- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 31
-
21-01-2009, 10:31 AM #11
Re: Συζήτηση του άρθρου: "Η είσοδος του Δία στον Υδροχόο" από "Ζωή και Ζώδια"
Δεν το είχα "δει" έτσι, αλλά δεν αποκλείεται να ισχύει.
Αν σκεφτούμε ότι αυτό που εκπροσωπεί τώρα ο Κρόνος δεν διακρίνεται για την ηθική του και ότι η απουσία αυτής έχει επιφέρει την ανισορροπία που βιώνουμε, είναι λογικό η αντίρροπη τάση να εμφορείται σε μεγάλο βαθμό από αιτήματα ηθικής.
Απλώς, όπως καλά ξέρεις, τα αξιακά συστήματα που "επιβάλλονται" στις κοινωνίες είναι μεταβλητά και διαφέρουν και ανά εποχή και ανά τόπο. Φαντάζομαι όμως ότι στο πλαίσιο της διεθνοποίησης που συντελείται θα διαμορφωθεί και μία κοινά αποδεκτή βάση ηθικής. Ζητούμενο θα είναι όμως η τήρησή της.Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
21-01-2009, 12:44 PM #12
Αγαπητέ κύριε Μέλλο,
πιστεύω πως κανείς λογικός άνθρωπος και που καταλαβαίνει λίγο από πολιτική δεν περιμένει ότι η εκλογή Ομπάμα θα σημάνει αλλαγή καθεστώτος στις ΗΠΑ κι ότι θα πάψουν να είναι και να φέρονται ως υπερδύναμη. Και δεν νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι τις ΗΠΑ κυβερνά ο εκάστοτε πρόεδρος και όχι κυρίως το βαθύ τους κράτος. Νομίζω πως αυτό που περιμένει ο κόσμος απ' αυτόν είναι μια πολιτική πιο ειρηνική και συνεργάσιμη με τις υπόλοιπες χώρες απ' ότι η αυταρχική και αλαζονική πολιτική της διακυβέρνησης Μπους και επίσης ότι οι Αμερικανοί περιμένουν απ' αυτόν να αμβλύνει όσο γίνεται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Και πιστεύω ότι εδώ θα κριθεί ο Ομπάμα. Η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα στον Υδροχόο είναι ευνοϊκή για τις ΗΠΑ κι έτσι πιστεύω ότι στο διάστημα αυτό κάτι θα κάνει. Το ότι όμως για πρώτη φορά Αμερικανός πρόεδρος δεν δέχτηκε χρηματοδότηση από τις βιομηχανίες όπλων αλλά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ήδη μια αλλαγή. Το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε και βγήκε στους δρόμους περισσότερος κόσμος από ποτέ και ότι υπήρξε η μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες από ποτέ στην Αμερική είναι μια αλλαγή. Το αίσθημα των Αφρο-αμερικανών ότι δικαιώθηκε ο επίπονος αγώνας τους είναι μια αλλαγή επίσης. Συμφωνώ ότι η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα φέρνει υπεραισιοδοξία και ψηλές προσδοκίες που μπορεί να μην πραγματοποιηθούν στον βαθμό που αναμένεται αλλά αν μετρήσουμε τα κουκιά μας στο τέλος (και δεν εννοώ μόνο στις ΗΠΑ) κάτι θα έχει βγει. ¶λλωστε δεν υποστήριξα ότι είναι μια όψη που θα αλλάξει το πρόσωπο του κόσμου. Οι αλλαγές συχνά έρχονται σιγά σιγά και συνειδητοποιούνται αργότερα. Ούτε υποστήριξα ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα για τις ΗΠΑ. Αργότερα, όταν ο Κρόνος από τον Ζυγό θα ενεργοποιήσει το γενέθλιο τους τετράγωνο Κρόνου-Ήλιου θα φανούν πολλές δυσκολίες και επειδή ο Ήλιος στους χάρτες χωρών δείχνουν και τον ηγέτη, θα είναι δύσκολα τα πράγματα και για τον Ομπάμα που μάλλον θα αναγκαστεί να προσγειώσει πολλές διακηρύξεις του. Σε μερικά χρόνια που ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα ενεργοποιήσει την αντίθεση Ερμή/Πλούτωνα στο 2ο/8ο των ΗΠΑ τότε θα έρθουν τα πολύ ζόρικα. Η όψη αυτή ευθύνεται για το μεγάλο οικονομικό κραχ του 1929 στην Αμερική και για πολλές κρίσεις που ακολούθησαν από τότε. Ο Ομπάμα όμως μπορεί να μην είναι καν πρόεδρος τότε.
