Originally Posted by
whisperer
Αγαπητή paraskeyh, :bigsmile:
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια....αλλά πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι και εγώ μαθητούδι είμαι και προσπαθώ να βγάλω μία άκρη...:bigsmile: άλλες φορές τα καταφέρνω και άλλες όχι.... :embarrest
όσο αφορά τα δικά σου οικονομικά...μου αρέσε που είπες ότι ζητάς διαφώτιση :bigsmile: ...με τον Ποσειδώνα στο 2ο νομίζω ότι αυτό βασικά σου λείπει και αυτό είναι ότι ακριβώς σου χρειάζεται αλλά όχι από μένα...απο εσένα την ίδια μαλλον...ο ρόλος και η λειτουργία του Ποσειδώνα είναι γνωστή...το νέφος το ίδιο! Όταν λοιπόν βρίσκεται στο 2ο οίκο...το ίδιο νέφος είναι αυτό που ισως καλύπτει και χαρακτηρίζει τα οικονομικά σου, υλικά αποκτήματα, και γενικότερα τα θέματα του 2ου. Αν συνυπολογίσουμε και τη Λίλιθ στον ίδιο οίκο....δείχνει μία παραπάνω φοβία στα θέματα αυτά. Ε, η οικονομική διαχείριση μάλλον δεν ειναι και το στοιχείο σου...αν μπορούσες να τη δώσεις σε άλλον να την κάνει για σένα αυτό θα ήταν το καλύτερο σου. :toung:
Νομίζω όμως ότι ο Δίας ως κυβερνήτης του 2ου είναι καλό που βρίσκεται στο 12ο οίκο...αυτή η θέση του Δία είναι γνωστή ως "φύλακας άγγελος"...οπότε ίσως να λειτουργεί προστατευτικά στις εξαπατήσεις του Ποσειδώνα...με απλά λόγια καταφέρνεις να την σκαπουλάρεις ακόμα και όταν οι επιλογές σου στα οικονομικά ζητήματα δεν είναι και οι καλύτερες...κάνει και καλή γωνία με τον Ερμή οπότε υποστηρίζει και με αυτόν τον τρόπο...
Από την απέναντι μεριά, κυβερνήτης του 8ου ο Ερμής, μια χαρά τοποθετημένος στην Παρθένο...θέλει οι οικονομικές σου υποχρεώσεις να είναι τακτοποιημένες, η σκέψη σου γύρω από τα θέματα αυτά μεθοδευμένη, να μην χρωστας, να μην έρθεις σε θέση δυσάρεστη μια και είναι και στο 10ο που σημαίνει ότι ο Ερμής εκεί αποζητάει την αξιοπρέπεια κτλ κτλ...αλλά ο καημένος δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει έτσι όταν δέχεται το τετράγωνο του Ουρανού ο οποίος του λέει να κάνει τα εντελώς αντίθετα...το τετράγωνο αυτό του λέει να σκέφτεται γρήγορα, του διαχέει την προσοχή εδώ και εκεί και δεν τον αφήνει να εστιάσει εύκολα κάπου (ότι καλύτερο για τον Ποσειδώνα δηλαδή....μαζί παίζουν αυτοί, στην ίδια ομάδα), να μην το πολυψειρίζει το πράγμα και να παίρνει γρήγορες αποφάσεις και αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι δεν είναι και ότι καλύτερο...Ο ουρανός είναι και στον 1ο σου ούτως ή άλλως οπότε το αυθόρμητο και το διαφορετικό ίσως να το έχεις κατά κάποιο τρόπο στο αίμα σου γενικότερα και όχι μόνο στα οικονομικά...
Μη ξεχνάς ότι ο Πλούτωνας είναι στο 2ο σου οίκο εδώ και αρκετά χρόνια...οπότε ίσως τα πράγματα να γίνονται δύσκολα κατά καιρούς...είναι ακριβώς πάνω στη Λίλιθ σου, αλλά τουλάχιστον κάνει καλές γωνίες με το Δία και τον Ερμή που είναι οι δείκτες των οικονομικών σου....
Αυτό που θα σου έλεγα είναι να προσπαθήσεις να κλείσεις λίγο το στόμα στους δύο κυριούληδες (Ουρανό και Ποσειδώνα) και να προσπαθήσεις να είσαι πιο προσγειωμένη και πιο οργανωμένη στα οικονομικά σου....να μην ξανοίγεσαι πολύ και να αποκτήσεις σιγά σιγά μία ξεκάθαρη άποψη για το τι εστί οικονομική διαχείριση...
Ελπίζω να σε βοήθησα λιγουλάκι... :bigsmile: