s
Επιλογή η πεπρωμένο? - Page 9
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 9 of 10 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 LastLast
Results 81 to 90 of 97

Re: Επιλογή η πεπρωμένο?

Quote Originally Posted by gargoyle View Post
    Καμία ευαίσθητη χορδή, απολύτως. Και ναι, είμαι άθεη. Αν θες να σου το θέσω από την φιλοσοφική άποψη, ανήκω στους οπαδούς τους διαλεκτικού υλισμού. Αυτό απαντάει στην ερώτησή σου όσον αφορά το τι πιστεύω.

Κι εκεί επάνω κολλάει και η απάντηση όσον αφορά το "επιχείρημα" ότι άπαξ και δεν γνωρίζεις κάτι , δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη γι'αυτό ή ότι "από τη στιγμή που δεν επιθυμείς να γνωρίσεις κάτι, δεν μπορείς να το κατανοήσεις". Αυτά αποτελούν εντελώς παιδικές προσεγγίσεις, ιδαίτερα σε ότι αφορά φιλοσοφικά και θρησκειολογικά ζητήματα. Δεν αντιμετωπίζονται σε αυτή τη βάση οι φιλοσοφικές διαμάχες. Είναι άκρως αντιεπιστημονικό και δεν πατάει πουθενά. Εκτός αν δεν γνωρίζουμε ούτε καν ποιο είναι το βασικό φιλοσοφικό ερώτημα, από το οποίο ξεκινάνανε όλα, οπότε, καλύτερα να μην συνεχίσουμε.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό - κατηγορία ότι δεν δέχομαι τη γνώση, συγγνώμη, αλλά μου προκαλεί χαμόγελο. Δεν καταλαβαίινω σε ποιά "γνώση" αναφέρεσαι αυτή τη στιγμή. Αυτό που είπα στην προηγούμενη συνομιλήτρια, ισχύει και για σένα. Έχεις καμία απόδειξη σχετικά με αυτά που λες, περί πεπρωμένου και λοιπών;

Σχετικά τώρα με το ποιος μιλάει με πάθος κι αν είμαι σε θέση να κάνω διάλογο ή οχι, εδώ κι αν έχει πλάκα το θέμα... Έχεις παρατηρήσει καθόλου - αν και δεν νομίζω, γιατί σε σένα θα φαίνεται σαφώς φυσιολογικό- το ύφος σας όταν μιλάτε περί πεπρωμένου και ανθρωπίνων χρεών, περί "δρόμων" και "μονοπατιών";

Απλώς δέξου πως επειδή δεν σου αρέσουν και πολύ αυτά που γράφω, τα αντιμετωπίζεις ως προκλητικά ή εχθρικά. Και μένα, αντιστοίχως , αυτά που γράφετε μου προκαλούν την αίσθηση ότι μιλάω με σκοταδιστές.
    Να μου το θεσεις απο φιλοσοφικη αποψη ... ? Χμμ εχεις και αλλη αποψη ?

Θα σου πω λοιπον σε ποια γνωση αναφερομαι . Η γνωση η οποια μπορει να σε κανει να σκεφτεις και να αναρωτηθεις μεσω της συζητησης . Η εστω η ανταλλαγη αποψεων ! Η ανταλλαγη αποψεων περαν μακρυα απο τις δικες σου και εντελως διαφορετικες απο αυτες που εκφραζεις εσυ .
    Μιλησες για φιλοσοφικες διαμαχες .. Αυτο που κανεις εσυ οταν καθεσαι και βαζεις τα δαχτυλακια σου να πληκτρολογουν πανω στο υπολογιστη σε αυτη τη θεματικη ενοτητα και μετα το δημοσιευεις, λεγεται ΣΥΖΗΤΗΣΗ και οχι διαμαχη ! Το περιεχομενο των συζητησεων μπορει να ποικιλλει . Αλλα εσυ δεν κανεις συζητηση !!! Δεν κανεις διαλογο .

''Οι δρομοι και τα μονοπατια '' ειναι μεταφορικη εννοια . Το λεω πληροφοριακα , σε περιπτωση που δεν ξερεις αυτο το σχημα λογου .!

Κοιτα να δεις ειμαστε σκοταδιστες , ε ? Ολοι εμεις ? Μας προσβαλλεις με αυτο που λες . Εγω δεν εθεσα κανεναν χαρακτηρισμο ως προς ατομο σου . Και νομιζω κανενας αλλος ο οποιος συμμετειχε σε αυτο θεμα , δεν σε χαρακτηρισε ή σε προσεβαλλε .
    Αν λοιπον εσυ μας βλεπεις ετσι . Και δεν σ αρεσουν αυτα που διαβαζεις , τοτε γιατι τα διαβαζεις ? Γιατι γραφεις ? Τι θες ?

Ώπα, το βλέπω νά 'ρχεται, το βλέπω νά 'ρχεται
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Quote Originally Posted by Maroulita View Post
    Ε, αφού μου το επιτρέπεις, οκ, μπορώ να συνεχίσω... :nuts:

Επιπλέον, η άποψή μου είναι όσο τεκμηριωμένη είναι και η δική σου. Εκφράστηκε κάμποσα ποστ παραπάνω και αν μπόρεσα να γίνω κατανοητή, στο δίπολο επιλογών και πεπρωμένου τάσσω τη διαδραστική σχέση και επιρροή των επιλογών μας, του περιβάλλοντός μας, των ιστορικοκοινωνικών του συσχετίσεων και των άμεσων καταστάσεων.

Κυρίως όμως αναφερόμουν στις απόψεις που εκφράζουν οι υπόλοιποι. Και αυτό που θελω να πω και αυτό που εννοώ είναι ότι καθείς με τη γνώμη του, με τις επιλογές του, μ'αυτό που επιλέγει ως "πεπρωμένο" του (μήπως τελικά αυτό που λέμε πεπρωμένο είναι όλο αυτό το πλέγμα των παραγόντων που προσπαθούμε να διαχωρίσουμε;;; ).
    Μαρία, κατάλαβα πολύ καλά τι είπες στην προηγούμενη τοποθέτησή σου. Νομίζω όμως πως σου επισήμανα που είναι η διαφωνία μου κι αυτή αφορά την ισοδύναμη σχέση και βάσει αυτής, την εξίσου ισοδύναμη αλληλεπίδραση, όσων αφορά τις παραμέτρους που θέτεις, με τις οποίες συμφωνώ. Καταλαβαίνεις πολύ καλά πως εντελώς άλλα αποτελέσματα έχουμε αν δεχτούμε αυτό το ισοδύναμο που θέτεις και εντελώς διαφορετικά αν θεωρήσουμε ότι η καθεμία από τις παραμέτρους είναι διαφορετικής βαρύτητας και επιρροής.

Όσον αφορά το δεύτερο, μάλλον εκεί τίθεται ένα θέμα ορισμού του "πεπρωμένου". Προφανώς υπάρχουν κάποιοι που το εννούν διαφορετικά από τους άλλους.
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Quote Originally Posted by athinoula85 View Post
    Να μου το θεσεις απο φιλοσοφικη αποψη ... ? Χμμ εχεις και αλλη αποψη ?

Θα σου πω λοιπον σε ποια γνωση αναφερομαι . Η γνωση η οποια μπορει να σε κανει να σκεφτεις και να αναρωτηθεις μεσω της συζητησης . Η εστω η ανταλλαγη αποψεων ! Η ανταλλαγη αποψεων περαν μακρυα απο τις δικες σου και εντελως διαφορετικες απο αυτες που εκφραζεις εσυ .
    Μιλησες για φιλοσοφικες διαμαχες .. Αυτο που κανεις εσυ οταν καθεσαι και βαζεις τα δαχτυλακια σου να πληκτρολογουν πανω στο υπολογιστη σε αυτη τη θεματικη ενοτητα και μετα το δημοσιευεις, λεγεται ΣΥΖΗΤΗΣΗ και οχι διαμαχη ! Το περιεχομενο των συζητησεων μπορει να ποικιλλει . Αλλα εσυ δεν κανεις συζητηση !!! Δεν κανεις διαλογο .

''Οι δρομοι και τα μονοπατια '' ειναι μεταφορικη εννοια . Το λεω πληροφοριακα , σε περιπτωση που δεν ξερεις αυτο το σχημα λογου .!

Κοιτα να δεις ειμαστε σκοταδιστες , ε ? Ολοι εμεις ? Μας προσβαλλεις με αυτο που λες . Εγω δεν εθεσα κανεναν χαρακτηρισμο ως προς ατομο σου . Και νομιζω κανενας αλλος ο οποιος συμμετειχε σε αυτο θεμα , δεν σε χαρακτηρισε ή σε προσεβαλλε .
    Αν λοιπον εσυ μας βλεπεις ετσι . Και δεν σ αρεσουν αυτα που διαβαζεις , τοτε γιατι τα διαβαζεις ? Γιατι γραφεις ? Τι θες ?
    Αθηνούλα, εσύ έχεις άλλη άποψη; Βασικό το ερώτημα...

Δε θα κάνω τον κόπο να σου απαντήσω, διότι ως προς όλα τα ζητήματα που θέτεις, έχω απαντήσει ήδη στον axeman.

Αν από εκει και πέρα θεωρείς πως εσύ κάνεις διάλογο,από την πρώτη στιγμή που μου έκανες τις ερωτήσεις, τότε, πολύ απλά λυπάμαι.

Μόνο όσον αφορά το τελευταίο, το οποίο δεν μου το ρώτησε ο axeman. Εσένα αφού δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω εγώ και θεωρείς πως δεν κάνω διάλογο, γιατί με ρωτάς και με ξαναρωτάς;
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Μαριάννα

Καλησπέρα σας,:bigsmile:
    σεβαστές είναι όλεςοι απόψεις, εξάλλου δεν θα είχε νόημα το ερώτημα αν συμφωνούσαμε όλοι μεταξύ μας.
    Εγω πάλι πιστεύω οτι είναι συνδιασμός και των δύο, μερικές φορές για να καταλήξεις σε μία επιλογή παίζει ρόλο το πεπρωμένο ή η σύμπτωση.δλδ τυχαία γνωρίζεις κάποιον και ανάλογα σε τι κατάσταση βρίσκεσαι την δεδομένη στιγμή είτε τον επιλέγεις είτε τον απορρίπτεις.
    καλή συνέχεια:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Αθηνούλα, εσύ έχεις άλλη άποψη; Βασικό το ερώτημα...

Δε θα κάνω τον κόπο να σου απαντήσω, διότι ως προς όλα τα ζητήματα που θέτεις, έχω απαντήσει ήδη στον axeman.

Αν από εκει και πέρα θεωρείς πως εσύ κάνεις διάλογο,από την πρώτη στιγμή που μου έκανες τις ερωτήσεις, τότε, πολύ απλά λυπάμαι.

Μόνο όσον αφορά το τελευταίο, το οποίο δεν μου το ρώτησε ο axeman. Εσένα αφού δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω εγώ και θεωρείς πως δεν κάνω διάλογο, γιατί με ρωτάς και με ξαναρωτάς;
    Αυτο που σε ρωτησα περι αλλης αποψης ...Αν εχεις εσυ αλλη αποψη και μπορεις να μου το θεσεις αλλιως , εγκειται στο οτι - αυτο που ειπες , πως πιστευεις στον διαλεκτικο υλισμο ( και μου το εθεσες φιλοσοφικα ) Ξαναδιαβασε τι γραφεις . Εγω δεν μπορω να εκφερω γνωμη , για τον υλισμο σου , γιατι πολυ απλα δεν γνωριζω τι ειναι και δεν το κατανοω ( αλλα για σενα αυτο ειναι παιδικη προσεγγιση , οπως ειπες προηγουμενως )

Ε μην κανεις τον κοπο βρε , τοσο κοπιασες σημερα , απαντωντας σε ολους εμας και κανοντας διαλογο !
    Μην σε κουρασουμε κιολας . :bigsmile:

Εγω να δεις πως λυπαμαι gargoylitsa ! .........................

Σε ρωταω και σε ξαναρωταω , γιατι αναγκαστικα , θελητα και μη , σε διαβαζω ( διαβαζω ολα τα ποστ μιας συζητησης , ενος θεματος ) .

Εγω αφηνω εδω το θεμα , για μενα εληξε .-

Καλημερα

Quote Originally Posted by athinoula85 View Post
    Αυτο που σε ρωτησα περι αλλης αποψης ...Αν εχεις εσυ αλλη αποψη και μπορεις να μου το θεσεις αλλιως , εγκειται στο οτι - αυτο που ειπες , πως πιστευεις στον διαλεκτικο υλισμο ( και μου το εθεσες φιλοσοφικα ) Ξαναδιαβασε τι γραφεις . Εγω δεν μπορω να εκφερω γνωμη , για τον υλισμο σου , γιατι πολυ απλα δεν γνωριζω τι ειναι και δεν το κατανοω ( αλλα για σενα αυτο ειναι παιδικη προσεγγιση , οπως ειπες προηγουμενως )

Ε μην κανεις τον κοπο βρε , τοσο κοπιασες σημερα , απαντωντας σε ολους εμας και κανοντας διαλογο !
    Μην σε κουρασουμε κιολας . :bigsmile:

Εγω να δεις πως λυπαμαι gargoylitsa ! .........................

Σε ρωταω και σε ξαναρωταω , γιατι αναγκαστικα , θελητα και μη , σε διαβαζω ( διαβαζω ολα τα ποστ μιας συζητησης , ενος θεματος ) .

Εγω αφηνω εδω το θεμα , για μενα εληξε .-

Καλημερα
    Αθηνούλα, για τα δικά σου πιστεύω σε ρώτησα αν έχεις άλλη άποψη, κατά αναλογία ως προς αυτό που με ρώτησες για τα δικά μου... Αν δεν γνωρίζεις τι είναι ο διαλεκτικός υλισμός, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις, όπως και για όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα γενικότερα. Είδες τι ωραίες ευκαιρίες έχεις να επεκτείνεις τις γνώσεις σου; Είναι κι αυτό κομμάτι της διαδικασίας που αποκαλείται "ανταλλαγή απόψεων" ή "διενέργεια διαλόγου"...

