s
Πώς ερμηνεύουμε ένα γενέθλιο χάρτη; - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 11 to 20 of 43
    Μεταφυσικο=ενα φαινομενο που δεν ακολουθει τους νομους της φυσικη.
    Δεν βρισκω κατι κακο σε αυτο. Η φυσικη εξαλλου ειναι σε θεση να μελετησει μονο ενα μικρο φασμα του υπαρκτου προς το παρον και κυριως οτι θεωρειται αντιληπτο.
    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι απορριπτεις το μεταφυσικο???????????????
    Μηπως φταιει αυτος ο ουρανος στον 12??
    Εχει πολυ ενδιαφερον το πως ξεδιπλωνεται ο τοξοτοπαρθενος στα κειμενα που γραφεις.

Όνομα:
    Δημήτρης
    Quote Originally Posted by ktisila View Post
    Δεν ειναι καπως βοηθητικος ο κυβερνητης τους στην παρθενο? Δηλαδη θα ειχαν ακριβως την ιδια χροια η συνοδος ποσειδωνα-ηλιου στον τοξοτη και ο ωροσκοπος αν ο κυβερνητης τους ηταν σε ενα πιο light ζωδιο?
    Το ότι ο Δίας βρίσκεται στην Παρθένο σίγουρα βοηθάει στο να πατάει τα πόδια του στη γη αν και πρόκειται για το μεταβλητό ζώδιο της Γης. Όλα παίζουν ρόλο. Αλλά όπως επισημαίνει και ο ίδιος τον κάνει ιδιαίτερα επικριτικό, σε συνδυασμό και με τον Ερμή στον Σκορπιό. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται heavy ζώδιο η Παρθένος. Θα έλεγα ότι είναι ένα στοιχείο που προσθέτει ανωριμότητα.

Μπορει δηλαδη τα υψηλα ιδανικα να μην σου δημιουργουν στη ζωη σου ουτοπιες?
    Το κίνητρο για υψηλά ιδανικά είναι πάντα θετικό αλλά εξαρτάται από το σύνολο του χάρτη το πόσο προσγειωμένος παραμένει κάποιος. Πάντως πάντα πρέπει να στοχεύουμε ψηλά για να φτάσουμε κάπου.

Η θρησκεια απο την αλλη δεν εχει σκοπο να σε οδηγησει στην θεωση δηλαδη να υπερνικησεις τις ανθρωπινες αδυναμιες?
    Αυτός είναι ο στόχος αλλά οι αδυναμίες βρίσκονται πάντα στο επίγειο σύστημα της κάθε θρησκείας, και κυρίως στους εκπροσώπους της, ή μεσολαβητές όπως τους ονομάζει ο to3o. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν πρέπει να συγχέουμε αφού ο καθένας κάνει τον αγώνα του.

Θα μπορουσε πιστευεις να χαρακτηριστει ενας ποσειδωνας ως ρεαλιστης με ιδανικα???
    Ανάλογα με τη θέση του και τις όψεις που σχηματίζει μπορεί ακόμα κι ένας Ποσειδώνας να είναι ρεαλιστής.

Αυτο που γραφεις στο τελος για τον ωροσκοπο εννοεις πως δινει στον ανθρωπο την αναγκη να φιλοσοφει για οτιδηποτε εστω κι αν δεν ειναι γνωστης?
    Εννοώ ότι η επίδραση του Τοξότη ασκεί μια γοητεία για το μακρινό και άπιαστο. Αυτό δηλαδή που είχα αναφέρει προηγουμένως. Θα μπορούσα να προσθέσω και μια απροθυμία για δέσμευση και εργασία με κάτι χειροπιαστό.

Όνομα:
    Δημήτρης
    Μου αρέσεις ρε to3o,

Ξεκίνησες δηλώνοντας ότι θα αυτοταπεινωθείς δημόσια και φυσικά κατέληξες με το πόσο εξωτικός και σπάνιος είσαι, πόσο Top χάρτη έχεις και γενικά πόσο τυχερός είσαι στη ζωή σου. Έφτιαξες το πρωινό μου και σήμερα.

Αν ήμουν κάπου off topic ήταν που ασχολήθηκα περισσότερο με ‘σένα και τις ιδέες σου κι όχι τόσο με τον χάρτη. Επιστρέφοντας στον χάρτη λοιπόν, η έμφαση σε Τοξότη και 9ο οίκο δίνουν αυτήν την επιθυμία για αναζήτηση, ίσως και κάποιο αίσθημα υπεροχής. Οι πλανήτες στην Παρθένο σε κάνουν επικριτικό όπως επισήμανες, σε συνδυασμό με τον Ερμή στο Σκορπιό (κι όχι τόσο επειδή είναι στον 12ο). Τοξότης και Παρθένος όμως είναι συνδυασμός που δημιουργεί ανωριμότητα. Μη με παρεξηγήσεις αλλά δεν μπορώ να μη θυμηθώ το ωροσκόπιο του Μίκυ Μάους που είχα κοιτάξει πριν λίγους μήνες. Ο Μίκυ είναι Παρθένος με ωροσκόπο Τοξότη και βέβαια παραμένει για πάντα παιδί. Η Σελήνη στον Λέοντα ενισχύει την μεγάλη ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου.

Πιστεύω ότι όσο περνάς την ώρα σου κάνοντας τον έξυπνο στις παρέες σου, μένεις στην επιφάνεια αυτού του ωροσκοπίου. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις παρέες και να παριστάνεις τον πνευματώδη αναζητητή. Αλλά έτσι δεν δικαιώνεις τον Ερμή στο Σκορπιό/12ο. Ο χάρτης έχει έντονο το μεταβλητό στοιχείο και μπορείς εύκολα να πετάγεσαι από ιδέα σε ιδέα ακολουθώντας ότι μοιάζει αρκετά φωτεινό. Το ζήτημα όμως είναι πόση ουσιαστική δουλειά σε βάθος μπορείς να κάνεις. Για να δώσω ένα παράδειγμα, το γεγονός ότι έχεις απορρίψει τον χριστιανισμό από την ηλικία των 12, ουσιαστικά χωρίς να το ψάξεις καθόλου και πιθανώς επειδή δεν σου άρεσε το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο, δείχνει αυτήν την επιφανειακή αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ωστόσο έχεις άποψη και μάλιστα δείχνεις σίγουρος για κάτι που ουσιαστικά δεν γνωρίζεις αφού δεν το έχεις ψάξει ποτέ. Αυτό δείχνει ότι βρίσκεσαι ακόμα στην επιφάνεια του χάρτη σου.

