- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 81 to 90 of 128
Thread: ΠΡΟΟΔΟΣ
-
15-03-2013, 05:18 PM #81
Re: Προοδευμένη αφροδίτη
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία προοπτική πραγματικότητας, θα φέρω την αστρολογική συνθήκη στην πράξη.
Ο χάρτης στον οποίο αναφέρομαι, έχει μια σύνοδο προοδευτικής Σελήνης \τράνζιτ Κρόνου, στον 5ο οίκο της γυναίκας στην οποία αναφέρομαι. Στον γενέθλιο χάρτη της η Σελήνη κυβερνά ωροσκόπο και ο Κρόνος 7ο.
Η κοπέλα αυτή, βρίσκεται σε σχέση με έναν άντρα που έχει ένα υιοθετημένο, 4χρονο κοριτσάκι, του οποίου η θετή μητέρα πέθανε πριν ένα χρόνο(δυο φορές ορφανό!). Η κοπέλα λοιπόν, καλείται να αναλάβει έναν ρόλο μητέρας και να βρει τις ισορροπίες της μεταξύ της προσωπικής της σχέσης και του δύσκολου ρόλου που αναλαμβάνει.
Η χρόνια πορεία του τράνζιτ Κρόνου και της προοδευτικής Σελήνης στον 5ο οίκο της, δείχνουν ξεκάθαρα αυτό συμβαίνει στη ζωή της. Συμφωνώ με την άποψη της κυρίας Μόζορα, ότι δεν μπορεί να το εκλάβουμε σαν μία μόνιμη σύνοδο, συμφωνώ όμως και με τον Δημήτρη, γιατί από μόνο της η συγκυρία της συμπόρευσης σημαίνει κάτι, αλλά εκφάνσεις και εκφράσεις των συνθηκών θα έχουμε τις περιόδους της ακριβούς συνόδου (όπως και είχαμε μέχρι τώρα).
Αυτά τα λίγα από μένα, την πτωχή πλην τίμια αστρολογίζουσα, ας μιλήσετε οι επαΐοντες.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
15-03-2013, 05:26 PM #82
Κοραλλία, όπως έχω προσπαθήσει να εξηγήσω η προοδευμένη Σελήνη και ο transit Κρόνος έχουν περίπου την ίδια μέση ταχύτητα. Γι’ αυτό μετακινούνται σχεδόν μαζί από ζώδιο σε ζώδιο. Συνεπώς, ή θα σχηματίσουν όψεις που θα επαναλαμβάνονται για χρόνια και δεκαετίες ή δεν θα σχηματίσουν καθόλου όψεις, επίσης για χρόνια και δεκαετίες. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείς, υπάρχουν μεγάλα διαστήματα στη ζωή όλων μας, όπου δεν έχουμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος.
Δεν καταλαβαίνω γιατί παραθέτεις τη λίστα με τις θέσεις τους κάθε πρώτη του μήνα. Εγώ δεν υποστήριξα ποτέ ότι οι πλανήτες είναι μονίμως σε επαφή. Είπα από την αρχή ότι υπάρχουν διαλείμματα στην όψη τους. Αλλά όταν δύο πλανήτες μετακινούνται μαζί στο ίδιο ζώδιο ή σε απέναντι ζώδια και σχηματίζουν όψη ακριβείας 1,2 ή 3 φορές τον χρόνο και αυτό διαρκεί για χρόνια και δεκαετίες, αυτό είναι μια όψη διαρκείας, είτε μας αρέσει είτε όχι.
Όταν λέμε ότι Ουρανός και Πλούτωνας είναι σε τετράγωνο την περίοδο 2012 –2015 τι εννοούμε; Μήπως ότι όλο αυτό το διάστημα το τετράγωνο τους είναι ακριβείας ή έστω εντός ανοχής; Όχι βέβαια και το ξέρεις πολύ καλά. Ωστόσο βρίσκονται σε ένα τετράγωνο που διαρκεί αυτά τα 4 χρόνια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και μ’ ένα τετράγωνο προοδευμένης Σελήνης με transit Κρόνου. Μόνο που διαρκεί περισσότερο.
ΥΓ. Πάντως στην αρχή έδινες 1 μοίρα ανοχή. Τώρα θέλεις να είναι ακριβείας. Δεν στο κρύβω ότι συνεχώς με εντυπωσιάζεις.
-
15-03-2013, 05:27 PM #83
Κάτια, δεν καταλαβαίνω που την είδες την απαξίωση. Ελπίζω να το λες για πλάκα. Έχω γράψει τέσσερα ποστ για το θέμα αυτό και όπως βλέπεις προσπαθώ να εξηγήσω τα αυτονόητα, αφού ούτε σ’ αυτά δεν συμφωνούμε.
-
15-03-2013, 05:57 PM #84
Ελπίζω κάποτε να συμφωνήσετε γιατί τα μέλη (και δεν μιλώ για τα «δικτυωμένα» μέλη) , αλλά για ανθρώπους σαν εμένα και πολλούς άλλους που προσπάθησαν ή προσπαθούν να μάθουν αστρολογία και διαβάζουν, παρακολουθούν συζητήσεις, αγοράζουν βιβλία, μελετούν και αφιερώνουν προσωπικό χρόνο από τη ζωή τους, δεν ωφελούνται από τέτοιου είδους διαγωνισμούς ακαμψίας.
Να βράσω τους κανόνες και να πιω το ζουμί τους όταν η πράξη μου λέει άλλα και μου τα λέει ξανά και ξανά και ξανά…
Ποιο το όφελος να ανοίξουμε μια αντιπαράθεση για την ανοχή στην εν λόγω όψη ή να προσπαθήσουμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο;
Προσωπικά, όταν είδα αυτή τη σχέση, έψαξα στο αρχείο μου να βρω ποιος άλλος\άλλοι από όσους είχα καταχωρημένους είχε κάτι αντίστοιχο και κάθισα να μελετήσω την πορεία (γνωρίζοντας την ζωή τους και μιλώντας μαζί τους ) για να δω πως λειτούργησε και τι έγινε στη ζωή τους. ΔΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος να μάθεις, όσες αράδες αστρολογικής γνώσης κι αν βάλεις στο κεφάλι σου! Από ένα σημείο και μετά δεν σε βοηθούν να κατανοήσεις. Είναι απλώς τα κλειδιά για να μπεις στο όχημα.
Η διαπίστωση ήταν ότι πολλά περιστατικά δεν έγιναν στην σύνοδο ακριβείας , αλλά και με ανοχή 2ο μοιρών , με ενεργοποίηση όμως της προηγούμενης συνόδου ακριβείας , από άλλη διέλευση.
Δεν βρίσκω κανένα λόγο λοιπόν για περαιτέρω συζητήσεις. ΔΕΝ μπορώ να αγνοήσω την συμπόρευση της πλανητικής σχέσης, είτε είναι , είτε δεν είναι σε σύνοδο ακριβείας , όπως ΔΕΝ μπορώ να κρατήσω έναν κανόνα σαν φυλαχτό , όταν η πράξη μου λέει άλλα.
Ο κόσμος της αστρολογίας είναι γεμάτος ασάφειες και διαφορετικές απόψεις. Ακόμα και αντιφάσεις. Προτείνω στα μέλη να μελετάνε και να βγάζουν την προσωπική τους άποψη, στην πράξη!« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
15-03-2013, 06:34 PM #85
Ίσως να φταίει που η προοδευμένη Σελήνη μου μπήκε στον Κριό και είναι σε τετράγωνο με το γενέθλιο Άρη. Ευτυχώς που οι όψεις της πρ. Σελήνης με τους γενέθλιους πλανήτες διαρκούν κάπου δύο μήνες και σχηματίζονται ξανά μετά από 28 χρόνια.
ΥΓ1. Πιστεύω να με αντέξετε για κάνα μήνα ακόμα, έτσι;
ΥΓ2. Πάντως με την Κοραλλία μόνο για την ανοχή δεν διαφωνήσαμε.
-
15-03-2013, 06:42 PM #86
ΥΓ. Πάντως στην αρχή έδινες 1 μοίρα ανοχή. Τώρα θέλεις να είναι ακριβείας. Δεν στο κρύβω ότι συνεχώς με εντυπωσιάζεις.Θα με τρελάνεις? Πως το βλέπεις; Κανόνισε γιατί η προοδευτική μου Σελήνη κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο. Οι αυθόρμητες καλοσύνες δεν είναι το φόρτε μου για 2 μήνες ακόμα….
ΥΓ: Σκέψου λοιπόν εμένα που έχω το γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης \Άρη … Και τον Κρόνο σου καρφί , απέναντι από την Σελήνη μου! Ε μα το χρειαζόσουν!« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
15-03-2013, 07:10 PM #87
Εννοούσα ότι συμφωνώ με τη 1 μοίρα ανοχή που τουλάχιστον αρχικά ανάφερε η Κοραλλία.
ΥΓ1. Υπάρχουν οι ανίατες αρρώστιες και οι παροδικές. Η δική μου φαίνεται να είναι από τις παροδικές αλλά κάτι μου λέει ότι μου ΄χει μείνει κάποιο μόνιμο κουσούρι από το παρελθόν.
ΥΓ2. Το ξέρω ότι με αυθόρμητες καλοσύνες δεν έχω τύχη απέναντί σου. Η παράκληση απευθυνόταν στους υπόλοιπους (παρεμπιπτόντως, στους υπόλοιπους απευθυνόταν και οι επεξηγήσεις μου για την ταχύτητα Κρόνου και Σελήνης).
ΥΓ3. Άντε, καλό τριήμερο να ΄χουμε.
-
16-03-2013, 08:52 AM #88
ΚαλημέραΈχω μια απορία σχετικά με τις ακμές του ηλιακού τόξου.Στο τόξο η ακμή του 2ου/8ου (27,27παρθένου-ιχθύς)είναι σε τετράγωνο με γενέθλιο ποσειδώνα στον 5ο (26,54τοξοτη).
Στο γενέθλιο η ακμή 2ου/8ου (29,ο1 λέοντα-υδροχόου) είναι σε τρίγωνο με τον ποσειδώνα.
Τι θα ενεργοποιηθεί;Το τρίγωνο του γενεθλίου η το τετράγωνο τόξου.;
Ευχαριστώ!
-
16-03-2013, 10:18 AM #89
Μελένια καλημέρα. Παίρνω την πρωτοβουλία να απαντήσω και αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσουν η κα Μόζορα που μας φιλοξενεί στο άρθρο της και οι υπολόποι που σίγουρα γνωρίζουν πολύ περισσότερα
Η όψη τετραγώνου ενεργοποιείται αλλά εφόσον υπάρχει γενέθλιο τρίγωνο απλά η ισχύς του θα είναι μικρότερη. Δηλαδή δεν θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο σαν γεγονός. Σα΄φως όμως θα το εισπράξεις με αρνητικό γεγονός ή γεγονότα ανάλογα της φύσης που σηματοδοτούν οι οίκοι που εμπλέκονται με τρόπο των πλανητών που συμμετέχουν δλδ του Ποσειδώνα. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τι όψεις έχει ο Ποσειδώνας σου για να βγάλεις ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα όπως και εάν υπάρχουν άλλες όψεις των ακμών που σε ενδιαφέρουν.(στο γενέθλιο σου πρωτίστως και μετά στο τόξο) Ελπίζω να βοήθησαVictory
-
16-03-2013, 12:08 PM #90
Δημήτρη,
δεν είπα άλλα στην αρχή και άλλα μετά για την ανοχή των όψεων αυτών, απλώς άλλα λέω εγώ και άλλα καταλαβαίνεις εσύ. Φυσικά αν είχες δουλέψει ποτέ σου σωστά και μεθοδικά προοδευτικούς χάρτες θα είχες καταλάβει αμέσως τι λέω και δεν θα νόμιζες ότι άλλαξα κάτι σ' αυτά που είπα. Είναι φυσικό λοιπόν να "σε εντυπωσιάζω".