Για την επάνοδο του υπαρκτού σοσιαλισμού που λέτε, δεν είπα κάτι τέτοιο ούτε καν το υπονόησα. ¶λλωστε, η εφαρμογή αυτού του καθεστώτος ήταν σύμφωνη με τις συνθήκες της ρωσικής κοινωνίας του 1917. Ο κόσμος από τότε έχει αλλάξει τόσο που ακόμα κι αν το ήθελε κανείς δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ποτέ ξανά με τον ίδιο τρόπο. Αυτό που λέω είναι ότι (αφού εμπίπτει στα θέματα του Δία/Ποσειδώνα/Υδροχόου) μπορεί να έρθει στο προσκήνιο το θέμα της κρατικής στήριξης προς τις ασθενέστερες τάξεις, είτε τελικά δοθεί είτε όχι. Το θέμα του ιδεολογικού κενού που αναφέρετε (πτώση υπαρκτού σοσιαλισμού - κρίση του καπιταλισμού) πιστεύω ότι είναι μια από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο κόσμος με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.
Συμφωνώ μαζί σας για την άνοδο των οικολογικών κινημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και με κοινωνικά αιτήματα αφού κι αυτό εμπίπτει στον συμβολισμό αυτής της συνόδου στον Υδροχόο.
-
21-01-2009, 01:13 PM #13
¶γαπητέ κύριε Μέλλο,
επί της ουσίας δεν διαφωνούμε ιδεολογικά, κι εγώ θα ήθελα μια πιο ουσιαστική συμμετοχή του κόσμου σε διαδικασίες κι αυτή πιστεύω ότι θα είναι μια ουσιαστική αλλαγή στην πορεία της ανθρωπότητας. Όσο όμως συνεχίζετε να παρερμηνεύετε αυτά που λέω κάνετε την συζήτησή μας να μοιάζει με διαφωνία.
-
21-01-2009, 01:34 PM #14
Αγαπητή κυρία Μόζορα,
δεν νομίζω ότι "παρερμηνεύω" τις απόψεις σας. Αυτό που διαπιστώνω όμως είναι ότι ναι μεν δεν διαφωνούμε επί της ουσίας, αλλά η σύμπτωση των απόψεων διαφαίνεται με τη δεύτερη τοποθέτησή σας.
Εκτιμώ ότι αυτό γίνεται γιατί οι πρώτες σας τοποθετήσεις ίσως δεν είχαν συμπεριλάβει περισσότερες παραμέτρους των γεγονότων που κουβεντιάζουμε. Χαίρομαι πάντως που συμβάλλουμε αμφότεροι στον γενικότερο προβληματισμό.Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
21-01-2009, 03:25 PM #15
Αγαπητή μου Τόνια,
η αντίθεση των τράνζιτ Ουρανού/Κρόνου γίνεται στο 4ο/10ο των ΗΠΑ αλλά η ομοιότητα στο τι κάνουν στο ωροσκόπιό σου και στο ωροσκόπιο των ΗΠΑ σταματά εκεί άρα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Κανείς δεν αρνιέται ότι υπάρχει σοβαρή οικονομική κρίση με πολλές συνέπειες για τους Αμερικανούς και γνωρίζω ότι έχουν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Υγείας και της ασφάλισης. Δεν υποστήριξα όμως ότι θα λυθούν. Όταν μίλησα για κοινωνικές παροχές εννοούσα σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι συγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Όσο για το τι περιμένω "από αυτόν τον γοητευτικό κυριούλη", προσωπικά τίποτε. Το τι πιστεύω όμως μπορείς να το δεις στην συζήτησή μου με τον κ. Μέλλο. Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι είμαι και Κύπρια και έχω πολλούς και σοβαρούς λόγους να μην συμπαθώ την αμερικανική πολιτική τις συνέπειες της οποίας βίωσα έντονα από πρώτο χέρι. Μόνο από παρεξήγηση λοιπόν μπορεί κανείς να με περάσει για φιλοαμερικανίδα ή υποστηρίκτρια του Ομπάμα!
-
21-01-2009, 04:08 PM #16
Αν σε ενδιαφέρει, υπάρχει και μια άλλη κουβέντα για τον Ομπάμα σε αυτόν το σύνδεσμο http://www.myhoroscope.gr/91-%F3%F5%...%EC%E1%3B.html
με βασικό ερώτημα ένα ...εσωτεριστικό ερώτημαΕπίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
21-01-2009, 04:35 PM #17
Ωστε ετσι εξηγειτε για την συγκεκριμενη χωρα...μπλιαχχχ
ΧΑΛΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ :suspiciou
Συμπαθητικος ναι... Γοητευτικος οχι (προσωπικα γουστα ειναι αυτα και οχι αστρολογικα)
Απλως επειδη ειναι αρκετα διαφορετικος απο τον Μπους περιμενουμε καλυτερα πραγματα απο αυτον αν και συνηθως αυτη τη ελπιδα αποδεικνυεται ψευτικη ιδιαιτερα σε οτι αφορα την πολιτικη...
-
21-01-2009, 04:48 PM #18
-
21-01-2009, 04:53 PM #19
-
21-01-2009, 05:00 PM #20
Καλησπερα σε ολους !
Γνωριζει καποιος την ημερομηνια και την ωρα που εγινε η ορκομωσια του Obama καθως και το γενεθλιο Ωροσκοπιο των ΗΠΑ?
με εκτιμηση
cancerian
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.