s
Θυμός - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 21 to 30 of 64

Thread: Θυμός

Όνομα:
    Γιάννα

Re: θΥΜΟΣ

Quote Originally Posted by giannas View Post
    Eπιφυλασομαι στο κατα ποσο ο αναδρομος αρης δεν εκδηλωνετε.Πολλες φορες ατομα με αναδρομο αρη γινοντε παρα πολυ επιθετικα ακριβως επειδη γενικα δεν μπορουν να εκδηλωθουν.Οταν ομως γινετε αυτο ,γινετε εκρικτικα,σπασμωδικα και πολλες φορες με κακια.Εχω παρατηρησει ανθρωπους με αναδρομο αρη που ασκουν βια συναισθηματικη και σωματικη πανω σε εξαρσης θυμου ακριβως επειδη η ενεργοποιηση τους ειναι "περιορισμενη" και δεν εκδηλωνετε με ανεση.
    Μαλλον η διαφωνια εγινε γιατι δεν διαβασες καλα τα σχολια μου!!!!
    Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
    ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.

Όνομα:
    κατερινα

Re: Θυμός

Δεν έγραψες "πολλες φορές";;;Αυτή ήταν και η ένσταση. Ηταν πολλές οι φορές! :bigsmile:καθένας έχει τα προσωπικά του βιώματα, τα οποία στηρίζουν και την άποψή του. ΄Για μένα οι ανάδρομοι γενικά, δίνουν μια εσωτερικότητα και μια καθυστέρηση. Για σένα "πολλές φορές¨κακία. Δεν είναι προφανής η διαφορετική προσέγγιση; Μου φάνηκε υπερβολικό και το έγραψα. Καλημέρα.

Ο ανάδρομος άρης πράγματι μπλοκάρει την έφραση του θύμου, την καταπιέζει πολύ ως ένα σημείο και ξαφνικά ξεσπάει άσχημα ανεξέλεγκτα, όταν φτάσει να μην αντέχει άλλο. Νομίζω ότι το πρόβλημά του έιναι ότι με αυτό ακριβώς το ξέσπασμα δεν καταφέρνει να εκφράσει αυτά που θέλει κι αυτά που σκέφτεται με αποτέλεσμα τις πιο πολλές φορές να βγαίνει ένα μπερδεμένο πράγμα που δε γίνεται καθόλου κατανοητό απ τούς άλλους.
    προσωπικά τον βιώνω πολύ πιεστικά κάποιες φορές, όταν για λόγους που δεν κατανοώ ακριβώς, αδυνατώ πλήρως να αντιδράσω και τον καταπνίγω, αλλά τις περισσότερες φορές μάλλον συμβάινει αυτό που περιέγραψα πριν, ξαφνικές και ανεξέλεγκτες συναισθηματικές έκρηξεις , που συχνά χάνουν και το στόχο.
    επειδή έχω υποφέρει πάρα πολύ από το θέμα του θυμού, αν θέλατε θα μπορούσατε να μου δώσετε μια άποψη για τον άρη μου;
    είναι στον καρκίνο (δηλ. σε πτώση) και ανάδρομος αλλά ταυτόχρονα σε ακριβή σύνοδο με τον ωροσκόπο στον πρώτο, πράγμα που μάλλον τον καθιστά κυβερνήτη ή τουλάχιστον πολύ σημαντικό στο χάρτη. ο άρης τώρα κάνει αντίθεση με τη σελήνη στον αιγώκερω στον έκτο και τον ερμή στον υδροχόο στον έβδομο. την τελευτάια την καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά, η όψη με τη σελήνη όμως με μπερδεύει. γενικά αυτό που με απασχολέι πιο πολύ είναι πώς μπορεί να λειτουργήσει ένας άρης σε τόσο άσχημη θέση ως κυβερνήτης, αναφορικά πάντα με το συγκεκριμένο θέμα του θυμού.
    και μια γνώμη: νομίζω ότι ο ανάδρομος άρης αργεί να κατανοήσει την πραγματική αιτία του θυμού του, η οποία πολλές φορές είναι εντελώς διαφορετική και συχνά πιο βαθιά κι εσωτερική από εκέινη που προκάλεσε το αρχικό ξέσπασμα.

