s
Η ανεξέλεγκτη επιρροή του Πλούτωνα - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 37
    Όνομα:
    Κάτια

Re: Η ανεξέλεγκτη επιρροή του Πλούτωνα

Στην αρχική δημοσίευση με την οποία άνοιξα το θέμα, κατέληγα στην ακόλουθη παράγραφο: «Η επίδραση του Πλούτωνα μου μοιάζει περισσότερο «μοιραία» παρά ελέγξιμη. Είναι σαν κάτι έξω από τη σφαίρα επιρροής μου να με οδηγεί σε αλλαγές που δεν επιθυμώ, χωρίς την δυνατότητα να αντιδράσω.
    Ίσως μια πιο εμβριθής τοποθέτηση από μια άλλη οπτική γωνία να φώτιζε το δρόμο μιας ανανεωμένης κατανόησης αυτής της επιρροής. Ελπίζω…»

Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη συμμετοχή σας και για την διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου ανταλλαγής απόψεων.
    Η ελπίδα μου για ανανεωμένη κατανόηση εκπληρώθηκε και θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Τίνα και την Κοραλλία που οι τοποθετήσεις τους αποτέλεσαν την ειδοποιό διαφορά στον τρόπο της συνειρμικής μου προσέγγισης.
    Διαλευκάνθηκαν μέσα μου τα όρια του «μοιραίου» και η πραγματικότητα του ασυνείδητου. Μεγάλο ατόπημα εκ μέρους μου να αγνοήσω την βασική λειτουργία του Πλούτωνα που συμβολίζει το «συλλογικό ασυνείδητο» , αλλά και το προσωπικό. Πολύ περισσότερο σε εμένα που κυβερνά τον φυσικό του 8ο . Το ασυνείδητο, στην ψυχολογία, μας οδηγεί σε επιλογές που μοιάζουν άμοιρες βούλησης ενώ στην ουσία είναι το αποτέλεσμα των βαθύτερων εσωτερικών μας καταγραφών.
    Η επιρροή του Πλούτωνα κατά την διέλευσή του, σε οδηγεί σε ένα εσωστρεφές βύθισμα αδιεξόδων και η ενοχοποίηση των τάχα μοιραίων καταστάσεων είναι βολική και παρηγορητική.
    Το μόνο μοιραίο που μπορεί να συμβεί, είναι να έρθεις αντιμέτωπος με τα καλά θαμμένα σκουπίδια της ψυχής, κι’ αυτό για όσους ξέρουν από ψυχανάλυση, μας οδηγεί στην «πρωτογενή κραυγή», μια διαδικασία καθόλου εύκολη.
    Απωθημένες αλήθειες είναι αυτές που μας πονούν και αυτός είναι ο λόγος που απωθήθηκαν. Ο Πλούτωνας τους ανοίγει την πόρτα να βγουν κάνοντας την συνάντησή μας μαζί τους σκληρή και επίπονη.
    Ίσως να μην είναι τυχαίο που τώρα τελευταίως άλλαξα την υπογραφή μου: «Θάρρος είναι το να προχωράς ενώ φοβάσαι!»
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Δεσποινα

θα ηθελα καποιο αγαπημενο μελος
    να μου εξηγησει τι σημαινει ''συλλογικο ασυνηδητο''

δεν ξερω φιλοι μου

σας ευχαριστω πολυ
    η κουκι σας
    Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
    Δ.Κ

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ View Post
    θα ηθελα καποιο αγαπημενο μελος
    να μου εξηγησει τι σημαινει ''συλλογικο ασυνηδητο''

δεν ξερω φιλοι μου

σας ευχαριστω πολυ
    η κουκι σας
    " Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο"
    Συλλογικό Ασυνείδητο

Το συλλογικό ασυνείδητο είναι ένα μέρος του ασυνείδητου νου, κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Σύμφωνα με τον Carl Jung, το συλλογικό ασυνείδητο περιέχει αρχέτυπα, παγκόσμιες νοητικές "προδιαθέσεις" μη βασιμένες στην εμπειρία. τ' αρχέτυπα δεν έχουν την προέλευση τους στον κόσμο των αισθήσεων, αλλά υπάρχουν ξέχωρα και γίνονται γνωστά κατ' ευθείαν στο νου. ο Jung πίστευε πως τ' αρχέτυπα αναδύονται αυθόρμητα στο νου, ειδικά σε καταστάσεις κρίσεων. Mια κρίση ανοίγει επίσης την πύλη προς το συλλογικό ασυνείδητο και επιτρέπει σε ένα αρχέτυπο να αποκαλύψει μια βαθειά αλήθεια κρυμμένη από το κανονικό ασυνείδητο.:bigsmile:

Όνομα:
    Δεσποινα

Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    " Επιστροφή στο Αλφαβητικό ευρετήριο"

Συλλογικό Ασυνείδητο

Το συλλογικό ασυνείδητο είναι ένα μέρος του ασυνείδητου νου, κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Σύμφωνα με τον Carl Jung, το συλλογικό ασυνείδητο περιέχει αρχέτυπα, παγκόσμιες νοητικές "προδιαθέσεις" μη βασιμένες στην εμπειρία. Όπως και οι μορφές του Πλάτωνα (είδη), τ' αρχέτυπα δεν έχουν την προέλευση τους στον κόσμο των αισθήσεων, αλλά υπάρχουν ξέχωρα και γίνονται γνωστά κατ' ευθείαν στο νου. Αντίθετα όμως με τον Πλάτωνα, ο Jung πίστευε πως τ' αρχέτυπα αναδύονται αυθόρμητα στο νου, ειδικά σε καταστάσεις κρίσεων. Όπως υπάρχουν συμπτώσεις με νόημα, όπως το πέταγμα ενός σκαθαριού και το όνειρο με το σκαραβαίο που περιγράφεται στην καταχώριση για τη συγχρονικότητα, που ανοίγουν την πόρτα σε υπερβατικές αλήθειες, έτσι και μια κρίση ανοίγει επίσης την πύλη προς το συλλογικό ασυνείδητο και επιτρέπει σε ένα αρχέτυπο να αποκαλύψει μια βαθειά αλήθεια κρυμμένη από το κανονικό ασυνείδητο.:bigsmile:
    και θελεις τωρα εγω να καταλαβω τι λες εδω τωρα:nuts:;
    κατσε να το διαβασω 10 φορες και θα σου πω..
    μια πρωτη ματια νομιζω οτι ειναι αυτο που εχουμε απο χιλιαδες χρονια στο κυταρρο μας
    οι ανθρωποι χωρις να το καταλαβαινουμε
    φοβο,εμπειρια,για κατι που υπηρχε και θα υπαρχει;
    βοηθησε με λιγο παραπανω Κατιουλινακι μου
    Δ.Κ

Όνομα:
    Κάτια

μια πρωτη ματια νομιζω οτι ειναι αυτο που εχουμε απο χιλιαδες χρονια στο κυταρρο μας
    Δεσποινούλα μας καλή, για δες το ξανά όπως το μάζεψα... Καλύτερα; :toung:

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Ο Πλούτωνας δεν παλεύεται. Πας με τα νερά του και κοιτάς να έχεις τις μικρότερες απώλειες.Οι αλλαγές που συντελούνται δεν έχουν να κάνουν με τη δική σου δυνατότητα, είναι ανεξάρτητες από εσένα.
    Για να φέρω ένα παράδειγμα: πες ότι περνά από τον 10ο και υποδεικνύει αλλαγές ριζικές στην επαγγελματική σου πορεία. Τρως μια απόλυση επειδή το εργοστάσιο που δουλεύεις κλείνει και μένεις άνεργος. Τι θα μπορούσες να κάνεις για να αποτρέψεις την απόλυση η οποία ήρθε όχι εξαιτίας της δικής σου συμπεριφοράς αλλά εξαιτίας παραγόντων τελείως ξένων προς σε εσένα; Απλά τίποτα.
    Το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι την επόμενη μέρα
    Ωχ! άστα να πάνε! Αν είσαι κριός, βάζεις κουκούλα και τα σπάς όλα!:bigsmile:
    Αν είσαι Λιοντάρι, βγαίνεις σε όλα τα κανάλια και ψιλοδραματοποιείς την κατάσταση!
    Αν είσαι Τοξότης, συνδικαλίζεσαι και βρίσκεις το αντίστοιχο αντισυνταγματικό άρθρο.
    Κι αν είσαι Ταύρος, προσπάθείς να επωφεληθείς από το εργοστάσιο που έκλεισε,πχ αναζητώντας υλικά, εξοπλισμό κλπ για πώληση ή ανακύκλωση! Χεχε!
    Χιούμορ κάνουμε!!!
    Και τί γίνεται όταν ο διελαύνων Πλούτωνας περνάει πάνω από την ακμή του Ωροσκόπου?
    Σου δίνει κάτι σφαλιάρες, που δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις από πού τις τρώς!!!

