s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 11
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 11 of 50 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 21 ... LastLast
Results 101 to 110 of 497

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Το λοιπόν, έχουμε κ λέμε...
    προσωπικά είμαι ερασιτέχνης αστρονόμος για πάνω από 10 χρόνια (άρχισα να ασχολούμε μικρότερος των 10 χρόνων μου). Η αστρονομία είναι μια επιστίμη η οποία στηρίζεται σε δεδομένα και πράμματα του φυσικού κόσμου που βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια μας, στη μαγεία του έναστρου ουρανού.

Στο θέμα της αστρολογίας, η αστρολογία είναι μια τέχνη η οποία, απ'ότι λέει, μέσα από την ερμεινεία διάφορων φάσεων κ θέσεων των πλανητών σε σχέση με τους αστερισμούς κάνει προβλέψεις... Εξηγήστε μου σας παρακαλώ πως εγώ που μένω στην Αθήνα με τους γονείς μου θα έχω την ίδια πρόβλεψη με έναν με τα ίδια χαρακτηριστικά (ημερομηνία γέννησης, ώρα, κτλ) με έναν υιο επειχειρηματία στην Κίνα; Πως μπορεί να με επειρεάσει η θέση του ¶ρη που είναι στην Παρθένω ενώ είναι στον Λέωντα; Τα οικονομικά μου πως θα εξαρτηθούν από τον Κρόνο ή τον Δία;Η μόνη περίπτωση που τα ουράνια σώματα μας επειρεάζουν είναι στις εκλήψεις κ στην Πανσέληνο όπου εκεί είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας κ όχι αστρολογίας...

Φιλικά

Όνομα:
    Χρήστος

Απο που να το πιάσεις και που να το τελειώσεις. Η συζήτηση έγινε ένα χάος απο κάποιους που υποστηρίζουν ότι πιστεύω κάτι πράγματα τα οποία δεν έχουν καμμία σχέση με τους αστρολόγους και σίγουρα δεν με αντιπροσωπεύουν, συνηθισμένες καλομασιμένες κουβέντες αδιέξοδες χωρίς τη δυνατότητα της ανοιχτής συζήτησης πνιγμένα στον δογματισμό.

Να σας ενημερώσουμε ότι ξέρουμε πολύ καλή αστρονομία και γνωρίζουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω που μας έχετε πεί και νομίζετε ότι λέτε τα απόκρυφα μυστικά του σύμπαντος. Το κυριότερα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι δεν έχετε κάνει με ηλίθιους.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά παρατηρειται η παντελής άγνοια γύρω απο τη μοντέρνα αστρολογία αφού ακούω κριτική της αστρολογίας έτσι όπως ήταν πρίν 2 και 3.000 χρόνια. Να ενημερώσω το ψευδεπιστημονικό κοινό ότι με αυτό το σκεπτικό τα μαθηματικά δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτά στον σύγχρονο κόσμο επειδή ο πυθαγόρας ο γνωστός αρχαίος μαθηματικός πίστευε ότι κάθε αριθμός έχει τη δική του ενέργεια και ψυχή.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο άτομα ακυρώνουν την αστρολογία στη σημερινή της μορφή με τα δεδομένα προ χιλιετιών. Η άγνοια επίσης των βασικών αστρολογικών θεωριών και βάσεων κάνει ακόμη πιο τραγική και άσκοπη την προσπάθεια να επιλύσουμε και να συζητήσουμε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Ας ελπίσουμε ότι στο μελλοντικό σεμινάριο αστρολογίας που θα γίνει δωρεάν για τους φίλους του site απο τους κλέφτες και απατεώνες όπως μας χαρακτήρισε ο ευγενικός κύριος να παρευρίσκοντε και αυτοί μιας και θα έχουμε την δυνατότητα να πιάσουμε τα πράγματα απο την αρχή.
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Φίλε erastros τρέχεις εισαι διαβασμένος και δε σε προλαβαίνω!

Λοιπον φυσικά ο προβληματισμός μας εχει να κάνει με την κατανόηση της μεθόδου των αστρολόγων για την εξαγωγή συμπερασμάτων/συμβουλων.

Τα πραγματα είναι απλα σε καμμια περίπτωση δε επιδιώκει κανείς να γκρεμίσει αυτα που με τοσο κόπο έχετε /εχουν κτίσει κάποιοι με το πέρασμα των αιώνων.
    Σκοπός είναι ο προβληματισμός και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα τι είναι η αστρολογία στην ΕΠΟΧΗ μας και όχι τη ΗΤΑΝ κάποτε με τους προγόνους μας.

Ξαναρωτω λοιπόν τι σχέση έχει η επιστημονική ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ των αρχαίων και προσπάθεια κατανόησης των ουράνιων σωμάτων/φαινομένων μέσω των μαθηματικών και της φυσικής που τότε ονομαζόταν ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ με την αστρολογία του 2006 τα ζώδια τα 090, τα μεντιουμ και την ΤΕΧΝΗ όπως λετε τις φυλλάδες στα περιοδικά.ΣΥγγνώμη αλλα αυτη η κατάσταση επικρατεί. Που βασίζεται η σημερινή ΤΕΧΝΗ που κάποτε ήταν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ?

Σε καμμια περίπτωση δεν μπλέκουμε την ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ εδω μην τα μπλέκεται.
    Δώστε μας να καταλάβουμε ΠΩΣ λειτουργει η "ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ 2Κ+" και πως συσχετίζεται με την τσέπη μου, με την αγάπη μου, με την ματαιοδοξία μου με με με και πως συσχετίζεται με τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ που επικαλείσθε.
    Δε ζητάμε να μας αποκαλύψει κανεις τα "μυστικά" του φυσικά...

Αν υπάρχει λογική εξήγηση τεκμηριωμένη ορθά τοποθετημένη θα είμαστε ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι, μέχρι τότε ειμαστε ΟΛΟ αυτιά.

Δε προσβάλουμε κανεναν επαγγελματία απλα προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατι είμαστε ΑΝΗΣΥΧΟΙ, ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ τον κόσμο και δεν παμε με την ΜΑΖΑ.

ε...χμ... Παναγιώτη, αν μου επιτρέπεις να σε διορθώσω, τα οικονομικά σου δεν εξαρτώνται από Δία, Κρόνο, αλλά από τον Ερμή, το θεό του εμπορίου.
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

Μπρείτε να μου απαντήσετε τα 3 πράμματα που ρώτησα για να κατανοήσω τι γίνεται; Συμφωνώ ότι η αστρολογία υπάρχει κ είναι τέχνη. Η πραγματική αστρολογία όμως κ όχι ο τσαρλατανισμός, καταλαβαίνετε φαντάζομαι...

Quote Originally Posted by erastros View Post
    ε...χμ... Παναγιώτη, αν μου επιτρέπεις να σε διορθώσω, τα οικονομικά σου δεν εξαρτώνται από Δία, Κρόνο, αλλά από τον Ερμή, το θεό του εμπορίου.
    εμένα εξαρτώνται πάντως απο το αν θα στρώσω τον ........ μου στην δουλειά...

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by Παναγιώτης View Post
    [...]Στο θέμα της αστρολογίας, η αστρολογία είναι μια τέχνη η οποία, απ'ότι λέει, μέσα από την ερμεινεία διάφορων φάσεων κ θέσεων των πλανητών σε σχέση με τους αστερισμούς κάνει προβλέψεις... Εξηγήστε μου σας παρακαλώ πως εγώ που μένω στην Αθήνα με τους γονείς μου θα έχω την ίδια πρόβλεψη με έναν με τα ίδια χαρακτηριστικά (ημερομηνία γέννησης, ώρα, κτλ) με έναν υιο επειχειρηματία στην Κίνα; Πως μπορεί να με επειρεάσει η θέση του ¶ρη που είναι στην Παρθένω ενώ είναι στον Λέωντα; Τα οικονομικά μου πως θα εξαρτηθούν από τον Κρόνο ή τον Δία;Η μόνη περίπτωση που τα ουράνια σώματα μας επειρεάζουν είναι στις εκλήψεις κ στην Πανσέληνο όπου εκεί είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας κ όχι αστρολογίας...

