- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 34 of 34
Thread: Ωριαια Ερωτικη Αναλυση II
-
25-01-2009, 03:14 PM #31
Re: Ωριαια Ερωτικη Αναλυση II
Καλημέρα!!
θα κάνω μια τελευταία παρέμβαση στο θέμα και θα εξηγήσω τους λόγους.
1. Δεν έχω καμία αντίρρηση στη χρήση των εξωκρόνιων πλανητών, αλλά επιμένω στη συμβουλευτική τους χρήση και όχι ως κυβερνήτες ή συγκυβερνήτες των οίκων. Δεν μπορούν να γίνουν δείκτες του ερωτήματος, κυρίως για δύο λόγους : είναι πολύ δύσκολο να εντάξουμε τις πλανητικές ώρες τους και έχουν εξαιρετικά αργή κίνηση για ένα χάρτη ωριαίας. Σε αυτό συντάσσεται και η κ. Γιαννακοπούλου αλλά και ο κ. Παϊζής. Δεν είμαι της γνώμης ότι η Ωριαία μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Τόσα χρόνια χρησιμοποιείται κατ'αυτόν τον τρόπο και δίνει χρυσές απαντήσεις σε όσους ξέρουν να αποκρυπτογραφούν τα σημάδια της. Θέλει όμως σεβασμό. Δεν είμαι της γνωμης ότι η Ωριαία μπορεί να γίνει patchwork ιδεών, ούτε σε καμία περίπτωση αποδέχομαι το ότι ο Lilly έζησε πριν χ χρόνια, άρα ας το εξελίξουμε... Αναλόγως μπορεί να χρησιμοποίσει κανείς για την ερμηνεία και τις μη πτολεμαικές όψεις ή να αρχίσει να αποδίδει στο Δια ιδιότητες Αφροδίτης με τη λογική ότι οι αρχέγονοι κανόνες βγήκαν πριν ψ χρόνια, άρα ας τους αναθεωρήσουμε. Συμφωνώ ότι υπάρχει εξέλιξη στην αστρολογία.. για παράδειγμα στον 3ο οίκο πλεον εντάσουμε και τα sms ή τα emails ώς μορφή επικοινωνίας.
Συμπερασματικά, αν κάποιος θέλει να δουλέψει και με τους εξωκρόνιους ως δείκτες, ας το κάνει, αφού εντάξει πρώτα στο σύστημα του τις πλανητικές τους ώρες.
2. ο κ. Παϊζής σε άρθρο του τονίζει τους απαγορευτικούς παράγοντες, δεν χρειάζεται να τους αναφέρω εκ νέου, είναι γνωστοί. Δεν είναι σοφό να λες ότι τους παραβλέπω και ότι προχωρώ προσεκτικά, γιατί να που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν καταλήγεις κάπου ή καταλήγεις να λες ότι δεν μου είπε όλη την αλήθεια ή ότι τι γίνεται τελικά με αυτό το χάρτη και αναλονόμαστε όλοι να κάνουμε υποθέσεις για το τί γίνεται με αυτόν το χάρτη και με την κοπέλα και πάει λέγοντας. Εν τέλει, όλη αυτή η κουβέντα, αν έχετε αντιληφθεί, γίνεται περισσότερο επι του "στησίματος" του χάρτη και όχι επί του αποτελέσματος. Σας διαβεβαιώ, αν είχατε δουλέψει με όγκο έγκυρων χαρτών, θα αντιλαμβανόσαστε αμέσως ότι κάτι δεν έχει αποδοθεί καλά. Σε ένα έγκυρο ωριαίο χάρτη, πρέπει η ερώτηση να σκιαγραφείται από τους πλανήτες, τους σημειοδότες ακόμα και τις μοίρες ή τους εμπεριεχόμενους πλανήτες. Η εικόνα του χάρτη δείχνει το "τώρα", ο 4ος την απάντηση στο ερώτημα και η σελήνη την πορεία των γεγονότων. Παρεπιπτόντως για τη σελήνη.. και εγώ είμαι της γνώμης ότι στο χάρτη είναι σε κενό πορείας. Η πορεία της σελήνης εξετάζεται μόνο μέχρι να βγει από το ζώδιο που βρίσκεται. Και είναι πολύ σημαντική γιατί δίνει και το χρόνο εκδήλωσης των γεγονότων. Επομένως συμφωνώ με την Ερση στην τοποθέτησή της. Η μηδενική μοίρα ανήκει στο επόμενο ζώδιο.
