- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 91 to 100 of 126
-
23-01-2011, 11:14 PM #91
Re: Ακόμα ένας λόγος που το ωροσκόπιο δεν βγαίνει
Νομίζω ότι υπήρξε μεταξύ μας μια παρεξήγηση και ως μεγαλύτερη ανοίγω τον δρόμο μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης. Σου ζητώ συγνώμη για την υπερβολικά σκληρή κριτική μου. Τα φαινόμενα με εξαπάτησαν.
Με λιγότερη επιθετικότητα και περισσότερη λεπτότητα, θα πήγαινες μακριά.
Αυτό μου άρεσε πολύ, ναι το ξέρω οφ τόπικ!
Ας λήξουν εδώ οι "εχθροπραξίες κορίτσια γιατί δέχομαι μηνύματα από μέλη που θέλουν να μιλήσουν και λόγω της τροπής που έχει πάρει η συζήτηση δεν το κάνουν.
Επειδή το θέμα που έχουμε ανοίξει είναι πολύ σημαντικό, θα ήθελα και τα υπόλοιπα μέλη να καταθέσουν τις απόψεις τους μαζί και ο Πολυδεύκης, αν γίνεται;
-
23-01-2011, 11:40 PM #92
Εν μέρη έχετε δίκιο εν μέρη όχι:
1) Οι πλανήτες όπως και στην Δυτική έχουν κυριαρχία, πτώση και τα συναφή αν είναι 13 τα ζώδια νομίζω πως καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν διαφορές.
2) αν και δεν ειναι η βάση της ινδικής υπάρχουν κάποια ελάσσων χαρακτηριστικά που δίνονται, για παράδειγμα ένας Σκορπιός θα προσανατολίζετε περισσότερο σε εσωτερικές διαδικασίες παρά θα είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και εξωστρεφής.
3) τα ζώδια επίσης έχουν σημασία στα yogas
4) διαφορές επίσης υπάρχουν στα Uchcha, Neecha, Moolatrikona, Swakshetra
5) oι κυριαρχίες των οίκων επίσης αλλάζουν ( σημαντικό για να κάνει πρόβλεψη ένας βεδικός αστρολόγος, Rajas, kendras, trikonas και ούτω καθεξής αλλάζουν επίσης με αποτέλεσμα να πηγαίνουν περίπατο καθώς και περαιτέρω ανάλυση της Dasa και γενικότερων θεμάτων που αφορούν την ζωή ενός ανθρώπου )
6) με αλλαγμένα τα ζώδια όπως λένε οι αστρονόμοι πάει χαμένα και όλος ο προσδιορισμός πλανητικής δύναμης ( Shad bala)[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
24-01-2011, 01:52 AM #93
Τα ζωδια ,και στην Βεδικη ,εχουν την τεραστια σημασια που τους αποδιδεται και στην Δυτικη αστρολογια και παρομοιες λειτουργιες .
Η θεση του Ηλιου ειναι συχνα ενδεικτικη του χαρακτηρα ενος ανθρωπου αλλα οπως και στην Δυτικη λαμβανουμε υποψην μας ολο τον χαρτη .
Παρολα αυτα η Βεδικη χρησιμοποιει και τα Ναστατρας των οποιων η ερμηνεια βασιζεται στους απλανεις και ετσι εντασσονται και αυτα τα χαρακτηριστικα στην συνολικη εικονα του ατομου .
Ακομα ομως και λαμβανοντας υποψη μονο το Ηλιακο ζωδιο ,ο χαρακτηρας ειναι ιδιαιτερα αποκαλυπτικος .Αντι λοιπον να περιαυτολογουμε μπορουμε μεσω της στατιστικης να ενημερωθουμε για το αν οι ανθρωποι βλεπουν περισσοτερα κοινα χαρακτηριστικα με το αστρικο η με την Τροπικη θεση του Ηλιου τους .Νομιζω μαλιστα οτι υπαρχουν καποιες τετοιες μελετες που ειναι υπερ του αστρικου ,σε διεθνες επιπεδο παντα .
Εγω θα παραθεσω καποιους γνωστους και χαρακτηριστικους Ηλιους ,που δεν συνιστουν βεβαια καποια σοβαρη μελετη αλλα ειναι ετσι ....σαν προγευση .
Ελενη Μενεγακη -Ηλιος στον Ζυγο (Ωροσκοπος Ιχθεις )
Σακης Ρουβας -Ηλιος στον Τοξοτη
Γεωργιος Παπανδρεου -Ηλιος στους Διδυμους (Ωροσκοπος Παρθενος )
Κωνσταντινος Καραμανλης -Ηλιος,Διας στον Λεοντα
Αποστολος Γκλετσος -Ηλιος στους Διδυμους ,Αρης στον Σκορπιο
James Douglas Morrison -Ηλιος ,Ερμης και Αφροδιτη στον Σκορπιο
Με μια γρηγορη ματια βλεπουμε οτι η τοποθετηση του Ηλιου στον αντιστοιχο αστερισμο εχει προσδωσει χαρακτηριστικα αναγνωρισιμα και απο την Βεδικη αλλα και απο την Δυτικη αστρολογια .
Και αυτο ειναι τελικα που εχει σημασια .Πως ο κοσμος δηλαδη πρακτικα θα αποκομησει χρησιμες πληροφοριες για τις τασεις που ενυπαρχουν στην προσωπικοτητα του και οχι ποσο περιτεχνα θα υπερασιστουμε εμεις την σχολη που ακολουθουμε .
Η Βεδικη ,οπως και η αστρολογια γενικοτερα ,μπορει να εχει πολυ δρομο ακομα μεχρι την επιστημονικη πληρη δικαιωση αλλα δεν αντιβαινει και με τις επιστημονικες επιταγες .
Ο Οφιουχος για παραδειγμα και η ενταξη του στον χαρτη δεν προτεινεται απο τους κλασσικους Βεδικους αστρολογους αλλα και δεν τροποποιει και ολο το πλανητικο σκηνικο μια και εντασεται στο κομματι αυτο που αντιστοιχει στο Σκορπιο .
Παραλληλα οποιαδηποτε σε βαθος ερευνα για πιθανες διακυμανσεις στην ερμηνεια του τμηματος αυτου του ζωδιακου ειναι καλοδεχτη απο τους μοντερνους Βεδικους αστρολογους .Θα πρεπει ομως να περιλαμβανει στοιχεια πραγματικα και ερευνα ετων και οχι απλες εικασιες η μυθολογικες ερμηνειες οπως γινεται ας πουμε με την ανακαλυψη διαφορων απλανων και την αμεση χρηση τους απο Δυτικους αστρολογους .
Οι σοφοι που συνεταξαν τα Βεδικα κειμενα ,δεν απαραγνωριζουν την υπαρξη αλλων πλανητων στο Ηλιακο μας συστημα ,απλα εχουν επισημανει οτι οι Graha ,οι πλανητες μεχρι και τον Κρονο εξασκουν ιδιαιτερη επιρροη στα οντα επανω στη γη σε προσωπικο επιπεδο ενω οι εξωκρονιοι ισως εχουν να κανουν με γεγονοτα που αφορουν μεγαλες μαζες ατομων .
Δηλαδη πολυ κοντα στην παραδοσιακη Δυτικη αστρολογια .
Παρολα αυτα πολλοι μοντερνοι Βεδικοι αστρολογοι οπως ο Sam Geppi για παραδειγμα αναφερεται στους εξωκρονιους ,κυριως οσων αφορα ζητηματα πολιτικης σημασιας .
-
24-01-2011, 02:05 AM #94
Χαίρομαι πάρα πολύ που μία επίσημα βεδική αστρολόγος παραδέχεται το ότι όντως χρησιμοποιούνται τα Rasi.
Απο εκεί και πέρα επειδή μιλήσαμε για μύθους να σημειώσουμε ότι ολόκληρη η βεδική αστρολογία σε τεράστιο βαθμό προέρχεται απο την επιρροή της απο την ελληνιστική αστρολογία (που χρησιμοποιούσε μύθο) και απο την Ινδική μυθολογία - θρησκεία.
Μάλιστα στο πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία μου με ένα Βεδικό αστρολόγο που αργότερα έγινε ο άνθρωπος που μου έδειξε την βεδική, είχαμε σοκαριστεί και οι δύο με το ότι εγώ αντιλαμβανόμουν τον Κρόνο σαν απλά ένα άψυχο σώμα ενώ ο ίδιος αντιδρούσε σε αυτόν σαν σε σε ένα πραγματικό Θεό.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
24-01-2011, 10:55 AM #95
Αγαπητέ ¶ναρχε
Δεν μπορώ να αρνηθώ αυτά που μας περιγραφείς διότι ισχύουν , όμως η Βεδική αστρολογία έχει μοναδικό σύστημα πρόβλεψης που βασίζεται στη θέση της Σελήνης σε μια δεδομένη Ναξατρα (αστερισμό). Υπάρχουν είκοσι επτά Ναξατρας . Κάθε μια από αυτές καλύπτει δεκατρείς μοίρες και είκοσι λεπτά του ζωδιακού κύκλου. Κάθε Ναξατρα περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη ομάδα άστρων.
