s
Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 11 to 20 of 77
  1. #11

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη, αυτά δεν αφορούν τον κόσμο, αλλά μιας και διάβασα και έχω 5 πράγματα να πω θα μιλήσω κ γω! (χεχε).

    Τώρα αυτά αφορούν όλους τους κλάδους που δεν πληρώνονται όχι μόνο τους αστρολόγους, οι οποίοι γνώριζαν ανέκαθεν ότι η αστρολογία δεν είναι ακριβώς τζόκερ.... ούτε καν δουλειά που εξασφαλίζει μεροκάματο (όπως ίσως σε άλλες πιο ανεπτυγμένες χώρες).

    Τουτέστιν δεν αφορά κανέναν εάν οι αστρολόγοι πληρώνονται ή όχι παρά μόνο τους ίδιους τους αστρολόγους. Με αυτό δε θέλω να φανώ ανάλγητη ούτε να πω ελαφρά τη καρδία 'αλλάξτε επάγγελμα' γιατί απλούστατα δεν είναι αυτός ο στόχος μου (όλοι είναι χρήσιμοι στην κοινωνία) . Ίσως αυτό θα έπρεπε να συζητηθεί ιδιωτικά μεταξύ αστρολόγων οι οποίοι θα βρούνε μία λύση ως συνάδελφοι τρόπον τινά, αφενός μεν να βγάλουνε και τίποτα αφετέρου να κρατήσουνε το πολυπόθητο επίπεδο.

    Η αστρολογία ήταν κ θα είναι ένα ταμπού για τους περισσότερους και νομίζω εδώ ο έχων τη γνώση πρέπει να διαλέγει αυτόν που θέλει και μπορεί να τον ακούσει. Επίσης δεν είναι το ζητούμενο όταν μπαίνεις στο κομμωτήριο να ξέρουν όλοι κ να σε ρωτάνε ' οι έχοντες τον 5ο οίκο στον τοξότη τώρα πως πάνε??? η σχέση είναι αληθινή και παραμυθένια ή φούμαρα λόγω Ποσειδώνα ???' Διότι ούτε κ εγώ θέλω ο γιατρός μου να μου διδάξει ιατρική , θέλω να μου λύσει το πρόβλημα. Για μένα , για τους αμύητους αρκεί ένα ' τάσεις είναι' και τελείωσε. Εάν η πρόβλεψη βγει σωστή ο πελάτης θα ξανάρθει, δεν είναι απαραίτητο να τον διδάξουμε αστρολογία... ή που μπορεί να μας βοηθήσει... αφού αυτός έχει την ερώτηση , να τον πείσουμε να κάνει εσωτερική διαδρομή μέσω της αστρολογίας είναι .... άστοχο. Και να μου επιτρέψεις εδώ,... θεωρώ ότι πολύ λίγοι έχουν τα εφόδια για κάτι τέτοιο.....


    Αυτός που Τίνα μου απευθύνεται σε έναν αστρολόγο ξέρει το θέμα που τον απασχολεί κ είναι στο χέρι σου εάν θα τον δεχτείς. Εάν βαριέσαι να ψάχνεις μόνο τα ερωτικά κ θέλεις και πιο βαθιά πράγματα θα κάνεις έρευνα. Πάντως οι θεμελιώδεις οίκοι κατά την αστρολογία 4 είναι , όχι 13. Και θέματα είναι η ταυτότητα (εγώ) , οι σχέσεις, επαγγελματικά, οικογένεια (και η επίτευξή της θα πω εδώ...). Κλείσαμε.

    Ο Σωκράτης απλά ίσως να θέλει να απευθυνθεί στους αστρολόγους όχι γιατί τους δίνει μερίδιο ευθύνης (πιστεύω δεν υπήρχε δόση κριτικής προς κανέναν παρά μόνο συμπεράσματα) αλλά γιατί εκεί είναι το θέμα... εσύ από ότι κατάλαβα δίνεις την ευθύνη στους αναγνώστες ... λάθος. Ξέρεις γιατί??? Γιατί οι μη γνωρίζοντες έχουν κάθε δικαίωμα να μην γνωρίζουν παρά μόνο να πάρουν μερικές απαντήσεις. Δε θα έπρεπε να σε προσβάλει η αμάθεια ούτε να απορείς. Δικό σου θέμα (του επαγγελματία ) πως θα το χειριστεί. Και εδώ δεν υπάρχει καλά καλά ακαδημία Αστρολογίας, για ποια ενότητα μιλάς ή περιμένεις?? Εννοώ ενιαία συμπεριφορά από τους αστρολόγους...αφού αμάν κάνατε να ιδρύσετε έναν σύνδεσμο να γίνει ένα φεστιβάλ .. Αυτά λύνονται μόνο όταν υπάρχει φορέας συνεννόηση και φυσικά σχολή αναγνωρισμένη.

    Σχολή δεν υπάρχει καλώς ή κακώς και ίσως να μην υπάρξει διότι έχοντας κ εγώ ένα χόμπυ που είναι πάθος , ως φοιτήτρια κ τώρα ακόμα είχαμε στην επαρχιακή πόλη άκουσον άκουσον 2 ομάδες!! Λες κ ήμαστε εκατομμύρια! Απίστευτο!! Με όλο το σεβασμό, ούτε κ η κοινωνία έχει την απαιτούμενη παιδεία αλλά ούτε κ η αστρολογική κοινότητα. Όχι σαν μονάδες φυσικά (υπάρχουν εξαίρετες) αλλά σαν κοινότητα. Δεν μπορείς να αλλάξεις εσύ τις προσμονές του κόσμου από την αστρολογία, μόνο σε μαζικό επίπεδο θα γινόταν αυτό. Και απορώ γιατί παίρνεις στα σοβαρά τις δηλώσεις από αυτές τις κοπέλες.. Αφού εσύ ξέρεις! Όσο για τον επιχειρηματία, να γνωρίζεις ότι σε όλα τα επαγγέλματα γίνονται παραχωρήσεις δυστυχώς....

    Επίσης τι μανία με το καρμικό ταίρι πια??? Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση? Πόσο πολύ τα ενσωματώνεις αυτά και πόσο δεν έχεις αποστασιοποιηθεί ... Ε αφού το θέλει καρμικό! Γράψε εσύ για ταίρια γενικά στην τελική! Γράψε για οικονομικά....αυτήν την εποχή θα έχουν ζήτηση! Γράψε για αλλαγή χώρας ... πιασάρικα θέματα πάντα υπάρχουν κ δε χρειάζεται να ρίξεις την ποιότητα. Το θέμα δεν είναι ο τίτλος Τίνα μου αλλά το περιεχόμενο.

    Καλή τύχη σε αυτή σου την αναζήτηση αλλά όταν θυμώνεις με τους αμαθείς ή ημιμαθείς δεν καταλήγεις πουθενά... ειλικρινά το θεωρώ στρατηγικό λάθος και δε θα σου λύσει τα θέματα που θες...

  2. #12
    Join Date
    May 2008
    Όνομα:
    Τίνα
    Location
    Πειραιάς
    Posts
    2,022

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    Χρυσάνθη νομίζω πως επιλεκτικά διάβασες κάποια πράγματα..

    Δεν θυμώνω με τους αμαθείς, δεν έχω την απαίτηση να μάθουν όλοι αστρολογία, άλλωστε νομίζω πως ήμουν σαφής ως προς το τι με ενοχλεί.

    Η έντονη δυσαρέσκεια μου δεν σχετίζεται με το κοινό που θέλει την πρόβλεψη ούτε με τους αστρολόγους που δίνουν στο κοινό αυτό που θέλει. Σχετίζεται με ανθρώπους που το παίζουν δήθεν ποιοτικοί αλλά δεν καταλαβαίνουν γρι από αστρολογία κι αυτό το έχουμε δει έντονα στο ίντρενετ. 15 χρόνια πηγαίνω στο ίδιο κομμωτήριο και 15 χρόνια με ρωτούν τα κορίτσια "πόσο ταιριάζει ο Κριός με τον Ταύρο" ή "Τίνα, τι θα κάνουν το καλοκαίρι οι Τοξότες. Δεν τις ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο, είναι δικαίωμα τους. "Εδώ" τρώω τη φρίκη στο διαδίκτυο, όχι στην καθημερινή μου ζωή που ειδικά στην περιοχή μου δεν ασχολείται πολύς κόσμος με την αστρολογία.

    Ακούν αστρολογία και με ρωτούν πόση ώρα ρίχνω τα χαρτιά αλλα΄δε βαριέσαι, συνήθισα και δεν με πειράζει. Το διαδίκτυο όμως έχει μεγάλη δύναμη και παρ' όλα αυτά αστρολόγοι και κοινό δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τη χρυσή τομή.

    Σε ποιο ακριβώς σημείο βλέπεις να με πειράζει η άγνοια και αμάθεια; Όταν Χρυσάνθη μου, μπαίνεις σ' ένα αστρολογικό σάιτ επιλέγεις τι θέλεις να διαβάσεις και τι όχι. Όταν παίρνεις μέρος σε συζητήσεις και σου απαντουν κι εξηγούν κάποια πράγματα ξανά και ξανά, θεωρώ απαράδεκτο να κάνεις σχόλια του τύπου "είστε καταστροφολόγοι, λέτε ανακρίβειες κτλ" όταν διαρκώς επαναλαμβάνεις πως μιλάς για τάσεις και δεν κάνεις όλοκληρωμένη ανάλυση στον προσωπικό χάρτη κανενός. Ο λόγος που το θεωρώ απάραδεκτο δεν είναι γιατί ο χ, ψ αναγνώστης δεν έμαθε αστρολογία (δεν νομίζω στα τόσα χρόνια που είμαι μαζί σας να έχω δώσει δείγματα παραλογισμού) αλλά ουσιαστικά γιατί αδιαφορεί γι αυτά που λες ωστόσο, όταν είναι να κάνει κριτική, δεν χάνει ευκαιρία.Όταν όμως κάποιος θέλει να κάνει κριτική και όχι συζήτηση καλό είναι να γνωρίζει αν όχι όλα τα δεδομένα, τα περισσότερα.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί σε χαλάει το γεγονός πως συζητήθηκε το θέμα της πληρωμής ή όχι των αστρολόγων όταν στο συγκεκριμένο σάιτ έχουν συζητηθεί δεκάδες θέματα, γιατί όχι κι αυτό, δεν σε πειράζει το οποιοδήποτε θέμα αλλά δεν σου αρέσει ένα θέμα που σχετίζεται με τους επαγγελματίες αλλά και το κοινό; Τον οποιοδήποτε μέσα εδώ μπορεί να μην τον ενδιαφέρει το προσωπικό θέμα που συζητά ένα μέλος, ας μη το διαβάσει κι ας μην πάρει μέρος στη συζήτηση. Το να μην μπορούμε όμως να συζητάμε σε αστρολογικό φόρουμ το συγκεκριμένο θέμα και να πρέπει να το συζητήσουμε μυστικά και μεταξύ μας οι αστρολόγοι, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω πως σου πρόεκυψε και με κάθε ειλικρίνεια σου λέω πως δεν μου αρέσει η άποψη σου γιατί μόνο ως δημοκρατική δεν μπορώ να την θεωρήσω.

    Φυσικά και δεν μπορώ ν' αλλάξω τις προσμονές του κόσμου όμως να εξηγήσω στον κόσμο τι ακριβώς είναι η αστρολογία και τι θα έπρεπε να περιμένουν απ' αυτήν, είναι όχι μόνο δικαίωμα μου αλλά και καθήκον. Πράγματι έχεις δίκιο για το καρμικό θέμα, με ενοχλεί πολύ γιατί γενικότερα την καρμική αστρολογία την έχω πολύ ψηλά και αντιδρώ όταν βλέπω να την ρίχνουν χαμηλά, αστρολόγοι και κοινό.