Όνομα:
    cancerian

Αγαπητοι ,

Η προσωπικη μου αποψη για έναν Αναδρομο Αρη είναι οτι σε θεματα που εχουν με τον θυμο θα λειτουργησει περισσοτερο εσωτερικα. Αφου η ορθοδρομια του Αρη σηματοδοτει την ευθεια ενεργεια , η αναδρομη κινηση του θα προκαλεσει το ακριβως αντιθετο (σε σχεση παντα με την συνολικη του θεση στο γενεθλιο ωροσκοπιο). Ο αναδρομος Αρης θα σκεφτει πριν ενεργησει και πριν εκδηλωσει τον θυμο του. Η προς τα εξω κατευθυνομενη ενεργεια λειτουργει για αυτόν πιο εσωτερικα , προτειμοντας όχι την άμεση επιθεση στην εκφραση των συναισθηματων του θυμου του αλλα την πιο έμμεση. Αυτό θα συμβει επειδη η ενεργεια του θυμου για αυτά τα ατομα κοστολογειται σε συνεπειες. Αυτή η συμπεριφορα τον οδηγει σε ματαιωση. Αισθανονται πιο ασφαλεις με την εμμεση οδο διοτι εκθετουν λιγοτερο τον εαυτο τους.
    Η εμμεση οδος κάλλιστα θα μπορουσε να ονομαστει σε υπουλες μεθοδους , αλλα κακια όχι δεν θα το ελεγα…

Με εκτιμηση
    Cancerian

Όνομα:
    cancerian

Quote Originally Posted by lizy View Post
    αν θέλατε θα μπορούσατε να μου δώσετε μια άποψη για τον άρη μου;
    είναι στον καρκίνο (δηλ. σε πτώση) και ανάδρομος αλλά ταυτόχρονα σε ακριβή σύνοδο με τον ωροσκόπο στον πρώτο, πράγμα που μάλλον τον καθιστά κυβερνήτη ή τουλάχιστον πολύ σημαντικό στο χάρτη. ο άρης τώρα κάνει αντίθεση με τη σελήνη στον αιγώκερω στον έκτο και τον ερμή στον υδροχόο στον έβδομο. την τελευτάια την καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά, η όψη με τη σελήνη όμως με μπερδεύει. γενικά αυτό που με απασχολέι πιο πολύ είναι πώς μπορεί να λειτουργήσει ένας άρης σε τόσο άσχημη θέση ως κυβερνήτης, αναφορικά πάντα με το συγκεκριμένο θέμα του θυμού.
    και μια γνώμη: νομίζω ότι ο ανάδρομος άρης αργεί να κατανοήσει την πραγματική αιτία του θυμού του, η οποία πολλές φορές είναι εντελώς διαφορετική και συχνά πιο βαθιά κι εσωτερική από εκέινη που προκάλεσε το αρχικό ξέσπασμα.
    Aγαπητη lizy

