s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 37
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 37 of 50 FirstFirst ... 27 33 34 35 36 37 38 39 40 41 47 ... LastLast
Results 361 to 370 of 497
    Όνομα:
    Μαρία

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Τι έγινε ρε παιδιά;;;;;;;;'Εχασα τα αυγά και τα πασχάλια!Γιατί μαλώνετε;:blink:

"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"

Όνομα:
    Γιαννης

θα ηθελα να υποβαλω ακομα μια ερωτηση που τωρα μου ηρθε!!
    Τα τελευταια χρονια η επιστημονικη κοινοτητα ανακαλυπτει συνεχεια καινουργους εξωπλανητες.
    Δηλαδη πλανητες που βρισκονται και περιστρεφονται γυρω απο αλλα αστρα μακρια απο το δικο μας ηλιακο συστημα.
    Με αυτους του πλανητες τι γινεται? Μας επηρεαζουν???
    Ουπς συγνωμη Ζωή και Ζώδια. Τωρα σας βαζω να ξαναφτιαξετε απο την αρχη ολο το οικοδομημα της αστρολογιας!!!

Αν ζουσαμε λοιπον σε ενα τετοιο πλανητικο συστημα και ειχαμε διαφορετικους αστερισμους ζωδια κτλ θα ειχαμε και διαφορετικη αστρολογια. Σωστα??
    Αν υπαρχουν εξωγηινοι δεν θα ειναι λογικο να τους επηρεαζουν και αυτους τα αστρα και οι πλανητες τους?? Σωστα??
    Δεν θα ηταν λογικο να πουμε οτι η αστρολογια θα επρεπε να ειναι καθολικη για ολα τα πλασματα της φυσης οπου και αν αυτα βρισκονται??? εεε??
    Ελα ομως που με τα λεγομενα σας δεν ειναι.
    Αυτο πως το εξηγητε??
    Όποιος ακολουθεί τον όχλο, σύντομα χάνεται σΆ αυτόν....

Quote Originally Posted by fillenia View Post
    Προς Kασσιόπη

Ο,τι συνιστά "επιστήμη" οφείλει να διακρίνεται από μια μεθοδολογία αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα και πέραν αυτού οι επιστημονικές προτάσεις που διατυπώνει να επιδέχονται πειραματικής επαλήθευσης και να είναι ανοικτές στη διάψευση, δηλαδή να αποδεικνύεται με επιστημονικό τρόπο η αλήθεια ή το ψεύδος τους (το επιστημονικό φυσικά). Υπό αυτή την έννοια η πρόταση : "Η σελήνη είναι φτιαγμένη από τυρί" όσο χαζή κι αν είναι, είναι επιστημονική. Αντίθετα, η πρόταση :"Τo προλεταριάτο είναι ιστορική αναγκαιότητα", φιλοσοφικά θεωρείται "ανόητη". Κατά παρόμοιο τρόπο, οι προτάσεις της Αστρολογίας και της Μεταφυσικής δεν είναι επιστημονικές γιατί δεν επαληθεύονται - προς το παρόν - πειραματικά εκ των προτέρων και η πιθανή τους αλήθεια συνάγεται μόνο από περιορισμένη εμπειρική βάση. Αδυνατούν λοιπόν να παράσχουν πρόγνωση - προς το παρόν πάντα, αργότερα ίσως...
    Επίσης οι κοινόχρηστοι όροι που χρησιμοποιούνται από διάφορες επιστήμες και μη επιστήμες, αφορούν τάσεις και σχολές ενός γνωστικού πεδίου.
    Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος Φυλλένια. Δεν ισχυρίστηκα πουθενά πως η αστρολογία είναι επιστήμη. Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ σε τι ακριβώς μου απαντάς και μου "εξηγείς" τι ορίζεται ως Επιστήμη; Επίσης, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω στο κατά πόσον η λογοτεχνία, η μουσική και η αρχιτεκτονική, τις οποίες επικαλέστηκα, χρησιμοποιούν όρους που προέρχονται από τάσεις και σχολές του ίδιου γνωστικού πεδίου.

Quote Originally Posted by inest No2 View Post
    Αν ειναι να την παθεις για να πιστεψεις στην αστρολογια ζητω που καηκες!!!
    Αυτο και ως απαντηση στα λεγομενα του mitsos789
    Αν είπα να την πιστέψεις γράψε ότι έκανα λάθος, εννοούσα να τη μελετήσεις. Μόνος σου... Όχι να 'ρχίσεις τα τηλέφωνα. Αυτό δε λέω τόση ώρα;

Όνομα:
    Γιαννης

Quote Originally Posted by mitsos789 View Post
    Αν είπα να την πιστέψεις γράψε ότι έκανα λάθος, εννοούσα να τη μελετήσεις. Μόνος σου... Όχι να 'ρχίσεις τα τηλέφωνα. Αυτό δε λέω τόση ώρα;
    Παλι λαθος σε βρισκω. Ακομα και για να μελετησεις πρεπει να το θελεις.
    Για να θελεις κατι πρεπει να το εχεις παρει αποφαση οτι θα το κανεις!!
    Για να παρεις μια αποφαση πρεπει να εχεις καθαρο μυαλο πιστευω.
    Η αποψη σου μου θυμιζει ανθρωπους που μετα τον θανατο καποιου αγαπημενου προσωπου θυμουνται οτι ισως να υπαρχει θεος και τοτε αρχιζουν να πιστευουν σε αυτον ενω πριν ουτε καν την πιθανη υπαρξη του ειχαν σκεφτει!!!
    Η πιστη πρεπει να υπαρχει ενσυνειδητα και οχι λογω εξαναγκασμου λογω καποιας ψυχολογικης επιβαρυνσης.

Παλι λαθος σε βρισκω.
    Είπα γω ότι είμαι τέλειος; Είπα τι συμβαίνει συνήθως. Πάντως είτε από έμφυτη κλίση, είτε από περιέργεια, είτε από κάποια άσχημη κατάσταση, με την αστρολογία, όπως τη μελετώ εγώ πάντα, έχω βρει μια σχετική ηρεμία. Μπορώ άνετα να ξέρω πότε θα 'χω λεφτά, πότε θα 'χω γκόμενα, πότε θα πρέπει να αντιμετωπίσω κάτι δυσάρεστο. Γενικά, έχω αποφύγει πολλές κακοτοπιές.

Κι όπως είπα και πριν, εύχομαι να μην χρειαστείτε να ασχοληθείτε μαζί της. Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σας βάλτε αυτήν την επισήμανση, ότι, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πεδία πέραν αυτής της "επιστήμης" που υποστηρίζετε και έχει ηλικία τριών μόλις αιώνων, σε σχέση με αυτήν που μελετώ εγώ, που έχει ηλικία δέκα φορές περισσότερη από τη δική σας.

Βέβαια, εγώ θα μπορούσα να σου πω ότι και η δική σας έχει την ίδια ηλικία με την αστρολογία και ότι αυτός ο κόσμος που ζούμε τώρα δεν είναι ο μεγαλύτερος πολιτισμός που αναπτύχτηκε ποτέ πάνω στη γη, αλλά ο δεύτερος, τρίτος, δεν ξέρω κι εγώ. Βλέπε Ατλαντίδα. Αλλά δεν έχω αποδείξεις χειροπιαστές για να σε πείσω. Μόνο φαντασία.

Όνομα:
    Γιαννης

Quote Originally Posted by mitsos789 View Post
    Είπα γω ότι είμαι τέλειος; Είπα τι συμβαίνει συνήθως. Πάντως είτε από έμφυτη κλίση, είτε από περιέργεια, είτε από κάποια άσχημη κατάσταση, με την αστρολογία, όπως τη μελετώ εγώ πάντα, έχω βρει μια σχετική ηρεμία. Μπορώ άνετα να ξέρω πότε θα 'χω λεφτά, πότε θα 'χω γκόμενα, πότε θα πρέπει να αντιμετωπίσω κάτι δυσάρεστο. Γενικά, έχω αποφύγει πολλές κακοτοπιές.
    Εγω απο την αλλη γιατι νομιζω οτι το ιδιο αποτελεσμα θα ειχες αν συζητουσες με τους φιλους σου, ακουγες τις συμβουλες τους και επρατες αναλογα με την δικια σου κριση??
    Δεν εχεις εστω καταλαβει οτι οτιδηποτε ακουσες απο τους αστρολογους θα μπορουσε καλιστα να στο πει ο οποιοσδηποτε με την μορφη συμβουλης??
    Κι όπως είπα και πριν, εύχομαι να μην χρειαστείτε να ασχοληθείτε μαζί της. Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού σας βάλτε αυτήν την επισήμανση, ότι, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πεδία πέραν αυτής της "επιστήμης" που υποστηρίζετε και έχει ηλικία τριών μόλις αιώνων, σε σχέση με αυτήν που μελετώ εγώ, που έχει ηλικία δέκα φορές περισσότερη από τη δική σας.
    Ok αν πιστευεις οτι ειναι θεμα ηλικιας τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου!!!
    Αλλά δεν έχω αποδείξεις χειροπιαστές για να σε πείσω. Μόνο φαντασία.
    Καλε μου φιλε αν εισαι ερμεο τη φαντασιας σου τοτε παντα θα βρισκεται καποιος και θα σε εξαπατα!!!

Όνομα:
    Χρήστος

Quote Originally Posted by pentraks View Post
    Κύριε Αρχο,

Ειναι αδύνατο να συνοψίσω απο την αρχή όλα τα ερωτήματα, αν σας είναι ευκολο όμως θα μπορουσατε να μου εξηγήσετε -εφόσον- αποδεχεσθε την απάντηση του Post #279 διότι αδυνατώ να το ακολουθήσω πλήρως.
    Αυτο πιστευω θα ήταν αρκετό για να ξεκινήσουμε να μιλάμε υπο "ισους όρους" και να σας εκθέσω τους προβληματισμούς μου στα λεγόμενα σας.
    Εαν δε σας βρίσκει σύμφωνο το συγκεκριμένο post την δικη σας θεωρία για το ιδιο θέμα το οποιο πραγματευεται με απλες ομως εξηγήσεις σε απλα Ελληνικά και κατανοητες απο οποιονδήποτε διαβάσει το κείμενο.

Σας ευχαριστω

Στο ίδιο το άρθρο μου όπως θα παρατηρήσετε έχω ήδη απαντήσει, επίσης στο ίδιο το άρθρο έχουν δοθεί και πηγές αν θέλετε μπορείτε να τις διαβάσετε. Δεν θα σας βάλω με το ζόρυ λέξεις στο κεφάλι.

Τέλος θα πρέπει να σχολιάσω τα σχόλια περί απατεώνα, γιατί απο ότι φαίνεται κάποιοι εκτός απο ερασιτέχνες αστρονόμοι έχουν και ερασιτεχνική αξιοπρέπεια και είναι ερασιτέχνες κύριοι.
    Ας μιλήσουμε όλοι επώνυμα και ειλικρινά τότε θα συζητήσουμε επι ίσοις όροις πραγματικά για το αν είμαι απατεώνας.

Το μόνο που σας λείπει είναι τα σκήπτρα και δεν θα έχετε καμμία διαφορά απο την ίδια την εκκλησία. Η διαφοροποίηση ιδεών σας κάνει να ανατριχιάζετε και οτιδήποτε δεν συμφωνεί με αυτά που θέλετε εσείς καίγεται στο πύρ.
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Όνομα:
    Σωκράτης

Αγαπητοί φίλοι για τελευταία φορά παρακαλώ να προσέχουμε τους χαρακτηρισμούς. Τι θα πει έρμαιο της φαντασίας σου; Αυτό είναι ευθεία βολή στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα του.
    Τέλος με το παιχνίδι των λέξεων. Αν "ξανακούσω κιχ" θα απενεργοποιούνται λογαριασμοί άμεσα.
    ¶λλο να δίνεις βήμα και άλλο να γίνεσαι οσφιοκάμπτης του κάθε ανώνυμου.

Μπορείτε να πιπιλάτε την καραμελίτσα του αυταρχισμού ελεύθερα.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

Εγω απο την αλλη γιατι νομιζω οτι το ιδιο αποτελεσμα θα ειχες αν συζητουσες με τους φιλους σου, ακουγες τις συμβουλες τους και επρατες αναλογα με την δικια σου κριση??
    Δεν εχεις εστω καταλαβει οτι οτιδηποτε ακουσες απο τους αστρολογους θα μπορουσε καλιστα να στο πει ο οποιοσδηποτε με την μορφη συμβουλης??

Ok αν πιστευεις οτι ειναι θεμα ηλικιας τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου!!!

Καλε μου φιλε αν εισαι ερμεο τη φαντασιας σου τοτε παντα θα βρισκεται καποιος και θα σε εξαπατα!!!
    Κοίτα, να σου πω, το σκέφτομαι να σου ξανααπαντήσω. Σου είπα ποτέ ότι πήγα και ζήτησα από κάποιον αστρολόγο να μου πει ο,τιδήποτε;

Όσον αφορά τη φαντασία, αν δεν ξέρεις τι είναι και πως να ταξιδεύεις μαζί της, άστο καλύτερα, αλλά κόβω τις φλέβες μου, ότι πολύ σύντομα θα βρεθείς σε πολύ άσχημη θέση με τα μυαλά που κουβαλάς κι επειδή δεν ακούς τώρα τις σου λέω, εσύ θα είσαι ο πρώτος που θα αρχίσεις να τελεφωνάς στα 090 και θα γίνεις ο καλύτερος πελάτης τους.

Πρώτα από όλα μιλάς για να μιλάς συνέχεια και δε λες και τίποτα. Το παιχνίδι όλοι εσείς οι "ορθοβλογιστές" το 'χετε χάσει. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι αστρολογία. Η αστρονομία είναι ο υπηρέτης της αστρολογίας. Μελετάτε τα άστρα για να τα κονομάμε εμείς οι αστροβλόγοι. Θέλεις κι άλλα; Έχω πολλά να σου πω. Τσίγκλα με. Γουστάρω.

Page 37 of 50 FirstFirst ... 27 33 34 35 36 37 38 39 40 41 47 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 71 users browsing this thread. (0 members and 71 guests)

Tags for this Thread