s
Ο 1ος Οίκος
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast
Results 1 to 10 of 48
    Όνομα:
    Στράτος

Ο 1ος Οίκος

Ο 1ος οίκος θεωρείται ο πιο σημαντικός, και σωστά γιατί καθορίζει όχι μόνο τον ωροσκόπο αλλά και τις θέσεις των πλανητών μέσα στούς υπόλοιπους οίκους. Συμβολίζει τις πρώτες εντυπώσεις που σαν παιδί σχηματίζει κανείς ερχόμενος σε επαφή με τον κόσμο (και το πρώτο περιβάλλον είναι το οικογενειακό)και το πώς αντιδρά ενστικτωδώς σε αυτές.

Είναι η επικεφαλίδα ενός αστρολογικού χάρτη. Δείχνει τον τρόπο που ένα παιδί υιοθετεί ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση του οικογενειακού περιβάλλοντος (πάντα σε συνάρτηση με πλανήτες που τυχόν βρίσκονται στο 1ο). Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι αυτόν τον τρόπο αντίδρασης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ο άνθρωπος και στην μετέπειτα ζωή του γιατί αυτόν έχει συνηθίσει και έχει εξοικοιωθεί με αυτόν.

Γι΄αυτό το λόγο από τη σύγχρονη αστρολογία ο Ωροσκόπος θεωρείται ως η περσόνα, η "μάσκα" με την οποία όλοι αλληλεπιδρούμε με τον έξω κόσμο (εξελισσόμενη μάσκα βέβαια). Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιος με πρόσχαρη και αισιόδοξη φαινομενικά προσωπικότητα μπορεί να μην είναι καθόλου πρόσχαρος και αισιόδοξος ή και αντίστροφο.

Αυτό που απηχεί πιο πολύ το "είναι" ενός ατόμου αντιπροσωπεύεται από τον Ήλιο του Ωροσκοπίου. Η παραπάνω διαπίστωση δεν υπονοεί ότι ο Ωροσκόπος αποτελεί κάτι το ψεύτικο και απατηλό, αλλά ότι απλά πολλές φορές η ταύτιση με τη "μάσκα" αποτελεί τροχοπέδη στην επίτευξη των πραγματικών, καθαρά προσωπικών επιθυμιών ενός ατόμου (που υποδεικνύεται από τη θέση του Ήλιου στο Ωροσκόπιο) σε αντιπαράθεση με τις τακτικές που -έξις δευτέρα φύσις- χρησιμοποιεί ή του "ρόλου" που έχει μάθει να παίζει για χατήρι των άλλων και που δεν τον ικανοποιεί πλέον.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Ωροσκόπος δεν είναι κάτι το σημαντικό, γιατί είναι η δύναμη, ο τρόπος με τον οποίο κάποιος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ζωής και κατά συνέπεια τα όπλα που διαθέτει. Είναι η πύλη μέσω της οποίας θα μπορέσει κανείς να φτάσει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του -να εκφράσει τον προσωπικό του Ήλιο.

Ο Ήλιος είναι το Γιατί, ο Ωροσκόπος το Πώς.

Θα συνεχίσουμε με τον 2ο οίκο. :bigsmile:

Υ.Γ. Κυριότερη πηγή για όλα αυτά αποτελούν άρθρα της Dana Gerhardt από την Astrodienst.

Re: Ο 1ος Οίκος

Φανταζομαι αυτο σημαινει οτι αν ηλιος -ωροσκοπος ταιριαζουν, πχ λεων τοξοτης διευκολυνουν τον ανθρωπο να εξελιχθει χωρις πολλες αντιφασεις ,ενώ πχ λεων υδροχοος δυσκολευουν..σωστα;

Όνομα:
    Στράτος

Σε γενικές γραμμές ναι, έχεις δίκιο dream on, διευκολύνουν. Όταν Ωροσκόπος και Ήλιος δεν έχουν κάτι συγγενικό δημιουργούν πιο πολλές αντιφάσεις. Όλα αυτά όμως είναι σχετικά καθώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι όψεις των πλανητων. Εκτός των άλλων μερικές φορές κάτι "διευκολυντικό" μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο "εμπόδιο" ακριβώς επειδή δεν δημιουργεί πολλές αντιφάσεις και δεν βρίσκει κανείς το λόγο να το αλλάξει ακόμα κι όταν είναι απαραίτητο- η εύκολη "λύση". Ευχαριστώ.

Πολύ καλό! Αυτό ακριβως ειχα και γω στο μυαλο μου για τον Ωροσκοπο!
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Όνομα:
    μαγια

Quote Originally Posted by stratos11 View Post
    Σε γενικές γραμμές ναι, έχεις δίκιο dream on, διευκολύνουν. Όταν Ωροσκόπος και Ήλιος δεν έχουν κάτι συγγενικό δημιουργούν πιο πολλές αντιφάσεις. Όλα αυτά όμως είναι σχετικά καθώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι όψεις των πλανητων. Εκτός των άλλων μερικές φορές κάτι "διευκολυντικό" μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο "εμπόδιο" ακριβώς επειδή δεν δημιουργεί πολλές αντιφάσεις και δεν βρίσκει κανείς το λόγο να το αλλάξει ακόμα κι όταν είναι απαραίτητο- η εύκολη "λύση". Ευχαριστώ.
    συμφωνωPerfect

Όνομα:
    Βασίλης

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα του 1ου οίκου και μπράβο στο Στράτο για την προσπάθεια αυτής της παρουσίασης. Θα ήθελα να αναφέρω κάποια σχόλια αν μου επιτρέπεται προς χάριν της συζήτησης κι ελπίζω να μπορεί να γίνει μία ανταλλαγή απόψεων.

Καταρχήν η απόδοση της Περσόνα στον Ωροσκόπο είναι άποψη πολύ διαδεδομένη στην ψυχολογική αστρολογία. Προσωπικά θεωρώ το βιβλίου Ωροσκόπος του Μάρτιν Σούλμαν ένα από τα καλύτερα εγχειρίδια κατανόησης του ωροσκόπου.

Αναφέρεται λοιπόν στο βιβλίο αυτό ότι η βίωση του ωροσκόπου ως Περσόνα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλους τους ανθρώπους και οδηγεί σε αυτό που λέμε αλλοτρίωση. Στην ουσία διαχωρίζει τον πραγματικό εαυτό μας από αυτό που βλέπουν οι άλλοι και δημιουργεί εσωτερικό διχασμό. Από τη μια φοράμε τη μάσκα του ωροσκόπου γιατί έτσι θέλουν οι άλλοι και μας ενθαρρύνουν να είμαστε έτσι, από την άλλη, όταν φοράμε αυτή τη μάσκα αλλοτριωνόμαστε.

Από την άλλη είναι βέβαιο ότι ο ωροσκόπος είναι η πύλη που επικοινωνούμε με τους άλλους. Δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Μπορούμε όμως να επικοινωνήσουμε ειλικρινώς μέσα από αυτόν, μπαίνοντας στη θέση των άλλων και βλέποντας πώς μας βλέπουν. Με τον τρόπο αυτό συνειδητοποιούμε ότι εκτός από το δικό μας Εγώ (Ήλιος) υπάρχει κι ένας άλλος κόσμος εκεί έξω, με τον οποίο έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε. Στην πράξη από την υπέρβαση αυτή γεννιέται μία σύνθεση, που μας επιτρέπει να γίνουμε ένα με τον κόσμο.

Για το λόγο αυτό ο Ωροσκόπος λέγεται ότι σε μεταγενέστερο στάδιο ηλικίας εκφράζει καλύτερα την προσωπικότητα του ατόμου, γιατί εκφράζει το άτομο που δεν είναι αποκομμένο από τους άλλους μέσα στο Εγώ, αλλά ολοκληρώνεται μέσα από την επαφή με την κοινωνία (μέσα από την επαφή με τον ¶λλο επιτυγχάνεται σύμφωνα με τη Γιουγκιανή Ψυχολογία η ολοκλήρωση του ατόμου)

Παράλληλα παλιές εσωτερικές σχολές για παρόμοιους λόγους θεωρούσαν τον Ωροσκόπο τον ανώτερο εαυτό του ατόμου.

Στα πρώτα βήματα ανάπτυξης του ατόμου ωστόσο ο ωροσκόπος μπορεί όντως να λειτουργεί ως μάσκα που δεν αφήνει να φαίνεται ο πραγματικός εαυτός.

Αυτά σαν πρώτες παρατηρήσεις για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση και ελπίζουμε σε περισσότερα...

ΥΓ: Σε άλλες περιπτώσεις πάλι αναφέρονται και διαφορετικές απόψεις για την απόδοση της Περσόνα. Η Kaaren Zondag για παράδειγμα κι αυτή μαθήτρια του Γιουγκ αποδίδει την Περσόνα στο 10 οίκο σε συνδυασμό με φιγούρες αρχετυπικές που λαμβάνονται από το 12ο. Σχετικές αναφορές υπάρχουν και σε άρθρα στο site (Αστρολογία και Ψυχολογία) αλλά και στο βιβλίο της Αστρολογία και Ψυχολογία των εκδόσεων Ιάμβλιχος.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Στράτος

Συμφωνώ!! Και αυτή η επαφή με τον άλλο γίνεται με τον συνδυασμό Ωροσκόπου και του διαμετρικά αντίθετου 7ου οίκου.

Quote Originally Posted by stratos11 View Post
    Συμφωνώ!! Και αυτή η επαφή με τον άλλο γίνεται με τον συνδυασμό Ωροσκόπου και του διαμετρικά αντίθετου 7ου οίκου.
    Όταν κάποιος έχει σύνοδο Κρόνου- Ωροσκόπου τι σημαίνει; Ότι η πορεία της ζωής του θα είναι δύσκολη ή ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να προοδεύσει;
    Αν ο κρόνος είναι στον τοξότη και το ίδιο ο Ωροσκόπος; Μήπως μπορείτε να μου απαντήσετε;

Όνομα:
    ΕΦΗ

εγω πάλι με Ηλιο στους Διδύμους και Ωροσκόπο Ιχθύες...υποφέρω...
    είναι φοβερή η σύγκρουση του "χαλαρά και δεν συμβαίνει τίποτα τα έχω όλα γραμμένα αρκεί να περνάω καλά" και του "ολα ειναι στραβά και είμαι τόσο ευαίσθητη που θα πεθάνω και φτάιω εγώ που δένομαι και ζω στον κόσμο μου...υποφέρω αλλά πως να το αλλάξω..."

είναι τραγικο...ειλικρινά,χωρίς πλάκα δείχνει στους άλλους τόση κυκλοθυμικότητα που δεν ξέρω αν και πως και πόσο αντέχουν

Όνομα:
    cancerian

Quote Originally Posted by stabie View Post
    εγω πάλι με Ηλιο στους Διδύμους και Ωροσκόπο Ιχθύες...υποφέρω...
    είναι φοβερή η σύγκρουση του "χαλαρά και δεν συμβαίνει τίποτα τα έχω όλα γραμμένα αρκεί να περνάω καλά" και του "ολα ειναι στραβά και είμαι τόσο ευαίσθητη που θα πεθάνω και φτάιω εγώ που δένομαι και ζω στον κόσμο μου...υποφέρω αλλά πως να το αλλάξω..."

είναι τραγικο...ειλικρινά,χωρίς πλάκα δείχνει στους άλλους τόση κυκλοθυμικότητα που δεν ξέρω αν και πως και πόσο αντέχουν
    Σιγουρα θα ειναι εντονα τα σημαδια της κυκλοθυμιας. Αλλα μην ξεχνας οτι η τελειοτητα ειναι εντονως πληκτικη και βαρετη ...
    Διοχετευσε την ευαισθητη ενεργεια σου (ιχθυες) εξωτερικευοντας την ( Διδυμος ) σε δημιουργικα καναλια ... :blush:

Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)