s
Αστρολογία και Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες - Page 4
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 4 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 31 to 40 of 47
    Όνομα:
    Φωτεινή

Re: Αστρολογία και Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες

Συμφωνώ με την άποψη της μαρουλίτας ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά σε θέματα που αφορούν υγεία και πόσο μάλλον παιδιά.
    Οι περισσότεροι μας και ειδικά οι αρχάριοι έχουμε την τάση να θεωρούμε ότι η εμφάνιση μιας όψης σημαίνει πως οπωσδήποτε σημαίνει οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ακόμα κι αν κάναμε κατά την άποψη μου, μια στατιστική εργασία για όψεις που ίσως δείχνουν αυτό το προβλημα, δεν σημαίνει ότι όποιος έχει την όψη χ θα εκδηλώσει και το αντίστοιχο πρόβλημα. :bigsmile:
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Οπότε τι προτείνεις; Να μην κάνουμε τίποτα;
    Πρότεινα ήδη:

Quote Originally Posted by DrMaroulita View Post
    Τέτοια ζητήματα ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη λεπτότητα, διότι, μπορεί να μην άπτονται αμιγώς της ιατρικής επιστήμης, πρόκειται όμως για θέματα που εμπεριέχουν πολλές προκαταλήψεις και στερεότυπα. Και βλέπετε πόσο εύκολα προσωποποιούμε όψεις και άλλα στοιχεία από ωροσκόπια...

Όνομα:
    Βασίλης

Συγγνώμη, παιδιά, σας τιμώ όπως ξέρετε, αλλά η προσοχή συνήθως παραπέμπει στο να μην κάνουμε τίποτα. Αν δεν πω την άποψη μου, πώς θα την κρίνουν οι άλλοι και πώς θα βγει συμπέρασμα; Αν πω την άποψη μου, κάποιος θα την πάρει τοις μετρητοίς και θα έχουμε πρόβλημα...

Συμπέρασμα; Δεν κάνουμε τίποτα... Και δε μαθαίνουμε ποτέ τι ενδεχομένως μπορεί να προκαλεί αυτά τα ζητήματα...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Κυριακή

Συγγνώμη, παιδιά, σας τιμώ όπως ξέρετε, αλλά η προσοχή συνήθως παραπέμπει στο να μην κάνουμε τίποτα. Αν δεν πω την άποψη μου, πώς θα την κρίνουν οι άλλοι και πώς θα βγει συμπέρασμα; Αν πω την άποψη μου, κάποιος θα την πάρει τοις μετρητοίς και θα έχουμε πρόβλημα...

Συμπέρασμα; Δεν κάνουμε τίποτα... Και δε μαθαίνουμε ποτέ τι ενδεχομένως μπορεί να προκαλεί αυτά τα ζητήματα...
    Αστρολογικα, το να εντοπιζεις οψεις που ισως θα μπορουσαν να ερμηνευθουν προς την πλευρα μιας μαθησιακης διαταραχης, δεν λεει και πολλα Βασιλη.
    Αν καποιος αστρολογος εχει το καταλληλο υποβαθρο για τετοιου ειδους ερμηνειες, καλως!
    Αλλα εμεις τωρα τι ν αρχισουμε να λεμε;
    Κι αν υποθεσουμε οτι μαθαμε τι προκαλει αυτα τα ζητηματα, εμεις τι να την κανουμε αυτη τη γνωση; Θα κανω αστρολογικη διαγνωση δυσλεξιας, ή διασπασης της προσοχης ή οτιδηποτε αλλο και θα παω το παιδι μου σε αστρολογο αντι να το παω σε εναν ειδικο για το προβλημα του;:weird:
    Θα ψαξω τον χαρτη του, η θα παρατηρησω μονη μου και ισως με την βοηθεια των δασκαλων του το πιθανο προβλημα, φροντιζοντας μετα να παρω εγκυρη ιατρικη γνωμη;
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by starfish View Post
    Αστρολογικα, το να εντοπιζεις οψεις που ισως θα μπορουσαν να ερμηνευθουν προς την πλευρα μιας μαθησιακης διαταραχης, δεν λεει και πολλα Βασιλη.
    Απεναντίας λέει και πολλά, ειδικά όταν οι διαταρραχές είναι ψυχογενούς αιτίας και πηγαίνουν πίσω σε τραύματα που έγιναν μία συγκεκριμένη περίοδο. Στην περίπτωση αυτή αναλύοντας το τραύμα, μπορεί να βρεις μέχρι και μέθοδο θεραπείας.