Την ειρωνία για τον κόπο και τα συναφή, κάνω ότι δεν τη βλέπω...

Μακάρι πάντως να λυπόσουν Αθηνούλα, αλλά δεν το βλέπω... Κέρδος θα ήτανε...

Κι εγώ σας διαβάζω, Αθηνούλα, εξίσου θελητά και μη...

Λήγει κι από την πλευρά μου.

Καλό απόγευμα και σε σένα...

¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    cancerian

-----> Διοτι τις περισσοτερες φορες τα λογια ειναι περιττα ....

Όνομα:
    Μαρια

Καμία ευαίσθητη χορδή, απολύτως. Και ναι, είμαι άθεη. Αν θες να σου το θέσω από την φιλοσοφική άποψη, ανήκω στους οπαδούς τους διαλεκτικού υλισμού. Αυτό απαντάει στην ερώτησή σου όσον αφορά το τι πιστεύω.

Κι εκεί επάνω κολλάει και η απάντηση όσον αφορά το "επιχείρημα" ότι άπαξ και δεν γνωρίζεις κάτι , δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη γι'αυτό ή ότι "από τη στιγμή που δεν επιθυμείς να γνωρίσεις κάτι, δεν μπορείς να το κατανοήσεις". Αυτά αποτελούν εντελώς παιδικές προσεγγίσεις, ιδαίτερα σε ότι αφορά φιλοσοφικά και θρησκειολογικά ζητήματα. Δεν αντιμετωπίζονται σε αυτή τη βάση οι φιλοσοφικές διαμάχες. Είναι άκρως αντιεπιστημονικό και δεν πατάει πουθενά. Εκτός αν δεν γνωρίζουμε ούτε καν ποιο είναι το βασικό φιλοσοφικό ερώτημα, από το οποίο ξεκινάνανε όλα, οπότε, καλύτερα να μην συνεχίσουμε.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό - κατηγορία ότι δεν δέχομαι τη γνώση, συγγνώμη, αλλά μου προκαλεί χαμόγελο. Δεν καταλαβαίινω σε ποιά "γνώση" αναφέρεσαι αυτή τη στιγμή. Αυτό που είπα στην προηγούμενη συνομιλήτρια, ισχύει και για σένα. Έχεις καμία απόδειξη σχετικά με αυτά που λες, περί πεπρωμένου και λοιπών;

Σχετικά τώρα με το ποιος μιλάει με πάθος κι αν είμαι σε θέση να κάνω διάλογο ή οχι, εδώ κι αν έχει πλάκα το θέμα... Έχεις παρατηρήσει καθόλου - αν και δεν νομίζω, γιατί σε σένα θα φαίνεται σαφώς φυσιολογικό- το ύφος σας όταν μιλάτε περί πεπρωμένου και ανθρωπίνων χρεών, περί "δρόμων" και "μονοπατιών";

Απλώς δέξου πως επειδή δεν σου αρέσουν και πολύ αυτά που γράφω, τα αντιμετωπίζεις ως προκλητικά ή εχθρικά. Και μένα, αντιστοίχως , αυτά που γράφετε μου προκαλούν την αίσθηση ότι μιλάω με σκοταδιστές.
    Αγαπητη μου Gargoyle,
    δεν κατανοω για ποιο λογο κατηγορεις για σκοταδισμο εναν ανθρωπο που απλα αμφισβητει και προσπαθει να καταλαβει αν υπαρχει τελικα πεπρωμενο η οχι.Η αμφισβητηση ειναι ο λογος και ο τροπος με τον οποιο παει ο κοσμος μπροστα..Επισης το να εισαι καθετος στην υπαρξη της επιλογης δεν αναιρει την υπαρξη ατομων που ειναι καθετοι στην υπαρξη πεπρωμενου!Δεν μπορω αν δεχτω στην ζωη a priori ΤΙΠΟΤΑ γιαυτο ψαχνω και ανταλλασσω αποψεις με αλλους ανθρωπους.
    Δεκτες οι αντιρρησεις σου αλλα ο σκοταδισμος ηταν μια περιοδος κατα την οποια οι αρχοντες δεν δεχονταν διαφορετικες αποψεις για θεματα που ηταν κατα την τοτε αποψη παγιωμενα............
    Τα παντα ρει.:bigsmile:
    There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.
    A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.
    Oscar Wilde

Όνομα:
    Διονυσία

ψάχνω το λεξικό για τον όρο πεπρωνένο και επιλογή:unsure:

γιατί εχω αρχίσει και μπερδεύομε

που θα πάει θα το βρω :bigsmile:

Page 9 of 10 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)