O αναδρομος Αρης σε πτωση σε συνοδο με τον Asc και αντιθεση με την Σεληνη στον Αιγοκερω στον 6ο μου δινει την εντυπωση οτι το συναισθημα του θυμου σου εχει ως αποτελεσμα την ψυχολογικη ματαιωση. Με αλλα λογια σε μια κατασταση στην οποια ο θυμος σου βρισκεται στο ζενιθ στην ουσια σε φρεναρει με αποτελεσμα να απογοητευεσαι και να καταπιεζεσαι.
    Η καταπιεση ισως να προερχεται στο οτι ο Αρης σου βρισκεται εκτος απο αναδρομη κινηση και σε πτωση. Αυτο επιβαρυνει την κατασταση με το οτι βρισκεται σε ενα εντελως συναισθηματικο ζωδιο το οποιο αντιδρα εξαιρετικα παρορμητικα (ιδιοτητα Καρκινου). Απο την αλλη η Σεληνη σε αδυναμια δεν σε αφηνει να εκφρασεις αυτο που πραγματικα αισθανεσαι και στον 6ο οικο θα μπορουσα να την χαρακτηρισω φιλασθενη. Με την αντιθεση ολα αυτα προκαλουν διαταραξη της ισορροπιας σου.
    Συνθετοντας τα παραπανω προσωπικα πιστευω οτι η οψη αυτη επισημαινει καποιο ειδος συναισθηματικης καταπιεσης. Θεωρω οτι δεν εξωτερικευεται σωστα ο θυμος και ισως πολλες φορες να ειναι και σπασμωδικος με αποτελεσμα να αυτο-μπλοκαρεσαι. Η ενταση αυτη αν δεν διαθετηθει σωστα ισως να προκαλεσει και καποιο πραγματικο ψυχολογικο θεμα οσον αφορα την εκφραση του θυμου (δεν λεω οτι εχεις καποιο ψυχολογικο προβλημα ή οτι θα αποκτησεις - απλα τονιζω οτι ολο αυτο που περιεγραψα ισως εχει σοβαρο αντικτιπο στην ψυχολογια σου )

με εκτιμηση
    Cancerian

Re: θΥΜΟΣ

Quote Originally Posted by Δείμων View Post
    Καλημέρα.

Ξέρουμε τι είναι ο θυμός για να μπορέσουμε να τον αναλύσουμε και να τον εξηγήσουμε? Σαν υπεραναλυτικός Δίδυμος νωρίζω ότι πρόκειται για ένα πολύπλευρο σύμπλεγμα συναισθηματικών αντιδράσεων του ανθρώπου όταν νοιώθει ότι δεν έχει τον έλεγχο των καταστάσεων γύρω του, και συνεπώς προσωπικά αδυνατώ να το αντιμετωπίσω ενιαία. Ίσως η συζήτησή σας με βοηθήσει.

IATOR Θυμός - ένα ανεξερεύνητο συναίσθημα

iatronet.gr - Υγεία / Ψυχική Υγεία / Θυμός: Ενα καταστροφικό συναίσθημα

Kαλημέρα κ συγγνώμη για την αργοπορεία :embarrest.. δεν αδιαφόρησα .

ο θυμός πράγματι είναι ένα σύνθετο κ ταυτόχρονα δύσκολο συναίσθημα έχει πολλές παραμέτρους να εξεταστούν .. και σίγουρα δεν πρόκειτε να εξαντληθεί μέσα σε λίγες γραμμές.. εξάλου πάντα έχει να κάνει με το πως το βιώνει κ το διαχειρίζετε ο καθένας Κ ο θυμός κρύβετε κάτω από πολλά άλλα συναισθήματα καμιά φορά δεν το καταλαβαίνουμε καν.
    Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα την συνδρομή της αστρολογίας .. ίσως κομμάτι κομμάτι εξετάζοντας διάφορες όψεις, πλανήτες ή οτιδήποτε άλλο πέρνει μέρος στην αστρολογία να βγάζω εγώ κ όποιος άλλος ενδιαφέρετε μικρά συμπεράσματα για τους ευατούς μας.!!
    φυσικά η ψυχολογική προέκταση το θέματος είναι αναπόφευκτη .. νομοίζω ..
    'Εχω δει πως πολλά μέλη έχουν εκράσει ήδη την γνώμη τους και τους ευχαριστώ γι'αυτό.

ο δικός μου ο 'Αρης είναι στις 27 Διδύμους ανάδρομος και σε οίκο 10
    τρίγωνο με αφροδίτη
    6γωνο με ωροσκόπο και χείρων
    χιαστι με βέρτεξ

ευχαριστώ πολύ !
    Le coeur unit
    ce que l'esprit divise.

