Re: Οι καρμικές συναντήσεις.
Bασιλη??Εχει καμμια σχεση το λεγομενο "συλλογικο" Καρμα με το συλλογικο ασυνειδητο του Jung??
Quote:
Originally Posted by
εφη ταδε-ταδε εφη
πω πω εντυπωσιάστηκα!!!!Ειδικά όταν έχεις μελετήσει...Μου αρέσουν οι αυθεντίες...δεν μπορεί κάτι θα έχεις γράψει,κάπου θα διδάσκεις..που?
Δώσε μου στοιχεία να ξεστραβωθώ το στραβάδι!!!!!
Τς τς, 'Έφη μου, παλιά απωθημένα;
Quote:
Originally Posted by
aries engineer
Bασιλη??Εχει καμμια σχεση το λεγομενο "συλλογικο" Καρμα με το συλλογικο ασυνειδητο του Jung??
¶σε, δεν μπορώ να απαντήσω... Δεν έχω γράψει πουθενά ούτε διδάσκω... :bigsmile:
Παει το πληγωσατε το Καρκινακι..και "κλειστηκε" στο καβουκι του...Γυναικες σου λεει ο αλλος μετα..τςτςτςττςτς:toung::toung:
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Οι σοφοί είναι πάντα σημαντικοί. ¶λλωστε ο γενικός γραμματέας του κόμματος ξέρει πάντα καλύτερα από τους κοινούς προλετάριους... :) Το σύστημα ήξερε καλύτερα τι καριέρα έπρεπε να ακολουθήσεις. Και ποιος ξέρει; Στην περίπτωση μας μπορεί ήξερε και ποιος ήταν ο κατάλληλος σύντροφος για σένα.
Ναι, όντως, έχει πολύ μεγάλη ομοιότητα ο εσωτερισμός και οι ιδελιστικές τάσεις με την συλλογικότητα ενός κόμματος... Και ειδικά δε, ο γενικός γραμματέας με τον γκουρού... Αυτό ήταν όντως πολύ σοφό... :bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Για όσους δεν έχουν μελετήσει είναι γενικά και αόριστα. Αν δεις το σύστημα στην πράξη θα δεις ότι δεν είναι καθόλου αόριστα. Ο εσωτερισμός είναι πρακτική (ασκήσεις, κλπ), δεν είναι θεωρία. Όσο μένεις στα βιβλία δε θα καταλάβεις ποτέ τι είναι.
Οποιαδήποτε πρακτική βασίζεται σε μια θεωρία. Από ότι βλέπω όμως, δεν μας εξηγείς και ποτέ ποιά είναι η βασική αρχή, ή έστω οι βασικές αρχές αυτής της θεωρίας... Η συνεχής επιχειρηματολογία αφορά το "δεν είναι έτσι, δεν το καταλάβατε καλά", ποτέ όμως δεν ξεκαθαρίζεται μια θεμελιώδης αρχή γι' αυτό το θέμα. Γιατί άραγε;:bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Για άλλη μία φορά μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις. Σου εξηγώ πώς δουλεύει το ηλεκτρικό ρεύμα κι εσύ με ρωτάς πόσες φωτιές πρέπει να ανάψω για να ανάψουν οι λάμπες. Τόσα ξέρεις για το θέμα, τόσα καταλαβαίνεις.
Για άλλη μια φορά δεν απαντάς σε ότι σε ρωτάνε και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Όσο για την αναλογία του εσωτερισμού με το ηλεκτρικό ρεύμα, μόνο μειδίαμα προκαλεί. :bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Στου κουφού την πόρτα.. λέγε λέγε εκείνος θα ακούει ό,τι θέλει... του μιλάς για συλλογικό κάρμα, εκείνος το χαβά του. Όχι, κύριε και το συλλογικό ατομικό είναι... του λες ότι ο εσωτεριστής είναι "αναρχικός" και αναταράσσει τα υποτιθέμενα θεικά σχέδια, όχι εκείνος το χαβά του ο κόσμος είναι στατικός... ¶μα βρεις Αιγόκερω που να του αλλάξεις προδιαμορφωμένη άποψη, να μου τρυπήσεις τη μύτη...