Είναι διαφορετική η λειτουργία της όψης δυο βαριών τράνζιτς, όπως ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, και διαφορετική η λειτουργία της όψης ενός τράνζιτ με την προοδευτική Σελήνη. Θεωρώ τουλάχιστο υπερβολή να λες σε κάποιο "α, αυτή η όψη θα σου κρατήσει 25 χρόνια με κάποια διαλείμματα". Χωρίς να καθορίσεις ανοχές της όψης, χωρίς να βάλεις χρονικά πλαίσια μέσα στις ανοχές αυτές και χωρίς να εξετάσεις στις περιόδους των ανοχών το σύνολο των προγνωστικών συστημάτων δεν έχει κανένα νόημα να λες κάτι τέτοιο. Εδώ είναι η σημασία της μεθοδικής δουλειάς. Λέγοντας σε κάποιο πως οι όψεις αυτές θα κρατήσουν δεκαετίες έτσι γενικά μάλλον ζημιά κάνεις σε ψυχολογικό επίπεδο και εντελώς άσκοπα.
Κάτια,
χτες το πρωί σε ποστ σου μας είπες ότι πρώτη φορά το είδες αυτό σε χάρτη να συμβαίνει και μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας μας είπες ότι έβγαλες από το αρχείο σου μερικούς χάρτες, μίλησες με μερικά άτομα και... ορίστε η προσωπική σου άποψη. Αυτό είναι τσαπατσουλιά, δεν είναι αστρολογία. Αυτό στο έχω ξαναπεί και με έβρισες. Δεν πειράζει, στο ξαναλέω και αν θέλεις βρίσε με πάλι. Και δεν στο ξαναλέω επειδή με ενδιαφέρει το πώς εσύ διαμορφώνεις τις προσωπικές σου απόψεις στην αστρολογία αλλά γιατί στο ποστ σου προτείνεις στα μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου.
Για να βγάλει κάποιος ένα σοβαρό και αξιόπιστο συμπέρασμα για ένα αστρολογικό φαινόμενο δεν αρκεί η δουλειά μιας μέρας, μιας βδομάδας ή ενός μήνα ούτε τρεις ή πέντε ή δέκα χάρτες. Χρειάζεται πολλή δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε πάααρα πολλούς χάρτες.
Στον χάρτη της κοπέλας που αναφέρεις, απ' ότι λες ο τράνζιτ Κρόνος είναι στον 5ο οίκο της. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα ζήσει εμπειρίες 5ου οίκου που θα περιλαμβάνουν κρόνιες έννοιες, όπως η ευθύνη, οι περιορισμοί κ.λπ. Ταυτόχρονα, η παρουσία της πρ. Σελήνης στον 5ο οίκο της δείχνει το ίδιο πράγμα, ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα βιώνει εμπειρίες 5ου οίκου ανάλογες και με την συνολική εικόνα των προγνωστικών της. Αυτά θα ίσχυαν ακόμα κι αν η προοδευτική Σελήνη δεν έκανε καθόλου όψη με τον τράνζιτ Κρόνο και ακόμα κι αν δεν συμπορεύονταν για ένα διάστημα. Γι' αυτό τον λόγο, προσωπικά δεν θα περιλάμβανα τον συγκεκριμένο χάρτη στην έρευνα μου γιατί θα μπορούσε να με οδηγήσει σε παραπλανητικά συμπεράσματα σε σχέση με την λειτουργία και την διάρκεια της όψης του τράνζιτ Κρόνου με την προοδευτική Σελήνη.Last edited by Κοραλλία Μόζορα; 16-03-2013 at 12:13 PM.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.