3. Θα προτιμούσα και θα συμφωνούσα να δινόταν ο χάρτης αυτός ως παράδειγμα "προς αποφυγήν". Ως χάρτης που θα επεξηγούσε τη σελήνη κ.π. και πως αυτή δηλώνει το "κάτι" που τρέχει με αυτόν το χάρτη.
4. Κάνετε πολύ καλά που ξεκινάτε την ενασχόληση με την Ωριαία. Αν θελουμε όμως να δίνουμε σωστές κατευθύνσεις και να εξηγήσουμε πως λειτουργεί αυτό το φοβερό εργαλείο είναι προτιμότερο να δίνουμε χάρτες που μιλούν από μόνοι τους και που δεν έχουν απαγορευτικούς παράγοντες. Διαφορετικά περνάμε το μήνυμα ότι οι απαγ. παράγοντες δεν ισχύουν, είτε επειδή έγιναν πριν χ χρόνια είτε επειδή ο οποιοσδήποτε αρχάριος μπορεί να τους παραβλέψει. Ακόμα δε σε αυτήν την περίπτωση, το άτομο δεν θα λάβει απάντηση και θα ρωτήσει ξανά μετά από κάποιες ημέρες. Γιατί λοιπόν να μην ακυρωθεί ο χάρτης από την πρώτη "ανάγνωση", ώστε να δωθεί ένα ακόμα στοιχείο στον ενδιαφερόμενο?? Ακόμα και εμπειρότατοι φίλοι που ασχολούνται με την ωριαία και από τους οποιος έχω διδαχθεί, μπροστα στους απαγορευτικούς δεν προχωράνε, γιατί καταλήγουν να κουβεντιάζουν ατέρμονα και δεν "δουλεύει".
Αν ήμουν στη θέση του cancerian και είχα αυτόν το χάρτη, θα τον ακύρωνα άμεσα και θα έλεγα στην κοπέλα ότι δεν μπορώ να της απαντήσω, υπάρχει απαγορευτικός παράγοντας (που στην ουσία είναι για να με προστατεύσει και συγκεκριμένα να με προστατεύσει απο το γεγονός ότι υπάρχει πλάνη ή η μισή αληθεια). Το πλεον σίγουρο είναι ότι η κοπέλα θα απαντούσε με ειλικρίνεια και θα εξηγούσε τα περαιτέρω. Καλό θα είναι να έχουμε στο νου μας ακόμα ένα στοιχειο.. οτι ο Κρόνος συμβολίζει και τον αστρολόγο ή έστω εκείνον που ερμηνεύει το χάρτη. Δείτε τον στον συγκεκριμένο χάρτη και τα εξάγετε τα συμπεράσματά σας.
Αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον για την ωριαία, ας καταστρωσει κάποιος έναν ωριαίο χάρτη με ειλικρινές και συγκεκριμένο ερώτημα και χωρίς απαγορευτικούς παράγοντες και είμαι διαθέσιμη να βοηθήσω.
Καλό είναι να προχωράμε έχοντας στο νου ότι ωριαία χρησιμοποιεί το regiomontanus, μόνο τις πτολεμαικές όψεις και όχι τους εξωκρόνιους και σέβεται τους προειδοποιητικούς. Αν φυσικά κάποιος επιθυμεί κάτι περισσότερο ή λιγότερο από τις παραπάνω αυτές αρχές είναι ελεύθερος να το πράξει και να "διανθίσει" αυτό που κάνει, όμως τότε δεν θα κάνει ωριαία αλλά ένα patcwork.
Επί του παρόντος θέματος θα μου επιτρέψετε να μην ξανατοποθετηθώ, είναι κάτι μη παραγωγικό. Αν επιθυμείτε τη γνώση και την εμπειρία μου επί κάποιου "σωστού" χάρτη, όπως ανέφερα και παραπάνω είμαι διαθέσιμη να συμμετάσχω.
Regards,
mmay..
-
25-01-2009, 07:54 PM #32
Αγαπητη may
Ο Κος Παιζης στο βιβλιο του στην σελιδα106 λεει οτι ο αστρολογος θα πρεπει οπωσδηποτε να εξετασει αν υπαρχει προειδοποιητικο σημαδι το οποιο δεν ειναι απαγορευτικο, οπως πολλοι -εσφαλμενα κατα την γνωμη του θεωρουν οι περισσοτεροι κ συνεχιζοντας λεει οτι ειναι μια προειδοποιηση πως η απαντηση δεν ειναι ευκολη κ θελει ιδιατερη προσοχη, επιμονη, κ υπομονη κ σιγουρα, καμμια προχειρη, βιαστικη κ επιπολαιη απαντηση.
Επισης στην σελιδα 17 λεει οτι καποιοι συχρονοι αστρολογοι προσπαθουν να ενσωματωσουν κ τους εξωκρονιους ομως ειναι πολυ δυσκολο ( κ μιλα για τις πλανητικες ωρες οπως ευστοχα αναφερεις) γιατι σημαινει επανασταση,αρδην αλλαγη του συστηματος κ στην συνεχεια λεει την γνωμη του κ,αλλα πολλα.
Επιτρεψε μου να σου πω, πως τον Κο Παιζη τον εκτιμω κ τον σεβομαι γιατι ειναι ενας απο τους δασκαλους μου, ομως εγω προσωπικα ωριαια δεν εχω μαθει απο τον Κο Παιζη αλλα απο αλλη αστρολογο την Εβιτα Ζαχαριαδου κ εχω παρει καποια μαθηματα μεσω ιντρενετ απο τον Αλφι Λαβοι,
Κ οι δυο υποστηριζουν οτι παιρνουμε κυβερνητες τους εξωκρονιους κ για να μην σταθω σε αυτους τους δυο κ φανω υποκειμενικη, στην Αμερικη οι περισσοτερες σχολες υποστηριζουν αυτη την θεση,
γι αυτο λοιπον νομιζω πως η κριτικη σου του patcwork δεν ευσταθει για τον απλουστατο λογο οτι η εξελιξη της ωριαιας δεν ειναι ορος για την βιοτεχνια κ ουτε ειναι ενα συνοθυλευμα απο μπαλωματα κ διαφορα υφασματα , ειναι αποτελεσμα δουλειας ανθρωπων που ερευνουν χρονια την ωριαια κ
στηριζουν την θεση τους με το πειραμα κ την στατιστικη.κ δεν βγηκαν αυθαιρετα να πουν απλως την γνωμη τους,οπως κανουμε αυτη τη στιγμη εμεις εδω.
Ο καθε μαθητης επιλεγει τους δασκαλους του κ τα μαθηματα του κ απο εκει κ περα καταληγει προς τα που κ πως θα κινηθει κ οπως ειπες σε καποιο αλλο θεμα κ εσυ οτι δεν δουλευουν ολοι με τον ιδιο τροπο.
Επισης να σου πω οτι μπορει να μην εχω δουλεψει με "ογκο εγκυρων χαρτων" αλλα εχω δουλεψει αρκετους γι αυτο κ απο την αρχη αντιληφθηκα οτι κατι δεν παει καλα με τον χαρτη, δεν συμφωνω οτι ο Γιαννης δεν επρεπε να τον βαλει γιατι ετσι μας εδωσε την ευκαιρια να ανταλλαξουμε γνωμες κ αποψεις απλα θα ηθελα να μας δωσεις εσυ εναν χαρτη πιο εγκυρο για να δουμε τι εννοεις.
