- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 77
Thread: Κατάθλιψη και Αστρολογία
-
21-02-2009, 11:56 PM #31
Re: Κατάθλιψη και Αστρολογία
Αγαπητέ cancerian,
ομολογώ πως το άρθρο είναι καταπληκτικό!! Από προσωπική εμπειρία θα ήθελα να πω,πως όντως οι πλανήτες που ανέφερες δημιουργούν δυστυχώς δυσμενείς καταστάσεις τόσο για τους πάσχοντες όσο και για τις οικογένειες τους.Πάρα πολύ κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο έχει σύνοδο Ηλιου -Ουρανού στον καρκίνο στον 12ο οίκο σε τετραγωνο με τον Ποσειδώνα στον 3ο οίκο.Επίσης έχει Πλούτωνα στο Λέοντα στον 1ο οίκο σε αντίθεση με Σελήνη στον Υδροχόο στον 7ο.Όλες αυτές οι πλανητικές σχέσεις έχουν δημουργήσει συχνά προβλήματα που δυστυχώς οδήγησαν το άτομο σε νευρολογική κλινική και πολύ φοβάμαι πως με τον Πλούτωνα στο Αιγόκερω δε θα το αποφύγουμε πάλι.Συμμετοχή του ¶ρη δεν υπάρχει, κάνει μόνο ένα τρίγωνο με το Πλούτωνα.
Το ερώτημά μου είναι αν φαίνεται στον χάρτη ,το εάν το άτομο μπορεί να ξεπεράσει μια τέτοια ασθένεια,γιατί φοβάμαι μήπως με τον Πλούτωνα η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη και οριστική!!
Με εκτίμηση 3bit
-
23-02-2009, 11:14 AM #32
Αγαπητέ κύριε ¶ρχο, καλημέρα σας.
Δεν ανάφερα ένα οποιοδήποτε γνωστό αλλά κάποιον με διδακτορικό στην συμπεριφοριστική ψυχολογία που πιστεύω ότι είναι σε θέση να ξέρει τι λέει. Ούτε εγώ όμως είμαι άσχετη με το θέμα αφού η ψυχολογία είναι βασικό κομμάτι του ενός από τα πτυχία μου καθώς και του επαγγέλματός μου (εδώ και πολλά χρόνια χειρίζομαι εκατοντάδες έφηβους ανάμεσα στους οποίους έχω συναντήσει και περιπτώσεις εφηβικής κατάθλιψης).
Η άποψη ότι ο ¶ρης συμμετέχει ενεργά στις περιπτώσεις κατάθλιψης δεν είναι δική μου "ανακάλυψη" αφού εγώ δεν διαθέτω τεράστιο ερευνητικό υλικό, δηλαδή δεν έχω ένα αρχείο γεμάτο με περιπτώσεις ατόμων με κατάθλιψη, για να είμαι σε θέση να το κάνω.
Αυτή είναι η άποψη της Σχολής Ψυχολογικής Αστρολογίας της Αγγλίας, της οποίας οι καθηγητές είναι διπλωματούχοι αστρολόγοι και ταυτόχρονα διπλωματούχοι ψυχαναλητές της Αναλυτικής σχολής του Καρλ Γιουνγκ. Τις απόψεις αυτές μπόρεσα να επιβεβαιώσω στα ωροσκόπια ατόμων με κατάθλιψη που έχω και που δεν είναι μόνο τρία.
Επίσης, όλοι οι ψυχαναλητές που γνωρίζω, που ειδικεύτηκαν στο θέμα της κατάθλιψης, συμφωνούν στον βασικό ψυχολογικό μηχανισμό που δημιουργεί την κατάθλιψη και τα συμπεράσματά τους συμπίπτουν μ' αυτά της Σχολής Ψυχολογικής Αστρολογίας.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο ¶λον Γκρατς, καθηγητής κλινικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο ¶λον Γκρατς αναλύει δεκάδες περιπτώσεις ατόμων με κατάθλιψη στα βιβλία του και καταλήγει στον εξής κοινό παρονομαστή:
Η κατάθλιψη είναι ο τρόπος που ένα άτομο "τιμωρεί" τον εαυτό του επειδή αισθάνεται έντονο θυμό για ένα σημαντικό πρόσωπο της ζωής του (συνήθως οι γονείς), όταν δεν μπορεί, για διάφορους λόγους, να παραδεχτεί τον θυμό αυτό οπότε τον στρέφει προς τον εαυτό του.
