- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 42
Thread: Σελήνη - Πλούτωνας: Κόλαση (2)
-
20-08-2011, 03:00 AM #11
καλημερα,σας παρακολουθω πολυ καιρο και διαβαζω με εξαιρετικο ενδιαφερον τα αρθρα σας!!!δεν επαιρνα την αποφαση να σας στειλω καποιο μυνημα, αλλα ποτε δεν ειναι αργα!!!εξαιρετικα τα αρθρα σας κ. Σπιγγου και πολυ κατατοπιστικα. Θα ηθελα να σας ρωτησω τι συμβαινει με τις ευνοϊκες οψεις σεληνης-πλουτωνα;και τι ειδους επιπτωσεις εχει στην ψυχοσυνθεση μιας γυναικας;Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
χαρη σε σας κατανοησα πολλα στοιχεια τοσο της δικης μου συμπεριφορας οσο και των δικων μου ανθρωπων!Εχω μια κορουλα με γενεθλια οψη σεληνης στην παρθενο στον 7 οικο σε τριγωνο με τον πλουτωνα στο αιγοκερω στον 11 οικο.Αν μπορειτε να με διαφωτισετε!Γιατι θεωρω οτι ειναι προτιμοτερο να προλαβαινεις το κακο απο το να το θεραπευεις !Και παλι ευχαριστω θερμα!!!Γνωριζω πως απο μονη της μια οψη δεν λεει πολλα χρειαζεται ολος ο αστρολογικος χαρτης, ομως αν μπορουσατε να μου λεγατε κατι θα το εκτιμουσα πολυ!!!
-
20-08-2011, 03:30 AM #12
Re: Σελήνη - Πλούτωνας: Κόλαση (2)
magneto, σε παρακαλω να θυμασαι οτι το αρθρο αναφερεται σε μια μεμονωμενη οψη.
Ευτυχως, για τον μεσο ορο των ανθρωπων, υπαρχουν αλλες υποστηρικτικες οψεις στο ωροσκοπιο, που αμβλυνουν τ αποτελεσματα. Να θυμασαι επισης οτι υπαρχουν κι αλλες δυσαρεστες οψεις, οπως οι συνοδοι,τα τραγωνα και οι αντιθεσεις των πλανητων σεληνη-κρονος, σεληνη-ποσειδωνας, ερμη-πλουτωνα, αφροδιτη-πλουτωνα κ.λ.π, με στεναχωρα αποτελεσματα.
Εννοω οτι λιγο-πολυ, ολοι εχουμε καποιες τετοιες οψεις στο ωροσκοπιο μας και καποτε ενεργοποιουνται
για ολους μας. Αυτο δεν σημαινει, ευτυχως, οτι βιωνουμε ολες τις εκφανσεις, που περιεχουν οι οψεις αυτες, ουτε οσοι εχουν την οψη σεληνης-πλουτωνα, θα βιωσουν υποχρεωτικα ολα οσα αναφερονται στο αρθρο. Αρκει να κοιταξεις στο περιβαλλον σου,(οικογενειακο, φιλικο, εργασιακο) και θα βγαλεις τα συμπερασματα σου.
Για να σου δωσω ενα παραδειγμα. Η οικογενεια σου εχει μεταναστευσει?
-
20-08-2011, 11:15 AM #13
με τοσες καταιγιστικες πληροφοριες αυτης της "τοσο δυσκολης οψης"πραγματικα θα ηθελα να διαβασω τη λυτρωση αυτων των ανθρωπων..μια πρωτη απαντηση βεβαια την πηρα απο το παραπανω αρθρο της κας σπιγγου αλλα εχω εναν δισταγμο..εχωντας ασχοληθει με την ψυχολογια..και δη την παιδικη ψυχολογια λογω επαγγελματος...
αυτοι οι ανθρωποι μπορει για να ξορκισουν τα φαντασματα που τους κατατρεχουν να θελουν να καταφυφουν στην δημιουργια απογονου..η εστω να προσφερουν στο κοινωνικο συνολο μεσω της διαπεδαγωγησης παιδιων..το ερωτημα ειναι ομως αλλου.."ποσο καταλληλοι ειναι να το κανουν επι της ουσιας αυτο??με τετοια παιδικα -ψυχικα τραυματα...οταν δεν εχουν οριοθετησει μεσα τους την εννοια της αγαπης...πως μπορουν να δωσουν...και ιδιως μιλωντας για παιδια!που δεν εχουν την ωριμοτητα..να διαχειριστουν τετοιες συμπεριφορες και να τις κατανοησουν...
οταν στην ουσια οι παιδαγωγοι τους το μονο που θα κανουν ειναι μεσα απο τα ιδια να αναπληρωνουν δικα τους συναισθηματικα κενα...οσο αυτο γινεται βεβαια!
καπως ετσι γινονται και οι ιδιοι παραδειγματα προσ μιμηση των γονιων τους και οχι προσ αποφυγη..και τελικα η ιστορια απλα"επαναλαμβανεται"!!
-
20-08-2011, 11:22 AM #14
Πρωτεύον και κυρίαρχος κανόνας κάθε παιδιού που κατά την στιγμή της γέννησης του έφερε αυτό τον συνδυασμό, είναι, η/ο «τροφός», ή η μητέρα, το άμεσο άτομο της κηδεμονίας του όποιο και εάν είναι αυτό, να είναι καλή, τρυφερή, στοργική, και συναισθηματικά παρούσα. Μόνο έτσι το παιδί βρίσκει τις ισορροπίες του. Αναπτύσσει μέσα του ένα βασικό στοιχείο. Την εμπιστοσύνη! Καμία μητέρα δεν γεννήθηκε με σπουδές και δίπλωμα μητρότητας, και καμίας μητέρας, οι προδιαγραφές δεν είναι τέτοιες ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους συναισθηματική αμέλεια προς το παιδί της. Ας μην γελιόμαστε, μία μητέρα επιβαρύνεται συνεχώς ως άτομο, και δη πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άτομο –τον πατέρα, μία ελεύθερη γυναίκα κ.λ.π – είναι εκείνη που πρέπει να σηκώσει το μέγιστο βάρος και την ευθύνη για την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού της. Από οποιαδήποτε οπτική γωνία και αν εξετάσει κανείς αυτή την όψη, - καλή ή κακή – η συνειδητή και πηγαία έκφραση αποδοχής, σεβασμού, κατανόησης και αγάπης, είναι τα συστατικά και τα αντίδοτα μίας τέτοιας όψης. Η μητέρα καθώς φροντίζει τα παιδιά της, είτε επειδή δεν έχει ωριμάσει η ίδια ως άτομο, είτε επειδή έχει δυσκολίες στο γάμο, είτε γιατί άλλοι διάφοροι λόγοι δεν της επέτρεψαν να αφοσιωθεί πλήρως στο ρόλο της, δεν μπορεί να είναι και ο απανταχού παρών συναισθηματικός φύλακας των παιδιών της, όσο και εάν θα το ήθελε και το ποθεί ή ίδια. Λόγω της αναπηρίας του αδελφού της μία φίλη μου παραμελήθηκε, παραγκωνίστηκε, ήρθε σε δεύτερη μοίρα τρόπον τινά. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπήθηκε από την μητέρα της. Όμως τι να κάνει μία μητέρα όταν η ενέργεια της αναλώνεται σε ένα ανάπηρο παιδί και το άλλο παιδί –που γεννήθηκε με όψη Σελήνης αντίθεση συνόδου Δία /Πλούτωνα, έρχεται δεύτερο αναγκαστικά; Δεν θα ήθελα λόγω της προσπάθειας μου να ανταποκριθώ στο κάλεσμα όλων σας που με αγωνία με ρωτάτε το ένα ή το άλλο, .να κάνω κατάχρηση χώρου/χρόνου/υπομονής των υπολοίπων αναγνωστών ώστε να θεωρώ άπρεπο να το ότι επεκτείνομαι τόσο. Εντούτοις να πως κάτι τελευταίο. Όπως και σε ένα από τα επόμενα άρθρα Ήλιος –Πλούτωνας τονίζω, -δυστυχώς αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια – πως η αστρολογία και το βαθύτερο νόημα της, και η γενικότερη σημασιολογία της βάλλεται όταν χρησιμοποιείται και μεταφέρεται αποσπασματικά. Ανέκαθεν άποψης μου ήταν, πως η αστρολογία θα έπρεπε να σπουδάζεται σε σοβαρά και ελεγχόμενα πανεπιστήμια. Και όχι να μεταφέρεται ως κακόπιστες αντιγραφές από εφημερίδες, σάιτ, και βιβλιαράκια. Δυστυχώς, πλην Ελβετίας, Αυστρίας, Γερμανίας, Αγγλίας , Αμερικής, όπου γίνεται αρκετή σοβαρή προσπάθεια και σκληρή δουλειά, από διακεκριμένους επιστήμονες –ψυχολόγους, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να την χρησιμοποιούμε αποσπασματικά. Και εν προκειμένω κάλιο έτσι παρά τίποτα. Για να αποφεύγονται λοιπόν οι παρερμηνείες, οι διαστρεβλώσεις, και για να μην εγείρονται εσφαλμένες εντυπώσεις, το μόνο που μένει για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα στον τομέα αυτό, διάβασμα, εμβριθής μελέτη, εγκράτεια, και κυρίως υπομονή κει επιμονή είναι η κοντινότερη λύση για όλους μας.
Φιλικά,
Χ.Σ
-
20-08-2011, 11:51 AM #15
Ποιος/ποια δεν είναι εκείνος/εκείνη που δεν πασχίζει για το καλύτερο δυνατόν για το παιδί του! Ας μην θλιβόμαστε, και ας μην αφήνουμε τον εαυτό μας να πέφτει σε αγωνίες. Να θυμάστε όλοι, πως πολλά εξαρτώνται επίσης από τις πεποιθήσεις, την νοοτροπία τις θεωρήσεις γενικότερα ενός κράτους. Εμείς όλοι στην Ελλάδα, νομίζουμε ότι πρέπει να ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ! Αχ φίλοι μου ας ξεφύγουμε και από αυτή την εσφαλμένη αντίληψη. Αντί αυτού ας σκεφτούμε επιτέλους, ότι ο καλός και Πανάγαθος Θεούλης μας, μεριμνεί για εμάς! Και, μας δίνει τόσα όσα κανείς μπορεί να αντέξει. Το να θέλουμε ή να πιστεύουμε πως μπορεί εμείς οι γονείς να κάνουμε άπαντα ώστε να αποφευχθούν οι όποιες κακοτοπιές είναι μέγα λάθος. Καλώς ή κακώς, η ψυχή, οποιαδήποτε οντότητα γενικά, καλείται η ίδια –είτε με καλούς ή όχι γονείς , είτε με άλλα δυσάρεστα γεγονότα – να ωριμάσει να αναπτυχθεί να εξελιχθεί και προπάντων να «ευδοκιμήσει» μόνον αφότου έζησε τις διάφορες συναισθηματικές καταπτώσεις. Οποιες και εάν είναι αυτές. Εάν αυτό δεν γίνει από όλους μας κατανοητό, έ τότε άντρες γυναίκες, βαλλόμενοι γενικά, αντί να παλέψουμε με αισιοδοξία, υπομονή και επιμονή για το καλύτερο, ε ναι, τότε ας ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας, και βουρ στο φαράγγι του Ζαλόγγου! Εγώ πάντως να είστε όλοι σίγουροι ότι δεν θα έρθω μαζί σας! Θα μείνω εδώ και μετά χαράς θα πιω όλο το ποτήρι της μοίρας μου, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι παρά τα πάμπολλα δεινά και που ως παιδί και ως ενήλικη έζησα, πάλεψα.Πάλεψα πολύ –πολύ σκληρά. Κατάφερα να δω και να ανακαλύψω, πως μέσα από τις διαθέσεις και το ταμπεραμέντο μου, βρίσκω καθημερινά το σωστό προιόν της μάθησης. Αποτέλεσμα; Tελικό προιον της ζωής μου να είναι η φρόνηση. Παρέα της, η σκέψη ότι καλό –κακό πάνε χέρι –χέρι. Σημασία έχει λοιπόν, η αποδοχή αυτής μεγάλης ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Μόνο έτσι μαθαίνει κανείς και μόνον έτσι κατανοεί το γιατί. Ελεγχος των συναισθημάτων εν ολίγοις, σε οδηγούν σε θετική σκέψη και πράξη. Αυτό άλλωστε είναι και το τελικό δίδαγμα του Πλούτωνα, όποιο σχηματισμό και όποια όψη και εάν κάνει. Με οίκτο, λύπηση, ανάθεμα τίποτε δεν ισιώνει, τίποτε δεν θα μας οδηγεί στην «διορατική διάνοια». Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται σκληρή δουλειά με τον εαυτό και πάνω από όλα, με τον εγωισμό μας.
Φιλικά,
Χ.Σ.
-
20-08-2011, 01:42 PM #16
Tελικό προιον της ζωής μου να είναι η φρόνηση. Παρέα της, η σκέψη ότι καλό –κακό πάνε χέρι –χέρι. Σημασία έχει λοιπόν, η αποδοχή αυτής μεγάλης ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Μόνο έτσι μαθαίνει κανείς και μόνον έτσι κατανοεί το γιατί.
Κυρια Σπιγγου, κατα την αποψη μου, αυτη ειναι κορυφαια φραση.
Τα ηθικοπλαστικα διδαγματα με τα οποια εχουμε μεγαλωσει, οδηγουν σε αυτοενοχοποιηση, αν προκυψει διαφοροποιηση η ακομη και οριστικη ρηξη, π.χ με την οικογενεια μας.( αυτο, το λεμε συνηθως <κακο>). Πιθανοτατα ομως, αυτο να ειναι το εναυσμα για την ψυχικη και πνευματικη μας ανεξαρτησια.
(αυτο ειναι σιγουρα <καλο>.)
Το μεγαλυτερο και τελευταιο βημα, ειναι η συγχωρεση, που οδηγει τελικα στην προσωπικη καθαρση.
Κατ εμενα το τελευταιο σας ποστ, επρεπε να ειναι μερος του βασικου αρθρου. Ειναι το <ηθικο διδαγμα>
και θα λειτουργουσε ισορροπιστικα στα συναισθηματα των αναγνωστων.
-
20-08-2011, 11:06 PM #17
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια SAVIGI,
Οπως ήδη κατ'επανάληψη έχω πει και σε άλλους αναγνώστες, προετοιμάζω ένα άλλο άρθρο σχετικά με Ηλιο -Πλούτωνα, όπου και σκοπεύω να εκθέσω όλες εκείνες τις πτυχές που δεν ανέπτυξα στο τωρινό άρθρο . Δυστυχώς ένα άρθρο τόσο μεγάλης έκτασης δεν είναι δυνατόν για ευνόητους λόγους να δημοσιευτεί αυτούσιο.
Εντούτοις, στο τρίτο και τελευταίο μέρος, εκθέτω αυτό ακριβώς που πράγματι θα λειτουργήσει εξισορροπιστικά στα συναισθήματα των αναγνωστών.
Και για να γελάσουμε και λίγο, είναι όπως στις ταινίες αυτό το άρθρο. Η αρχή και το μέσο δίνει την εντύπωση ότι ο Πλούτωνας θα πεθάνει τελικά τον πρωταγωνιστή.
Αλλά τελικά, στο τέλος, αχ στο τέλος, όχι δεν υπάρχει αίσιο τέλος. Αλλά, αίσια προοπτική.
Τι στο καλό, ένας τόσο υπέροχος πρωταγωνιστής δεν μπορεί να τα βάλει με τον Πλούτωνα, και να μην βγει ο νικητής;
Αλλιώς πως να πάρει το βραβείο Οσκαρ.
Πόρισμα; Δεν υπάρχουν λάθος όνειρα, παρά μόνο λάθος προσδοκίες!
Πάντως με εντυπωσίασε τόσο η δική σου ευαισθησία όσο όμως και πολλών άλλων αναγνωστών.
Ξέρεις, όταν συναντώ άτομα που στο πίσω μέρος του μυαλού τους συμπεριλαμβάνουν και τα συναισθήματα των άλλων έστω και εάν δεν τους γνωρίζουν, με συγκινεί αφάνταστα.
Να είσαι καλά, και όσο για την συχρώρεση, εμ έλα εσύ και διάβασε μετά το πως θα αντιδράσει ο κόσμος όταν μιλήσω ακριβώς για αυτό το κομμάτι του Πλούτωνα. Δηλαδή την συγχώρεση!
Φιλικά,
Χ.Σ.
-
21-08-2011, 01:15 AM #18
Κυρία Σπίγγου, συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Η ικανότητά σας να διεισδύετε στα μύχια της ψυχής του ανθρώπου είναι εντυπωσιακή - μάλλον δώρο του Πλούτωνα.
Μια ερώτηση αν μου επιτρέπετε. Η κόρη μου (8/8/2003, Χανιά, ώρα 9:45 πμ) έχει σύνοδο Πλούτωνα (17ο τοξότη, 3ος οίκος)- Σελήνης (24ο τοξότη, 4ος οίκος) σε τρίγωνο με τη σύνοδο Ήλιου (15ο λέοντα, 11ος οίκος) - Δία (25ο λέοντα, ακμή 12ου οίκου). Τι θα με συμβουλεύατε να προσέξω στην ανατροφή της? Ευχαριστώ.
-
21-08-2011, 02:23 AM #19
''Χαίρομαι'' πολύ που έχει γραφτεί αυτό το άρθρο και ας είναι εν εξελίξει...γιατί περιγράφει επακριβώς την εν λόγω κατηγορία μας...δυστυχώς είμαι από τις περιπτώσεις που έχουν έναν δύσκολο χάρτη γενικότερα με αποτέλεσμα να είμαι ένα αδρανές σώμα στη ζωή αλλά κυρίως να μην έχω απολαβές κοινωνικότητας...φιλίες,ερω τικές σχέσεις κτλ...αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι ενώ τυπικά στα χαρτιά με ορισμένους ανθρώπους έχω μια καλή συναστρία...συνεχίζω να εξαπατώμαι από την θεωρία τους που δεν ισούται με απόδειξη και να πληγώνομαι από τις απορριπτικές τους πράξεις...το αποτέλεσμα είναι να έχω προληπτικά απομονωθεί στις διαπροσωπικές μου σχέσεις για να μην βάλλομαι από άτομα αναξιόπιστα ή εγωκεντρικά που μπορεί να με χρησιμοποιήσουν ως αναλώσιμη με βραχεία λήξη, γιατί ο συναισθηματικός πόνος αυτής της όψης είναι οξύς και διαρκής και προσπαθώ πάση θυσία να τον αποφεύγω...π.χ. ακόμα νιώθω τον πόνο του εξευτελισμού από την έκβαση της τελευταίας μου σχέσης 2 χρόνια πριν και δεν δέχομαι ούτε καν την προοπτική ενός νέου μπλεξίματος γιατί είμαι πεπεισμένη πια πως δεν τον γλιτώνουν τον βασανισμό τα άτομα με την όψη αυτή...πολύ πρόσφατα ένιωσα ένα σπινθηροβόλο συναίσθημα για ένα άτομο το οποίο εκδήλωσε εμμέσως το ίδιο...με το που μου ζήτησε να βγούμε μπλόκαρα για μια μέρα...τρομοκρατήθηκα και προσπαθούσα να ηρεμήσω εκλογικεύοντας την στενοχώρια μου για την πιθανή μου απόρριψη επειδή ένιωσα έλξη...το απότελεσμα ήταν να ζητήσω αναβολή του ραντεβού προφασιζόμενη προσωπικούς λόγους και ενώ προσπάθησα να διατηρήσω μια φιλική επικοινωνία...το άτομο έδειξε αποφυγή επικοινωνίας...δεν μετανιώνω όμως για την επιλογή μου γιατί αυτού του είδους η άμεση απόρριψη δεν με πληγώνει όσο η απόρριψη ενώ έχω επενδύσει σε χρόνο συναίσθημα και ύλη...αν θα προτιμούσα να μην έχω αυτή την κατάρα????ναι σαφώς αλλά αφού την έχω ζω ως ένας ''οροθετικός ασθενής'' που πρέπει να προσέχει παραπάνω από τους άλλους για να μην υποτροπιάσει...
-
21-08-2011, 05:07 AM #20
Σας ευχαριστω πολυ,για το χρονο που αφιερωσατε για να με ενημερωσετε κ. Σπιγγου.Εισασταν σαφης!Απο οτι καταλαβα αυτο που μετραει ειναι ο συνδυασμος σεληνης-πλουτωνα θετικη η αρνητικη η οψη ειναι ελασσονος σημασιας!!!!Το θεμα υφισταται αν καταλαβα καλα!Χωρις να θελω να γινω κουραστικη θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομη... η κορουλα μου εχει ακμη 4 οικου στον ταυρο οπου η αφροδιτη ο κυριαρχος πλανητης του 4 οικου βρισκεται στον 8 οικο και κανει αντιθεση με τον ουρανο της και τετραγωνο με τον πλουτωνα!Επειδη ο 4 οικος ειναι της μητερας αυτος ο συνδυασμος μπορει να επιδρασει αρνητικα στην μεταξυ μας σχεση!!γιατι κατι τετοιοι συνδυασμοι τιναζουν τις σχεσεις κυριολεκτικα στον αερα!!!!!Εστιαζω στις αρνητικες οψεις της αφροδιτης καθως οι θετικες ειναι καλοδεχουμενες και λιγοτερο ανησυχητικες!!!!!Σας ευχαριστω θερμα!!!!!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.