Τελειωνοντας να πω οτι κ εγω δεν θα επανατοποθετηθω επι του θεματος, αλλωστε ολοι καταλαβαν τις αποψεις μας επομενως το βρισκω πλεονασμο αλλα αν εχεις την διαθεση, θα ηθελα να μου απαντησεις στην παραπανω απορια μου για τον 7ο οικο κ τον κυβερνητη του 7ου.
Με εκτιμηση Ερση
-
26-01-2009, 10:23 AM #33
Αγαπητέ μου Κανσέριαν,
σ' ευχαριστούμε για όλη αυτή την δουλειά που έκανες και που μας έδωσες ένα τόσο καλό έναυσμα προβληματισμού. Δεν διαφωνώ καθόλου με την ανάλυσή σου, απλώς δεν χρησιμοποιώ καθόλου την παραδοσιακή αστρολογία ούτε και στο ωριαίο. Όχι ότι δεν λειτουργεί φυσικά, αφού φτάσαμε και στα ίδια συμπεράσματα, απλώς προσωπικά μου ταιριάζει περισσότερο η γλώσσα της σύγχρονης αστρολογίας.
Με εκτίμηση
Κοραλλία
-
26-01-2009, 11:29 AM #34
Έρση μου, θα συμφωνήσω με τις θέσεις σου. Πάτσγουόρκ έχουμε όταν κάποιος χρησιμοποιεί λίγο από παραδοσιακή και λίγο από σύγχρονη αστρολογία (γενικά, όχι μόνο στην ωριαία). Όταν όμως επιλέξει κάποιος ένα από τα δύο συστήματα και είναι συνεπής μ' αυτό τότε έχουμε και με τα δύο πολύ καλά αποτελέσματα. Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο τους εξωκρόνιους και καθόλου τους συγκυβερνήτες γιατί πιστεύω πως έτσι έχουμε μεγαλύτερο βάθος στην ανάλυση τόσο των ψυχολογικών καταστάσεων όσο και των γεγονότων. Γιατί, κακά τα ψέματα, άλλη ανάλυση έχουμε με τον Δία και άλλη με τον Ποσειδώνα και άλλη ποιότητα γεγονότων θα δώσει ο Κρόνος και άλλη ο Ουρανός. (Την εποχή που υπήρχε μόνο ο Κρόνος μάλλον οι γυναίκες δεν πήγαιναν στον αστρολόγο να ρωτήσουν για τον παντρεμένο εραστή τους). Το βρίσκω χαοτικό να έχουμε 6 κυβερνήτες για 3 ζώδια και μάλιστα αφού η φύση τους δεν είναι απόλυτα ίδια. Και στην ωριαία μπορεί να είναι πιο απλά τα πράγματα γιατί έχεις απλώς να απαντήσεις σε μια ερώτηση, και πάλι όμως οι εξωκρόνιοι εμπλουτίζουν την ανάλυση. Στο γενέθλιο όμως χάνεις πολύ μεγάλο μέρος του πλούτου και του βάθους που παίρνεις από τους εξωκρόνιους. Δεν είναι όμως αντίφαση να θεωρούμε ότι οι εξωκρόνιοι μπορούν να λειτουργούν μια χαρά στην ερμηνεία ενός γενέθλιου και στα συτήματα πρόβλεψης αλλά δεν μπορούν να λειτουργούν στην ωριαία; Πώς γίνεται αυτό; Είναι περιορισμένης χρήσης και δικαιοδοσίας; Αλλού λειτουργούν και αλλού όχι; Για μένα το θέμα τίθεται ως εξής: ναι, μια χαρά τα κατάφερναν οι άνθρωποι με τα κεριά αλλά αφού έχουμε τώρα τον ηλεκτρισμό;
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.