- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 20
Thread: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
-
30-08-2006, 09:55 PM #11
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
Το χαρακτηριστικό κάθε επιστήμης είναι η εξελιξή της μέσα απο την δια τριβής των θέσεων και απόψεων που μετά επαληθεύονται με έρευνες.
Το παρελθόν παραμένει πάντα να είναι μία αστείρευτη πηγή γνώσεων αλλά δεν θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό, το μέλλον κρύβει πολλέσ εκπλήξεισ και απίστευτους θυσαυρούς, το να παραμείνουμε στο παρελθόν θα είναι η μεγαλύτερη αμαρτία.
Αυτό που χρειάζετε είναι να μπορέσουμε να αφουγκραστούμε το μέλλον και τις ανάγκες της ανθρωπότητας.
Η επιστημονική ανάλυση και τεκμηρίωση θα ήταν τρελλό να δωθεί σε κάποια μόνο ιδρύματα, οι μεγαλύτεροι εξάλλου επιστήμονες και ερευνητές ήταν πάντα έξω απο τις συντεχνίες μερικών που ήθελαν να ικανοποιήσουν το εγώ τους.
Απο το να περιμένουμε να αποφασίσουν οι 'θεοί΄ ασ γίνουμε εμείς απλά αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι απο εμάς απλοί ερευνητές που ψάχνουν την αλήθεια δεν θα περιμένουμε τους άλλους να αποφασίσουν υπάρχουν αστρολόγοι που μπορούν έχουν της γνώσεις και την δυνατότητα να κάνουν της έρευνες τους με αρκετή επιτυχία χωρίς να χρειάζετε να πάρουν το πιστοποιητικό απο κάποιους αυτοχρησμένους ανιδείκευτους ειδικούς.
"Περιμένοντας την αυγή να έρθει μόνο αν μας στο πούν οι άλλοι είναι αφελές και αντιεπιστημονικό, δημιουργεί μία αστρολογία δυσκίνητη και άχρηστη μην μπορώντας να αφούγκραστεί τον άνθρωπο τον οποίο καλείτε να υπηρετήσει.
Η παράδοση είναι εκπληκτική αλλά και πεπερασμένη δεν μπορούμε να είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν η κλασσική φυσική του Νεύτωνα ναι είναι πολύ καλή αλλά και η κβαντομηχανική φέρνει επανάσταση.
Οπωσδήποτε πρίν απο ότιδήποτε πεί κάποιος πρέπει να έχει κάνει μία επιστημονική έρευνα κάτι που εξάλλου ισχυρίστηκα και στο άρθρο μου "Η οδύσσεια των ονομάτων και ο 12ος πλανήτης" αυτό είναι βασικό αλλά όταν υπάρχουν έρευνες που είναι απο αξιόλογους ανθρώπους με πείρα και γνώσεις στο αντικείμενο τότε θα ήταν αφελές να παραμείνουμε στο παρελθόν. Εξάλλου το μέλλον θα μας κρίνει όλους. Μην ξεχνάμε ότι κάθε αστρολόγος παλεύει για ένα μόνο σκοπό την ευτυχία και ολοκλήρωση του ανθρώπου αν μπορούσαμε να χαρίσουμε χαμόγελα και ικανοποίηση τότε ποιος ο λόγος να μείνουμε σε ένα πάρελθόν που ποτέ δεν είμασταν τέλειοι.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
31-08-2006, 10:18 AM #12
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
Ίσως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση...
Στο γυμνάσιο υπήρχε ένας ορισμός της φιλοσοφίας που μου είχε αρέσει ιδιαίτερα. Ο φιλόσοφος ξεκινά από πραγματικά προβλήματα, αποστασιοποιείται από αυτά, καταφεύγει σε έρευνες και θεωρίες, για να ξαναγυρίσει μετά και να εφαρμόσει τα συμπεράσματα του στην πράξη. Όταν δε, αντιμετωπίσει κάποια νέα δεδομένα, που αναιρούν το ως τότε φιλοσοφικό του οικοδόμημα, αποσύρεται προσωρινά, κάνει μερικά βήματα πίσω, αλλάζει οπτική γωνία και αναθεωρεί τα ως τότε συμπεράσματα του, για να δημιουργήσει μία νέα πιο πραγματική θεωρία...
Ό διαλεκτικός ορισμός αυτός της φιλοσοφίας επεκτείνεται και σε άλλους τομείς της ζωής όπου απαιτείται γνώση. Στην επιστήμη, τον εσωτερισμό, την αστρολογία. Όταν προκύπτει κάτι καινούριο που αναστατώνει τις ως τότε παραδοχές μας η πρώτη μας κίνηση δε βλάπτει να είναι μία προσωρινή επιστροφή προς τα πίσω, στα αποδεκτά, τα γενικώς παραδεκτά και τα αυτονόητα. Αρκεί να μη μείνουμε μόνιμα εκει, να προχωρήσουμε σε νέες θεωρίες και σε νέες πρωτοβουλίες. Η διαλεκτική προσέγγιση της ζωής καταφέρνει και συνθέτει όλες τις απόψεις, τόσο αυτές που αναζητούν τη σιγουριά του κύρους όσο κι εκείνες που αναζητούν την ελευθερία της έρευνας...
Με εκτίμηση,
Β.ΠαπαδολιάςΓια βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
04-09-2006, 03:38 PM #13
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
Όμορφαααα!!!:sad2: Είμαστε που είμαστε οι πιο.... "συμπαθείς" του ζωδιακού οι Δίδυμοι όπως έχω καταλάβει,
θα μας βάλουν και κυβερνήτη κανέναν Εωσφόρο (που επίσης μας συμπαθεί
αν κατάλαβα καλά) και θα αυξηθούν οι ... συμπάθειες!!!
Ήταν να μη γυρίσω από την άδεια, αφού γύρισα καλά να πάθω.....!!!
-
04-09-2006, 05:56 PM #14
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
Μια χαρα συμπαθειες εχουν οι διδυμοι...
Εσεις θα εχετε τον Κερατοσφορω και εμεις τον Χαροντουλη
-
05-09-2006, 11:24 PM #15
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
Εμενα τωρα ολα αυτα γιατι μου φαινονται κινεζικα ???? νιωθω εντελως ασχετη.Μπορω να πω πως εχω πανικοβλιθει με αυτους τους εωσφορους και τις δημητρες που αν καταλαβα καλα θα επηρεασουν καποια ζωδια...Ευχομαι να μην ειναι στον ερμο τον σκορπιο... γιατι οσες αντοχες και να εχει ε !καποια στιγμη ,ζωδιο ειναι και αυτο, μπορει να λυγισει. Το μονο που δεν θα ηθελα σαν σκορπιος ειναι να λυγισω βρε παιδια.... το αποφευγω αυτο απο τη στιγμη που γεννηθηκα.. και ειναι και ο μοναδικος μου φοβος!!!!!!
-
09-09-2006, 05:16 PM #16
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
ωραια εωσφορος στον ωροσκοπο και χαροντουλης στον ηλιο...που να παω να κρυφτω...Αλλου να πανε δε τους θελουμε εχουμε αρκετους τετοιου ακολουθους εμεις οι σκορπιοι.Τιποτα σε πλανητη ευτυχουλη ή καλουλη παρακαλω...
οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
13-09-2006, 07:35 PM #17
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αυτό που ονομάζουμε στην Αστρολογία ως Εωσφόρο δεν έχει καμμία σχέση με τον άρχοντα του σκότους της Χριστιανικής πραγματικότητας, μπορεί εν μέρη να έχει κάποια στοιχεία αλλά κυρίως αναφερόμαστε στο αρχαίο Νόημα του Εωσφόρου που τότε ονόμαζαν την Ίδια την Αφροδίτη αλλά και σε άλλες μυθολογικές πηγές που δεν συνδέονται και τόσο με τον Σατανά. Εξάλλου ή μετατροπή του Εωσφόρου στον χριστιανισμό ώς άρχοντα του σκότους έγινε επειδή ακριβώς η Χριστιανική πραγματικότητα εκείνη την εποχή στην Δύναμη της Αφροδίτης είδε το αχαλίνωτο Sex και τα ασταμάτητα όργια που έφερναν την πτώση της Σάρκας. Σε συνδυασμό με την κληρονομιά της Ιουδαικής του πραγματικότητας που πάντα δεν αποδεχόταν το σώμα ώς κάτι ιερό αλλά κάτι άξιο ντροπής τελικά φτάσαμε να μιλάμε για τον Εωσφόρο δαίμονα. Βεβαίως στον μεσαίωνα διάφοροι "περίεργοι" με την μεγάλη φαντασία τους εβγαλαν και ύμνους στον άρχοντα του σκότους αλλά οι περισσότεροι απο αυτούς αυτή την εποχή θα είχαν κλειστεί σε κάποια ειδική αίθουσα μιας ψυχιατρικής κλινικής.
