- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 71 to 80 of 97
Thread: Επιλογή η πεπρωμένο?
-
13-07-2008, 03:27 PM #71
Re: Επιλογή η πεπρωμένο?
Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
13-07-2008, 03:30 PM #72
οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
13-07-2008, 03:34 PM #73
Τα χρόνια της ιστορίας του ανθρώπινου γένους έχουν αποδείξει το εντελώς αντίθετο. Μια ματιά στην ιστορία των επαναστάσεων μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο. Τώρα, όσον αφορά το τι κατάφερε το ανθρώπινο γένος και σε ποιό βαθμό κατόρθωσε να αξαλείψει την αδικία και υπό ποιες προϋποθέσεις, είναι μεγάλη ιστορία και δεν μπορεί να αναπτυχθεί εδώ.
Από εκει και πέρα, δεν νομίζω πως και μόνο η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων μπορεί να επιφέρει "παραδεισένιες" κοινωνίες. Υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα προς επίλυση, και μόνο το θάνατο να σκεφτείς, φτάνει.
Και η ανατροπή των υπαρχουσών άδικων συνθηκών δεν επαφίεται σε θαύματα. Όπως λες, είναι όντως δύσκολο. Αλλά να μην ξεχνάμε πως "για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή".Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
13-07-2008, 03:35 PM #74
Προφανώς μιλάω πρωτα για τον εαυτό μου ! και δεν θεωρησα οτι οι πεποιθησεις μου ειναι πνευματικα ανωτερες, γιατι το "απλώς ήρθες για να ζήσεις και να πεθάνεις" δεν το θεωρω προσβλητικο ουτε απαξιωτικο πια, ειμαι εξοικειωμενος, αν σε προσβαλλα να το παρω πισω !
Ουτε με ενοχλει το γεγονος οτι πιστευεις οτι εχεις δικιο, απλως μου εκανε εντυπωση το ποσο απολυτη είσαι, αλλωστε σου ειπα και πριν, συμφωνω οτι διαφωνουμε.
-
13-07-2008, 03:40 PM #75
Φοβάμαι μήπως μια μέρα
με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!
-
13-07-2008, 03:42 PM #76
Ναι, κι εγώ συμφωνώ ότι διαφωνούμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ δεν είσαι απόλυτoς επειδή πιστεύεις στο πεπρωμένο κι εγώ είμαι, επειδή δεν πιστεύω. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τον συσχετισμό. Επίσης, δεν καταλαβαίνω με τι είσαι εξοικειωμένος. Προσπαθώ απλώς να σου πως ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι κι εσύ ως προς πράγματα που δεν γνωρίζεις φαίνεται εξίσου προσβλητικός και πομπώδης. Προσωπικά δεν με ενοχλεί, διότι αντιλαμβάνομαι πως - όσον αφορά το συγεκριμένο μέσο τουλάχιστον - είναι το περιεχόμενο των όσων δηλώνει κανείς που τον χαρακτηρίζει και όχι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται. Κοινώς, όσο θεωρείς εμένα απόλυτη, έχω τους ίδιους ακριβώς λόγους να θεωρώ κι εγώ εσένα, έστω και επάνω στη βάση του ότι συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
¶ντε γεια σας.
-
13-07-2008, 03:42 PM #77
Το θεμα ειναι στην ανισοτητα πλουσιων-φτωχων και ταξικών διαφορων......
-
13-07-2008, 03:44 PM #78
¶ντε γεια σας.
-
13-07-2008, 03:46 PM #79
Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση αυτό
Έχεις παρατηρήσει καθόλου - αν και δεν νομίζω, γιατί σε σένα θα φαίνεται σαφώς φυσιολογικό- το ύφος σας όταν μιλάτε περί πεπρωμένου και ανθρωπίνων χρεών, περί "δρόμων" και "μονοπατιών";
Ήμαρτον, ρε παιδιά, όλο για αυτο-εξέλιξη και αυτο-πραγμάτωση και αυτο-τέτοια γράφονται και όλο στους γκόμενους και στις γκόμενες καταλήγουν οι ερωτήσεις, άρα ...αυτο-ακυρώνονταιόλα όσα προβάλλονται για ψάξιμο του ...εσώτερου και του ...εξώτερου Είναι. Και αν το μεγαλύτερο κόλλημα είναι το γκομενικό, πώς να μην κολλάει ο άλλος σε χαζοαμερικάνικου τύπου προσέγγιση ανατολίτικων δοξασιών που, αντικειμενικά και ουδέτερα αν το δει κάποιος,μόνο πρόβατα παράγει προς τέρψιν των απανταχού διαμορφωτών συνειδήσεων :nuts:
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
13-07-2008, 03:47 PM #80
Ε, αφού μου το επιτρέπεις, οκ, μπορώ να συνεχίσω... :nuts:
Επιπλέον, η άποψή μου είναι όσο τεκμηριωμένη είναι και η δική σου. Εκφράστηκε κάμποσα ποστ παραπάνω και αν μπόρεσα να γίνω κατανοητή, στο δίπολο επιλογών και πεπρωμένου τάσσω τη διαδραστική σχέση και επιρροή των επιλογών μας, του περιβάλλοντός μας, των ιστορικοκοινωνικών του συσχετίσεων και των άμεσων καταστάσεων.
Κυρίως όμως αναφερόμουν στις απόψεις που εκφράζουν οι υπόλοιποι. Και αυτό που θελω να πω και αυτό που εννοώ είναι ότι καθείς με τη γνώμη του, με τις επιλογές του, μ'αυτό που επιλέγει ως "πεπρωμένο" του (μήπως τελικά αυτό που λέμε πεπρωμένο είναι όλο αυτό το πλέγμα των παραγόντων που προσπαθούμε να διαχωρίσουμε;;; ).
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.