- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 101 to 110 of 215
Thread: Για τον 5ο και 7ο οίκο
-
02-12-2008, 08:30 PM #101
Re: Για τον 5ο και 7ο οίκο
Ευχαριστώ πολύ Kiarra!!!
έπεσες μέσα σε αυτά που μου έγραψες
θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση. Στα άρθρα και στα βιβλία που διαβάζω για τις θέσεις και τις όψεις των πλανητών διαπιστώνω οτι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνίες (πχ ο κρόνος στον 5ο μπορεί να σημαίνει οτι υπάρχει πρόβλημα τεκνοποίησης ή οτι κάποιος συνάπτει σχέσεις με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας κτλ). Πως λοιπόν μπορούμε να ερμηνεύσουμε μια θέση ή όψη? Την ερμηνεύουμε σε συνδυασμό με τις άλλες όψεις ή κανείς δεν είναι σε θέση να τις ερμηνεύσει ακριβώς και απλώς εικάζουμε την ερμηνεία τους?
-
02-12-2008, 08:48 PM #102
Καταρχήν θυμόμαστε πάντα ότι όλα δείχνουν τάσεις. Πιθανοτητες να εξελιχθεί κάτι κάπως. Ένας οίκος δεν δείχνει μόνο ενα πράγμα, όπως και ένας πλανήτης δεν επηρεάζει μονόπλευρα κάτι. Μπορει λοιπόν κάποιος μελετητής αστρολογίας να εχει προχωρήσει ενα βήμα παραπέρα τις ερμηνείες που κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζουν σε όλους. Ο χάρτης είναι τόσο πολύπλευρος που ποτε μα ποτε δεν μπορείς να βασιστείς σε μια μεμονωμένη ερμηνεία. Μέσα σε ένα πλέγμα, όλα λειτουργούν συνδυαστικά.
-
16-03-2009, 04:52 PM #103
Με αφόρμή το άρθρο για τον 5ο οίκο και το σημείο που αναφέρει πως ο 5ος οίκος στον αιγόκερο είναι μια κακή τοποθέτηση θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες αν γίνετε κ να ρωτήσω τι σημαίνει να έχεις 5ο οίκο στην 1η μοίρα του Αιγόκερου και κρόνο σε όψη τριγώνου με ήλιο, σελήνη, λιλιθ κ τετράγωνο με ουρανό.
στον 5ο οικο μεσα είναι το βέρτεξ .
κ κάτι ακόμα όταν ένας οίκος είναι στην 1η μοίρα ενός ζωδίου έχει κάποια ιδιαίτερη ερμηνεία ? γιατί αν θυμάμαι καλά κάπου διάβασα πως όταν ένας πλανήτης είναι στίς πρώτες ή τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου τότε αυτός ο πλανήτης παίρνει χαρακτηριστικά από το προηγούμενο /επόμενο ζώδιο .... συμβαίνει κάτι τέτοιο με τους οίκος ? αν φυσικά διάβασα σωστά κ δεν μπέρδεψα πράγματα !
ευχαριστώ !Le coeur unit
ce que l'esprit divise.
Η καρδιά σμίγει,
ό,τι ο νους χωρίζει.
-
16-03-2009, 08:05 PM #104
Aγαπητή white horse,
στο σχετικό άρθρο αναιρείται αυτή η άποψη που είναι περί Αιγόκερου διαδομένη. Ο Κρόνος σε σχέση με τον 5ο- όπως και στον συσχετισμό του με οποιοδήποτε άλλο οίκο- φέρνει ίσως καθυστερήσεις στα θέματα του.Όμως αυτό δεν σημαίνει, οτι είναι απαγορευτικός ή σώνει και καλά θα φέρει προβλήματα.
Ο χάρτης όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει δεν μπορεί να ερμηνεύεται αποσπασματικά, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.
Παράδειγμα με την ακμή 5ου στον Αιγόκερο η χαρά μπορεί να προέρχεται απο τον τομέα της εργασίας και της σχετικής πρόκλησης/καταξίωσης που αυτή φέρει, απο την αρχιτεκτονική καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με δομές κτλ.που ίσως σε άλλους φαίνονται βαρετά και καταναγκαστικά, όμως για το άτομο με αυτή την θέση ακμής ειναι το καλύτερο του!:bigsmile:
Καλή συνέχεια.:bigsmile:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
16-03-2009, 11:21 PM #105
Επιτρέψε μου ένα σχόλιο στα όσα ενδιαφέροντα διαβάζω
Νομίζω ότι η απάντηση της Roadrunner είναι πολύ σοφή. Ο χαρακτηρισμός καλή η κακή (θέση) είναι σχετικός και πάντα πρέπει να συνοδεύεται από την ερώτηση: Για ποιό πράγμα; Και στη συγκεκριμένη περίπτωση η όποια "καθυστέρηση" μπορεί να είναι τελικά ωφέλιμη. Αν το ζητούμενο είναι οι σχέσεις, η ποιότητα τους και πολύ περισσότερο η χαρά που παίρνεις από αυτές, θα βελτιώνεται όσο περνούν τα χρόνια. Ο Κρόνος, όταν σχετίζεται με αυτόν τον τομέα, δημιουργεί σχεδόν πάντα ένα ανασφαλές υπόβαθρο, που σε νεαρή ηλικία οδηγεί σε επιλογές προσώπων ικανών να καλύψουν αυτήν την ανάγκη. Έτσι προκύπτουν και οι ηλικιακές διαφορές. Αργότερα, όταν το άτομο νοιώσει πως αρκετά κράτησε η περίοδος της ...υπακοής, αρχίζει να ζει τους έρωτες του με εφηβική ορμή, βγάζοντας τα ...απωθημένα του και θέτοντας πια εκείνο τους όρους στις σχέσεις του. Και βέβαια η διαφορά της ηλικίας μπορεί να εξακολουθήσει να υπάρχει αλλά προς τα κάτω...
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος,στην πραγματικότητα δεν έχει και τόση σημασία αν η ακμή ενός οίκου είναι στην 1η η την 20η μοίρα του ζωδίου αλλά οι όψεις, που δέχεται και βέβαια η κατάσταση που βρίσκεται ο κυβερνήτης του και οι πλανήτες, που τυχαίνει να φιλοξενεί. Αν ο οίκος εκτείνεται σε δύο ζώδια, τότε είναι πιθανόν να υπάρχει και συγκυβερνήτης . Αν ένας πλανήτης βρίσκεται στον προηγούμενο οίκο, κοντά στην ακμή, τότε μπορεί να έχει διπλή λειτουργικότητα και μάλιστα σε τέτοιες περιτώσεις η επιρροή του είναι συνήθως ενισχυμένη. Κανείς πλανήτης δεν συνηθίζει να "κρατά" ή να δανείζεται στοιχεία του προηγούμενου οίκου η ζωδίου, παρά μόνον σε μια περίπτωση: Όταν έχει σύνοδο με άλλον πλανήτη, που βρίσκεται εκεί.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση
-
17-03-2009, 12:35 AM #106
ωραια και αν ο οικος 7 ειναι κενος και ο οικος 5 εχει αφροδιτη σε συνοδο με βερτεξ οχι σπουδαια οψη δηλαδη,ουρανο σε τριγωνο με σεληνη (που δειχνει περισσοτερο σχεσεις με ανθρωπους απο το εξωτερικο η γνωριμιες που συμβαινουν στο εξωτερικο)και μια αντιθεση με χειρων (τιποτα δηλαδη) τελος εχω ποσειδωνα σε εξαγωνο με πλουτωνα(δεν ξερω τι σημαινει αυτο )και τριγωνο με μεσουρανημα (που δεν νομιζω οτι σημαινει κατι αυτο).
τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?οταν οι πλανητες δεν σχηματιζουν ιδιαιτερες οψεις και δεν δινουν σημαντικα στοιχεια >κοιταμε τον προοδευτικο?
