s
Θυμός
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 10 of 64

Thread: Θυμός

Θυμός

Kαλημέρα !! σε όλους !

έχω ανοίξει ένα νέο θέμα με το όνομα " θυμός " θα ήθελα σε αυτό το θέμα την βοήθεια σας. Αν υπάρχουν ήδη αναφορές παρακαλώ δώστε μου παραπομπες
    Με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με αυτό το συναίσθημα με την βοήθεια της αστρολογίας για να γίνω πιο συγκεκριμένη με ενδιαφέρει να εντοπίσω δίαφορα σημεία σε έναν γεννέθλιο για το πως ένα άτομο βιώνει εκφράζει τον θυμό του ή δεν εκφράζει και κρατάει μέσα του πράγματα .. για το πόσο επιθετικά ή παθητικά διαχειρίζετε το θέμα ... πόσο κρυφά ή ύπουλα μπορεί να διχειρίζετε κανεις αυτό το συναίσθημα ακόμα για το αν κάποιος έχει πρόβλημα στο να βιώσει ή να εκφράσει τον θυμό του ..
    ελπίζω να με καταλάβατε . τι ψάχνω ..

ευχαριστώ
    Le coeur unit
    ce que l'esprit divise.

Η καρδιά σμίγει,
    ό,τι ο νους χωρίζει.

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Re: θΥΜΟΣ

Καλημέρα.

Ξέρουμε τι είναι ο θυμός για να μπορέσουμε να τον αναλύσουμε και να τον εξηγήσουμε? Σαν υπεραναλυτικός Δίδυμος νωρίζω ότι πρόκειται για ένα πολύπλευρο σύμπλεγμα συναισθηματικών αντιδράσεων του ανθρώπου όταν νοιώθει ότι δεν έχει τον έλεγχο των καταστάσεων γύρω του, και συνεπώς προσωπικά αδυνατώ να το αντιμετωπίσω ενιαία. Ίσως η συζήτησή σας με βοηθήσει.

IATOR Θυμός - ένα ανεξερεύνητο συναίσθημα

iatronet.gr - Υγεία / Ψυχική Υγεία / Θυμός: Ενα καταστροφικό συναίσθημα

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Καλημέρα και από εμένα...
    Από ότι κατάλαβα ζητάς αστρολογικά στοιχεία που να φανερώνουν την έκφραση και τη διαχείρηση του θυμού....
    Εχοντας λιγοστές γνώσεις αστρολογίας μπορώ να πω τα εξής με πάσα επιφύλαξη (διορθώσεις και παρατηρήσεις δεκτές). Ως δείκτες θυμού θα εκλάμβανα τα περισσότερα από τα φώτα δλδ:
    • σελήνη -προέλευση του θυμού
    ,
    • ερμής - τρόπος που εκφράζεται λεκτικά
    • άρης - εξωτερίκευση ή μάλλον το επίπεδο της ενεργειας με την οποία εξωτερικεύεται ο θυμός

Επειδή εχω ταλανιστεί αρκετά στο παρελθόν με θέματα διαχείρησης θυμού παίρνω τον εαυτό μου ως πειραματόζωο για την τεκμηρίωση των παραπάνω.
    Με σελήνη στον σκορπιό σημαίνει ότι είμαι επιρρεπής στο να παρεξηγώ καταστάσεις και να νομίζω ότι οι άλλοι θέλουν το κακό μου, ευτυχώς όμως το σώζει το 9ο σπιτάκι στο οποίο στρογγυλοκάθεται η σεληνούλα μου. Δλδ έμαθα να φιλοσοφώ και να περνάω από ανάλυση τα συναισθήματα του δίνοντας τους πιο τοξοτήσια χροιά. Αλλιώς τα αρνητικά συναισθήματα παραμένουν και εκεί αντιδρά ο άρης μου στον Υδροχόο (στο 1ο σπιτάκι). που με ωθεί να επιχειρηματολογήσω με έντονο τρόπο (φανέρωση εκνευρισμού- 1ος οίκος) είτε να καταφύγω σε λεκτική συμπεριφορά γηπέδου (βρισίδια κλπ...) (εδώ βοηθάει και ο ερμής στον τοξότη στον 11ο αλλά και ο Αρης στον υδροχόο) αν δω ότι ο άλλος δεν σέβεται την άποψη μου.
    Γενικότερα, νομίζω ότι και ο 1ος οίκος μπορεί να δείξει πολλά για αυτό το θέμα, καθώς και οι όψεις των φώτων π.χ. Ηλιου-Αρη.
    Για αρχή αυτά ....