Αν καποιος αστρολογος εχει το καταλληλο υποβαθρο για τετοιου ειδους ερμηνειες, καλως!
    Αλλα εμεις τωρα τι ν αρχισουμε να λεμε;
    Χμ, μεγάλη συζήτηση ανοίγεις. Ποιος θα κρίνει αν υπάρχει το υπόβαθρο;

Κι αν υποθεσουμε οτι μαθαμε τι προκαλει αυτα τα ζητηματα, εμεις τι να την κανουμε αυτη τη γνωση; Θα κανω αστρολογικη διαγνωση δυσλεξιας, ή διασπασης της προσοχης ή οτιδηποτε αλλο και θα παω το παιδι μου σε αστρολογο αντι να το παω σε εναν ειδικο για το προβλημα του;:weird:
    Θα ψαξω τον χαρτη του, η θα παρατηρησω μονη μου και ισως με την βοηθεια των δασκαλων του το πιθανο προβλημα, φροντιζοντας μετα να παρω εγκυρη ιατρικη γνωμη;
    Νομίζω ότι απάντησα πιο πάνω. Επειδή έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια για το θέμα να επισημάνω ότι οι διαγνώσεις των λεγόμενων ειδικών σπανίως είναι οριστικές, συνήθως απαιτούνται ομάδες ολόκληρες για να αποφανθούν και δεν υπάρχουν ακόμα ακόμα και συμφωνημένοι από όλους ορισμοί που να ορίζουν τις εκάστοτε ασθένειες.

Συγχωρήστε μου λοιπόν, όταν υπάρχουν ένα σωστό ψυχοθεραπευτές στον κόσμο που ψάχνουν τα τραύματα μέσω χάρτη να θέλω να κάνω το ίδιο. Φυσικά υπάρχουν πάντα οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις και οι απόψεις ότι εκμεταλλευόμαστε τον πόνο των ανθρώπων ότι είμαστε ανειδίκευτοι, κλπ. Αυτές υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Από την άλλη όμως υποθέτω ότι κάπου υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν την ίδια ανησυχία με μένα να μάθουν το "γιατί".

Αυτός ήταν και ο σκοπός του ανοίγματος του θέματος ευθύς εξαρχής. Το να συζητήσουμε γενικά για τη δυσλεξία είναι πολύ καλό, αλλά το κάνουμε ήδη στα blogs. Εδώ ο σκοπός ήταν να διερευνήσουμε αν υπάρχει αστρολογική παράμετρος στο όλο θέμα.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Κυριακή

Απεναντίας λέει και πολλά, ειδικά όταν οι διαταρραχές είναι ψυχογενούς αιτίας και πηγαίνουν πίσω σε τραύματα που έγιναν μία συγκεκριμένη περίοδο. Στην περίπτωση αυτή αναλύοντας το τραύμα, μπορεί να βρεις μέχρι και μέθοδο θεραπείας.
    Χμ, μεγάλη συζήτηση ανοίγεις.
    Νομίζω ότι απάντησα πιο πάνω. Επειδή έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια για το θέμα να επισημάνω ότι οι διαγνώσεις των λεγόμενων ειδικών σπανίως είναι οριστικές, συνήθως απαιτούνται ομάδες ολόκληρες για να αποφανθούν και δεν υπάρχουν ακόμα ακόμα και ορισμοί που να ορίζουν τις εκάστοτε ασθένειες.

Συγχωρήστε μου λοιπόν, όταν υπάρχουν ένα σωστό ψυχοθεραπευτές στον κόσμο που ψάχνουν τα τραύματα μέσω χάρτη να θέλω να κάνω το ίδιο.

Υποθέτω ότι κάπου μπορεί να υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν τις ίδιες ανησυχίες να μάθουν το "γιατί".

Αυτός ήταν και ο σκοπός του ανοίγματος του θέματος ευθύς εξαρχής. Το να συζητήσουμε γενικά για τη δυσλεξία είναι πολύ καλό, αλλά το κάνουμε ήδη στα blogs. Εδώ ο σκοπός ήταν να διερευνήσουμε αν υπάρχει αστρολογική παράμετρος στο όλο θέμα.
    Δεν με πειραζει καθολου να υπαρχουν ψυχοθεραπευτες που εξεταζουν μια πιθανη αστρολογικη ταση σε τετοια ζητηματα. Εμεις ομως δεν ειμαστε ψυχοθεραπευτες, ουτε αστρολογοι.
    Για διαταραχες ψυχογενους αιτιας θα εμπιστευτω περισσοτερο εναν ψυχοθεραπευτη παρα εναν αστρολογο καθαρα λογω ειδικοτητας. Διοτι οπως λες κι εσυ "ποιος θα κρινει το υποβαθρο του αστρολογου";
    Εαν λοιπον οι διαγνωσεις ολοκληρων ομαδων ειδικων σπανιως ειναι οριστικες, πως ειναι δυνατον να ειναι οριστικη ή ξεκαθαρη μια αστρολογικη διαγνωση; :blink::blink:
    Νομιζω πως οδευουμε σε πολυ επικινδυνα μονοπατια με αυτη τη λογικη Βασιλη!

Όνομα:
    Βασίλης

Δεν με πειραζει καθολου να υπαρχουν ψυχοθεραπευτες που εξεταζουν μια πιθανη αστρολογικη ταση σε τετοια ζητηματα. Εμεις ομως δεν ειμαστε ψυχοθεραπευτες, ουτε αστρολογοι.
    Για διαταραχες ψυχογενους αιτιας θα εμπιστευτω περισσοτερο εναν ψυχοθεραπευτη παρα εναν αστρολογο καθαρα λογω ειδικοτητας. Διοτι οπως λες κι εσυ "ποιος θα κρινει το υποβαθρο του αστρολογου";
    Εαν λοιπον οι διαγνωσεις ολοκληρων ομαδων ειδικων σπανιως ειναι οριστικες, πως ειναι δυνατον να ειναι οριστικη ή ξεκαθαρη μια αστρολογικη διαγνωση; :blink::blink:
    Νομιζω πως οδευουμε σε πολυ επικινδυνα μονοπατια με αυτη τη λογικη Βασιλη!
    Α, ώστε οι ψυχοθεραπευτές που κοιτάζουν το χάρτη είναι οκ?

Και ποιος έχει εκπαιδεύσει τους ψυχοθεραπευτές στην ψυχολογική αστρολογία; Κάποιοι αστρολόγοι; Αυτοί οι αστρολόγοι ήξεραν ψυχοθεραπεία; Ή μήπως οι ψυχοθεραπευτές εκπαιδεύτηκαν μόνοι τους; Και σε κάθε περίπτωση ποιος θα κρίνει το υπόβαθρο τους;

Ελπίζω να καταλαβαίνεις την αντίφαση του πράγματος. Όταν είσαι σε νέο πεδίο γνώσης, καλή μου, δεν μπορείς να απευθύνεσαι στους ειδικούς. Γιατί απλά δεν υπάρχουν ειδικοί.

Αυτά είχα να πω. Δεν έχει νόημα η περαιτέρω διαφωνία. Αν υπάρχουν αναγνώστες που ενδιαφέρονται για το θέμα από την προοπτική που το έθεσα, υποθέτω ότι θα φανούν στην πορεία...

Καλό σας απόγευμα...

Όνομα:
    Κυριακή

Α, ώστε οι ψυχοθεραπευτές που κοιτάζουν το χάρτη είναι οκ?

Και ποιος έχει εκπαιδεύσει τους ψυχοθεραπευτές στην ψυχολογική αστρολογία; Κάποιοι αστρολόγοι; Αυτοί οι αστρολόγοι ήξεραν ψυχοθεραπεία; Ή μήπως οι ψυχοθεραπευτές εκπαιδεύτηκαν μόνοι τους; Και σε κάθε περίπτωση ποιος θα κρίνει το υπόβαθρο τους;

Ελπίζω να καταλαβαίνεις την αντίφαση του πράγματος. Όταν είσαι σε νέο πεδίο γνώσης, καλή μου, δεν μπορείς να απευθύνεσαι στους ειδικούς. Γιατί απλά δεν υπάρχουν ειδικοί.

Αυτά είχα να πω. Δεν έχει νόημα η περαιτέρω διαφωνία. Αν υπάρχουν αναγνώστες που ενδιαφέρονται για το θέμα από την προοπτική που το έθεσα, υποθέτω ότι θα φανούν στην πορεία...

Καλό σας απόγευμα...

Ειπα που κοιταζουν ενα αστρολογικο χαρτη, δεν ειπα που κανουν διαγνωση βασει αυτου!! Ετερον εκατερον!! :nuts:
    Η ψυχολογια και η ψυχαναλυση δεν μπορουν να θεωρηθουν νεα πεδια. Και μιλας γι αυτα και οχι για παθολογια των μαθησιακων δυσκολιων. Η διερευνηση της σχεσης μιας "διαταραχης" στη μαθηση με ψυχολογικους παραγοντες δεν ειναι κατι πρωτοτυπο. Οπου και στον βαθμο που πραγματι ισχυει κατι τετοιο.
    Δεν ειναι θεμα διαφωνιας. Θεωρω οτι η οπτικη που προκυπτει απο τα ποστ σου μπορει καλλιστα να οδηγησει σε ολισθηρους δρομους.
    Διαβασε το θεμα οπως το ανοιξες, διαβασε τι απαντησες στη Μαρουλιτα μερικα ποστς παραπανω, και ποσο ερχεται σε αντιθεση αυτη η απαντηση σε σχεση με το πρωτο σου ποστ.
    Αντιφασεις διεκρινα κι εγω στις δικες σου απαντησεις. Αν θελεις ή εχεις χρονο μπορεις να τις κοιταξεις πιο προσεκτικα..
    Anyway, κι εγω απο την δικη μου πλευρα το κλεινω, χωρις να θεσω αλλα ερωτηματα ή αποριες ή αντιρρησεις, ακομη κι αν υπαρξει απαντηση στο παρον ποστ!
    Καλο απογευμα! :bigsmile:

Όνομα:
    Βασίλης

Δε νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αντίφαση. Η ψυχοθεραπεία και η εύρεση μπλοκαρισμάτων είναι και προσωπική διαδικασία αυτογνωσίας και εγώ προσωπικά δε τη θεωρώ σαν φυσική ιατρική. Ο ψυχοθεραπευτής είναι οδηγός σε ένα δρόμο αυτογνωσίας, δεν είναι ιατρός με τη συνηθισμένη έννοια του όρου. Για το λόγο αυτό και θεωρείται και σύμβουλος και όχι γιατρός.

Αναφέρω στην αρχική διατύπωση του θέματος ότι δε με ενδιαφέρει η πλευρά η ιατρική του θέματος (π.χ. η εύρεση νευρολογικού προβλήματος) αλλά με ενδιαφέρει η εύρεση τυχόν μπλοκαρισμάτων και μελέτες που έχουν γίνει γι' αυτό το θέμα. Σαφώς αν αναφέρω μία όψη ως ένδειξη νευρολογικού προβλήματος θα δημιουργήσω πανικό, αλλά αν αναφέρω μία όψη ως ένδειξη πιθανού μπλοκαρίσματος ψυχολογικού θα βοηθήσω κάποιον να ψάξει για τη λύση σε κάποιο υπαρκτό πρόβλημα.

Εν πάσει περιπτώσει νομίζω έχουν γίνει κάποιες παρεξηγήσεις για το τι ήθελα να πω και πιθανόν δε διατύπωσα και καλά κάποια πράγματα.

Ας το αφήσουμε εδώ και το συζητάμε κάποια άλλη φορά.

καποια θεματα ειναι απλα νευρολογικα που με καταλληλους χειρισμους απο ειδικους μπορουν να ελαχιστοποιηθουν αλλα το προβλημα υπαρχει ακομα κι αν δε φαινεται. Ειναι σαν να εχεις μυωπια και να κανεις εγχειρηση με λειζερ δεν φευγει η μυωπια αλλα βλεπεις κανονικα...
    Δεν νομιζω οτι υπαρχουν ψυχοθεραπευτες ή οτι αλλο που να βρισκουν ενα τετοιο προβλημα με βαση εναν αστρολογικο χαρτη, υπαρχουν τα καταλληλα τεστ για να εξακριβωσουν τετοιου ειδους θεματα, αν το χρησιμοποιουν βοηθητικα σε μια ενδεχομενη μακρα ψυχοθεραπεια οπου οι μαθησιακες δυσκολιες δεν ειναι παρα ενα συμπτωμα μιας ασχημης ψυχολογικης καταστασης που εχει βαθυτερα αιτια αυτο ειναι ενα αλλο θεμα και μ αρεσει και σαν ιδεα, αλλα και παλι βοηθητικα!
    Και τελος οσοι εχουν δυσλεξια δεν σημαινει σιγουρα οτι στερουν σε νοημοσυνη αλλα ουτε και οτι ειναι πιο εξυπνοι.
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Page 4 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)