s
[Συζήτηση] Κατάθλιψη και Αστρολογία - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 ... LastLast
Results 21 to 30 of 77

Re: Κατάθλιψη και Αστρολογία

Γιάννη μου,
    στην πρώτη περίπτωση, η κατάθλιψη ως μέρος της διαδικασίας του πένθους είναι σχετικά "εύκολη" κατάθλιψη επειδή με κατάλληλη στήριξη και τον χρόνο ξεπερνιέται. Η κατάθλιψη ως είδος ψύχωσης δεν θεραπεύεται ποτέ και το άτομο αυτό πρέπει να παίρνει φαρμακευτική αγωγή για όλη την ζωή του.

Η δεύτερη περίπτωση μου μοιάζει με "κλασική" περίπτωση κατάθλιψης που το άτομο και το περιβάλλον του δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει ώστε να ζητήσουν βοήθεια και η βοήθεια ζητείται όταν πια τα πράγματα φτάσουν στα άκρα.

Η τρίτη περίπτωση μου φαίνεται περίπτωση αποξένωσης του ατόμου από τα συναισθήματά του, ένα τυπικά κρόνιο χαρακτηριστικό (εδώ με Ήλιο αντίθεση Κρόνου). Γι' αυτό και δεν έκανε ουσιώδεις σχέσεις
    και ανάλωσε την ζωή του σε επαγγελματικές δραστηριότητες. Επίσης γι' αυτό άργησε να συνειδητοποιήσει ότι πάσχει από κατάθλιψη και να ζητήσει βοήθεια. Οι δυσαρμονικές όψεις του Ήλιου με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα είναι ήδη πολύ βαριές από μόνες τους αλλά ο ¶ρης του σε ποιο ζώδιο και οίκο βρίσκεται και τι όψεις κάνει;

Όνομα:
    Κωνσταντία

σαν ψαράκι που είμαι....ειμαι πολυ μελαγχολική...όταν..δεν είμαι καλά....

Quote Originally Posted by 'Ερση View Post
    Κοραλλια μου, την ερμηνεια της καταθλιψης στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν την εδωσα εγω,αλλα ειδικος κ ανεφερε συγκεκριμενα πως υπαρχουν μορφες καταθλιψης οπου το ατομο δεν ειναι κακοδιαθετο αλλα ευδιαθετο, δεν μιλαμε για μορφη μελαγχολιας,αλλωστε γι αυτο συμφωνησαμε (νομιζω ολοι) οτι αλλο η καταθλιψη κ αλλο η μελαγχολια.
    Τωρα τι να σου πω δεν ειμαι κ γιατρος αλλα αυτη την διαγνωση που σου λεω 2 διαφορετικα ατομα την εδωσαν υστερα απο την συμπτωματολογια που εδωσε ο ασθενης ,τουλαχιστον στην μια περιπτωση, γιατι στην αλλη το ατομο επαθε κριση πανικου κατα την διαρκεια που ηταν με τον γιατρο.
    φυσικα τονιζω πως μιλω παντα για ηπια μορφη αγοραφοβιας.
    Έρση μου, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το άτομο "κρύβει" την κατάθλιψη του από το περιβάλλον του δείχνοντας καλή διάθεση και περιπτώσεις που η κατάθλιψη εναλλάσσεται με φάσεις μεγάλης ευφορίας. Όμως είναι διαφορετικό θέμα από την αγοραφοβία και ίσως να υπάρχουν ταυτόχρονα.

Όνομα:
    Χρήστος

Καλησπέρα σας
    Θα ήθελα να συμμετέχω στη συζήτηση σας μιας και η ψυχολογία είναι ουσιαστικά η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά την αστρολογία.
    Ήθελα να συμπληρώσω κάποια πράγματα για τα οποία δεν έγινε λόγος και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικά στην ερμηνεία της κατάθλιψης.

Καταρχάς να πούμε ότι η χρήση του ICD – 10 δεν ενδείκνυται ιδιαίτερα και ο περισσότερος κόσμος στον ψυχολογικό και ψυχιατρικό κλάδο χρησιμοποιεί το DSM –IV R ( revised) για πολλούς λόγους και χρησιμοποιείται και από την πλειοψηφία όχι μόνο των Αμερικανών αλλά και Ευρωπαίων ψυχολόγων.

Στο θέμα της κατάθλιψης τώρα θα ήθελα να πω ότι παραλείψαμε τον πολύ σημαντικό παράγοντα της βιολογικής τάσης του ατόμου ο οποίος και ελέγχει το 50-70% της τάσης του ατόμου.
    Ουσιαστικά σε πολλούς συμβαίνουν άσχημα γεγονότα αλλά δεν καταλήγουν όλοι στην κατάθλιψη. Για να καταλήξεις τελικά σε κατάθλιψη δεν πρέπει απλά και μόνο να σου συμβεί κάτι σημαντικό και άσχημο αλλά να προϋπάρχει και μία γενέθλια τάση.

Οι γενέθλιες τάσεις φαίνονται από το γενέθλιο ωροσκόπιο, τα γεγονότα φαίνονται από τις διελεύσεις, τα προοδευτικά, τις επιστροφές και από τα ηλιακά τόξα.

Πηγαίνοντας λοιπόν και πάλι στην κατάθλιψη θα πρέπει να πούμε ότι τα δημογραφικά στατιστικά μάς δίνουν ότι ένα ποσοστό 18% το πολύ του Δυτικού πληθυσμού για μία τουλάχιστον φορά στη ζωή του έχε περιπέσει στην κατάσταση της κατάθλιψης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δούμε όψεις και συνθήκες που στον αστρολογικό χάρτη να ισχύουν λιγότερο από 18%.

Μια δυσαρμονική Σελήνη μπορεί να υπάρχει στο 40% του πληθυσμού, άρα ως κριτήριο είναι αρνητικό. Για τον Ήλιο επίσης τα ίδια ποσοστά (πάντα με πλανήτες όπως ο Πλούτωνας ή ο Κρόνος).

Η έντονη παρουσία του Κρόνου σε έναν χάρτη μπορεί να παρουσιαστεί σε 33% του πληθυσμού άρα και πάλι δεν έχουμε τον κατάλληλο πληθυσμό που να φτάνει το 18%.

Ακόμη και αν πάρουμε γενικά όλους τους αναφερόμενους αστρολογικούς παράγοντες και θεωρήσουμε ότι μπορεί να συνυπάρχουν όλοι ταυτόχρονα, το ποσοστό παραμένει να είναι πολύ ψηλό σε σχέση με το 18% των δημογραφικών ερευνών, μιας και η βιολογική βάση θα πρέπει να είναι κοινή σε όλους τους χάρτες.
    Αυτό σημαίνει ότι οι παράγοντες που χρειάζονται για να ερμηνεύσουν αστρολογικά την βιολογική προδιάθεση της κατάθλιψης πρέπει να είναι λιγότεροι από αυτούς που τέθηκαν στο άρθρο ή πιο ακριβείς.

Μετέπειτα έχουμε κάτι που πραγματικά έλειπε αρκετά από το κείμενο που είναι η γνωστική – συμπεριφοριστική θεραπεία. Μία θεραπεία που κυριαρχεί στον τρόπο ερμηνείας και έχει τα πιο θεαματικά αποτελέσματα (95% επιτυχία) αυτή τη στιγμή στον κόσμο, με τεράστιες διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες τεχνικές.

Σύμφωνα λοιπόν με τη γνωστική – συμπεριφοριστική του Beck, το άτομο εκλαμβάνει τα πράγματα γύρω του λανθασμένα και τα ερμηνεύει λανθασμένα, δίνοντάς τους λάθος ερμηνείες.
    Ο πλανήτης που συμβολίζει αστρολογικά τον τρόπο που αναλύουμε και σκεφτόμαστε, τις γνωστικές μας δηλαδή λειτουργίες, είναι ο Ερμής και πιστεύω ότι αυτός είναι και που λείπει για την αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης.

Ο Ερμής λοιπόν είναι ο πλανήτης που ερμηνεύει ή θεωρεί τα πράγματα πιο άσχημα από ό,τι είναι. Εδώ ακριβώς και η γνωστική – συμπεριφοριστική προσέγγιση αρχίζει να ερμηνεύει τα πράγματα.
    Μερικοί άνθρωποι λοιπόν αντιλαμβάνονται τα πράγματα πιο πεσιμιστικά από ό,τι άλλοι. Στην περίφημη «γνωστική τριάδα» του Beck (ο εαυτός, οι άλλοι και το μέλλον) το άτομο αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και τους άλλους αλλά και το μέλλον του αρνητικά. Αυτό λοιπόν είναι καθαρά ζήτημα Ερμή. Επίσης, η ίδια θεωρία, υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα μεγάλο θέμα γύρω από την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου. Για αυτό θα πρέπει να προσέξουμε τον 2ο οίκο και τις όψεις που κάνει ο κυβερνήτης του με άλλους πλανήτες.