Φιλικά Χρύσα

Όνομα:
    cancerian

Mε βαση των δικων μου γνωσεων θεωρω , παντα προσωπικα οτι η εννοια θυμος ως συναισθημα αντιπροσωπευεται καθαρα απο τον Αρη.
    Ενας "δυνατος" Αρης θα εκφρασει τον θυμο του πιο ευκολα απο εναν "αδυναμο" Αρη στο γενεθλιο ωροσκοπιο.
    Η εκφραση του θυμου του εχει να κανει και με την ζωδιακη του θεση. Ενας Αρης στον Κριο , στον Σκορπιο και στον Αιγοκερω δινει δυναμικη εκφραση στον θυμο ( αν και στην ζωδιακη θεση του Αιγοκερω ειμαι λιγο διαστακτικος μιας και τον θεωρω λιγο πιο συγκρατη) . Αντιθετα σε καποιο θηλυκο / παθητικο ζωδιο (βλ. Καρκινος - πτωση) ο θυμος ισως να μην εκφραστει στην επιφανεια αλλα ισως πιο υπουλα.
    Σαφως και οι γωνιακοι οικοι θα δωσουν και αυτοι το χρωμα τους στην "εκφραστικοτητα" του θυμου , στους οποιους η παρουσια του Αρη ισως εκφραστει εντονοτερα απο οτι σε εναν διαδοχικο ή κατιοντα.

Με βαση βεβαια το ζωδιο μπορουμε να βρουμε τον τροπο με τον οποιο το ατομο εκφραζει τον θυμο του , με βαση τον οικο σε ποια περιοχη της ζωης του τον "καναλωνει" και με βαση τις οψεις την εκφραση του.
    Βεβαια να μην ξεχναμε και την κινηση του μιας και ενας αναδρομος Αρης θα δωσει ενα ατομο το οποιο δεν θα εκφρασει τον θυμο του απο οτι ενας ορθροδρομος η στασιμος Αρης.

με εκτιμηση
    Cancerian

καλησπερα, με μια προσωπικη γνωμη θα ηθελα να πω αν ο αρης βρισκετε σε θεση εξοριας (ζυγος) τοτε ο θυμος του βγαινει ισως πιο μαλακα προσπαθωντας να κρατησει την ψυχραιμια του και τις ισορροπιες.αν ομως ολο αυτο βρισκετε στον8ο οικο τοτε οι πολλοι θυμοι μαζι δημιουργουν ενα ξεσπασμα και κατα συνεπεια ενα τελος(σκορπιος) οριστικο. προσωπικη αποψη αυτο. οι παρατηρησεις δεκτες

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Quote Originally Posted by cancerian View Post
    Mε βαση των δικων μου γνωσεων θεωρω , παντα προσωπικα οτι η εννοια θυμος ως συναισθημα αντιπροσωπευεται καθαρα απο τον Αρη.
    Ενας "δυνατος" Αρης θα εκφρασει τον θυμο του πιο ευκολα απο εναν "αδυναμο" Αρη στο γενεθλιο ωροσκοπιο.
    Ακριβώς εκεί βρίσκεται και ο δικός μου δισταγμός που εξέφρασα στην αρχή. Ο ¶ρης είναι η έκφραση του θυμού και όχι η δημιουργία. Σαν δημιουργία θα μπορούσαμε να ψάξουμε π.χ. Λεόντεια στοιχεία του ατόμου που θίγονται (Εγώ) ή Καρκινικά/Ιχθυακά που θα δημιουγήσουν μεν θυμό αλλά θα τον στρέψουν εσωτερικά υπό μορφή καταπίεσης/κατάθλιψης, ¶ρεια για τον περιορισμό της ορμής, Ταύρεια για την αδυναμία επίτευξης, Διδύμεια για την ανικανότητα διαλλαγής, Παρθενικά για την έλλειψη τάξης-οργάνωσης-καθαριότητας κλπ.

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Quote Originally Posted by cancerian View Post
    Αγαπητέ cancerian,

πέρα από οτι εκφράζεσαι πολύ κατανοητά και εμπεριστατωμένα γεγονός που ένας τοξότης θαυμάζει επέτρεψε μου να εκφράσω την εξής απορία:

Κάποιος με έναν δυνατό Αρη π.χ. Κριό αλλά με έναν αδύναμο σχετικά ερμή (πχ. Ταύρο) και σελήνη στους ιχθύες πόσο εύκολα μπορεί να εκφράσσει το θυμό του;;;

Για το λόγο αυτό θεώρησα ότι παίζουν ρόλο και οι άλλοι πλανήτες θεωρώντας ως καταλληλότερη προσέγγιση το διαχωρισμό μεταξύ προέλευσης και έκφρασης θυμού. Βέβαια είμαι πολύ αρχάρια οπότε κάθε διόρθωση αποδεκτή.

Όνομα:
    cancerian

Quote Originally Posted by psipsaki View Post
    Αγαπητέ cancerian,

πέρα από οτι εκφράζεσαι πολύ κατανοητά και εμπεριστατωμένα γεγονός που ένας τοξότης θαυμάζει επέτρεψε μου να εκφράσω την εξής απορία:
    Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια φιλη μου , απλα προσπαθω ωστε αυτα που γωριζζω περι Αστρολογιας να τα μεταδωσω οσο πιο καλα και κατανοητα ωστε να γινουν γνωστες πολλες παραμετροι στην Αστρολογια ( θελωντας να την αναβαθμισουμε ολοι μαζι αποφευγοντας επικινδυνολογιες και καταστροφολογιες)

Κάποιος με έναν δυνατό Αρη π.χ. Κριό αλλά με έναν αδύναμο σχετικά ερμή (πχ. Ταύρο) και σελήνη στους ιχθύες πόσο εύκολα μπορεί να εκφράσσει το θυμό του;;;

Για το λόγο αυτό θεώρησα ότι παίζουν ρόλο και οι άλλοι πλανήτες θεωρώντας ως καταλληλότερη προσέγγιση το διαχωρισμό μεταξύ προέλευσης και έκφρασης θυμού. Βέβαια είμαι πολύ αρχάρια οπότε κάθε διόρθωση αποδεκτή.
    Βασικα διαβαζοντας αυτο που πολυ καλα εγραψε ο Δειμων και την δικη σου απορια μου ηρθε στο μυαλο η γνωστη σχεση αιτιου => αποτελεσματος (κατι με ενοχλει = αρα θυμωνω ). Ψαχνοντας να βρουμε το αιτιο , θα πρεπει να "σκαλισουμε" περισσοτερο τον χαρτη ωστε να βρουμε ψυχολογικα "ψεγαδια" τα οποια να αποτελουν και πηγη του θυμου. Αρα για το αιτιο θα ψαξουμε ολες τις συνισταμενες του χαρτη.
    Το αποτελεσμα απο την αλλη πλευρα ειναι η εκφραση του θυμου. Θα σε συμβουλευα να δεις τον Αρη σου και να τον "ξεκοκαλισεις". Χαριτολογωντας με το "ξεκοκαλισεις" εννοω οτι κοιτα το ζωδιο (στοιχειο / φυση / ιδιοτητα) στο οποιο ειναι , τον οικο , τις οψεις του με τους αλλους πλανητες , απο ποιον πλανητη κυριαρχειται και την κατασταση αυτου του πλανητη. Συνδιασε τα ολα μαζι και θα εχεις μια πολυ καλη εικονα για το πως εκφραζει καποιος τον θυμο του.

με εκτιμηση
    Cancerian

Όνομα:
    Δεσποινα

πιστευω οτι ο ερμης στον ταυρο δεν ειναι αδυναμος ισα-ισα αναβει ευκολα [ταυρισια] πεισμωνει και σε τετραγωνο με αρη στον λεοντα σε τσακιζει μεγαλοπρεπα με βλαστημιες ,δυνατες φωνες ....

ενας ταυρος θυμωμενος ανταμα με ενα λιονταρι θυμωμενο :nuts:
    απαπα!!!!

Όνομα:
    cancerian

Με βαση το αναφορικο παραδειγμα της Δεσποινας εχω παρατηρησει οτι σε ατομα με σκληρες οψης του Αρη ειναι εξαιρετικα ευερεθιστα. Τρεις περιπτωσεις ατομων που γνωριζω ηταν οι εξης:

Α) Ατομο με συνοδο Αρη/Ηλιου στην Παρθενο στον 1ο , το ατομο αυτο ηταν εξαιρετικα ευερεθιστο και πολλες φορες καναλωνε τον θυμο του μεσα απο την σωματικη βια.

Β)Ατομο με Αρη στον Κριο σε τετραγωνο με Πλουτωνα στον Ζυγο , το ατομο αυτο μπορουσε να συγκρατησει τον θυμο του , τον οποιο περιοδικα τον καταπιεζε. Σε στιγμες ομως εντονης φορτισης ο θυμος του κυριολεκτικα θρυματιζε , προκαλωντας καταστροφικη μανια στο περιβαλλον με εντονη λεκτικη βια. Στην ουσια μεταμορφωνοταν σε δυναστης υπο την κυριαρχεια του θυμο του

Γ) Ατομο με Αρη στον Αιγοκερω σε αντιθεση με Ερμη στον Καρκινο στον αξονα 3ου/9ου , το ατομο αυτο ασκουσε εντονη λεκτικη βια σε τετοιο βαθμο ωστε να προκαλει συναισθηματικη φορτιση και αισθηματα ενοχης (Καρκινισια τακτικη) στο αλλο ατομο. Η εκφραση του θυμου του ηταν βαθμιαια αλλα στο απογειο του ηταν ουσιαστικα "γλωσσα η οποια τσακιζει κοκκαλα"

με εκτιμηση
    CANCERIAN

Page 1 of 7 1 2 3 4 5 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)