- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 14
Thread: Λίλιθ και ζώδια
-
02-08-2008, 07:31 PM #1
Λίλιθ και ζώδια
καλησπέρα!!
Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιά ζώδια θεωρείται οτι η Λίλιθ είναι ισχυρή και σε ποιά αδύναμη και κατά πόσο επηρεάζει η Λίλιθ τον χαρακτήρα.
Ευχαριστώ
-
02-08-2008, 08:03 PM #2
Re: Λίλιθ και ζώδια
Γειά σου matina!
Διάβασε:
1ο. Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ - ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΛΞΗ,
2ο. Το Πάθος της Λίλιθ crash test στα ανθρώπινα συναισθήματα,
3ο. Μαύρη Σελήνη – Λίλιθ, και
4ο. Λίλιθ - Η πρώτη Εύα.
-
02-08-2008, 08:04 PM #3
-
30-10-2008, 04:53 AM #4
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την βοήθειά σας. Έστω και καθυστερημένα, θα ήθελα να ρωτήσω - και να διευκρινίσω- μερικά πράγματα. Αρχικά, να πω πως πράγματι, η επιλογή των λέξεων ήταν κακή εκ μέρους μου. Ίσως η σωστός τρόπος για να τεθεί η ερώτηση είναι πόσο "χρωματίζει" η Λίλιθ τις ενέργειές μας. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή.
Επίσης, καθώς είμαι εντελώς άσχετη με ό,τι αφορά μοίρες, περιστροφές κλπ, θα ήθελα να ρωτήσω αν η ώρα γέννησης είναι καθοριστική για την θέση της Λίλιθ στο ωροσκόπιο. Ξέρω πως στο άρθρο που με παραπέμψατε αναφέρονται όλα αυτά, αλλά όσο έψαχνα άρθρα για να κατατοπιστώ σχετικά, μπερδεύτηκα εντελώς.:embarrest
Τέλος, η Λίλιθ υποθέτω οτι λειτουργεί με περισσότερη ευκολία σε κάποια συγκεκριμένα ζώδια. Π.χ. αν κατάλαβα καλά, είναι αδύναμη κάπως στον Αιγόκερω, πιο ισχυρή στον Κριό κλπ. Μπορεί να μου το κάνει κάποιος λίγο πιο ξεκάθαρο;
Ελπίζω να μην λέω βλακείες τόση ώρα και να μην σας κουρασα.:embarrest:unsure:
Ευχαριστώ και πάλι!
-
30-10-2008, 08:19 AM #5
Μπορει να μην επιρεαζει τον χαρακτηρα του ατομου αμμεσα ειναι ενα κομματι ομως που ακομα και τους ποιο δυνατους χαρακτηρες του "ρουφαει".Και ετσι μπορει να δουμε ανθρωπους με τετραγωνισμενα συναισθηματα και λογικη να υποκιπτουν σε θεματα μαυρης σεληνης ανεφ ορων και να περνει ο χαρακτηρας του μια αλλη νοτα.
Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.
-
30-10-2008, 08:19 AM #6
Τη στιγμή που γεννήθηκες υπήρχε μια συγκεκριμένη διάταξη των πλανητικών σωμάτων σε σχέση με τον τόπο και την ώρα που γεννήθηκες. Αυτή η διάταξη, εφαρμοζόμενη στην αστρολογική πρακτική, απεικονίζεται στον γενέθλιο χάρτη σου, το γενέθλιο ωροσκόπιό σου δλδ, που είναι και μοναδικό, αφορά μόνον εσένα.
Επειδή η αστρολογία λαμβάνει υπόψη της και κάποια σημεία που υποδεικνύουν κάποιες ενέργειες-δυναμικές, τα οποία ορίζονται σε σχέση και με τη θέση της Σελήνης και επειδή η Σελήνη κινείται πολύ γρήγορα (περίπου κάθε λίγα λεπτά αλλάζει και μια μοίρα) είναι καλύτερο να υπάρχει ακριβής ώρα γέννησης. Η Μαύρη Σελήνη-Λίλιθ στην οποία αναφέρεσαι, είναι ένα από αυτά τα σημεία.
Σε γενικές γραμμές, τα ζώδια στα οποία βρίσκονται οι πλανήτες ή υπάρχουν κάποια από τα υποθετικά σημεία μάς δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα εκφραστούν οι ενέργειες που αποδίδονται σε αυτούς τους πλανήτες ή τα σημεία. Σύμφωνα με αυτό, αν σε έναν πλανήτη (ή σημείο) αποδίδονται χαρακτηριστικά δυναμισμού και αυτός ο πλανήτης (ή αυτό το σημείο) βρεθεί σε ένα ζώδιο που του αποδίδονται εξίσου δυναμικά χαρακτηριστικά, είναι λογικό η δυναμική ενέργεια του πλανήτη να βρει πρόσφορο έδαφος για να εκφραστεί. Αν βρεθεί σε ζώδιο που δεν έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά, είναι λογικό να εκφράσει μεν τη δυναμική του αλλά σε περιορισμένο βαθμό ή και καθόλου, ανάλογα και με άλλες παραμέτρους.
Αν κατανοήσεις τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται σε κάθε ένα ζώδιο και παράλληλα κατανοήσεις και τη φύση που αποδίδεται στην Λίλιθ, θα δεις ότι αλλού είναι πιο εύκολο να εκφραστούν τα χαρακτηριστικά της και αλλού πιο δύσκολο.Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
30-10-2008, 09:13 AM #7
Εχω τελείως διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με την δική μου άποψη, κανένας πλανήτης (πόσο μάλλον ένα υποθετικό σημείο) δεν επηρεάζει κανέναν χαρακτήρα. Δέχομαι πως ό,τι υπάρχει κινείται με βάση μια γενικότερη αρχή και ότι όλοι είμαστε υποκείμενοι αυτής της αρχής και των κανόνων που την διέπουν. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η δυνατότητα αντιστοίχισης της κίνησης των πλανητικών σωμάτων με τις κινήσεις μας σε κάθε επίπεδό τους. Πιο απλά, αποδέχομαι την θεωρία του "συγχρονισμού" και όχι αυτήν που απορρέει από τη σχέση αιτίας-αιτιατού :bigsmile:
Φυσικά, μπορεί ο καθένας να αποδέχεται οτιδήποτε, ακόμα και το ότι η γη είναι επίπεδη.Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
30-10-2008, 12:15 PM #8
Η λέξη "επιρροή" όπως σωστά ανέφερε ο Μητσάκος είναι μάλλον υπερβολική. Πιστεύω όμως πως συχνά χρησιμοποιείται ως σχηματική, ή λόγω ταχύτητας. Δεν υπάρχει ακριβώς επιρροή, αλλά ένας συγχρονισμός, μία αντιστοιχία καθώς ό,τι συμβαίνει στον Μακρόκοσμο (σύμπαν) συμβαίνει και σε κάθε Μικρόκοσμο (όπως ο άνθρωπος). Όλη η Δημιουργία κινείται σε συγχρονισμένους κύκλους και αυτό μας κάνει μελετώντας τον ένα κύκλο να κατανοούμε την πορεία ενός άλλου.
Η μελέτη της κίνησης κάποιων σωμάτων του ουρανού συνδυάζεται με αντίστοιχες φάσεις στην ζωή πάνω στη γη. Μία κοινή συχνότητα, ή ένας συγχρονισμός.
Πολλές φορές λόγια όπως "έχω τον Πλούτωνα τώρα ...εκεί.." θέλουν να εκφράσουν γρήγορα μία πίεση αλλαγής (Πλουτώνια) σε ένα τομέα της ζωής μας. Απλά θα ήταν καλό να μιλάμε πιο διευκρινιστικά, ώστε να μην δίνουμε το περιθώριο επίθεσης στα λεγόμενά μας από τους πολέμιους της αστρολογικής γνώσης.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
30-10-2008, 02:31 PM #9
Η Giannas έκανε πολύ συγκεκριμένο αυτό που στάθηκε αρχή για τον προβληματισμό μου, καθώς χαρακτηρίζει απόλυτα αυτό που μου έχει συμβεί - μόνο μια φορά - στο παρελθόν και βγήκα, όπως συνηθίζουμε να λέμε ,"έξω από τα νερά μου". Γι' αυτό και αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι θέμα πλανητικών επιρροών. Καταλαβαίνω όμως οτι υπάρχει και η πλευρά των συγκυριών, συγχρονισμού όπως είπε ο Μητσάκος και η κ. Λίλιαν, αν κατάλαβα καλά τα λεγόμενα τους.
Για να το συνοψίσω και να το κάνω πιο κατανοητό, έχοντας γενικά έντονα στο ωροσκόπιο το στοιχείο της Γης, κάποιος (όπως εγω:unsure που την Λίλιθ στους Ιχθείς, δεν τον επηρεάζει τόσο αυτή καθεαυτή η θέση, αλλά κυρίως η θέση γενικά των πλανητών σε μια χρονική στιγμή/περίοδο. Κατάλαβα καλά?:embarrest
-
30-10-2008, 02:45 PM #10
Κάπως έτσι είναι.
Διάβασε και αυτό το ποστ, δεν είναι ακριβώς επί του προκειμένου, αλλά θα πάρεις μια ιδέα Αστρολογία για όλους - View Single Post - Τι ζώδιο είστε; Αυτοπαρουσιαστείτε...
Επιπλέον, δεν νομίζω ότι η Λίλιθ από μόνη της "κάνει" όσα της καταλογίζουν/αποδίδουν. Σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους, ναι. Μόνη της, όχι, ιδίως σε ένα γήινο ωροσκόπιο.Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.