Και ξέρουμε ότι στην αστρολογία ο θυμός σχετίζεται με την λειτουργία του ¶ρη.
-
23-02-2009, 06:07 PM #33
Αναφέρετε κάποιον με διδακτορικό χωρίς να έχει παρουσιάσει κανένα έργο ο οποίος είναι και ανώνυμος.
Σας παρέθεσα τουλάχιστον 20 κορυφαίους ερευνητές του διεθνούς στερεώματος με έργα και εργασίες που έχουν τιμηθεί απο διεθνείς οργανισμούς και έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαία joyrnals που πολύ θα ήθελαν να είναι απο τα κορυφαία πανεπιστήμια του πλανήτη.
Η ψυχολογία να σας ενημερώσω ότι δεν είναι απλός βασικό κομμάτι μου είναι το κύριο θέμα που έχω σπουδάσει με B.sc και Μ.sc
Επιμένετε να μιλάτε για μία τεχνική, την αναλυτική ( η οποία έχει πολύ χαμηλότερη επιτυχία απο την ψυχανάλυση του Freud) που η επιτυχία της στον τομέα της κατάθλιψης είναι κατα πολύ κατώτερη απο το CBT σας παρέθεσα έρευνες αλλά φαίνεται ότι οι απτές αποδείξεις δεν είναι ικανές να βάλουν ακλόνητα πιστεύω σε μία σκέψη.
Πρέπει να ξέρετε ότι γενικευμένα συμπεράσματα μέσα απο case studies δεν είναι ιδιαίτερα σοφό σαν κίνηση για αυτό και υπάρχουν και οι στατιστικές έρευνες ιδιαίτερα για φαινόμενα μετρήσημα όπως η κατάθλιψη ειδάλλως η στατιστική θα είχε καταργηθεί.
Για το Κομμάτι του ¶ρη σας καλώ να φέρετε της πηγές σας και να της συζητήσουμε σοβαρά και όχι απλά να αναφέρετε κάτι μιας και είναι άκρως αντιεπιστημονικό.
Επιμένω ότι λέγοντας απλά για τον ¶ρη πάλι δεν βοηθά σε τίποτα στην κατανόηση της κατάθλιψης γιατί μπορεί ένα χτυπημένος ¶ρης να φέρει κατάθλιψη όπως λέτε αλλά μπορεί να φέρει και άλλα χίλια πεντακόσια προβλήματα.
Αυτό που θέλω λοιπόν να τονίσω είναι ότι για τέτοια συγκεκριμένα ζητήματα πρέπει να ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ μιας και δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό το site και πρέπει ότι λέμε να είναι τουλάχιστον φιλτραρισμένο ειδάλλως αυτό που κάνουμε είναι να ενισχύουμε την παραφιλολογία που τόσο κάνει κακό στην αστρολογία. Πρέπει λοιπόν όταν μεταδίδουμε μία γνώση να έχουμε το θάρρος να την υποστηρίξουμε με επιστημονικό τρόπο ( τουλάχιστον ο τίτλος που έχω εδω μέσα δεν μου επιτρέπει να είμαι ασαφής).
Χωρίς επιστημονική ανάλυση μπορώ και εγώ να πώ ότι μου κατεβαίνει η να απορροφήσω ότι μου λένε, αλλά που πήγε η Κριτική σκέψη;[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
23-02-2009, 06:23 PM #34
Και για να καταλάβετε πόσο επικύνδινο είναι να μιλάμε για νούμερα όπως 3,4, η παραπάνω άτομα μόνο απο μία μικρή έρευνα σας αναφέρω χάρτες ατόμων που έχουν πολλαπλά χτυπημένο Ερμή και εμφάνισαν στη ζωή τους κατάθλιψη ( χωρίς και αυτό να σημαίνει κάτι)
1) Woody Allen 1/12/1935 22:55 Brooklyn , New York
2) Maya Angelou 4/4/1928 14:10 Saint Louis, Missouri
3) Spike Milligan 16/4/1918 3:00 Ahmadnagar. India
4) Freddie Prinze 22/6/54 16:09 Manhattan , New York
5) Cat Stevens 21/7/1948 12:00 pm London, England,
Όλοι τους παρουσιάσαν μανιακή κατάθλιψη, αυτοκτονία και η έστω απλή κατάθλιψη ( 5 απο του 6 της Database του Solar Fire έχοντας κατάθλιψη).[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
23-02-2009, 08:04 PM #35
Αγαπητέ κύριε ¶ρχο,
πιστεύω πως δεν είναι καλή τακτική σ' ένα διάλογο να προσπαθούμε να υποτιμήσουμε τον άλλο όταν δεν συμφωνούμε με τις θέσεις του.
