- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 71
-
13-11-2008, 01:40 AM #1
ποιος είναι ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη;
Διάβασα το άρθρο της leoma σχετικά με τον κυβερνήτη του γενέθλιου χάρτη και μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτηματικά. Όταν η ακμή του Ωροσκόπου είναι σε ένα ζώδιο παράδειγμα στην παρθένο. Και ο Ωροσκόπος σχηματίζει σύνοδο με ένα αργό πλανήτη π.χ τον Ουρανό και βρίσκεται στον 1ο οίκο. Και ο Ερμής και ο Ουρανός είναι κυβερνήτες του χάρτη ή πρέπει να κοιτάξουμε και άλλα στοιχεία που θα μας δείξουν ποιος είναι ο κυβερνήτης;Δηλαδή θέλω να ρωτήσω γίνεται να υπάρχουν δύο κυβερνήτες στον γενέθλιο χάρτη; Αν ναι, πως καταλαβαίνουμε ποιος έχει περισσότερη ισχύ;Τα στοιχεία που έχω δώσει είναι υποθετικά και δεν αναφέρομαι σε προσωπικά δεδομένα.
-
13-11-2008, 06:04 AM #2
Re: ποιος είναι ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη;
"Ο δεύτερος παράγοντας για να αναγνωρίσετε τον κυρίαρχο πλανήτη του ωροσκοπίου είναι να σημειώσετε αν υπάρχει κάποιος πλανήτης σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Στην περίπτωσή μας, ως σύνοδος θεωρείται η θέση του πλανήτη 5º κοντά στην ακμή του Ωροσκόπου και στον Πρώτο Οίκο ή αν ο πλανήτης βρίσκεται 3º κοντά στην ακμή του Ωροσκόπου και στο Δωδέκατο Οίκο. Αν συντρέχει τέτοια περίπτωση, τότε αυτός ο πλανήτης πρέπει να θεωρηθεί ο κυβερνήτης. Ορισμένοι μπορεί να ρωτήσετε, "Αν υπάρχει σύνοδος πλανητών σ' αυτή τη θέση, τότε ποιος είναι ο κυβερνήτης;" Η απάντηση είναι πολύ περίπλοκη, καθώς οι πιθανότητες για πλανητικές συνόδους είναι πολλές. Δεν υπάρχει απλή απάντηση να σας δώσω μέσα στα πλαίσια ενός άρθρου – χρειάζεται πολύς χρόνος και εξάσκηση για να αναπτύξουμε την αστρολογική μας δεινότητα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο εξουσιαστής/κυβερνήτης του ζωδίου του Ωροσκόπου θα υποδείξει τη θέση ενός πλανήτη, ο οποίος, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες στον Ωροσκόπο, θα είναι υψίστης σημασίας στη συνολική αξιολόγηση του χάρτη. "
Παντα σε εναν χαρτη οταν υπαρχει ενας ή περισσοτεροι πλανητες στον 1 οικο δεινουν ιδιαιτερο χρωμα και πληροφοριες για τον χαρακτηρα του ατομου.Για παραδειγμα ενας χαρτης με ωροσκοπο τοξοτη δεν εχει σχεση με εναν δευτερο με τον ιδιο ωροσκοπο και πλουτωνα στον 1 οικο.Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.
-
13-11-2008, 01:21 PM #3
Πολυ σωστη η παρατηρηση σου Giannas , επιπροσθετος θα ηθελα να πω οτι κυβερνητης του ωροσκοπου μπορει (μαλλον οχι μπορει αλλα θεωρειται σιγουρα) ο πλανητης με τις περισσοτερες θεμελιωδεις δυναμεις μεσα στο χαρτη!
-
13-11-2008, 03:58 PM #4
-
13-11-2008, 04:15 PM #5
Οταν κοιταμε ενα χαρτη το πρωτο που κοιταμε ειναι ο Ωροσκοπος .Πχ εχουμε ενα Ωροσκοπο στον Κριο,που εχει κυβερνητη τον Αρη,κοιταμε σε τι Ζωδιο ειναι σε ποιον οικο παει και τι οψεις κανει.Αν τωρα ο πρωτος οικος εχει μεσα Πλανητες ακολουθουμε την ιδια τακτικη.Αν ενας απο τους πλανητες που ειναι στον πρωτο οικο κανει συνοδο με τον Ωροσκοπο εχει μεγαλη βαρυτητα . Με λιγα λογια οσοι ειναι στον πρωτο οικο λεγονται συνκυβερνητες .Ελπιζω να εγινα κατανοητη:unsure:
-
13-11-2008, 06:06 PM #6
Οχι , ο πλανητης με τις περισσοτερες θεμελιωδες δυναμεις ειναι εκεινος ο οποιος καταφερνει να ειναι ο πιο δυνατος μεσα στον γενεθλιο χαρτη. Στο συστημα αυτο κατατασονται οι θεσεις ανα οικο , αν ειναι σε εξαρση , σε πτωση γενικοτερα την ολη του παρουσια μεσα στον χαρτη ειναι πολλα που λαμβανονται υποψιν για να βγει ....
-
13-11-2008, 06:36 PM #7
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω ωροσκόπο Αιγόκερω και στον 1ο οίκο μου εμπεριέχεται όλος ο Υδροχόος. Από όσα έχω διαβάσει, ο κυβερνήτης του 1ου οίκου μου είναι ο Κρόνος και δευτερευόντως ο Ουρανός (λόγω του εμπεριεχόμενου Υδροχοόου). Ωστόσο, στο χάρτη μου ο Κρόνος δεν σχηματίζει καμία όψη (εκτός από μία σύνοδο με το Βέρτεξ μου), ενώ αντιθέτως ο Ουρανός σχηματίζει πολλές όψεις (με σελήνη, ερμή, δία, άρη, χείρωνα και μεσουράνημα). Επίσης δεν έχω κανένα πλανήτη στον 1ο οίκο, ούτε σε σύνοδο με ωροσκόπο. Σε αυτή την περίπτωση, εξακολουθεί να θεωρείται κυβερνήτης του χάρτη μου ο Κρόνος?
-
13-11-2008, 07:26 PM #8
Το ότι έχεις εμπεριεχόμενο τον Υδροχόο δεν έχει σχέση με τον Κυβερνήτη του χάρτη σου. Τουλάχιστον, σύμφωνα με το άρθρο, τα δύο βασικά κριτήρια δεν περιλαμβάνουν τη θέση εμπεριεχόμενων ζωδίων στον 1ο οίκο. Πέρα από αυτό, η ίδια η λειτουργία των εμπεριεχόμενων, αν θυμάμαι καλά, ειναι πιο αδύναμη σε σχέση με τη ζωδιακή ακμή.
Συνεπώς, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις -αρχικά τουλάχιστον- τον Κρόνο, σε τί ζώδιο βρίσκεται (είναι πχ σε ζώδιο κυριαρχίας ή έξαρσής του; Είναι σε ζώδια αδυναμίας ή πτώσης του; ) και σε τι οίκο (π.χ. η θέση των πλανητών σε γωνιακούς οίκους ή -φαντάζομαι- σε οίκους ιδιαίτερα "προσφιλείς" να το πω; -ας το πω!- δηλαδή αρχετυπικά κυρίαρχους σε αυτούς θα παίζουν κάποιον ρόλο για τη συνολική δράση και λειτουργία του πλανήτη στο χάρτη).
-
13-11-2008, 07:45 PM #9
-
13-11-2008, 07:54 PM #10
Nα συμπληρώσω οτι ενας πλανήτης χωρις οψεις (πρωτευουσες) εκφραζει πιο ατοφια τις ιδιοτητες του, και συνήθως κυβερναει εναν γενεθλιο χαρτη.
Συνήθως οι ιδιοτητες του διοχετευονται στο ατομο σε υπερβολικό βαθμό, και εχουν την ικανότητα να αλλαξουν ολη την ψυχοσυνθεση του. Ποσο μαλιστα αν μιλαμε και για κυβερνήτη 1ου
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.