- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 36 of 36
-
07-10-2007, 01:29 PM #31
Re: Επιρροή Κρόνου σε σύνοδο με μεσουράνημα;
Παρατηρώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως αυτή η μόδα με την επίκληση χαρακτηριστικών της προσωπικότητας που υποτίθεται υπάρχουν στον άνθρωπο και δεν θέλει τα αποδεχτεί, εν τέλει έχει αρχίσει να διαδίδεται.
Κοινώς, κατά κανόνα οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε ολίγον τι στο κόσμο μας, δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας και ιδιαίτερα τα ελαττώματά μας. Ή μάλλον, δεν είμαστε σε θέση να τα παραδεχτούμε, γιατί πολύ πολύ κρυφά και μυστικά, ο καθείς τα παραδέχεται, αλλά δεν έχει το κουράγιο να τα αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα, επομένως η μόνη διέξοδος που μας απομένει είναι να προβάλλουμε προκλητικές συμπεριφορές στους γύρω, υπό το πλαίσιο μιας ενδομύχως ανακουφιστικής κρίσης υστερίας...
Και μη χειρότερα...
-
08-10-2007, 07:27 PM #32
Βασικα στη ψυχολογια στην ψυχαναλυτικη προσεγγιση που ξεκινησε απο τον Φροιντ η Προβολη υπαρχει ως διαδικασια αμυνας του Εγω που προσπαθει να κρατησει ας πουμε ανεπιθυμητες παραστασεις στο ασυνειδητο, οι μηχανισμοι αμυνας του Εγω ειναι πολλες και ποιες θα διαλεξει καθε ανθρωπος στη συνδιαλλαγη του με την πραγματικοτητα εχει να κανει με την αλληλεπιδραση πολλων παραγοντων αλλα δεν επεκτεινομαι γιατι θα βγουμε εντελως εκτος... Οταν μια αμυνα χρησιμοπειται πολυ ή τελοσπαντων δεν χρησιμοποιειται σωστα υπαρχει προβλημα(δεν ειναι σωστη αυτη η εκφραση αλλα καταλαβαινεις τι εννοω προσπαθωντας να μην επεκταθω πολυ). Η προβολη ως ενισχυμενος μηχανισμος αμυνας για παραδειγμα παρατηρειται στους παρανοικους αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν χρησιμοποιειται και απο φυσιολογικους ανθρωπους σε φυσιολογικα πλαισια.
Και για να το παω πιο μακρια σκεψου λιγο τα εγκληματα και οι ανηθικοτητες που αποδιδονται σε καιρο πολεμου στον εχθρο, τις προκαταληψεις απεναντι σε αλλες εθνικοτητες (τοτε στην Αμερικη με τους μαυρους γινοταν χαμος)και ολα αυτα ειναι εν μερη αποτελεσμα προβολης... Αυτος ο μηχανισμος υφισταται συμφωνα με μια ψυχαναλυτικη προσεγγιση και συνηθως δεν μπορουμε να τον συνειδητοποιησουμεοσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
08-10-2007, 11:19 PM #33
Ενδιαφέρον. Εως βολικό ως θεώρηση. "Υπάρχει κάτι, αλλά το άτομο δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει". Γιατί τόση εμμονή σε υποτιθέμενες λανθάνουσες ιδιότητες που εξ ορισμού οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να τις αντιληφθούν; Με προβληματίζει πολύ όλη αυτή η συλλογιστική.
Το όλο σκεπτικό προφανώς τίθεται σε καθαρά αξιωματική βάση και ως ερμηνευτική φόρμουλα προσωπικά μου φαίνεται άκρως επισφαλής. Εκτός κι αν κάτι δεν αντιλαμβάνομαι σωστά.
-
08-10-2007, 11:52 PM #34
δεν ειπα οτι δεν ειναι δυνατον να το συνειδητοποιησει απλα αυτο απαιτει αλλες διεργασιες και συνηθως φτανει σε αυτο το σημειο οταν υπαρχει προβλημα με το περιβαλλον του, ομως οταν το ιδιο το ατομο δεν το αντιλαμβανεται ως τετοιο τοτε δεν τιθεται τετοιο θεμα...Επισης μπορει να το αντιλαμβανεται και να το αρνειται Εγω προσωπικα πιστευω οτι αυτος ο μηχανισμος αμυνας εφαρμοζεται πολλες φορες απο τους ανθρωπους και το εχω αντιληφθει και γυρω μου πολλες φορες. Υπαρχει βεβαια και η θεωρια του συμπεριφορισμου (κατι σαν δραση αντιδραση,κατι σαν αιτιο αποτελεσμα) που μπορει εσυ να βρισκεις πιο πειστικη εμενα παλι δεν με εχει πεισει ακομα τουλαχιστον. Αν ο ανθρωπος μπορουσε να αντιληφθει τα παντα γυρω του αλλα και μεσα του και μπορουσε να τα αντιμετωπισει με τον καλυτερο τροπο τοτε ο κοσμος μας θα ηταν τελειος
οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
09-10-2007, 12:04 AM #35
Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν πολλές κατηγορίες συμπεριφορών και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει μια εκτενής ανάλυση εδώ. ¶λλωστε , δεν είναι αυτό το κεντρικό ζήτημα. Απλώς, από όλες τις δημοσιεύσεις ως προς αυτό το ζήτημα , μου δίνεται η αίσθηση πως επικρατεί μια σύγχιση σχετικά με αυτό που επισημαίνεις τελευταίο: ότι ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται εξίσου το σύνολο των πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω του και μέσα του και πως συνήθως δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο.
Αυτά τα τρία πράγματα πιστεύω πως είναι διακριτά, το ότι προφανώς συμβαίνει το πρώτο και το τρίτο δεν συνεπάγεται αξιωματικά και το δεύτερο. Εκεί πάνω θεωρώ πως υπάρχει κάποιο κενό και δεν μπορώ να κατανοήσω τις τοποθετήσεις των περισσότερων.
Τελοσπάντων, το θέμα είναι πολύ μεγάλο και καλύτερα να μη συνεχίσω να τοποθετούμαι...
Ευχαριστώ όμως για τις απαντήσεις σου
-
09-10-2007, 04:00 AM #36
και γω ευχαριστω για τη συζητηση
οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.