Η καρδιά σμίγει,
    ό,τι ο νους χωρίζει.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Cancerian! πολύ ωραία η προσέγγισή σου και απόλυτα σωστή. θα μπορούσα να σε ρωτήσω τι θεωρείς ότι μπορεί να αποτελέσει διέξοδο σε αυτή την αντίθεση; είναι τα στοιχεία του καρκίνου που πρέπει να "αξιοποιηθούν" με άλλο, θετικό τρόπο ή περισσότερο της σελήνης στον αιγόκερω, που εκφράζει τη βάση των συναισθημάτων μας;
    νομίζω πάντως πως αυτό που χρειάζεται κυρίως, και δε μιλάω μόνο για μένα, είναι η αναγνώριση των συναισθημάτων μας, (δηλ. τι ακριβώς νιώθω), πράγμα όχι εύκολο για μένα, και στη συνέχεια η προσπάθεια για μια ορθολογική διαχέιρισή τους, πώς δηλαδή να εκφράσω αυτό που νιώθω με τρόπο κατανοητό και το κυριότερο ανώδυνο για την ψυχική μου ηρεμία και ισορροπία.
    και ένα σχολιάκι: πάντα διάβαζα ότι η σελήνη στον αιγώκερω κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα και μάλιστα συχνά σε υπερβολικό, αρνητικό βαθμό, (ακράιο σημείο η ψυχρότητα), βάζει δηλ. τα συναισθήματα σε "κουτάκια", και προσπαθεί να αναλύσει με τη λογική τα πάντα. προσωπικά δεν την έχω βιώσει ποτέ ετσι, αντίθετα τα αισθήματα είναι πολύ έντονα και σχεδόν πάντα καθορίζουν τη συμπεριφορά μου, οκ, είναι θέμα ωροσκόπου καρκίνου βεβαια, αλλά και εκείνη η σελήνη στον αιγόκερω δεν θα έπρεπε να συμμαζεύει λίγο την κατάσταση, να την κάνει λογικότερη, πιο ελέγξιμη;

Όνομα:
    cancerian

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Cancerian! πολύ ωραία η προσέγγισή σου και απόλυτα σωστή. θα μπορούσα να σε ρωτήσω τι θεωρείς ότι μπορεί να αποτελέσει διέξοδο σε αυτή την αντίθεση; είναι τα στοιχεία του καρκίνου που πρέπει να "αξιοποιηθούν" με άλλο, θετικό τρόπο ή περισσότερο της σελήνης στον αιγόκερω, που εκφράζει τη βάση των συναισθημάτων μας;
    νομίζω πάντως πως αυτό που χρειάζεται κυρίως, και δε μιλάω μόνο για μένα, είναι η αναγνώριση των συναισθημάτων μας, (δηλ. τι ακριβώς νιώθω), πράγμα όχι εύκολο για μένα, και στη συνέχεια η προσπάθεια για μια ορθολογική διαχέιρισή τους, πώς δηλαδή να εκφράσω αυτό που νιώθω με τρόπο κατανοητό και το κυριότερο ανώδυνο για την ψυχική μου ηρεμία και ισορροπία.

Αρχικα συγνωμη για την καθυστερηση στην απαντηση .

Απο την δικη μου προσωπικη σκοπια , οταν υπαρχει καποιος τετοιος παραγοντας αρχικα θα πρεπει να συμβει η αποδοχη. Αποδεχεσαι αυτο που εισαι και τον τροπο που αισθανεσαι και εν συνεχεια βρισκεις τροπους με τους οποιους θα μπορεσεις να διοχετευσεις αυτα τα συναισθηματα. Τετοιοι τροποι θα μπορουσε να ειναι μεσα απο την τεχνη ( ζωγραφικη - ποιηση ) , απο τα χομπι σου . Ενας πολυ καλος τροπος εκτονωσης ειναι το γραψιμο υπο μορφη ημερολογιου (πραγματικα μετα απο την δευτερη σελιδα θα νιωθεις πολυ καλυτερα!)κ.ο.κ. Οτιδηποτε θα σε κανει να καναλωσεις την ενεργεια αυτη.

