s
Αστρολογικά διλήμματα στην πράξη... - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18
    Όνομα:
    Λίλιαν

Re: Αστρολογικά διλήμματα στην πράξη...

Αγαπητοί φίλοι

Θα συμφωνήσω με την σφαιρική προσέγγιση της pecora nera και δεν αντιμετωπίζω την αστρολογία διαχωριστικά (στον διαχωρισμό συνίσταται η σημερινή της εκλαΐκευση και επίπεδη θεώρηση που την περιορίζει). Η αστρολογία έχει ολιστική θεώρηση. Εξαρτάται πόσο βαθιά θέλουμε να την αγγίξουμε. Εξωτερικά, ψυχολογικά, καρμικά ή ακόμη περισσότερο... ως εσωτερική δόνηση;

Επειδή γνωρίζω πολλά άτομα με πρόωρη γέννηση, όπως και με καισαρική τομή, αλλά και με γέννηση μετά την προβλεπόμενη -κατά τον γιατρό- ημερομηνία, έχω διαπιστώσει στην πορεία της ζωής τους πως η γενέθλια προδιάθεση λειτουργεί απόλυτα. Δεν τα αντιπροσωπεύει το "πιθανό" ωροσκόπιο γέννησης. Η πιθανή ημερομηνία γέννησης σημαίνει πιθανή ημερομηνία σύλληψης. Αλλά κι αυτό είναι παραπλήσιο με γενικούς υπολογισμούς των γιατρών και όχι η ακριβής ημέρα. Ακόμη κι αν σε μία σπάνια περίπτωση γνωρίζουμε εκ των προτέρων την ακριβή ημέρα σύλληψης, η εμβρυακή ανάπτυξη δεν έχει καλούπια, καθώς οι άνθρωποι δεν ακολουθούμε σαν στρατιωτάκια συγκεκριμένα δεδομένα. Αυτό εξ άλλου αναδεικνύει η ομορφιά της αστρολογίας.

Το θέμα της ψυχής και των δονήσεών της είναι ζήτημα ευρύ και δεν μπορώ να αναπτύξω εδώ. Εξ άλλου δεν προτίθεμαι να μπω σε πιθανές φιλοσοφικές ή ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Ο καθένας ακολουθεί την προσωπική του έρευνα για να προχωρήσει και να αντιληφθεί αυτό που μπορεί να αντιληφθεί. Στην προσωπική μου έρευνα -που πέραν των μελετών είναι και βιωματική-, έχω καταλήξει ότι έχουμε το τρισυπόστατο, άρα είμαστε σώμα, ψυχή και πνεύμα. Δεν βάζω διαχωριστική γραμμή. Η ψυχή γνωρίζει από τις πνευματικές της ιδιότητες πότε πρέπει να ενσαρκωθεί, πού και γιατί. Θα κάνει την "έξοδό" της λοιπόν την κατάλληλη στιγμή για εκείνη κι όχι για την "επιστημονική κοντόφθαλμη ιατρική κοινότητα". Εξ άλλου δεν υπάρχει τίποτε πιο ανασφαλές από τα "επιστημονικά" δεδομένα, τα οποία αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, ανατρέπονται σε κάθε νέα ανακάλυψη ή αποκάλυψη (!) και δεν είναι ποτέ σταθερά.

Ακόμη κι αν υπάρχουν αντιρρήσεις και όπως είπα δεν προτίθεμαι να πείσω κανένα με τις απόψεις της τελευταίας παραγράφου μου, σας καταθέτω το εμπειρικό μου αποτέλεσμα σε πρακτικό επίπεδο, πως ποτέ δεν είδα ένα άτομο και τα γεγονότα της ζωής του να ταιριάζουν με ένα ωροσκόπιο "προβλεπόμενης γέννησης". Έχω, για παράδειγμα, ένα γνωστό μου παλικάρι που γεννήθηκε στους 6 1/2 μήνες κύησης. Το ωροσκόπιο γέννησης ανταποκρίνεται πλήρως στα χαρακτηριστικά του και επειδή είχα την ίδια απορία με τον κ. Βασίλη, εξετάζοντας εκείνο της υποτιθέμενης γέννησης, δεν βλέπω καμία σύνδεση και σχέση με την προσωπικότητα που θα είχε μετά την εννιάμηνη κύηση.

Καλή συνέχεια στην παράθεση ιδεών και καλό καλοκαίρι για όσους θα φύγουν αυτές τις μέρες.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Βασίλης

Ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις της Κα Σίμου... Δε θα διαφωνήσω, θέλω μόνο να κάνω μία υπόθεση εργασίας, για να συνεχίσουμε τη συζήτηση.

Μήπως στο ατομικό ωροσκόπιο ισχύει κάτι ανάλογο σαν αυτό που λέει ο Nick Campion για τα ωροσκόπια των κρατών; Ότι κάθε επόμενο ωροσκόπιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να κάνει κάποιου είδους διελεύσεις, όψεις με το προηγούμενο; Οπότε στην ουσία το ωροσκόπιο γέννησης ισχύει μεν, αλλά μαζί με αυτό και άλλα προηγούμενα ή επόμενα που κάνουν όψεις με αυτό;

Μήπως τελικά το ζητούμενο για την ψυχή - για όσους πιστεύουν σε αυτή τη θεώρηση - ή για την προσωπικότητα του ατόμου είναι κάποιες μοίρες ευαισθησίας κι όχι κάποιες συγκεκριμένες όψεις ή θέσεις;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητέ κ. Παπαδολιά

Η απάντηση που έχω να δώσω, συμπληρώνοντας στα όσα έχω ήδη καταθέσει ως γνώση και εμπειρία είναι πως αυτό που ρωτάτε σχετίζεται με τις δονήσεις μίας βαθύτερης προσέγγισης της αστρολογικής έρευνας: της ψυχολογικής δομής και της καρμικής κληρονομιάς.
    Ως ψυχολογική δομή υπάρχουν καταγραφές στο προγενέθλιο ωροσκόπιο, ως καρμική επίσης, όπως και σε άλλα ωροσκόπια που συνδέονται με το γενέθλιο. Όλα μαζί σαν κρίκοι αλυσίδας εξηγούν κάποια σημεία του γενέθλιου χάρτη και προδιαθέτουν για τάσεις που θα ήταν καλό να καλλιεργήσουμε. Είναι μία σφαιρική και βαθύτερη μελέτη. Αλληλένδετα και παράλληλα.

Για την υποθετική γέννηση, μπορώ να προσθέσω πως έχω κι εγώ γεννηθεί εκτός της "προβλεπόμενης ημερομηνίας" και γνωρίζω άτομο που γεννήθηκε την "προβλεπόμενη ημερομηνία" την ίδια χρονιά ακριβώς και μεγαλώσαμε μαζί, ως φίλες. Συγκεκριμένα οι μητέρες μας είχαν τον ίδιο γιατρό και γνωρίστηκαν. Ως χαρακτήρες δεν μοιάζουμε σχεδόν καθόλου και η καθεμία ακολούθησε άλλες προσωπικές επιλογές στη ζωή, ανάλογες με τα χαρακτηριστικά του χάρτη μας. Διαφορετικά γούστα, διαφορετικές ημερομηνίες γάμου, διαφορές στον αριθμό παιδιών που αποκτήθηκαν, ακόμη και στην διαπαιδαγώγηση κλπ. Υπάρχει και μία κοινή βάση καθώς οι μεγάλοι πλανήτες είναι στα ίδια σημεία, αλλά οι διαφορές στους γρήγορους πλανήτες, όπως και η διαφορετική οικοθεσία δεν δημιουργούν ίδιες ροπές.
    Στην ανάπτυξη βέβαια, όπως γνωρίζουμε, μετρά και το περιβάλλον και οι έξωθεν επιδράσεις, όπως και το ατομικό ταξίδι της ψυχής.

Αυτά είχα να καταθέσω ως προσωπική μαρτυρία, ελπίζω να σας βοήθησα λίγο.

Καλή συνέχεια
    φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Αυτό το τελευταίο εξηγεί με κάποιον τρόπο και τις περιπτώσεις πολύδυμων τοκετών ή σχεδόν ταυτόχρονων τοκετών από διαφορετικές μητέρες σε μεγάλα μαιευτήρια? (Ίδιες συντεταγμένες και σχεδόν ή και απόλυτα ίδιος χρόνος.) Είχα πάντα μια αστρολογική απορία σχετικά με το θέμα.

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητέ φίλε Δείμων

Αν η απορία σας αφορά την τελευταία μου φράση, δηλαδή τους εξωγενείς περιβαντολογικούς παράγοντες, αλλά και το ατομικό ταξίδι της ψυχής, έτσι εξηγείται η διαφοροποίηση μεταξύ ατόμων που γεννήθηκαν στον ίδιο τόπο την ίδια ώρα.
    Αν όμως εννοείτε τα δίδυμα ή τρίδυμα παιδιά, αλλάζουν οι ωροσκόποι όπως έχουμε συζητήσει και σε άλλο ποστ και αυτό αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά εύγλωττα.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Βασίλης

Πάντως παιδιά σε ό,τι με αφορά και χωρίς να κάνω γενικεύσεις - αστρολόγος δεν είμαι - το ωροσκόπιο της 01.06 μου βγαίνει σε πολλά σημεία. Και σε διελεύσεις και σε συναστρίες... Τι να πω...

Απλά μία προσωπική κατάθεση...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Λίλιαν

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Πάντως παιδιά σε ό,τι με αφορά και χωρίς να κάνω γενικεύσεις - αστρολόγος δεν είμαι - το ωροσκόπιο της 01.06 μου βγαίνει σε πολλά σημεία. Και σε διελεύσεις και σε συναστρίες... Τι να πω...

Απλά μία προσωπική κατάθεση...

Ίσως τότε να πρέπει να τα παρακολουθείτε παράλληλα, αυτό της 1/6 και το φυσικό σας ωροσκόπιο και να δείτε στην πορεία του χρόνου τις διαφορές τους προσπαθώντας να τις κατανοήσετε. Κάποιο μήνυμα θα έχουν να σας δώσουν.

Η αστρολογία έχει ως απαραίτητο στοιχείο την παρατήρηση και πάντα μας εκπλήσσει. Ποτέ κανείς μας δεν την γνωρίζει αρκετά βαθιά, όσο κι αν προσπαθήσει!

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

8. Re: Αστρολογικά διλήμματα στην πράξη...

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Σίγουρα. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μία μελέτη παιδιών που γεννήθηκαν π.χ. με καισαρικές...
    Αυτό το θέμα μ'εχει προβληματίσει και μένα πολύ..
    οι περισσότερες γεννήσεις πια (για να μην πω όλες!) κανονίζονται με ραντεβού!!!!
    Μ'αυτόν τον τρόπο δεν αλλάζουν τα δεδομένα?
    Δεν είναι σα να δημιουργούνται "ανδρίκελα"???
    Σαν εξ αρχής παντού να χώνει τη μύτη του ο άνθρωπος?
    Δεν σταματάει η φυσική ροή των πραγμάτων εξ αρχής?

¨εχει ενδιαφέρον..ίσως τελικά ό κόσμος να γίνει κινηματογραφική ταινία κι όλοι αυτοί που γεννιούνται έτσι να είναι οι μελλοντικοί μυστικοί πράκτρορες..!!!!Αφού κανείς (ούτε κι οι ίδιοι) θα ξέρουν στ'αλήθεια πότε ήταν η ώρα τους...
    Γιατί μπορεί να μην ξέρω την ώρα που θα πεθάνω αλλά είμαι τυχερή που ξέρω την ώρα που ήθελα να γεννηθώ...

Για φαντάσου!!!!
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)