Φιλικά
    Αγαπητέ Παναγιώτη,

γνωρίζοντας απλά τα στοιχειώδη σχετικά με την αστρολογία, θα ήθελα να σου πω το εξής: ακόμα κι αν είχες γεννηθεί την ίδια ημερομηνία και ώρα με τον γιο ενός επιχειρηματία στην Κίνα, αυτό ακριβώς το στοιχείο του τόπου αλλάζει όλα τα δεδομένα, όχι μόνο όσον αφορά την πρόβλεψη, αλλά και τη σκιαγράφηση του προσωπικού σου ωροσκοπίου. Ο τόπος, όπως και ο χρόνος, αλλάζουν αρκετά πράγματα μέσα σε έναν ατομικό χάρτη. Για παράδειγμα δες αυτό: σου παραθέτω τους χάρτες δύο ατόμων που γεννήθηκαν σήμερα, 8/10/2006, ώρα: 9:33 μ.μ., ο ένας όμως στην Αθήνα (χάρτης a) και ο άλλος στο Πεκίνο (χάρτης b).

χάρτης a
    χάρτης b

Αν παρατηρήσεις οι θέσεις όλων των σημείων δεν είναι ίδιες, παρόλο που τα δύο αυτά άτομα γεννήθηκαν την ίδια στιγμή. Ακόμα και η μετακίνηση ενός λεπτού της μοίρας, πόσο μάλλον μιας μοίρας, μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά ως προς την ερμηνεία, γιατί σχηματίζονται άλλες όψεις μεταξύ τους, μπορεί ίσως και κάποια σημεία να μη βρισκονται και στο ίδιο ζώδιο.

Τώρα, ως προς το θέμα της επιρροής, μπορείς να δεις και την μεχρι τώρα συζήτηση που έχει γίνει. Τα οικονομικά σου και τα οικονομικά του καθενός εκφράζονται όχι μόνο από κάποιον πλανήτη, αλλά και από την οικοθεσία, όπως στοιχειοθετείται μετά από παράθεση των στοιχείων ενός ατόμου, αλλά και τις γωνιακές σχέσεις που σχηματίζονται μέσα σε έναν χάρτη, οπως αυτόν που παρέθεσα. Για το θέμα της πρόβλεψης, προσωπικά δεν μπορώ να σε διαφωτίσω γιατί δεν είμαι αστρολόγος, οπότε δεν κατέχω τα προγνωστικά συστηματα που υπάρχουν.

...Πάρτα Παναγιώτη! Πήγαινες γυρεύοντας!!! Καλά να πάθεις. Ερμήνευε χάρτες, τώρα.
    Ααααχ, το φχαριστήθηκα!!!
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

οκ, αφήνουμε το υπέροχο Πεκίνο κ πάμε στην διπλανή πόρτα που μαζί με εμένα γενήθηκε ο γιος του Κόκαλη πχ. Δεν κάνω πόλεμο, απλά προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης

erastos καταλαβαίνω το πειραχτικό ύφος σου, αλλά έτσι ξεχωρίζεται ο τσαρλατανισμός από τους αστρολόγους που συνεχίζουν μια παράδωση από αιώνες π.Χ. Δεν πιστεύω κ ούτε θα πιστέψω στα ζώδια. Απλά θέλω να δω τι σκέφτονται αυτοί που τα πιστεύουν, χωρίς να είναι αυτό κάτι το κακό...

Page 11 of 50 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 21 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)

Tags for this Thread