- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 57
Thread: Διελεύσεις πλανητών
-
08-10-2010, 04:42 AM #31
Re: Περί διελεύσεων...
Γεια σου κρασάκι, επειδή τυχαίνει να έχω και γω αυτή τη σύνοδο, στον 9ο όμως, και είχα και γω την επιστροφή αυτή την περίοδο, όπου μάλιστα πέρασε από τη σύνοδο 2 φορές, λόγω της αναδρομής του, νομίζω πως είναι πολύ σχετικό το τι θα φέρει και εξαρτάται άμεσα (πέρα από τις όψεις που κάνει η σύνοδος) από το σημείο που βρίσκεσαι στη ζωή σου και τις επιλογές που είχες κάνει μέχρι τώρα.
Εγώ έχω τελείως διαφορετικές εμπειρίες από αυτές τις 2 φορές, την πρώτη φορά που μπήκε στο Ζυγό και έπιασε το Δία πριν ακόμα πιάσει τον Κρόνο, με απλά λόγια να σου πω πως ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε τόσο στραβά και ακόμα περισσότερο, αφού σκεφτόμουν πως δεν γίνεται να το ζω αυτό, πως κάποιος μου κάνει πλάκα.. τραγελαφικά γεγονότα.. Μετά την αναδρομή του και μέχρι να ξαναγυρίσει στο Ζυγό, είχαν αλλάξει τα πάντα μα τα πάντα στη ζωή μου και το δεύτερο πέρασμα ήταν σχετικά πιο ανώδυνο, με αρκετούς προβληματισμούς, περιορισμούς και όλα τα σχετικά αλλά καμία σχέση με τον πανικό της πρώτης διέλευσης. Μπορώ να πω πως η 2η διέλευση του από τη σύνοδο ήταν μέχρι και απολαυστική.. Δλδ η διαφορά σε αυτές τις δύο φορές, πιστεύω πως ήταν καθαρά στις επιλογές που είχα κάνει μέχρι τότε, σε όλα αυτά που έπρεπε να αλλάξουν και στις διορθωτικές κινήσεις που έκανα από εκεί και πέρα.
Να σου πω εν συντομία ένα περιστατικό που μου φαίνεται πολύ αστείο (τώρα που πέρασε και πήρα κάποια απόσταση) και νομίζω πως με μια μεταφορική έννοια είναι ενδεικτικό αυτής της διέλευσης. Την πρώτη φορά που ο Κρόνος ήταν σε σύνοδο με το Δία μου (και ήθελε 3 μοίρες ακόμα για να βρεθεί σε σύνοδο και με τον Κρόνο) , έδινα πρώτη φορά για το δίπλωμα οδήγησης. Είχα αποφασίσει να μην πληρώσω για να το πάρω, έτσι για το γαμώτο και ήμουν απόλυτα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο μιας δύσκολης και σκληρής εξέτασης. Παρόλα αυτά δεν είχα καθόλου άγχος και ήμουν πολύ αισιόδοξη και σίγουρη ότι μπορώ. Έρχονται λοιπόν οι εξεταστές και σε ποιον τυχαίνω;;;;;;; Στον διευθυντή του υπουργείου συγκοινωνιών και συγγραφέα του βιβλίου οδήγησης!!!!:nuts::nuts: Πόσο πιθανό ήταν να συμβεί αυτό;;
Με πιάνει το πρώτο σοκ όταν έμαθα ποιος είναι.. να μην τα πολυλογώ, ξεκινάει η εξέταση, με απανωτές ερωτήσεις για σήματα, μηχανικά.. τα πάντα όλα!! 3 παρκαρίσματα, 2 οπισθογωνίες, στα οποία μπόρεσα να αντεπεξέλθω μια χαρά αλλά εν τω μεταξύ ο τύπος με είχε κάνει να ακούω κυριολεκτικά τους χτύπους της καρδιάς μου, δλδ μπορεί να τους άκουγε και ο συνοδηγός!!Τελειώνει η εξέταση και μου λέει να ασφαλίσω το αυτοκίνητο και να κατέβω.. και γω με μια απίστευτη ανυπομονησία να φύγω και να μη τον ξαναδώ μπροστά μου, σβήνω τη μηχανή και ανοίγω την πόρτα... Και τότε ο κύριος Κρόνιος μου λέει με ένα ειρωνικό γελάκι: "Ξεχάσατε το χειρόφρενο κυρία μου, θα μπορούσατε να προκαλέσετε κάποιο ατύχημα.. ελάτε την επόμενη φορά με λιγότερο άγχος!!":nuts:
Αν δεν είναι αυτό το περιστατικό, Κρόνος πάνω στο Δία, τότε τι είναι;!:toung:
Εν κατακλείδι νομίζω πως ο Κρόνος ακυρώνει τελείως το Δία και η όποια αδυναμία θα έρθει στην επιφάνεια για να την αντιμετωπίσεις μέσα από διάφορες δυσκολίες. Δε χωράει ούτε πολύ αισιοδοξία (χωρίς να φτάνουμε στο άλλο άκρο της απαισιοδοξίας), ούτε το "θα δούμε, έχει ο θεός", συνήθως ο ενθουσιασμός καταλαγιάζει από τις δεύτερες και τρίτες και τέταρτες σκέψεις, χρειάζεται πολύ σοβαρότητα, ρεαλισμός, αναθεώρηση, επαναπροσδιορισμός, σκληρή προσπάθεια, σύνεση και να είσαι σίγουρος για κάτι μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί ώστε να μην επαναπαυτείς και την πατήσεις.
Αλλά μιλάμε και οι δύο για γενέθλια σύνοδο Δία Κρόνου.. αν ήταν μόνος του ο Δίας στο γενέθλιο, λογικά το αποτέλεσμα θα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την όψη που θα σχημάτιζαν Δίας Κρόνος στο γενέθλιο.
Αυτά από μένα..
-
08-10-2010, 09:02 AM #32
Το ποστ της gold soul μου άρεσε τόσο, που διάβασα και προηγούμενες παραθέσεις. Διάβασα ένα παλαιότερο ποστ αυτού του θέματος «περί διελεύσεων», στο οποίο η αγαπητή μας Κοραλλία αναφέρεται στην λέξη «κενό», αποδίδοντάς το στον Πλούτωνα. Ε, λοιπόν δεν έχω διαβάσει πιο ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα εύστοχη απόδοση αυτού του συναισθήματος που προκαλεί ο Πλούτωνας σε επαφή με την Σελήνη.
Λέω «κενό» και χορταίνει το πνεύμα μου ακρίβεια! Έχοντας την Σελήνη μου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, έχω δώσει κατά καιρούς διάφορες γλαφυρές περιγραφές της αίσθησης, αλλά αυτό το «κενό» στο οποίο νιώθεις ότι βρίσκεσαι, ήταν το κάτι άλλο! Η ανασφαλής Σελήνη, ενδεδυμένη το «κενό».
Πράγματι ο Πλούτωνας «μονώνει» συναισθηματικά την Σελήνη -από και προς- ενώ ταυτόχρονα εγκλωβίζει τα όσα νιώθει, σε έναν μακρύ κατάλογο συναισθημάτων, εσωτερικής κατανάλωσης και καύσης.
Αυτή η δύσκολη σύνοδος, εμένα βρίσκεται στον 6ο(ζυγός) και σχεδόν πάνω στην ακμή του 7ου. Ο μεν Πλούτωνας κυβ.8ου η δε Σελήνη 4ου.(αν όλο αυτό δεν έκανε ένα ακριβείας εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, δεν ξέρω αν θα γλύτωνα τα χάπια!) Καταλαβαίνετε σε τι ανάλυση υπόκειται το παραμικρό συναίσθημα που γεννιέται μέσα μου. Κάποτε είπα ότι είναι σαν να νιώθω τα συναισθήματα με ενισχυτή!
¶σχετα με το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα στην ψυχή του ανθρώπου, έφτασα να καταλάβω ότι ο περίγυρός του, ούτε καν το υποπτεύεται!
Ως παιδί, μπορούσα να κλαίω για ένα σαλιγκάρι που κάποιος το πάτησε μετά την βροχή και ως ενήλικη (υποτίθεται) μπορεί να κουβαλάω την εικόνα ενός μετανάστη που μου καθάρισε το παρμπρίζ, όλη την υπόλοιπη μέρα, αναλύοντας κάθε βλέμμα… κάθε σύσπαση των μυών του προσώπου του… τον τρόπο που άπλωσε το χέρι του… τον τρόπο που έστρεψε το σώμα του… Σκέψεις που ποτέ δεν λέω ή αν πω θα είναι απλές αναφορές και μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Σαν να μη μου φτάνει η αυτοανάλυση, επιδίδομαι και σε εξαντλητικές αναλύσεις των άλλων. Οι φίλοι με κοιτάζουν στραβά με μια μόνιμη φράση στην άκρη της γλώσσας: «Σταμάτα τις αναλύσεις! Γιατί το κάνεις αυτό;»
Λοιπόν, τώρα που ο τράνζιτ Κρόνος έφτασε να κάνει σύνοδο με αυτή την σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα που είναι καθοριστικής σημασίας στον χάρτη μου (την τετραγωνίζει και ο γενέθλιος ¶ρης-κυβ.ωροσκόπου-, από την θέση συνόδου του με το ζενίθ στον Αιγόκερω), τώρα είναι που όλα αρχίζουν μέσα μου να ξεκαθαρίζουν και να βγαίνουν στην επιφάνια τα απωθημένα, πληγωμένα αισθήματα, καταδεικνύοντας επίμονα αυτή την αίσθηση του «κενού».
Παγωμένο «κενό» για την ακρίβεια.
Νομίζω ότι αυτό που αχνοφαίνεται με την παρουσία του Κρόνου, είναι η διαπίστωση ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσα να κρατήσω αποστάσεις από την ευθύνη και την αγωνία-φοβία του τι νιώθουν οι άλλοι για μένα, τι σκέφτονται, τι αισθάνονται (σελήνη). Η εκ του φόβου πηγάζουσα ανάγκη να έχω υπό έλεγχο (Πλούτωνας) τον ψυχισμό των άλλων. Ο Κρόνος, μέσα από δραματικά επίπονες καταστάσεις, φέρνει το αναγκαστικό τέλος της ενοχής.
Η όψη Σελήνης(4ος) –Πλούτωνα(8ος) έχουν να κάνουν με την παιδική ηλικία, κατά την οποία οι τραυματικές εμπειρίες προκαλούν αγωνία, φόβο και φυσικά την αίσθηση ότι «βρίσκεσαι στο κενό» όπως υπέροχα διατύπωσε η Κοραλλία! Δεν «ανήκεις» . Όπως είναι γνωστό, το παιδί δεν αντιλαμβάνεται τις αιτίες συμπεριφορών του περιβάλλοντός του και ενοχοποιείται. Αυτή η ψυχική καταγραφή είναι τόσο βαθιά (8ος) και τόσο φορτική για την ευαίσθητη Σελήνη (ψυχή). Μια τέτοια όψη σε ένα χάρτη, είναι σαν μια συναισθηματική πληγή και περιγράφει κάποια καθήλωση σε σκληρή περίοδο των παιδικών χρόνων, που μας ακολουθεί διαμορφώνοντας συμπεριφορές για το υπόλοιπο της ζωής μας.
Μια δύσκολη όψη προς μια τέτοια σύνοδο, ξυπνά απωθημένους θυμούς… Πληγές… Πικρίες… Αναδύονται στην επιφάνεια και ζητούν κάθαρση.
Το καλό με την σχέση Σελήνης –Πλούτωνα, είναι ότι το άτομο βρίσκεται πάντα σε επαφή με την ψυχική ζωή του και ενήμερο για τις παραμικρές δονήσεις αλλαγών (όταν πρόκειται να βρέξει, εκείνοι που πάσχουν από αρθριτικά, το καταλαβαίνουν πρώτοι).
Έτσι, ανάλογα με την ωριμότητα και την εμβρίθεια του κάθε ανθρώπου που δέχεται την όψη της διέλευσης, μια «σκληρή» όψη Κρόνου είναι η ευλογημένη στιγμή της ανάδυσης στην επιφάνια. Της αντιμετώπισης. Με κάθε κόστος!
Δεν είναι τυχαίο που ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, όντας Παρθένος (ανάλυση) και έχοντας ο ίδιος έναν έντονο Πλούτωνα σε στενή σχέση με τα φώτα του, έγραψε χαρακτηριστικά:
«….Πως θες να γίνουμε ένα, αν όλα τα κρυμμένα
δεν τα φωτίσουμε;
Πως θες να γίνουμε ένα, αν τα φανερωμένα
δεν τʼ αφανίσουμε;
Όλα στο φως ριγμένα κι όλα πυρπολημένα
να τα γνωρίσουμε.
…………………………………………
Όποιος μπορεί, όποιος βαστά
την αλήθεια του γυρεύει.
Κι όταν την βρει, την παρατά
και στο φως μεταναστεύει!»« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
08-10-2010, 01:30 PM #33
Γεια σου Χρύσα και σε ευχαριστώ για την απάντηση-εμπειρία σου!:bigsmile:
Καλά περιττό να σου πω ότι γέλασα με το περιστατικό που σου έτυχε, αλλά και για έναν άλλο λόγο.. γιατί αυτές τις μέρες κάνω μαθήματα οδήγησης και ως το τέλος του μήνα θα δώσω.. ου λαλα:toung: γέλασα και με τη σύμπτωση απλά! Καλά και εγώ τα ίδια μυαλά κουβαλάω να μην πληρώσω..όχι λέω θα τα καταφέρω.. μέχρι να ρθει εκείνη η μέρα δεν θα πω κάτι άλλο..Σου εύχομαι να το πάρεις την επόμενη και να μην πάει κάτι στραβά!!!
Όλα αυτά που λες ότι ένιωσες στο δεύτερο πέρασμα τα νιώθω τώρα, μιας και στην περίπτωση μου όλα τα ξεκαθαρίσματα γίνανε μέχρι το καλοκαίρι και ''πλήρωσα'' μέσα στη 2ετία λάθη του παρελθόντος και ότι δεν ήταν να μείνει και να γίνει δεν..τώρα απλά ζυγίζω τα θέλω μου και κάνω αυτές τις δεύτερες, τρίτες και τέταρτες σκέψεις που λες.. είναι σαν την παροιμία που λέει <<πέρσι περπατάγαμε και φέτος μπουσουλάμε>>..την καθυστέρηση τη νιώθω και μάλλον είναι λόγω Κρόνου, αλλά όλα θέλουν τη σωστή στιγμή και πιστεύω ότι τη νιώθεις όταν είναι για να κάνεις τις σωστές κινήσεις.
Δεν ξέρω αν ο Κρόνος ισοπεδώνει τον Δία.. Μπορεί να τον ισοπεδώσει τελείως? Αναφέρομαι κυρίως για τη σύνοδο..αλλά στη δική μας περίπτωση ίσως με έναν Κρόνο σε έξαρση.
Καμία άλλη άποψη έχουμε η μπαα?
όσο για σένα φίλτατε Fatal Πολ''ί''τικε αναλυτή πετάς μια μπουκίτσα και μας αφήνεις με την πείνα.:toung:
Mercii kai πάλι gold soul!Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...
-
08-10-2010, 09:41 PM #34
Δεν παρακολούθησα τις πληροφορίες των όψεων-θέσεων στον χάρτη σου για τον Δία, αλλά αυτό που έχω να σου καταθέσω, είναι ότι για τις όψεις συνόδου η ερμηνεία εξαρτάται από τις γενέθλιες όψεις που κάνει ο γενέθλιος πλανήτης στον γενέθλιο χάρτη. Αν ο Δίας σου κάνει καλές όψεις, τότε ο Κρόνος θα έρθει να εδραιώσει καταστάσεις. Αν οι όψεις είναι ευνοϊκές και ταυτόχρονα κάποιες άλλες δύσκολες, τότε θα συμβούν και τα δύο. Κάτι θα εδραιωθεί, κάτι θα δοκιμαστεί.
Ο συγκεκριμένος πλανήτης (Δίας) είναι λίγο ιδιόμορφος στην ερμηνεία του. Πολλές φορές ευθύνεται για την υπεραισιοδοξία και την επιπολαιότητα που μας οδηγεί σε τραγικά λάθη. Αν από γενέθλια όψη τον έχουμε σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, τότε τα λάθη είναι τέτοιας φύσης και πιθανότατα ο Κρόνος, με το μάζεμα και τον περιορισμό, να κάνει περισσότερο καλό παρά κακό!
Για δες το κι από αυτή την οπτική γωνία…« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
09-10-2010, 11:25 AM #35
Αγαπητό κρασάκι,
έχω την εντύπωση ότι ο Δίας δεν ισοπεδώνεται από κανένα, ούτε καν από τον Πλούτωνα. Το πολύ πολύ το συνθετικό "υπέρ", όπως υπεραισιόδοξος, να φύγει και να μείνει το δεύτερο συνθετικό. Και ας μην μείνουμε μόνο στις διαφορές αυτών των δυο πλανητών γιατί έχουν και ομοιότητες όπως η δικαιοσύνη, οι ηθικές αξίες κ.λπ. Ο Κρόνος είναι η κορυφή του βουνού και ο Δίας οι ανοικτοί ορίζοντες κι έτσι αν βάλει τους κατάλληλους στόχους το άτομο μπορεί να πετύχει πάρα πολλά.
Η μεγαλύτερη ανάγκη του Δία είναι να βρει μια κοσμοθεωρία που να δίνει νόημα στην ύπαρξη του. Από την άλλη ο Κρόνος, ανάμεσα στα άλλα, καλλιεργεί την σωστή και αντικειμενική κρίση που στον Ζυγό σημαίνει ισορροπία στις έννοιες και τις σχέσεις. Ο Δίας δεν έχει κανένα πρόβλημα μ' αυτό, αντίθετα μπορεί να το κάνει φιλοσοφία ζωής.
Ας δούμε το παράδειγμα που έδωσε η Χρύσα. Η αντικειμενική της κρίση θόλωσε γιατί διαταράχτηκε η ισορροπία. Βάζοντας τον άλλο σε ψηλότερη θέση από την ίδια (Κρόνος, εξουσία) χάθηκε η ισορροπία επειδή ισορροπία στην σχέση σημαίνει ισότητα (Ζυγός). Έτσι ήρθε ο φόβος και η αποτυχία (αρνητική συνέπεια του Κρόνου).
Ένας σημαντικός λόγος που ο Κρόνος έχει έξαρση στον Ζυγό είναι γιατί καταργεί την έννοια της εξουσίας και των διακρίσεων για χάρη της ισορροπίας και της ισότητας.
-
09-10-2010, 02:52 PM #36
καλησπερα..ο κρονος περασε απο τον εβδομο οικο μου και αυτο που προσπαθησε να κανει ειναι να ξεκαθαρισει τισ σχεσεις μου.κυριως τις οικογενειακες εκανα τετραγωνο με αρη και δια που βρισκονται στον τεταρτο οικο..σε λιγο καιρο ομως θα πιασει με αντιθεση τη σεληνη μου στον κριο και τον πρωτο οικο,συνοδο με πλουτωνα στον ζυγο και εβδομο και εξαγωνο με πωσειδωνα(ενατος)και συνοδο με βορειο δεσμο (εβδομο)..με προβληματιζει πολυ η αντιθεση με τη σεληνη μου και η συνοδος με τον πλουτωνα..ποσο θα πρεπει να ανησυχω?η αληθεια ειναι οτι δεν εχω και πολλα κουραγια και για αλλεσ δυσκολιες..
-
09-10-2010, 03:34 PM #37
Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Τι συμβαίνει τώρα που η ανάδρομη Αφροδίτη στο Σκορπιό κάνει διέλευση από τον Β. Δεσμό μου (ανάδρομος) στον Καρκίνο στον 12ο οίκο. Πώς μπορείνα μεταφραστεί αυτή η όψη? Με καρμικα γεγονοτα συναισθηματικής φυσεως ή υποδηλώνει κατι διαφορετικό.
Ευχαριστω πολύ.
-
09-10-2010, 08:15 PM #38
Ευχαριστώ Κάτια!
Στον γενέθλιο μου ο Δίας, όπως και ο Κρόνος, κάνει μόνο ένα εξάγωνο με Β.Δ. τίποτε άλλο.. οπότε δίνω σημασία στις όψεις που θα κάνουν απο διέλευση και οι 2 και μόνο, χωρίς να ξέρω πολλά απο δεσμούς και χωρίς να έχω ασχοληθεί μαζί τους ιδιαίτερα. Αυτό το εξάγωνο ενεργοποιείται και τώρα (εξάγωνο είναι βέβαια και χαλαρό μου κάνει σαν όψη..δεν ξέρω).
Εμμένω άρα στα της συνόδου και στα του οίκου που βρίσκονται και οι δύο, που είναι ο 2ος, και φυσικά και ποιον κυβερνούν.
Mercii!:toung:Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...
-
09-10-2010, 08:25 PM #39
Κοραλλία μου γεια!
Μου άρεσε πολύ η τοποθέτηση σου και ειδικά τα έντονα σημειωμένα..!
Για το πρώτο συμφωνώ πολύ και μακάρι να είναι έτσι όπως λες και να μην ισοπεδώνεται απο κανέναν! Εύχομαι να μην μιλάει η αισιόδοξη σελήνη σου και εμένα ο χαρωπός Δίας που περνά απο πάνω μου..:toung:
όσο για αυτό που λες για το αν μπουν οι σωστοί στόχοι πολλά μπορούν να επιτευχθούν και πάλι το ασπάζομαι, το πιστεύω και το νιώθω μη σου πω..
Κρατώ την πρώτη και δεύτερη παράγραφο σου και εύχομαι να μπορέσω να επιβεβαιώσω αυτά που λες μετά απο κάποιο καιρό!
Ευχαριστώ και καλό βραδάκι.:bigsmile:Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...
-
24-01-2011, 12:18 AM #40
Καλησπέρα σε όλους :bigsmile: Ο διελαύνων Κρόνος κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνά μου και ταυτόχρονα ο προοδευμένος Ήλιος κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνά μου και όλοι αυτοί βρίσκονται ακριβώς στην ίδια μοίρα ! Θα το εκτιμούσα αν κάποιος μπορούσε να μου δώσει μια ερμηνεία των όψεων αυτών και ίσως να μου πει τι να περιμένω γιατί εμένα μου φαίνονται λίγο δυσοίωνες :suspiciou Παρεπιμπτόντως, στο γενέθλιο ωροσκόπιο ο Ήλιος και ο Κρόνος κάνουν σύνοδο αλλά δεν κανουν όψεις με τον Πλούτωνα....
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 19 users browsing this thread. (0 members and 19 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.