s
Επιλογή η πεπρωμένο? - Page 8
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 8 of 10 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 LastLast
Results 71 to 80 of 97

Re: Επιλογή η πεπρωμένο?

Quote Originally Posted by Maroulita View Post
    Επίτρεψέ μου να έχω αντίθετη άποψη για τις γνώμες που έχουν παρατεθεί....
    Σαφώς και σου επιτρέπω. Επίσης, σου επιτρέπω και να μην μου την τεκμηριώνεις...
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Quote Originally Posted by black moon View Post
    Nαι αλλα δεν ειναι ρεαλιστικά!!!!!!:toung:
    Ε αν ημασταν ακρως ρεαλιστες θα μασταν και ακρως ορθολογιστες και τοτε θα μασταν αν μη τι αλλο βαρετοι (για να μη πλατιασω)....χα χα χα!
    Αφηνουμε λοιπον και ενα παραθυρακι ανοικτο για τα θαυματα........μηπως ερθουν και σε μας! χιιχιχιχ!
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Quote Originally Posted by skorpion View Post
    Εδω δε μιλαμε για μια ζωη αλλα για χρονια ιστοριας του ανθρωπινου γενους....Δεν ειναι θεμα αποδοχης απλα κ γω διερωτουμαι στα χρονια της υπαρξης του ¨πολιτισμενου¨ ανθρωπου δεν υπηρχαν ανθρωποι και δεν υπαρχουν που να θελουν να εξαλειψουν αυτες τις διακρισεις...γιατι κανεις δε το χει καταφερει;;;; Και ναι τεινω να πιστευω η αδικια ειναι μεσα στην υπαρξη του ανθρωπινου γενους..αν δεν ηταν ετσι θα ειχαμε ενα παραδεισο! Μακαρι να κανω λαθος και να χεις δικιο....δεν το αποκλειω να υπαρξει ανατροπη...απλα το βλεπω δυσκολο...κ ειδικα αν μιλαμε για μια ανατροπη που θα επιφερει την ισοτητα κ την δικαιοσυνη που θα κρατησει σε βαθος χρονου...Ειναι σαν να μιλαμε για θαυμα! αλλα να σου πω κατι πιστευω στα θαυματα ακομα κι αν ειναι σπανια.....
    Τα χρόνια της ιστορίας του ανθρώπινου γένους έχουν αποδείξει το εντελώς αντίθετο. Μια ματιά στην ιστορία των επαναστάσεων μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο. Τώρα, όσον αφορά το τι κατάφερε το ανθρώπινο γένος και σε ποιό βαθμό κατόρθωσε να αξαλείψει την αδικία και υπό ποιες προϋποθέσεις, είναι μεγάλη ιστορία και δεν μπορεί να αναπτυχθεί εδώ.
    Από εκει και πέρα, δεν νομίζω πως και μόνο η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων μπορεί να επιφέρει "παραδεισένιες" κοινωνίες. Υπάρχουν πολλά ακόμη θέματα προς επίλυση, και μόνο το θάνατο να σκεφτείς, φτάνει.

Και η ανατροπή των υπαρχουσών άδικων συνθηκών δεν επαφίεται σε θαύματα. Όπως λες, είναι όντως δύσκολο. Αλλά να μην ξεχνάμε πως "για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή".
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Quote Originally Posted by gargoyle View Post
    Μιλάς μόνο για τον εαυτό σου, ή εκφράζεις και τους υπόλοιπους; Όχι τίποτε άλλο, για΄τι δεν έχει περάσει πολύ ώρα που μου ζητήθηκε να αυτοπροσδιοριστώ, και μάλιστα ως "άθεη". Ή μήπως αυτό κατά την αντικειμενική σου γνώμη δεν αποτελεί ταμπέλα;

Δεύτερον, τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι θεωρείς πως εκφράζεις πιο ήπια τις απόψεις σου; Ή μήπως δεν έχεις συναίσθηση της βαρύτητας των όσων δηλώνεις; Ή έστω, μιλάς με τόσο στόμφο ως προς την υποτιθέμενη πνευματικότητα και ανωτερότητα των πεποιθήσεών σου, λέγοντας "απλώς ήρθες για να ζήσεις και να πεθάνεις" με αρκούντως απαξιωτικό ύφος; Για να μην πιάσω τώρα μία μία τις διάφορες ατάκες...

Και δεν θέλω να κάνω τους άλλους - εδώ μέσα τουλάχιστον - να ασπαστούν την άποψή μου. Ποσώς με ενδιαφέρει. Εσύ όμως γιατί θεωρείς πως έχεις δίκιο και σε ενοχλεί το γεγονός πως πιστεύω κι εγώ ότι έχω δίκιο;

Καλή συνέχεια και σε σένα.
    Προφανώς μιλάω πρωτα για τον εαυτό μου ! και δεν θεωρησα οτι οι πεποιθησεις μου ειναι πνευματικα ανωτερες, γιατι το "απλώς ήρθες για να ζήσεις και να πεθάνεις" δεν το θεωρω προσβλητικο ουτε απαξιωτικο πια, ειμαι εξοικειωμενος, αν σε προσβαλλα να το παρω πισω !

Ουτε με ενοχλει το γεγονος οτι πιστευεις οτι εχεις δικιο, απλως μου εκανε εντυπωση το ποσο απολυτη είσαι, αλλωστε σου ειπα και πριν, συμφωνω οτι διαφωνουμε.

5. Re: Επιλογή η πεπρωμένο?

Μπα, τέτοιες ψωνισμένες αντιλήψεις τις είχα αποβάλλει από το δημοτικό. Τουλάχιστον όσον αφορά τη διατύπωση τέτοιων ερωτημάτων.

Γεννήθηκα κυρίως ως αποτέλεσμα βιολογικής επιταγής, όπως και όλοι οι άνθρωποι. Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.

Το θέμα είναι πως θα ζήσω. Κι εγώ και όλοι οι άνθρωποι.
    ¨Ελα...μήν τα λες αυτά...αν δεν αντιμετωπίζεις την ζωή σαν δώρο τί σε νοιάζει πως πεθαίνει ο καθένας?!?Ακόμη και συ η ίδια...
    Κάτι άλλο υπάρχει πίσω από όλο αυτό που αφήνεις να φανεί....:unsure:
    Αυτό μόνο...
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

Quote Originally Posted by axeman View Post
    Προφανώς μιλάω πρωτα για τον εαυτό μου ! και δεν θεωρησα οτι οι πεποιθησεις μου ειναι πνευματικα ανωτερες, γιατι το "απλώς ήρθες για να ζήσεις και να πεθάνεις" δεν το θεωρω προσβλητικο ουτε απαξιωτικο πια, ειμαι εξοικειωμενος, αν σε προσβαλλα να το παρω πισω !

Ουτε με ενοχλει το γεγονος οτι πιστευεις οτι εχεις δικιο, απλως μου εκανε εντυπωση το ποσο απολυτη είσαι, αλλωστε σου ειπα και πριν, συμφωνω οτι διαφωνουμε.
    Ναι, κι εγώ συμφωνώ ότι διαφωνούμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ δεν είσαι απόλυτoς επειδή πιστεύεις στο πεπρωμένο κι εγώ είμαι, επειδή δεν πιστεύω. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τον συσχετισμό. Επίσης, δεν καταλαβαίνω με τι είσαι εξοικειωμένος. Προσπαθώ απλώς να σου πως ότι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι κι εσύ ως προς πράγματα που δεν γνωρίζεις φαίνεται εξίσου προσβλητικός και πομπώδης. Προσωπικά δεν με ενοχλεί, διότι αντιλαμβάνομαι πως - όσον αφορά το συγεκριμένο μέσο τουλάχιστον - είναι το περιεχόμενο των όσων δηλώνει κανείς που τον χαρακτηρίζει και όχι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται. Κοινώς, όσο θεωρείς εμένα απόλυτη, έχω τους ίδιους ακριβώς λόγους να θεωρώ κι εγώ εσένα, έστω και επάνω στη βάση του ότι συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.

¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Ράνια

Το θεμα ειναι στην ανισοτητα πλουσιων-φτωχων και ταξικών διαφορων......

Quote Originally Posted by εφη ταδε-ταδε εφη View Post
    ¨Ελα...μήν τα λες αυτά...αν δεν αντιμετωπίζεις την ζωή σαν δώρο τί σε νοιάζει πως πεθαίνει ο καθένας?!?Ακόμη και συ η ίδια...
    Κάτι άλλο υπάρχει πίσω από όλο αυτό που αφήνεις να φανεί....:unsure:
    Αυτό μόνο...
    Με νοιάζει πως πεθαίνει ο καθένας, αλλά όχι μόνο αυτό. Με νοιάζει σε συνδυασμό με το πως έζησε, πως θα μπορούσε να ζήσει καλύτερα και αν θα μπορούσε να πεθάνει καλύτερα.

Τώρα, για την έννοια του "δώρου", τι να σου πω...

Να είσαι καλά.

¶ντε γεια σας.

Εμένα πάντως μου έκανε εντύπωση αυτό
    Έχεις παρατηρήσει καθόλου - αν και δεν νομίζω, γιατί σε σένα θα φαίνεται σαφώς φυσιολογικό- το ύφος σας όταν μιλάτε περί πεπρωμένου και ανθρωπίνων χρεών, περί "δρόμων" και "μονοπατιών";
    που έγραψε η gargoyle, και ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζει επί του θέματος ή αν συμφωνώ ή όχι με όσα υποστηρίζει, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω και να βαρέσω και ένα παλαμάκι :bigsmile:
    Ήμαρτον, ρε παιδιά, όλο για αυτο-εξέλιξη και αυτο-πραγμάτωση και αυτο-τέτοια γράφονται και όλο στους γκόμενους και στις γκόμενες καταλήγουν οι ερωτήσεις, άρα ...αυτο-ακυρώνονται όλα όσα προβάλλονται για ψάξιμο του ...εσώτερου και του ...εξώτερου Είναι. Και αν το μεγαλύτερο κόλλημα είναι το γκομενικό, πώς να μην κολλάει ο άλλος σε χαζοαμερικάνικου τύπου προσέγγιση ανατολίτικων δοξασιών που, αντικειμενικά και ουδέτερα αν το δει κάποιος,μόνο πρόβατα παράγει προς τέρψιν των απανταχού διαμορφωτών συνειδήσεων :nuts:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Μαρία

Σαφώς και σου επιτρέπω. Επίσης, σου επιτρέπω και να μην μου την τεκμηριώνεις...
    Ε, αφού μου το επιτρέπεις, οκ, μπορώ να συνεχίσω... :nuts:

Επιπλέον, η άποψή μου είναι όσο τεκμηριωμένη είναι και η δική σου. Εκφράστηκε κάμποσα ποστ παραπάνω και αν μπόρεσα να γίνω κατανοητή, στο δίπολο επιλογών και πεπρωμένου τάσσω τη διαδραστική σχέση και επιρροή των επιλογών μας, του περιβάλλοντός μας, των ιστορικοκοινωνικών του συσχετίσεων και των άμεσων καταστάσεων.

Κυρίως όμως αναφερόμουν στις απόψεις που εκφράζουν οι υπόλοιποι. Και αυτό που θελω να πω και αυτό που εννοώ είναι ότι καθείς με τη γνώμη του, με τις επιλογές του, μ'αυτό που επιλέγει ως "πεπρωμένο" του (μήπως τελικά αυτό που λέμε πεπρωμένο είναι όλο αυτό το πλέγμα των παραγόντων που προσπαθούμε να διαχωρίσουμε;;; ).

Page 8 of 10 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)