Παρακολουθω τη συζήτησή σας ή μάλλον το debate σας από τον Ιούλιο, νομίζω που άρχισε η συζήτηση.
    Είναι σίγουρος ο Τοξότης μας για την ωρα γέννησής του?
    Δεν μου πολυταιριάζει ο Ερμής στον 12ο, τοσο για την εμφανη έπαρση στα γραφόμενα, όσο και για τα ...σεντόνια που γράφει κάθε φορά, αναφερόμενος στην υπεροχή των αστρολογικών του σχηματισμων.
    Προς θεού, δεν κατακρίνω, ούτε αποδοκιμάζω, προβαίνω απλά σε μία διαπίστωση ή απλά ένα συμπέρασμα, που αν μη τι άλλο κανει "μπαμ" από τα γραφόμενα. Φυσικά και δεν είναι αυτό που λέμε real life ωστε να αποκομίσει κάποιος μια πιο σαφή εικόνα για τον Τοξότη μας,αλλά καλώς η κακώς βρισκόμαστε σε ηλεκτρονική κοινωνία και κρινόμαστε από τα γραφόμενά μας, θέλουμε δεν θέλουμε, ειδικά όταν κάνουμε "κλικ" στο πληκτρο accept, αναφορικά με τους όρους χρήσης.

Και για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα ερμηνείας ενός γενέθλιου χάρτη, διαπιστωνω κάθε φορά, πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι. Για παραδειγμα, εχω ωρ.στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη, αλλά και σελήνη στον Τοξότη στον 11ο οίκο. Επίσης ο κυβερνήτης μου Δίας είναι στον 5ο. Δεν ξέρω αν πρέπει να αυτοχαρακτηριστω ως τυχερή αλλα και ως ανωτερη στην ...αγέλη μου. Ποτέ δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Τυχη και ευλογία θεωρω το να είναι καποιος υγιής και να έχει κοντά του αγαπημένα πρόσωπα.
    Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως γαλουχήθηκα με την άποψη πως, η έπαρση και η αλαζονεια ειναι ένα προκάλυμμα σοβαρων ελαττωμάτων και αδυναμιών του χαρακτήρα και εν γένει της προσωπικότητας.
    Φυσικά, μετά από όλα αυτά επαληθεύεται ότι κανείς, μα κανείς δεν είναι τέλειος.
    Καλή σας μερα και με συγχωρείτε για την παρέμβαση στην ...ερεθιστική κουβεντούλα σας.
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Ειναι χαρακτηριστικο του τοξοτη νομιζω να εχει αποψη για τα παντα [εχω σεληνη στον τοξοτη και ειναι στιγμες που δεν μπορω να συγκρατησω αυτη την "αδυναμια" της].
    Με την αστρολογια αλλαξε αποψη αρα δεν ειναι τοσο δογματικος οσο θελει να δειχνει.
    Ο τοξοτης αν δεν κανω λαθος κανει το ατομο λιγο "πειραχτηρι", βγαινει λιγο περιεργο μιγμα βεβαια με τοσο εντονο παρθενο. "Επικριτικο πειραχτηρι"????????????????
    Εχω μια ακομα απορια. Ο ουρανος στον 12 θα μπορουσε να κανει πιο ανθρωποκεντρικα τα ζητηματα του 12? Δηλαδη του στυλ "θεος ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος". Αυτο το γραφω γιατι εχω συνδεσει τον 12 με την στιγμη οπου ο ανθρωπος ενωνεται με τον θεο μεσω της προσευχης [απομονωση]. Τα σκεφτομαι περιπλοκα?????????????

Όνομα:
    ΕΦΗ
    Δεν θελω καθολου, μα καθολου να δικαιολογησω το to3o. Αυτο εξ αλλου, εχει φανει απο τις προηγουμενες απαντησεις μου σ αυτο.

Ωστοσο επειδη ειναι η πρωτη φορα που ασχολειται με την αστρολογια, ειναι λογικο να εχει ενθουσιαστει με τις ερμηνειες που εχει διαβασει, οι οποιες οπως ολοι γνωριζουμε ειναι γενικες
    και αναφερονται σε καθε οψη ξεχωριστα και οχι μετα απο εξεταση ενος συνολικου ωροσκοπιου.

Πιστευω οτι ο ποσειδωνας στον 1ο οικο, δημιουργει εσφαλμενες εντυπωσεις και σε μας και στον ιδιο για την προσωπικοτητα του.

Το παιχνιδι στο ωροσκοπιο αυτο, κρυβεται σ αυτον τον ποσειδωνα στον 1ο οικο , στην σεληνη στον 8ο, και στον βαρυ 12ο.(ολοι καταλαβαινουμε γιατι). Δεν βλεπω μαλιστα κι ενα στιβαρο κρονο για να ισορροπησει τα πραγματα.

Αγαπητε το3ο, οπως ακριβως εισαι στην φαση που αναθεωρεις τις αποψεις σου για την αστρολογια, ετσι ακριβως χρειαζεται ν αναθεωρησεις τις αποψεις σου περι υπαρξεως η οχι Θεου.

Ο τοξοτης, ο ποσειδωνας, ο 9ος και ο 12ος οικος σου, ζητουν επιτακτικα να κανεις αυτη την
    αναθεωρηση, εσυ ομως χαιρεσαι για την συνοδο ερμη-ουρανου, η οποια απλα σε παροτρυνει να διατηρεις ριζοσπαστικες θεσεις σχετικα με το θεμα αυτο.

Οταν αποφασισεις να συμφιλιωθεις με το <θειο>, θα εχεις εκπληρωσει το αιτημα του ηλιου και του ωροσκοπου σου.(δηλ. το βασικοτερα θεμα του ωροσκοπιου σου.)

Ο φοβος του θανατου στον οποιο αναφερεσαι συχνα, εχει σχεση με την σεληνη σου στον 8ο οικο. Στην πραγματικοτητα η θεση αυτη μας δειχνει, οτι κι εκει σηκωνει περισσοτερο ψαξιμο.
    Ασε που πρεπει να περασεις τα πενηντα, για να μας πεις με σιγουρια τι νοιωθεις σχετικα με το θεμα αυτο.

Ολ αυτα τα μεταβλητα, μας δειχνουν οτι διαρκως θα υποκεισαι σε αλλαγες θεσεων και αποψεων
    σε θεματα που νομιζες οτι μεχρι τωρα τα ειχες <καθαρισει>.

Ο β. δεσμος σου στην παρθενο, ζητα επιτακτικα την προσφορα σου προς αλλους ανθρωπους και οσο πιο συντομα κινηθεις προς αυτη την κατευθυνση, τοσο το καλυτερο για σενα.
    Αυτο ειναι περιπου το νοημα της δικης σου ζωης.
    Ολα τα υπολοιπα ειναι περιφερειακα θεματα κι αναζητησεις για να σε οδηγησουν εκει.

Ναι πραγματι, με τοσο τοξοτη θα μπορουσες να χαρακτηρισθεις τυχερος κι οπως σου εγραψε η ταυρινα υπαρχουν πολλοι με τυχερο ωροσκοπιο εδω μεσα.

Το θεμα ειναι να νοιωθεις ψυχικα ολοκληρωμενος και γαληνιος κι αυτο θα μας το πεις μετα απο πολλα -πολλα χρονια.

Ειναι χαρακτηριστικο του τοξοτη νομιζω να εχει αποψη για τα παντα [εχω σεληνη στον τοξοτη και ειναι στιγμες που δεν μπορω να συγκρατησω αυτη την "αδυναμια" της].
    Με την αστρολογια αλλαξε αποψη αρα δεν ειναι τοσο δογματικος οσο θελει να δειχνει.
    Ο τοξοτης αν δεν κανω λαθος κανει το ατομο λιγο "πειραχτηρι", βγαινει λιγο περιεργο μιγμα βεβαια με τοσο εντονο παρθενο. "Επικριτικο πειραχτηρι"????????????????
    Εχω μια ακομα απορια. Ο ουρανος στον 12 θα μπορουσε να κανει πιο ανθρωποκεντρικα τα ζητηματα του 12? Δηλαδη του στυλ "θεος ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος". Αυτο το γραφω γιατι εχω συνδεσει τον 12 με την στιγμη οπου ο ανθρωπος ενωνεται με τον θεο μεσω της προσευχης [απομονωση]. Τα σκεφτομαι περιπλοκα?????????????

Κατα την αποψη μου ο ερμης και ουρανος στον σκορπιο στον 12ο οικο, δινει απλα μια <πρωτοτυπια> σε θεματα μεταφυσικα κ.λ.π (δεν αναφερομαι στα πρακτικα ζητηματα του 12ου).
    Η οψη ερμη-ουρανου ειναι επισης οψη του αστρολογου αλλα στον σκορπιο και στον 12ο δεν ειμαι σιγουρη οτι εκφραζεται σωστα.

Τι μου κανεις τωρα ατραπε μου.

Εδω παρθενος με ωροσκοπο τοξοτη. Για παντα παιδι? με συνοδο ηλιο πλουτωνα? Αχ βρε Μικυ τυχερε....

Καταλαβαινω βεβαια τι θελεις να πεις κι επιπλεον συμφωνω απολυτως με οσα διατυπωσες.

Όνομα:
    Δημήτρης
    Quote Originally Posted by taurine View Post
    Είναι σίγουρος ο Τοξότης μας για την ωρα γέννησής του?
    Δεν μου πολυταιριάζει ο Ερμής στον 12ο, τοσο για την εμφανη έπαρση στα γραφόμενα, όσο και για τα ...σεντόνια που γράφει κάθε φορά, αναφερόμενος στην υπεροχή των αστρολογικών του σχηματισμων.

Σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε αλλά αν ο Ερμής πάει στον 1ο οίκο αυτό σημαίνει ότι θα μιλάμε για Ωροσκόπο Σκορπιό και πιθανώς Δία / Άρη στον 10ο. Νομίζω ότι προτιμώ τον χάρτη όπως είναι. Γενικά ο χάρτης βγάζει μια εξωστρέφεια που υπερκαλύπτει τη θέση του Ερμή. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι αυτός ο Ερμής κυβερνάει δύο γωνιακούς οίκους, έχει δηλαδή εύκολη διέξοδο από την όποια εσωστρέφεια του 12ου.

Εχω μια ακομα απορια. Ο ουρανος στον 12 θα μπορουσε να κανει πιο ανθρωποκεντρικα τα ζητηματα του 12?
    Δεν θα το έλεγα πιο ανθρωποκεντρικό. Ας μην ταυτίζουμε τον Υδροχόο με τον κυβερνήτη του Ουρανό. Νομίζω ο Ουρανός τον κάνει περισσότερο αμφισβητία και αιρετικό στα θέματα του 12ου.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Ευχαριστώ και για την αυστηρότητα και τις επικρίσεις, γιατι πάνω απο όλα είναι δίκαιες - όχι όλες - και επειδή, "μου αρέσουν οι παρατηρήσεις , γιατι διορθώνομαι!" όπως έλεγε και ο ήρωας του Λαζόπουλου.

ktsila, πιθανότατα έχεις δίκιο για τον παρθενοτοξότη. Πιθανότατα όλα αυτά, καθώς και η συζήτηση αυτή θέλει χρόνο για να χωνευτεί.

Ακόμα περισσότερο δίκιο έχεις για τη θεώρηση που κάνεις θεός = ο ίδιος ο άνθρωπος, η ανθρωπότητα, η ζωή, η φύση. [εννοώ οτι είναι ένας δοκιμος συλλογισμός και μια απο τις τελειότερες απόψεις για το θεο - και μάλιστα δεν έρχεται σε αντίθεση με την θεϊστική αντίληψη, παρα μόνο σε αντίθεση με την μονοθεϊστική αντίληψη για το θεό τιμωρό που έχει μια λίστα με 10 πράγματα που δεν θέλει να κανουμε]

Αυτό το ζήτημα δεν είναι ζήτημα χαρτών ή αστρολογίας. Είναι προφανες οτι μια υγιής θρησκευτικότητα θα ωφελήσει ένα ατομο να ισορροπήσει. Το τι τύπου θρησκευτικότητα θα αναπτύξει το άτομο όμως, είναι καθαρά θέμα προσωπικής πορείας και η επιταγή για εκπλήρωση συγκεκριμένης θεώρησης, νομίζω οτι έρχεται σε αντίθεση με αυτό που καταλαβαίνω εγώ απο την αστρολογία. Εξάλλου μια άθεη πνευματικότητα που όμως ερευνά ενεργά το υπερβατικό στοιχειο στις διάφορες εκφάνσεις του και τοποθετεί την 'πνευματική ανύψωση' πολύ ψηλά [ας πούμε εγώ], είναι κατα κάποιο τρόπο μια έκφραση θρησκευτικότητας, απλά πολυ διαφορετική! θα περίμενα απο όλους τους διαφορετικούς να το καταλάβουν αυτό, αλλα φαίνεται πως δεν έχουμε όλοι την ίδια τάση να κατανοούμε το διαφορετικό, πόσο μάλλον να το αποδεχόμαστε.

Πέρα απο την πλάκα, στη συζήτηση περι διαφορετικού, εδώ έχει ενδιαφέρον το εξής απο την παιδική μου ηλικία που τώρα το συνδυάζω: με θυμαμαι, απο τα 12-13 μου - δε θυμάμαι ποσο πολύ έχω συνειδητοποιήσει τη διαφορετικότητά μου με υγιη τρόπο, αλλα θυμάμαι να κάνω μικρά αλλα αισθητά περίεργα-ασυνήθιστα πράγματα. Αυτό είναι ασφαλώς σε ένα βαθμό φυσιολογικό στην εφηβεία. Το κατα πόσο αυτά γίνονταν για να εκπληρώσουν την επιθυμία μου να ξεχωρίσω δε το ξέρω, υπάρχει τέτοια τάση σε κάποια όψη δε θυμάμαι ποια, πάντως, θυμάμαι οτι η τάση να ξεχωρίσω απο τους άλλους, οχι ως ανώτερος αλλα ως διαφορετικός είναι αρκετά έντονη απο μικρός. Ταυτόχρονα, ο τρόπος που εκφράζεται αυτή η διαφορετικότητα είναι αλλόκοτη, πρωτότυπη και ίσως λίγο κουλή. Αλλά δεν μοιάζει με την κακώς εννοούμενη πόζα, αλλα περισσοτερο με την εφηβική αναζήτηση για να αποκτήσει ο άτομο ταυτότητα - που αρχίζει κάπου στα 14-15 να βρίσκει.

Ο θεός/"θεος" όντως εδρεύει στον εγκέφαλο και η θρησκευτική εμπειρία έχει εντοπιστεί απο τη νευροβιολογία σε συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου. Άρα η εμπειρία του θεού, που σχεδόν πάντα ταυτίζεται με το μεταφυσικό στα μυαλά των περισσοτέρων ανθρώπων, οφείλεται , στην πιο έντονη και αυταπόδειχτη εκδοχή του, σε ηλεκτρισμό σε κάποια σημεία του εγκεφάλου.

taurine, η απορία σου για την ώρα, και το κατα πόσο ταιριάζει η έπαρση και η πολυλογία σε ερμή στο 12ο συζητιέται αρκετα λίγο παραπίσω... δεν ξέρω που διέκρινες οτι αυτοαποκαλέστηκα αργηχός κάποιας αγέλης. Το γεγονός είναι οτι οι αγέλες έχουν -και χρειάζονται- αρχηγούς. Εγώ πάλι είμαι πολυ αντιεξουσιαστής, ευθυνόφοβος και μου λείπουν ηγετικά χαρίσματα για να είμαι αρχηγός. Μάλιστα ο Ουρανός στον 11ο - δε το είχαμε αναφέρει αυτό - δίνει δυσκολία στο να προσκοληθεί ιδιαίτερα το άτομο σε ομάδες / κοινωνικούς κύκλους, κάτι που εκφράζεται πανηγυρικά στον τρόπο που κοινωνικοποιούμαι: κάνω παρέα με διαφορετικούς κύκλους, συνήθως δεν προσκολώμαι σε έναν για πολύ καιρό, επιχειρώ να γνωρίσω τους ανθρώπους μεταξύ τους, δηλαδή να ενώσω τους κύκλους, ενώ έχω την τάση να είμαι ιδεαλιστής και ριζοσπάστης, και έχω έρθει σε επαφή με αρκετές συλλογικότητες και συλλόγους διαφόρων τύπων, ποτε δεν είχα την τάση να αισθάνομαι το εγχείρημα η τη συλλογικότητα ως δικό μου. Κοινώς είμαι ο κλασικός αμφισβητίας, αντιρρησίας, αντιδραστικός, που θα κάνει κριτική στα κακώς κείμενα και θα φέρει σίγουρα έναν τόνο φιλοσοφίας και "να το δούμε και λίγο απο μια άλλη οπτική" , που αναπόφευκτα, αμφισβητεί και τη βάση/σκοπό της συλλογικότητας. π.χ. να αμφισβητείς και να κριτικάρεις ευθέως την αναρχία σε μια συλλογικότητα κατεξοχήν αντιεξουσιαστική.

Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως γαλουχήθηκα με την άποψη πως, η έπαρση και η αλαζονεια ειναι ένα προκάλυμμα σοβαρων ελαττωμάτων και αδυναμιών του χαρακτήρα και εν γένει της προσωπικότητας.
    θα ήθελα να ακούσω για αυτά τα σοβαρά ελαττώματα που κρύβονται πίσω απο την αλαζονεία. δε μπορει, θα πρέπει να φαίνονται στο χάρτη. Μέχρι τώρα , εκτός απο την έπαρση , συζητήθηκαν και κάποια άλλα ελαττώματα. Εσύ τι εννοείς? Ειλικρινά ρωτάω...

Ρωτά η ktisila γιατι δε δέχομαι το 'μεταφυσικό'? ντάξει δε τρελάινομαι κι όλας, αλλα δε το δέχομαι και δε το πιστεύω, γιατι δεν έχω πειστεί οτι υπάρχουν αλήθειες χωρίς φυσική εξήγηση απο πίσω. Ακόμα κι αν δεν ξέρουμε την φυσική εξήγηση για το πως οι πλανήτες μας επηρρεάζουν, π.χ. , δε θα χαρακτηρίσουμε την επίδραση τους μεταφυσική. Ε?

Τώρα αν κάποιος προέρχεται απο θεϊστικό περιβάλλον, δεν πρόκειται να του αρέσουν οι απόψεις μου περι θεού και μεταφυσικού. Αλλά αυτή είναι η μαγεία του διαφορετικού, να αποδέχεσαι κάθε τι διαφορετικό και όχι μόνο οτι εγκρίνεις εσύ ώς αρκούντως διαφορετικό αλλα όχι υπερβολικά διαφορετικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Atropos, αρνείται οτι μπορει να είμαι 'εξελιγμένος', ή να έχω δουλέψει ελαττώματα κτλ και δηλωνει - μαντεύει οτι είμαι στην επιφάνεια του χάρτη μου, οτι το παίζω έξυπνος στην παρέα μου, και διάφορα άλλα, όχι επειδή το λέει ο χάρτης μου , αλλα επειδή οι απόψεις μου και το στυλ μου έρχονται σε αντίθεση με τις πολιτικές, ηθικές και θρησκευτικές του απόψεις.

Για ένα θρήσκο, ένας αιρετικός δε μπορεί παρα να έχει παραπλανηθεί.

Ο Atrapos ας πούμε πιστεύει σε μια διαφορετικότητα όπου το διαφορετικό είναι διαφορετικό όπως όλων των άλλων, δηλαδή παρόμοια διαφορετικό. Δηλαδή καμία σχέση με τη διαφορετικότητα. Ενώ λοιπόν είναι οι ίδιες οι αιρετικές απόψεις μου που τον φέρνουν εκτός εαυτού να κάνει εκ νέου κάποιες προσωπικές επικρίσεις , αυτός χαλιέται που αυτοχαρακτηρίστηκα "σπάνιος".

Όταν λοιπόν μου δείξεις οτι η πλειοψηφία έχει τις απόψεις μου, σκέφτεται και ενεργεί με παρόμοιο τρόπο, αμφισβητεί τα κοινωνικά όπως εγώ κτλ κτλ, τότε θα μπω ευχαρίστως στο σωρό με τους ομοιόμορφα διαφορετικούς. Μέχρι τότε θα λέω σπάνιος αμφισβητώντας κάθε λογής μεσολαβητές: της αστρολογίας, της ηθικής, της αλήθειας και θα επιδιώκω άμεση εμπειρία και θα αμφιβάλλω.

Μου λες για το μίκυ, αλλα θα μου επιτρέψεις να μην ασχοληθώ με κάτι που το θεωρώ παντελώς παράλογο - προς το παρόν, δηλαδή, γιατι εδώ που φτάσαμε...! - δηλαδή χάρτες φανταστικών χαρακτήρων, ζωρών, πόλεων, μαγαζιών κτλ.

Είναι πολύ εύκολο να κάνεις παρέες και να παριστάνεις τον πνευματώδη αναζητητή.
    Είναι πολύ εύκολο μόνο αν σε περιτριγυρίζουν ηλίθιοι και στοιχείωτοι [καθόλου σπάνιο] ή πρόβατα . Αλλιώς πρέπει είσαι όντως πνευματώδης και αναζητητής.

Για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα ανύπαρκτου συλλογισμού που με επικρίνει κι όλας για επιφανειακότητα:

[οι σημειώσεις δικές μου]

Για να δώσω ένα παράδειγμα, το γεγονός ότι έχεις απορρίψει τον χριστιανισμό από την ηλικία των 12, ουσιαστικά χωρίς να το ψάξεις καθόλου [σημ: εε?? πως? ] και πιθανώς επειδή δεν σου άρεσε το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο [σημ: χεχεχ] , δείχνει αυτήν την επιφανειακή αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ωστόσο έχεις άποψη [σημ: που ακούστηκε!!] και μάλιστα δείχνεις σίγουρος για κάτι που ουσιαστικά δεν γνωρίζεις αφού δεν το έχεις ψάξει ποτέ [σημ: το αυθαίρετο "δε το έχεις ψάξει ποτε" μπήκε στην αρχή και στο τέλος για να υποστηρίξει όπως-όπως έναν ανύπαρκτο συλλογισμό] . Αυτό δείχνει ότι βρίσκεσαι ακόμα στην επιφάνεια του χάρτη σου.
    επειδή δεν είμαι θρήσκος, κατά τον Άτροπο κάνω λάθος. και ήταν λάθος που στα 12 μου αποφάσισα οτι η ολη υπόθεση με τη θρησκεία και το θεό που μας πλασάρουν είναι μια μούφα. Για τον ατροπό είναι ΟΚ τα παιδάκια να υφίστανται πλύση εγκεφάλου έτσι ώστε να γίνονται [οσο είναι εύπλαστα] με το ζόρι θεϊστές και να παραμένουν έτσι. εγώ όντας ένας άθεος έφηβος, επι χρόνια προκαλούσα τους χριστιανούς να μου δείξουν το θεό τους, και αυτοί δε μου δείχναν τίποτα, μέχρι που καπου στα 18-19 έπαψα πλέον να βρίσκω ενδιαφέρον το debate με θεϊστές.. αργότερα το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε και είδα τη θρησκεία με άλλο μάτι, διαβάζοντας και μελετώντας ορισμένες αρχαϊκές θρησκείες και τις ρίζες τους και την 'μυστικιστική' υπερβατικότητα.

Είναι εντελώς αστείος ο συλλογισμός "έγινες άθεος στα 12 πιθανόν επειδή δε σου άρεσε το μάθημα των θρησκευτικών" και δείχνει πόσο άσχετος είσαι με το ζήτημα της αθεϊας - κανείς δε γουστάριζε το μάθημα των θρησκευτικών, αλλα εγώ έγινα άθεος γιαυτό? ?

για να δεις πόσο άστοχος ήσουν σε αυτό με τα θρησκευτικά, στην δευτέρα και στην τρίτη λυκείου, ο θρησκευτικός έκανε μάθημα μόνο με μένα, αφού μόνο εγώ συμμετείχα και είχαμε μια υγιή σχέση και αντιπαράθεση. 19 και 20 μου είχε. χωρίς να ανοίγω βιβλίο. μας έβαζε τεστ και εγώ του έγραφα τα δικά μου - σεντόνια- και έπαιρνα 18! Στο γυμνάσιο είχα πάλι καλούς θρησκευτικάδες. Μια χαρά ήταν!

πρέπει να πω βέβαια οτι η θρησκευτικού στην πρώτη λυκείου - το Peak της εφηβικής μου ορμής- δεν ήταν τόσο χαρούμενη που με είχε στην τάξη της, και μάλιστα ήμουν ο λόγος που δεν ανέλαβε τη δική μου μόνο τάξη στην τρίτη λυκείου , στον κορμό, δυο χρόνια μετά. ναι , σωστά διακρίνετε, καμαρώνω για αυτό.

Αν ήμουν κάπου off topic ήταν που ασχολήθηκα περισσότερο με ‘σένα και τις ιδέες σου κι όχι τόσο με τον χάρτη.
    ακριβώς, και το ξανακάνεις και στο νέο σου ποστ: βγαίνεις Off topic, και κατακρίνεις τις ιδέες μου και εμένα γιατι δε σου αρέσουμε. Είναι προφανές οτι δεν πτοηθήκαμε εγώ και οι ιδέες μου - οι οποίες δεν είναι ποτε στατικές, αλλά είναι πάντα εν δυνάμει υπο επανεξεταση - γενικότερα απο λόγια που θυμίζουν ηθικολογίες - το παιχνίδι, το χιούμορ και το μπαχαρικό έχω κυρίαρχη θέση στη ζωή. Και τα λόγια είναι λόγια.

[Ναι Ktisila, επικριτικό πειραχτήρι, κάτι τέτοιο, άσε χάλι, μπορώ να κάνω το μέσο άνθρωπο έξω φρενών μέσα σε 2 λεπτά! το κακό είναι οτι επειδή έχω επίγνωση, το κάνω μόνο σε ανθρώπους που με ξέρουν πιο καλά, που σημαίνει οτι συχνά μπορει να πληγώνω άθελά μου δικούς μου ανθρώπους με τις κυνικές παρατηρήσεις μου - ε, ντάξει, καλά, το κάνω και σε φόρουμζ που και που]

Δημητρη, πιάσε την αστρολογία καλύτερα που την κατέχεις κι άσε την ηθικολογία και την ανάλυση της διαδικτυακής συμπεριφοράς μου:

Θα μπορούσα να προσθέσω και μια απροθυμία για δέσμευση και εργασία με κάτι χειροπιαστό.
    όπου πέφτεις διάνα, μιλώντας για τοξότη

κάνοντας στρολογικά σχόλια, με βοηθάς πραγματικά ποικιλοτρόπως και ειναι ontopic.
    κατακρίνοντας με, είσαι offtopic και ενεργοποιείς την κακή πλευρά του ρήτορα μέσα μου [οι προαναφερθείσες σχέσεις του άρη] που είναι η ανάλωση σε debate που στην τελική δεν έχει σχέση με την αστρολογία αλλα το πόσο γαμάτος ή όχι τύπος είμαι, η αυξηση των τόνων και επιθετικότητα στο διάλογο, που σίγουρα δεν ξέρω ούτε και θέλω να κρύβω πίσω απο ψευτοευγένειες.

Επειδή δε θέλω να στεναχωρηθείς αν την κάνω με τον έναν ή άλλο τρόπο, αφού με διαβεβαιώνεις οτι σου φτιάχνω τα πρωινά, ας κόψουμε την ηθικολογία επι προσωπικού. Ειδάλλως, αφού μπήκες στο τριπάκι να με κατακρίνεις, για να είμαστε και δίκαιοι, θέλω να δω και εγώ το χάρτη σου, για να εξηγήσω τουλάχιστον 'αστρολογικά' την έντονη κόντρα σου μαζί μου.

μιλάς για ζητούμενα του 12ου οίκου, αλλα εννοείς το δικό σου ζητούμενο απο το θεό/θειο/θρησκεία - απο οτι καταλαβαίνω έχεις μια ροπή προς την απολογητική του χριστιανισμού οπότε το να δηλώνει κάποιος άθεος είναι λάθος και απαράδεκτο εξαρχής. Θα ήταν πιο πρέπον να μεταφέρουμε το debate αυτό περί θεού κάπου αλλού, αν επιτρέπεται μια τέτοια συζήτηση [που θα έπρεπε να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται σε ένα αστρολογικό φόρουμ]

Δε θέλω να είμαι άδικος, τα σχόλιά σου είναι πολύ χρήσιμα. Αλλα εδώ ενίσταμαι:

Ο β. δεσμος σου στην παρθενο, ζητα επιτακτικα την προσφορα σου προς αλλους ανθρωπους και οσο πιο συντομα κινηθεις προς αυτη την κατευθυνση, τοσο το καλυτερο για σενα. Αυτο ειναι περιπου το νοημα της δικης σου ζωης.
    Ολα τα υπολοιπα ειναι περιφερειακα θεματα κι αναζητησεις για να σε οδηγησουν εκει.
    δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι θα δεχτώ ακόμα οποιοδήποτε παρελκόμενο της αστρολογίας, π.χ. κάρμα, περα απο ερμηνείες στο γεννέθλιο σχετικά με το πως επηρεάζεται το άτομο απο τους πλανήτες, και σίγουρα δε δέχομαι οτι η ζωή έχει εκείνο ή το άλλο νόημα, και το περιγράφει ο γενέθλιος χάρτης.

Εκτός κι αν εννοείς οτι απο το χάρτη μου προκύπτει π.χ. έντονη δόση εγωισμού ή αυτό που είπες οτι είναι στην ανατολική μεριά οπότε ασχολούμαι πολύ με τον εαυτό μου, οπότε οποιαδήποτε ψυχολογική συμβουλή θα ήταν σε αυτόν τον άξονα: μετριασμός εγωισμού - αγάπη, προσφορά στον άλλον κτλ.

Αν το εννοούσες έτσι, γιατι εγώ μόνο έτσι μπορώ να το δεχτώ , ναι εισαι σωστός και είναι σκέψεις προς την σωστή κατεύθυνση. Βέβαια, τις διαπιστώσεις αυτές τις έχω κάνει προ πολλού, αλλα δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξουν μερικά πράγματα, σαφώς...

μπορώ να σας πω, οτι τη λέξη αγάπη την κατάλαβα/δέχτηκα - συνειδητοποίησα την αξία της μετά τα 25 μου χρόνια - σχετικά πρόσφατα δηλαδή, και λόγω του χαρακτήρα μου, [είναι πράγματα που δεν είναι ίσως κρα, αλλα φαίνονται στο χάρτη αν μελετήσεις], δεν την έχω εμπεδώσει ακόμα πλήρως.

όμως έχω κατανοησει την σημασία της και την ευεργετική της δύναμη εντελώς πλέον. Δεν χρειάζομαι άλλα 'πειστήρια' για το γεγονός οτι ωφελούμαι αν τη βάλω στη ζωή μου. και ίσως το όσο πιο γρήγορα γίνεται του ατροπού έχει κι αυτό μεγάλη βάση.

Sagivi ευχαριστώ

γιατι πρέπει να αλλάξω τις απόψεις μου περι θεού? Τι σημαίνει αιτημα του ωροσκοπίου. Νομιζα ο χάρτης ερμηνεύει, έχει και μια υπόσχεση την οποια μπορείς ή δε μπορείς να πετύχεις.

Και εν πάσ'περιπτώσει, που ξέρεις? μπορει η υποσχεση για το 12ο οίκο να έχει εκπληρωθεί ήδη για μένα, να έχω δει θεό και διάολο και απλά ΕΣΕΙΣ να μην μπορείτε να το δεχτείτε/καταλάβετε/πιστέψετε και αυτό που πραγματικά να είναι πολύ πιο σημαντικό να κάνω να είναι το να αγαπήσω πιο ελεύθερα, να προσφέρω περισσότερο, να κριτικάρω λιγότερο - τους ανθρώπους. Αυτό όντως είναι κάτι που έχω ανάγκη να κάνω περισσότερο

εσυ ομως χαιρεσαι για την συνοδο ερμη-ουρανου, η οποια απλα σε παροτρυνει να διατηρεις ριζοσπαστικες θεσεις σχετικα με το θεμα αυτο.
    η τάση μου να ξανα-ανακαλύπτω τον τροχό με έφερε εδώ να μελετάω χάρτες αστρολογίας, και στην ουσία με έκανε να ξέρω οτιδήποτε ξέρω και να είμαι αυτό που είμαι. Συνεχώς προβάλεται πραγματα πάνω μου λες και με ξέρετε και νομίζω πως θα σκάσω.

