- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 64
Thread: Όψη χιαστί
-
26-12-2011, 01:54 PM #51
Re: Ώρα να συστηθούμε (3)
Καλημέρα (λέμε τώρα…) και χρόνια πολλά σε όλους!
Η όψη «χιαστί» ή αλλιώς 150άρα (όπως την αποκαλώ εγώ όταν συζητώ με φίλους) , ανήκουν στις όψεις ήσσονος σημασίας. Όψεις ήσσονος σημασίας είναι όλες οι όψεις μετά από τις γνωστές Πτολεμαϊκές όψεις που χρησιμοποιούν οι αστρολόγοι.
Η αλήθεια είναι ότι όταν εξετάζει κανείς έναν γενέθλιο χάρτη, υπάρχουν πολλές φορές κάποια σκοτεινά σημεία που πραγματικά φωτίζονται από την αξιολόγηση μιας τέτοιας όψης ή και πολλών τέτοιων όψεων (χιαστί) στον χάρτη. Ωστόσο, είναι όψεις που αποκτούν σημασία όταν ο μελετητής έχει την εμπειρία να διακρίνει τον ρόλο που μπορεί να παίζουν στην σύνθεση ενός ωροσκοπίου και να αξιολογήσει την σημασία του.
Η φύση της όψης αυτής είναι δύσκολη στην ερμηνεία της, ακριβώς επειδή οι αποχρώσεις των εντυπώσεων δεν έχουν την στιβαρότητα των Πτολεμαϊκών όψεων. Στα αγγλικά έχει δύο ονομασίες «Quincunx» και «inconjuct» , τονίζοντας για άλλη μια φορά την περίπλοκη φύση της όψης αυτής.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια όψη μεταξύ δύο πλανητών, που ως επί το πλείστον βρίσκονται σε διαφορετικό στοιχείο (αέρας-φωτιά-νερό-γη). Με δεδομένο ότι στην πράξη πρόκειται για μία «φάλτσα» αντίθεση –αδόκιμα διατυπωμένα- που αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία, δεν είναι μία εύκολη όψη. Στις Πτολεμαϊκές αντιθέσεις οι πλανήτες βρίσκονται σε συμπληρωματικά στοιχεία , δηλαδή αν έχουμε έναν Κρόνο σε φωτιά και απέναντι υπάρχει κάποιος πλανήτης, τότε αυτός βρίσκεται στο στοιχείο του αέρα και η ένταση είναι μεγάλη, αλλά με εξίσου μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί κάποια ισορροπία.
Σε αυτή την «φάλτσα» αντίθεση (χιαστί), οι πλανήτες έχουν εντελώς ασύμβατο στοιχείο. Αν έχουμε έναν πλανήτη στη γη, τότε η 150άρα αυτή δεν θα βρίσκεται στο νερό , όπως συμβαίνει στις Πτολεμαϊκές αντιθέσεις, αλλά στον αέρα ή στην φωτιά, καθιστώντας τον βαθμό δυσκολίας στην συνεργασία μεγαλύτερο.
Οι όψεις «χιαστί» συνδέονται συχνά με θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας , άγχος και επίπονες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα από το όποιο κόστος.
Παρά την οπτική εντύπωση που μας δίνει αυτή η όψη ότι μοιάζει με την κλασική αντίθεση, αν ήταν να την συγκρίνουμε με κάποια από τις Πτολεμαϊκές, τότε -εκ του αποτελέσματος- μοιάζει σαν ένα λιγότερης ισχύης τετράγωνο. Έχει τις ίδιες δυσκολίες , αλλά δίνει και τις ίδιες ευκαιρίες να ανακαλύψουμε ικανότητες, δυνατότητες και ταλέντα που με την θετική στάση και τους σωστούς χειρισμούς θα μετατρέψουν την δυσκολία σε δύναμη και κεκτημένο όφελος.Last edited by katiakiss; 26-12-2011 at 02:01 PM.
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
26-12-2011, 11:34 PM #52
-
26-12-2011, 11:46 PM #53
Re: όψη "χιαστί"
Χρόνια Πολλά Lena Dim και φυσικά σ' όλα τα υπόλοιπα μέλη!
Η συγκεκριμένη χιαστί εμένα προσωπικά δε με χαλάει καθόλου. Πρόκειται για δυο πλανήτες που δείχνουν ερωτική έλξη με τη διαφορά πως στην πράξη εκείνος που έχει τον Άρη "επιβάλλεται" στον ερωτικό τομέα αναγκάζοντας το σύντροφό του να προσαρμοστεί σύμφωνα με τα χούγια του. Η Αφροδίτη "ωρύεται" γιατί είναι ασυγκράτητη ωστόσο με την πάροδο του χρόνου ελέγχει περισσότερο τις παρορμήσεις της ενώ ο Άρης ρίχνει περισσότερο τις άμυνες του βάζοντας λιγότερα όρια. Που το κακό Λένα μου; Όλα χρειάζονται σε μια σχέση, αν είχατε για παράδειγμα ένα τρίγωνο Αφροδίτης/Άρης σίγουρα τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα παράλληλα όμως και πιο χλιαρά.
-
28-12-2011, 09:11 AM #54
Αγαπητή Λένα, καλημέρα
Από όσο μέχρι ετούτη την στιγμή γνωρίζω καμία όψη χιαστί δεν είναι δυνατόν να προκύπτει εάν δεν υπάρχει μία απόσταση 150ο + ή - 2ο δηλαδή 148ο -152ο.
Ισως δεν καταλαβαίνω κάτι στην διατύπωση σου όμως αν δεν απατώμαι ένας Αρης στον Αιγόκερω στην απόσταση του προς μία Αφροδίτη στον Κριό μου ακούγεται ως όψη τετραγώνου όχι όμως ως όψη πενταγώνου =150ο.
Μιας και πολύ λόγος έχει γίνει σχετικά με την όψη χιαστί από τότε που την ανακίνησα ως θεματολογία, σας ετοιμάζω ένα εμπεριστατωμένο άρθρο σχετικά, ώστε θα έχετε όλοι μία πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Μία όψη χιαστί δεν είναι απλή ούτε όμως και τόσο δύσκολη, ειδικότερα σε συναστρίες. Σχεδόν είς εκάστος επί της γης παρουσιάζει μία όψη χιαστί στην σχέση του με κάποιον άλλον. Το εάν η όψη χιαστί μίας συναστρίας θα εκφραστεί τελικά και ως κανονική όψη χιαστί με όλα τα παρελκόμενα της, ή εάν όντως θα την εκλάβει κανείς ως μία ήσσονος σημασίας όψη (για την συναστρία μιλάω ) θα εξαρτηθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από το εάν οι εμπλεκόμενοι πλανήτες ή σημεία της χιαστί της συναστρίας συμπτίπτουν με όψη ή όψεις χιαστί στο γενέθλιο του ενός ή και των δύο.
Αυτή απο μόνη της η παράγρφος προυποθέτει τουλάχιστον ένα 40σελιδο για να ερμηνευτεί και να γίνει πλήρως κατανοητή.
Με εβαλες σε μεγαλή περιέργεια ομολογώ. Αν θες, στείλε μου τα στοιχεία σας, σε ένα προσωπικό μύνημα, μπας και καταλάβω τι δεν κατάλαβα, ή σε τι έχεις ίσως διατυπώσει λαθεμένα την απορία σου.
Φιλικά,
Χρυσάνθη ΣπίγγουLast edited by Χρυσάνθη Σπίγγου; 28-12-2011 at 09:18 AM.
-
28-12-2011, 04:52 PM #55
Πολύ σωστά, η Χρυσάνθη έχει δίκιο Λένα μου, Κριός με Αιγόκερω δεν σχηματίζουν χιαστί. Δεν ξέρω πως μου ξέφυγε ζητώ συγνώμη.
-
03-01-2012, 01:19 PM #56
Κυρία Σπίγγου σας έστειλα τα στοιχεία μόλις. Κυρία Τίνα όπως πάντα έχετε και έναν καλό λόγο να μου πείτε όπως και τότε στο θέμα ποσειδώνας σύνοδος κρόνος. Γι αυτό σας αγαπώωωωωω
Χίλια συγνώμη δικό μου το λάθος στη διατύπωση ο αρης μου είναι στο σκορπιό και όχι στον αιγόκερω!
Last edited by Lena Dim; 03-01-2012 at 03:02 PM.
Τα πάντα ρει και ουδέν μένει
-
03-01-2012, 01:38 PM #57
Πάρα πολύ όμορφο αυτό που μου έγραψες, σ' ευχαριστώ πολύ!
-
09-01-2012, 10:43 AM #58
Καλημέρα σε όλους τους αγαπητούς φίλους, αναγνώστες, συνεργάτες και συναδέλφους,
Το ότι τώρα πια η ανακινείται και ότι θέτονται όλο και περισσότερες απορίες όσον αφορά το θέμα της όψης χιαστί δεν με εντυπωσιάζει καθόλου.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ανάγκες των καιρών μας ωθούν και πράγματι χρειαζόμαστε όλοι μας να μάθουμε πολλά περισσότερα για αυτό το μυστήριο που λέγεται ζωή.
Η πολύχρονη συλλογή εκατοντάδων γενέθλιων καθώς και άλλων ωροσκοπίων όπως για παράδειγμα η συναστρία και η ηλιακή επιστροφή, καθώς και τα πραγματικά γεγονότα της συνήθως πολύπαθης ιστορίας των κατόχων της όψης χιαστί, αποκαλύπτει σε βάθος και πλάτος την τραγικότητα αυτής της όψης.
Η δυσκολία της περιγραφής και της ερμηνείας της με οδήγησε σε μία βαθιά έρευνα αποτέλεσμα της οποίας μεταξύ των άλλων είναι και το επίμαχο άρθρο το οποίο σας έχω υποσχεθεί και που πυρετωδώς ετοιμάζω αυτό τον καιρό.
Νομίζω ότι σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια θα λυθούν και πολλές απορίες, αλλά και θα γίνει αρκετά κατανοητή τόσο η αιτία της παραγνώρισης όσο και η γενικότερη παραμέληση της τόσο από την ελληνική όσο και από την διεθνή βιβλιογραφία.
Η όψη χιαστί δεν είναι καθόλου, μα καθόλου απλή υπόθεση! Αντίθετα –όπως και εσείς θα διαπιστώσετε κατόπιν της δημοσίευσης του σχετικού άρθρου – αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τον ιστό της αράχνης. Έναν ιστό επάνω στον οποίο τελικά επικρέμεται ολόκληρο το πλανητικό δίκτυο ενός χάρτη.
Λίγη υπομονή και σύντομα θα έχετε τα αυταπόδεικτα αυτής της τόσο μοιραίας όψης.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
-
10-01-2012, 01:22 PM #59
Κα Σπίγγου, περιμένω με ανυπομονησία και περιέργια το άρθρο σας, δεδομένου ότι έχω σε όψη χιαστή, σχεδόν ακριβείας, τη Σελήνη και την Αφροδίτη. Η Σελήνη είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου και η Αφροδίτη του Ηλιου. Η πολύπαθη ιστορία που αναφέραται μου λέει πολλά.
Με εκτίμηση,
Πέγκυ
-
08-03-2012, 05:48 PM #60
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.