Όνομα:
    Ρίτσα

[QUOTE=taurine;111862
    Και τί γίνεται όταν ο διελαύνων Πλούτωνας περνάει πάνω από την ακμή του Ωροσκόπου?
    Σου δίνει κάτι σφαλιάρες, που δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις από πού τις τρώς!!![/QUOTE]

Όταν περνάει πάνω από την ακμή του ωροσκόπου...έ
    Ωροσκόπος 28η μοίρα του Τοξότη σε αντίθεση ¶ρη στην 29η μοίρα των Διδύμων (γενέθλιος)
    Αποτέλεσμα Χωρισμός με καταστρεπτικές οικονομικές συνέπειες & Πτώχευση & Αποκλεισμός από κοινωνικό και φιλικό περίγυρο & το πιό τραγικό...Σωματική μεταμόρφωση ( αναπηρία δεξιού χεριού κατά 70% πρόωρο γήρας - κατακόρυφη αύξηση βάρους - ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο)

Και ναί είναι αδύνατον να αντιδράσεις και να παλέψεις... όσο προσπαθείς, γίνεται κάτι και σε γονατίζει περισσότερο...Το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να αφεθείς και να φωνάξειςΈλεος Θεέ μου λυπήσου το παιδί μου
    Αλλά όταν και το παιδί σου τρώει ένα εξίσου βαρύ τετράγωνο από τον απαίσιο Πλούτωνα έ? τότε τι να λυπηθεί?

Γεια σου, Δεσποινάκι μου. Τώρα είδα το μήνυμα σου.

Στο προσωπικό μας ασυνείδητο είναι καταγραμμένς όλες οι προσωπικές εμπειρίες που δεν θυμόμαστε ή που θυμόμαστε λίγο. Στο συλλογικό ασυνείδητο είναι καταγραμμένες οι εμπειρίες της ανθρωπότητας ως σύνολο, οι κοινές μας εμπειρίες.

Για παράδειγμα, στην αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα, οι άνθρωποι έζησαν μεγάλες επιδημίες στις οποίες πέθαναν μαζικά πάρα πολλοί άνθρωποι και κάποιες από αυτές προκλήθηκαν από τα ποντίκια. Σήμερα, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος φόβος (σε βαθμό υστερίας πολλές φορές) για τα ποντίκια ενώ τ'ωρα δεν μπορούν να μας βλάψουν το ίδιο. Αυτό συμβαίνει γιατί καταγράφηκε στο συλλογικό ασυνείδητο ότι το ποντίκι είναι επικίνδυνο.

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by lefkas View Post
    Όταν περνάει πάνω από την ακμή του ωροσκόπου...έ
    Ωροσκόπος 28η μοίρα του Τοξότη σε αντίθεση ¶ρη στην 29η μοίρα των Διδύμων (γενέθλιος)
    Αποτέλεσμα Χωρισμός με καταστρεπτικές οικονομικές συνέπειες & Πτώχευση & Αποκλεισμός από κοινωνικό και φιλικό περίγυρο & το πιό τραγικό...Σωματική μεταμόρφωση ( αναπηρία δεξιού χεριού κατά 70% πρόωρο γήρας - κατακόρυφη αύξηση βάρους - ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο)

Και ναί είναι αδύνατον να αντιδράσεις και να παλέψεις... όσο προσπαθείς, γίνεται κάτι και σε γονατίζει περισσότερο...Το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να αφεθείς και να φωνάξειςΈλεος Θεέ μου λυπήσου το παιδί μου
    Αλλά όταν και το παιδί σου τρώει ένα εξίσου βαρύ τετράγωνο από τον απαίσιο Πλούτωνα έ? τότε τι να λυπηθεί?
    Πολύ ωφέλιμο αυτό μας περιγράφεις Ρίτσα. Γιατί αυτό είναι το λάθος που κάνουμε στην ερμηνεία ( τουλάχιστον αυτό ένιωσα εγώ). Τα δεινά δεν τα φέρνει ο Πλούτωνας. Η διέλευσή του απλώς σηματοδοτεί την στιγμή που η βαθιές αλλαγές θα σε φέρουν αντιμέτωπο με τα πιο βαθιά ένστικτά σου. Κυρίως τον «φόβο». Τελείς υπό το κράτος της πλήρους διάλυσης και δοκιμάζεται το ένστικτο της ψυχικής και σωματικής επιβίωσης. Εκεί θα φανεί και η γονιδιακή σου ποιότητα. Πόσο αντέχει το σαρκίο σου την φθορά του Πλούτωνα.

Όνομα:
    Δεσποινα

Kοραλλακι μου αγαπημενο σε ευχαριστω παραπολυ:bigsmile:

με αγαπη :bigsmile:
    Δ.Κ

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)