    Επίσης, δεν έχω πρόβλημα ως προς το τι θα γράψω γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει να γράψω κάτι συγκεκριμένο, είτε είναι πιασάρικο είτε όχι, ότι μου έρθει στο κεφάλι, και μου κάνει κλικ εκείνη τη στιγμή αυτό γράφω κι επειδή κι από την τελευταία πρόταση σου βλέπω πως πάλι δεν καταλαβαίνεις ποια είναι τα θέματα μου, ξαναλέω πως το πρόβλημα μου είναι η κακή χρήση της αστρολογίας τόσο από τους αστρολόγους όσο από το κοινό, τώρα αν αυτό το θεωρείς στρατηγικό λάθος δεν με πειράζει καθόλου γιατί πολύ απλά δεν ακουλουθώ καμία στρατηγική

    Καιρος να ξεχωρισουν τα ξερα απο τα χλωρα και στους επαγγελματιες. Να συσταθει μια επιτροπη που θα περνα απο εξετασεις τους υποψηφιους αστρολογους για να διαπιστωνεται η καταρτιση τους και η ικανοτητα τους, με τους επιτυχοντες να αποκτουν αναγνωριση επαρκειας κατι σαν διπλωμα ή αδεια ασκησεως επαγγελματος.

    Ποιοι θα μπουν στον κοπο να τα προχωρησουν ολα αυτα? Και θα μπορεσουν να συμφωνησουν μεταξυ τους οι αστρολογοι ή θα αλληλοτρωγονται? Προσφατα εγιναν καποιες κινησεις, καποια σωματια αλλά περα από το οτι αναρτησαν ενα μπλογκ και διοργανωσαν κανα δυο συνεδρια δεν εγινε τιποτα πιο ουσιαστικο.... Περιοριστηκαν στα ευκολα και στα ανωδυνα....


    jupiterios, δεν περιορίστηκαν μόνο στα "εύκολα και τα ανώδυνα" αλλά σ' αυτά που μόνο μπορούσαν να κάνουν σε πρωιμο στάδιο . Για να έχει ισχύ ο σύλλογος και να μπορέσει να κάνει όλα όσα γράφεις με τα οποία εννοείται πως συμφωνώ, αρχικά πρέπει να έχει νομική υπόσταση και ΑΦΜ. Αίτηση εκδίκασης της νομικής υπόστασης του συλλόγου έχει γίνει εδώ κι αρκετούς μήνες και μόλις πριν από 5 ή 6 ημέρες ο σύλλογος απέκτησε νομική υπόσταση και δικό του ΑΦΜ. Ας ελπίσουμε ότι από δω και στο εξής θα αλλάξουν πολλά πράγματα στον χώρο.
    Last edited by Τίνα Ζαχαριάδου; 22-05-2012 at 09:10 PM.

  3. #13
    Join Date
    Jul 2005
    Όνομα:
    Χρήστος
    Location
    Αθήνα
    Posts
    962

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    Εγώ θα συμφωνήσω με την Τίνα και δεν κατάλαβα καθόλου ότι προσβάλλει τους αμαθείς.
    Εγώ όμως θα προσβάλλω όλη την κοινωνία και θα πω πως είναι ανέτοιμη για την αστρολογία καθώς και η αστρολογία είναι ανέτοιμη για να πάει ένα βήμα παραπέρα και θεωρητικά και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό.
    Θα τελειώσω με μία απλή φράση που έχω ξαναπεί στο παρελθόν. Όταν η αστρολογία μπει στα πανεπιστήμια και στις μεγάλες της δόξες ελάχιστοι θα μείνουν αστρολόγοι και κοινό από αυτούς που ασχολούταν στο παρελθόν να ενδιαφέρονται…
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

  4. #14

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    Πραγματικα κι εγω δεν καταλαβαινω γιατι να μην συζηταμε θεματα που απασχολουν τον επαγγελματια αστρολογο οπως ειναι η μειωση πελατειας κλπ. Λες και ειναι θεμα ταμπου κι απαγορευμενο. Μπορει να μην ενδιαφερει την μαζα, ωστοσο στο site εδω υπαρχουν μελη που ασκουν επαγγελματικα την αστρολογια και ειναι πολυ ΩΦΕΛΙΜΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ να συζητιουνται τετοια θεματα. Εμενα προσωπικα με ανακουφιζει να μοιραζομαι ανησυχιες και προβληματισμους τετοιου ειδους με αλλους που ασκουν επαγγελματικα την αστρολογια σαν πρωτη ή σαν παραλληλη εργασια. Παρατηρω οτι εχουμε κοινα βιωματα και μαθαινω απο τη σκεψη τους. Και πολυ χαρηκα που ανοιξε αυτο το θεμα η Τινα. Και συγχαρητηρια που δεν δειλιασε καθολου να μιλησει με τοση ειλικρινεια!

    Επισης, Τινα, ευχομαι ο συλλογος που προσφατα απεκτησε νομικη υποσταση, συντομα να προχωρησει και σε πιο ουσιαστικα πραγματα οπως αυτα που εθιξα πριν. Με γεια ο Συλλογος λοιπον!!

    Και αναφερομενος σε κατι που ειπε η χρυσανθη για σχολη, δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να συσταθει αλλη μια σχολη. Υπαρχουν πολλες ηδη. Αυτο που επειγει ειναι μια ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που θα διαπιστωνει την επαρκεια ή μη των αστρολογικων γνωσεων απο καθε επιδοξο επαγγελματια. Μπορει να δινει την ΥΛΗ των εξετασεων και ενδεικτικα να δινει και καποιες πηγες βοηθητικες (πχ βιβλια). Καποιοι ηδη γνωριζουν παρα πολλα χωρις να εχουν σπουδασει σε καποια σχολη, ειτε απο προσωπικη μελετη, ειτε απο κυκλους σεμιναριων κλπ. Η βασικη λειτουργια της Επιτροπης θα ειναι οχι να διδασκει αλλα να ΕΞΕΤΑΖΕΙ τις γνωσεις σε μια ευρεια γκαμα οπως πχ απο την ιστορια και τη φιλοσοφια της αστρολογιας και βασικη αστρονομια, μεχρι ορολογιες, τεχνικες γνωσεις για καταστρωση ωροσκοπιου (πχ σωστη χρηση εφημεριδων κλπ), μεθοδοι προγνωσης, ικανοτητα συνθεσης στοιχειων (για διαγνωση προσωπικοτητας σε γενεθλιο και για προγνωση σε προβλεψη) κλπ κλπ.... με τελικο σκοπο να χορηγει μια αναγνωρισμενη απο ολους Πιστοποιηση του Αστρολογου.

    Οσοι περασουν με επιτυχια, να αναγνωριζεται η επαρκεια τους με καποιο ειδος Διπλωματος, Πιστοποιησης, Αδεια Ασκησεως, οπως θελετε πειτε το! Οσοι δεν περασουν τις εξετασεις μπορουν τοτε να απευθυνθουν σε καποια σχολη ή σε καποιο δασκαλο για να προετοιμαστουν καλυτερα για την επομενη εξεταση τους. Οπως γινεται με τις εξετασεις γλωσσομαθειας.

    Με μια τετοια Πανελληνια Εξεταστικη Επιτροπη που θα αναγνωριζεται απο ΟΛΟ το σωμα των εν Ελλαδι Επαγγελματιων Αστρολογων, θα μπορεσει να μπει μια ταξη στο σημερινο χαος, να ξεχωρισουν τα χλωρα απο τα ξερα και εν συνεχεια να εξυψωθει η Αστρολογια στη συνειδηση του κοσμου ως ενας κλαδος αξιοσεβαστος κι αναγνωρισμενος (και οχι απαραιτητα επιστημονικος! ως προς αυτο εχουμε πολυυυυ δρομο ακομα μπροστα μας!). Θα υπαρξει πιστευω πραγματικη ανθιση της Αστρολογιας και οφελημενες θα ειναι και οι δυο πλευρες:

    α) Θα οφεληθουν οι επαγγελματιες γιατι θα μειωθει ο αριθμος τους αμεσα και μαζικα, ενω παραλληλα θα αυξηθουν τα εσοδα τους. Οι γιαλαντζι αστρολογοι θα κοπουν μαζικα στις εξετασεις μην εχοντας τις απαιτουμενες γνωσεις ή απλα δεν θα ενδιαφερθουν να εξεταστουν και αρα δεν θα αποκτησουν την Πιστοποιηση. Ως εκ τουτου η πελατεια τους θα στραφει στους πιστοποιημενους που θα ειναι λιγοτεροι πλεον σε αριθμο και οποτε σε αυτους θα μεινει να μοιραστουν την πελατειακη πιτα.
    β) Θα οφεληθουν και οι πελατες γιατι θα ειναι πλεον βεβαιοι οτι τους παρεχονται ποιοτικες υπηρεσιες αφου απευθυνονται σε εναν πιστοποιημενο, αναγνωρισμενο επαγγελματια και οχι σε καποιον τσαρλατανο. Επισης θα εχει ο πελατης την ευχερεια να καταγγειλει στην Επιτροπη καποιον αστρολογο που λειτουργησε κακοβουλα, εκμεταλλευτικα ή με δολο, και να του ασκηθουν κυρωσεις.

    Τελος, σαφως δεν πιστευω οτι η κοινωνια ειναι ανετοιμη για την αστρολογια! Και ποτε θα ειναι ετοιμη δηλαδη? Απεναντιας, νομιζω οτι ο κοσμος διψαει για τετοια γνωση και μαλιστα για σωστη αστρολογικη πληροφορηση. ΤΩΡΑ πρεπει να επιβαλλουμε την αναγνωριση της Αστρολογιας και οχι διαρκως να την αναβαλλουμε για καποιο μελλοντικο χρονο δηθεν πιο ωριμο. Απο εμας εξαρταται μονο και απο τον τροπο που ΕΜΕΙΣ αντιμετωπιζουμε τον ιδιο μας τον εαυτο ως αστρολογους εξω στην κοινωνια. Αλλιως μια ζωη θα εχουμε αυτο το αλλοθι για να μενουμε απραγοι και να κατηγορουμε τον κοσμο που ειναι ανετοιμος.
    Last edited by jupiterios; 24-05-2012 at 04:53 AM.

  5. #15
    Join Date
    May 2008
    Όνομα:
    Τίνα
    Location
    Πειραιάς
    Posts
    2,022

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    jupriterios σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι πραγματικά που θίγεις κάποια πράγματα τα οποία οι περισσότεροι στο χώρο θεωρούμε πολύ σημαντικά.

    Συμφωνώ πως το θέμα με τους επαγγελματίες δεν πρέπει να είναι ταμπού κι ειδικά σ' ένα σάιτ με τόσα πολλά μέλη και ανθρώπους που θέλουν να μάθουν αστρολογία αλλά και το τι συμβαίνει γενικότερα. Δεν μπορεί κατά καιρούς να συζητάμε για τους τσαρλατάνους και τους καπηλευτές της αστρολογίας, να κρίνουμε όλοι και να μην μπορούμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και ο αστρολογικός χώρος. Βέβαια ο σκοπός του άρθρου δεν ήταν αυτός αλλά κι εδω που έφτασε το θέμα καλό είναι, γιατί είναι ευκαιρία να μάθετε κάποια πράγματα όσοι φυσικά ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο θέμα.

    Δε συμφωνώ πως υπάρχουν πολλές πολλές σχολές στην Ελλάδα 3 ή 4 δεν είναι πολλές και φυσικά μιλάμε μόνο για την Αθήνα. Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο η Αθήνα... Δυστυχώς ούτε ελληνική βιβλιογραφία υπάρχει, ελάχιστα είναι τα βιβλία των ελλήνων αστρολόγων. Τελευταία βέβαια γίνονται προσπάθειες αλλά και η συγγραφή ενός βιβλίου δεν είναι ότι πιο εύκολο.....

    Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις για την εξεταστική επιτροπή και υπόσχομαι στην προκαθορισμένη συγκέντρωση του Ιουνίου να μεταφέρω τις απόψεις σου που είναι και δικές μου. Ωστόσο θεωρώ χρέος μου να σας πω κάποια πράγματα. Όλα αυτά δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη και βέβαια υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να εργάζονται κάποιοι χωρίς πιστοποίηση διότι καταλαβαίνεις πως κάποιος που είναι ήδη πολλά χρόνια στο χώρο κι έχει το πελατολόγιο του δεν θ' αφήσει να του φύγει μέσα από τα χέρια επειδή δεν έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση που να λέει πως είναι πράγματι αστρολόγος και όχι κάτι άλλο.

    Επιπλέον, (αυτό δεν το λέω για να σε επιπλήξω) έγραψες πως ο σύλλογος περιορίστηκε στα εύκολα και τα ανώδυνα (ένα μπλογκ και κάποια σεμινάρια κτλ). Δεν είναι λάθος αυτό που λες όμως εδώ υπάρχει ένα τεράστιο θέμα, το οικονομικό. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται χρήματα τα οποία ο σύλλογος πρέπει να μαζέψει μέσα από σεμινάρια, event κτλ. Μέχρι τώρα ελπίζω να καταλαβαίνεις πως τα βάζουμε από την τσέπη μας και πάλι δεν φτάνουν. Το συνέδριο που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο μην φανταστείς ότι επειδή το οργανώσαμε δεν το πληρώσαμε, για την ακρίβεια κάποιοι έβαλαν περισσότερα χρήματα και δεν μιλώ για χορηγούς ή για επιχειρηματίες αλλά για αστρολόγους που πραγματικά θέλουν να εξυψωθεί η αστρολογία.

    Γίνονται κάποιες εκδηλώσεις όπου προσφέρουμε δωρεάν εργασία όταν όμως βάζουμε εισιτήριο το οποίο είναι καθαρά συμβολικό (της τάξης των 10 ευρώ) ο κόσμος δεν έρχεται. Όταν κάνουμε κάτι δωρεάν, έχουμε κοσμοσυρροή. Για παράδειγμα είχαμε οργανώσει συγκέντρωση σ' ένα μαγαζί στην Αθήνα και αναλύαμε δωρεάν χάρτες και δεν προλαβαίναμε, μάλιστα είχαν έρθει και κάποια μέλη από το σάιτ και γνωριστήκαμε από κοντά.

    Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά, αφενός κάποια στιγμή θα κουραστούμε να βάζουμε από την τσέπη μας, αφετέρου και να θέλουμε να βάζουμε δεν θα μπορούμε με αποτέλεσμα να μείνει στα μισά κι αυτή η προσπάθεια. Βάλαμε με την άδεια του Σωκράτη εδώ στο σάιτ ανακοίνωση για μια σειρά σεμιναρίων με πολύ χαμηλό κόστος, το 1ο έγινε από την κ. Σούρδη Ζάχαρη το οποίο έμαθα πως ήταν καταπληκτικό (δεν κατάφερα να πάω, αν και το ζητούμενο δεν ήταν να πάω εγώ αλλά ο κόσμος) όμως από τα τόσα χιλιάδες μέλη που υπάρχουν δεν ήρθε κανείς.

    Θέλω να πω, πως έξω από το χορό πολλα τραγούδια λέγονται και πολλή κριτική ασκείται αλλά τα προβλήματα κανείς δεν τα γνωρίζει πραγματικά όμως αν αποτύχει κι αυτή η προσπάθεια, ποιος ξέρει τι έχουμε ν' ακουσουμε πάλι. Γι αυτό επιμένω και λέω πως έχετε ευθύνη ΚΑΙ εσείς το αναγνωστικό κοινό, βεβαίως και οι αστρολόγοι αλλά και εσείς δεν είστε απ' έξω σ' όλο αυτό που συμβαίνει και δεν μιλώ γι αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν αστρολογία αλλά γι αυτούς που θέλουν να την δουν να παίρνει τη μορφή που της αξίζει να έχει.

    Την Καλημέρα μου, σ' ευχαριστώ και πάλι που μου έδωσες το κίνητρο να μιλήσω για όλα αυτά.

  6. #16

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    Και παλι συμφωνω σε οσα λες, Τινα.

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
    Μην νομισεις οτι τις δυσκολιες (οικονομικες, διαθεσιμοτητα χρονου κλπ) δεν τις γνωριζα ή τουλαχιστον δεν τις υποπτευομουν. Αλλα ποσα χρηματα πια χρειαζονται για τη συσταση μιας Πανελληνιας Εξεταστικης Επιτροπης? Τα χρηματα χρειαζονται για τα event και τα συνεδρια οπου πρεπει να ενοικιαστει χωρος, να εκτυπωθουν αφισες, να παραγγελθει υλικο κλπ.

    Ομως για τη συσταση της Επιτροπης Εξετασεων αυτο που χρειαζεται κυριως ειναι μερικα τηλεφωνηματα μεταξυ των Αστρολογων που επικρατουν στο χωρο, και μια συναντηση για να συζητηθει ποια θεματα θα εξεταζονται και ποια θα ειναι η υλη. Δηλαδη το θεμα δεν ειναι να βρεθει χρημα αλλά πρωτιστως ΧΡΟΝΟΣ και ΠΡΟΘΕΣΗ.
    Οσον αφορα το χωρο διαξαγωγης των εξετασεων δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο να βρεθει. Αν χρειαστει η ενοικιαση του θα πληρωθει απο το ποσο που θα μαζευτει απο τους υποψηφιους οι οποιοι θα πληρωνουν ενα λογικο ποσο για να υποβληθουν στις εξετασεις.

    Ισως λιγο απλοικα να τα περιγραφω τωρα ολα τα παραπανω, αλλά ειναι σχετικα απλα τα πραγματα, και οπως εδειξα το κωλλυμα δεν ειναι τοσο στα χρηματα οσο στο χρονο και την προθεση. Τα πολλα χρηματα απαιτουνται για αλλα εγχειρηματα (επισης απαραιτητα βεβαια) και οχι για τη συσταση Εξεταστικης Επιτροπης η οποια εγω νομιζω οτι ΕΠΕΙΓΕΙ και επρεπε να ειχε συσταθει ηδη απο χρονια πριν!

    ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.
    Οσον αφορα τη βιβλιογραφια της υλης σαφως αναγκαστικα θα ειναι ως επι το πλειστον αγγλικη. Αλλωστε καποιος σοβαρος μελετητης που επιδιωκει ενα διεθνως αναγνωρισμενο πτυχιο, στις αγγλοφωνες σχολες ως επι το πλειστον απευθυνεται (mayo, AFA, faculty of Astrological studies κλπ). Αν παλι καποιος δεν γνωριζει αγγλικα τοτε ας καταφυγει σε καποια ελληνικη σχολη ή ελληνα διδασκαλο για να τον προετοιμασει για τις εξετασεις ακολουθωντας την γραμμη που δινει η Επιτροπη.

    ΕΥΘΥΝΕΣ.
    Και οπως ειπα και στο πρωτο ποστ μου, συμφωνω οτι σαφεστατα η ευθυνη βαρυνει και τις 2 μεριες, κοινο κι επαγγελματιες, επειδη κατα την αποψη μου προσεγγιζουμε την Αστρολογια με μια λαικιστικη διαθεση. Ομως πρωτοι στη σειρα οι αστρολογοι οφειλουν να τραβηξουν απο το βουρκο της αδρανειας τοσο τους εαυτους τους οσο και το κοινο. Το οφειλουν στη Αστρολογια.

    ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    Οσον αφορα τις δωρεαν υπηρεσιες, τα πραγματα ειναι απελπιστικα στη Ελλαδα. Ειναι φανερο οτι οι Ελληνες ειναι κορυφαιοι τσαμπατζηδες οταν προκειται για κατι ιδιωτικο και κρυφο ενω ειναι κορυφαια σπαταλοι κι επιδειξιες οταν προκειται για κατι που θα το δει το δημοσιο ματι.
    Θα προτιμουσαν να συμβουλευτουν δωρεαν ενα αστρολογο μιας και δεν προκειται να πουν σε κανεναν οτι επισκεπτονται αστρολογο (ειναι ταμπου και προς χλευασμο!). Ενω θα δωσουν μια περιουσια στον πιο ακριβο (αλλά οχι απαραιτητα στον πιο καλο) γιατρο, οικιακη βοηθο, σχεδιαστη μοδας, μαρκα κινητου κλπ για να κανουν την επιδειξη τους!!! Τραγικο....

    Και φυσικα αυτο το κινημα τσαμπατζηδων ενισχυεται απο την προσφατη κριση καθως επισης και απο την λαικιστικη αποψη που επικρατει οτι η αστρολογια δεν ειναι βιοποριστικο επαγγελμα, επιστημη, μοχθος, ερευνα και σπουδη αλλά ειναι απλα μια... αφορμη για αναλαφρο κουτσομπολιο μεταξυ φιλεναδων πινοντας καφεδακι!...

    Απο την στιγμη που οι αστρολογοι δεν υποχρεωνονται στον Ορκο του Ιπποκρατη, πρεπει να βαλουν ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ και ας μειωθουν οι επισκεψεις. Ετσι τουλαχιστον θα απομακρυνθουν οι παρεισακτοι πελατες που δεν ενδιαφερονται πραγματικα και οι οποιοι ουτως ή αλλως δεν θα πληρωναν και ποτε. Απλα καταναλωνουν ζημιογονα το χρονο του επαγγελματια. Ο τσαμπατζης το εχει στο αιμα του το τσαμπα, δεν θα αλλαξει ποτέ και ΔΕΝ προκειται να επιστρεψει σε σενα μελλοντικα για να πληρωσει μια επομενη συνεδρια. Αν σου ξαναρθει, θα ειναι παλι για το τσαμπα!
    Εξυπακουεται βεβαια οτι μπορει καποιος να παρεχει δωρεαν τις υπηρεσιες του οποτε κρινει κατι τετοιο αναγκαιο για λογους ηθους και ανθρωπισμου.

    Ομως, ειναι ΨΕΜΑ οτι το δωρεαν προωθει τη διαφημιση. Απεναντιας, βλαπτει την αστρολογικη αγορα. Γιατι νομιζετε οτι οι επισκεψεις στους αστρολογους ειναι περιστασιακες και ελαχιστες πλεον? Λογω ...ανταγωνισμου? Δεν νομιζω. Οφειλεται στην υπερπληθωρα δωρεαν πληροφοριων απο περιοδικα, εκπομπες, ιντερνετ. Ο κοσμος σκεφτεται: Γιατι να πληρωσω 20, 50, 70 € στον αστρολογο, οταν μπορω δωρεαν να διαβασω το ζωδιακι μου στο ταδε site? Φυσικα ουδεις απο αυτους ξερει οτι αυτη η δωρεαν προβλεψη ειναι τοσο προχειρη, γενικολογη κι αοριστη που δεν τον αφορουν προσωπικα ουτε στο ελαχιστο!

