s
[Συζήτηση] Η σύνδεση Κρόνου - Ποσειδώνα στις καρμικές ερωτικές σχέσεις - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 37
    Όνομα:
    Ελευθερία

Re: Η σύνδεση Κρόνου - Ποσειδώνα στις καρμικές ερωτικές σχέσεις

Θέε μου..νομίζω πως ζω και γω μια τέτοια σχέση...και φοβάμαι ..φοβαμαι γιατι δε θέλω να την χάσω...

Αλήθεια έχω μια απορία...όλοι όσοι βιώσαμε τέτοιες σχέσεις με σύνοδο κρόνου -ποσειδώνα παρατήρησα ότι αναφερθήκαμε σε σχέσεις που υπήρχε έλξη θα έλεγα σίγουρη και ξεκάθαρη...για σχέσεις που ανεξάρτητα με τη διάρκεια σημάδεψαν τη ζωή μας και για σχέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο γάμο...σε έναν ευτυχισμένο γάμο με αλληλοκατανόηση και συνενόηση (βασικά αγαθά που λείπουν από πολλούς γάμους),ΑΝ ΔΕΝ υπήρχε-συνήθως- ένα ΑΛΛΑ ανυπέρβλητο εμπόδιο....Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: Υπάρχει άραγε κανένας που να βίωσε μια τέτοια σχέση και να τα κατάφερε? Θέλω να πω...υπάρχουν άραγε τέτοιες σχέσεις που ΠΡΑΚΤΙΚΑ να επιβίωσαν και να είχαν ευτυχή κατάληξη?

ποτέ δεν έδωσα έμφαση σε τέτοιες όψεις σε συναστρία...
    και έτσι τυχαία αφού είδα το άρθρο ανακάλυψα πως υπάρχει σύνοδος του κρόνου μου με τον ποσειδώνα του....

δύστυχως λύση και άκρη δεν πρόκειται να βρεθεί απλά παρατείνουμε την ημερομηνία λήξης.....
    ψάχνω τόση ώρα να εκφράσω αυτό που νιώθω και τελικά καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν λόγια....<3

Όνομα:
    Κάτια

Διάβασα το άρθρο ξανά, καθώς και τις παραθέσεις των μελών σχετικά με τον καρμικό ρόλο των όψεων Ποσειδώνα\Κρόνου σε μια συναστρία, που είναι και το θέμα του άρθρου.
    Νομίζω ότι μετά από τόσο καιρό έχει γίνει σαφές ότι είμαι από εκείνους που αναγνωρίζω την επίδραση των λεγόμενων «καρμικών» όψεων και των δεσμών Σελήνης (πολύ περισσότερο). ΠαρΆ όλα αυτά , ακόμα βασανίζω την σκέψη μου πάνω σε αυτό το θέμα και αυτό γιατί η γοητεία της καρμικής υπόστασης στις εκάστοτε αισθηματικές μας δεσμεύσεις, εύκολα υποστηρίζει την ανθρώπινη τάση για εξιδανικεύσεις.

Κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να αναπτύξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και επανέρχομαι στον ορθολογιστικό μου συνειρμό. Αν θέλουμε να βρούμε συγκεντρωμένο αριθμό ανθρώπων που μεταξύ τους έχουν όψεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται στο άρθρο, δεν έχουμε παρά να βρούμε χρονιές που οι άνθρωποι γεννήθηκαν με όψη αντίθεσης, συνόδου ή τετραγώνου Ποσειδώνα\Κρόνου , εξασφαλίζοντας έτσι τις αντίστοιχες αναμεταξύ τους όψεις συναστρίας.

Λέω λοιπόν, ότι σχεδόν όλοι οι συμμαθητές μου μοιραζόμαστε την ίδια όψη στις μεταξύ μας συναστρίες. Έχουμε όλοι Ποσειδώνα αντίθεση Κρόνου , αφού αυτό είναι κάτι που ισχύει και στους γενέθλιους χάρτες μας. Εδώ το θέμα μας είναι η συναστρία και δεν έχει νόημα να επεκταθούμε στο ξεκάθαρο μήνυμα μιας τέτοιας όψης , ως χαρακτηριστικό μέρος εξελικτικών ζυμώσεων παγκόσμιας κλίμακας. Η διάψευση , η απομυθοποίηση και η ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ ιδεαλιστικών προσδοκιών(Ποσειδώνας) και επαφής με την πραγματικότητα(Κρόνος) , είναι μια ξεκάθαρη προτεραιότητα (σκεφτείτε το κλίμα που επικρατούσε στην Ελλάδα του 73 που έλαβε χώρα αυτή η αντίθεση).

Αν καταργήσουμε για λίγο στο μυαλό μας την καρμική υπόσταση αυτών των όψεων και σκεφτούμε πως θα την ερμηνεύαμε σε μια απλή συναστρία, ποια θα ήταν χοντρικά η ερμηνεία; Το άτομο του Κρόνου θα γείωνε το άτομο του Ποσειδώνα στα θέματα που κυβερνά και επηρεάζει ο Ποσειδώνας στον χάρτη του. Ομοίως ο Ποσειδώνας θα «μαλάκωνε» και θα εμπλούτιζε με περισσότερη ελαστικότητα στις πιθανότητες της ζωής τον συντηρητικό Κρόνο και τα θέματα που πιθανόν να κυβερνά στον όποιο χάρτη.

Το θέμα είναι ότι ο γενικευμένος ρόλος αυτών των δύο πλανητών, κάνει μια τεράστια διαφορά. Χοντρικά ο Ποσειδώνας είναι αυτό που στην ζωή μας βάζει φτερά στις ελπίδες και τα όνειρά μας, ενώ ο Κρόνος αυτό που μας κρατά αρκούντως γειωμένους ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε δουλεύοντας συνετά πάνω στα όποια όνειρά μας, στις όποιες ελπίδες (αυτό εννοείται χωρίς την τροποποίηση σκληρών όψεων).
    Υπό αυτό το πρίσμα, οι άνθρωποι που στην συναστρία τους ζουν μια τέτοια όψη, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό κομμάτι της εσωτερικής μας ζωής, το υπαρξιακό μας θέμα (Ποσειδώνας\12ος) και τον σκοπό μας σε αυτή την κοινωνία που αναλαμβάνουμε έναν ρόλο και ποιον (Κρόνος\10ος) .
    Φαίνεται πως ο ένας εμπλέκεται σοβαρά στην εσωτερική διεργασία του άλλου, πάνω σε αυτά τα θέματα που κάποτε –μοιραία- λίγο ή πολύ , όλοι τα αντιμετωπίζουμε.

Το άτομο του Κρόνου
    μπορεί να γοητεύεται και να νιώθει όμορφα από τις ελπιδοφόρες προοπτικές και τις ονειρικές υπεραναπληρώσεις που έχει να του προτείνει το άτομο του Ποσειδώνα, καθησυχάζοντας την τάση του ατόμου του Κρόνου να εξαντλεί τον εαυτό του στα θέματα που κυβερνά ο Κρόνος. Το άτομο του Κρόνου βρίσκει στο άτομο του Ποσειδώνα την ελαστικότητα και την διάθεση να κάνει ένα διάλυμα στην αυστηρότητα. Όμως υπάρχει και ο κίνδυνος το άτομο του Ποσειδώνα να εμποτίσει το άτομο του Κρόνου με την πικρή γεύση της ματαιότητας των όποιων πρακτικών προσπαθειών και επιτευγμάτων στην ζωή.
    Από την άλλη, το άτομο του Ποσειδώνα μπορεί να βρει στο άτομο του Κρόνου το στήριγμα που χρειάζεται για να κάνει τα όνειρα, τους στόχους και τις ελπίδες του να μπουν σε μια πρακτική προοπτική εκπλήρωσης. Μπορεί το άτομο του Κρόνου να του παρέχει την σοφία και την πείρα που έχει ανάγκη. Όμως μπορεί να λειτουργήσει και καταθλιπτικά ή επικριτικά, κόβοντας εντελώς τα φτερά του, δημιουργώντας του ανασφάλειες και αμφιβολίες για την ορθότητα ολόκληρης της ύπαρξής του. Αυτό εξαρτάται από τους προσωπικούς πλανήτες και τις όψεις που κάνουν ξεχωριστά, στον γενέθλιο χάρτη του καθενός.

Ο Κρόνος και πολύ περισσότερο ο Ποσειδώνας (ως πιο αργός πλανήτης) , στο ζώδιο και στον οίκο που βρίσκονται, έχουν να διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας , που ανεξάρτητα από συναστρίες, είναι σπουδαίος και εν μέρει καρμικός.
    Ο Ποσειδώνας περιγράφει την περιοχή των πιο σημαντικών ψυχικών\πνευματικών μας εμπειριών και ο Κρόνος την περιοχή των πιο σημαντικών αγώνων, άρα και μαθημάτων στην ζωή. Αποτελούν ένα δίπολο μοναχικών μας εσωτερικών δρόμων και ενέχουν , ο μεν Ποσειδώνας την έννοια της δυστυχίας και των δεινών , ο δε Κρόνος του περιορισμού και της στέρησης.

Με λίγα λόγια, μια τέτοια όψη στην συναστρία, μπορεί να σημαίνει ότι παρά την μεγάλη επιθυμία του ενός ή και των δύο να είναι μαζί, κορυφαίες αιτίες, σχεδόν πέρα από την σφαίρα συνειδητής επιρροής τους , γίνονται τα ανυπέρβλητα εμπόδια.
    Αυτό, προσωπικά, μου είναι ξεκάθαρο και απόλυτα δικαιολογημένο, ακόμα και χωρίς να εμπλέξω την καρμική υπόσταση. Όμως, ως άτομο θετικά προσκείμενο στην έννοια του κάρμα, κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου στον εαυτό μου και με χαρά θα διάβαζα κάθε αντίλογο του όποιου προβληματισμού σας.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Τίνα

Παρούσα Lena Dim!!!!

Ο Κρόνος μου κάνει τέλεια αντίθεση με τον Ποσειδώνα του συζύγου μου και ο Κρόνος του ασύμβατο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μου. Κατά την ταπεινή μου άποψη νομίζω πως δώσατε βαρύνουσα σημασία στους συγκεκριμένους πλανήτες σε συναστρία. Οι όψεις αυτές είναι γενιάς και δεν πιστεύω πως είναι τόσο καθοριστικές ώστε να αποτρέψουν δυο ανθρώπους από τον γάμο ή και το αντίθετο. Συμφωνώ πως είναι περίεργες όψεις, άλλωστε μιλάμε για δυο πολύ διαφορετικούς πλανήτες, όμως τα σημαντικότερα γεγονότα σχετίζονται περισσότερο με τις όψεις που σχηματίζουν με τους προσωπικούς πλανήτες παρά μεταξύ τους.

Όσο για το πρακτικό που αναφέρεις να πω, πως πράγματι με τον Κρόνο μου (μέσα στον 12ο του) σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα του συζύγου μου (μέσα στον 5ο μου) είμαι πολύ επικριτική ως προς τον τρόπο που διαπαιδαγωγεί τα παιδιά γιατί πολλές φορές θεωρώ πως είναι πολύ ελαστικός εκεί που δεν πρέπει και το αντίθετο με αποτέλεσμα να του δημιουργώ ενοχές. Να πω βέβαια πως εκείνος, παρόλο που ο Κρόνος του (μέσα στον 10ο μου) κάνει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μου (μέσα στον 5ο μου) είναι επικριτικός (λιγότερο από εμένα) γιατί θεωρεί πως είμαι πολύ ελαστική με τα παιδιά.

Επειδή όμως, όπως είπα είναι όψεις γενιάς, είτε παντρευόμουν με κάποιον που γεννήθηκε το 64, είτε το 65, είτε το 66 είτε το 67 πάλι Κρόνο αντίθεση Ποσειδώνα θα είχαμε, επομένως πάλι τα ίδια θα είχα γράψει με τη διαφορά πως όλη η σχέση θα ήταν πολύ διαφορετική εξαιτίας των υπολοίπων όψεων με τους προσωπικούς πλανήτες.

μπερδεύτηκα τώρα!!!
    δηλαδή δεν υπάρχει καρμική υπόσταση???
    εάν όμως υπάρχει αυτή η όψη χωρίς όμως να πρόκειται για γενιάς τι παίζει??
    πρόκεται για σχέση με διαφορά ηλικίας...

και κάτι ακόμα...
    να παραθέσω την δικιά μου ανάλυση να δω αν είναι σωστή..
    ο ποσειδώνας του πέφτει στον 2ο οίκο μου αυτό μπορεί να σήμαινε ότι μπορεί να προσπαθεί να μου ''ντύσει''τις αξίες που έχω με τον τρόπο του κ σ αυτό επάνω αντιδρά ο κρόνος μου επηρεάζοντας τον άλλο στον οίκο όπου πέφτει αυτός στον χάρτη του???

συγγνώμη αν έχω βγεί εκτός τοπικ απλά προσπαθώ να δω την μεθοδολογία ερμηνείας των όψεων..όποιος θέλει μπορεί να μου απαντήσει με π.μ

ευχαριστώ πολύ...
    ψάχνω τόση ώρα να εκφράσω αυτό που νιώθω και τελικά καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν λόγια....<3

Όνομα:
    ΕΦΗ

[QUOTE=katiakiss;131612]Διάβασα το άρθρο ξανά, καθώς και τις παραθέσεις των μελών σχετικά με τον καρμικό ρόλο των όψεων Ποσειδώνα\Κρόνου σε μια συναστρία, που είναι και το θέμα του άρθρου.
    Νομίζω ότι μετά από τόσο καιρό έχει γίνει σαφές ότι είμαι από εκείνους που αναγνωρίζω την επίδραση των λεγόμενων «καρμικών» όψεων και των δεσμών Σελήνης (πολύ περισσότερο). Παρʼ όλα αυτά , ακόμα βασανίζω την σκέψη μου πάνω σε αυτό το θέμα και αυτό γιατί η γοητεία της καρμικής υπόστασης στις εκάστοτε αισθηματικές μας δεσμεύσεις, εύκολα υποστηρίζει την ανθρώπινη τάση για εξιδανικεύσεις.

Κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να αναπτύξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και επανέρχομαι στον ορθολογιστικό μου συνειρμό. Αν θέλουμε να βρούμε συγκεντρωμένο αριθμό ανθρώπων που μεταξύ τους έχουν όψεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται στο άρθρο, δεν έχουμε παρά να βρούμε χρονιές που οι άνθρωποι γεννήθηκαν με όψη αντίθεσης, συνόδου ή τετραγώνου Ποσειδώνα\Κρόνου , εξασφαλίζοντας έτσι τις αντίστοιχες αναμεταξύ τους όψεις συναστρίας.

Λέω λοιπόν, ότι σχεδόν όλοι οι συμμαθητές μου μοιραζόμαστε την ίδια όψη στις μεταξύ μας συναστρίες. Έχουμε όλοι Ποσειδώνα αντίθεση Κρόνου , αφού αυτό είναι κάτι που ισχύει και στους γενέθλιους χάρτες μας. Εδώ το θέμα μας είναι η συναστρία και δεν έχει νόημα να επεκταθούμε στο ξεκάθαρο μήνυμα μιας τέτοιας όψης , ως χαρακτηριστικό μέρος εξελικτικών ζυμώσεων παγκόσμιας κλίμακας. Η διάψευση , η απομυθοποίηση και η ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ ιδεαλιστικών προσδοκιών(Ποσειδώνας) και επαφής με την πραγματικότητα(Κρόνος) , είναι μια ξεκάθαρη προτεραιότητα (σκεφτείτε το κλίμα που επικρατούσε στην Ελλάδα του 73 που έλαβε χώρα αυτή η αντίθεση).

Αν καταργήσουμε για λίγο στο μυαλό μας την καρμική υπόσταση αυτών των όψεων και σκεφτούμε πως θα την ερμηνεύαμε σε μια απλή συναστρία, ποια θα ήταν χοντρικά η ερμηνεία; Το άτομο του Κρόνου θα γείωνε το άτομο του Ποσειδώνα στα θέματα που κυβερνά και επηρεάζει ο Ποσειδώνας στον χάρτη του. Ομοίως ο Ποσειδώνας θα «μαλάκωνε» και θα εμπλούτιζε με περισσότερη ελαστικότητα στις πιθανότητες της ζωής τον συντηρητικό Κρόνο και τα θέματα που πιθανόν να κυβερνά στον όποιο χάρτη.

Το θέμα είναι ότι ο γενικευμένος ρόλος αυτών των δύο πλανητών, κάνει μια τεράστια διαφορά. Χοντρικά ο Ποσειδώνας είναι αυτό που στην ζωή μας βάζει φτερά στις ελπίδες και τα όνειρά μας, ενώ ο Κρόνος αυτό που μας κρατά αρκούντως γειωμένους ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε δουλεύοντας συνετά πάνω στα όποια όνειρά μας, στις όποιες ελπίδες (αυτό εννοείται χωρίς την τροποποίηση σκληρών όψεων).
    Υπό αυτό το πρίσμα, οι άνθρωποι που στην συναστρία τους ζουν μια τέτοια όψη, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό κομμάτι της εσωτερικής μας ζωής, το υπαρξιακό μας θέμα (Ποσειδώνας\12ος) και τον σκοπό μας σε αυτή την κοινωνία που αναλαμβάνουμε έναν ρόλο και ποιον (Κρόνος\10ος) .
    Φαίνεται πως ο ένας εμπλέκεται σοβαρά στην εσωτερική διεργασία του άλλου, πάνω σε αυτά τα θέματα που κάποτε –μοιραία- λίγο ή πολύ , όλοι τα αντιμετωπίζουμε.

Το άτομο του Κρόνου
    μπορεί να γοητεύεται και να νιώθει όμορφα από τις ελπιδοφόρες προοπτικές και τις ονειρικές υπεραναπληρώσεις που έχει να του προτείνει το άτομο του Ποσειδώνα, καθησυχάζοντας την τάση του ατόμου του Κρόνου να εξαντλεί τον εαυτό του στα θέματα που κυβερνά ο Κρόνος. Το άτομο του Κρόνου βρίσκει στο άτομο του Ποσειδώνα την ελαστικότητα και την διάθεση να κάνει ένα διάλυμα στην αυστηρότητα. Όμως υπάρχει και ο κίνδυνος το άτομο του Ποσειδώνα να εμποτίσει το άτομο του Κρόνου με την πικρή γεύση της ματαιότητας των όποιων πρακτικών προσπαθειών και επιτευγμάτων στην ζωή.
    Από την άλλη, το άτομο του Ποσειδώνα μπορεί να βρει στο άτομο του Κρόνου το στήριγμα που χρειάζεται για να κάνει τα όνειρα, τους στόχους και τις ελπίδες του να μπουν σε μια πρακτική προοπτική εκπλήρωσης. Μπορεί το άτομο του Κρόνου να του παρέχει την σοφία και την πείρα που έχει ανάγκη. Όμως μπορεί να λειτουργήσει και καταθλιπτικά ή επικριτικά, κόβοντας εντελώς τα φτερά του, δημιουργώντας του ανασφάλειες και αμφιβολίες για την ορθότητα ολόκληρης της ύπαρξής του. Αυτό εξαρτάται από τους προσωπικούς πλανήτες και τις όψεις που κάνουν ξεχωριστά, στον γενέθλιο χάρτη του καθενός.

Ο Κρόνος και πολύ περισσότερο ο Ποσειδώνας (ως πιο αργός πλανήτης) , στο ζώδιο και στον οίκο που βρίσκονται, έχουν να διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας , που ανεξάρτητα από συναστρίες, είναι σπουδαίος και εν μέρει καρμικός.
    Ο Ποσειδώνας περιγράφει την περιοχή των πιο σημαντικών ψυχικών\πνευματικών μας εμπειριών και ο Κρόνος την περιοχή των πιο σημαντικών αγώνων, άρα και μαθημάτων στην ζωή. Αποτελούν ένα δίπολο μοναχικών μας εσωτερικών δρόμων και ενέχουν , ο μεν Ποσειδώνας την έννοια της δυστυχίας και των δεινών , ο δε Κρόνος του περιορισμού και της στέρησης.

Με λίγα λόγια, μια τέτοια όψη στην συναστρία, μπορεί να σημαίνει ότι παρά την μεγάλη επιθυμία του ενός ή και των δύο να είναι μαζί, κορυφαίες αιτίες, σχεδόν πέρα από την σφαίρα συνειδητής επιρροής τους , γίνονται τα ανυπέρβλητα εμπόδια.
    Αυτό, προσωπικά, μου είναι ξεκάθαρο και απόλυτα δικαιολογημένο, ακόμα και χωρίς να εμπλέξω την καρμική υπόσταση. Όμως, ως άτομο θετικά προσκείμενο στην έννοια του κάρμα, κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου στον εαυτό μου και με χαρά θα διάβαζα κάθε αντίλογο του όποιου προβληματισμού σας

Κατια μου, θα συμφωνησω απολυτα στο συμπερασμα, που καταληγεις.

Συμπληρωματικα θα ηθελα να πω, οτι εκτος απο την συναστρια, η συναισθηματικη πιεση και τα γεγονοτα
    ειναι ακομη πιο δυσκολα αν καποιο η και τα δυο ατομα εχουν στο ατομικο τους ωροσκοπιο μια <δυσκολη> οψη κρονου-ποσειδωνα.

Για την ακριβεια, η οψη αυτη ετσι κι αλλιως δεν επιτρεπει στο ατομο να ισοσκελισει τα ονειρα και τις
    επιθυμιες του με την πραγματικοτητα. Καθως λοιπον μια συναισθηματικη σχεση, εχει την δυναμη ν αναπτερωσει το ηθικο και να γινει πηγη δυναμης, ευτυχιας και κυριως δημιουργικοτητας για ενα ατομο,
    η επαναφορα στην
    πραγματικοτητα εξ αιτιας της οψης αυτης, αν προκυπτει και στην συναστρια, ισοδυναμει με την λεξη
    <δυστυχια> κι ελπιζω να μην ακουγομαι υπερβολικη.

Οσες φορες κι αν διαβασα το αρθρο, δεν μπορεσα να βρω καποιο σημειο, που να μην ειναι αληθινο.

Τα πιο σημαντικα σημεια για μενα ειναι α)το γεγονος οτι το ενα ατομο μπορει να εχει προχωρησει στην συναισθηματικη του ωριμανση, να εχει ψαξει τον εσωτερικο του κοσμο και το αλλο, συνηθως απο
    εγωισμο να μην θελει ν ακολουθησει τον βηματισμο. Αυτο, για το πρωτο ατομο ειναι σαν ν εχει αγγιξει
    την ευτυχια, αλλα τελικα να ξεγλιστρα σαν αμμος μεσα απο τα χερια του.

Αυτο βεβαια αποτελει τον παραγοντα, που καποια στιγμη τα δυο ατομα νοιωθουν, οτι δεν μιλανε την ιδια γλωσσα και στην δικη μου περιπτωση ηταν καθοριστικο, για να φερει επιτελους, ενα μερος συναισθηματικης
    απεξαρτησης μετα απο εικοσι πεντε χρονια.

β) οτι σε πολλες περιπτωσεις συνυπαρχει καποια μορφη ασθενειας, η μπορει να προκυψει στην διαρκεια της σχεσης και βεβαια αυτο ξεπερνα τις ανθρωπινες δυνατοτητες.

Καρμικο, θεωρω στην συγκεκριμμενη δικη μου περιπτωση, οτι ο κρονος του συζυγου μου εκανε ακριβη
    συνοδο με το βορειο δεσμο μου, με την εννοια οτι αυτος ο βορειος δεσμος επρεπε να εκφραστει,
    κατι που θεωρω αναμενομενο καθως μεγαλωνουμε κι επαναδιαπραγματευομαστε την θεση μας στην ζωη.
    (εννοειτα, ο κρονος του, εκανε ακριβη αντιθεση με τον νοτιο δεσμο μου,κατι που ετσι κι αλλιως
    ονομαζουμε <καρμικο>).

Ωριμαζοντας λοιπον, θεωρω μοιραιο το γεγονος οτι ηθελα ν απελευθερωθω απο την πιεση του κρονου του
    και να επαναπροσδιοριστω γενικοτερα.
    Εχω πλεον την αισθηση, οτι η θεση του κρονου σε συνοδο με τον β. δεσμο, επιπλεον καθυστερησε παρα πολυ την δικη μου αναπτυξη σε αλλα θεματα που καθοριζονται απο το ζωδιο της συνοδου.

Εν κατακλειδι, σε μια υποθετικη δευτερη ζωη, δεν θα επελεγα αυτο το ειδος του μαθηματος.

Όνομα:
    Κάτια

Καλημέρα Έφη,

Συμφωνώ κι εγώ με όσα μας γράφεις και καθόλου δεν υποβαθμίζω την καρμική υπόσταση της εμπλοκής Κρόνου\Ποσειδώνα. Θα έλεγα απλώς ότι προσωπική μου γνώμη είναι πως για να βιώσει ένα ζευγάρι τις πλευρές που περιγράφει το άρθρο, βασική προϋπόθεση είναι να εμπλέκονται δυναμικά οι προσωπικοί τους πλανήτες μέσα σε αυτόν τον σχηματισμό. Αλλιώς, εγώ και όλοι οι συμμαθητής μου θα έπρεπε να έχουμε ζήσει μεταξύ μας έντονα καρμικές σχέσεις, πράγμα που δεν ισχύει υπό την έννοια που το εξετάζουμε. Εμείς το βιώσαμε σαν μια όψη γενιάς , όπως πολύ σωστά αναφέρει και η Τίνα.

Με το μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σου, είναι για τον ρόλο που παίζει ο Κρόνος στην σύνοδο με τον Β.Δ. Στην συναστρία, οι πλανήτες που τοποθετούνται στον Β.Δ μας ωθούν στην εκπλήρωση του καρμικού μας προορισμού. Ο ρόλος του είναι να επιφέρει την ωρίμανση , την ανάληψη ευθυνών και σοβαρής στάσης. Ο Κρόνος του Α στον Β.Δ του Β , σημαίνει ότι το πρόσωπο του Κρόνου μπαίνει στην ζωή του προσώπου του Β.Δ με τον ρόλο του εμπειρότερου που παρέχει το κύρος και τον τρόπο να στηρίξει το πρόσωπο του Β.Δ σε ότι καλείται να εκπληρώσει, φωτίζοντάς του τον δύσκολο δρόμο.
    Όμως, βαδίζοντας και κατακτώντας από τον δύσκολο δρόμο, είναι ένας σίγουρος τρόπος να εδραιώσεις τα κεκτημένα σου.

Θα έλεγα ότι είναι εσφαλμένο να θεωρείς ότι η μη ευτυχής κατάληξη έχει να κάνει με την αντίθεση του Κρόνου με τον Ν.Δ . Η ίδια η μη ευτυχής κατάληξη, μπορεί να είναι μέρος της εκπλήρωσης του Β.Δ σου.
    Είναι λάθος να πιστεύεται ότι ο Β.Δ εμπλέκεται μόνο με ευχάριστα γεγονότα στην ζωή μας. Ο Β.Δ είναι το σημείο εκπλήρωσης του καρμικού μας προορισμού. Κανείς δεν λέει ότι ο καρμικός μας προορισμός είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Μπορεί οι πνευματικές εμπειρίες που έχουμε να πάρουμε σε αυτή την ζωή να είναι δύσκολες και πολλές φορές δυσάρεστες. Αυτό δεν τις αποκλείει από το να είναι μέρος του Β.Δ μας.
    Μπορεί να βίωσες τον Κρόνο του πρώην συντρόφου σου πιο δύσκολα, αν έχεις κάποιο πλανήτη σε ταυ-τετραγώνου με τους δεσμούς Σελήνης σου. Σε αυτή την περίπτωση ο Κρόνος του θα συμμετείχε σε έναν δύσκολο σχηματισμό που θα έκανε τον ρόλο του στην ζωή σου ανασταλτικό παράγοντα.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    ΕΦΗ

Καλημερα και σε σενα Κατια.

Οφειλω να πω οτι η καταληξη του γαμου δεν οφειλεται στην οψη κρονου-ν.δεσμου.
    Την ανεφερα γιατι οσοι ασχολουνται με την καρμικη αστρολογια λενε, οτι αυτη η οψη δειχνει πως το ατομο του κρονου υπηρξε πιθανοτατα, ειτε γονεικη φιγουρα, ειτε αντιπροσωπευει μια μορφη εξουσιας και αρχης για το ατομο με τον ν.δεσμο, με οτι αυτο συνεπαγεται. Απο αυτη την αποψη εκανα την αναφορα.

Οσον αφορα στην συνοδο κρονου-β.δεσμου, απ την μια συμφωνω μαζι σου, στο οτι δηλαδη δεν ειναι δυνατον να εχουμε μονο ευχαριστες εμπειριες κ.λ.π ,(να μην ξαναγραφω οσα ηδη ανεφερες), ωστοσο
    παντα θα πιστευω οτι ο κρονος ανακοπτει την εξελιξη του.(δεσμου) παρα τις εμπειριες που μπορει να προσφερει.Εχω δε καταληξει, πως το μεγαλυτερο μαθημα σ αυτην την περιπτωση, ειναι ν αναγνωρισει καποιος εγκαιρως τον χρονο,(κρονος) που ληγουν αυτα τα μαθηματα και να παρει τις αποφασεις του.

Δυστυχως ομως, αν εμπλεκεται η οψη κρονος-ποσειδωνας αυτο γινεται τρομακτικα δυσκολο. Εδω ειναι που συμφωνω απολυτα μαζι σου , στην εμπλοκη προσωπικων πλανητων.

Οχι δεν υπαρχει ταυ τετραγωνο στην συναστρια . Αλλα σε ρωταω τωρα και χαμογελαω μονη μου.

Τι να περιμενω απο ενα ωροσκοπιο, που εχει σεληνη,κρονο,πλουτωνα στον λεοντα, τετραγωνο με αφροδιτη στον σκορπιο? αρη στον 7ο οικο? Τι να περιμενω οταν εγω, εχω αρη στον καρκινο
    στον 7ο? Θελω να πω, οτι παρα τους προσωπικους μου πλανητες στον ζυγο, που υποτιθεται οτι χαλαρωνουν την κατασταση, φαινεται το πραγμα.

Δυσκολη η ζωη στο σπιτι και στην καθημερινοτητα και σ αυτο δεν φταιει ο κρονος με τον ποσειδωνα, η ταση φαινεται απο ο γενεθλιο του καθ ενος ετσι κι αλλιως.

Quote Originally Posted by SAGIVI View Post
    Καλημερα και σε σενα Κατια.

Οφειλω να πω οτι η καταληξη του γαμου δεν οφειλεται στην οψη κρονου-ν.δεσμου.
    Την ανεφερα γιατι οσοι ασχολουνται με την καρμικη αστρολογια λενε, οτι αυτη η οψη δειχνει πως το ατομο του κρονου υπηρξε πιθανοτατα, ειτε γονεικη φιγουρα, ειτε αντιπροσωπευει μια μορφη εξουσιας και αρχης για το ατομο με τον ν.δεσμο, με οτι αυτο συνεπαγεται.

Καλησπέρα κι από εμενα.
    Οφείλω να πω, πως είσαι εύστοχη 100%.
    Ο δικός μου Κρόνος στον 8ο και στις 10 μοίρες του Λιονταριού
    , ο Ν.Δ της κόρης μας στον 12ο και στις 10ο του Λιονταριού, και ο άντρας μου είναι Λιονταρι!

Να υποθέσω, πως αυτή η συναστρία μεταξύ μας, εκτός του ότι ισως να υποννοει πως γνωριζόμαστε από τα "παλια", λόγω οίκων, ζωδίου, και Κρόνου,μπορεί να θεωρηθει πως το ατομο του Κρονου ηταν καπως σκληρο? Να προσθεσω πως μεταξύ μας υπαρχει κι ενα τετραγωνο με Ποσειδωνα/Κρονου από τον Τοξότη/Παρθενο που με προβληματίζει.
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)

Tags for this Thread