και ένα σχολιάκι: πάντα διάβαζα ότι η σελήνη στον αιγώκερω κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα και μάλιστα συχνά σε υπερβολικό, αρνητικό βαθμό, (ακράιο σημείο η ψυχρότητα), βάζει δηλ. τα συναισθήματα σε "κουτάκια", και προσπαθεί να αναλύσει με τη λογική τα πάντα. προσωπικά δεν την έχω βιώσει ποτέ ετσι, αντίθετα τα αισθήματα είναι πολύ έντονα και σχεδόν πάντα καθορίζουν τη συμπεριφορά μου, οκ, είναι θέμα ωροσκόπου καρκίνου βεβαια, αλλά και εκείνη η σελήνη στον αιγόκερω δεν θα έπρεπε να συμμαζεύει λίγο την κατάσταση, να την κάνει λογικότερη, πιο ελέγξιμη;
    Την Σεληνη την θεωρω ευαισθητο σημειο στο γενεθλιο ωροσκοπιο διοτι θα πρεπει να δωθει ιδιαιτερη σημασια στις οψεις γιατι καθε σχεση με χ πλανητη την χρωματιζει αναλογα.
    Μην ξεχνας οτι εχεις Σεληνη αντιθεση με το Αsc και αυτο με κανει να σκεφτω οτι μαλλον δεν ειναι και τοσο λογικη ή ελεγξιμη. Στον Αιγοκερω ειναι σε μια αρκετα δυσκολη θεση (αδυναμια). Το οτι ακολουθει ομως λογικες βασεις δεν αναιρει το γεγονος οτι δεν παραμενει ευαισθητη. Ειναι μια πολυ ευαισθητη θεση της Σεληνης αυτη , μονο που δεν εξωτερικευεται η ευαισθησια της.

με εκτιμηση
    Cancerian

Γεια σας. ειπα να απαντησω κι εγω με βαση αυτα που εχω καταλαβει...

Καταρχην, πιστευω οτι ο Αρης αντιπροσωπευει καθαρα το θυμο-οχι κακια. Ενα ατομο που λεμε "οξυθυμο".
    θεσεις που δειχουν τετοια οξυθυμια, ειναι νομιζω..
    -Καποιος με εντονα χαρακτηριστικα Κριου
    -Ηλιος σε συνοδο ή αντιθεση με Αρη
    -Αρης συνοδο ή αντιθεση με Ουρανο
    -Αρης στους Διδυμους
    ....Στα παραπανω, ο θυμος εκδηλωνεται μολις γινει κατι και μετα απο 5 λεπτα το ατομο το εχει ξεπερασει. Απλα επρεπε να το πει γιατι θα εσκαγε!!!

Αντιθετως, υπαρχουν ατομα που δεν εκδηλωνουν το θυμο αλλα ο,τι εχει γινει, δε θα στο συγχωρησουν ποτέ... (νομιζω οτι ειναι ατομα με Πλουτωνια χαρακτηριστικα-και ισως και ζωδια που δεν ξεχνουν-(Σκορπιος, Υδροχοος). Νομιζω οτι η Σεληνη καθοριζει πολυ το αν μπορουμε να συγχωρησουμε.

Κακια, τελος, μπορει να βγαλει ο οποιοσδηποτε και αυτο δεν εχει σχεση με θυμο (ζηλια κλπ). Και αριστες σχεσεις να εχουν! :embarrest

Σε γενικές γραμμες, ο ¶ρης υποδηλώνει την εκρηκτικότητα και τον παρορμητισμό.

Kill first, ask later ενα πράγμα. Πρώτα δρα, μετά κατευνάζει το θυμό και σκέφτεται.
    Μπορεί και να μετανιώσει για το ξεσπασμα του ενας ¶ρης.

Δεν είναι δηλαδή -κατ' εμέ- μνησίκακος και εμπαθής πλανήτης. Απλά είναι αδάμαστος!:blink:

Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)