Ναι, όντως, στου κουφού την πόρτα. Δεν φταίω εγώ αν οι "ορισμοί" σου περί "συλλογικού κάρματος" που όμως ο ένας σώζει τους πολλούς, βασίζονται στη βάση της ατομικότητας. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, δεν είναι δικό μου το πρόβλημα. Κι αν μη τι άλλο, ο Αιγόκερως δεν φημίζεται για την αδυναμία κατανόησης είτε της πραγματικότητας είτε της σημασίας εννοιών και όρων. Ο Καρκίνος, αντιθέτως, είναι πιο επιρρεπής στο να αντιλαμβάνεται μονομερώς αυτά που θέλει... Ακούς εκεί συλλογικότητα που ο ένας "σώζει" τους πολλούς"... :bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Αφού όμως κρίνουμε μόνο με βάση το κυρίαρχο ρεύμα στο εξής εγώ θα λέω ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα γραφειοκρατικό σύστημα που απέτυχε οικονομικά γιατί δεν κατάλαβε ότι ο άνθρωπος θέλει να διακρίνεται και ατομικά και όχι μόνο συλλογικά. Η έλλειψη αυτής της κατανόησης οδήγησε στην ουσία σε έλλειψη κινήτρων εργασίας, ανεπαρκή αύξηση της παραγωγής σε σχέση με τα ανταγωνιστικά κράτη, ανεπαρκή κίνητρα επένδυσης στην καινοτομία (πλην του στρατιωτικού τομέα) και οικονομικό μαρασμό (στην ουσία ο κομμουνισμός δεν έχει ιδέα τι είναι σύγχρονο ανθρωποκεντρικό Management). Το γεγονός ότι αυτό ήταν το κυρίαρχο ρεύμα του σοσιαλισμού για πολλά χρόνια λέει πολλά. Στα παλιά μου τα παπούτσια τα πειράματα της Λατινικής Αμερικής και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών...
Η κριτική σου επί του σοσσιαλισμού δεν μας ενδιαφέρει. Πρώτον, δεν αφορά το θέμα, και δεύτερον, γιατί επι του θέματος γνωρίζεις - καταφανώς - σαφώς πολύ λιγότερα από όσα εγώ περί εσωτερισμού. :bigsmile:
Ειδικά δε αυτό με το σύγχρονο ανθρωποκεντρικό management πολύ μου άρεσε. :bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Είμαι σίγουρος ότι με αυτά κορόιδευε το καθεστώς τους καημένους τους ανθρώπους. Γιατί άραγε μου θυμίζει αυτό τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες που η δευτέρα παρουσία έπαιρνε συνεχώς αναβολές; Μπα.. ιδέα μου θα είναι. Ο σοσιαλισμός δεν είναι πίστη, είναι κοινωνικό σύστημα βασισμένο στην επιστήμη...
Μάλλον επειδή δεν έχεις ιδέα από φιλοσοφία, πολιτική οικονομία και ιστορία. Ειδικά η θέση ότι ο σοσσιαλισμός αφορά πίστη, μόνο γέλια προκαλεί. :bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Α, γεια σου, εδώ συμφωνούμε... Τι τα ήθελες όλα τα υπόλοιπα περί του κάρμα; Αυτά δεν είπα κι εγώ στην αρχή;
Μου αρέσει να βγαίνουν οι κραυγαλέες αντιφάσεις του εσωτερισμού στο προσκήνιο και να βλέπω κάποιους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. :bigsmile:
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Μου αρέσει να βγαίνουν οι κραυγαλέες αντιφάσεις του εσωτερισμού στο προσκήνιο και να βλέπω κάποιους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. :bigsmile:
Πάντως μέχρι τώρα Αργυρώ μου, μόνο την άγνοια σου για τα θέματα του Κάρμα έχεις δείξει :bigsmile: και τη σπουδή σου να κρίνεις κάτι που δεν ξέρεις. Οι αντιδράσεις σου όταν κάνω κι εγώ το ίδιο, κρίνω δηλαδή το δικό σου σύστημα πίστης με επιχειρήματα που κατά τη γνώμη σου είναι εκτός πραγματικότητας έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό, να σε βοηθήσουν να καταλάβεις πόσο εκτός πραγματικότητας δείχνουν σε όσους ξέρουν κάποια πράγματα από αυτά που εσύ λες.
