- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 43
-
08-10-2011, 09:43 AM #1
Πώς ερμηνεύουμε ένα γενέθλιο χάρτη;
Να το τονίσω κι εγώ πως ο σκοπός αυτού του θέματος δεν είναι μια πλήρης αστρολογική ανάλυση του συγκεκριμένου χάρτη –θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε άλλος. Είναι μια ωραία ευκαιρία για όσους θέλουν να συμμετέχουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες ώστε να δουν / ενθαρρυνθούν / καθοδηγηθούν και τα μέλη που ενδιαφέρονται για τον τρόπο που ερμηνεύουμε ένα γενέθλιο χάρτη και να προσπαθήσουν να τον εφαρμόσουν και στον δικό τους. Οπότε καλό θα ήταν η συζήτηση να κινηθεί με αυτή τη λογική ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.
-
08-10-2011, 06:02 PM #2
αυτές είναι οι ερμηνείες που έκανα χτες, έτσι λίγο στα γρήγορα, αφού ολοκλήρωσα τον πρώτο κύκλο μελέτης μου στο χάρτη μου και αφού είχα μελετήσει καμια 10ρια χάρτες ακόμα. Αξίζει να σημειωθεί οτι μου έκανε εντύπωση που ο χάρτης μου είναι μαζεμένος και έχει εντελως κενούς τους οίκους 4 ~ 7 , και το γεγονός οτι ο χάρτης μου, σε σχέση με αυτούς που διάβασα, είναι αρκετά θετικός, δεδομένου οτι διάβασα και αρκετούς χάρτες με πολλές δύσκολες θέσεις και όψεις, κάτι που σε όλες τις περιπτώσεις ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρέπει να πω επίσης πως πρόκειται για ένα δουλεμένο χαρακτήρα, εξελιγμένο.
Γενικά ένας χάρτης που κυριαρχείται απο τα στοιχεία της φωτιάς σε περίοπτες θέσεις, αλλά και η φωτιά αντισταθμίζεται απο τις επιδράσεις της παρθένου [3 σημαντικοί πλανήτες] και του σκορπιού.
ατομο εξωστρεφές, δυναμικό , θετικό , αισιόδοξο και δραστήριο, τόσο στο πνεύμα όσο και στο συναίσθημα, αρκετά ισορροπημένο και συγκροτημένο [τρίγωνο σελήνης ήλιου]
Δείχνει άτομο ενθουσιώδες, μπροστά απο την εποχή του, ικανο να αντιληφθεί τα πράγματα σε βάθος, με ροπή στην υπερβολή και σε ένα βαθμό προβλήματα αυτοέλεγχου. Μπορεί να έχει την τάση να κριτικάρει υπερβολικά ή να είναι ωμό λεκτικά [παρθένος+τοξότης] αλλα γενικά η τελειομανία και εμμονή στη λεπτομέρεια της παρθένου ενδέχεται να βελτιώνει το στυλ "παπατρέχα" του τοξότη, που αν και βαθύς και φιλόσοφος, υστερεί στη μεθοδικότικα και τη λεπτομέρεια απο μόνος του.
Η αφροδίτη στον αιγόκαιρο ενδέχεται να αποτελεί δύσκολη θέση για ένα τέτοιο άτομο, με τη λογική του Αιγόκερου να κοντράρει την φλογερή ιδιοσυγκρασία και τον αυθορμητισμό του ατόμου. Η θέση της στο δεύτερο οίκο ίσως βελτιώνει λίγο τα πραγματα {???}, ενώ τα τρίγωνά της με τη σύνοδο Δια-Άρη δείχνουν άτομο ευθύ που μπορει να κερδίζει προσοχή "θετικού τύπου" , άτομο που εκπέμπει μια γοητεία και έναν ενθουσιασμό, έχει δημιουργικά ταλέντα, άτομο πρόσχαρο, παιχνιδιάρικο που αποστρέφεται τη στασιμότητα.
Το άτομο ενδέχεται να έχει την τάση να φέρνει τους άλλους σε αμυντική στάση [άρης τετράγωνο με ωροσκόπο] , αλλα γενικά είναι πρωτοπόρο, με μεγάλη τύχη {?} , ικανότητες, χαίρεται να μοιράζεται τη γνώση, ενθουσιώδες και αισιόδοξο, με αυτοπεποίθηση [σύνοδος άρη-δία]
ΤΟ εξάγωνο Κρόνου-ερμή δηλώνει πως το άτομο μπορεί να δαμάσει το μυαλό [αυτοπειθαρχία] του όταν χρειαστεί για κάποια εργασία και που εννοεί αυτά που λέει [βελτίωση στο προβληματικό τετράγωνο ήλιου - δία ??]
Γενικά άτομο με βαθειά ενδιαφέροντα που αναζητάει και κάτι άλλο παραπάνω απο τη ζωή, εκτός απο την ζωή καθαυτή.
το άτομο έχει φαντασία , είναι διαισθητικό, ευέλικτο και προσαρμοστικό [σελήνη τρίγωνο ωροσκόπο]
Ελευθεριακός & Φιλόσοφος, βαθύς, διορατικός, ενθουσιώδης, πολυπράγμων, οξύ πνεύμα και απρόβλεπτο, έλκεται απο την αλήθεια και απεχθάνεται την υποκρισία , πρόσχαρος, θετικός και αισιόδοξος.
Ως υπερενθουσιώδης τύπος, είναι πιθανόν να είναι συχνά πολυλογάς και ενιοτε να κουράζει το συνομιλητή του με την κατακλυσμιαια - και ενίοτε και λίγο μπερδεμένη- συλλογιστική του , ή μπορεί επίσης να μην είναι πάντα ο καλύτερος ακροατής. Η ροπή προς την υπερβολή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, να τον κάνει εριστικό, υπερκριτικό, ρηχό, κυνικό, φέρνοντας συχνά τους συνομιλητές του σε άμυνα {ή και αντεπίθεση)
Ο χειρισμός των συναισθημάτων, η εσωτερική αρμονία και η συγκρότηση είναι σε καλό επίπεδο, ενώ ο χειρισμός των ερωτικών [ζητημάτων της καρδιάς] είναι μάλλον ευνοϊκός και προσγειωμένος. Εντονη προσωπικότητα, κοινωνικός, με την εύνοια του Δία που έχει δε θα δυσκολευτεί στη ζωή του και θα είναι τυχερός, και με τα κάποια μάλλον συντηρητικά στοιχεία , θέσεις, όψεις, που τον επηρεάζουν, πιθανότατα θα καταφέρει να δαμάσει το εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Παρόλα αυτά, η ισορροπία μεταξύ διασκέδασης & υποχρεώσεων μπορεί να είναι προβληματική [η ζωή σε γενικές γραμμές είναι ένα fun ride για έναν καραμπινάτο τοξότη]
Τέλος μιλάμε επίσης για άτομο διορατικό, με ισχυρό ένστικτο και διαίσθηση [σελήνη στον 8ο, ερμή και ουρανό σύνοδο στο σκορπιο] αναζητητής του ιδιαίτερου ή του "πέρα απο τη ζωή" , με έντονες πνευματικές/μεταφυσικές ανησυχίες [ήλιος σύνοδος ποσειδώνα]
πως ερμηνεύουμε το τετράγωνο του Ηλιου με το μεσουράνημα?
πως ερμηνεύουμε το τεράγωνο του ωροσκόπου με το Δία?
πως να ερμηνεύσω το τετράγωνο του ωροσκόπου με τους δεσμούς?
Ομολογώ πως μια και τον χάρτη τον έχουμε ψιλολύσει, μάλλον είναι και εύκολος θα έλεγα, αναρωτιέμαι τι άλλο ρόλο μπορεί να παίζουν άλλες λεπτομέρειες , όψεις που έχουν παραλειφθεί και πλανητοειδείς. Ήδη, η ktisila με ενηέρωσε για τετράγωνο σελήνης με χείρωνα που βγαίνει κι αυτό!
Τι να σας πω, πολυ μα πολύ εντυπωσιασμένος.
Κρίμα που οι άνθρωποι συνήθως, θέλουν να ακούσουν προβλέψεις και οχι διαγνωστική αστρολογία,
κοινώς όπως γίνεται πάντα, θέλουν τα πράγματα στο πιάτο και εύκολα
-
09-10-2011, 12:51 AM #3
Καλησπέρα σε όλες/όλους και καλή αρχή στο νέο φόρουμ.
Θα πω κάποια πράγματα που είδα στο χάρτη αυτό.
Το τρίγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη, δείχνει ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς ιδιαίτερες συγκρούσεις καθώς και ότι το άτομο πετυχαίνει πιο εύκολα αυτό που θέλει μιας και τα συναισθήματά του εναρμονίζονται με τα θέλω του.
Σε αυτό το χάρτη έχουμε τον Ηλιο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο του Τοξότη και μάλιστα στον 1ο οίκο σε όψη με το Δία ( και κυβερνήτη ωροσκόπου). Πιστεύω ότι ο συνδυασμός των στοιχείων των δύο αυτών πλανητών (Δία-Ποσειδώνα) θα είναι πολύ εμφανής στην ψυχοσύνθεση του ατόμου. Μου δίνει την εντύπωση ατόμου με όραμα αλλά χωρίς όρια. Πιθανότατα αναζητά το φιλοσοφικό σύστημα που θα δίνει νόημα στη ζωή του. Μπορεί όμως να εξιδανικεύει καταστάσεις προσπαθώντας να το βρει, να ενθουσιάζεται και μετά να απογοητεύεται.
Ο Ποσειδώνας στον Τοξότη δίνει τάση για ανοργανωσιά και επειδή βρίσκεται και στον 1ο οίκο σε σύνοδο με Ηλιο, η τάση ενισχύεται.
Πολλοί πλανήτες σε ένα ζώδιο, όπως εδώ στην Παρθένο, ονομάζεται πολυαστρία ή στέλλιουμ. Αυτό το στέλλιουμ στο οποίο συμμετέχει και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Δίας δίνει δύναμη στον πλανήτη Ερμή κυβ Παρθένου, με αποτέλεσμα να παίζει και αυτός σημαντικό ρόλο στο χάρτη και φυσικά στην ψυχοσύνθεση του ατόμου.
Τώρα ο Ερμής στον Σκορπιό και στο 12ο οίκο νομίζω ότι δίνει τάση για λιγομίλητο άτομο( πράγμα που δεν ισχύει από ότι έχω καταλάβει από αυτά που έχουν γραφτεί αρα μπορεί να μην ανήκει στο 12ο ή να συμβαίνει κάτι που δεν βλέπω), δεκτικό και με διαίσθηση που ψάχνει πίσω από τις λέξεις την αλήθεια των άλλων (μπορεί να κρύβει βέβαια τη δικιά του αλήθεια) και μαζί με τον Ουρανό σε εξάγωνο με Κρόνο, μου δίνει την αίσθηση μια αντιφατικότητας. Είναι σαν ένα κομμάτι του εαυτού να θέλει να πράξει το «σωστό» του Κρόνου και ένα άλλο να το αμφισβητεί (Ουρανός) ταυτόχρονα. Ολα αυτά σε επικοινωνιακό επίπεδο (Ερμής) μπορεί να δημιουργούν παρεξηγήσεις με τους γύρω λόγω δυσκολίας αντίληψης των προθέσεων του ατόμου. Ταυτόχρονα μπορεί να εξηγηθεί και η όποια αναβλητικότητα έχει αναφερθεί.
Τώρα αν η ώρα γέννησης δεν είναι η σωστή αλλάζουν και τα δεδομένα
Αυτά τα λίγα από εμένα
Καλό βράδυ και καλή ΚυριακήLast edited by vogue; 09-10-2011 at 01:00 AM.
-
10-10-2011, 03:28 AM #4
Τέλεια! Vogue σε ευχαριστώ πολύ για την εμβάθυνση και τις σκέψεις. Η διαδικασία είναι εκρηκτικά διδακτική!
Κατ'αρχάς να πω οτι το περιθώριο λάθους που δίνω στην ώρα γέννησης είναι συν πλην 10 λεπτά, άντε ένα τέταρτο, ενώ είναι αρκετά πιθανό να είναι πολύ ακριβής μιας προέρχεται απο το βιβλιάριό μου, γραμμένο με γράμματα της μάνας μου. Η μάνα μου είναι σχολαστικός άνθρωπος.
Οι σημειώσεις σου για τον ποσειδώνα είναι σε πολύ σωστό δρόμο. Δεν είχα προσέξει την αδυνατισμένη θέληση που δίνει αυτή η όψη . Ταυτόχρονα, θεωρώ οτι ο Ποσειδώνας στη θέση αυτή στον τοξότη, χρωματίζει/δυναμώνει κάποια απο τα υπόλοιπα 'αδύναμα' στοιχεία του ερμή [στο σκορπιο και στο 12ο] που σημειώνεις στη συνέχεια του κειμένου σου. Αλλά θα επανέλθω σε αυτό αργότερα.
Μου δίνει την εντύπωση ατόμου με όραμα αλλά χωρίς όρια.
Πιθανότατα αναζητά το φιλοσοφικό σύστημα που θα δίνει νόημα στη ζωή του. Μπορεί όμως να εξιδανικεύει καταστάσεις προσπαθώντας να το βρει, να ενθουσιάζεται και μετά να απογοητεύεται.
Η φιλοσοφία είναι κάτι που εξασκούν όσοι έλκονται απο τη γνώση, την ανάλυση και την αλήθεια, δεν το κάνουν όλοι όμως το ίδιο καλά ούτε γνωρίζουν όλοι τους μηχανισμούς και τις τάσεις που ωθούν το άτομο να την εξασκήσει in the first place.
Όπως και αν έχει , ενθουσιάζομαι εύκολα και ο ενθουσιασμός μου δεν είναι σχεδόν ποτέ πρόσκαιρος, ενώ απογοητεύομαι δύσκολα. Η φιλοσοφία π.χ. είναι κάτι στο οποίο είμαι πολύ καλός, και προκύπτει απο αγάπη και θαυμασμό για τη ζωή, και όχι απο αναζήτηση για κάποιο δεκανίκι.
Εξάλλου, στην φιλοσοφία φαντάζομαι θα συμβάλλει και το stellium [δεν ήξερα οτι είχα ή οτι το λένε έτσι!] στον παρθένο, διαχείριση λεπτομερειών, αναλυτική σκέψη, το τρίγωνο σελήνης ήλιου [εναρμόνιση εγώ/συνείδησης , συναισθηματικού κόσμου με τη μεγάλη εικόνα που είναι ο εξωτερικός κόσμος] , η σύνοδος ερμή με τον αντισυμβατικό και επαναστάτη ουρανό , ο αισιόδοξος δίας , ακόμα και το εξάγωνο ουρανού κρόνου που μόλις κοίταξα , και πιθανόν και άλλα
Να σου πω την αλήθεια vogue, αυτό που αναρωτιέμαι εγω είναι το εξής. Η διαφορά αυτή που παρατηρούμε [σχόλιο περι ανικανοποίητου] δεν ξέρω αν οφείλεται σε εσφαλμένη ερμηνεία / εικασία απο σένα, ή στον υπόλοιπο χάρτη που αντισταθμίζει με συγκρότηση και ρεαλισμό τα υπερβολικά και υπερνθουσιώδη χαρακτηριστικά και δείχνει άτομο που μπορεί σχετικά εύκολα να ικανοποιηθεί ή απο το βαθμό εξέλιξης του ατομου και την εσωτερική δουλειά που έχει γίνει. Ίσως είναι και τα δυο τελευταία...
Εναλλακτική ερμηνεία είναι οτι η σύνοδος Ήλιου - Ποσειδώνα , με την τάση να κυνηγάει πάντα το κάτι παραπάνω, την αγάπη για τη μουσική και το ισχυρό ένστικτο, μπορεί να μην αποτυγχάνει να δώσει νόημα ούτε να απογοητεύει το άτομο, αλλά να το γοητεύει ακόμα παραπάνω και το ωθεί να ανέβει κι άλλο 'ψηλά' πνευματικά.