Η ριζοσπαστικότητα της αθεϊας μου είναι τέτοια που:
    δε θεωρώ τη θρησκεία κατ'ανάγκη κάτι αρνητικό - ίσα ίσα
    η θρησκεία μπορει να βοηθήσει τον άνθρωπο και το κάνει, πολλές φορές αρκετά καλά
    η θρησκεία είναι γραμμενη στο DNA μας - στο κεφάλι μας
    ο 'θεός' στην υπερτατή του μορφή είναι εμπειρία ηλεκτρική/εγκεφαλική, επιστημονικά δεν υπάρχει το μυστήριο που υπήρχε παλιά, μόνο δέος μπροστα σε αυτό που βιώνεται - αν βιωνεται - και η έρευνα συνεχίζεται παρά τα εμπόδια. Οι υπερβατικές εμπειρίες έχουν αρχίσει να χαρτογραφούνται με ηλεκτρονικούς εγκεφαλογράφους.

Ολ αυτα τα μεταβλητα, μας δειχνουν οτι διαρκως θα υποκεισαι σε αλλαγες θεσεων και αποψεων
    όπως στα 31 μου διαβάζω χάρτες αστρολογίας! φυσικά - δεν είμαι δογματικός , είμαι ένας 'ανεξάρτητος διανοητής' και αλλιώς βλέπεις τη ζωή στα 10 αλλιώς στα 20 αλλιώς στα 30 κι αλλιώς στα 50. Παραμένουμε παιδιά, αλλα δεν κολλάμε στην επαναστατικότητα ή τη ριζοσπαστικότητα... Κατά τα άλλα, στην πραγματικότητα είμαι πολύ πιο σταθερός απο οτι δείχνει η φράση σου εκτός αν μιλάς για διαφορές 20ετιών. Διατηρώ πολύ καλές φιλίες πολλές απο τις οποίες περνούν τα 12+ χρόνια σε διάρκεια [είμαι 31] . Οι απόψεις μου, επίσης, αν και είναι δυνατόν να αλλάξουν, όπως με τα ζώδια καλή ωρα που άλλαξαν τελικά, δεν αλλάζουν παρορμητικά και εύκολα. Ομοίως τα χόμπι μου, ασχολούμαι με πολλά πράγματα, αλλα οχι με το τυπικό στυλ του τοξότη που παρατάει το ένα να πιάσει το επόμενο, δεν παρατάω τίποτα, απλά προσπαθώ να τα συντονίσω και να τα συνδυάσω. Εδώ μπορεί να είναι το καλό που μου κάνει η Παρθένος.

πολύ απλά φίλη SAGIVI, κάποιος που ειναι 50 η 60 δεν βλέπει απαραίτητα τα πράγματα με μεγαλύτερη σοφία, αλλά μεσα απο το πρίσμα των περισσότερων χρόνων ζωής. Το αν είναι σοφή ή όχι η οπτική εξαρτάται απο τον άνθρωπο και οχι την ηλικία.

Όταν ο άνθρωπος πλησιάζει στις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, είναι γνωστό οτι τείνει να γίνεται περισσότερο θρήσκος. Τι σημαίνει αυτό, οτι υπάρχει θεός επειδή "ο 70ρης ξέρει"? Όχι βέβαια, είναι άλλη μια απόδειξη οτι η κύρια χρησιμότητα της θρησκείας είναι να αντιμετωπίζει το φόβο του θανάτου και όχι γενικά τις δυσκολίες τις ζωής, για τις οποιες υπάρχουν κι άλλες λύσεις αλλωστε

Κατά τα άλλα με μπέρδεψε ο χαρακτηρισμός της Παρθένου ως ανώριμη.... χμμμμ .... ίσα ίσα θεωρούσα οτι η σχολαστικότητα της με φτιάχνει [μεθοδικότητα, λεπτομέρεια] αλλα και με χαλάει [επικριση] αλλα ανωριμότητα???

να πεις οτι προκύπτει μια ανωριμότητα τύπου παιδικούός παρορμητισμός στο χάρτη αυτόν, κυρίως απο τα στοιχεία της φωτιάς, να πω ναι, σίγουρα, αλλα ανωριμότητα, απο την παρθένο??

σκέφτηκα το άλλο, που κολάει αρκετά. μπορεί να υπάρχουν δυο επίπεδα σε μένα. το ένα
    κριός -ήλιος πρώτος οίκος- με όλα τα υπόλοιπα ενθουσιώδη φλογερά και βιαστικά στοιχεία, κάνουν άνθρωπο παπατρέχα, ή τουλάχιστον φαίνεται έτσι, μιας και αρχίζει εξαρχής, να αραδιάζει αποψάρες για ένα θέμα, ακόμα κι αν είναι ένα θέμα που μόλις άρχισε να κατανοεί, τα υπόλοιπα στοιχεία βγάζουν και άλλα αρνητικά κάπως για το διάλογο στοιχεία. οπότε η αρχική εικόνα είναι οτι πρόκειται για άτομο της επιφάνειας και υπερενθουσιώδη.

αλλα υπάρχει και το άλλο επίπεδο, αυτό που ο άτροπος υπονόησε οτι δε το έχω εξερευνήσει, όπου οι συλλογισμοί είναι κόσμιοι και βασιλέυει το πνεύμα του ερμή, η τάξη της παρθένου και η φιλοσοφία του τοξότη.

αυτά τα δυο επίπεδα συνυπάρχουν αλλα η ανάγνωση δεν είναι εύκολη υπόθεση εδώ.

Νομίζω ο Ουρανός τον κάνει περισσότερο αμφισβητία και αιρετικό στα θέματα του 12ου.
    έτσι. μα πως αλλιώς βρισκεις την 'αλήθεια'? με την δημιουργική αμφισβήτηση και ανασύνθεση επ άπειρον - που λέει ο λόγος, όπως είπαμε ο άνθρωπος γερνάει και αλλάζει!

Έχω ένα πολύ σοβαρό ερώτημα.

Γιατι είπες Δημήτρη πως ο ερμής κυβερνάει 7ο και 10ο ??

Άσχετα από αυτά όμως, πιστεύω ότι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει κάποιον με τον χάρτη αυτόν είναι το που θα συναντηθεί με τους άλλους ανθρώπους. Οι οίκοι από τον 4ο μέχρι τον 7ο είναι κενοί αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο στον 9ο οίκο της φιλοσοφίας.
    εδώ πώς ακριβώς βγαίνουν οι οίκοι που είναι κενοί? τι παίζει με ανατολικό και δυτικό ημισφαίριο του χάρτη?

άφησα για το τέλος το καλύτερο
    Προσπάθησε όμως να βρεθείς ουσιαστικά με τους άλλους, όχι για να τους μεταδώσεις τα φώτα σου αλλά για να ζήσεις δίπλα τους σαν ίσος προς ίσο.
    κάτι τετοια λες και με ισοπεδώνεις. έτσι είναι, και έτσι πρέπει να είναι, φυσικά είπες μεγάλη κουβέντα.

ΥΓ: Ο ποσειδώνας δεν έχει κάτι να κάνει και με την παραπλάνηση??

κάπου διάβασα - άκουσον άκουσον! - οτι ερμης στο δωδέκατο μπορεί να επιδιώκει το 'μπέρδεμα' στην επικοινωνία ή κάτι τέτοιο.

taurine, η απορία σου για την ώρα, και το κατα πόσο ταιριάζει η έπαρση και η πολυλογία σε ερμή στο 12ο συζητιέται αρκετα λίγο παραπίσω... δεν ξέρω που διέκρινες οτι αυτοαποκαλέστηκα αργηχός κάποιας αγέλης. Το γεγονός είναι οτι οι αγέλες έχουν -και χρειάζονται- αρχηγούς.

1.Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, μίλησα ή μάλλον έγραψα σε 1ο ενικό και σχολίασα και από πλευράς μου τους τρόπους που μπορεί κάποιος να ερμηνεύει ένα χάρτη, όπως αναφέρεται και στον τίτλο του θέματος.

θα ήθελα να ακούσω για αυτά τα σοβαρά ελαττώματα που κρύβονται πίσω απο την αλαζονεία. δε μπορει, θα πρέπει να φαίνονται στο χάρτη. Μέχρι τώρα , εκτός απο την έπαρση , συζητήθηκαν και κάποια άλλα ελαττώματα. Εσύ τι εννοείς? Ειλικρινά ρωτάω...

2. Και πάλι στέκομαι στο σημείο του τίτλου του θέματος στο οποίο γράφουμε και καταθέτουμε απόψεις αστρολογικές και όχι επί προσωπικού. (Αν θέλουμε γνωριμίες υπάρχουν αντίστοιχες ηλεκτρονικές κοινοτητες). Κάνω μια επανατοποθέτηση και γίνομαι πιο σαφής: Ακόμη και οι φαινομενικά τέλειοι χάρτες, με άφθονες εύκολες όψεις και "καλοβολεμένους" κυβερνήτες κλπ, δεν είναι απαραίτητο να κρύβουν και αντίστοιχα "τέλειους" ανθρωπους. Και εξακολουθω να πιστεύω με σθένος και πείσμα,πως η έπαρση, η "άνεση", ο ξερολισμός,η επί παντός επιστητού αμφισβήτηση, και αν θέλεις ο κομπασμός, είναι ένα είδος make up, που κρύβει μικρές, ή μεγάλες πλην όμως ανθρώπινες ατέλειες.
    Και αυτό σου το λέει ένας Ταύρος με πολύ πολύ Κριό, Λέοντα και Τοξότη και τονισμένους κατιόντες οίκους.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν θα μπορέσω να σε ικανοποιήσω και να σου απαριθμήσω ελαττώματά σου, διότι δεν είμαι ΘΕΟΣ για να σε κρίνω, αλλά ούτε κάποιος από το φιλικό σου περιβάλλον που εντοπίζει αδύνατα σημεία σου, κι επειδή πράγματι νοιάζεται για σένα, σου τα επισημαίνει, με σκοπό να σε προστατεύσει. Όπως κατάλαβες υπάρχουν 2 ειδων κριτικές. Η μία που απλώς κριτικάρει γιατί ...έτσι της αρέσει και η άλλη που γίνεται από καθαρό ενδιαφέρον.
    Δεν μπαίνω λοιπόν σε καμία τέτοια λογική.

Κι όσο για το σημείο που τόνισες παρακάτω,

3. Θα πάρεις ξανά μια αστρολογική απάντηση. Ενα τετράγωνο Ηλιου/Κρόνου σε Ταύρο και Λέοντα και αντίστοιχα 4ο και 8ο με ωρίμασε ,σαφως περισσότερο από ό,τι ένας ωροσκόπος Τοξότης με κυβερνήτη Δία σε 5ο, και δεν με άφησε ούτε μια στιγμή να καυχηθώ για οτιδήποτε κατάφερα. (Θυμάσαι την ακολουθία Υβρις-Ατη-Νέμεσις-Τήση... ακόμη ηχούν οι λέξεις της φιλολογου στα αυτιά μου!)
    Προφανως το μήνυμα της αστρολογιας μέσα από τον προσωπικό μου χάρτη ήταν πως η γεύση της Τύχης είναι πιο γλυκειά, όταν την χτίζεις ΜΟΝΟΣ σου και παράλληλα ματωνεις. Συνήθως ένα έτοιμο πιάτο ....είναι απλως ένα έτοιμο μέτριο πιάτο, με όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του delivery, έτσι για να μιλήσουμε και λίγο ταυρίσια!

Καλό βράδυ.
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Φίλε to3o θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε την γνώμη σου μελλοντικά και για άλλους χάρτες ατόμων του site,αναλύοντας όλοι μαζί όποιο ενδιαφέρον σημείο βρίσκουμε!Έχεις την διάθεση για γόνιμο διάλογο και το εκτιμώ πολύ αυτό σε έναν άνθρωπο όπως επίσης μου αρέσει η διαφορετική σου προσέγγιση γενικώς σε πολλά θέματα.
    Βλέπω πάντως πως είσαι αρκετά ενθουσιασμένος με τις πτυχές της προσωπικότητάς σου που είδες να αντικατοπτρίζονται επάνω στον γενέθλιο χάρτη σου,πράγμα που φαίνεται από τον συλλογισμό και την γραφή σου.Βέβαια ίσως να έχεις το στοιχείο της υπερβολής σε κάποια από τα λεγόμενα σου όπως <ανεξάρτητος διανοητής> αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό,αρκεί οι απαντήσεις σου να είναι σαφείς και ορθές(πράγμα που το πετυχαίνεις).

Φιλικά
    Greymage

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread