s
Kαρμική σχέση
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 10 of 63

Kαρμική σχέση

Γειά σας. Έχω την εξής απορία: Συχνά ακούω την έκφραση καρμική σχέση μεταξύ δύο ατόμων. Δεν έχω καταλάβει όμως ακριβώς τι εννοούμε με τον όρο αυτό. Δηλαδή τι το ιδιαίτερο χαρακτηρίζει μια τέτοια σχέση? Και αν πρόκειται για αισθηματική έχω ακούσει ότι είναι δύσκολο για τους αστρολόγους να κάνουν πρόβλεψη γιατί όλα είναι ρευστά. Και μάλιστα ότι αν τα άτομα πάρουν το μάθημα που θα τους δώσει αυτή η σχέση μετά το πιο πιθανό είναι να χωρίσουν.Ισχύουν τα παραπάνω ή είναι διαδόσεις?

Ευχαριστώ.

Όνομα:
    Χρήστος

Re: Kαρμική σχέση

Καλησπέρα Vicky

Η καρμικη σχεση βασίζεται καταρχάς στην πεποίθηση οτι ο άνθρωπος πεθαίνει μόνο σαν μορφή και πως η ψυχή του θα συνεχίσει τις ενσαρκώσεις της.
    Με την έννοια αυτή, υπονοείται μεσα απο τις καρμικές σχεσεις είναι οτι τα δύο αυτα άτομα γνωρίζονταν στην προηγούμενη ζωη τους και πως πρέπει να ξεπέρασουν το βαρύ καρμα τους (αμαρτία - λάθος κινήσεις) και να μπορέσουν να είναι ουσιαστίκα μαζί.
    Σύμφωνα με τη "φιλολογία" της Καρμικής αστρολογίας αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεφύγουν απο τη δύσκολη κατάστασή τους και κάποια στιγμή το πεπρωμένο τους είναι να είναι μαζί.

Για εμένα προσωπικά είναι μια δικαιολογία των αστρολόγων τις περισσότερες φορές να διατηρούν το πελατολόγιό τους και να συντηρούν στους πελάτες τους αρρωστημένες σχέσεις οι οποίες βασίζονται στην εμμονή και την ψύχωση παρά την αγάπη.
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Όνομα:
    Κυριακή

Αγαπητή Vickynaf2004

"Είσαι ό,τι νομίζεις, έχοντας γίνει ότι νόμιζες" τάδε έφη Βούδας. Ο νόμος του κάρμα βασίζεται στην ιδέα του αίτιου και του αιτιατού. Βασίζεται σε χρέη αλλά και ανταμοιβές απο προηγούμενες ζωές.
    Στην αστρολογία μια καρμική σχέση φαίνεται απο τις όψεις , την οικοθεσία του Βόρειου και του Νότιου δεσμού, του Κρόνου, των ανάδρομων πλανητών αλλά και του δωδέκατου οίκου.
    Τα άτομα που μπαίνουν σε μία καρμική σχέση συνήθως απο την πρώτη στιγμή που γνωρίζονται νιώθουν μία ακατανίκητη έλξη να τους ενώνει χωρίς να μπορούν να την εξηγήσουν με τη λογική. Υπάρχουν περιπτώσεις που όχι απο μία συνάντηση αλλά απο μία τηλεφωνική συνομιλία στο νού του ενός έρχεται η εικόνα του άγνωστου ως τη στιγμή εκείνη άλλου προσώπου νιώθοντας ότι το γνωρίζει. Η καρμική σχέση δεν κουβαλά απαραίτητα αρνητικά στοιχεία. Έρχεται στη ζωή των ατόμων για να ολοκληρώσουν κάποιο κύκλο που είναι απαραίτητος για την προσωπική τους εξέλιξη. Στην αστρολογία υπάρχουν κύκλοι που ο καθένας εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Για παραδειγμα ο θάνατος ενός συζύγου μπορεί να δείχνει ότι ο συγκεκριμένος σύζυγος έδωσε ότι είχε να δώσει και η σύζυγος επηρεαζόμενη απο κάποια Κρόνια όψη θα μάθει ότι " μέσα απο τη διαδικασία του πόνου ο βάτραχος θα μεταμορφωθεί σε βασιλιά¨" όπως έχει γράψει η L.Green.
    Η φύση και η διάρκεια της καρμικής σχέσης δεν είναι απαραίτητα επώδυνη και μικρή αντίστοιχα. Δεν σημαίνει ότι βασίζεται σε συμπλέγματα, εμμονές και ψυχώσεις.
    τέλος εγώ προσωπικά επηρεαζόμενη απο τις διδασκαλίες των αρχαίων μας φιλοσόφων περί αθανασία της ψυχής αλλά και απο βαθιά σκεπτόμενους αστρολόγους πιστεύω ότι και μέσα απο τις καρμικές σχέσεις ο καθένας απο εμάς θερίζει τη συμπαντική αγάπη που έσπειρε.
    φιλικα
    Κυριακή Χατζηκώστα

