s
Εσωτερική Αστρολογία, ερώτηση για βιβλίο
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 5 of 5
    Όνομα:
    Γρηγόρης

Εσωτερική Αστρολογία, ερώτηση για βιβλίο

Θα ήθελα πληροφορίες για κάποιο βιβλίο με τίτλο Esoteric Astrology της Alice Bailey. Κατά πρώτον θα ήθελα να μάθω εάν μπορεί κάποιος με χαμηλό-μέσο επίπεδο γνώσεων στην Αστρολογία να το διαβάσει και κατά δεύτερον εάν έχει εκδοθεί στα Ελληνικά, ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε ενημέρωση και βοήθεια.

Re: Εσωτερική Αστρολογία, ερώτηση για βιβλίο

Quote Originally Posted by Viperalus View Post
    Θα ήθελα πληροφορίες για κάποιο βιβλίο με τίτλο Esoteric Astrology της Alice Bailey. Κατά πρώτον θα ήθελα να μάθω εάν μπορεί κάποιος με χαμηλό-μέσο επίπεδο γνώσεων στην Αστρολογία να το διαβάσει και κατά δεύτερον εάν έχει εκδοθεί στα Ελληνικά, ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε ενημέρωση και βοήθεια.
    Υπάρχει έκδοση στα ελληνικά, μπορείς να απευθυνθείς στον Πυρινο Κόσμο, αλλά υπάρχει και ένα εγχειρίδιο σε συνοπτική μορφή από τις εκδόσεις "¶λς".
    Πάντως η γνώμη μου είναι ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η γνώση της αστρολογίας, αλλά και το επίπεδο ενασχόλησης με τον εσωτερισμό.
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Βασίλης

Όπως λέει κι ο Μητσάκος κατά βάση για να διαβάσεις αυτό το βιβλίο πρέπει να έχεις ασχοληθεί με εσωτερισμό. Να ξέρεις λίγα πράγματα τουλάχιστον για το τι λέει η Θεοσοφία. Θα συνιστούσα πάντως για το θέμα το καινούριο βιβλίο του Κώστα Ταμπάκη "Οι Επτά Ακτίνες" που είναι μία σύνοψη και απλούστευση της "διδασκαλίας" της Μπέιλη. Είναι πολύ πιο βατό και προσαρμοσμένο στην καθημερινότητα μας, χωρίς να χάνει όμως το πνεύμα της συγγραφέως.

Το εγχειρίδιο από τις εκδόσεις Αλς που αναφέρει ο Μητσάκος είναι αν θυμάμαι καλά του Κου Παίζη. Είναι κυρίως τεχνικό και αν ενδιαφέρεται κανείς για τον εσωτερισμό δεν έχει να δώσει σε αυτή την κατεύθυνση πολλές πληροφορίες. Δεν εξηγεί π.χ. τι σημαίνει μεταφυσικά η κάθε ακτίνα (ρεύμα ζωής, κλπ). Ούτε αναφέρεται σε αντεστραμμένους ζωδιακούς, κλπ. Στους εσωτερικούς δε κυβερνήτες εξηγεί κάποια πράγματα βασισμένο κυρίως σε μυθολογικούς συμβολισμούς, ενώ η Μπέιλη είχε κυρίως εσωτεριστική κατεύθυνση στις ερμηνείες της.

Αν είναι κανείς αρχάριος στο θέμα, θα του συνιστούσα να ξεκινήσει με το βιβλίο του Κου Ταμπάκη. Είναι νομίζω ιδανικό.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Γρηγόρης

Καλησπέρα,

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή. Η Θεοσοφία με την ουσιαστική έννοια του όρου με ενδιαφέρει από το τέλος της εφηβείας μου. Όντας έντονα διαισθητικός πάντοτε η Ψυχή μου αποζητούσε να στραφεί προς τα Επάνω, να κατανοήσει τα μηνύματα του Πατέρα μου: ΣύμΠαν.

Συνεπώς όσον αφορά αυτό το σκέλος πιστεύω δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Από κεί και πέρα, δεν ξέρω κατά πόσο το βιβλίο του κου. Ταμπάκη έκανε ουσιαστική μεταφορά των λεγομένων της Μπέιλι, χωρίς παραποίηση όχι απαραίτητα ηθελημένη αλλά ως απόρια των δικών του σκέψεων και απόψεων επι του θέματος.

Όνομα:
    Βασίλης

Κοίταξε, κάθε αναγνώστης προφανώς έχει δική του κρίση. Προσωπικά πιστεύω ότι το βιβλίο βοηθάει σε πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα, αν κανείς έχει εντρυφήσει περισσότερο στη Θεοσοφία και ξέρει κάποια πράγματα, πιθανόν να μην του φαίνεται επαρκές. Το θέμα είναι απλά με τι κριτήρια απαντάς σε μία ερώτηση. Εμένα μου φάνηκε ότι τώρα ασχολείσαι με το θέμα για πρώτη φορά, γι' αυτό σου απάντησα συστήνοτνας το. Αν έχεις ήδη γνώσεις όμως στον τομέα, δεν το χρειάζεσαι. Ξεκινάς κατευθείαν με τη Μπέιλη.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread