- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 77
Thread: Κατάθλιψη και Αστρολογία
-
25-02-2009, 12:41 AM #41
Re: Κατάθλιψη και Αστρολογία
Όταν υπάρχει μια διαφωνία 2 μελών είτε για τις ιδέες τους, είτε σε προσωπικό επίπεδο, υπάρχει η ομάδα διαχείρισης η οποία εάν κρίνει θα κάνει τις απαραίτητες συστάσεις.
Εκδήλωση συμπάθειας ή "οπαδική συμπεριφορά" υποστήριξης μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με προσωπικό μήνυμα και όχι δημόσια.
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
25-02-2009, 12:53 AM #42
Μετά και απο αυτό το άστοχο σχόλιο νομίζω ότι συνέχιση της οποιαδήποτε συζήτησης για το θέμα είναι τουλάχιστον περιττή.
Δεν συνιθίζω να μιλάω στις συζητήσεις των μελών γιατί το θεωρώ περιττό μιας και έχω δηλώσει ότι τα μέλη στις περισσότερες συζητήσεις τους τα πηγαίνουν πολύ καλά.
Για αυτό το λόγο και δεν λειτουργώ σαν μαιντανός και προτιμώ να επιλέγω προσωπικά θέματα που θεωρώ ότι είναι αναγκαία να πώ την άποψη μου. Μία απο αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ ότι ηταν και το συγκεκριμένο θέμα το οποίο και γνωρίζω αρκετά καλά για αυτό και θεώρησα ότι η παρέμβαση μου ήταν απαραίτητη.
Όπως φαίνεται κάποιοι άνθρωποι ούτε θέλουν ούτε έχουν όρεξη να ακούσουν. Θεωρώ αυτή τη συμπεριφορά άστοχη αλλά ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι θα κάνει και πως θα κινηθεί, απο εκεί και πέρα συμπεριφορές τύπου ποδοσφαιρικής ομάδας που ζητωκραυγάζουν τους ευνοούμενους τους πιστεύω ότι δεν ταιριάζουν στη προσωπικότητα κανενός απο τα μέλη του site και στο ίδιο το site για αυτό και δεν θα συνεχίσω μιας και η συζήτηση πέρασε απο επίπεδο γνώσης σε ρίνγκ.
Οι απόψεις έχουν κατατεθεί, η βιβλιογραφία επίσης, μπορείτε να συνεχίσετε μόνοι σας σε αυτή τη συζήτηση απο εδώ και στο εξής μιας και η παρουσία μου κρίνετε μη έχουσα σημασίας.
Ευχαριστώ
Με σεβασμό και εκτίμηση
Χρήστος ¶ρχος[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
25-02-2009, 07:11 PM #43
τρομερά ενδιαφέρουσα συζήτηση , πολύ καλό θέμα άνοιξες cancerian
κ. Αρχο παρακαλώ συνεχίστε οι τοποθετήσεις σας βοηθάνε το νου μας και επεκτείνουν τις όποιες γνώσεις μας
-
25-02-2009, 09:06 PM #44
Νιώθω την ανάγκη να πω ότι στεναχωρέθηκα πολύ με την τροπή που πήρε η συζήτηση και μάλιστα σ' αυτό το άρθρο του Κανσέριαν που είναι ένα τόσο ωραίο θέμα για συζήτηση και προβληματισμό.
Θεωρώ ότι είμαστε όλοι σ' αυτή την ιστοσελίδα επειδή έχουμε κοινά ενδιαφέροντα τα οποία θέλουμε να μοιραστούμε. Κάθε μέλος μπορεί να πει τις απόψεις του και οι άλλοι είναι ελεύθεροι να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν. Η συζήτηση μπορεί να είναι πολύ δημιουργικό πράγμα κι εγώ τουλάχιστο έμαθα πολλά πράγματα από τις συζητήσεις με διάφορα μέλη.
Η συζήτηση όμως για να είναι δημιουργική πρέπει να έχει κανόνες. Κι ένας τέτοιος κανόνας είναι ότι πρέπει να παραμένει στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και να μην μεταφέρεται σε προσωπικό επίπεδο, ώστε τελειώνοντας να νιώθουμε σεβασμό ο ένας προς τον άλλο και όχι "κακοποιημένοι".
Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί οι απόψεις μου στο συγκεκριμένο θέμα ξεσήκωσαν τέτοιες αντιδράσεις. Πολύ περισσότερο μάλιστα που δεν είναι και "καινούριες" απόψεις, όπως είπα και πριν. Το θέμα της κατάθλιψης έχει συζητηθεί από πολλούς αστρολόγους, που είναι και ψυχαναλυτές, σε διάφορες χώρες χωρίς να προκληθεί σάλος. Είναι απόψεις που έχουν τεθεί και στην Ευρώπη και στην Αμερική. Αν κάποιος διαφωνεί μ' αυτές η διαφωνία του είναι σεβαστή.
Επειδή οι απόψεις μου κάπου παρεξηγήθηκαν ή παρερμηνεύτηκαν (ίσως να φταίω κι εγώ γιατί δεν τις μετέφερα σωστά) θα ήθελα να τις ξεκαθαρίσω. Πιστεύω ότι η κατάθλιψη είναι κάτι περισσότερο από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, όπως το έθεσε αρχικά ο Κανσέριαν, είναι ψυχική "ασθένεια". Συμφωνώ με τον Κανσέριαν ότι ο Κρόνος και ο Πλούτωνας σε όψεις με τα φώτα και τον ωροσκόπο είναι βασική ένδειξη, λόγω της φύσης αυτών των πλανητών. Συμφωνώ επίσης με τον Κανσέριαν ότι τα ζώδια και οι οίκοι του νερού αν προστεθούν στους πιο πάνω παράγοντες αυξάνουν τις πιθανότητες.
Αυτό που πρόσθεσα στις απόψεις του Κανσέριαν είναι την παρουσία του ¶ρη ως βασική μαζί με τις πιο πάνω ενδείξεις. Οι ψυχαναλυτικές θεωρίες (κι όποιος διαφωνεί μ' αυτές είναι σεβαστή η διαφωνία του) υποστηρίζουν ότι ο έντονος θυμός για ένα σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας που δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εκφράσει και τον στρέφουμε μέσα μας είναι η βάση της κατάθλιψης. Στην ουσία "τιμωρούμε" τον εαυτό μας με κατάθλιψη γιατί για διάφορους λόγους δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τον θυμό και τα αρνητικά συναισθήματα για ένα σημαντικό μας πρόσωπο (συνήθως είναι οι γονείς). Επομένως ένας ¶ρης που έχει την τάση σ' ένα ωροσκόπιο να εσωστρέφει την ενέργεια και τον θυμό του συντείνει στις περιπτώσεις κατάθλιψης.
Στην πραγματικότητα όλοι αυτοί οι παράγοντες που ανέφερα μπορούν να βρεθούν σε τόσους συνδυασμούς σ' ένα ωροσκόπιο όσοι και οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη γιατί κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Κάθε άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη έχει το ιδιαίτερο ιστορικό του και τον ιδιαίτερο τρόπο που εκδηλώνει τα συμπτώματά του (π.χ. κάποιος αρνιέται να φάει και κάποιος άλλος δεν θέλει να πηγαίνει δουλειά).
Στην περίπτωση του ¶ρη, πιστεύω, ότι μπορεί να δείξει πράγματα για την πηγή του θυμού. Π.χ. ένας Ήλιος στο 8ο σπίτι σε αντίθεση με ¶ρη μπορεί να δείξει (ως παράδειγμα το λέω, όχι ως μοναδική περίπτωση) ότι ένα παιδί νιώθει δυνατό θυμό (¶ρης σε αντίθεση) για τον πατέρα του (Ήλιος) για διάφορους λόγους (π.χ. ήταν βίαιος μαζί του - Ήλιος αντίθεση με ¶ρη). Ο πατέρας πεθαίνει (Ήλιος στο 8ο) και το παιδί μένει εκτεθημένο με τον θυμό του. Δεν μπορεί να είναι θυμωμένο μ' ένα νεκρό και στο παιδικό μυαλό του μπορεί να νιώθει ακόμα κι ενοχές (Ήλιος στο 8ο) ότι ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα του επειδή ένιωθε αρνητικά απέναντί του. Κι έτσι στρέφει τον θυμό του μέσα του και τιμωρεί τον εαυτό του.
Ένας ¶ρης στο δωδέκατο είναι επίσης μια εσωστρεφής θέση. Μπορεί να δείξει π.χ. (πάλιν το λέω ως παράδειγμα κι όχι ως μοναδική περίπτωση) ένα παιδί που μεγαλώνει σ' ένα πολύ αυστηρό θρησκευτικό περιβάλλον (12ο σπίτι) στο οποίο ο θυμός (¶ρης) και τα αρνητικά συναισθήματα θεωρούνται "αμαρτία". Έτσι το θυμωμένο παιδί στρέφει μέσα του τον θυμό του και τιμωρεί τον εαυτό του γιατί πιστεύει ότι είναι "κακός άνθρωπος".
Τονίζω ότι δεν εννοώ ότι ο ¶ρης θα δείξει από μόνος του κατάθλιψη και το ξανατονίζω: ο ¶ρης δεν θα δείξει από μόνος του κατάθλιψη. Πρέπει να συντρέχουν κι άλλα αστρολογικά στοιχεία που ανάφερα (Πλούτωνας/Κρόνος/φώτα/ωροσκόπος/ζώδια και οίκοι). Τον θεωρώ όμως βασικό και περισσότερο τον ¶ρη σε δυσαρμονικές όψεις με Πλούτωνα ή Κρόνο.
Αυτές ήταν οι "φοβερές" απόψεις μου κι ο καθένας είναι ελεύθερος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Συζήτηση κάνουμε και σε κάθε συζήτηση αποδέχεσαι ότι ο συνομιλητής σου μπορεί να διαφωνεί με τις απόψεις σου. Μπορεί να κάνω και λάθος στις απόψεις αυτές αλλά πιστεύω πως είχα το δικαίωμα να τις στηρίξω με τα επιχειρήματα στα οποία τις βασίζω.
-
26-02-2009, 02:37 AM #45
Cancerian, πολύ όμορφο άρθρο. Καλογραμμένο και καθόλου κουραστικό, όπως είναι τα περισσότερα άρθρα σου που έχω διαβάσει. Και πήρα και τις απαντήσεις μου φυσικά..! Έχω Σελήνη-Κρόνο σε συνοδο στο Σκορπιο.. Γνωρίζω πόσο "βαριά" όψη είναι, αλλά τώρα διαπίστωσα την έντονη επιρροή του Κρόνου, που μου "χαρίζει" και κάτι από Αιγόκαιρω... (Ευτυχώς έχω και Ερμή-Πλούτωνα στον Σκορπιο για να μπορώ να σαρκάζω και τα γεγονότα και εμένα!!) :blink: Αυτά έχει ζωή. Και η κατάθλιψη μες στο προγραμμα είναι, ή έστω η μελαγχολια..
Δύο είναι οι μεγαλύτερες τραγωδίες στη ζωή:
η μία, να μην έχεις όσα επιθυμούσες..
η δεύτερη, να τα έχεις όλα.
-
26-02-2009, 01:04 PM #46
Εεε...η αγοραφοβια δεν ειναι κοινωνικη φοβια..δεν σχετιζεται αμεσα με τους ανθρωπους...δεν φοβασαι τους ανθρωπους..απλα φοβασαι να βγεις απο το σπιτι σου ...επειδη απο το 2000 ξεκινησα να εχω αγοραφοβια..βεβαια μετα απο πολυ δουλεια καταφερα να την μειωσω αλλα οχι να την εξαλειψω εντελως..Η αγοραφοβια στην πλειοψηφια των ανθρωπων ειναι ενας μηχανισμος προστασιας που αναπτυσεται μετα απο κρουσματα κρισεων πανικου σε διαφορους χωρους που το ατομο βρισκεται..Εαν για παραδειγμα ενα ατομο παθει πανικο στο μετρο..υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να συνδεσει το γεγονος του πανικου με το μετρο ,με αποτελεσμα να αποφευγει την χρηση του..Το ιδιο ατομο λοιπον την επομενη φορα που θα παθει πανικο στο σουπερμαρκετ θα ξανασυνδεσει το γεγονος με το χωρο και παει λεγοντας...απλα αν συνεχιστει αυτη η αλυσιδωτη διαδικασια και δεν προλαβει να αποσυνδεσει το ατομο ,το γεγονος απο τον χωρο ,οδηγειται στην αγοραφοβια και κλεινεται στο σπιτι του μια και θεωρει οτι εκει δεν θα παθει πανικο..βεβαια και αυτο ειναι μυθος αν κρινω απο εμενα που εκανα πανικους και στο σπιτι..εν παση περιπτωσει βγαινω εκτος θεματος..απλα παραθετω αυτην την αναλυση του φαινομενου της αγοραφοβιας..για να ορισω κατα την αποψη του το θεμα σε μια καπως πιο σωστη βαση.
Ας αναφερθω ομως και στο θεμα που ανοιξε ο κανσεριαν και μπραβο του...Κρινοντας παντα απο εμενα ,θα συσχετιζα και την καταθλιψουλα που οκ σε εμενα ηταν απορροια της αγοραφοβιας και λογικο επομενο ,οταν απο εκει που εισαι υπερδραστηριος απο εδω απο εκει ξαφνικα νιωθεις ανικανος και ανημπορος ...με εναν Ηλιο στο 12ο..περα απο αυτα που ανεφεραν οι φιλοι πιο πανω...εε???Βουτηγμενο το Εγω σε εναν 12ο οικο.....δεν ξερω ,εσεις τι λετε?
-
26-02-2009, 02:03 PM #47
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, υστερα απο οσα εχω διαβασει και ακουσει ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι την αγαραφοβια δεν την κατατασσουν στην καταθλιψη.
Η καταθλιψη εχει αρκετες μορφες κ αν διαβασες την απαντηση του Κου Αρχου μου γραφει οτι ανηκει στις αγχωδεις διαταρραχες και οχι στις εναλλαγες της διαθεσης,μα η αγοραφοβια φερνει εναλλαγες στην διαθεση, πως ειναι δυνατο να μην φερνει, οταν ακριβως παθαινεις κρισεις πανικου( κ οτι συνεπαγεται αυτο) εντος κ εκτος σπιτιου κ δεν μπορεις να λειτουργησεις σε πραγματα απλα κ καθημερινα?
Φανταζομαι οτι ο λογος που δεν θεωρειται καταθλιψη ειναι ακριβως γιατι παλευεται με την αναλογη αγωγη, αν κ οι αποψεις τουλαχιστον που εχω ακουσει εγω, απο διαφορους γιατρους ειναι της αποψης οτι ειναι μορφη καταθλιψης που πραγματικα θεραπευεται.
Οπως κ να χει για να μην τρομοκρατηθουν αυτοι που εχουν τον Ηλιο στον 12ο θα ξαναπω οτι παιζουν πολλα ρολο που λιγο εως πολυ τα αναφεραμε παραπανω.
-
26-02-2009, 05:47 PM #48
Αγαπητή Aries Engeneer,
τα τελευταία χρόνια έπαθα υψοφοβία. Μου παρουσιάστηκε ξαφνικά. Έπαθα κρίση πανικού δυο φορές μέσα σε αεροπλάνο. Την μια φορά με πήρε ο πιλότος στην καμπίνα δίπλα του και μου εξηγούσε ο άνθρωπος σ' όλη την διαδρομή πώς πετούσε το αεροπλάνο (ήταν Κύπριος και γνωριζόμασταν από παιδιά).
Την δεύτερη φορά, φώναζα στον αεροσυνοδό να προσγειωθούν να κατέβω (και είμασταν και πάνω από θάλασσα). Έτσι είναι οι φοβίες. Το θέμα όμως που με απασχόλησε είναι γιατί φοβάμαι το ύψος και όχι αν θα συνδέσω τον πανικό με το αεροπλάνο. Γιατί το παθαίνω και σε μπαλκόνια και οπουδήποτε είμαι ψηλά και κοιτάξω κάτω.
Έτσι και στην περίπτωσή σου, πιστεύω, το θέμα είναι γιατί παθαίνεις κρίση πανικού σ' ένα μετρό και όχι αν θα συνδέσεις το μετρό με τον πανικό. Γιατί μπορεί να το πάθεις και σ' ένα κινηματογράφο, σ' ένα σούπερ-μάρκετ και οπουδήποτε. Τι φοβάσαι ότι θα σου συμβεί όταν είσαι έξω από το σπίτι σου;
-
26-02-2009, 06:19 PM #49
Ο 12ος οικος εχω ακουσει σχετίζεται με κατάθλιψη.
Επίσης έχω διαβάσει ότι οι αρνητικές όψεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αδυναμίες (κατάθλιψη ίσως σε αυτήν την περίπτωση) μπορεί να γίνουν με δικιά μας προσπάθεια πιο θετικές και από τις ήδη θετικές διότι το άτομο που έχει γνώση των αδυναμιών του, πολεμάει για να τις νικήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ''δουλεύει'' κάποιος πάνω στις αδυναμίες του και με το χρόνο να τις υπερνικά τουλάχιστον ως ένα βαθμό.
Το ίδιο δε θα μπορούσε να γίνει και με τα ζώδια που σχετίζονται με την κατάθλιψη?
-
26-02-2009, 09:39 PM #50
εχω παθει κριση και στην τουαλετα μου και στην κουζινα μου και στο σπιτι της θειας μου...απλα η αναγκη να πας τουαλετα η στην κουζινα υπερνικαει τον φοβο ...εχω απειρες φοβιες....και μια ειναι το αεροπλανο...αλλα η χαρα που ειχα ,να παω πρωτη φορα στο Λονδινο την υπερνικησε...αυτο που μου περιεγραψες παραπανω ειναι υψοφοβια...δεν εχει σχεση με την αγοραφοβια...εσυ φοβασαι τα υψη ...οπως εκεινος που φοβαται τις αραχνες...η αγοραφοβια οπως εγραψα στο προηγουμενο αρθρο συνηθιζεται να ειναι αποτελεσμα μιας σειρας γεγονοτων...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 27 users browsing this thread. (0 members and 27 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.