- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 32
-
17-11-2011, 11:41 AM #11
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το πως λειτουργεί ο κάθε ένας πλανήτης και τι ρόλο παίζει. Θέλει αρκετή εμπειρία και πολύ μελέτη. Με τις απαντήσεις σας έχω μάθει αρκετά, σας ευχαριστώ πολύ και πληροφοριακά ο Ερμής έχει τις εξής όψεις..σύνοδο με Μεσουράνημα, τρίγωνο με Ουρανό,τρίγωνο με Σελήνη, σύνοδο Αφροδίτη. Θα έχει ενδιαφέρον και αργότερα, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί ένα γεγονός να ρίξει κανείς μια δεύτερη ματιά στο χάρτη και να βρει ό,τι δεν είχε προσέξει πριν.
-
17-11-2011, 11:56 AM #12
Θα αναφέρω κάτι δίχως να είμαι σίγουρη.
Το άτομο που σκέπτεστε,βρίσκεται σε θέση αδυναμίας (Ερμής στον Τοξότη).
Λέγεται ότι όταν, αυτό για το οποίο ρωτάμε και μας απασχολεί , βρίσκεται σε ζώδιο αδυναμίας, ίσως εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή χάσουμε το ενδιαφέρον μας. Το αναφέρω με επιφύλαξη !
Θα ήταν άκρως ενδιαφέρον, αν ήθελες και μπορούσες να μας αναφέρεις τι τελικά προέκυψε από τον Ωριαίο χάρτη.
Υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός ώστε να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε την εκάστοτε ανάδρομη κίνηση των πλανητών που έχουν σχέση με το ωριαίο που θέτουμε ?Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
-
17-11-2011, 12:39 PM #13
Το άτομο που σκέπτεστε,βρίσκεται σε θέση αδυναμίας (Ερμής στον Τοξότη).
Λέγεται ότι όταν, αυτό για το οποίο ρωτάμε και μας απασχολεί , βρίσκεται σε ζώδιο αδυναμίας, ίσως εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή χάσουμε το ενδιαφέρον μας. Το αναφέρω με επιφύλαξη !
Αλκήμηνη αυτό συνήθως το λέμε όταν δούμε ανάδρομο πλανήτη. Ενας πλανήτης σε θέση αδυναμίας ουσιαστικά αδυνατεί να εκδηλώσει τη φύση του. Για παράδειγμα ο Ερμής στον Τοξότη αδυνατεί να δείξει άνεση, ευδιαθεσία, αισιοδοξία κτλ. Στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω πως αδυνατεί να δείξει ενδιαφέρον στην ερωτούσα γιατί το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος να βρίσκεται ήδη σε σχέση ή να είναι διχασμένος ανάμεσα σε δυο γυναίκες.
Για να δείτε αν υπάρχει ενδιαφέρον για την ερωτούσα θα πρέπει να δείτε τις θέσεις των πλανητών πχ. Ο Ερμής βρίσκεται στην αδυναμία του, έχει καμία σχέση με τον κυβερνήτη της ερωτούσας είτε τον Κρόνο είτε τη Σελήνη; Από εκεί θα ξεκινήσετε, επίσης καλό θα ήταν να βάλετε τον χάρτη για να πάρουν μέρος στη συζήτηση κι άλλα μέλη.
Οσον αφορά τον χρονικό περιορισμό, αρχικά ξεκινάμε με το ερώτημα, έχει θέσει ο ερωτών χρονικό προσδιορισμό;αν όχι μας ενδιαφέρει κατά βάση η άμεση κίνηση των πλανητών, οι κοντινές αλλαγές. Μια αναδρομή του Άρη πχ. σε 3 μήνες δεν μας ενδιαφέρει γιατί λογικό είναι να έχει σχηματίσει όψεις νωρίτερα. Αυτό που είπα πριν για τον Ερμή, την άλλη εβδομάδα αλλάζει ζώδιο άρα μας ενδιαφέρει, γενικότερα το παιχνίδι παίζεται κυρίως με τους παραδοσιακούς πλανήτες και όχι με τους εξωκρόνιους που σχεδόν πάντα είναι ανάδρομοι. Αν τώρα, ένας εξωκρόνιος παίζει σημαντικό ρόλο μες τον χάρτη μας και γυρίζει ορθόδρομος την επόμενη ημέρα φυσικά το λαμβάνουμε υπόψη μας. Αυτά σε γενικές γραμμές. Αν τώρα ο πλανήτης μας είναι ανάδρομος κοιτάμε πότε θα ορθοδρομήσει για να δούμε πότε τα θέματα του πλανήτη θα μπουν στον κανονικό τους δρόμο. Αν ορθοδρομήσει άμεσα τότε η κατάσταση θα εξελιχθεί και άμεσα, είναι πολύ σχετικά τα πράγματα και νομίζω πως εδώ δεν υπάρχουν ακριβείς κανόνες, είναι ανάλογα τον πλανήτη και την κίνηση του.
Το βασικό όμως που κοιτάμε είναι η 1η όψη που σχηματίζει ο πλανήτης. Αν ο πλανήτης που μελετάμε σκοπεύει να αναδρομήσει αλλά σχηματίζει όψη πριν την αναδρομή του, αυτή την όψη πιάνουμε. Αυτό το λέω γιατί διάβασα παραπάνω να αναφέρει η Yeshoda 3 ή 4 όψεις για τον Ερμή. Βρείτε την 1η όψη του Ερμή και έπειτα ψάξτε την αναδρόμηση του. Αν δεν σχηματίζει καμία όψη, μόνο τότε ισχύει το φαινόμενο της υπαναχώρησης με τον Κρόνο.
-
17-11-2011, 12:48 PM #14
Κοιταμε μονο την πρωτη οψη που προκειται να σχηματισει ο ερμης και οχι τις επομενες. Δηλαδη ,αυτη που εχει την μικροτερη ανοχη .Η συνοδος ερμη-αφροδιτη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ . Η αφροδιτη ειναι πιο γρηγορη στον τοξοτη και ο ερμης γυρνα αναδρομος .
Λοιπον για να ξεκαθαρισουμε τα πραγματα εισαι κρονος στον 8ο οικο.Η ερωτηση εγινε σε ωρα σεληνης η οποια δεν συμβαδιζει με τον κυβερνητη του ωροσκοπου , αρα υπαρχει απαγορευτικος κανονας και αυτο σημαινει οτι πρεπει να ειμαστε προσεχτικοι στο αποτελεσμα του χαρτη.Ο κρονος στον ζυγο βρισκεται σε εξαρση . Βρισκεται στην τριπλοτητα του ,στα ορια του ερμη και στα προσωπα του δια. Αρα δεν ειναι περιπλανωμενος αφου βρισκεται σε δικη του τριπλοτητα ,βρισκεται στα ορια του αλλου σημειοδοτη αρα δειχνει το ενδιαφερον απο την μερια σου ενω το προσωπο του δια δειχνει καποια καθυστερηση σε οτι αφορα την υποθεση ,ισως το τοπιο ξεκαθαρισει οταν γινει ορθοδρομος ο διας σε κανενα μηνα απο τωρα η ισως να δειχνει προσωπο παο το εργασιακο-φιλικο περιβαλλον απο το οποιο εξαρτασε οικονομικα (ο διας ειναι κυβερνητης του 10ου,11ου και 2ου ) το οποιο αλλαζει γνωμη για σενα και παιζει ρολο στην εκβαση του ερωτηματος.Ο κρονος στον 8ο δειχνει οτι εχει καποιες φοβιες σχετικα με το θεμα ,μια εμμονη (αυτο βεβαια φαινεται και απο το γεγονος οτι ακομα καλα καλα δεν τον γνωριζεις και θες να συμβει κατι μεταξυ σας).
Η σεληνη τωρα δευτερο δικος σου δεικτης ,βρισκεται σε ζωδιο και οικο που δεν την βοηθα καθολου. Η σεληνη στον κριο δειχνει οτι εισαι πολυ παρορμητικη και θελεις οτι ειναι να γινει να γινει γρηγορα. Ο δευτερος οικος επισης δειχνει οτι μαλλον η αναγκη που θελεις να καλυψεις ειναι περισσοτερο δικη σου προσωπικη παρα οτι υπαρχει καποιο βαθυτερο συναισθημα. Ο δευτερος οικος εχει να κανει με τα οικονομικα μας αλλα και με το τι αξια πιστευουμε οτι εχουμε σαν ατομα.Επειδη βρισκεται σε απεναντι απο το 8ο ,δειχνει κατα ποσο εμεις γινομαστε δεκτες των υλικων αγαθων η της φροντιδας των αλλων μεσα απο το σεξ. Πιστευω οτι θες την σχεση αυτη και λιγο σαν τροπαιο ,ωστε να ικανοποιησεις δικα σου κενα . Ο κρονος σου πεφτει στον δικο του 2ο οικο ενω η σεληνη σου πεφτει στο δικο του 10ο.Μαλλον ο συγκεκριμενος ανθρωπος εχει κυρος στο εργασιακο χωρο που βρισκεστε και ισως θελει να καρπωθει λιγο απο την δικη του λαμψη.
Η σεληνη επιπλεον ειναι περιπλανωμενη δεν βρισκεται ουτε σε δικη της τριπλοτητα ,ουτε στα ορια ,ουτε στα προσωπα του σημειοδοτη η τα δικα της .Πολυ αδυναμη θεση . Επιλεον τα τριγωνα με τον ερμη και την αφροδιτη εχουν γινει αρα μαλλον ηταν το θεμα της γνωριμιας σας .Η επομενη οψη που σχηματιζει ειναι αντιθεση με τον κρονο .Πραγμα που δειχνει την δικη σου εμμονη πανω στο ζητημα .
Οσο αφορα εκεινον τωρα ειναι ερμης σε πτωση στο τοξοτη .Που δειχνει μαλλον ανυποψιαστος για την κατασταση .Στην τριπλοτητα του ηλιου ,στα ορια του δια και στο προσωπο το δικο του . Βεβαια αδυναμος αφου το προσωπο προσθετει μονο μια μοναδα στην δυναμη του αλλα τουλαχιστον δεν ειανι περιπλανωμενος.Πιστευω οτι εκεινος σε βλεπει επαγγελματικα και μονο αφου βρισκεται στον δικο σου 10ο ,οικος της καριερας,ενω στον 6ο οικο δικο του. Βεβαι ο 10 ος επειδη ειναι γωνιακος ενισχυει τον πλανητη επισης.
Ο ερμης παει αν κανει οψη με την αφροδιτη η οποια ομως δεν γινεται γιατι αναδρομει οπως ειπαμε. Ο ερμης στον δικο του χαρτη βρισκεται στον 6ο οικο κυβερνητης του 12ου,1ου και 4ου ενω η αφροδιτη βρισκεται επισης στον 6ο κυβερνητης κυβερνητης του 11ου και του 4ου δικου του. Αντιστοιχα σε εσενα η αφροδιτη βρισκεται στον 10ο και κυβερνα 3ο και 8ο ενω ο ερμης στον 10ο κυβερνα 5ο και 8ο. Δεν νομιζω λοιπον οτι υπαρχει καποιος ερωτας ,αλαλ μπορει ισως να υπαρχει μαι προσεγγιση για καποιο διαστημα λογω εργασιας ,που ομως εκεινος ισως να αλλαξει γνωμη διακοψει στην συνεχεια.
Πιστευω οτι δεν τεινει στο θετικο η απαντηση αλλα ας πει την γνωμη του και καποιος πιο εμπειρος.
-
17-11-2011, 04:30 PM #15
-
17-11-2011, 04:57 PM #16
Κατατοπιστικότατες οι διευκρινήσεις! Ευχαριστούμε πολύ !
Ο Ερμής έχει κυβερνήτη το Δία, ανήκει στην τριπλότητα του ΄Ηλιου, στα όρια του Δία και στο πρόσωπο του Ερμή. Καμία σχέση με Κρόνο ή Σελήνη. Ο Δίας κυβερνά 2ο, 10ο και 11ο οίκο ωριαίου (οικονομικά, επαγγελματικά, φιλίες ή ομάδες).
Ο Ερμής φθάνει περίπου στις 20 μοίρες όπου γίνεται στάσιμος και στη συνέχεια ανάδρομος χωρίς να σχηματίσει κάποια όψη απ' όσο είδα με άλλους πλανήτες. Όσο είναι ανάδρομος , τον πλησιάζει η Σελήνη στις 19 μοίρες και 45΄ του Τοξότη. Άρα καταλήγουμε στην υπαναχώρηση με τον Κρόνο.Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
-
18-11-2011, 11:43 AM #17
Να μου επιτρέψετε να πω ότι η hattie23 ήταν αφοριστική και στο θέμα του 5ου οίκου, ότι δηλαδή στον 5ο οίκο κοιτάμε πάντα τα συναισθηματικά θέματα και στον 7ο κοιτάμε γάμο, σοβαρές σχέσεις κ.λπ. Υπάρχουν πολλοί αστρολόγοι παγκοσμίως που σε ερωτήσεις συναισθηματικής φύσης κοιτάνε τον 7ο οίκο (τον οίκο του "άλλου" για τον οποίο ρωτάμε) είτε υπάρχει σχέση είτε δεν υπάρχει αλλά μας ενδιαφέρει να υπάρξει.
-
18-11-2011, 05:43 PM #18
Συγγνωμη αλλα σε προηγουμενα ποστ απο οτι θυμαμαι οταν ειχε πρωτοξεκινησει η συζητηση περι ωριαιας στο φορουμ ,συχνα γινονταν η αναφορα στο 5ο οικο παρα το οτι τα ξενα σαιτ λεγανε το αντιθετο. Και η ιδια εχω θεσει τοτε την ερωτηση τι κοιταμε και ολοι ειπατε τοτε τον 5ο για σχεσεις . Αν κοιταξετε τις απαντησεις που εχετε δωσει και οι ιδιοι στο αρχειο θα δειτε οτι ετσι ειχαν τα πραγματα. Εγω ημουν η ειμαι αφοριστικη ?
Εν παση περιπτωση ,απο οτι μερια και να το δουμε ,με εξωκρονιους η χωρις ,με τον 5ο η τον 7ο ο χαρτης δεν μου φαινεται να καταληγει καπου καλα.Τουλαχιστον με τα στοιχεια που γνωριζω εγω .Τωρα αν καποιος εχει μελετησει καπως αλλοιως κατι που εγω αγνοω η το εχω καταλαβει λαθος η χρησιμοποιει επιπλεον μοτερνα η μεταμορτενα αστρολογια ας το αναλυσει διαφορετικα το ζητημα.Και δεν το λεω με δοση ειρωνειας.Αλλα αμα κοιταξετε προηγουμενα ποστ θα δειτε ποιοι ηταν εκεινοι που επεμεναν σε καποια πραγματα.Δεν μπορει να λεγονται καποια πραγματα και μετα οταν καποιος αναφερει τα ιδια ,να ακουει για εξωκρονιους και 7ο .
Υπαρχει αρθρο του κυριου Παπαδολια χρονια πριν που αναφερει τον 7ο το οποιο εχω διαβασει ,μεσα ομως απο τις συζητησεις του φορουμε ειχε γινει ολοκληρο θεμα για τον 5ο.Φτασαμε 58470 ερωτησεις που διορθωναμε τους δεικτες με βαση την αναφορα στον 5ο . Τωρα ξαναακουμε για τον 7ο. Διαβασα και το αρθρο το δικο σας για τους τρεις διαφορετικες αναλυσεις με η χωρις εξωκρονιους κυρια Μοζορα αλλα και παλι μεσα σε συζητησεις του φορουμ ,υπηρχε μεχρι προτινος η θεση να τους εξεταζουμε με βαση την κλασικη αστρολογια και οποτε αναφερονταν οι εξωκρονιοι ειχαν απλα γενικες αναφορες.
Δηλαδη ειτε θα τειθονται καποιες βασεις στο πως θα απανταμε οταν γινεται καποια ερωτηση η οταν ο καθενας θα απαντα κατα το δοκουν και τι χρησιμοποιει ,αλλα να το γνωριζουμε και οι υπολοιποι.Οχι οταν καποιος χρησιμοποιει εξωκρονιους και 7ο να ακουει αλλα και οταν δεν τους χρησιμοποιει να ακουει επισης αλλα. Ας πουμε "κοιτα τον χαρτη και οτι σε φωτισει ο Θεος κανε "
-
18-11-2011, 08:36 PM #19
hattie23,
απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει μια και μόνη κοινή γραμμή σε όλα τα θέματα ούτε στην αστρολογία γενικά ούτε και εδώ στο σάιτ. Υπάρχουν διαφωνίες σε κάποια θέματα και είναι σεβαστές. Γι' αυτό δεν είναι σωστό να μιλάμε απόλυτα ότι μόνο αυτό χρησιμοποιούμε ή ότι μόνο αυτό δεχόμαστε.
Η Τίνα έχει κάνει αναλύσεις ωριαίων χρησιμοποιώντας τον 5ο οίκο για τα συναισθημαικά που ήταν σωστές κι εγώ έχω κάνει επίσης αναλύσεις ωριαίων χρησιμοποιώντας τον 7ο που επίσης ήταν σωστές. Σε συζητήσεις που είχα με την Τίνα κάνοντας μαζί ωριαία αναρωτηθήκαμε μερικές φορές πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό.
Οι εξωκρόνιοι χρησιμοποιούνται σήμερα από όλο και περισσότερους αστρολόγους της ωριαίας αλλά κάτω από προϋποθέσεις, όπως σου είπε και η Τίνα πιο πάνω. Έχεις δίκιο ότι δεν γνωρίζουμε τις θεμελιώδεις δυνάμεις τους και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως ακριβώς οι παραδοσιακοί πλανήτες. Λειτουργούν περισσότερο στα θέματα που σημειοδοτούν και όχι ως κυβερνήτες οίκων, παρόλο που υπάρχουν μερικοί αστρολόγοι που το κάνουν κι αυτό. Αλλά αν σε ένα ωριαίο ένας εξωκρόνιος είναι πάνω σε ακμή γωνιακού οίκου ή κάνει μαζί του πρώτη όψη κυβερνήτης της ερώτησης, θα δεις ότι λειτουργεί.
-
19-11-2011, 12:12 AM #20
Συγγνωμη αλλα σε προηγουμενα ποστ απο οτι θυμαμαι οταν ειχε πρωτοξεκινησει η συζητηση περι ωριαιας στο φορουμ ,συχνα γινονταν η αναφορα στο 5ο οικο παρα το οτι τα ξενα σαιτ λεγανε το αντιθετο. Και η ιδια εχω θεσει τοτε την ερωτηση τι κοιταμε και ολοι ειπατε τοτε τον 5ο για σχεσεις . Αν κοιταξετε τις απαντησεις που εχετε δωσει και οι ιδιοι στο αρχειο θα δειτε οτι ετσι ειχαν τα πραγματα. Εγω ημουν η ειμαι αφοριστικη
hattie23 έχεις δίκιο, η αναφορές για τον 5ο οίκο από εμένα έχουν γίνει. Και αν με ρωτήσουν ξανά ποιο οίκο πρέπει να κοιτάξουν για τα αισθηματικά τους, τον 5ο θα υποδείξω πάλι. Ωστόσο, έχω γράψει πως οι κυβερνήτες που κοιτάμε είναι αυτοί που έχουμε καθορίσει εμείς από την αρχή που τέθηκε η ερώτηση. Αν έχεις καθορίσει ως σύντροφο σου τον 7ο, θα κοιτάξεις τον 7ο από τη στιγμή που αναλύεις εσύ τον χάρτη. Αν όμως το ερώτημα το θέσεις σε εμένα για παράδειγμα, θα κοιτάξω τον 5ο εκτός κι αν πρόκειται για σύζυγο ή άνθρωπο με τον οποίο συμβιώνεις.
Αν θυμάμαι καλά, αυτό για τον προσδιορισμό των κυβερνητών το είχα γράψει σε κάποιο μέλος που ρωτούσε να μάθει αν για φιλικό του πρόσωπο έπρεπε να κοιτάξει τον 11ο ή τον 7ο. Τότε είχα απαντήσει πως κανονικά μελετάμε τον 11ο αλλά στην περίπτωση που είχε μελετήσει τον 7ο δεν ήταν λάθος η επιλογή της αφού εκείνη καθόριζε τους κυβερνήτες και όχι εγώ.
Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν παίρνουμε πληροφορίες από περισσότερα από ένα αστρολογικά στοιχεία, όπως είναιγια παράδειγμα τα αισθηματικά 5ος/7ος .
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.