-
17-03-2009, 09:43 AM #107
Εχει γραφτει παρα πολλες φορες πως εξεταζουμε τους οικους για να παρουμε πληροφοριες και τασεις, για τα θεματα του οικου που μας ενδιαφερει,καθως και πως εξεταζουμε εναν αδειο οικο...Το ζωδιο στην ακμη του οικου ,καθως και ο κυβερνητης του οικου (σε ποιο οικο πεφτει και σε τι ζωδιο ειναι) δινουν αρκετες πληροφοριες...ακομα και αν δεν κανουν ιδιαιτερες οψεις...Τωρα αν θελεις φωτογραφια....λιγο δυσκολο να την εχεις απο εναν αστρολογικο χαρτη....:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Αν μπορουσες να γινεις λιγο ποιο σαφης για το ποιο ζωδιο υπαρχει στην ακμη του 5 και 7 οικου, καθως και ποιοι πλανητες υπαρχουν στον 5 (στον 7 δεν υπαρχουν απο οτι καταλαβα),που πανε οι κυβερνητες ....θα βοηθουσε καλυτερα...Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.
-
17-03-2009, 12:08 PM #108
Καλημέρα
σας ευχαριστώ όλους
με δυό λόγια για να εξετάσω τα θέματα του 5ο οίκου μου βλέπω την ακμή του που είναι στον αιγόκερο (έστω κ στην 1η μοίρα)
και τον κρόνο μου που είναι στον Λεών και σε οίκο συμπτωματικά 11ο (ο 11ος οικος έχει ακμή στον καρκίνο) οι οποίοι
5ος και 11ος δεν έχουν άλλους πλανήτες μέσα οπότε ότι προκύπτει είναι απο τις όψεις του κρόνου που είναι σε τριγωνο με ηλιο σεληνη λιλιθ και τετραγωνο με ουρανο
πρεπει να δω και τις όψεις της σελήνης σαν κυβερνήτης του 11ου ?
Le coeur unit
ce que l'esprit divise.
Η καρδιά σμίγει,
ό,τι ο νους χωρίζει.
-
17-03-2009, 01:17 PM #109
συγγνωμη παραλειψη.ο 5 στον τοξοτη και ο 7 στον υδροχοο.για τον 5 εγραψα οτι υπαρχει αφροδιτη,ουρανος και ποσειδωνας με οχι ιδιαιτερες οψεις.εχω διαβασει τα αρθρα με τους πλανητες χωρις οψεις και τους αδειους οικους.το θεμα ειναι οτι κανενας πλανητης μου ουσιαστικα δεν σχηματιζει σπουδαια οψη.παραδειγμα εχω ερμη στο σκορπιο στο 4 οικο αλλα δεν σχηματιζει οψη με αλλο πλανητη,το ιδιο και η αφροδιτη στο 5.και γενικοτερα οι περισσοτεροι πλανητες μου κανουν μια μονο οψη με αλλους πλανητες(συνηθως εξαγωνα και χιαστι)εν αντιθεσει με χειρων ,ωροσκοπο,λιλιθ και τα λοιπα που συνδεονται με ολους τους πλανητες σχεδον.ενα ατομο χωρις ιδιαιτερες οψεις σε κυριους πλανητες και με οψεις δευτερευουσες μπορει να σημαινει οτι αυτο που δειχνει προς τα εξω ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο το οποιο ειναι το ατομο η νιωθει ?
-
17-03-2009, 03:33 PM #110
Γεια σας!ηθελα να ρωτησω...Ξερω πως σε μια συναστρια το να ειναι ο ηλιοσ του ενος στον 5ο οικο του αλλου ειναι καλο.σωστα?εμενα ο φιλος μου εχει τον 5ο οικο στο ζυγο που εγω εκει εχω μεσουρανημα και εμπεριεχεται στον 5ο οικο του ο σκορπιος(καθ'οτι ο εκτος του ειναι στο τοξοτη)που εγω εχω ηλιο,ερμη,κρονο,πλουτωνα.πα ιζουν αυτα καποιο ρολο ή επειδη ο σκορπιος ειναι εμπεριεχομενος στον 5ο του ειναι μηδαμινης σημασιας?
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 34 users browsing this thread. (0 members and 34 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.