- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 57
-
25-10-2011, 02:23 PM #41
Χρήστο, όταν δεν υπάρχει ώρα γέννησης και δεν μπορούν να καταλήξουν οι αστρολόγοι σε κάποια πιθανή ώρα, τότε μελετάνε έναν χάρτη με βάση την οριοθέτηση του Ηλιακού ωροσκοπίου. Τολμούν ακόμα και πρόβλεψη.
Δεν έχω κανένα λόγο να τοποθετηθώ ξανά, πάνω σε διαφορετικές απόψεις που από ότι φάνηκε μέχρι τώρα δεν μπορούν να καταλήξουν σε μία κοινή κατεύθυνση, τουλάχιστον όχι στο σύνολό τους.
Το να έχουμε διαφορετικές απόψεις δεν είναι κακό. Όπως είπες σε προηγούμενο post, οι άνθρωποι που διαβάζουν έχουν δική του κρίση και μπορούν να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα. Αυτό είναι και το κέρδος της διαφοροποίησης των απόψεων.Last edited by katiakiss; 25-10-2011 at 02:32 PM.
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
25-10-2011, 02:34 PM #42
Νομίζω ότι τώρα (Atrapos) μπορούμε όντως να συνεννοηθούμε. Πράγματα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον Άρη και νομίζω ότι είναι δικαίωμα μας να το κάνουμε αυτό, συμφωνούμε λοιπόν ότι διαφωνούμε αυτό είναι όντως μία εξέλιξη.
Σου απάντησα ότι το Εγώ δεν είναι ένα υπερ- σύνολο γιατί ανάφερες ότι: αλλά αν σαν «Εγώ» εννοούμε το σύνολο του εαυτού μας τότε θα πρέπει να δούμε όλο τον χάρτη κι όχι έναν πλανήτη.
Το εγώ είναι η κεντρική ουσία του εαυτού μας είναι μία προβολή του ανώτερου εαυτού μας, ο Ήλιος είναι μία προβολή του ανώτερου εαυτού μας και θέλησης που έχει μόλις αποκτήσει συνειδητότητα και αντιλαμβάνεται τον εαυτό της μέσω αυτής. Είναι η συνείδηση της ύπαρξης και η πνευματική της αφύπνιση. Είναι η στιγμή όπου ο πνευματικός εαυτός ανατέλλει και αρχίζει να αντιλαμβάνεται, δεν έχει όμως απόλυτα ξυπνήσει δεν έχει δει ολόκληρη την αλήθεια για αυτό και φοβάται το "τέλος" που θα επέλθει απο τον Πλούτωνα.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
25-10-2011, 02:38 PM #43
Μα αυτοί που τολμούν να κάνουν πρόβλεψη μέσω Ηλιακού ωροσκοπίου τουλάχιστον για μένα είναι εγκληματίες. Για αυτό και πρέπει να γνωρίζει ένας αστρολόγος να βρει με τεχνικές την ώρα γεννησης (Rectification).
Στη τελευταία σου παράγραφο Κάτια θα συμφωνήσουμε σκοπός εξάλλου που συζητούμε είναι να φανούν οι διαφορές μέσα στην ίδια την αστρολογία και να φανούν οι διάφορες πτυχές της για αυτό και θεωρώ πάντα τη διαφοροποίηση σε ένα forum το πλέον δημιουργικο καθότι γίνονται σημαντικές ζυμώσεις και υπάρχουν πάντα νέα ερωτηματικά αλλά και απαντήσεις.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
25-10-2011, 03:10 PM #44
Τουλάχιστον η Τίνα είναι ξεκάθαρη όταν λέει ότι σαν «Εγώ» εννοούμε τον εαυτό μας, θεωρώντας μάλλον το «κέντρο του εαυτούς μας» κι όχι το σύνολο του εαυτού μας.
Αυτό ακριβώς εννοώ Δημήτρη, ο Ήλιος θεωρώ πως είναι ο κεντρικός μας πυρήνας, το κέντρο του συστήματος μας, όπως θέλετε μπορείτε να το πείτε.
Με την Τίνα θα διαφωνήσω ότι οι οίκοι εμπεριέχουν και βιολογικούς παράγοντες μιας καιτους κατανοώ ως περιβάλλον ενώ τα ζώδια σαν βιολογικές επιρροές. Έτσι το περιβάλλον (οίκοι) μαζί με το γενετικό μας παρελθόν (ζώδια) σε σχέση με τους πλανήτες - δυνάμεις συνδυάζοντε και κάνουν ένα ωροσκόπιο.
Χρήστο μου, το ίδιο συμπεριφερόμαστε σ' ένα εχθρικό περιβάλλον και το ίδιο σ' ένα φιλικό; Ας μιλήσουμε για τον Άρη στον 10ο που έφερα ως παράδειγμα στο προηγούμενο ποστ μου. Άσχετα με το ζώδιο του, όποιο κι αν είναι αυτό, δεν θα επηρεαστεί από το περιβάλλον που βρίσκεται; Η δράση του, ναι μεν πηγαίνει στον οίκο/χώρο της καριέρας, όμως γίνεται μεθοδική, ελεγχόμενη, ομοίως και η σεξουαλικότητα του η οποία θα εκδηλώνεται στον/στην/ προισταμένο, άντε και στο υπαλληλικό προσωπικό όταν θέλει να δείξει υπεροχή.
Μα ακόμη κι έτσι θα πρέπει να περιοριστεί, δεν φαντάζομαι ένας Άρης στον Κριό πχ, όσο ανεξελέγκτος και μαχητικός κι αν είναι, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί να έρχεται σε ερωτική επαφή με το αντικέιμενο του πόθου του. Όσο να ναι θα πρέπει να μάθει να κοντρολάρει τις ορέξεις του και αντιδράσεις του. Από τη στιγμή που θα μάθει να κοντρολάρει τις αντιδράσεις του, αλλάζει τη συμπεριφορά του, αφού ουσιαστικά εκείνο το οποίο πρέπει να μάθει είναι να "παίζει" με τους κανόνες και τα χούγια του οίκου που βρίσκεται;
Ο Άρης δηλαδή καλείται να υπάρξει μέσα σ' ένα πολύ συγκεκριμένο χώρο. Η ενέργεια του Άρη και του οποιουδήποτε πλανήτη μέσα στα διάφορα περιβάλλοντα (οίκους) έχει άμεση σχέση με το χώρο. Άρα, γιατί να ξεκόψω την ενέργεια από το περιβάλλον, γιατί να τα δω ως δυο διαφορετικά πράγματα όταν το ένα επηρεάζει το άλλο; Είναι αλληλένδετα, όχι ταυτόσημα αλλά αλληλένδετα.
Ο Άρης στον 2ο για παράδειγμα, δεν μάχεται να βγάλει χρήματα, άσχετα αν τα βγάζει για να τα σκορπά; Γιατί να μην θεωρήσω ότι στην προσπαθεια του να βγάλει χρήματα γίνεται υλιστής ή κτητικός; Ή μήπως δεν γίνεται; Αυτά δεν είναι στοιχεία Ταυρίστικα; Κι ας είναι ένας Άρης πάλι του Κριού που δεν υπολογίζει τα χρήματα. Οταν θα βρεθεί στον 2ο οίκο θα παλέψει να βγάλει χρήματα. Στην προσπάθεια του επάνω θα γίνει υλιστής ακόμη κι αν την επόμενη ημέρα μοιράσει όλα τα υπάρχοντα του.
Δεν ξέρω βρε παιδιά αλλά έγω έτσι αντιλαμβάνομαι το όλο σκηνικό.
-
25-10-2011, 03:16 PM #45
Τίνα μου στο κομμάτι τουλάχιστον που αναφέρεσαι σε εμένα δεν βλέπω κάποια διαφωνια. Ούτε μπορώ να δω γιατί το περιβάλλον όπως το ερμηνεύω με τους οίκους έρχεται σε κάποια σύγκρουση με τα παραδείγματα που αναφέρεις. Αν θες επαναδιαπραγματεύσου το θέμα γιατί απλά προς το παρόν θα πω πως συμφωνώ.
[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
25-10-2011, 03:24 PM #46
Τινα με βαση αυτο που αναφερεις για τον αρη στον 2 θα μπορουσε να πει κανεις πως οι πλανητες στους οικους μας προσθετουν και καποια επικτητα χαρακτηριστικα που πρεπει να τα προσμετρουμε σε αυτα που εκφραζουν οι πλανητες στα ζωδια? [τα οποια ισως μπορουμε να τα χαρακτηρισουμε εκ γενετης???] Ενδιαφερουσα αποψη, δεν το ειχα δει ποτε απο αυτη την πλευρα.
-
25-10-2011, 03:24 PM #47
Χρήστο μου είναι απλό, για εμένα ενας Αρης στον 10ο δεν είναι Αιγόκερως αλλά Αιγοκερίζει, ένας Ήλιος στον 8ο...Σκορπίζει κτλ. και μη μου ζητήσεις να επαναδιαπραγματευτώ γιατί πρέπει να φύγω
Καλό μεσημέρι σε όλους!
-
25-10-2011, 03:29 PM #48
Πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου Τϊνα μόνο που άλλο Σκορπίζει = μοιάζει έχει κοινά στοιχεία, άλλο το περιβάλλον έχει στοιχεία Σκορπιού και άλλο είναι Σκορπιός. Γιατί ο 8ος οίκος μπορεί να Σκορπίζει αλλά δεν μπορεί να ερμηνευτεί σαν ΣΚορπιός για αυτό και η υπεραπλούστευση πλανητών, ζωδίων , οίκων είναι προβληματική.
Καλό σου μεσημέρι![I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
25-10-2011, 03:32 PM #49
-
25-10-2011, 03:34 PM #50
Δεσμεύομαι τότε μιας και το θέσατε να ασχοληθούμε σύντομα με ένα τέτοιο άρθρο!
[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.