Καλημέρα σε όλους. Κύριε Άρχο θίξατε ένα τεράστιο θέμα!!! Το πως διάφοροι "αστρολόγοι" χρησιμοποιούν τεχνάσματα για να συντηρούν δύσκολες καταστάσεις σε αισθηματικές σχέσεις και εκμεταλεύονται απελπισμένους ανθρώπους που υποφέρουν και πονάνε συναισθηματικά για να τους έχουν πελάτες. Άνθρωποι οι οποίοι πιθανότατα θέλουν και την βοήθεια ψυχολόγου ή ψυχαναλυτή γιατί συνήθως τους λάθος ανθρώπους και τις λάθος σχέσεις τα έλκουμε εμείς ανάλογα με τα βιώματα μας και προσπαθώντας να καλύψουμε ανάγκες και κενά του εαυτού μας. Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό και εφιστώ την προσοχή όλων στο site σε τέτοιους "επαγγελματίες". Για μένα η αστρολογία είναι επιστήμη (κι ας με κοροϊδεύουνε πολλοί) και πιστεύω ότι ένας αστρολόγος μπορεί και πρέπει να σε βοηθήσει καταρχήν στην αυτογνωσία σου και να σε συμβουλεύσει για τις κατευθύνσεις σου και έπειτα να προβλέπει αλλά η αστρολογία είναι καταρχήν μελέτη και έρευνα.

Όνομα:
    Χρήστος

O όρος καρμική σχέση προήλθε απο την Ινδική κουλτούρα και ηταν μια προσπάθεια του λαού να μπορέσει να εξηγήσει μόνο τις τρομερά άσχημες σχέσεις οι οποίες έχουν αυτα που ονομάζει η σύγχρονη επιστήμη Εμμονή και ψύχωση.
    Για να μπορέσουμε να αποδόσουμε σωστά τον όρο ΚΑΡΜΑ πρέπει να ανατρέξουμε στην παρελθόν εκεί που πρωτοδημιουργήθηκε ο Ινδικός πολιτισμός.
    Τα κύρια βιβλία που ασχολούνται με τον Ινδικό πολιτισμό είναι η Ρίγ Βέδα η Μαχμαπαράτα και οι Βραχμάνοι το οποίο ξεκίνησε να δίνει και το διαχωρισμό στης τάξεις των Ινδών σε 1) Brahmas 2)Kshaltrixas 3) Vaisyas 4) Suodiyas.

To κυριότερο βιβλίο όμως είναι οι Ουπανισάδες όπου μέσα ξεκάθαρα το ΚΑΡΜΑ είναι η αμαρτωλή πράξη ή είδικής κατηγορίας αμαρτία που αφορά πνευματικά και ηθικά ελαττώματα. ( William Mc neil Phd in History in the book "The history of human society").

Σύμφωνα με την Ίνδικη κουλτούρα το Brahma είναι η παγκόσμια Ψυχή, το Ατma το οποίο είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα απλά ειναι η παγκόσμια ψυχή στον άνθρωπο μέσα στο όποιο η ψυχή αφού κάνει την Karma ( αμαρτία) υπόκειται στον έλεγχο της Samsara. Ενώ Dharma είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το άτομο.

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ότι δεν μιλάμε και δεν συζητούμε για την ύπαρξη η μή της μετενσάρκωσης αλλά της καραμέλας που όπως ρώτησε η Βίκυ και ξεκαθάρισε η Magicka δεν ξέρουν τι να πούν και τα φορτώνουν στο Κarma.

To Parasara Hora του Sage Parasara το κορυφαίο και στην ουσία κάτι σαν την αντίστοιχη δική μας τετράβιβλο αλλά και τα Brihat Jatika και Brihat Samhita του Vakara ξεκαθαρίζουν τη στάση της Ινδικής αστρολογίας πρός τις "καταραμένες καρμικές σχέσεις."
    Η ίδια η Κα Χατζηκώστα μίλησε για 12ο Οίκο, ανάδρομους, Κρόνο και Δεσμούς, όσοι θέλουν ας ανατρέξουν σε ένα οποιόδηποτε βιβλίο ίνδικης και κλάσσικης αστρολόγιας και θα δούν τα χειρότερα.
    Ο james Braha τον Sani (Κρόνο) λέει οτι εμπνέει φόβο και είναι η επιτομή της κακοβουλίας ενώ καθιστά το άτομο ΘΥΜΑ, επίσης τον ονομάζουν και tamashic (καταστροφικο). O 12os και οι ανάδρομοι πιστεύω οτι όλοι ξέρουμε παραδοσιάκα πως τα βλέπανε, ενώ ο Rahu και Ketu (ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός) είναι απο τους πλέον επιβλαβείς ( και αυτό γιατί όλοι αυτοί οι πλανήτες φέρανε την τιμωρία απο την παλαιά ζωή). Ακόμη και η μυθολογία των δεσμών είναι απο τις πλέον χαρακτηριστικές( ο κομματιασμένος Δράκοντας).

Βέβαια η σύγχρονη New age κοινωνία αυτά τα έχει εξευμενίσει και τους έχει δώσει μία πιο Light ερμηνεία αλλά η βάση δεν μπορεί να μας ξεγελάσει γιατί είναι ξεκάθαρη αν και πόλλα μοντέρνα βιβλία έχουν αλλοιώσει το πραγματικό μήνυμα και αυτό γιατί προσπαθούν να ξορκίσουν τους δαίμονες που οι ίδιοι πιστεύουν, προσπαθόντας να διατηρήσουν την Ελπίδα στον εαυτό τους και τους άλλους.

Θα ήθελα να πώ επίσης ότι η αρχαιολατρεία ειναι καλή αλλα και στο ΠΑΡΟΝ έχουμε εξαιρετικά μυαλά και πως ο Σωκράτης είναι θαυμαστός για αυτά που μας προσέφερε όχι αυτα που μας προσφέρει αφου με τα σημερινά δεδομένα θα χαρακτηριζόταν αμαθής.

Ταυτόχρονα δέν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η Ινδική είναι ξεπεραμένη, απο ανθρώπους που έχω γνωρίσει απο κοντά σε ότι έχει να κάνει σχέση με κάρμα και "μοιραία" γεγονότα είναι αξεπέραστοι γιατί εξελίσσονται άλλα δεν ψέυδονται στον εαυτό τους ξέρουν ότι όταν μιλούν για κάρμα μιλούν ΠΡΑΚΤΙΚΑ για τιμωρία. Η Liz Greene στο βιβλίο της The astrology of fate παραδέχεται οτι ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τη μοίρα σε μερικές καταστάσεις και κάνει μια εκτενής ανάλυση στου ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ κάθε ζωδίου, εγώ εκει μέσα δεν διάβασα τίποτα για αντάμοιβη και αγγέλους.

Αν προσέξουμε όλα τα βιβλία όταν μιλούν για αστρολογία και κάρμα δίνουν ΠΑΝΤΑ παραδειγματικά άσχημα γεγονότα και καταστάσεις και αυτό γιατί ο άνθρωπος παγιδευμένος στον μικρόκοσμο του δέν πιστέυει ότι μπορεί να πάθει κάτι κακό και ότι αυτο δεν του αξίζει ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ, αυτή μας η πίστη προέρχεται γιατί είμαστε εγωπαθείς και εδώ φτάνουμε στο προηγούμενο μήνυμα όπου το 98% των ατόμων που έχουν μελαγχολία η κατάθλιψη νομίζουν ότι κάτι κακό έχουν κάνει και ότι δέν αξίζουν την αγάπη και τους τιμωρεί μία ανώτερη δύναμη η ΚΑΡΜΙΚΟΤΗΤΑ δίνει σε αυτή τους την ψυχολόγικη δύσλειτουργία μία ακόμη αφορμή να κάνουν την κόλαση τους μεγαλύτερη υπό τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ του "αστρολόγου" πάντα.

Όπως είπα και πρίν λίγο εδώ δεν τίθεται συζήτηση αν υπάρχει το κάρμα η όχι, αυτό που υποστηρίζω είναι ότι: αν έχεις κάνει κάτι στην προηγούμενη ζωή σου Καλό η Κακό δέν θα το μάθουμε ποτέ, πάρε με απο το χέρι και θα δείς ότι όλα σου τα προβλήματα έχουν να κάνουν σχέση με τις δικές σου λάθος κινήσεις, επιλογές και πράξεις. Οπότε ας δώσουμε λύσεις στα πρόβληματα μας άμεσα και όχι να μας ελέγχει μία αόριστη καρμικότητα.

ΥΓ: Θα ήθελα να διαχωρίσω τέλος της έννοιες κληρονομικότητα με την καρμικότητα εφόσον είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα που θα ξεκαθαρίσω άμεσα σε άρθρο μου.

Όνομα:
    ΑΚΗΣ

Καλο θα ειναι να διαχωρισουμε καποια πραγματακια , απλα για αποφυγη παρεξηγησεων, με σκοπο να ξεδιαλυνουμε καποια θολα στοιχεια τα οποια καποιοι ενδεχομενως εχουν διασπαρτα στο κεφαλι τους ή αλλοι που ενδεχομενως οπως θα ελεγαν και οι Ψυχιατροι εχουν ΄΄τρικυμια εν κρανιο΄΄.Η μετανσαρκωση ειναι αρρητα συνδεδεμενη με το Καρμα αλλα ειναι διαφορετικο πραγμα. Μια μικρη αναγνωση του βιβλιου Μετανσαρκωση & Βιολογια νομιζω θα βοηθησει πολους απο εμας. Σιγουρα καποιοι ΄΄αστρολογοι΄΄ το χρησιμοποιουν ως καραμελα αλλα δεν πρεπει ολους να τους βαζουμε κατω απο την ιδια σκεπη. Τωρα οσον αφορα τους ψυχολογικους -ψυχιατρικους ορους περι εμμονων και ψυχωτικων καταστασεων καλο θα ειναι να τους αφησουμε εκτος μιας και δεν πρεπει να συγχεεουμε την Αστρολογια με τετοιου ειδους διαγνωσεις! Κατα την γνωμη μου καλα λεει , ο εκλεκτος συναδελφος Κος Χρηστος Αρχος περι καραμελας και οτι δεν δεχεται την καρμικη αστρολογια ( αλλωστε ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του) , αλλα μηπως ειναι λιγακι τραβηγμενο να αναιρεσουμε Λιο,Καρτερ , και Ε.Μπλαβατσκυ? Αλλωστε και ο εκλεκτος συναδελφος Δρ. Χρηστος Παιζης εχει ασχοληθει με την ινδικη αστρολογια και την καρμικοτητα (σχετικο με το Ωροσκοπιο του Αδολφου Χιτλερ) και ειδαμε πως βγαζει εκπληκτικα στοιχεια.

Τελος θα κλεισω με μια ρηση που ειχε πει ο Νευτωνας στον Χαλευ (αυτος που ανακαλυψε τον γνωστο κομητη) για την μη ορθοτητα της Αστρολογιας (θεση που υποστηριζε ο Χαλευ) '' Κυριε εγω την μελετησα, εσεις ομως ΟΧΙ!!!

Επισης και μια γλωσσολογικη παρατηρηση πως η ετοιμολογια ΔΑΙΜΩΝ στα αρχαια ελληνικα σημαινει αγγελος ή Θεος σε πιο ελευθερη μεταφραση.