[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
24-09-2006, 06:30 PM #18
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
'Eχω μια άποψη πολύ πρακτική σχετικά με τους κυβερνήτες πλανήτες και
τα ζώδια. Κάθε τόσο θα προκύπτουν αστρονομικές ανακαλύψεις και
αναθεωρήσεις παλιότερων απόψεων στην επιστημονική κοινότητα. 'Ετσι,
αν χθες ο Πλούτων ήταν πλανήτης, αύριο μπορεί να μην είναι, και κάθε τόσο
να ανακαλύπτεται και ένας αστεροειδής ή κάτι άλλο. 'Ενα από τα αξιώματά
μου είναι να παρακολουθούμε μεν τις αστρονομικές ανακαλύψεις, αλλά να
μην εξαρτόμαστε τόσο πολύ από αυτές προσπαθώντας κάθε τόσο να
αναιρούμε αυτά που λέγαμε για χρόνια. Ο πλανήτης και το ζώδιο είναι πάνω
απ'όλα αρχέτυπο και σύμβολο. Κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι ο Πλούτων
επειδή δεν θεωρείται τώρα πια πλανήτης παύει να είναι το σύμβολο του
Σκορπιού. Τί διδάσκει η εμπειρία στην Αστρολογία, αυτό μετρά, κι όχι
τι θα λένε κάθε 10 χρόνια οι αστρονόμοι. Το θέμα των κυβερνητών
των ζωδίων από την άλλη έχει υπερτιμηθεί κατά την ταπεινή μου γνώμη που
δεν είναι μόνο δική μου. Οπωσδήποτε το Ceres πρέπει να πάει κάπου να
κολλήσει σαν κυβερνήτης ? Δεν νομίζω.
Σημασία έχει να κατανοήσουμε τον συμβολισμό του Ceres και όχι τόσο
να το ''κολλήσουμε'' ντε και καλά σε ένα ζώδιο. Τέλος πάντων θα μπορούσαμε
να γράφουμε σελίδες, αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Το Ceres
αναλύεται ωραιότατα στο βιβλίο της Demetra George ''Αστεροειδείς -
οι Θεές'' όπου μαζί με τους υπόλοιπους 3 αστεροειδείς, Παλλάδα, Εστία
και 'Ηρα μας βοηθούν να κατανοήσουμε κυρίως την Γυναίκα. Σε έναν
κύκλο η Demetra George έχει τοποθετήσει στο κέντρο την Αφροδίτη,
και στις 4 άκρες του κύκλου την το Ceres, την Pallas,το Juno και την Vesta.
Στο Μεσουράνημα η Παλλάδα, στον Ωροσκόπο η Εστία, στον 7ο η 'Ηρα
και στον 4ο η Δήμητρα.
Ο κάθε ένας από αυτούς τους αστεροειδείς περιγράφει πολύ χοντρικά τα
εξής : Vesta = η γυναίκα παρθένα. Ceres = η γυναίκα μάνα. Pallas =
η γυναίκα κόρη, Juno = η γυναίκα σύζυγος. Υπάρχουν και πάρα πολλές
επιπλέον ιδιότητες του κάθε αστεροειδή, αλλά πείτε μου, γιατί στ'αλήθεια
σας νοιάζει να αλλάξουν οι κυβερνήτες πλανήτες όπως τους ξέραμε ?
Η ουσία δεν αλλάζει, ο Πλούτων θα ναι πάντα αυτό που ήταν και θα
συμβολίζει αυτά που συμβόλιζε. Ο κύκλος του προσδιορισμού των
κυβερνητών πιστεύω έχει κλείσει, οι αστεροειδείς απλά μας δίνουν επιπρόσθετα στοιχεία. Ο Χείρων είναι γνωστό τοις πάσι στην διεθνή αστρολογική κοινότητα ότι είναι σαφώς της Παρθένου και για την Εστία
υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι είναι συγκυβερνήτης του Ζυγού.
-
27-09-2006, 12:25 PM #19
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
Αγαπητέ Jimmy το πρόβλημα είναι ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά τα ονόματα ότι ισχύουν μόνο και μόνο επειδή όπως λένε κάποιοι είναι θέμα συγχρονικότητας; Μην ξεχνάμε ότι αρχικά ο Ουρανός λεγόταν Γεώργιος απο τον γνωστό βασιλιά. Οπωσδήποτε η αστρολογία δεν γίνεται να αλλάζει κάθε φορά αλλά πρέπει να ακολουθούμε την αστρονομία και να προσπαθούμε όσο το δυνατόν εν μέρη να μπορούμε να τους κατανοούμε μιας και αυτοί δεν πιστεύουν ότι είναι αναγκαίο αλλιώς η αστρολογία δεν θα γίνει τίποτα άλλο απο μία κοσμική τράπουλα όπου ο καθένας βάζει στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο σύμβολο - αρχέτυπο σε ένα πλανήτη και τελικά η δουλειά του αστρολόγου από ένα ταρωμάντη η καφετζού δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά. Μόνο που εγώ προσωπικά και πολλοί άλλοι αστρολόγοι δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τον παραπάνω χαρακτηρισμό.
Η αστρολογία είναι πράγματι μία συμβολική γλώσσα η οποία όπως είχε πεί και ο Dane Rudyar είναι η άλγεβρα της ζωής. Όμως, όπως και η άλγεβρα, πρέπει να έχει επιτυχής εφαρμογή στον κόσμο της ύλης και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την επαλήθευση των δεδομένων. Πρέπει δηλαδή να φύγουμε απο την ψευδή ασφάλεια της συγχρονικότητας των αρχετύπων γιατί σε θεωρητικό πλαίσιο μπορεί να ακούγεται μαγικό αλλά στην ουσία ο συμβουλευόμενος την αστρολογία άμα του πεις αυτή τη θεωρία το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να χάσει την εμπιστοσύνη του και αυτό γιατί στερείται φιλοσοφικής, μαθηματικής και πρακτικής βάσεως.
Τέλος θα πρέπει να μιλήσουμε και για τον μηχανισμό Placebo ο οποίος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για της σύγχρονες έρευνες της επιστήμης ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας ακριβώς επειδή ο άνθρωπος πράγματι πολλές φορές βγάζει τα συμπεράσματα αυτά ακριβώς που θέλει να δει και τα επηρεάζει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε τελικά να παραποιήσει τα στοιχεία. Οποιοδήποτε λοιπόν βιβλίο το οποίο βασίζεται για την ανάλυση των πλανητοειδών στην θεωρία της συγχρονικότητας ουσιαστικά στερείται επιστημονικής πραγματικότητας γιατί η συγχρονικότητα είναι ένα ζήτημα θρησκευτικής και κοσμολογικής πίστεως η οποία στερεί απο τον άνθρωπο την καθαρή και ουδέτερη κατανόηση των παγκοσμίων ρυθμών και αντιστοιχιών.
Τέλος να σημειώσουμε ότι επειδή ακριβώς η αστρολογία πραγματεύεται φαινόμενα που ως επι το πλείστον μεταβάλλονται στο χρόνο όπως ακριβώς και η ανθρώπινη κοινωνία ουσιαστικά δεν σημαίνει ότι κάτι το οποίο λειτουργούσε πολύ καλά με ένα συγκεκριμένο τρόπο στο παρελθόν μπορεί να συνεχίζει με αυτό τον τρόπο.
Γι' αυτό ακριβώς το λόγο και πάντα φωνάζουμε πως πρέπει ο αστρολόγος να μπορεί να κατανοεί σε ένα ευρύτερο επίπεδο τα κοινωνιολογικά φαινόμενα και τις αντιδράσεις τους ανα το χρόνο γιατί ειδάλλως με την εξέλιξη των κοινωνικών δεδομένων θα χειρίζετε μία αστρολογία που δεν θα έχει αντίκρυσμα στο μέλλον. Για να το θέσουμε πιο απλά επειδή ο Κρόνος αυτή την περίοδο της ανθρώπινης εξελιξης εκφράζετε πολλές φορές σε πρακτικό επίπεδο με προβλήματα με τον πατέρα αυτό δεν το καθιστά σίγουρο ότι αυτό θα παραμείνει στους επόμενους αιώνες η και χρόνια. Γι' αυτό εξάλλου και η θεωρία των αρχετύπων από μόνη της δεν μπορεί να σταθεί διότι απο την ίδια την πλευρά του ο Γιούνγκ μιλούσε για αρχετυπικές εικόνες οι οποίες έρχονται απο το μακρύ παρελθόν αλλά ξεχνάμε ότι αυτές δεν είναι πρό δημιουργίας ανθρώπου άρα και πάλι τα αρχέτυπα υπόκεινται στον κοινωνιολογικό έλεγχο για την ανα εποχή έκφραση τους.
Ελπίζω να μην σας κούρασα
Ευχαριστώ για την προσοχή σας[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
03-10-2006, 12:47 AM #20
Re: Η Ceres έγινε πλανήτης και..
Δεν είναι ούτε θα γίνει ποτέ αποδεκτή η Αστρολογία αν δεχτούμε ότι πρόκειται για πραγματικές επιρροές από μακρυνούς πλανήτες. 'Αποψή μου είναι ότι είναι κυρίως - αλλά όχι μόνο - καθαρά θέμα αρχέτυπων και συγχρονικότητας ή οτιδήποτε άλλο εκτός από κοσμικές - πλανητικές επιρροές. Κάπου στο site σας έχει γραφτεί για το ζήτημα των ίσων οίκων αν πρόσεξα καλά. Μια από τις σωστές απαντήσεις που με βρήκε σύμφωνο είναι ότι το μόνο λογικό σύστημα είναι αυτό των 'Ισων οίκων, και η εξήγηση που δώθηκε από ένα μέλος ήταν ότι επιλέγει τους ίσους οίκους επειδή οι οίκοι με λίγα λόγια δεν είναι πραγματικοί αλλά συμβολικοι - αρχετυπικοί οπότε πρέπει να'ναι ίσοι όπως ίσα είναι και τα ζώδια. Την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Με την ίδια λογική και οι αστεροειδείς, και οι πλανήτες, και τα ζώδια είναι αρχετυπικά, καμμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα κι όμως το παράδοξο είναι ότι όλα δουλεύουν ρολόι στο σύμπαν και επιδρούν καθοριστικά στις ζωές μας. Το τι κάνει όλα αυτά να λειτουργούν και να προκαλούν γεγονότα στη γη, νομίζω κανείς αυτή την στιγμή δεν μπορεί να το απαντήσει με την λογική και με αστρονομικά δεδομένα. Οι απαντήσεις για τη βάση της αστρολογικής πραγματικότητας βρίσκονται μόνο στον εσωτερισμό κατά την γνώμη μου. Πραγματικές επιρροές υπάρχουν σύμφωνα με την επιστήμη κυρίως από τον 'Ήλιο και τη Σελήνη, άρα με την λογική δεν αρκούν οι επιστημονικές εξηγήσεις για να μας πουν για ποιό λόγο η Αστρολογία λειτουργεί με τόση ακρίβεια, και πρέπει να αναζητήσουμε κάτι άλλο πολύ πιο μεταφυσικό και υπερβατικό για να την τεκμηριώσουμε. Η στατιστική βοηθάει αλλά δεν πείθει κανέναν από την αστρονομική κοινότητα γιατί οι αστρολόγοι λένε στα στρογγυλά τραπέζια ότι μακρυνές ακτίνες φτάνουν από τον Πλούτωνα στην γη κι αυτό όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια. Φαινόμενα όπως ηλιακές κηλίδες, εκλείψεις κλπ, ναι μεν είναι αληθινά και η επίδρασή τους στην γη είναι αποδεκτή ακόμα και από αστρονόμους αλλά δεν αρκούν κι αυτά για να εξηγηθεί με την λογική γιατί όταν ο Δίας μπαίνει στην ακμή του τάδε οίκου φέρνει αυτό και στην ακμή του άλλου το άλλο.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright © 2025 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.