Από την δική σας πλευρά, εκτός από την παράθεση τίτλων βιβλίων, δεν είδα ουσιαστικά επιχειρήματα για τις θέσεις σας. Τουλάχιστο εγώ παράθεσα τις αιτίες της κατάθλιψης όπως τις εντοπίζουν οι ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις (κι όχι μόνο η αναλυτική, ο ¶λον Γκρατς δεν είναι αναλυτικός) και τις συσχέτισα με τα αστρολογικά δεδομένα (¶ρης, θυμός). Αν διαφωνείτε με τις θέσεις αυτές μπορείτε να παραθέσετε τα δικά σας επιχειρήματα από τον χώρο της συμπεριφοριστικής ψυχολογίας χωρίς να προσπαθείτε να υποτιμήσετε το μυαλό μου.
¶λλωστε, η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις και τις συμπεριφοριστικές δεν είναι "προσωπική" μας διαφωνία αλλά μια διαφωνία που κρατάει χρόνια στον χώρο της ψυχολογίας, με σοβαρά επιχειρήματα κι από τις δύο πλευρές.
Επίσης, ανάφερα ως πηγές μου τα συμπεράσματα της Σχολής της Ψυχολογικής Αστρολογίας που είναι επαγγελματίες ψυχαναλυτές. Μου ζητάτε τις πηγές μου, μπορείτε να ανατρέξετε στην βιβλιογραφία της Λιζ Γκρην και των άλλων καθηγητών της Σχολής αυτής. Και το ότι βρίσκω λογική μια θέση της Γκρην και άλλων σημαίνει πως δεν διαθέτω κριτική σκέψη;
Λέτε ότι σ' αυτά που λέω για τον χτυπημένο ¶ρη δεν είμαι συγκεκριμένη κι έτσι ενισχύω την παραφιλολογία που κάνει κακό στην αστρολογία. Δεν είπα ποτέ ότι ο ¶ρης από μόνος του δείχνει κατάθλιψη αλλά ότι έχει διαπιστωθεί ως βασική η παρουσία του στις περιπτώσεις κατάθλιψης.
Ταυτόχρονα όμως λέτε ότι "τα μόνα σίγουρα χαρτιά μας είναι ένας Ερμής σε τετράγωνο ή αντίθεση με Κρόνο". Τι το συγκεκριμένο και επιστημονικό μας παραθέσατε εσείς σ' αυτή την άποψή σας; Κάποια στατιστική έρευνα; Εμπεριστατωμένη έρευνα από case studies; Κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο πέρα από τον "πεσσιμισμό";
Θεωρώ πολύ υποτιμητικό τον υπαινιγμό σας ότι λέω ότι μου κατεβαίνει και απορροφώ ό,τι μου λένε χωρίς να διαθέτω κριτική σκέψη. Πιστεύετε ότι υποβιβάζοντάς με ως άτομο είναι ο σωστός τρόπος να αναιρέσετε τις θέσεις μου και να προβάλετε τις δικές σας; Ειλικρινά, δεν βρίσκω κανένα νόημα να συνεχίσω να συζητώ με κάποιον που δεν σέβεται ούτε τις απόψεις μου ούτε εμένα ως άνθρωπο.
-
23-02-2009, 08:45 PM #36
Ακριβώς αυτο προσπαθώ να σας αναλύσω αυτό το χρονικό διάστημα.
Ότι χωρίς στοιχεία ουσιαστικά τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο και πως χρειάζεται έρευνα. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τίποτα γιατί η κατάθλιψη είναι κάτι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να παίζουμε.
Η προσπάθεια που θεωρείτε ότι έγινε για υποτίμηση του μυαλού σας θεωρώ ότι είναι δική σας θεώρηση και αρκετά λάθος. Παρόλα αυτά πρέπει επιτέλους στην αστρολογία να είμαστε συγκεκριμένοι σε αυτά που λέμε ειδάλλως λειτουργούμε εγκληματικά. Ο καθένας μπορεί να μας διαβάσει σε αυτό το χώρο και βιαστικά συμπεράσματα σε πράγματα που δεν έχουμε γνωσείς είναι αρκετά ανεύθυνο.