Ας αφήσουμε τώρα τους ανθρώπους να ψάξουν για τις καρμικές σχέσεις τους :bigsmile: Αρκετά τους ταλαιπωρήσαμε...
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Τς τς, 'Έφη μου, παλιά απωθημένα;
Απωθημένα?μήπως πρέπει να στείλω προσωπικό μήνυμα για να μου απαντήσεις?αν αυτό θέλεις θα το κάνω..Απλά ρωτάω με ποιά ιδιότητα λες αυτά που λες.. ..που είναι το κακό και τσικιτσάρεις????
Quote:
Originally Posted by
Βασίλης Παπαδολιάς
Πάντως μέχρι τώρα Αργυρώ μου, μόνο την άγνοια σου για τα θέματα του Κάρμα έχεις δείξει :bigsmile: και τη σπουδή σου να κρίνεις κάτι που δεν ξέρεις. Οι αντιδράσεις σου όταν κάνω κι εγώ το ίδιο, κρίνω δηλαδή το δικό σου σύστημα πίστης με επιχειρήματα που κατά τη γνώμη σου είναι εκτός πραγματικότητας έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό, να σε βοηθήσουν να καταλάβεις πόσο εκτός πραγματικότητας δείχνουν σε όσους ξέρουν κάποια πράγματα από αυτά που εσύ λες.
Ας αφήσουμε τώρα τους ανθρώπους να ψάξουν για τις καρμικές σχέσεις τους :bigsmile: Αρκετά τους ταλαιπωρήσαμε...
Ναι βρε, γι' αυτό σου ζητάω επίμονα να μου πεις τη βασική αρχή του κι εσύ δεν μου κάνεις το χατήρι...:bigsmile:
Τώρα, συγγνώμη, αλλά το συγκρίνεις γενικές αρχές φιλοσοφίας, ιστορίας και πολιτικής οικονομίας και να τα κάνεις αχταρμά για να με πείσεις πως η αντιμετώπιση του εσωτερισμού ως στάση ζωής (που εκεί μιλάμε για πίστη) με την επιλογή πολιτικής θέσης, είναι πραγματικά αστείο.
Και όσο για το ποιοι ξέρουν σχετικά με το Κάρμα και ποια είναι αυτά τα πράγματα που ξέρουν, ας το αφήσουμε καλύτερα. Γενικώς από οπαδούς του Κάρμα έχω ακούσει πολλά αστοιχείωτα πράγματα, όπως πχ. αυτά που αναφέρεις εσύ παραπάνω ή ότι οι ανατολικοί "φιλόσοφοι" το μόνο που κάνουν είναι να αντιγράφουν τους Δυτικούς και διάφορα άλλα κουλά :blink:
Οπότε, ναι, ας το αφήσουμε όντως. :blink:
Quote:
Originally Posted by
εφη ταδε-ταδε εφη
Απωθημένα?μήπως πρέπει να στείλω προσωπικό μήνυμα για να μου απαντήσεις?αν αυτό θέλεις θα το κάνω..Απλά ρωτάω με ποιά ιδιότητα λες αυτά που λες.. ..που είναι το κακό και τσικιτσάρεις????
Πρέπει να έχω κάποια ιδιότητα; Εσύ έχεις κάποια ιδιότητα για να γράφεις εδώ; :blink: Χίλια συγγνώμη, folks, πρέπει να πάρω πρώτα το δίπλωμα μου για να ανοίξω το στόμα μου...
Quote:
Originally Posted by
gargoyle
Ναι βρε, γι' αυτό σου ζητάω επίμονα να μου πεις τη βασική αρχή του κι εσύ δεν μου κάνεις το χατήρι...:bigsmile:
Τη βασική αρχή στην είπα κούκλα μου.. τι φταίω εγώ που δεν την καταλαβαίνεις; Το Κάρμα είναι σχήμα συμπεριφοράς. Και οι εσωτεριστές λένε ότι αυτό έχει και όψη ενέργειας που αποθηκεύεται σε πεδία, που μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να μετρήσουμε. Γι' αυτό και περνάει από ζωή σε ζωή.
Τώρα αν δεν έχεις το background να το καταλάβεις αυτό, εγώ τι φταίω; Να σου κάνω μαθήματα online? :)
Τα λέμε...