Εξάλλου, όπως είπα και παραπάνω στο χάρτη υπάρχουν διάσπαρτες θέσεις/όψεις που προσγειώνουν το άτομο, και μπορούμε να θεωρήσουμε οτι το γειώνουν αρκετά ωστε να αμβλυθούν τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν απο έναν υπερβολικά εκρηκτικό χαρακτήρα [θυμηθείτε, έλλειψη αυτοελέγχου, υπερβολή, έντονη φωτιά και παρορμητικός ήλιος στον 1ο οίκο].
Το ίδιο ζήτημα ίσως σχετίζεται και με την άλλη παρατήρησή σου, όπου πάλι έχουμε κάτι που 'δεν βγαίνει', με την έννοια οτι ανακατεύεται ο σκορπιός και ο υπερβατικός 12ος.
Υπο αυτή την έννοια τόσο η θέση του ερμή στο σκορπιό, όσο και η θέση του στο 12ο, δε βλέπω γιατι είναι απαραίτητο να δείχνουν άτομο λιγομίλητο, αφού μελετησα αρκετά τον οίκο και τη συγκεκριμένη θέση. Αυτό που αρχίζω να καταλαβαίνω είναι γιατι ο 12ος οίκος έχει τη χειρότερη φήμη, γιατι οι άνθρωποι φοβούνται τον 12ο οίκο και ασφαλώς γιατι οι άνθρωποι, ακόμα και αυτοί που ασχολούνται αρκετά με την την αστρολογία δυσκολεύονται να κατανοήσουν αυτόν τον οίκο. Στην τελική και το γιατι αυτός ο οίκος δημιουργεί προβλήματα σε άλλους χάρτες. Δε φαίνεται να δημιουργείται πρόβλημα στον δικό μου.
Η θέση δείχνει όντως προκλήσεις στην επικοινωνία, τάσεις για απομόνωση, βαθύ και ζωντανό εσωτερικό κόσμο, και δυσκολία και προβλήματα στην έκφραση αλλα δεν προδιαγράφει λιγομίλητο άτομο, ούτε άτομο που δεν απολαμβάνει την επικοινωνία. Πόσο μάλλον οταν ανακατεύεται στο μείγμα η εκρηκτική αντισυμβατική σύνοδος ερμή ουρανού που κάνουν το άτομο κυριολεκτικά να δυσκολεύεται να μην μοιραστεί μια ιδέα ή μια σκέψη του. Η ερμηνεία που θέλει τον ερμή στο 12ο να δίνει λιγομίλητο άτομο, ξεχνά οτι το όλο θέμα προκύπτει απο το οτι ο ερμής στο δωδέκατο δίνει άτομο που σκέφτεται διαφορετικά και γιαυτό δυσκολεύεται να εκφραστεί και ίσως συναντά προκλήσεις στην επικοινωνία. Η δυσκολία όμως υπάρχει για να ξεπερνιέται ειδικά οταν αφορά σημαντικά σημεία της ζωής όπως η επικοινωνία [εξάλλου η σύνοδος με ουρανό δεν κρατιέται] οπότε μπορεί να έχουμε άτομο που καταφέρνει να εξωτερικεύει τον 12ο οίκο και να σπάει τη μουγκαμάρα, ενώ ταυτόχρονα άλλες στιγμές μπορεί να είναι ικανοποιημένος μόνος του να ερευνά βαθειά θέματα όπως η αστρολογία [καλή ώρα] ή να παίζει μουσική [ο πολυπράγμων τοξότης είναι κλειδί σε αυτόν τον χάρτη] .
εναλλακτική και πιο σύντομη ερμηνεία στο ίδιο ζήτημα είναι η εξής:
Η συνήθως δύσκολη θέση αυτή του ερμή δε μπορεί να παρθεί αποκομμένη ως γνωστόν. Μπορεί αυτή η θέση λοιπόν [άντε και μαζί με την θέση του στο σκορπιό ] να κάνει τον κοινωνικό και παραλαπίπα τοξότη με στοιχεία κριού [οίκος ήλιου] και λέοντα [σελήνη] λιγομιλητο? με τρίγωνο ήλιου - σελήνης? αμφιβάλλω. ειδικά οταν ο ερμής είναι σε σύνοδο με τον ουρανό, όπου το άτομο πραγματικά είναι γεννήτρια νέων ιδεών και ταυτόχρονα θέλει απεγνωσμένα να τις μοιραστεί , δυσκολευόμενος να σιωπήσει.
Η εκρηκτικότητα , εξωστρέφεια και αισιοδοξία, η αγάπη για τη γνώση την αλήθεια και τη φιλοσοφία, το γενναιόδωρο συναίσθημα του Λέοντα, η άνεση του σκορπιού με το θάνατο και η ψύχραιμη και συγκροτημένη προσωπικότητα αποτελεί τον ιδανικό εξερευνητή του 12ου οίκου.
Το άτομο που δεν απωθείται απο όσα ο 12ος οίκος εκφράζει, αυτός που δεν πτοείται εύκολα απο τα βαριά, μακάβρια και αρνητικά θέματα, μπορεί καλύτερα και να κατανοήσει τον οίκο αλλά και να τοποθετηθεί καλύτερα σε αυτόν. Υπο αυτή την ερμηνεία, ο πνευματώδης και βαθύς Ερμής που δε φοβάται το θάνατο οπλισμένος με το σκορπιό, μπορεί να ανταποκριθεί στις επιταγές του 12ου οίκου, ειδικά οταν έχει βοήθεια τον πλούτωνα συνοδο ήλιο στο γενέθλιο ζώδιο.
Να σας πω εγώ για τον 12ο οίκο. Αισθάνομαι οτι κατανοώ naturally αυτόν τον οίκο. Ίσως θα έπρεπε να γράψω ένα αρθράκι για αυτόν. Οι τοξότες δε φημιζόμαστε για τη μετριοφροσύνη μας, αλλα μπορώ να γράψω κάτι που θεωρώ οτι θα ξεστραβώσει αρκετούς.
12ος οίκος είναι το υπερβατικό. Ερμής στο 12ο μπορεί να δείχνει πνευματικά φωτισμένο άτομο. Ο Dalai Lama και ο Timothy Leary είχαν ερμή στο 12ο. Ο 12ος είναι αυτό που οι περισσότεροι φοβούνται γιατι οι περισσότεροι φοβούνται το θάνατο.
Ο ερμής στο 12ο δείχνει επίσης ένα άτομο που είναι διαφορετικο. Εγώ, είμαι διαφορετικός, πάντα ήμουν και το συνειδητοποίησα νωρίς. Επίσης συνειδητοποίησα νωρίς τι σημαίνει αυτοσυνείδηση, και αποκάλυψη / επιφάνεια. Όταν είσαι διαφορετικός στον τρόπο που σκέφτεσαι είναι λογικό να δυσκολεύεσαι να μεταδώσεις αυτό που σκέφτεσαι. Αλλά αυτή είναι μια ικανότητα που χτίζεται.
Σε αυτή τη θέση και εναλλακτική ερμηνεία, ίσως εδώ φάινεται λοιπόν, η έλξη μου και το έντονο ενδιαφέρον για τα παρακάτω
1) διαφορετικά, αξιοπερίεργο, διαστροφή, ακρότητα
2) ιατρική, ψυχιατρική [αν και με απωθούν τα νοσοκομεία, μέσα στο χάλι τους και τη συγκεντρωμένη κακή ενέργεια την οποία αντιλαμβάνομαι φουλ]
3) θρησκεία, υπερβατικότητα, αποκάλυψη, επιφάνεια, διαίσθηση, 'φώτιση'
4) θάνατος, ο άρχοντας φόβος και η στάση των ανθρώπων και οι φοβίες τους σε σχέση με αυτόν. υπάρχει και η εκδοχή οτι όλες οι φοβίες είναι παράγωγα της φοβίας του θανατου. Αξιοσημείωτο είναι λοιπόν οτι φοβάμαι το θάνατο αισθητά λιγότερο απο το μέσο άνθρωπο. Δεν εννοώ οτι ρισκάρω τη ζωή μου με απερισκεψίες ή οτι κάνω extreme sports, αγαπώ τη ζωή και τη ζωή μου ακόμα περισσότερο, απλά δε με ταλανίζουν φόβοι θανάτου. Είμαι εντάξει με την ιδέα της μη υπαρξης και ίσως σε αυτό παίζει ρόλο το οτι είμαι άθεος απο μικρό παιδί.
Απο μικρός απόρησα με την παράλογη και αλλόκοτη συνήθεια της θρησκείας, ειδικά της χριστιανικής που ζούσα και εντονότερα και ίσως η εξοικείωση μου με το 12ο οίκο με έκανε να απορρίψω την θρησκεία στα 12 μου χρόνια. Είναι ίσως η ίδια τάση που ευθύνεται για το οτι 19 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί ακόμα και με ενδιαφέρει η αρχαϊκή θρησκεία, η υπερβατική εμπειρία, η γνήσια 'θεϊκή' εμπειρία της ανύψωσης, της ακραίας αυτοσυνείδησης και της επιφάνειας . Και ακόμα μελετώ με το ίδιο και περισσότερο ενδιαφέρον. Ο 12ος οίκος είναι το ρεζουμέ μιας θαυμαστής φύσης ενός ζωντανού συστήματος οργανισμών, είναι η ζωή και ο θάνατος, η ζωή υπο το ημίφως του θανατου, είναι το χάος και η θνητή φύση και ο κύκλος μορφής ζωής.
Αν ο ερμής καταφέρει και κατανοήσει το 12ο οίκο, είναι πολύ πιθανόν να καταφέρει να ξεπεράσει πολλά απο τα προβλήματα που του δημιουργεί αυτή η θέση [μιλώ για άλλους χάρτες που εμφανίζεται αυτή η θέση]. Είναι δύσκολο να συλλάβουμε το 12ο οίκο και τις αλήθειες του. Ο 12ος είναι η ολιστική ματιά στη ζωή, η "μεγάλη εικόνα". Επιπλέον -άσχετο-, υπάρχουν μαγικά φυτά και μανιτάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την απομυθοίηση του οίκου και την εξοικείωση του ατόμου με τα του οίκου και αυτό συμβαίνει σε πολλές σαμανιστικές θρησκείες ακόμα και σήμερα. Ίσως για αυτό οι συγκεκριμένες φυλές υποφέρουν λιγότερο ή καθολου απο νευρώσεις και φοβίες, ενώ ζουν πολυ λιγότερα χρόνια κατα μέσο όρο, απο εμάς τους δυτικούς, τους εξελιγμένους και μοντέρνους στις μεγαλουπόλεις μας και τις αποστειρωμένες ξενέρωτες θρησκείες μας! Είναι δύσκολο να καταλάβεις τον 12ο οίκο αν είσαι χριστιανός, ακόμα κι αν είσαι απο κείνους τους αμαρτωλούς , σατανισμένους και ανώμαλους που αρέσκονται στην ηδονή και την ικανοποίηση των προσωπικών αναγκών, ακόμα και τότε, θα είναι δύσκολο να καταλάβεις το 12ο οίκο, αν η αντίληψη σου για το θάνατο και τη ζωή έχει την ηττοπαθή αυταπάρνηση του χριστιανισμού. Ελάχιστοι χριστιανοί απέμειναν άλλωστε, οι περισσότεροι είναι άθρησκοι και πρακτικά άθεοι.
Πιο δύσκολο είναι να ερμηνεύσω την παντελή έλλειψη μυστικοπάθειας που με διακατέχει που φαίνεται κι απο τη θέση του ερμή στο σκορπιο αλλά και τον οίκο της σελήνης . Είμαι καλός 'ντέντεκτιβ' και μάλλον με ελκύουν τα μυστήρια και η έρευνα, στην οποια τελευταία μάλλον είμαι καλός και με βοηθάει και το ένστικτό μου σε αυτό , αλλα δεν είμαι καθόλου μυστικοπαθής, αντιθέτως είμαι παντελώς εξωστρεφής και κοινωνικός, μάλλον στον αντίθετο βαθμό, σε σημείο που κάποιοι καλοί φίλοι μου έχουν πει στο παρελθόν οτι δε χρειάζεται να τα λέω όλα κτλ κτλ . Βασικά, το να μπορώ να κρατώ μυστικά ή κάποια πράγματα για τον εαυτό μου ήταν κάτι που έπρεπε να μάθω και ίσως ακόμα μαθαίνω σε κάποιο βαθμό. Ίσως η γενική ερμηνεία προς τη μυστικοπάθεια είναι λάθος γενικά και ίσως να προκύπτει απο την πολύ βαθειά και διαισθητική φύση του σκορπιού που ενδέχεται σε πολλούς χάρτες να δημιουργεί ανασφάλειες. Ή ίσως παίζει κι εδώ ρόλο η εκρηκτική σύνοδος ουρανού ερμή. Ενας σκορπιός μπορεί να μην τολμα συχνά να ξεστομίσει τις καφρίλες που σκέφτεται , ένας τοξότης όμως μπορεί!
Δε νομίζω 10-15 λεπτά διαφορά στο χάρτη να άλλαζαν οίκο στον ερμή . Ίσως αξίζει να κοιτάξω ένα συν πλην 20 λεπτών να δω τι αλλάζει.
Επίσης δε βλέπω αντιφατικα στοιχεία στην όψη ουρανός εξάγωνο κρόνος [τώρα την είδα και διάβασα, δεν την είχα ερμηνεύσει, thanks για τη σημείωση] και τον ερμή μου, δεδομένου οτι ο υπόλοιπος χάρτης δείχνει άτομο μάλλον ισορροπημένο παρά το έντονο πάθος του. Αυτό που βγάζει η όψη αυτή, και είναι αληθές είναι μια ελάττωση της συναισθηματικής έκφρασης ή μια ανισορροπία μεταξύ συναισθήματος λογικής που είναι κάτι που εντόπισα πριν 15 περίπου χρόνια και έχω δουλέψει αρκετά πλέον. Επίσης έχουμε έλξη για πνευματική διέγερση. Η όψη επίσης δίνει έναν άνθρωπο που αγαπά την εξέλιξη και έχει μια υπεύθυνη και σοβαρή στάση απέναντι στη γνώση και τη γνώμη.
Τελειώνω επιχειρώντας να δώσω ένα ψιλοχιουμοριστικό τόνο . Ελπίζω να μη σας κούρασε αυτό που ίσως θυμίζει αυταρέσκεια, ψωνάρα ή δε ξέρω και γω τι άλλο και το θέμα να κρατάει το επίπεδο που πρέπει και να μένει στο θέμα που είναι το με ποιούς τρόπους συνδυάζουμε στοιχεία για να διαβάσουμε ένα χάρτη. Εξάλλου πως να είσαι μετριόφρων με αυτό το χάρτη?και On top of that , με μια συζήτηση που ερμηνεύει το εγώ μου και το πως αντιλαμβάνομαι και δρω στον κόσμο βάσει ενός χάρτη, που μέχρι πριν απο 6 μήνες δεν είχα καν ιδέα και μάλιστα υποτιμούσα "τους πλανήτες και όλα αυτά" , 3 χρόνια πριν τα θεωρούσα αφέλειες, ενω δεκα χρόνια πριν τα χλεύαζα και σνόμπαρα κανονικά.
σε αυτόν τον χάρτη υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα έκαναν ένα καλό αστρολόγο ή/και ψυχολόγο και μάλιστα είμαι βέβαιος οτι θα το κατάφερνα πολύ γρήγορα και εύκολα. Όμως δεν είναι το στυλ μου. Ίσως είναι η έλλειψη δυνατού Αιγόκαιρου. Ή ίσως επειδή δεν πάει στον ερμή μου που είναι χεράκι χεράκι με τον ουρανό να πουλήσω την αυτογνωσία, πάντα μου άρεσε να συζητώ [είμαι δεινός συζητητής] και να μοιράζομαι τη γνώση.
Μου αρέσει που οι αστρολόγοι εδώ μέσα φαίνεται να θέλουν κι αυτοί να μοιραστούν τη γνώση τους και είναι προς τιμήν τους.
Η αστρολογία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον γνωστικό πεδίο που φέρνει τα άνω κάτω στη σκέψη μου. Δικαιολογημένα ίσως την είχα υποτιμήσει πάρα πάρα πολύ, η δυσπιστία μου και ο σκεπτικισμός μου όμως δεν άντεξε στο χρόνο.
Αξίζει ίσως εδώ [talk about μυστικοπάθεια ή λιγομίλητο άνθρωπο!] να αναφέρω δυο βασικους λόγους για τους οποίους άρχισαν να μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτια και έσπασε η ακλόνητη στάση μου και άρχισα να έχω το νού μου.
1) δυο διαφορετικές κοπέλες, άγνωστες μεταξύ τους, συγκροτημένες και με άποψη που εκτιμώ εκφράσαν την άποψη "κάτι υπάρχει, κάτι ισχύει", πάνω στα χαρακτηριστικά των ζωδίων, και απόρησα.
2) πρόσεξα οτι είμαι τοξότητης με ωρ. τοξότη και είδα ποσο πολύ ταίριαζα στο προφίλ
Καληνύχτα, ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
10-10-2011, 05:18 AM #5
Τo3o πιστευω πως εκανες πολυ καλη προσεγγιση στον ερμη σου που κατα την γνωμη μου δειχνει αυτο που ξετυλιχθηκε καθως διαβαζα τις αποψεις σου.... ενα κοφτερο συγκροτημενο μυαλο.
Η αντιληψη σου για τον θανατο ισως να προερχεται και απο την θεση της σεληνης. [συνδεω τον 8 οικο περισσοτερο με αυτο το θεμα]
Ο 12 οικος ισως δειχνει και τον λογο για τον οποιο καποιες φορες απομονωνεσαι χωρις να σημαινει πως εισαι μοναχικο ατομο.
Μου αρεσε η αναλυση περι θρησκειας, αναρωτιεμαι μηπως αυτη η θεση [ερμη-ουρανου] σου δινει και ενα ενδιαφερον προσφορας προς τους συνανθρωπους κυριως για θεματα ψυχολογικης στηριξης?
-
11-10-2011, 12:06 PM #6
Γεια σου to3o,
Χαίρομαι που αποφάσισες να το ψάξεις περισσότερο με την αστρολογία και απ’ ότι βλέπω τα πας μια χαρά. Να προσθέσω κι εγώ μερικά σχόλια στα όσα έγραψες.
Σχετικά με τη θέση του Ερμή στο Σκορπιό / 12ο οίκο που δεν ταιριάζει με την καθόλου λιγομίλητη φύση σου, δεν φταίει κάποια παρανόηση των ερμηνειών, ούτε ανασφάλεια. Όπως έχεις καταλάβει ο χάρτης εξετάζεται στο σύνολο του και από τη στιγμή που έχεις Ήλιο / Σελήνη / Ωροσκόπο σε Φωτιά και Ουρανό σύνοδο Ερμή, είναι λογικό να μη σου λείπει ο ενθουσιασμός και η ευφράδεια. Η θέση του Ερμή, σε συνδυασμό με Άρη / Δία στον 9ο οίκο, βοηθάει στις αναζητήσεις σου για αυτογνωσία, φιλοσοφία κλπ. Επίσης, ο Ερμής είναι πολύ σημαντικός πλανήτης στον χάρτη αυτόν, αφού κυβερνάει 7ο και 10ο οίκο καθώς και τους πλανήτες / Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο. Επίσης να πω για την απορία σου ότι 10-15 λεπτά διαφορά δεν αλλάζουν οίκο στον Ερμή.
Ένα άλλο πράγμα που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι ασχολείσαι πολύ με τον εαυτό σου, κάτι που εξηγείται βέβαια από την παρουσία τόσων πλανητών στο ανατολικό (αριστερό) τμήμα του χάρτη. Γράφεις ότι είσαι διαφορετικός και καμαρώνεις γι΄ αυτό, λες και όλοι οι άλλοι είμαστε ίδιοι. Μελετώντας αστρολογία θα καταλάβεις ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί. Η έλλειψη μετριοφροσύνης δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, αλλά εσύ έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και καμαρώνεις για έναν χάρτη όπου κυριαρχούν τα τρίγωνα και τα εξάγωνα. Θυμάμαι πριν λίγο καιρό καμάρωνες για τον υποτιθέμενο Ωροσκόπο Σκορπιό που νόμιζες ότι είχες και τελικά δεν έχεις. Δεν ξέρω αν έχεις συναντήσει ζόρια στη ζωή σου αλλά μέσα από τις δυσκολίες πλάθονται οι χαρακτήρες και τελικά ίσως αξίζει να καμαρώνουμε για το πως αντεπεξήλθαμε στις δυσκολίες αυτές και τι χαρακτήρα διαμορφώσαμε. Όχι για τις ιδέες, τις αντιλήψεις μας κλπ.
Η Vogue (Έλενα) σου έγραψε ότι πιθανώς να εξιδανικεύεις καταστάσεις προσπαθώντας να βρεις το νόημα της ζωής. Δεν το παραδέχτηκες αλλά μετά μας έγραψες για τα «μαγικά» μανιτάρια των σαμάνων που τους οδηγούν σε υπερβατικές εμπειρίες. Δηλώνεις άθεος αλλά αναζητάς τη «γνήσια θεϊκή εμπειρία της ανύψωσης». Επέτρεψέ μου να σου πω ότι ο χριστιανισμός δεν είναι μόνο το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο και το τυπικό της εκκλησίας. Η χριστιανική βιβλιογραφία είναι γεμάτη από υπερβατικές εμπειρίες μοναχών, ίσως λιγότερο διαφημισμένες από αντίστοιχες άλλων θρησκειών. Αλλά χρειάζεται πίστη, αφοσίωση, ταπεινότητα και ο δρόμος είναι συνήθως μακρύς ενώ τα «μαγικά» μανιτάρια των σαμάνων ίσως ταιριάζουν καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία σου.
Άσχετα από αυτά όμως, πιστεύω ότι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει κάποιον με τον χάρτη αυτόν είναι το που θα συναντηθεί με τους άλλους ανθρώπους. Οι οίκοι από τον 4ο μέχρι τον 7ο είναι κενοί αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο στον 9ο οίκο της φιλοσοφίας. Αυτή την εποχή ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης βρίσκεται πάνω στο γενέθλιο Ήλιο σου και ο Κρόνος πλησιάζει το γενέθλιο Πλούτωνα (κυβερνήτη του 12ου). Έτσι είναι μάλλον λογικό να ασχολείσαι με αναζητήσεις σχετικά με το νόημα της ζωής. Προσπάθησε όμως να βρεθείς ουσιαστικά με τους άλλους, όχι για να τους μεταδώσεις τα φώτα σου αλλά για να ζήσεις δίπλα τους σαν ίσος προς ίσο.
Καλή συνέχεια στις μελέτες σου.Last edited by Atrapos; 11-10-2011 at 02:33 PM.
-
11-10-2011, 12:59 PM #7
Ο ποσειδωνας θα μπορουσε να φερει απογοητευση σε εναν ανθρωπο αφου συχνα τον οδηγει να εξιδανικευει ανθρωπους και καταστασεις αλλα οταν μιλαμε για καποιον που εχει δουλεψει τον εαυτο του [δεν ξερω κατα ποσο τρεφει αυταπατες γι'αυτο ή αν ειναι αληθεια] τοτε φανταζομαι πως θα μπορουσε να οδηγησει τον ανθρωπο να εχει υψηλα ιδανικα. Ενας τετοιος ανθρωπος λογικα θα αποστρεφοταν το συστημα θρησκειας αφου το εχουν διαβαλλει οι ανθρωπινες αδυναμιες κανοντας το να λειτουργει ως κατεστημενο. Δεν "κουμπωνουν" τα ιδανικα του συγκεκριμενου ωροσκοπιου με αυτο που προβαλλεται ως χριστιανικη θρησκεια. Ομως ενα τοσο ανοιχτομυαλο ατομο θα μπορουσε να αναγνωρισει την υπερβατικοτητα των μοναχων που περιγραφεις Δημητρη και να δει το θεμα του χριστιανισμου απο αλλη οπτικη. Δεν νομιζω πως το συγκεκριμενο ωροσκοπιο απορριπτει πριν μελετησει.
Ο κυβερνητης του ωροσκοπου, ηλιου και ποσειδωνα ειναι μεν στον ενατο οικο αλλα στην παρθενο που πιστευω πως του προσδιδουν αντιληψη και ωριμοτητα.
Περισσοτερο δηλαδη θεωρω πως η θεση του συγκεκριμενου ποσειδωνα και οι οψεις του δημιουργουν εναν ανθρωπο με ιδανικα και οχι καποιον που εξιδανικευει.... μπορει να κανω και λαθος ομωςLast edited by ktisila; 11-10-2011 at 01:54 PM.
-
11-10-2011, 02:35 PM #8
Αγαπητή Ktisila,
Με τον Ποσειδώνα στον 1ο οίκο και σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Τοξότη, η αναζήτηση των υψηλών ιδανικών είναι μάλλον δεδομένη. Έτσι, το εύκολο είναι να παρασυρθεί απ’ όσα ωραία και γοητευτικά ακούει και διαβάζει για μαγικές συνταγές σε εξωτικά μέρη, υπερβατικές εμπειρίες που βίωναν κάποτε οι άνθρωποι κλπ. Όπως είχα διαβάσει κάπου, ο καθένας μπορεί να στραφεί και να αρχίσει να τρέχει προς το φως, το δύσκολο είναι να στραφεί προς το σκοτάδι και να ακτινοβολήσει εκεί το δικό του φως.
Αλλά κάποιος με το συγκεκριμένο χάρτη και που έχει δουλέψει με τον εαυτό του, θα περίμενα να μπορεί να αναγνωρίσει την ουσία κάτω από την επιφάνεια. Αν μιλήσουμε για σύστημα θρησκείας χωρίς τις ανθρώπινες αδυναμίες μιλάμε για κάτι τελείως ουτοπικό που δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά. Φυσικά και θα πρέπει να αναζητήσει, να αμφισβητήσει και να απορρίψει. Αλλά πολλές φορές η αλήθεια βρίσκεται κάτω από τη μύτη μας ενώ εμείς την ψάχνουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Ίσως εξαιτίας της ιδιαίτερης γοητείας που έχει καθετί το μακρινό και άπιαστο. Ή ίσως εξαιτίας ενός Ωροσκόπου στον Τοξότη.
-
11-10-2011, 09:33 PM #9
Δεν ειναι καπως βοηθητικος ο κυβερνητης τους στην παρθενο? Δηλαδη θα ειχαν ακριβως την ιδια χροια η συνοδος ποσειδωνα-ηλιου στον τοξοτη και ο ωροσκοπος αν ο κυβερνητης τους ηταν σε ενα πιο light ζωδιο?
Ειμαι παθουσα απο τον ποσειδωνα [αφροδιτη τετραγωνο ποσειδωνας] και παρ'ολο που εχω συνειδητοποιησει την αδυναμια μου να εξιδανικευω τους ανθρωπους δεν μπορω να το εξελιξω [τουλαχιστον οχι ακομα].
Ο δικος μου ποσειδωνας ξερω πως θα μπορουσε να πεσει θυμα των ωραιων λογων [ευτυχως με συγκρατει λιγο ο κρονος και ο ουρανος] δεν ξερω ομως αν γενικοτερα η μοιρα του ποσειδωνα ειναι αυτη. Μπορει δηλαδη τα υψηλα ιδανικα να μην σου δημιουργουν στη ζωη σου ουτοπιες? [κατι που στην δικη μου περιπτωση δυστυχως δεν συμβαινει...]
Η θρησκεια απο την αλλη δεν εχει σκοπο να σε οδηγησει στην θεωση δηλαδη να υπερνικησεις τις ανθρωπινες αδυναμιες? Δεν διαφωνω, στον κοσμο αυτο την συγκεκριμενη αντιληψη το λιγοτερο που μπορεις να την χαρακτηρισεις ειναι ουτοπικη.... Το να εχεις ομως αυτη την ιδανικη εικονα για την θρησκεια ειναι διαφορετικο απο το να πεισθεις πως μπορει να γινει υπαρκτη. Θα μπορουσε πιστευεις να χαρακτηριστει ενας ποσειδωνας ως ρεαλιστης με ιδανικα???[δεν ξερω αν τα περιεγραψα λιγο περιπλοκα]
Επιπλεον θα συμφωνησω μαζι σου Δημητρη πως η αληθεια βρισκεται στα απλα πραγματα γι'αυτο ισως κι εμεις δεν μπορουμε ευκολα να την διακρινουμε. Εκει ομως βρισκεται και η μεγαλυτερη δυσκολια ταυτοχρονα, να κατανοησεις την απλοτητα. Αυτο που γραφεις στο τελος για τον ωροσκοπο εννοεις πως δινει στον ανθρωπο την αναγκη να φιλοσοφει για οτιδηποτε εστω κι αν δεν ειναι γνωστης?
-
12-10-2011, 12:31 AM #10
Ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Θα μιλήσω τώρα και για κάποιες πιο δύσκολες όψεις μου, που σχετίζονται και με ελαττώματά μου. Είχα σκοπό να το κάνω απο χτες, μιας βρήκα ένα στοιχείο ακόμα, αλλά μετα τα σχόλια του Δημήτρη είναι επιτακτικό το να αυτοταπεινωθώ δημοσίως άμεσα.
ktisila, το ενδιαφέρον να βοηθήσω τους άλλους είναι έντονο αλλα περίπλοκο - ίσως προκύπτει από την συχνή και έντονη αίσθηση οτι έχω καταλάβει τα αίτια και τις λύσεις των προβλημάτων του συνομιλητή μου περισσότερο απο τον ίδιο. Οτι εγώ ξέρω [12ος οίκος?] . Απο το οτι βλέπω σε πόσο φαύλους κύκλους αναλώνονται οι άνθρωποι , πως σφίγκουν τον κόμπο αντι να τον λύσουν κτλ κτλ κτλ...
Αυτό όμως χρωματίζεται απο άλλα στοιχεία του χαρακτήρα μου με αποτέλεσμα να είμαι υπερμετρα επικριτικός ή ισωπεδωτικός στη συζήτησή μου, οπότε σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα, παρότι μπορει οι απόψεις μου να είναι άριστες, το αν τελικά καταφέρνω ή αποτυγχάνω να τις μεταδώσω αποτελείται απο πολλές συνιστώσες. Κάποιες φορές -στο παρελθόν περισσότερο- είμαι απότομος, παρόλα αυτά και παρά την καφρίλα μου άνθρωποι - φίλοι ειδικά- που μπορεί ακόμα και να έχω πικράνει στο παρελθόν για αντίστοιχα ή τα ίδια ζητήματα, αλλα γενικά εκτιμούν την άποψή μου , ενίοτε με αναζητούν για συμβουλή για κάποιο ζήτημά τους, παρότι ξέρουν οτι μπορούν να 'τα ακούσουν ένα χεράκι' - ναι μερικές φορές για τα λέω λίγο χύμα και μπαίνω στο ψητό γρήγορα. Αυτό το στοιχείο, έχει δουλευτεί λιγότερο και δε το έχω λύσει επουδενί, αποτελεί ένα απο τα κύρια ελαττωματά μου [αυτά τα κάπως επιθετικά-επικριτικά στοιχεία δηλαδή] αλλά γενικά θεωρώ οτι είμαι σε καλό δρόμο.
Ίσως η αστρολογία να με βοηθήσει να εντοπίσω όλες τις συνιστώσες απο τις οποίες αποτελείται [?] :
αρης τετράγωνο ωροσκόπος > Τάση να κάνει και να λέει πράγματα που φέρνουν τους άλλους σε αμυντική θέση ή και σε σημείο να αντεπιτεθούν. Είναι στοιχείο ενός καλού debater, αλλα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις με τους ανθρώπους.
άρης στον 9ο > ανοιχτό μυαλό και αγάπη για τη διαφωνία {debate} αλλα και τάση για να έχει πάντα δίκιο και να απορρίπτει απότομα ιδέες ή απόψεις άλλων απο τον ενθουσιασμό για την αποκάλυψη της αλήθειας.
Αρης στην παρθένο και γενικά πλανήτες στον παρθένο [εντονη επικριτικότητα]
αν προσθέσουμε σε αυτό τον ερμή στο 12 που σκέφτεται διαφορετικά και , ακόμα και αν είναι αρκούντως ευφραδής, οι άλλοι μπορεί να μην τον καταλαβαινουν πάντα
αλλά και έναν παρορμητικό, αντισυμβατικό συνομιλητή που δεν διστάζει να εκφράσει αυτό που του πέρασε απο το μυαλό [ερμής σύνοδος ουρανός]
τότε, νομίζω εύκολα γίνεται κάπως αντιληπτός ο λόγος που τσινάει ο Δημήτρης, διαβάζοντας "έπαρση". Κι όπως και να το κάνεις έχει λίγο πλάκα να αναλύεις αυτόν τον χάρτη και να τον συζητάς και να είσαι ο αναλυόενος. Δε μπορείτε ακριβώς να το πιάσετε, αλλά πιστέψτε με: τα σπάει!
Μήπως ο Ερμής στο 12ο αγαπάει που και που την παρανόηση και την παραπλάνηση? {Πλούτωνας} Δεν ξέρω για την εξήγηση, αλλα το πνεύμα μου αγαπάει την προβοκάτσια, το καταστασιακό, τον σουρρεαλισμό.
Χαίρομαι που ο Δημήτρης και πάλι, όπως και στο παρελθόν με 'νουθετεί' για αυτό που μάλλον εκλαμβάνει ως άπρεπη συμπεριφορά και με το γάντι μου πετάει 4-5 αφορμές για να ενεργοποιηθεί ο debater μέσα μου και ένα-δυο ελαττώματα μου στον άρη.
Πάνω στο ζήτημα για το τι καμαρώνουμε, δηλαδή για το τι είμαστε περήφανοι, σε διαβεβαιώ έχω προβληματιστεί απο πολύ μικρός. και πως θα μπορούσα να μην έχω προβληματιστεί, σε ένα κόσμο οπου οι άνθρωποι είναι περήφανοι για ένα σωρά άκυρα θέματα, όπως για τον τόπο γέννησής τους, την πολη τους και ένα σωρό άλλα πράγματα το οποία δεν είναι δικά τους επιτεύγματα.
Ίσως αυτό που διάβασες ως έπαρση ή αυταρέσκεια [σελήνη στο λεων anyone?] σε απέτρεψε να διακρίνεις τις λεπτομέρειες ή το υποβόσκον χιούμορ. Αλίμονο αν το να είναι κάποιος καλά με τον εαυτό του ή να θρέφει μια καλώς εννοούμενη δόση εγωισμού να θεωρείται ελάττωμα! Χαίρομαι με τον χάρτη μου και τις 'εξάρσεις' του και τα όλα του, και είναι ουσιαστικά ένας 'καλός' χάρτης, [όπως ανησυχεί και στεναχωριέται λίγο στην αρχή κάποιος αν διαπιστώσει οτι έχει 'δύσκολο' χάρτη] έτσι λοιπόν , χαίρομαι με το χάρτη μου αλλά καμαρώνω που [I]βρίσκεις τις ερμηνείες μου σωστές - που λέει ο λόγος, όχι όμως για τη 'μοίρα' μου, ή για τους γονείς μου που φτιάξαν μια αρκετά καλή οικογένεια. Είμαι περήφανος ας πούμε που κατάφερα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να φτάσω στο επίπεδο αυτό γνώσεων αστρολογικά. Τέτοια πραγματάκια, ξέρεις τώρα. Ταυτόχρονα, παίζει ρόλο και η αυτογνωσία εδώ, που πάλι είναι δουλειά που έχει κάνει το άτομο. Οπότε και καμαρώνω & χαίρομαι & αυτοσαρκάζομαι κιόλας που έφτασα εδώ με το σκεπτικιστικό και άθεο νου μου να διαβάζω χάρτες. Έπρεπε να είσαι απο μια μεριά σε μερικές απο τις συζητήσεις περι ζωδίων που προκαλώ τώρα τελευταία στους κύκλους μου.
Στο κάτω κάτω, έπρεπε να πω και κάτι πέρα απο το αποστειρωμένο αλλα ακριβές στυλ που απαιτείται για να μας παίρνουν στα σοβαρά, και είπα μια μαλακιούλα, και μου βγήκε το λεοντίσιο αυτάρεσκο. μπορεί η ταπεινότητα να είναι κάτι που πρέπει να εξασκήσω παραπάνω. Aλλα για να φτάσουμε να μιλάμε σε τέτοιο επίπεδο που εισάρχεται στο ηθικό και φιλοσοφικό και έχει λίγο ξεφύγει απο την ερμηνεία δεν παίρνουμε Δημήτρη το μέτρο απο τη συζήτηση στο internets αλλα IRL [In real life].
Λες ίσως αξίζει να καμαρώνουμε περισσότερο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Δεν έχεις άδικο. Εκεί μπαίνει η θέληση έτσι? Ο μοιρολάτρης ίσως διαιωνίσει τη δυσκολία ενώ ο μαχητής θα το παλέψει και τα τα καταφέρει. Ενώ αυτός που του ήρθαν εύκολα τα πράγματα στη ζωή του, είναι εκ των πραγμάτων σε ευνοϊκότερη θέση με την έννοια οτι δεν έχει αναγκαστεί να αντιμετωπίσει 'χοντρές' δυσκολίες.
Επειτα ρωτας αν έχω τραβήξει ζόρια στη ζωή μου... Ο χάρτης μου τι σου λέει?... έ, όχι τρελά ζόρια δεν έχω περάσει, όπως περνάνε και έχουν περάσει άλλοι.
Θυμάμαι πριν λίγο καιρό καμάρωνες για τον υποτιθέμενο Ωροσκόπο Σκορπιό που νόμιζες ότι είχες και τελικά δεν έχεις
Και πάλι, δεν καμάρωνα. Όποιος καμαρώνει για το ζώδιό του είναι ή ηλίθιος, ή τοξότης, ή ... λες? να κάνει πλάκα! ναι υπάρχει και αυτή η πιθανότητα, να παίρνει κανείς τη ζωή πιο πολύ για πλάκα απο οτι στα σοβαρά - παρεπιπτόντως χαρακτηριστικό του τοξότη
Η Vogue (Έλενα) σου έγραψε ότι πιθανώς να εξιδανικεύεις καταστάσεις προσπαθώντας να βρεις το νόημα της ζωής. Δεν το παραδέχτηκες αλλά μετά μας έγραψες για τα «μαγικά» μανιτάρια των σαμάνων που τους οδηγούν σε υπερβατικές εμπειρίες. Δηλώνεις άθεος αλλά αναζητάς τη «γνήσια θεϊκή εμπειρία της ανύψωσης».
Το οτι είμαι άθεος, δηλαδή δεν πιστεύω στο μεταφυσικό, δε σημαίνει οτι δε με ενδιαφέρει η "θεϊκή εμπειρία". Έχουμε ένα κύκλωμα στο κεφάλι μας - ο κάθε ένας απο μας!- το οποίο παράγει αυτού του είδους τις εμπειρίες. Κάποιοι - οι περισσότεροι- δεν βιώνουν ποτέ κάποια τέτοια εμπειρία. Σε αυτό που ενίσταμαι είναι το στοιχείο του ανικανοποίητου, τουλάχιστον στη δική μου ζωή, για αυτό ίσως επιμένω. Καταλαβαίνω όμως πως θα μπορούσε να δημιουργήσει ο χάρτης το στοιχειο που ανέφερε η vogue σε κάποιους , ιδιαίτερα θρήσκους ή με έντονο φόβο για το θάνατο ...
ας θυμίσω το τρίγωνο σελήνης ήλιου και την αφροδίτη στο 2ο οίκο, που τα μεταχειρίζομαι εδω κάπως σαν δείκτες ικανοποίησης που παίρνει κάποιος απο τη ζωή.
Όσο για το χριστιανισμό, σε φιλοσοφικό επίπεδο έχει πολλά ατού, και σίγουρα υπάρχουν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι του κλήρου - μοναχοί, διστάζω να τους πω φωτισμένους, αλλα έστω, αλλα γενικά για το στοιχείο του υπερβατικού που συζητούσαμε λόγω 12ου οίκου, ο χριστιανισμός υστερεί - το εντονο υπερβατικό στοιχείο έχει χαθεί στο χρόνο αν υπήρχε ποτε - για να μην σου πω οτι πιθανόν η βάση κι εδώ να είναι κάποιο φυτό ή μανιτάρι, χαχα.. Ο χριστιανός δε μιλάει με το θεό του επειδή τον διεκολύνει ο παπάς, κι αν το κάνει, το κάνει με κάποιο τρόπο δικό του, είναι επειδή έχει ο ίδιος την τάση για μεγάλη πνευματικότητα τέτοιου τύπου. Ο χριστιανός έχει μεσολαβητές, τους παπάδες , μεσολαβητές όπως και κάθε τι στη δυτική κοινωνία. Ο χριστιανισμός ουσιαστικά είναι πλέον κοινωνική συνήθεια εν πολλοίς. Και, να προσθέσω, η υπερβατική εμπειρία είναι ανεξάρτητη απο το τι θρησκεία ακολουθεί κάποιος. αν είσαι χριστιανός και καταναλώσεις μανιτάρια, μπορεί να έχεις όραμα του Χριστού [λέμε τώρα] - γενικά η θρησκευτικότητα είναι κάτι εντελώς προσωπικό στην τελικη. όπως όλοι μας είμαστε διαφορετικοί
Φιλε Δημήτρη δεν είναι πλέον στις μέρες μας μυστικό πως η θρησκεία επηρεάστηκε απο την τελετουργική κατανάλωση μαγικών φυτών. δεν είναι κάποιο νέο φρούτο δηλαδή, αλλά κάτι που υπήρχε στον πλανήτη πριν την εμφάνιση της αστρολογίας ή των μονοθεϊστικών θρησκειών.
Κάποιος εκλεκτός που φτάνει σε αυτά τα επίπεδα μυαλού [υπερβαση] μπορει να κάνει με μοναστική ζωή , εγκράτεια, το να παίζει μουσική για πολλές ώρες ειδικά τύμπανα, με διαλογισμό, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Απλά ανέφερα πάνω στη φλυαρία μου, μιας και είμασταν στον 12ο, και το γιατι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ή φοβάται αυτόν τον οίκο. Εσύ μου λες για κάποιες περιπτώσεις μοναχών - ώπα ώπα, αν είναι τόσο δύσκολο και καρτερικό , ευχαριστώ δε θα πάρω! εγώ σου είπα για φάρμακο
Υπενθύμισα δηλαδή οτι είναι κάτι που σε άλλες κοινωνίες αποτελεί θρησκευτική-πνευματική κοινωνική συνήθεια το να τα έχουν καλά με τον 12ο, και το πετυχαίνουν αρκετά καλα μερικοί σαμάνοι, ενώ σε εμάς είναι ταμπού, στην εποχή μας και γενικα όπου επικρατεί μονοθεϊσμός, δε τα πάμε καλά με το θάνατο και τα ζητήματα του 12ου. Ειναι σαν να σχεδιάστηκε για να σε τρομάζει κι όχι για ανακουφίζεσαι η θρησκεία μας, ο λιγότερο ο χριστιανισμός, περισσότερο ο μουσουλμανισμός και εβραϊσμός, αμα το δεις απο μια μεριά.
Γράφεις ότι είσαι διαφορετικός και καμαρώνεις γι΄ αυτό, λες και όλοι οι άλλοι είμαστε ίδιοι.εγώ είμαι πιο διαφορετικος απο τους διαφορετικούς
, ίσως επειδή είχα επίγνωση της διαφορετικότητας απο πολύ μικρός και απο έφηβος και μετά αγκάλιασα την ιδέα της διαφορετικότητας. Ασφαλώς και η αστρολογία μας διδασκει, αν μελετήσουμε και έχουμε τα κατάληλα μάτια, να δούμε οτι όλοι έχουν το ρόλο τους στο παζλ, και επίσης εμένα προσωπικά μου δίνει τη δυνατότητα να μελετήσω τη διαφορετικότητα με έναν εντελώς διαφορετικό, πρωτοποριακό, θα έλεγα τρόπο.
talk about being different...
σκέφτομαι διαφορετικά, ζώ διαφορετικά απο το μέσο όρο, έχω κάνει σπουδή στο διαφορετικό, είμαι περίεργο φρούτο, εξωτικό πτηνό, οχι κάτι exceptional, απλά σπάνιο, δεν καταλαβαίνω γιατι ενίστασαι! Τοπ δείχνει και ο χάρτης εξάλλου
===
Ας γυρίσουμε λίγο στις ερμηνείες
ας μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για σελήνη τρίγωνο ήλιο
η τάση "αναζήτηση υψηλού ιδανικού" που ίσως υπάρχει, εκφράζεται μέσα απο τον τοξότη, απο τον 9ο οίκο, το όλο φιλοσοφικό προφιλ του χάρτη δηλαδή δε μπορεί παρα να επηρεάσει αυτή την υποτιθέμενη εξιδανίκευση και ανύψωση απο το να είναι ανεδαφική ή αερολογική. Εξάλλου, αν όντως θέλεις να πάς ψηλά, ή μάλλον βαθειά, όπως συνηθίζω να το λέω, πρέπει να στοχεύεις και να ερευνείς και λίγο ψηλότερα/βαθύτερα απο εκεί που υπολογίζεις ενστικτωδώς να πας. Προφανώς ευθύνεται για ένα ισχυρό ένστικτο.
Δημήτρη δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλα νομίζω οτι είσαι σχεδόν Off topic σε κάποια σχόλια.
Ηθική, θρησκεία
αχαχα α ρε τι μας κάνει ο μπαγάσας ο ποσειδώνας. λοιπόν, τον κατάλαβα είναι ο πλανήτης της προβοκάτσιας!
αναποφευκτα, εισερχόμαστε σε ζητήματα θρησκείας, ηθικής, φιλοσοφίας και, [ναι ναι!] πολιτικής.
Proceed with caution γιατι καπου διάβασα οτι δεν επιτρέπονται οι αντιπαραθέσεις οι πολιτικές , κι έχω κι έκεινο το άρη τετράγωνο ωροσκόπο και άρη στον 9ο και μερικές φορές δεν κρατιέμαι!
Ελπίζω να περνάτε καλα!
TAKE IT EASY
&
RELAX
όπως είπε κι ο Δημήτρης, η αλήθεια είναι κάτω απο τη μύτη μας, συγκεκριμένα στα μικρά, τα καθημερινα.
συμφωνώ πάντως και αυτό είναι το ουσιαστικό, οτι το δύσκολο αλλα ουσιαστικό είναι να τα ψάχνεις προς τα μέσα και να έχεις το τσαγανό και τη θεληση να δεις μεσα σου, στα σκοτεινά, τους κόμπους και τα ελαττώματα και να τα δουλέψει στην πράξη. Αλλα, ας μην αρχίσουμε να αναλύουμε τα κατορθώματα του καθενός. ένας με δύσκολο χάρτη χρειάζεται περισσότερη δουλειά απο έναν πιο εύκολο, αλλα ο δύσκολος χάρτης χτίζει και ένα χαρακτήρα με θέληση και αντοχή που μπορεί να στερείται ένας πιο εύκολος χάρτης.
Το κλου της υπόθεσης είναι οτι πάντα [αν και δεν πίστευα ποτέ στην τύχη] θεωρούσα οτι είμαι πολύ τυχερός με τη ζωή που μου έτυχε, δλδ να γεννηθώ στην ελλάδα, με αυτούς του γονείς, αλλα και γενικά , σε γεγονότα της ζωής μου, ακόμα και στο 21 που παίζουμε καθε χριστούγεννα . Κάπου στα 23 είπα: "Αν πέθαινα τώρα, σε αυτό το σημείο της ζωής μου, θα πήγαινα ικανοποιημένος" .
Τουλάχιστον τώρα ξέρω!
Κα-τα-πλη-κτι-κό εργαλείο αυτογνωσίας.
Διστάζω όμως να δοκιμάσω τις προβλέψεις, απο φόβο μην ....... τρελαθώ!!!!!
είναι πιο ευκολη διαδικασία η ανάγνωση του γενέθλιου απο την προγνωστική? υποθέτω ναι
Δημήτρη ο αρης μου, που απολαμβάνει το debate, σε χαιρετάει φιλικάLast edited by to3o; 12-10-2011 at 12:47 AM.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.