Δεν υποτιμώ εσάς αλλά υποτιμώ ξεκάθαρα τα λεγόμενα ενός ανώνυμου ψυχολόγου που αναφέρατε μπροστά σε σειρά αθρογραφίας που υποστηρίζει την γνωστική συμπεριφοριστική και στο όνομα αυτού ουσιαστικά φτύνετε μία σειρά απο διακεκριμμένους επιστήμονες.
Δεν υποτιμώ εσάς αλλά μου δημιουργεί σκεπτικισμό το ότι ακυρώνεται τόσο εύκολα μία θεωρία ( για τον Ερμή που σχετίζεται με την γνωστική συμπεριφοριστική) μέσα απο τρείς περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν καμία στατιστική βαρύτητα.
Το να συνδέσετε μέσα απο case studies και να βγάλετε συμπεράσματα είναι λανθασμένο γιατί τα case studies μπορεί να βγάζουν πλούσιο υλικό αλλά δεν βγάζουμε ποτέ γενικευμένα συμπεράσματα. ( κάτι το οποίο κάνατε κατα εξακολούθηση).
Όσο για το θεωρητικό υπόβαθρο το οποίο ειρωνικά αναφέρετε ώς "πεσσιμισμό" πίσω απο την γνωστική συμπεριφοριστηκή κρύβετε μία ολόκληρη θεωρία που αποτελείτε απο την Γνωστική τριάδα, τα γνωστικά σχήματα και τις λανθασμένες προσλήψεις και επεξεργασία πληροφοριών μία θεωρία που φτάνει στο 90% αποτελεσματικότητας.
Σημειώστε ότι δεν λέω ότι οι άλλες τεχνικές είναι άχρηστες. ίσα ίσα όλες οι πλευρές είναι όψεις της αλήθειας αλλά απο τη στιγμή που η γνωστική είναι πιο αποτελεσματική στην κατάθλιψη είναι πιο λογικό να επικεντρωθούμε εκεί και όχι στην ψυχανάλυση που είναι για παράδειγμα αποτελεσματική σε σεξουαλικά προβλήματα.
Τα συμπερασματά σας λοιπόν είναι και παραμένουν μη επιστημονικά και απλές θεωρήσεις τις οποίες και δεν θα κάνω και εγώ απλά και μόνο για να πεί κάτι και ο ¶ρχος. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο με πιο προσεκτική παρατήρηση και έρευνα κάτι που επιμένω απο την αρχή αυτής της συζήτησης.
Τέλος αναφέρετε:Λέτε ότι σ' αυτά που λέω για τον χτυπημένο ¶ρη δεν είμαι συγκεκριμένη κι έτσι ενισχύω την παραφιλολογία που κάνει κακό στην αστρολογία. Δεν είπα ποτέ ότι ο ¶ρης από μόνος του δείχνει κατάθλιψη αλλά ότι έχει διαπιστωθεί ως βασική η παρουσία του στις περιπτώσεις κατάθλιψης.
Αυτό όλο που αναφέρετε πρέπει να καταλάβετε ότι ουσιαστικά δεν λέει τίποτα γιατί σε σύνολο πολλών προβλημάτων ο ¶ρης παρουσιάζεται να είναι χτυπημένος, το ίδιο μπορώ να πώ για τους μισούς πλανήτες του ηλιακού συστήματος είναι αυτό βοηθητικό.
Τέλος σας ανέλυσα και σας έφερα ξεκάθαρα 5 τυχαία παραδείγματα που ακριβώς υποστήριζαν ότι Φταίει ο Ερμής και σας εξήγησα ότι ακόμη και έτσι δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει ο Ερμής ξαναλέγοντας ότι απο ελάχιστες περιπτώσεις δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα.
Να σας υπενθυμίσω τέλος ότι στο Myhoroscope υπάρχουν άτομα που μας διαβάζουν και δεν έχουν ανεπτυγμένες γνώσεις αστρολογίας. Σκεφτείτε λοιπόν το αντίκτυπο τέτοιων λεγομένων όταν διάφοροι θα αρχίζουν να βλέπουν ότι έχουν αδύναμο ¶ρη άρα και μπορεί να έχουν κατάθλιψη και πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε μέσα απο διάφορα συμπεράσματα που μπορούν να βγάλουμε. Η όταν βλέπουν ότι έχουν έντονο Κρόνο για παράδειγμα τον ψυχολογικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει σε ανθρώπους που ήρθαν εδώ μερικοί να ενημερωθούν και άλλοι απλά να περάσουν την ώρα τους.
Αυτή την ευθύνη εγώ προσωπικά την σέβομαι για αυτό και τέτοιου είδους γενικεύσεις επιμένω ότι είναι επικίνδυνες.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
24-02-2009, 11:17 AM #37
Κύριε ¶ρχο,
διαπιστώνω ότι συνεχίζετε τις επιθέσεις χωρίς να παραθέτετε ακόμα ούτε ένα επιχείρημα για τις θέσεις σας.
Λέτε ότι η άποψη μου για χτυπημένο ή αδύναμο ¶ρη στις περιπτώσεις κατάθλιψης είναι ανεύθυνη, μη επιστημονική, εγκληματική και μπορεί να παρερμηνευτεί από αναγνώστες της ιστοσελίδας που έχουν παρόμοια θέση του ¶ρη.
Ταυτόχρονα λέτε ότι: "τα μόνα σίγουρα χαρτιά μας είναι ένας Ερμής σε τετράγωνο ή αντίθεση με Κρόνο". Δεν μας δώσατε όμως τα σαφή, συγκεκριμένα και επιστημονικά σας επιχειρήματα που να βασίζονται σε έγκυρη στατιστική έρευνα. Αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει τους αναγνώστες που έχουν αυτές τις όψεις; Πόσο υπεύθυνο και επιστημονικό είναι αυτό όταν δεν λέγεται με επιχειρήματα;
Στις θέσεις μου, και μπορείτε να ανατρέξετε στα όσα είπα ως τώρα, δεν μιλώ για χτυπημένο ή αδύναμο ¶ρη. Είχα συμφωνήσει με τις θέσεις του Κανσέριαν για τον Κρόνο και Πλούτωνα και πρόσθεσα ως σημαντική την θέση ενός ¶ρη που εσωστρέφει την ενέργειά του. Είτε λοιπόν δεν διαβάζετε προσεκτικά τον συνομιλητή σας σε μια συζήτηση είτε σκόπιμα διαστρεβλώνετε για να μπορείτε να μηδενίσετε- και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα.
Μου λέτε επίσης: "Τέλος σας ανέλυσα και σας έφερα ξεκάθαρα 5 τυχαία παραδείγματα..." Τίποτα δεν αναλύσατε και τίποτα δεν κάνατε ξεκάθαρο. Απλώς παραθέσατε 5 ημερομηνίες. Να σας πω λοιπόν ότι από τα 5 αυτά παραδείγματα που παραθέσατε μόνο τρία έχουν το "σίγουρο χαρτί" σας, δηλ. τετράγωνο Ερμή/Κρόνου. Στα άλλα δύο, που δεν έχουν τετράγωνο Ερμή/Κρόνου, έχουμε την εξής εικόνα του ¶ρη:
-Στο ωροσκόπιο του Κατ Στήβενς ο ¶ρης βρίσκεται στον 12ο οίκο, μια πολύ εσωστρεφή θέση του ¶ρη
-Στο ωροσκόπιο του Φρέντι Πρινς, ο Ήλιος είναι στο 8ο σπίτι σε αντίθεση με ¶ρη, μια όψη που εσωστρέφει την ενέργεια του ¶ρη λόγω της θέσης του Ήλιου στο 8ο.
Κι ακόμα δεν κατάλαβα με ποια λογική εμπλέξατε τον 2ο οίκο στην κατάθλιψη, αφού ούτε κι αυτό δεν μπήκατε στον κόπο να μας το εξηγήσετε.
-
24-02-2009, 04:32 PM #38
απο προσωπικη μου εμπειρια αγαπητη κοραλλια θα σου πω
οτι εχω προσωπικους πλανητες στον 2ο οικο
και σε ηλικια 4 ετων επαθα καταθλιψη ,ενιωσα ολη την συναισθηματικη καταρευση
οταν το ''αποκτημα μου'' ,η μαμα μου οτι πιο σημαντικο εχει ενα νηπιο εφυγε μεταναστρια ...
οι οψεις του 2ου δειχνουν την θλιψη η καταθλιψη της παιδικης μου ηλικιας
και βαιβαια τα πολυ δυνατα σημεια παλι του χαρτη μου που δειχνουν και την ιαση μου..
φιλικα:bigsmile:Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
Δ.Κ
-
24-02-2009, 04:32 PM #39
Καταρχάς ανέλυσα ότι γενικότερα ένας χτυπημένος Ερμής φέρνει προβλήματα κατάθλιψης μιας και η λανθασμένη επεξήγηση των πραγμάτων οδηγεί σε κατάθλιψη ( και όχι μόνο) και στα 5 υπάρχει Ερμής χτυπημένος αυτό πιστεύω μπορείτε να το δείτε και μόνη σας. Εκτός αυτού για τον ¶ρη σας απο τα 5 παραδείγματα μόνο στα δύο καταφέρατε να δώσετε κάποια αιτιολόγηση και μάλιστα οι αιτιολογήσεις σας παραμένουν να είναι επικύνδινες και ΓΕΝΙΚΕΣ όπως ο ¶ρης στον 12ο οίκο, Ξέρετε πόσα άτομα μπορώ να σας φέρω που έχουν τον ¶ρη στο 12ο και δεν έχουν κατάθλιψη;
Επίσης κάνετε και ένα ακόμη μεγάλο λάθος συνδέοντας την εσωστρέφεια με την κατάθλιψη, επειδή υπάρχει εσώστρεφη θέση του ¶ρη αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κάποιος και κατάθλιψη. Συγκεκριμένα όχι μόνο δεν κάνετε σωστή ανάλυση του χάρτη αλλά υποκρύπτεται και στοιχεία μιας και στον Prinze δεν αναφέρεται ότι ο ¶ρης είναι σε θέση έξαρσης και ταυτόχρονα εκτός απο αντίθεση με τον Ήλιο κάνει και με τον Δία ( παρόλα αυτά ξεχάσατε στο συγκεκριμένο παράδειγμα όταν έλεγα ότι ο Κυβερνήτης του 2ου πρέπει να έχει θέματα στο χάρτη και βλέπουμε ότι ο Δίας έχει ).
Για να σας εξηγήσω λοιπόν το θέμα του 2ου οίκου ο 2ος έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση μας ( Tyl 1999 Synthesis and counselling in Astrology, Llewellyn Publications όπου εκεί συγκεκριμένα αναφέρετε και το πρόβλημα του Ερμή σε περιπτώσεις κατάθλιψης όπου ο αστρολόγος έχει κάνει ολόκληρη ανάλυση γύρω απο το άγχος τον Ερμή και τι μπορεί να επιφέρει) βασικό πρόβλημα ενός ατόμου που πάσχει απο κατάθλιψη είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης την οποία έxει μιας και θεωρεί τον εαυτό του ανάξιο και κατώτερο απο τους άλλους ( απο τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της κατάθλιψης που γνωρίζουν και οι πρωτοετής ψυχολογίας).
Τέλος στο συγκεκριμένο παράδειγμα του Prinze μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπεται τον Ερμή να είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό και σε τετράγωνο με τον ποσειδώνα..... μάλλον δεν το προσέξατε και θεωρήσατε ότι Ένας ¶ρης στον Αιγόκερω σε Αντίθεση με Δία και Ήλιο είναι πιο σοβαρό θέμα στο χάρτη απο έναν συναισθηματικό Ερμή στον Καρκίνο σύνοδο με τον Ουρανό και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.......
Και επιμένω δεν μπορείτε ούτε εσείς ούτε εγώ να βγάλουμε συμπεράσματα γύρω απο 5 χάρτες απλά σχολίασα κάποια πράγματα γιατί η ανάλυση σας ήταν λίγο ας το πώ ευγενικά ¨επιλεκτική¨ καθώς στην πραγματικότητα επιμένω δεν μπορούμε να μιλάμε για αναλύσεις στην κατάθλιψη γιατί οι αστρολόγοι δεν έχουμε αρκετό υλικό προς το παρόν.
Πέρα απο αυτό αν θέλετε να μου κάνετε μαθήματα αστρολογίας μάλλον εσείς τελικά προσπαθείτε να επιτεθείτε σε εμένα... παρόλα αυτά μπορείτε να συνεχίσετε μιας και είναι διασκεδαστικό.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
25-02-2009, 12:27 AM #40
Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αληθινή γνώση,
μόνο η θεϊκή έχει
Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον
μόνο αυτό που τον περιβάλλει έχει νόηση
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 16 users browsing this thread. (0 members and 16 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.