Όσο για τους διελαύνοντες πλανήτες, όλες οι θεωρίες λένε το ίδιο: ένα δύσκολο γεγονός μπορεί να λειτουργήσει σαν πυροκροτητής μίας κατάθλιψης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί σε διέλευση ή άλλη μέθοδο να έχουμε μία οποιαδήποτε αρνητική όψη – γεγονός από τον Δία τον ίδιο μέχρι και τον Πλούτωνα μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την εμφάνιση της βιολογικής προδιάθεσης του ατόμου για την κατάθλιψη.

Για την βάση της γνωστικής-συμπεριφοριστικής θεραπείας μπορείτε να διαβάσετε αυτά:
    Beck, A.T, Sterr, R.A., Garbin, M.G. (1988). Psychometric properties of the Beck depression inventory: Twenty five yeats of evaluation. Clinical Psychological review, 8, 77-100
    Beck, A.T. (1983). Cognitive Therapy of Depression: New perspectives. In P.J. Clayton & J.E Barrett (Eds.), Treatment of Depression: Old Controversies and new approaches. New York: Raven Press
    Beck, A.T. (1987). Cognitive Models of depression. Journal of cognitive psychotherapy: An international Quaterly, 1, 5-37

Διάφορα άλλα γενικά για τη γνωστική-συμπεριφοριστική θεωρία, μπορείτε να διαβάσετε αυτά:
    Bernstein, A. D., Penner, A. L., Clarke – Stewart, A., Roy, J. E. (2003). Psychology.(6th edition). Boston: Houghton Mifflin
    Davison, C.G., Neale, M. J. (1998). Abnormal Psychology. (7th Edition). New York: John Wiler & Sons

Για την Βιοψυχολογία, μπορείτε αυτά:
    Harmer. J.C. (2008). Serotonin and emotional processing: Does it help explain antidepressant drug action?. Neuropharmacology 55 (2008) 1023-1028
    Heninger, R,G. (2000). Antidepressants. In (Ed) Gelder, G. M., Lopez-Ibor, J,J., Andreasen, N.New Oxford Textbook of Psychiatry. (2000). Boston: OxfordUniversity Press
    Howland, R. H., Thase. E. M. (2003). Combining Psychotherapy and Pharmacotherapy for depression and anxiety. In Kasper, S., den Boer, A.J, Sitsen, M.J.(2003) Handbook of Depression and anxiety. ( 2nd edtion). Basel: Marcel Dekker.
    Davison, C.G., Neale, M. J. (1998). Abnormal Psychology. (7th Edition). NewYork: JohnWiler & Sons.
    Δυστυχώς όλη η παρατιθέμενη βιβλιογραφία είναι ξενόγλωσση, αλλά είναι από τις πλέον σύγχρονες.
    Αν βέβαια θέλετε κάτι στα ελληνικά μπορείτε να διαβάσετε αυτό:
    Κλεφταράς, Γεώργιος. (1998) Η Κατάθλιψη σήμερα. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Κύριε ¶ρχο, καλησπέρα και σε σας.
    Στο πρώτο μου ποστ ανάφερα ότι η βιολογική προδιάθεση σε συνδυασμό με συγκεκριμένες τραυματικές εμπειρίες στην παιδική ηλικία είναι οι αιτίες της κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη δεν έχει σχέση με τον πεσσιμισμό ή το να θεωρούμε τα πράγματα πιο άσχημα απ' ότι είναι. Οι τραυματικές εμπειρίες που οδηγούν στην κατάθλιψη είναι η έντονη απόρριψη που βιώνει ένα παιδί μέσα στην οικογένειά του. Έτσι δεν νιώθει τους δεσμούς αγάπης όπως θα έπρεπε κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί η αυτοεκτίμησή του και να μην μπορεί να αγαπήσει τον εαυτό του. Επειδή δεν αισθάνεται αγάπη και στήριξη στο άμεσο περιβάλλον του αισθάνεται να βρίσκεται στο κενό και απομονωμένο συναισθηματικά και αδυνατεί να αγαπήσει τον εαυτό του και να δημιουργήσει υγιείς συναισθηματικούς δεσμούς στην ζωή του. Αισθάνεται ανίκανο να αγαπηθεί κι αυτό του προκαλεί μεγάλο αίσθημα μοναξιάς και απομόνωσης.

Η συμπεριφοριστική θεωρία, από τις δικές μου γνώσεις αλλά όπως μου εξήγησε κι ένας φίλος μου που έχει διδακτορικό στην συμπεριφοριστική ψυχολογία, έχει πράγματι ψηλά ποσοστά στις φοβίες και τις νευρώσεις αλλά πολύ χαμηλά ποσοστά στην θεραπεία των ψυχώσεων, όπως η κατάθλιψη, σε σχέση με τις ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις.

Το 18% πιστεύω πως δεν αναιρεί τους δείκτες της κατάθλιψης που αναφέρθηκαν γιατί η κατάθλιψη αστρολογικά δεν φαίνεται μόνο από όψεις αλλά και συνδυασμούς ζωδίων, οίκων και άλλους αστρολογικούς παράγοντες.

Αυτό φαίνεται καθαρά στις τρεις περιπτώσεις παιδιών από την ίδια οικογένεια που ανάφερα πριν, όπου φαίνεται ότι παρόμοιες όψεις είχαν διαφορετικό αποτέλεσμα στην ζωή των τριών αυτών παιδιών.
    Και σε καμιά απ' αυτές τις τρεις περιπτώσεις ο Ερμής δεν είναι κτυπημένος.

Όνομα:
    Χρήστος

Εγώ αγαπητή Κοραλία δεν μπορώ να μιλάω με πηγές όπως "μου το είπε κάποιος γνωστός"

Για την αποτελεσματικότητα λοιπόν της γνωστικής - συμπεριφοριστικής κατάθλιψης σε σχέση με την κατάθλιψη

Cognitive Therapy and Depression
    International Handbook of Cognitive and Behavioural Treatments for Psychological Disorders, 1998, Pages 489-520
    Arthur Freeman, Carol L. Oster

Behavioral Treatment of Unipolar Depression
    International Handbook of Cognitive and Behavioural Treatments for Psychological Disorders, 1998, Pages 441-488
    Peter M. Lewinsohn, Ian H. Gotlib, Martin Hautzinger

Mindfulness-Based Cognitive Therapy as a Relapse Prevention Approach to Depression
    Therapist's Guide to Evidence-Based Relapse Prevention, 2007, Pages 73-90
    Mark A. Lau, Zindel V. Segal

Hope Theory and Cognitive—Behavioral Therapies
    Handbook of Hope, 2000, Pages 109-122
    Julia D. Taylor, David B. Feldman, Richard S. Saunders, Stephen S. Ilardi

Davison, C.G., Neale, M. J. (1998). Abnormal Psychology. (7th Edition). New York: John Wiler & Sons

μπορώ να σας ανασύρω ακόμη περισσότερες αν το θελήσετε μιας και θεωρείτε δεδομένο ότι σε κατάθλιψη η πιο σημαντική και πετυχημένη θεωρία είναι το CBT με τις υπόλοιπες να είναι πιο πίσω

Στο κομμάτι του 18% αυτό που είπα ακριβώς είναι ότι χρειάζεται ακριβώς η να μικρύνουμε τις όψεις τις οποίες αναφέρονται σε πιθανότητες η να βρούμε πιο συγκεκριμενά πραγματα απο το γενικό "ισχυρός κρόνος¨

Τέλος αναφέρετε την ανάλυση σας για τα τρια παιδάκια συγκεκριμένα και βγάζετε συμπεράσματα:
    Αυτό φαίνεται καθαρά στις τρεις περιπτώσεις παιδιών από την ίδια οικογένεια που ανάφερα πριν, όπου φαίνεται ότι παρόμοιες όψεις είχαν διαφορετικό αποτέλεσμα στην ζωή των τριών αυτών παιδιών.
    Και σε καμιά απ' αυτές τις τρεις περιπτώσεις ο Ερμής δεν είναι κτυπημένος.

Με βάση αυτό το δείγμα λοιπόν βγάζετε αυτό το συμπέρασμα αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με το μεγαλύτερο EFFECT SIZE που είναι 0.8 με 3 περιπτώσεις μπορούμε να έχουμε POWER όπου Power είναι η δύναμη της ανεξάρτητης μεταβλητής στην εξαρτημένη 0.37 που σημαίνει ότι αυτό το οποίο λέτε μπορεί να είναι σωστό κατά 0.37% και λάθος κατά 99.63% αν απο την άλλη βάλουμε Effecd size h d= 0.5 θα έχουμε Power 0.18 και τέλος με Effect Size d=0.2 μπορεί να έχετε δίκιο κατά 0.08 δηλαδή το συμπέρασμα σας που ακύρωσε τον ερμή μπορεί να είναι λάθος κατά 99.92%

Όνομα:
    Χρήστος

Συγνώμη έκανα και ένα λάθος
    δεδομένου ότι με δείγμα n=3 είναι αδύνατον να έχετε το κριτήριο της ομοιογένειας της διασποράς δεν μπορείτε να λέτε ότι υπάρχει δυνατότητα παραμετρικότητας στο συμπέρασμα σας αυτό σημαίνει ότι το συμπέρασματα το οποίο βγάλατε τόσο εύκολα απο 3 περιπτώσεις με τον τύπο

non parametric conversion = power/1,05 σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση το συμπέρασμα που βγάλατε είναι ορθό λιγότερο απο 0,30%

Όνομα:
    Χρήστος

Έρση μου, η αγοραφοβία είναι ακραία μορφή κοινωνικής φοβίας και εντάσσεται στις φοβίες ενώ η κατάθλιψη είναι είδος ψύχωσης. Εκτός κι αν το άτομο που αναφέρεις πάσχει και από τα δυο. Πιστεύω ότι σωστά παρατήρησες την συμμετοχή του ¶ρη στις περιπτώσεις κατάθλιψης που ξέρεις, όπως και την συμμετοχή 8ου και 12ου.

Kαλημερα, Κοραλλια μου η αγοραφοφια, δεν εντασσεται στις φοβιες, ειναι μορφη καταθλιψης,που προερχεται απο φοβιες,διαφορων ειδων φοβιες (παραδειγνα η φοβια του αποχωρισμου απο το οικογενειακο περιβαλλον κ χιλια δυο αλλα πραγματα) κ υπαρχει οπως ειπα στο προηγουμενο ποστ σε ελαφρια μορφη αλλα κ σε βαρια.
    Γνωριζω ατομα κ με τις δυο περιπτωσεις, στην δε βαρια μορφη δυστυχως δεν εχω ωροσκοπιο γιατι μιλαω για γυναικα μεγαλη σε ηλικια κ δεν εχω ωρα,μην σου πω οτι αμφιβαλλω κ για την ημερα,
    ομως για την αλλη περιπτωση που περιγραφω, πιστεψε με δεν εχει μορφη ψυχωσης αλλα μορφη καταθλιψης χωρις να ειναι μελαγχολικη η οτιδηποτε αλλο, αντιθετως ειναι πολυ προσχαρος ανθρωπος κ αν δεν το πει η ιδια κανεις δεν το καταλαβαινει παρα μονο τα κοντινα της προσωπα,ειναι η περιπτωση που ανεφερα με την Σεληνη σε τετραγωνο με Ποσειδωνα κ Ηλιο χτυπημενο με Αρη κ Πλουτωνα, να προσθεσω οτι ειναι χτυπημενος ο Ηλιος κ απο Ουρανο.

Αγαπητή Έρση
    Η Αγοραφοβία ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές και όχι στις διαταραχές της διάθεσης όπως η κατάιθλιψη
    Το φαινόμενο του κάποιου να είναι απο την κατατονική διάθεση μέχρι την μανία είναι η λεγόμενη διπολική Κατάθλιψη οπότε δεν ξέρω αν εννοείς αυτό.
    Η αγοραφοβία απο μόνη της ανήκει σε άλλη κατηγορία όπως είπαμε παραπάνω.

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε κάτι που διάβασα στις απαντήσεις γενικότερα.
    Όταν κάποιος έχει πεθάνει για παράδειγμα η αγαπημένη του γυναίκα είναι πολύ λογικό ότι έχει κατάθλιψη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη με την κλινική έννοια.
    Κατάθλιψη εννοούμε ότι έχει κάποιος όταν χωρίς να υπάρχει λόγος στο παρόν βιώνει αισθήματα, ενοχής, εγκατάλειψης, βαθιάς οδύνης, έλλειψης ενέργειας, μειωμένη αίσθηση προσωπικής αξίας και σε βαριές μορφές ακόμη και σκέψεις θανάτου και αυτοκτονίας.

Όνομα:
    Τίνα

Καλησπερα Κυριε Αρχο, δεν θα διαφωνισω για την αγοραφοβια,αλλωστε ουτε ειναι το θεμα μας κ ουτε η διαγνωση ηταν απο εμενα αλλα απο γιατρο οπως ειπα κ πρωτυτερα, ομως εχω καποιες αποριες σχετικα με αυτα που γραψατε παραπανω κ δεδομενου οτι αναφερθηκαν πολλα νουμερα κ ποσοστα μπερδευτηκα λιγο.
    Αν λοιπον καταλαβα σωστα η καταθλιψη φαινεται κυριως απο τον Ερμη, ο Ερμης περαν του γεγονοτος οτι αντιλαμβανεται ερμηνευει, αναλυει ειναι ο κυβερνητης του κεντρικου συστηματος κ της πνευματικης υγειας κ μεχρι εδω αντιλαμβανομαι επακριβως πως θα μπορουσε να δειχνει την καταθλιψη, ομως γραφετε οτι μια δυσαρμονικη Σεληνη δεν ειναι δεικτης γιατι το 40% που την εχει δεν πασχει απο καταθλιψη, η συγκεκριμενη ασθενεια δεν συγκαταλεγεται στις ασθενειες της ψυχης αλλα στις ασθενειες του νευρικου συστηματος?
    Επισης γραφετε πως κ ο Ηλιος, λογω ποσοστων παντα, δεν αποτελει κριτηριο, ο Ηλιος ομως ειναι δεικτης ζωτικοτητας κ ως δεικτης κυβερνα εκτος των αλλων τις κληρονομικες ασθενειες κ το μαγνησιο που εχει αποδειχτει οτι ατομα με χρονια καταθλιψη εχουν ελλειψη μαγνησιου.
    Με λιγα λογια αυτο που θα ηθελα να μου πειτε ειναι, ποιες θα μπορουσαν να ειναι οι ενδειξεις σε ενα γενεθλιο χαρτη για την καταθλιψη αν φυσικα υπαρχουν η αν αναλογα την μορφη καταθλιψης κοιταμε κατι πιο συγκεκριμενο σε ενα χαρτη.
    Ευχαριστω πολυ κ ζητω συγνωμη αν δεν καταλαβα κατι απ οσα γραψατε, αλλα οι αριθμοι παντα με αποπροσανατολιζουν.

Όνομα:
    Χρήστος

Καλησπερα Κυριε Αρχο, δεν θα διαφωνισω για την αγοραφοβια,αλλωστε ουτε ειναι το θεμα μας κ ουτε η διαγνωση ηταν απο εμενα αλλα απο γιατρο οπως ειπα κ πρωτυτερα, ομως εχω καποιες αποριες σχετικα με αυτα που γραψατε παραπανω κ δεδομενου οτι αναφερθηκαν πολλα νουμερα κ ποσοστα μπερδευτηκα λιγο.
    Αν λοιπον καταλαβα σωστα η καταθλιψη φαινεται κυριως απο τον Ερμη, ο Ερμης περαν του γεγονοτος οτι αντιλαμβανεται ερμηνευει, αναλυει ειναι ο κυβερνητης του κεντρικου συστηματος κ της πνευματικης υγειας κ μεχρι εδω αντιλαμβανομαι επακριβως πως θα μπορουσε να δειχνει την καταθλιψη, ομως γραφετε οτι μια δυσαρμονικη Σεληνη δεν ειναι δεικτης γιατι το 40% που την εχει δεν πασχει απο καταθλιψη, η συγκεκριμενη ασθενεια δεν συγκαταλεγεται στις ασθενειες της ψυχης αλλα στις ασθενειες του νευρικου συστηματος?
    Επισης γραφετε πως κ ο Ηλιος, λογω ποσοστων παντα, δεν αποτελει κριτηριο, ο Ηλιος ομως ειναι δεικτης ζωτικοτητας κ ως δεικτης κυβερνα εκτος των αλλων τις κληρονομικες ασθενειες κ το μαγνησιο που εχει αποδειχτει οτι ατομα με χρονια καταθλιψη εχουν ελλειψη μαγνησιου.
    Με λιγα λογια αυτο που θα ηθελα να μου πειτε ειναι, ποιες θα μπορουσαν να ειναι οι ενδειξεις σε ενα γενεθλιο χαρτη για την καταθλιψη αν φυσικα υπαρχουν η αν αναλογα την μορφη καταθλιψης κοιταμε κατι πιο συγκεκριμενο σε ενα χαρτη.
    Ευχαριστω πολυ κ ζητω συγνωμη αν δεν καταλαβα κατι απ οσα γραψατε, αλλα οι αριθμοι παντα με αποπροσανατολιζουν.
    Αγαπητή Έρση δεν είπα αυτό ακριβώς.
    Στην αρχή παρουσιάστηκαν κάποια κριτίρια όπως ο Κρόνος η Η Σελήνη και μπήκαν απλά δίπλα κάποιες λέξεις όπως χτυπημένος. Αυτό λοιπόν μαθηματικά είναι ένα μη ασφαλές κριτήριο γιατί οι πιθανότητες για ένα χτυπημένο Ήλιο η Σελήνη είναι πολύ παραπάνω απο ότι η κατάθλιψη στο δυτικό κόσμο τη στιγμή που η κατάθλιψη σε άλλες χώρες είναι ακόμη πιο μικρή.
    Αν πούμε ότι ο Ερμής χτυπήμένος πάλι ειναι ΛΑΘΟΣ
    γιατί ένας χτυπημένος Ερμής και πάλι είναι πολύ μεγάλο ποσοστό.
    Αυτό που είπα είναι ότι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα ψυχοθεραπεία και πιο αποτελεσματική για την κατάθλιψη έχει κάποια θεώρηση οπότε και είναι πιθανό να είναι ο Ερμής τελικά τοκλειδί μιας και τα λεγόμενα της Γνωστικής είναι ίδια με αυτά που λέμε για τον Ερμή. Εκεί όμως πάλι χρειάζεται έρευνα η οποία να μας βοηθήσει να βγάλουμε συμπεράσματα.
    ΑΛοίμονο αν ο Ήλιος η η Σελήνη δεν παίζουν ρόλο αλλά το γενικά χτυπημένος βγάζει κατάθλιψη δεν λέει κάτι γιατί αν όταν είναι χτυπημένος βγάζει κατάθλιψη τότε άλλα ψυχολογικά προβλήματα πως θα βγαίνουν.
    ¶ρα θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και όχι απλά να βάζουμε γενικά κριτήρια που μπερδεύουν παρά βοηθούν ανθρώπους.
    Ποια είναι τα κριτήρια της κατάθλιψης?
    Δεν υπάρχουν σοβαρές έρευνες και εγώ απο 3 περιστατικά δεν έχω μάθει να βγάζω γενικευμένα συμπεράσματα γιατί είναι επικύνδινο, στην περίπτωση της Κας Μοζόρα ανέλυσα πως όταν βγάζουμε συμπεράσματα απο έρευνες μόνο 3 ατόμων ουσιαστικά κάνουμε λάθος κατά 99.5% και πάνω.
    Παρόλα αυτά τα μόνα σίγουρα χαρτιά μας είναι ένας Ερμής σε τετράγωνο η Αντίθεση με Κρόνο τη στιγμή που ο 2ος είχει δύσκολους πλανήτες η ο κυβερνήτης του να είναι σε δύσκολες θέσεις, χωρία αυτό να είναι πανάκεια για τους εξής λόγους:

1) Δεν υπάρχει μόνο μία κατάθλιψη υπάρχουν πολλές μορφές όπως
    α) μειζον καταθλιπτική διαταραχή
    β) δισθυμική διαταραχή
    γ) μη προσδιοριζόμενη
    δ) διπολική 1
    ε) διπολική 2

2) Η κάθε κοινωνία μπορεί ανάλογα με τα κοινωνικά της δεδομένα να παράγει άλλα αποτελέσματα και αυτό το βλέπουμε ότι ένώ το 18% ειναι στον Δυτικό πολιτισμό στον γ κόσμο έχουμε μέχρι το 3 -4 %

Page 3 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 24 users browsing this thread. (0 members and 24 guests)