    Απο την αλλη, οσοι λιγοι πιστοι πελατες παραμεινουν, θα ειναι αυτοι που και προθυμοι να πληρωσουν θα ειναι, και θα σεβαστουν τη δουλεια του αστρολογου, και (πολυ σημαντικο!) θα εχουν την διαθεση και το υποβαθρο να ακουσουν και να κατανοησουν την αστρολογικη συμβουλη.

    Καλυτεροι πελατες επισης ειναι το ζητουμενο εκτος απο καλυτερους και πιστοποιημενους αστρολογους.
    Last edited by jupiterios; 24-05-2012 at 06:11 PM.

  7. #17
    Join Date
    Sep 2006
    Όνομα:
    Μαρία
    Location
    ο βυθός..
    Posts
    278

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    Γνώμη μου είναι πως ήταν πολύ φαεινή ιδέα εξ'αρχής να γίνονται ημερήσιες προβλέψεις με βάση την θέση της Σελήνης,γιατί από κει ξεκίνησε η προκατάληψη και η ασχετοσύνη.
    Ο πολύς ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τον μαγικό κόσμο της αστρολογίας,γιατί ποτέ κανείς δεν του εξήγησε.
    Ούτε στην τηλεόραση,ούτε πουθενά,δεν υπήρξε τπτ άλλο,παρά"προβλέψεις".
    Αρα πως θα ξέρει?
    Η ιδέα του συλλόγου είναι καλή,αλλά η λάθος εικόνα υπάρχει ήδη και αυτή θα πρέπει να ανατραπεί.Αυτό το βρίσκω πολύ δύσκολο,και θεωρώ την αστρολογία προσωπικό θέμα τελικά του καθενός,και ψιλομοναχικό επίσης..
    Εδώ στο site είναι η κοινή αγάπη μας,και χαίρομαι που μπορώ να είμαι σε επαφή με όλους σας.Αλλά αν δεν είχε δημιουργήσει ο Σωκράτης όλο αυτό,μάλλον που και γω προβλέψεις θα διάβαζα ακόμα,χωρίς να ξέρω τον ωροσκόπο μου.
    Στο περιβάλλον μου 2 ή 3 άνθρωποι από όλους όσους ξέρω από μικρή,ασχολούνται με τα ηλιακά ζώδια και ξέρουν τις ιδιότητες τους.Αυτό μόνο.
    Αρα εγώ,που δεν είμαι και ειδήμων,αλλά μ'αρέσει πολύ η αστρολογία,δεν είχα κανέναν να με κάνει να ψάξω πιο πέρα ή ακόμα και να συζητήσω σχετικά.
    Στο discovery,στο history chanel,και σε άλλα τέτοια παρακολουθώ διάφορα..έχουν απαντήσει με εκπομπές σε όλα τα μεταφυσικά(φαντάσματα,στοι χειωμένα μέρη κλπ)
    έχουν υπεραναλύσει τις προφητείες του Νοστράδαμου
    έχουν υπεραναλύσει όλη την Καινή και Παλαιά Διαθήκη
    τα Ευαγγέλια
    έχουν βρει και καινούρια
    τελοσπάντων ένα σωρό θέματα ωραία και επιστημονικά μας τα εξηγούν.
    Πως και δεν έγινε ποτέ και κάτι που να αφορά στην αστρολογία?
    Αυτό θα θελα πραγματικά να το δω,και πολύς κόσμος απότομα θα το παρακολουθούσε με ενδιαφέρον-και από άλλα κανάλια αργότερα.
    Και όταν σου τεκμηριώνουν και κάτι,είναι δύσκολο να μην το σεβαστείς..
    Εντάξει,παρακολουθήσαμε και τα στράτόπεδα συγκέντρωσης,και τα βάσανα όλων των πολέμων,και όλων των λαών,και μάθαμε πιο πολλά απ'ότι στο σχολείο!
    Αλλά εκεί που σου αναλύει μια μια τις βιογραφίες όλων των κατασκόπων ever,δεν σκέφτηκε ένας άνθρωπος,μια ψυχή να ασχοληθεί με κάτι που ενδιαφέρει τους ανθρώπους από τόσο παλιά!
    Από άποψη πόσο παλιά είναι η αστρολογία,είναι ιστορικό φαινόμενο τελικά.
    Οπότε και στο εξωτερικό,ναι πιο ανοιχτά μυαλά,αλλά ούτε αυτοί έχουν παρουσιάσει κατι αξιόλογο για τον πολύ τον κόσμο-εκτός αν υπάρχει κάτι και μου διαφεύγει.
    Τώρα τι μου κόλλησε και με τα ξένα κανάλια θα μου πείτε?
    Ε να,έλεγα επειδή σαν λαός αντιγράφουμε ξένα σήριαλ,ξένα τηλεπαιχνίδια κλπ,αν υπήρχε ένα αξιόλογο αστρολογικο ντοκιμαντέρ,θα το ανακαλύπταμε κι αυτό κάποια στιγμή.
    Και πρέπει μαζικά να πάρει ο κόσμος τη σωστή ιδέα,μεμονωμένα ούτε σε 100 χρόνια από τώρα δεν θα γίνει...
    Οτι αφήνεις σε αφήνει.

  8. #18
    Join Date
    May 2008
    Όνομα:
    Τίνα
    Location
    Πειραιάς
    Posts
    2,022

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    Ομως, ειναι ΨΕΜΑ οτι το δωρεαν προωθει τη διαφημιση. Απεναντιας, βλαπτει την αστρολογικη αγορα. Γιατι νομιζετε οτι οι επισκεψεις στους αστρολογους ειναι περιστασιακες και ελαχιστες πλεον? Λογω ...ανταγωνισμου? Δεν νομιζω. Οφειλεται στην υπερπληθωρα δωρεαν πληροφοριων απο περιοδικα, εκπομπες, ιντερνετ. Ο κοσμος σκεφτεται: Γιατι να πληρωσω 20, 50, 70 € στον αστρολογο, οταν μπορω δωρεαν να διαβασω το ζωδιακι μου στο ταδε site? Φυσικα ουδεις απο αυτους ξερει οτι αυτη η δωρεαν προβλεψη ειναι τοσο προχειρη, γενικολογη κι αοριστη που δεν τον αφορουν προσωπικα ουτε στο ελαχιστο!

    Ν' αγιάσει το στόμα σου.......

    Σε όλα μα όλα έχεις δίκιο, να πω μόνο πως η πρόθεση υπάρχει, σε κανέναν από εμάς δεν αρέσει αυτό που γίνεται στον χώρο όμως όλα χρειάζονται χρόνο κι αυτός πραγματικά είναι πολύτιμος και ελάχιστος για τους περισσότερους από εμάς. Χώρια δε, που ο χρόνος είναι χρήμα....

    Για να οργανωθεί το συνέδριο ξέρεις πόσοι άφησαν τις δουλειές τους για να τρέχουν από δω και εκεί; Εγώ δεν ήμουν αναμεσα τους εκείνη την περίοδο γιατί αντιμετώπιζα κάποια προβλήματα υγείας όμως έβλεπα την αδερφή μου και τους υπόλοιπους να χάνουν μεροκάματα αφήνοντας τις γραμμές τους, τα ραντεβού τους, τα γραπτά τους κι ότι άλλο τέλος πάντων έκαναν. Η γραμματέας του συλλόγου δουλεύει μήνες απλήρωτη και πόσα άλλα που δεν γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος. Γι αυτό δώστε μας χρόνο και στήριξη γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγαλύτερα απ' ότι φαντάζεστε.

    Μαράκι μου, οι ημερήσιες προβλέψεις δεν είναι κακές αρκεί να καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί πράγμα μιλάμε. Είναι οι γενικές τάσεις της ημέρας με γνώμονα τη Σελήνη και τις όποιες όψεις σχηματίζονται, όμως όλο αυτό είναι ένας κόκος στην άμμο και τίποτα περισσότερο αφού είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τι ενεργοποιεί στο ωροσκόπιο του καθενός.

    Ντοκυμαντέρ χμ. ωραία ιδέα Μαράκι αν και δεν νομίζω πως θα υπάρξει κανάλι να υποστηρίξει κάτι ανάλογο αλλά και αστρολόγος που να διαθέσει τόσο πολύ χρόνο, βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Τα κανάλια θέλουν θεαματικότητα και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που έχουν κάνει εκπομπές με θέμα την αστρολογία όχι μόνο ήταν αρνητικοί αλλά και άσχετοι.

    Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και οι άνθρωποι

  9. #19
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Δίπλα σας...
    Posts
    817

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    Quote Originally Posted by Τίνα Ζαχαριάδου View Post
    [B]Ντοκυμαντέρ χμ. ωραία ιδέα Μαράκι αν και δεν νομίζω πως θα υπάρξει κανάλι να υποστηρίξει κάτι ανάλογο αλλά και αστρολόγος που να διαθέσει τόσο πολύ χρόνο, βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Τα κανάλια θέλουν θεαματικότητα και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που έχουν κάνει εκπομπές με θέμα την αστρολογία όχι μόνο ήταν αρνητικοί αλλά και άσχετοι.
    Δυστυχώς πάει καιρός που είδα ένα ντοκυμαντέρ σε ελληνικό κρατικό κανάλι της Β.Ελλάδας,όπου ο αναλυτής του θέματος "Αστρολογία" ήταν ένας πανεπιστημιακός. (υπάρχει και στο youtube)

    Λίγο ως πολύ λοιδωρούσε τους πάντες και τα πάντα, και εστίασε στη λέξη "προφητεία" και όχι "πρόβλεψη".
    Με λίγα λόγια αποκαλούσε τους σύγχρονους αστρολόγους ψευδο-προφήτες, αγνοώντας ακόμη και τον Όμηρο, όπου αναφέρεται σε μια ολική έκλειψη ηλίου,όταν ο Οδυσσέας ξαναγυρνά στην Ιθάκη και σκοτώνει τους μνηστήρες.
    Αγνοεί επίσης τον Ησίοδο όπου αναφέρεται στους απλανείς αστέρες και συμβουλεύει τους γεωργούς ανάλογα στο "Εργα και ημέραι".
    Συνεχίζει και αγνοεί το Θαλή το Μιλήσιο, όταν πρώτος εισάγει τις τρεις ιδιότητες του ζωδιακού κύκλου (παρορμητικά σταθερά μεταβλητά) μέσω της Τριαδικής φιλοσοφικής θεώρησης της ανθρώπινης υπόστασης. Ο ίδιος μελέτησε διεξοδικά τις φάσεις τις σελήνης αλλά και τις εκλείψεις.
    Και τέλος, αγνοεί παντελώς το Μέγιστο Ιπποκράτη.

    Και το πιο λυπηρό είναι πως η εκπομπή μεταδιδόταν από κρατικό κανάλι, άρα είχε "ελεγχθεί" και είχε "εγκριθεί" από το ΕΣΡ. Φανταστείτε πόσες χιλιάδες θα την παρακολούθησαν, θα συζήτησαν μεταξύ τους αλλά και με γνωστούς και φίλους για το περιεχόμενό της,δημιουργώντας "έδαφος" για την αρνητική προβολή της αστρολογίας.
    Τι να πεί κανείς...
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

  10. #20

    Re: Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

    Πραγματικα πολυ διαφωτιστικη συζητηση, και με σφαιρικη αναλυση του τις πταιει!!! Αλλα... τελικα που ειναι το like???

 

 
Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads