- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 22
Thread: Αντιθεση Ηλιου-Σεληνης
-
16-09-2009, 01:19 PM #11
Re: Αντιθεση Ηλιου-Σεληνης
Μητσάκος Όχι όλα. Κάμποσα όμως είναι. Ο χάρτης πρέπει να διαβάζεται συνολικά, συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και όχι μεμονωμένες όψεις. ¨
Πες μας και ποιες ειναι οι υπολοιποι παραμετροι σε ενα χαρτη που δειχνουν κατωτερες ενσαρκωσεις???? Κανσεριαν μηπως μπορεις να βοηθησεις??
-
16-09-2009, 01:35 PM #12
Οι υπόλοιπες παράμετροι είναι πολλές και προϋποθέτουν γενικότερα και ένα μίνιμουμ εξοικείωσης όχι μόνο με την αστρολογία αλλά και με τον εσωτερισμό. Τουτέστιν είναι δύσκολο να αναφερθούν συνοπτικά και στο περιορισμένο πλαίσιο ενός ποστ. Βασική αρχή φυσικά είναι το ex oriente lux, πλην όμως, και όπως σοφά ο Πλάτων στο "Σπήλαιό" του αναφέρει, είναι απαραίτητο ένα στάδιο προσαρμογής στην έκθεσή του σε αυτό
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
16-09-2009, 01:50 PM #13
Σε ευχαριστω παλα πολυ για την διαφωτιστικη σου απαντηση!!!!!!
Οτι ξεφευγεις καθε φορα απο το θεμα το προσεξες??? Το καταλάβες???
Μπα????
Ρωτησα πως αυτη η αντιθεση Ηλιου-Σεληνης (αυτος ειναι ο τιτλος του ποστ) επηρεαζει το ατομο στο πως βιωνει τις πλανητικες διελευσεις πχ του Κρονουπου κτυπα την ιδια χρονικη στιγμη με συνοδο του Ηλιου και αντιθεση Σεληνης. Θα μπορουσα να εχω μια απλη απαντηση.....
-
16-09-2009, 03:09 PM #14
Αν μου επιτρέπεις Μάνια, η βασική νότα της αντίθεσης Ήλιου / Σελήνης είναι η αντιπαλότητα με τους άλλους. Θα είμαι ο εαυτός μου ή θα είμαι αρεστή; Μία αντίθεση ορατή καθώς οι γύρω μου με θέλουν έτσι, αλλά εγώ θέλω να είμαι το αντίθετο. Με τη μεσολάβηση του Κρόνου και μάλιστα σε τετράγωνο και με τους δύο υπάρχουν κάποιες σκληρές αλήθειες που θα ειπωθούν που θα πρέπει να κοιτάξει κανείς μέσα του (πάλι κι εδώ έχουμε μία αντίθεση που σπάει σε δύο τετράγωνα κι εσωτερικεύει) να δει γιατί αυτό συμβαίνει. Και μάλιστα επειδή μιλάμε για Κρόνο φαίνεται ότι οι αλήθειες αυτές θα ειπωθούν ή θα εμφανιστούν μέσω μίας κατάστασης που θα μας κάτσει λίγο στο σβέρκο, ένας άνθρωπος που παρακολουθεί τι κάνω, μία κατάσταση που με κρίνουν εξονυχιστικά, χωρίς να μ' αφήνουν να τη γλιτώνω, κλπ.
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
16-09-2009, 03:16 PM #15
Διόρθωση: Δε διάβασα προσεκτικά το ποστ και ζητώ συγγνώμη. Με σύνοδο Κρόνου με Ήλιο και αντίθεση με Σελήνη πάλι ο άξονας διεγείρεται αλλά δείχνει οι καταστάσεις να παίρνουν το μέρος της μίας πλευράς, εδώ του Ήλιου και μέσω δυσκολιών να μας αναγκάζουν να δώσουμε περισσότερη σημασία στο τι θέλουμε εμείς και λιγότερη στο τι θέλουν οι άλλοι.
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
16-09-2009, 04:20 PM #16
κ.Παπαδολια πολυ ευστοχη αναλυση.
Συγχαρητηρια, αυτο ακριβως συνεβηκε!
Να ρωτησω και κατι αλλο αν μου επιτρεπετε? Μπορουμε να πουμε οτι ειμαστε πιο ευαισθητοι , δρουμε περισσοτερο με βαση την σεληνη μας(αν εχουμε γενεθλια αντιθεση μιλωντας παντα) οταν εχουμε Πανσεληνο?
Δηλαδη αυτη η εσωτερικη παλη μεταβαλλετε αναλογα με την φαση της Σεληνης?
Ευχαριστω πολυ
-
16-09-2009, 05:48 PM #17
Σίγουρα... αν έχεις όψη δυνατή μεταξύ Ήλιου / Σελήνης στο χάρτη σου όπως η αντίθεση, νιώθεις πιο έντονα τις φάσεις της Σελήνης από ό,τι κάποιος που δεν έχει τέτοια όψη.
-
16-09-2009, 09:02 PM #18
Θα ηθελα να προσθεσω μερικα πραγματακια για να βοηθησω να κατανοηθει αυτη η οψη απο την φιλη μας mania16.
H αντιθεση Ηλιου-Σεληνης ειναι αρχικα μια εσωτερικη μαχη. Αν σκεφτουμε οτι τα ατομα με συνοδο Ηλιου-Σεληνης εστιαζουν περισσοτερο στον εαυτο τους, τα ατομα με την αντιθεση εστιαζουν περα απο αυτα. Αυτο σημαινει επισης οτι η συγκεντρωση σε μια κατασταση δεν ειναι ατου τους. Αυτο δεν ειναι αναγκαστικα κακο βεβαια για τον εξης λογο οτι η αντιθεση αυτη προσφερει αντικειμενικοτητα περα απο την υποκειμενικοτητα του εαυτου τους.
Αυτο συμβαινει για τον απλουστερο λογο. Αν η συνοδος ειναι μια ενεργεια που συγκεντρωνεται σε ενα πραγμα,, με την αντιθεση δεν συμβαινει κατι τετοιο. Η αντιθεση ειναι οψη αντιθετης διαμετρου κατι που μπορει να σημαινει απλα οτι το ατομο που την εχει δεν θα δει την μονη οψη των πραγματων αλλα θα δει την διπλη. Σκεψου το σαν ενα αισθαντικο διπολο. Τα παντα για τα ατομα αυτα εχουν διπολα. Διπολα οπως μεσα/εξω , ασπρο/μαυρο, πανω/κατω.. Τιποτα δεν μεταφραζεται ως ημιμετρο. Αυτος ειναι και ο λογος της εσωτερικης τους μαχης. Γιατι ερχονται στιγμες που θα πρεπει να διαλεξουν μεταξυ 2. Οταν θα διαλεξουν ενα απο αυτα τα 2, τοτε θα αναρωτιουνται αν εκαναν την σωστη επιλογη. Αυτο επισης σημαινει και σπαταλη ενεργειας (αντιθεση).
Η αντιθεση αυτη στο γενεθλιο, δηλωνει οτι γεννηθηκαν κατω απο την επιρροη της πανσεληνου. Εδω θα διαφωνησω με τον Μητσακο (αν και δεν γνωριζω καλη καρμικη.) Θεωρω οτι η πανσεληνος αντιπροσωπευει την ολοκληρωση και την επιτευξη.Για τα ατομα αυτα θεωρω οτι κλεινει ενας κυκλος ζωης και ξεκινουν κατι νεο. Για αυτο τον λογο τα ατομα συνηθως αυτα με τον ενα ή τον αλλο τροπο καταφερνουν να διακρινονται σε οποιοδηποτε περιβαλλον. Εχουν την αναγκη να τελειωσουν τις δουλειες τους και δεν αφηνουν τιποτα στην μεση.
Ο Ηλιος και η Σεληνη αντιπροσοπευουν τα γονεικα προτυπα. Συνηθως ο χωρισμος των γονιων μπορει να δηλωθει στο γενεθλιο μας μεσα απο την αντιθεση αυτη. Εκτος αυτου ομως συχνα υπαρχει συγχυση στο ατομο σχετικα με τον Πατερα, την Μητερα , την μεταξυ τους σχεση και την σχεση των δυο απεναντι μας.
-
16-09-2009, 09:56 PM #19
Cancerian, έχοντας στον χάρτη μου αυτή την όψη, όλα όσα έγραψες με εκφράζουν απόλυτα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : ο ήλιος μου είναι στις τελευταίες μοίρες του 9ου σε σύνοδο με το μεσουράνημα και η σελήνη μου στις τελευταίες μοιρες του 3ου. Ισχύει ότι όταν ένας πλανήτης είναι στις τελευταίες μοίρες ενός οίκου, "ανήκει" στον επόμενο? Δηλ να θεωρήσω ότι η αντίθεση αφορά τον άξονα 4/10 ή τον 3/9?
Ευχαριστώ.
-
16-09-2009, 10:15 PM #20
Θεωρητικα ανηκει στον 9ο οικο. Ομως οταν ενας πλανητης βρισκεται προς το τελος ενος οικου και σχηματιζει συνοδο με τον επομενο τοτε ο πλανητης αυτος μεταφερει τις αναγκες ενος οικου στον αλλο. Στην περιπτωση που περιγραφεις ισως η φιλοσοφικη σκεψη για την ζωη βρισκει βαση μεσα απο το επαγγελμα σου ή το επαγγελμα (10ος) σου αφορα τομεις οπως ανωτερη εκπαιδευση (9ος). Επειδη ο 10ος ειναι γωνιακος οικος, δινεται μεγαλυτερη ανοχη στην ακμη. Αν ο Ηλιος βρισκεται 5 μοιρες πριν απο την ακμη του 10ου, τοτε "συνοδευει" τον 10ο και αντιστοιχα τον 4ο.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.