s
Ο μεγάλος Έρωτας - Page 8
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 8 of 10 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 LastLast
Results 71 to 80 of 91
    Όνομα:
    Σέβη

Re: Ο μεγάλος Έρωτας

«Μισό λεπτάκι. Υποτίθεται πως από οποιαδήποτε σχέση, αδιάφορο αν είναι ερωτικής ή άλλης φύσεως, κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις. Και αυτού του είδους η ανταλλαγή εμπειριών, οδηγεί στην εξέλιξη (όπως εννοείται από τον καθένα).»

Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου (και σε αυτό που λες «όπως εννοείται από τον καθένα») .. Παίρνουμε μαθήματα από παντού.

«Ποιό είναι το κριτήριο λοιπόν που κρίνουμε ότι κάποιος βάζει παραπάνω το χεράκι του όσον αφορά την "εξέλιξη" ενός άλλου ατόμου; Επί της ουσίας κι όχι βάσει αστρολογικών δεικτών και μόνο»

Θα σου έλεγα από την προσωπική μου εμπειρία ότι είναι η καθημερινότητα. Το πώς διαχειρίζεσαι την καθημερινότητα με τον άλλον. Πόσο σου αρέσει ο τρόπος που κάθεται, ο τρόπος που πιάνει το τσιγάρο, το πώς σε κοιτάει, πόσο συχνά γελάτε μαζί , τον τρόπο που ξεπερνάτε μαζί τις δυσκολίες. Αστρολογικά είναι ο 6ος οίκος που είναι ενδιάμεσα στον 5ο (γνωριμία-σχέση) και στον 7ο (γάμος)

«Η διάρκεια της σχέσης; Σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα, υποθέτω πως όχι.Το θετικό ή όχι του αποτελέσματος της σχέσης, υπό την έννοια του αισίου τέλους; Επίσης χλωμό»

Έχω καταλήξει για μένα ότι τα επίθετα είναι «συμβάσεις», έννοιες όπως αίσιο, θετικό ή αρνητικό δεν τις καταλαβαίνεις τη στιγμή που βιώνεις εκείνες τις καταστάσεις αλλά αργότερα που με ψυχραιμία κατανοείς τη βαθύτερη έκταση του νοήματος. Δεν ξέρεις από μια φαινομενικά και παροντικά άσχημη κατάσταση τι μπορεί να σου αποφέρει αργότερα. ¶λλωστε αυτή είναι και η μαγεία της ζωής.

« Η επιλογή του ατόμου να θεωρεί πως ο τάδε ή ο δείνα έπαιξαν ρόλο στη ζωή του; Μάλλον το πιο λογικό, εκεί όμως δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για "καρμικότητες" και συναφή. Πρόκειται για συνειδητή αξιολόγηση προσώπων και καταστάσεων»

Και πάλι θα συμφωνήσω, όντως είναι συνειδητή αξιολόγηση αλλά αν έχω καταλάβει υπονοείς ότι η αστρολογία δεν προσφέρει αυτή τη συνειδητή αξιολόγηση? Αν είναι έτσι, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, θα έλεγα ότι η αστρολογία είναι ένα εργαλείο που αναλόγως το χρήστη ή θα σου κάνει τη δουλειά σου καλά ή θα σου χαλάσει.

« Για να μη ξεφύγουμε όμως από το θέμα, που αφορά τον Μεγάλο Έρωτα, κι επειδή έχει γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια η αναζήτηση "καρμικών" χαρακτηριστικών στις σχέσεις, νομίζω πως καλό θα είναι να μη δημιουργούνται συγχίσεις περί έρωτος, "καρμικού χρέους", "αδελφής ψυχής", εξελίξεων και λοιπών παρεμφερών εννοιών»

Προηγουμένως ανέφερες ότι «κάτι παίρνεις και δίνεις» αυτό από μόνο του είναι καρμικό γιατί σε αυτή τη δοσοληψία έχουμε ανταλλαγή ενέργειας, απλά πιστεύω ότι η έννοια καρμικό θα έπρεπε να επαναπροσδιοριστεί και να μην νοείται σαν πεπρωμένο ή μοίρα μόνο.

colibri,

Κατ΄αρχήν, καλή σου μέρα.

Νομίζω πως γενικώς η χροιά του "παίρνουμε μαθήματα από παντού" δεν με βρίσκει και πολύ σύμφωνη. Έχει μια σημαντική διαφορά από την ευρέως εννοούμενη έννοια της"εμπειρίας". Το "παίρνω μαθήματα από παντού" εμπεριέχει και ολίγην από συμπαντική τιμωρία και προδιαγεγραμμένο, και προσωπικά, δεν με πολυπείθει. Πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι ή καταστάσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και κάποιοι άλλοι δεν παίζουν κανέναν απολύτως.

Όσον αφορά τώρα την όποια "εξέλιξη", νομίζω είπες και μόνη σου "από προσωπική εμπειρία". Η οποία προφανέστατα για τον καθένα είναι διακριτή και διαφορετική. Το ζήτημα με την αστρολογία είναι πως ορίζει συγκεκριμένους στόχους εξέλιξης για τον καθένα, και μάλιστα συγκεκριμένους τρόπους επίτευξης αυτής της εξέλιξης (λέγε με Κάρμα και ¶ξονα Δεσμών Σελήνης).

Προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι πως συνδέεται ο 6ος οίκος με την καθημερινότητα, και η θεώρησή του ως τέτοιου λόγω της μεσολάβησής του μεταξύ 5ου και 7ου δεν νομίζω πως δικαιολογείται.

Σχετικά τώρα με το πώς κρίνει κανείς καταστάσεις ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται, νομίζω πως είναι αυτονόητο πως η κρίση διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν διαφωνούμε πουθενά. Ωστόσο εγώ αναφέρθηκα σε κάτι συγκεκριμένο και δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς μου απαντάς ως προς αυτό.

Τέλος, όσον αφορά την συνειδήτη αξιολόγηση και τις "καρμικότητες" : Δεν υποννοώ, αντιθέτως, λέω ξεκάθαρα πως η αστρολογία δεν προσφέρει κανενός είδους συνειδητή αξιολόγηση.

Για παράδειγμα, δεν αντιλαμβάνομαι , τι είδους συνειδητή αξιολόγηση εννοείται στην περίπτωση που αναφέρεται πχ πως απο το Πτολεμαϊκό ωροσκόπιο βρίσκει κανείς τα χαρακτηριστικά του μέλλοντος συντρόφου ή το ότι το πιο εξελιγμένο άτομο έχει 6 εξάγωνα στο ωροσκόπιό του γιατί τα εξάγωνα είναι καλύτερα κραδασμικώς ή ενεργειακώς κι όχι οι αντιθέσεις.

Επίσης, σε ποια δοσοληψία δεν έχουμε ανταλλαγή ενέργειας; Μήπως άλλα λέει ο καθένας και άλλα εννούν οι υπόλοιποι;

Νομίζω όμως πως γενικότερα υπάρχει μια σύγχιση όρων, όπως γίνεται με κάθε "μόδα". Το ίδιο γίνεται τώρα και με τις "καρμικότητες". Πεπρωμένα, στόχοι, επιτεύξεις, κραδασμοί, ενέργειες, συνειδητοποιήσεις, μη συνειδητοποιήσεις, και γενικώς πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένοι.

Το θέμα ξεφυγε γενικώς. Η αρχική μου ερώτηση αφορούσε την έννοια της "αδερφής ψυχής", βάσει των όσων έγραφε μια κοπέλα παραπάνω, όπου παρέθετε την άποψή της περί Βόρειου και Νότιου δεσμού, αν έχεις στο Βόρειο του άλλου πλανήτες είστε οι αδερφές ψυχές, αν έχεις στο Νότιο η σχέση βουλιάζει κτλ.
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Φαντάζομαι την ένστασή σου, θα είναι για τον ορισμό του έρωτα και κατά πόσο είναι αυταπάτη ή υπερβολή. Δεν έχω πρόβλημα να διατύπωνες την ένσταση, τελικά πρέπει να'χω τρομάξει κόσμο και κοσμάκη :bigsmile. Τον Κρόνο δεν τον θεωρώ καθόλου σημαντικό για μια κατάσταση τόσο ασόβαρη, τόσο ανώριμη και τόσο αναρχική όπως είναι ο έρωτας. Σχέσεις κάνουμε σχετικά εύκολα, αλλά ερωτευόμαστε το ίδιο συχνά ; Μάλλον όχι. Στις εποχές των Κρόνιων διελεύσεων οι άνθρωποι έρχονται στα συγκαλά τους και τρελλαίνονται με τις διελεύσεις Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Ο Κρόνος στην καλύτερη περίπτωση να σε κάνει να νοιώσεις αισθηματική ασφάλεια, αλλά η έννοια της ασφάλειας είναι ασύμβατη με τον έρωτα. Ο έρωτας είναι αγάπη σε πρωταρχικό νηπιακό στάδιο. Ο Κρόνος ωριμάζει το αίσθημα αλλά δύσκολα το γεννάει. Δεν προβληματίζομαι για την διάρκεια του έρωτα γιατί πάλι πιστεύω ότι ο έρωτας εξ ορισμού δεν έχει φοβερή διάρκεια όσο η αγάπη. Τον ζεις και περνάει μετά. Ο ενθουσιασμός και η ''τρέλλα'' δεν είναι μόνιμη κατάσταση, τον αντικαθιστά η αγάπη στην σχέση εμπιστοσύνης. Δεν αποκλείω την εμπιστοσύνη αυτή να την προκαλεί ο Κρόνος, αλλά μαζί μ'αυτό θα αρχίσεις να νοιάζεσαι για το πόσα βγάζει ο άλλος, τι τίτλους έχει κοινωνικά και όλα αυτά τα άχαρα πράγματα, οπότε ο έρωτας θα πάει περίπατο.
    Πολυ εντιαφερον.Εγω εχω αυτα Αφροδίτη:10° 43' στον Υδροχόο ,Αρης:01° 20' στον Ταύρο,Ουρανός:27° 10' στον Ζυγό ,Ποσειδώνας:08° 10' στον Τοξότη ,Πλούτωνας:06° 45' στον Ζυγό ,και ο 5-ος οικος στο Καρκινο,και ο εραστης μου εχει αυτα Αρη στον Υδροχόο 10* 17' ,Αφροδίτη στον Ταυρο 08* 13' ,Ουρανος στον Ζυγο 09* 40' ,Ποσειδώνας στον Τοξοτη 01* 39' ,Πλουτώνας στην Παρθενο 27* 02' και 5-ος οικος στον Τοξοτη. Δεν ειναι φοβερο αυτα που εχουμε? Τι μπορειται να μου πειτε για μας? Ευχαρηστω

Quote Originally Posted by colibri View Post
    Κατά τη γνώμη μου ορίζεται ένα άτομο έτσι όταν κάποιος από αυτους τους πλανήτες (ποσειδώνα, ουρανό και πλουτωνα) κάνει όψεις με τα φώτα, για τους υπόλοιπους δεν ξέρω
    Πια φοτα κοριτσια :blink::blink:?

Όνομα:
    Μαιρη

Quote Originally Posted by gluka View Post
    Πια φοτα κοριτσια :blink::blink:?

Φώτα στην αστρολογία ονομάζονται ο Ήλιος και η Σελήνη.
    Οτι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά

http://www.horoscope.gr

πιστεύω ότι η διέλευση του Δια πάνω απο την γενεθλια Αφροδίτη ή γενεθλιο Αρη προμηνύει μεγάλο έρωτα.

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Ο έρωτας είναι μια εξιδανίκευση ΠΑΝΤΑ και μια αυταπάτη ΠΑΝΤΑ ότι αυτός που έχεις απέναντί σου είναι ο τέλειος άνθρωπος και τότε αρχίζουν και οι όρκοι και οι υποσχέσεις και όλα αυτά, και τότε είναι που δεν βλέπεις μπροστά σου και δεν βλέπεις την τύφλα σου, και σου φαίνονται όλοι καλοί και ξεχνάς τα επαγγελματικά σου ραντεβού και ζεις σε ένα σύννεφο. Ο έρωτας δεν είναι πόθος για περιπέτεια μιας βραδυάς, ούτε καθαρή σεξουαλική επιθυμία, άρα δεν ψάχνω πότε ενεργοποιείται ένας 'Αρης, εκτός αν δεν μιλάμε για έρωτα αλλά για πόθο που δεν συνοδεύεται από αυτό το φτερούγισμα που σε κάνει να νοιώθεις και λίγο βλάκας. Την λαμαρίνα την δαγκώνεις για τα καλά με διελεύσεις Ποσειδώνα, πχ ένα τρίγωνο Ποσειδώνα με Αφροδίτη είναι ένα παράδειγμα ερωτικής τύφλωσης, όπως και σχεδόν όλες οι διελεύσεις του Ποσειδώνα από επίμαχα σημεία του γενέθλιου. Για να έχει επιτυχία όμως και καλή έκβαση πρέπει να υποστηρίζεται από διελεύσεις Δία και Πλούτωνα, αλλιώς είναι απογοητευτικός έρωτας ή ουτοπικός. Να υπάρχουν διελεύσεις Ποσειδώνα ώστε να τον/την εξιδανικεύσεις αλλά να υπάρχουν ταυτόχρονα και διελεύσεις όπως αυτή του Δία από την Αφροδίτη σου, ή να ενεργοποιείται με κάποιο τρόπο θετικά ο κυβερνήτης του 5ου οίκου. Χαρακτηριστικά θετικές εμπειρίες όταν ο Δίας φτάσει την Αφροδίτη σου ή τη Σελήνη σου (σε άντρες) και όταν συμβαίνει αυτό πολύ συχνά σε αντρικούς χάρτες, οι άντρες γνωρίζουν κάποια γυναίκα που είναι κάτι παραπάνω από περαστική που αν η συναστρία είναι καλή, ακόμα κι αν χωρίσουν μπορεί να επανέλθει εκεί που δεν το περιμένεις. Το Vertex αν έχει κάποια θέση στον 5ο
    ή στον 3ο οίκο, μπορεί επίσης όταν ενεργοποιηθεί κατάλληλα να σου στείλει κάποιο έρωτα και φυσικά ο βόρειος δεσμός Σελήνης. Από πρόοδους ή κατευθύνσεις συνδυασμοί 'Ηλιου-Αφροδίτης, ή κάποιος πλανήτης να ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα 'Ηλιου/Αφροδίτης. Αφροδίτη - Δία/Ποσειδώνα, Αφροδίτη - Δία/Μεσουράνημα, Αφροδίτη - Σελ/Δία/. Στους πολύ κεραυνοβόλους και συχνά παράνομους έρωτες με πολύ λιγότερη αυταπάτη απ'αυτή του Ποσειδώνα, συμμετέχει ο Ουρανός, πχ Ουρανός σε κάποια διέλευση από Αφροδίτη. Οι συνδυασμοί είναι πολύ περισσότεροι φυσικά.
    Εγω εχω αυτο Εξάγωνο: Αφροδίτη Ποσειδώνας 2º τι λετε,και αυτο Τρίγωνο: Δίας Πλούτωνας 6º και αυτο Συζυγία: Αφροδίτη Δίας 2º, Τρίγωνο: Αφροδίτη Πλούτωνας 3º,Συζυγία: Σελήνη Αφροδίτη 7º ,στον 5ο οικο εχω το Καρκινο,αλλα το Βερτεξ το εχω στον 7ο οικο στο Ζυγο,στον 3 ο οικο εχω το διδυμο,ο Β. ΔΕΣΜΟΣ στον ΤΟΞΟΤΗ και Ν.ΔΕΣΜΟΣ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ,εχω κολησει με εναν Διδυμο παραααα πολυ.και αυτο Αντίθεση: Αρης Ουρανός 4º και αυτο Τρίγωνο: Κρόνος Ουρανός 3º,Εξάγωνο: Ερμής Ουρανός 2º.και μαλλον την εχω δαγκωσει .:toung:.και αυτος εχει αυτο Χιασμός: Αφροδίτη Ουρανός 1º,Εξάγωνο: Δίας Πλούτωνας 4º,Εξάγωνο: Ποσειδώνας Πλούτωνας 4º,Συζυγία: Δίας Ποσειδώνας 0º,Συζυγία: Ερμής Αφροδίτη 1º, Τετράγωνο: Αφροδίτη Αρης 1º, ο 5ος οικος στον Τοξοτη,και ο 7ος οικος στον Υδροχοο.εχουμε και η 2 τον Ουρανο στο Ζυγο,και η 2 το Ποσειδωνας στο Τοξοτη,αυτος τον Αρη στον Υδροχοο,Αφροδιτη στο Ταυρο και εγω αναποδα .Τι λετε,μεγαλη ελξη νομειζω. Ευχαρηστω

Εγω εχω αυτο Εξάγωνο: Αφροδίτη Ποσειδώνας 2º τι λετε,και αυτο Τρίγωνο: Δίας Πλούτωνας 6º και αυτο Συζυγία: Αφροδίτη Δίας 2º, Τρίγωνο: Αφροδίτη Πλούτωνας 3º,Συζυγία: Σελήνη Αφροδίτη 7º ,στον 5ο οικο εχω το Καρκινο,αλλα το Βερτεξ το εχω στον 7ο οικο στο Ζυγο,στον 3 ο οικο εχω το διδυμο,ο Β. ΔΕΣΜΟΣ στον ΤΟΞΟΤΗ και Ν.ΔΕΣΜΟΣ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ,εχω κολησει με εναν Διδυμο παραααα πολυ.και αυτο Αντίθεση: Αρης Ουρανός 4º και αυτο Τρίγωνο: Κρόνος Ουρανός 3º,Εξάγωνο: Ερμής Ουρανός 2º.και μαλλον την εχω δαγκωσει .:toung:.και αυτος εχει αυτο Χιασμός: Αφροδίτη Ουρανός 1º,Εξάγωνο: Δίας Πλούτωνας 4º,Εξάγωνο: Ποσειδώνας Πλούτωνας 4º,Συζυγία: Δίας Ποσειδώνας 0º,Συζυγία: Ερμής Αφροδίτη 1º, Τετράγωνο: Αφροδίτη Αρης 1º, ο 5ος οικος στον Τοξοτη,και ο 7ος οικος στον Υδροχοο.εχουμε και η 2 τον Ουρανο στο Ζυγο,και η 2 το Ποσειδωνας στο Τοξοτη,αυτος τον Αρη στον Υδροχοο,Αφροδιτη στο Ταυρο και εγω αναποδα .Τι λετε,μεγαλη ελξη νομειζω. Ευχαρηστω
    Totally confused :bigsmile: Τι είναι όλα αυτά ; Διελεύσεις ; 'Η συναστρία μεταξύ σας ; :bigsmile: 'Ενα ένα. Μάλλον όλα αυτά είναι στο γενέθλιό σου και στο γενέθλιό του; ε ; Και χιασμός ; Μάλλον χαμός ! όχι χιασμός. :bigsmile: Σόρυ αλλά αν δεν δω χάρτες κάτι παθαίνω, είμαι οπτικός τύπος είπαμε, αλλά σε λίγο θα τυφλωθώ μ'αυτά που βλέπω και θα κάνω καλύτερες προβλέψεις όπως ο Τειρεσίας. Αν έχεις Καρκίνο στον 5ο πάντως πρόσεχε μην γίνεις μαμά νωρίς νωρίς, είναι σύνηθες το φαινόμενο. Μην αρχίσω πάλι με τους γνωστούς μου. Πάντως μόνο και μόνο ότι έχεις άξονα δεσμών Σελήνης σε Διδύμους/Τοξότη λέει πολλά για έναν από τους λόγους που τα'φτιαξες με τον Δίδυμο και είναι και πάααααρα πολύ love μάλιστα. Την Αφροδίτη σου με τον 'Αρη του μια χαρά τα βρίσκω. Αν τον καταφέρεις μελλοντικά να τον παντρευτείς κιόλας που έχει Υδροχόο στον 7ο, θα σε καλέσω να παντρέψεις και έναν μητροπολίτη μετά. Ζήσε το πάντως, ωραίο ακούγεται.

Αχ έρωτα αχ έρωτα, μπαμπέση και ζημιάρη.

Ειμαι ειδει μαμα εδω και 4 χρωνια,αλλα παντρεμενη με ενα ζυγο11χρωνια.Τελως παντον,αστα να πανε .Μπορω να σας στειλω τα στιχεια "μας" στο πμ να δειτε με αλλο ματι το χαρτη μας?Μακαρη να των ειχα γνορισει πριν :nuts:.Ευχαρηστω και καλη ευδομαδα.

Ειμαι ειδει μαμα εδω και 4 χρωνια,αλλα παντρεμενη με ενα ζυγο11χρωνια.Τελως παντον,αστα να πανε .Μπορω να σας στειλω τα στιχεια "μας" στο πμ να δειτε με αλλο ματι το χαρτη μας?Μακαρη να των ειχα γνορισει πριν :nuts:.Ευχαρηστω και καλη ευδομαδα.
    Μου δείχνει ότι δεν μπορείς να πάρεις το μύνημά μου. 'Η το'χεις γεμάτο το inbox ή κάτι άλλο τρέχει. Πήρα τα στοιχεία που μου'στειλες όμως, και είναι υποδειγματική σπάνια θετική συναστρία. Μην το χαλάσετε ό,τι και να παρουσιαστεί, είναι σχεδόν τέλειο.

Page 8 of 10 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 43 users browsing this thread. (0 members and 43 guests)