ΦΙΛΙΚΑ
    Ακης Αντωνιου
    Ο Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
    Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου

Όνομα:
    Χρήστος

Έχω την εντύπωση ότι χάσαμε το κέντρο.
    Κανείς δεν είπε οτι δεν υπάρχει καρμική αστρολογία αυτο που είπαμε είναι οτι όταν μιλάμε για καρμικές σχέσεις μιλάμε πάντα για αρνητικές καταστάσεις οι οποίες δύσκολα επιλύονται.
    Κανείς δεν αναίρεσαι την μετενσάρκωση εξάλλου αυτό είναι ο κύκλος της samsara και οχι η καρμα
    Επίσης δεν μπορούμε να βγάλουμε απ'έξω τους ψυχιατρικούς όρους γιατί πολύ απλά η αστρολογία μελετά τη ζωή και όλα αυτά είναι μέρος της ζωής μας και τα βλέπουμε καθημερινά οι επαγγελματίες αστρολόγοι.
    Τέλος το βιβλίο της Liz Greene μιλώντας για δαίμονες μιλάει ξεκάθαρα μέσα στο βιβλίο της για τις πληγές που μπορεί να φέρει η μοίρα σε κάθε ζώδιο και όχι σύμφωνα με την αρχαιοελληνική σημασία για αυτό και ανέφερα συγκεκριμένα το βιβλίο της The astrology of fate.

Όνομα:
    Φυλλένια

Νομίζω πως τα λιγότερο σχετικά με το θέμα, μέλη, τελικά δεν αποφύγαμε τη σύγχυση.
    Προσωπικά, από διάφορες αναγνώσεις (γιατί δεν έχω "μελετήσει") και συζητήσεις με αστρολόγους - πολύ καλούς γνώστες της αστρολογίας- δεν μου δημιουργήθηκε η αίσθηση πως το κάρμα είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάτι αρνητικό. Ισως ο Ν.Δ να μεταφέρει αρνητικές εμπειρίες, λάθη ή αμαρτήματα προηγούμενων ενσαρκώσεων, τα οποία πρέπει να μετατρέψουμε, μέσω του Β.Δ, σε θετικά στοιχεία που ενδεχομένως θα στηρίξουν την αυτογνωσία μας. Ως "τιμωρία" δε, θεώρησα τα διάφορα σημαντικά γεγονότα (έστω ότι προκύπτουν μέσα από κατάλληλες πλανητικές διελεύσεις) που συμβαίνουν στη ζωή μου και οφείλω να αποκωδικοποιήσω και να ερμηνεύσω σωστά (με τη βοήθεια αστρολόγου) προκειμένου να πετύχω τα ωφελιμότερα για μένα αποτελέσματα, δηλαδή την "ανταμοιβή" στην παρούσα ενσάρκωσή μου. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσω είναι αποκλειστικά δική μου επιλογή. Μου ειπώθηκε δε, πως διαθέτω ένα θετικό κάρμα! Στην ανάλυση δε 2 συναστριών μου, η μία είχε επίσης θετικό κάρμα, η άλλη κακό.
    Οταν ρώτησα τι σημαίνει κακό κάρμα, μου ειπώθηκε ότι δεν πρόκειται να αποκομίσω τίποτα καλό για την προσωπική μου εξέλιξη, πέρα από το γεγονός της καρμικής συνάντησης ως εκκρεμότητας της προηγούμενης ενσάρκωσής μου, η οποία συνέβη και ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Η δε φετινή χρονιά θα μου δώσει τις ευκαιρίες για να φτάσω στον Β.Δ μου. Τρεις διαφορετικοί επαγγελματίες αστρολόγοι, μου έδωσαν την ίδια ερμηνεία, και δεν με προέτρεψαν να μείνω στην κακή συναστρία, παρά τα ολίγα θετικά της. Και η άποψη του ψυχολόγου, ταυτόσημη επίσης!Μαζί τους συμφωνούν δύο ανάδρομοι πλανήτες (Δίας & Κρόνος) και ένας 12ος με Πλούτωνα που μόνο καταστροφή δεν έχει φέρει προς το παρόν.
    Δυσκολίες ναι, αλλά ποιανού η ζωή είναι ανέφελη πραγματικά; Tα αποτελέσματα (αστρολογικά ή ψυχολογικά) τα αντιλήφθηκα πριν ενδιαφερθώ για την αστρολογική τους ερμηνεία.

Πιστεύω πως σύγχρονες οι light ερμηνείες προσαρμόζονται περισσότερο στα επιστημονικά δεδομένα και ιδιαιτέρως σε εκείνα της ψυχολογίας, που επιτρέψτε μου να πω, ως επιστήμη του τέλους του 19ου αιώνα, ήταν άγνωστη στην Ινδική κουλτούρα. Επειδή όλα αλλάζουν, η εμμονή στις κλασσικές ή στενές ερμηνείες της Αστρολογίας, δεν πιστεύω πως συμβάλλει θετικά. Σίγουρα υπάρχουν ορισμένα αξιώματα ως βάση της μελέτης, αλλά και ο Αϊνστάϊν αναθεώρησε και βελτίωσε τις θεωρίες του κλασσικού Νεύτωνα, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξέτασης των φυσικών φαινομένων.

Και μια και θίχτηκε η αρχαιολατρεία, καλό θα ήταν να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί για τους μεγάλους του πνεύματος, όπως ο Σωκράτης, ο οποίος αν και δίδαξε σε μια πολυ διαφορετικη εποχή, η διδασκαλία του για θέματα ηθικής (ηθική φιλοσοφία) δεν έχει αναθεωρηθεί προς το παρόν από κάποια καλύτερη! Μην ξεχνάμε πως οι σύγχρονες επιστήμες βασίστηκαν σε εκείνους τους μακρινούς...αμαθείς.

Φιλικά

Φυλλένια
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

Κύριε Άρχο
    Διάβασα το άρθρο σας και ξαφνιάστηκα δυσάρεστα διαβάζοντας τα λόγια σας ότι ο μεγάλος αυτός Φιλόσοφος Σωκράτης «είναι θαυμαστός για αυτά που μας προσέφερε όχι αυτά που μας προσφέρει αφού με τα σημερινά δεδομένα θα χαρακτηριζόταν αμαθής».
    Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω όσο γίνεται πιο περιληπτικά λίγα πράγματα για αυτό το μεγάλο Ελληνικό πνεύμα που είχε την τύχη η ανθρωπότητα να γνωρίσει: Ήταν ο πρώτος φιλόσοφος που ενδιαφέρθηκε για τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Η σκέψη του υπήρξε τομή στην πορεία της εξέλιξης της φιλοσοφίας. Να υπενθυμίσουμε εδώ τον χρησμό εκείνο του αρχαίου μαντείου, ο οποίος έλεγε: «Σοφός Σοφοκλής, σοφότερος Ευριπίδης, ανδρών δ` απάντων Σωκράτης σοφότατος». Ο Κικέρων είπε για αυτόν το σύγχρονο αμαθή όπως λέτε ότι «κατέβασε την φιλοσοφία από τον ουρανό στην Γη». Άνοιξε τον δρόμο για να θεμελιωθεί αργότερα η ηθική ως επιστήμη με κορυφαίους εκφραστές τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Με τον ηρωικό του θάνατο διδάσκει τ’ ανώτερα ιδανικά του ανθρώπου την αρετή, τη δικαιοσύνη, τη προσήλωση στους νόμους και τη πίστη στις πεποιθήσεις μας. Οι διδασκαλίες του (Σωκρατική διαλεκτική «μαιευτική», πυρήνας της γνώσης στη διδασκαλία του το «γνώθι σαυτόν», κ.α.) επαληθεύονται ακόμα και σήμερα, αφού όλοι μας κάποια στιγμή στην ζωή μας αναζητάμε τον πραγματικό μας εαυτό, αγωνιζόμαστε να τον ανακαλύψουμε και να διαμορφώσουμε το ήθος, το χαρακτήρα και τις αρχές του. Σας αναφέρω τρία μόνο από τα γνωμικά του που επιβεβαιώνουν την διαχρονικότητα της σκέψεως του θείου αυτού πνεύματος: «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα»: «Ένα ξέρω, πως τίποτα δεν ξέρω». «Αρχή σοφίας της αγνοίας η γνώσις»: «Η γνώση της άγνοιας του ανθρώπου συνιστά την αφετηρία της σοφίας για τον άνθρωπο». «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ` αγαθά φέρει»: «Όπως ακριβώς μια εύφορη χώρα, έτσι κι η παιδεία μας φέρνει όλα τα εν γένει καλά».
    Τέλος τονίζω ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμαθείας.
    Σας ευχαριστώ.

Όνομα:
    Χρήστος

Αγαπητή Φοίβη επιμένω πως η προσκόληση στα παλαιά είναι ότι χειρότερο. Οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι εϊναι εκπληκτικοί αλλα η πραγματικότητα παραμένει να είναι η ίδια ότι και αυτοί οι ίδιοι οι φιλόσοφοι στα σημερινά δεδομένα θα ήταν αμαθείς. Κανείς δεν αμφισβητή το μεγαλείο της αρχαίας ελλάδας αλλα μην ξεχνάμε οτι στην αρχαία ελλάδα προφανώς εσυ Φοίβη μου δεν θα είχες κάν το δικαίωμα να μου αντιμιλήσεις και πλην ειδικών περιπτώσεων όλες οι γυναίκες δεν είχαν ίδια θέση με τον άνδρα. Επίσης να υπενθυμίσω οτι ακόμη και στη λαμπρότερη στιγμή της δημοκρατίας υπήρχαν δούλοι και σκλάβοι και αυτα στο πιό φωτισμένο κομμάτι της ελληνικής γής διότι αν πάμε σε άλλες περιοχές της αρχαίας ελλάδας τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα(π.χ καιάδας). Ως προς το θέμα της επιστημόνικης εξέλιξης και πάλι πιστεύω είναι εμφανές το ότι είμαστε μπροστά.

¨Εν κατακλείδι τους αρχαίους Έλληνες τους θαυμάζουμε γιατί ήταν αυτοί που μας έδωσαν τα πρώτα φώτα και πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό αλλα δεν θα πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι τη στιγμή που ο άνθρωπος σε 4 χρόνια θα ξεκινήσει για τον ¨Αρη.

¨Ας αγαπάμε και να είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας αλλά μέχρις ενός ορίου διότι και οι αρχαίοι μας Ιατροί είχαν κάνει εκπληκτικές ανακαλύψεις αλλά τότε οι ασθένειες θέριζαν και ασθένειες που σήμερα είναι απλές στο παρελθόν οδηγούσαν της μανάδες σε θρήνο διότι ο Θάνατος ήταν κάτι που δέν μπορούσε να αποτραπεί και καλύτερα ας μήν μιλήσουμε για τα όρια της ηλικίας μας.

Τέλος σε ένα σχόλιο της Φυλλένιας για το ότι οι διαφοροποιήσεις στη λέξη κάρμα προήλθαν μέσα απο την επιστημόνικη εξέλιξη, να τονίσω ότι ούτε καν η επιστημονική αστρολογία δεν αποδέχεται την καρμικότητα πόσο μάλλον η επιστήμη, οπότε μάλλον οι ¨νέες ιδέες¨ είναι τροποποιημένες οι οποίες βολεύουν κάποιους......(δυστυχώς το θέμα είναι πολυ΄σύνθετο απο θέμα φιλοσοφίας μέχρι και πολιτικής πράξης).

Τέλος νομίζω ότι πάλι χάσαμε το κέντρο το οποίο δεν είναι η πίστη μας στους αρχαίους αλλα οι καρμικές σχέσεις. Ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας είπαν σπουδαία πράγματα που ακόμη και τώρα αξίζουν σημασίας αλλά η ΤΥΦΛΗ ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΠΡΙΝ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ διότι και οι αρχαίοι πίστευαν οτι η γή είναι επίπεδη.
    ΥΓ: Να ξανατονίσω ότι η κληρονομικότητα στην αστρολογία είναι κάτι τελείως διαφορετικό απο την καρμικότητα.
    Ευχαριστώ

Page 1 of 7 1 2 3 4 5 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)