Μελέτη Ηλιακής Επιστροφής (Solar Rutern) Διάβασε αυτό και τις συζητήσεις που ακολουθούν. Θα ωφεληθείς αρκετά.
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.