Η πρώτη Ναξατρα, για παράδειγμα, εκτείνεται από την
αρχή του Κριού σε 13 20' στον Κριό. Η δεύτερη Ναξατρα εκτείνεται από εκεί προς
26 40 'στον Κριό. Η τρίτη Ναξατρα εκτείνεται από εκεί στις 10 μοίρες στον Ταύρο.
Επίσης κάθε Ναξατρα πάλι χωρίζεται σε 4 τέταρτα τα οποία καλούνται Παντας (padas ) το μήκος που καταλαμβάνουν είναι 3 20' μοίρες.
Ένας από τους λόγους ύπαρξης του ζωδιακού κύκλου (Ράσις) σύμφωνα με την Βεδική είναι διότι αντιπροσωπεύει τα μέρη της «κοσμικής μορφής » του Κααλα Πουρουσα (Kaala purusha), δηλαδή του Βίσνου. Ο Κααλα Πουρούσα είναι το αρχέγονο Ον ή αλλιώς ο Χρόνος.
Κάθε ζώδιο (Ράσι) αντιπροσωπεύει ένα μέλος του σώματος του Κααλα Πουρουσα π.χ. ο Κριός το κεφάλι και Σκόρπιος τα απόκρυφα, η ενέργεια που εκπέμπεται από το κάθε σημείο του σώματος είναι διαφορετική και έχει να κάνει με το σημείο αναφοράς στον ορίζοντα, δηλαδή, αν αλλάζαμε την ονομασία του Σκορπιού και στην θέση του βάζαμε τον Οφιουχο πάλι την ίδια ενέργεια θα είχαμε.
Συνεπώς ο χρόνος με την μορφή του κύκλου μόνο σε 12τμηματα μπορεί να διαιρεθεί
Αν επιχειρήσουμε να χωρίσουμε τον κύκλο σε 13 τμήματα θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι εφικτό δηλ. αν διαιρέσουμε τον κύκλο σε 13 τμήματα το αποτέλεσμα που θα πάρουμε θα είναι 27,692307692307692307692307692308ο δηλ. δεν διαιρείται ακριβώς.
Ο χρόνος που θα μετρηθεί σύμφωνα με το ακριβές γεωγραφικό μήκος και πλάτος και με την βοήθεια σταθερών αστερισμών, είναι πολύ πιο πραγματικός από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ρολόι. Η κατανόηση του ουράνιου ορίζοντα στους αρχαίους πολιτισμούς έπαιζε σημαντικό ρολό στην ζωή τους, έτσι ώστε να τον βλέπουν ως ένα γιγάντιο ρολόι αλλά ταυτόχρονα και πυξίδα για τα ταξίδια τους.
Είναι γεγονός ότι η βεδική αστρολογία εξετάζει τον χρόνο σύμφωνα με την πραγματική θέση των πλανήτων σε σχέση με τους αστερισμούς , παράλληλα μας πληροφορεί για τις αποστάσεις μεταξύ τους , τον όγκο , τις διαμέτρους κ.ά. μετρήσεις , αποδεικνύοντας ότι η γνώση της αστρονομίας δεν είναι κάτι που έχει ανακαλυφθεί στις μέρες μας.
-
24-01-2011, 05:54 PM #96
Καταρχάς πριν απαντήσω θα σας παρακαλούσα ευφυλογήματα με το επίθετο μου δεν θα ήθελα αν είναι να αντιδράτε έτσι ενημερώστε με απλά να σας αγνοήσω.
1) Αν ισχύουν αυτά που είπαμε πιο πριν τότε δεν διαφωνούμε
2) Η Nakshatra δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς αναφέρετε αυτή τη στιγμή, είμαι ο πρώτος που έχω αναφέρει ότι η Ινδική αστρολογία έχει τη χρήση της για αυτό και τη χρησιμοποιώ και την υποστηρίζω οπουδήποτε αλλά αυτό πως συνδέετε με τη κουβέντα μας. Αν βγάλατε το συμπέρασμα ότι δεν σέβομαι την Ινδική νομίζω κάνετε λάθος.
3) Ποιος σας είπε ότι πρέπει να περνά απο 12 ίσα τμήματα, εφόσον η βεδική κοιτά τον πραγματικό Ουρανό δεν θα έπρεπε να κοιτά τον ουρανό σε ίσα τμήματα, γιατί πολύ απλά οι αστερισμοί δεν καλύπτουν ίσα τμήματα, οπότε προς τι η άκυρη διαίρεση? O πραγματικός ουρανός δεν είναι διαιρεμένος ισομερώς για αυτό και δεν μπορώ να ακούω ότι η βεδική κοιτάει τον πραγματικό ουρανό, όσο και αν δεν αρέσει και η ινδική κοιτάει μία πολύ - πολύ στρογγυλοποιημένη μορφή του κατα πως ήθελαν οι αρχαίοι Ινδοί. Θα μου πείτε μα ο θεός τάδε σήμαινε αυτό... μα τότε δεν μιλάμε για πραγματικότητα Ουρανού αλλά θεολογία σε ένωση με την αστρονομία.
Ο αστερισμός της Παρθένου πραγματικά είναι τόσο μεγάλος που καλύπτει περίπου ένα ολόκληρο ινδικό ζώδιο και 2/4 ενός άλλου.
Ο Σκορπιός με τον Οφιούχο κανονικά θα έπρεπε να περιλαμβάνουν μαζί κάτι λιγότερο απο 30 μοίρες και ο Ταύρος ένα ολόκληρο ζώδιο και 1/4 ενός άλλου. . Γενικώς αυτές οι πραγματικές θέσεις που η ινδική αστρολογία υποστηρίζει δεν είναι απλά καθόλου πραγματικές.
Τέλος για το ότι η Βεδική αστρολογία σαφώς ξεκίνησε όπως οι αστρολογίες του παρελθόντος απο την αστρονομική γνώση θα συμφωνήσω.[I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!
-
24-01-2011, 06:47 PM #97
Συγγνώμη εκ παραδρομής προέκυψε το λάθος του ονόματος . Με ενδιέφεραν περισσότερο αυτά που έγραφες και δεν πρόσεξα καλά το επώνυμο αλλά και λόγο φόρτου εργασίας .
-
24-01-2011, 07:34 PM #98
Η αστρολογία δεν είναι επιστημονική και δεν μπορεί να είναι γιατί βασίζεται σε μια πίστη, στην πίστη ότι το φυσικό σύμπαν (πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα) έχουν μια εσωτερική σχέση με την ύπαρξη και την ζωή του ανθρώπου. Αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί επιστημονικά.
Επίσης, η αστρολογία ακολουθεί μεθόδους και τεχνικές αλλά αυτές οι μέθοδοι και οι τεχνικές δεν είναι επιστημονικές αλλά βασίζονται στην πίστη που ανάφερα πριν. Πώς να αποδείξει κανείς επιστημονικά την αρχή πάνω στην οποία βασίζονται οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις για παράδειγμα; Η αστρολογία είναι μια συμβολική γλώσσα και οι συμβολικές γλώσσες δεν είναι επιστημονικές, με την ακριβή έννοια του όρου. Πρέπει να την ασκήσει κανείς για να διαπιστώσει για τον εαυτό του αν λειτουργεί ή όχι.
Επομένως, η αστρολογία δεν μπορεί να μπει στα πανεπιστήμια ως επιστήμη παρόλο που αυτό θα βοηθούσε να οργανωθεί καλύτερα η γνώση της και να συστηματοποιηθούν οι τεχνικές της.
Από την άλλη, η επιστήμη βασίζεται στον ορθολογισμό και σε ό,τι μπορεί η λογική να αποδείξει. Το παράδοξο όμως είναι ότι κι αυτό είναι πίστη, η πίστη ότι τίποτε δεν υπάρχει έξω από την τρέχουσα λογική μας. Και είναι πίστη γιατί ούτε κι αυτό μπορεί να το αποδείξει η ίδια η λογική. Το αντίθετο μάλιστα, πολλές φορές η επιστήμη ανακάλυψε πράγματα που ήταν έξω από κάθε λογική παλιότερα. Αν αυτό δεν είναι πίστη τότε ας μας αποδείξει η επιστήμη πώς δημιουργήθηκε η ζωή τυχαία μέσα σε μια λακούβα νερό.
Επομένως, το να λέει κανείς ότι δεν υπάρχει τίποτε αν δεν το αποδεικνύει η λογική είναι μια πίστη που μου φαίνεται πιο άκαμπτη από το να λέει κανείς πως πιστεύει σε κάτι που το βλέπει να λειτουργεί και το αποδεικνύει η εμπειρία του έστω κι αν η λογική δεν έχει αποδείξει ακόμα τον τρόπο που λειτουργεί.
-
24-01-2011, 07:50 PM #99
Ποιος ισχυρίστηκε ότι ζώδια καταλαμβάνουν ακριβώς 30 μοίρες; Αυτό που ειπώθηκε εκ μέρους μου είναι ότι πρόκειται για σημεία αναφοράς στον ορίζοντα.
H Βεδική μελετά τον χρόνο.
Ευχαριστώ για την συζήτηση
-
24-01-2011, 08:30 PM #100
Καλώς.Αφού λοιπόν σε κατηγόρησα δημοσίως,με τη σειρά μου θα αναγκαστώ να καταχραστώ για ακόμα μια φορά αυτό το θέμα ώστε σου ζητήσω και συγνώμη δημοσίως,όπως έπραξες κι εσύ.
Χαίρομαι που σε γνωρίζω έστω κι από αυτές τις συνθήκες κι ελπίζω να τα ξαναπούμε σε ένα ήρεμο κλίμα στο μέλλον.
Τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή και ταχεία ανάρρωση.
Στο θέμα μας τώρα
Πράγματι ,η ουσία της αστρολογίας είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί επιστημονικά.Ομολογουμένω είναι σχεδόν αδύνατον να αποδειχτεί ο τρόπος με τον οποίο επιδρούν τα ουράνια σώματα στους ανθρώπους και στην ψυχολογία τους(αν το αποτέλεσμα οφείλεται εκεί,πάντα-σύμφωνα με την πεποίθηση σύσσωμης της αστρολογικής κοινότητας,ας δεχτούμε αξιωματικά ότι οφείλεται εκεί).Από κει και πέρα,ως προς το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται απαραίτητα κατά τη γνώμη μου πίστη.Τα αποτελέσματα "μιλούν μόνα τους" και είναι εμφανή σε όποιον έχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω απο στοιχειωδώς,και νομίζω ότι αυτό που έγραψε ο Χρήστος ¶ρχος σχετικά μ αυτό,ότι δηλαδή είχε καταλήξει να κάνει συζητήσεις με τους καθηγητές του και μιλούσαν ακόμα και για το χάρτη τους και αυτοί γενικά δεν διαφωνούσαν (αν κατάλαβα καλά δηλαδή αυτό είπε,αν όχι ας με διορθώσει),είναι χαρακτηριστικό,και επίσης σημαντικό.
Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί αμέσως μια μέθοδος "μηχανιστικής "απόδειξης,δηλαδή να βρεθεί το ΠΩΣ επηρεάζει η αστρολογία τους ανθρώπους.Αυτό που μπορεί σίγουρα να αποδειχτεί ,είναι η εγκυρότητά της.Απλά θέλει τεράστιο δυναμικό,εθελοντές,μεγάλες βάσεις δεδομένων για να το πω έτσι,μακροχρόνιες έρευνες και κοινώς πάρα πάρα πολλή δουλειά που δυστυχώς μια μικρή σοβαρή αστρολογική κοινότητα χαμένη ανάμεσα σε χαρτορίχτρες και καφετζούδες,δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της,αντικειμενικά.Όμως ότι μπορεί να αποδειχτεί,μπορεί.Έστω και όχι σαν καταξιωμένη επιστήμη.Αρκεί να γίνει μια σοβαρή μελέτη βασισμένο πάνω σε στατιστικά αποτελέσματα(όλοι εδώ μέσα ξέρουμε ότι υπάρχουν)κι οχι πάνω στην προσωπική πίστη του κάθε μελετητή.Απλά όπως θέλει πάρα πολλή και υπεύθυνη δουλειά.
Από κει και πέρα,όταν με το καλό γίνει πραγματικότητα το να "κατοχυρωθεί" η αστρολογία σαν εργαλείο για αρχή στην συνείδηση των ανθρώπων,θα έρθει πιστεύω ο καιρός και για το άλλο.Το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ.Οι αστρολόγοι και οι ενασχολούμενοι με την αστρολογία το έχουν λυμένο ήδη,απλώς μάλλον κάποιοι το θεωρούν πρωταρχικής σημασίας και κάποιοι άλλοι ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι μεν,ότι προέχουν άλλα αυτού δε.Έτσι έχω καταλάβει τουλάχιστον...
Τώρα σχετικά με την βεδική αστρολογία,αν μπορούσε κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με το τι είναι θα του ήμουν ευγνώμων καθώς έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια:bigsmile:
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.