Originally Posted by
gargoyle
Καμία ευαίσθητη χορδή, απολύτως. Και ναι, είμαι άθεη. Αν θες να σου το θέσω από την φιλοσοφική άποψη, ανήκω στους οπαδούς τους διαλεκτικού υλισμού. Αυτό απαντάει στην ερώτησή σου όσον αφορά το τι πιστεύω.
Κι εκεί επάνω κολλάει και η απάντηση όσον αφορά το "επιχείρημα" ότι άπαξ και δεν γνωρίζεις κάτι , δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη γι'αυτό ή ότι "από τη στιγμή που δεν επιθυμείς να γνωρίσεις κάτι, δεν μπορείς να το κατανοήσεις". Αυτά αποτελούν εντελώς παιδικές προσεγγίσεις, ιδαίτερα σε ότι αφορά φιλοσοφικά και θρησκειολογικά ζητήματα. Δεν αντιμετωπίζονται σε αυτή τη βάση οι φιλοσοφικές διαμάχες. Είναι άκρως αντιεπιστημονικό και δεν πατάει πουθενά. Εκτός αν δεν γνωρίζουμε ούτε καν ποιο είναι το βασικό φιλοσοφικό ερώτημα, από το οποίο ξεκινάνανε όλα, οπότε, καλύτερα να μην συνεχίσουμε.
Όσον αφορά τον ισχυρισμό - κατηγορία ότι δεν δέχομαι τη γνώση, συγγνώμη, αλλά μου προκαλεί χαμόγελο. Δεν καταλαβαίινω σε ποιά "γνώση" αναφέρεσαι αυτή τη στιγμή. Αυτό που είπα στην προηγούμενη συνομιλήτρια, ισχύει και για σένα. Έχεις καμία απόδειξη σχετικά με αυτά που λες, περί πεπρωμένου και λοιπών;
Σχετικά τώρα με το ποιος μιλάει με πάθος κι αν είμαι σε θέση να κάνω διάλογο ή οχι, εδώ κι αν έχει πλάκα το θέμα... Έχεις παρατηρήσει καθόλου - αν και δεν νομίζω, γιατί σε σένα θα φαίνεται σαφώς φυσιολογικό- το ύφος σας όταν μιλάτε περί πεπρωμένου και ανθρωπίνων χρεών, περί "δρόμων" και "μονοπατιών";
Απλώς δέξου πως επειδή δεν σου αρέσουν και πολύ αυτά που γράφω, τα αντιμετωπίζεις ως προκλητικά ή εχθρικά. Και μένα, αντιστοίχως , αυτά που γράφετε μου προκαλούν την αίσθηση ότι μιλάω με σκοταδιστές.