Συμφωνω σε ολα!!!
Printable View
Συμφωνω σε ολα!!!
θα μου επιτρέπατε να ανακεφαλαιώσω ο,τι καταλαβα
1- το ουσιωδες είναι το του Μητσάκου: έχοντας ενας άντρας 2-3 θα πρέπει και να μπορεί και να τις φροντίζει και να τις συντηρεί ισότιμα.¶ν τα καταφέρει όλα είναι λυμένα. Μόνο που κανείς δεν έχει βρεί ακόμη το πως.
2- είναι και κανόνας: κανείς δεν φεύγει απο κεί που περνά καλα.'Οσες σειρήνες και ¨σειρήνοι" καινα του τύχουν.Αυτό λέει και η στατιστική και επαγγελματική μου εμπειρία απο τα διαζύγια.
3- επειδή μερικοί/ές είναι λάβροι κατά των τριγώνων να υπενθυμίσουμε οτι δεν ειναι αυτοσκοπός κανενός. Προκύπτουν και μαλιστα σε στιγμές ιδιαίτερης αδυναμίας με το δίλημμα πάντα περί του τί προέχει: η ασφαλεια της ηδη υπάρχουσας σχέσης ,εστω ρουτίνας ή η γοητεία και η αναζωογόνηση του νέου; κι όσοι κατακρινουν η ποτε δεν θα περιέπιπταν σε τετοια διαδικασία, έχουμε και 3ο κανόνα:Όποιος ισχυρίζεται αναφερόμενος στο μέλλον ΠΟΤΕ η ΠΑΝΤΑ εκτίθεται. σχεδόν πάντα...
:) χρόνια πολλα σε όλους.
1)Ξεχάσατε να αναφέρετε την πολύ σημαντική παράμετρο της συναίνεσης των 2-3 κυριών στη μοιρασιά.:bigsmile: Αν υφίσταται αυτή η συναίνεση,τότε ναι,όλα είναι λυμένα.
2)¶λλο να προβεί κανείς στην χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία ενός διαζυγίου κι άλλο στην διάλυση μιας σχέσης.Όσο για τις σειρήνες,κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό βαθμό αντίστασης σ αυτές είτε περνάει είτε δεν περνάει καλά,ανάλογα με την ηθική του.
3)Δεν θα διαφωνήσω ότι συχνά απλώς προκύπτουν.Ωστόσο μην είστε τόσο βέβαιος πως ποτέ δεν αποτελούν αυτοσκοπό...
1- οπου συμβαινει συνηθως προκειται για εκουσιο εξαναγκασμό της όποιας η οποιου- απ τα ολοτελα (να μην τον/την έχω) καλύτερα κι έτσι.υπάρχει και το "ευχαριστώ δεν θα πάρω" . απο όσους εμπλεκονται κανεις δεν το κανει , όσο εύκολα το λέει.
2- είναι σημαντικό σε αυτα τα θέματα κατα την γνώμη μου να μην προσφεύγουμε στην ηθική. μόνο και μόνο γιατί δεν έχουμε σύμφωνία τι ειναι ηθικό και τι όχι , όσον αφορά τον έρωτα ή το συναίσθημα.Διαφορετικά θα είχαμε και θεσμοθετημένες ποινες. Τουτέστιν θα απαγορεύονταν.
3- αν υπάρχει αυτοσκοπός με την έννοια για χούι ή αυτοεπιβεβαίωση καποιος/κάποια επιθυμεί πολλούς ερωτικούς συντροφους ταυτόχρονα και του βγαίνει, τότε βρίσκει και τα κανει και καμάρι του.:)
Σε αυτο και εγω συμφωνο
Αν και δεν φταινε αποκλειστικα τα συγκεκριμενα περιοδικα η βιβλια αμα ο αλλος\αλλη εχει το μυαλο του\της στα σκελια...(censored)
Την δουλεια τους κανουν για να βγαλουν λεφτα.
Οσο καποιοι νομοι ηθικοι παραμενουν ελαστικοι ετσι θα ειναι δυστυχως παντα τα πραγματα...
επίσης λησμόνησα μια παρατήρηση. είτε γαμος είτε σχεση δεν βλεπω την διαφορα στο κανεις δεν φευγει απο κει που περνά καλα.και είτε διαζύγιο είτε διάλυση σχέσης . ο χωρισμός ειναι πάντα ενας μικρος θάνατος, ειδικα για αυτόν που είναι το αδύναμο μέρος της σχέσης , όπως διατείνονται μελοδραματικά μερικοι ψυχολόγοι. ισως αναλυοντας την αίσθηση της απώλειας σε κάθε περίπτωση. η διαφορά είναι οτι το διαζύγιο .. κοστίζει και σε χρήμα και σε βολή.λεμε τωρα για να χαμογελαμε.
Δεν ξέρω αν είναι "ελιτισμός" ή "υπεροψία", αλλά εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι "δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια, αλλά όλα έχουν την δική τους αξία και ρόλο, είναι ίσα και έχουν τα ίδια δικαιώματα". Από αυτό όμως έως την απόλυτη ισοπεδοποίηση η απόσταση είναι μεγάλη. Στρεβλή είναι, για μένα πάντα, και η θεώρηση ότι "αφού εγώ είμαι καλύτερος, εσύ που δεν είσαι πρέπει να υποτάσσεσαι σε εμένα"
Όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή διαπιστώσει ότι σε κάποιους τομείς είμαστε μακράν καλύτεροι από πολλούς άλλους. Είτε αυτό αφορά ευστροφία, είτε ευφιία, είτε ικανότητα και δεξιότητες ειδικότερα. Αν τα μάτια μας όμως είναι ανοικτά, σίγουρα θα έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι κάμποσα σκαλιά πιο πάνω από εμάς.
Αν βλέπουμε όσους υστερούν σε σχέση με τις δικές μας νοητικές ικανότητες ή πρακτικές δεξιότητες σαν "τον μικρό μας αδελφό" που χρειάζεται προστασία και εκπαίδευση και πρέπει να του δείχνουμε την αγάπη μας, τότε νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο
Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή σε κάθε έναν που θεωρούμε "κατώτερο" βλέπουμε ένα υποψήφιο θύμα προς εκμετάλλευση, τότε θεωρώ ότι έχουμε εκτροχιαστεί από τον καλό δρόμο, τον δρόμο που θα μας οδηγεί σε όλο και υψηλότερα επίπεδα.
Επειδή όμως βασική προϋπόθεση είναι να θέλει και ο "κατώτερος" να εξελιχθεί, στον βαθμό βέβαια που ο ίδιος θέλει, το κύριο βάρος πέφτει στους δικούς του ώμους. Υποχρέωση δική μου θεωρώ να συμβάλλω ώστε να έχει τις ίδιες δυνατότητες και να αξιοποιεί όσα από το περιβάλλον είναι προς αξιοποίηση. Αν αυτός –και παρ' όλες τις δικές μου παραινέσεις και υποδείξεις– κάνει άλλες επιλογές από αυτές που τον συμφέρουν δεν νομίζω ότι θα πρέπει να θεωρηθεί σαν κάτι παράδοξο.
Παλαιότερα είχα την εντύπωση ότι για να "βοηθήσω" θα πρέπει να κατέβω και να ανασύρω. Τώρα είμαι βέβαιος ότι για να "βοηθήσω" πρέπει να είμαι καλύτερος από αυτόν που νομίζω ότι θέλει βοήθεια.
Δεν βρίσκω τίποτα κακό στο να θεωρώ ότι είμαι ισχυρότερος/ανώτερος από πολλούς άλλους. Το ζήτημα είναι πώς διαχειρίζομαι την κατάσταση και πώς ασκώ την όποια εξουσία έχω και προς ποια κατεύθυνση.
Αληθεια υπαρχει κανενας που το κανει αυτο στις μερες μας ???
Σπανια καποιος τριτος εκει εξω που θεωρει τον εαυτο του ανωτερο λογο της υψηλοβαθμης θεσουλας του στην δουλεια του να σε βλεπει ως αδερφο.
Ειναι λαθος για μενα να πιστευεις οτι εισαι πραγματικα ανωτερος απο καποιον επειδη εχεις στο τσεπακι σου την μεγαλη θεσουλα του "διευθυντη σε πολυεθνικη" ενω τον υπαλληλακο να τον θεωρεις κατωτερο ως ανθρωπο λογο της θεσης του.
Πολλες φορες τυχαινει ο απλος υπαλληλακος και πιο εξυπνος να ειναι, και πιο καλος χαρακτηρας και περισσοτερο δεξιοτεχνης να ειναι και απο τον "διευθυντη της πολυεθνικης" που θεωρει με σιγουρια τον εαυτουλη του ως το κεντρο του κοσμου και καθεται με περισσια υπεροψια στην ακριβη δερματινη καρεκλιτσα του.
Δυστυχως ομως πολλες φορες τοσο η τυχη οσο και η ζωη δεν ειναι δικαιη
Καλα αυτο το κανουν ηδη οι περισσοτεροι εξω στη κοινωνια...Quote:
Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή σε κάθε έναν που θεωρούμε "κατώτερο" βλέπουμε ένα υποψήφιο θύμα προς εκμετάλλευση, τότε θεωρώ ότι έχουμε εκτροχιαστεί από τον καλό δρόμο, τον δρόμο που θα μας οδηγεί σε όλο και υψηλότερα επίπεδα.
Για αυτο χρειαζομαστε και μια ριζικη αλλαγη για να "καθαρισει" λιγακι ο τοπος (δεν εννοω κομμουνιστικου τυπου επαναστασης)
Δυστυχως μονο μεσα απο τα χειροτερα καταλαβαινει ο ανθρωπος οτι ειναι ενα τιποτα και οτι στην πραγματικοτητα δεν διαφερει και τοσο απο τους αλλους
Γιατι με γελακια, πανηγυρακια, ωραια λογακια και με τον σταυρο στο χερι δεν γινεται τιποτα...
Ελπίζω να μην θεωρείς vlakeς αυτούς που χαίρονται, γελάνε και λειτουργούν με το σταυρό στο χέρι, τους do the right thing, γιατί αυτοί είναι τελικά που δείχνουν a priori τον δρόμο ακόμη και στους αφαιμάκτες των αισθημάτων που χαρίσαμε, στους εφήμερα κερδισμένους, στους διάττοντες στην ψυχή μας εισβολείς.
Αλίμονο αν τα παρατήσουμε και απομονωθούμε στο καβούκι επειδή έτυχε να βρεθούμε τσακισμένοι κάποιες φορές -ίσως πολλές, αλλά όχι αρκετές.
Το τελικό χτύπημα πάντα το δίνουμε εμείς στον εαυτό μας όταν αρνούμαστε να δούμε καθαρά τα γεγονότα. Και υποχρέωση μας να το κάνουμε, να ξεστραβωθούμε.
Στο χέρι μας είναι να ορθοποδήσουμε και πάλι να χαρούμε. Επιθυμία και αγωνία όλων ανεξαιρέτως εδώ μέσα.
Τους βγάζω το καπέλο!
Don't Give Up - Peter Gabriel & Kate Bush
.... διάλεξε όποιο δρόμο θέλεις, όμως μην παραιτηθείς ... - Στέρεο Νόβα
Καλή πρωτοχρονιά ;)
Πάντα κατέκρινα τους ανθώπους που έμπλεκαν σε ερωτικά τρίγωνα. Και τις δύο πλευρές.. Και αυτόν που το έκανε στο ταίρι του αλλά και τον "τρίτο" που το έκανε εν γνώση του! Θεωρούσα απαράδεκτο να ξέρει κάποιος ότι ένας άνθρωπος έχει σχέση και μπαίνει μέσα σε αυτή τη σχέση. Πάντα έμπαινα στη θέση του τρίτου κι έλεγα : "Aν ήμουν εγώ στη θέση της;"..
Βέβαια αν ήθελε εκείνος να κερατώσει την κοπέλα του θα το έκανε.! Αλλά όπως εκείνος έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν θα κερατώσει ή όχι έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα να επιλέξω αν θα κερατώσει μαζί μου ή οχι..
Όλα αυτά μέχρι πριν λίγο καιρό...
Τώρα που είμαι ερωτευμένη ακόμα με τον πρώην μου,με τον οποίο χώρισα επειδή κάποια στιγμή μια τότε πρώην του μου είπε ψέμματα ότι έχει σχέση ακόμα μαζί του,έμαθα ότι αυτός έκανε ξανά σχέση μαζί της.Με πείραξε,όχι επειδή έκανε κάτι ξανά στη ζωή του,αλλά επειδή το έκανε με τη συγκεκριμένη η οποία τότε κατέστρεψε αυτό που είχαμε...
Αν λοιπόν τώρα αυτός μου ζητούσε κάτι παράλληλα με αυτή-και μόνο αν αυτός το ζητούσε-τότε ναι,θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία αλλά μόνο για θέμα εγωισμού!!! Για να πονέσει όσο πόνεσα τότε...
Μπορεί να ακούγεται άσχημο αυτό που λέω και να λέτε "τι κακιά που είναι αυτή.." αλλά πόνεσα πολύ τότε και πονάω ακόμα...Δεν ντρέπομαι που το λέω αλλά θέλω να της πάρω ό,τι μου πήρε τότε...
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ:bigsmile:
Διαφωνώ ώς πρός το ποιος τελικά είναι επιφορτισμένος να κρίνει την πνευματική ανωτερώτητα ή κατωτερώτητα των άλλων;Με ποιά κριτήρια;Και αυτός που απιστεί ειναι κατώτερος πνευματικά και γι'αυτό το κανει;:weird:
Προσωπικά η σχέση η οποία ειχε δημιουργήσει παράλληλη σχέση,ειχε υψηλότατο αι κιου,επιτυχημενη καριέρα γενικά ήταν ενας πανέξυπνος άνθρωπος με επιγνωση των δεξιοτήτων του.
Οδηγήθηκε στην πράξη αυτή,επειδή κατά 50% τον έσπρωξα σε αυτό και όχι επειδή εβλεπε /διαβαζε" βλαβερά" πράγματα ή επειδή ήταν κατώτερος πνευματικά !
Η ηθική στα θέματα των σχέσεων στην εποχή μας είναι ρευστή και ο λόγος δεν είναι ότι προβάλλονται λάθος πρότυπα τα οποία καποιοι ως "προβατα"ακολουθούν ,αλλά μαλλον το οτι ηρθε η εποχή που επαναπροσδιορίζονται αναγκαστικά όλοι θεσμοί και επίσης και η ηθική στο θεμα των σχέσεων,γιατί οι ίδιοι ψαχνουμε να βρούμε την δική μας θεση,ταυτότητα και προορισμό,
Αυτό που κατά την γνώμη μου κάνει έναν ανθρωπο ανώτερο είναι να ζεί την ζωή του όπως επιθυμεί,να ειναι ο εαυτός του,να μαθαίνει από τα λάθη του και να εξελισσεται για τον εαυτό του,να αποκτήσει αυτογνωσία, αντί να κρίνει τις επιλογές -οσο "ανηθικες" και αν φαινονται -των συνανθρώπων του ή να θεωρεί τον εαυτό του Μεσσία που θα σώσει τα "πρόβατα".Ο καθε ένας μας έχει δικαίωμα να κανει τα λαθη του.
Βρίσκεσαι στο στάδιο της γυναικείας εκδίκησης! Αντί να της τραβήξεις τα μαλλιά για παράδειγμα θες να ανταποδώσεις αυτό που σου έκανε εκείνη!
Βασικά το λάθος σου ήταν που πίστεψες τότε εκείνη και δεν ρώτησες τον άμεσα ενδιαφερόμενο να σου απαντήσει με ειλικρίνεια. Και εκείνη προφανώς από ζήλια έκανε ό,τι έκανε, και αυτό είναι που στην πραγματικότητα σε έχει πληγώσει... το λάθος που έκανες να την πιστέψεις και όχι ότι ο πρώην καλός σου ξαναγύρισε κοντά της!
Εκείνος έχει επίγνωση όλων αυτών των γεγονότων;;;
Θα συμφωνήσω μαζί σου Φω μου :bigsmile:
.....να κάνει τα λάθη του και να μάθει από αυτά!
1)Αναγκαστικά ή μη,προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια,δεν έχει τόση σημασία γι αυτό που συζητάμε.Δηλώνει τη συναίνεση και επομένως "μετράει".Εγώ μιλάω για τον άνθρωπο που θα θελήσει να πει το "ευχαριστώ δεν θα πάρω" ανεξαρτήτως ψυχολογικής πίεσης και δεν το λέει γιατί αγνοεί την εμπλοκή των υπόλοιπων προσώπων στη σχέση των δυο(καλή ώρα όπως στο παράδειγμα του θέματος).Κατά τα άλλα ,αν αυτοί τα βρίσκουνε μεταξύ τους και συμφωνούνε,με υγειά τους με χαρά τους:bigsmile:
2)Δε μίλησα για έρωτα και συναίσθημα.Ουσιαστικά μίλησα για ανθρώπους που εξηγούνται στον σύντροφό τους ακόμα και αν υποπέσουν στο "σφάλμα" των σειρήνων και για ανθρώπους που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν ακόμα και στους ενδιαφερόμενους,που είτε περνάνε καλά είτε όχι θα κάνουν ό,τι τους καπνίσει αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο άλλος τους εμπιστεύεται,που γενικώς όπου ανακατεύονται τα κάνουν όλα ...κομμάτια.Δεν είναι κακό να αισθάνεσαι διαφορετικά απ το κοινώς αποδεκτό.Μην παίρνεις όμως στο λαιμό σου συνέχεια τους άλλους ή τουλάχιστον έχε τα κότσια να το παραδεχτείς εγκαίρως ώστε να έχει το δικαίωμα κι ο άλλος να προφυλαχτεί.
3)Καμιά φορά υπάρχουν στη μέση περιουσίες,ακίνητα και τα συναφή.Όπως και να έχει όμως,θα διαφωνήσω γενικότερα μαζί σας εδώ και δεν βρίσκω νόημα στο να το συζητήσουμε περαιτέρω :)
ΔΜ,συμφωνώ μαζί σας ως επί το πλείστον σε όσα γράφετε.
Αγαπητή roadrunner (το αγαπητή ΔΕΝ είναι ειρωνικό)
όσον αφορά την απορία σου σχετικά με το ποιος είναι επιφορτισμένος να "κρίνει την πνευματική ανωτερότητα των άλλων",νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένα που να έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο.Όλοι στην καθημερινή μας ζωή έχουμε σχολιάσει ως "βλάκα" ή "ανεγκέφαλο" κάποιον και μάλιστα όχι μόνο μια φορά.¶λλοι λένε "βλάκες"όσους πηγαίνουν σε απατεώνες αστρολόγους και τους μαδάνε,άλλοι όσους είναι "κολλημένοι" και δεν χαίρονται τη ζωή τους ,άλλοι τους θρησκευάμενους κτλ.Υπ αυτήν την έννοια όλοι έχουμε επιφορτιστεί με το καθήκον της κρίσης.Δεν ξέρω αν και ποια κατηγορία ανθρώπων αποκαλείς εσύ έτσι,αλλά εμένα μου ανάβουν τα λαμπάκια να πέφτω στο φόρουμ πασίγνωστης πλέον "συγγραφέως",η οποία αναλαμβάνει το ρόλο συμβουλάτορα σε απογοητευμένες και μη κυρίες,δίνοντας συμβουλές του τύπου "κεράτωνε τον άντρα σου για να νιώσεις καλά και άμα λάχει κάντου και μάγια για να βγάλω κι εγώ το κατιτίς μου",και να ξέρω ότι αυτές οι κυρίες θα πάνε μετά να δώσουν τα συγχαρητήριά τους και θα εφαρμόσουν κατά γράμμα τις...συμβουλές της.Γενικά είμαι της άποψης ότι πέρα απ τους κλεπτομανείς,άμα λάχει και η ευκαιρία κάνει τον κλέφτη και θεωρώ πως ,για μια κατηγορία ανθρώπων τουλάχιστον,αυτό που εγώ προσωπικά θεωρώ βλακεία μπορεί να εξαλειφτεί με την εξαφάνιση της πηγής που την προκαλεί.Δεν θέλω να συνεχίσω γιατί απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις,αλλά ελπίζω να έγινα πιο σαφής.Όσο για την κρίση των συνανθρώπων μας,όλοι όσοι το κάνουν έχουν την επίγνωση του "οσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος",αλλά νομίζω ότι όσα έγραψα πιο πάνω θα σε καλύψουν ως προς τι έκρινα την γράφουσα και πως (πιστεύω ότι)θα αντιδρούσα στη θέση της.Τέλος,τα λάθη όπως είπες κι εσύ έχουν αξία μόνο αν τα αναγνωρίζουμε και προσπαθούμε να βελτιωθούμε μέσα απ αυτά.
Ουφ!:toung:
Αγαπητή μου Λευκή:love: (χωρίς λοιπές διευκρινήσεις:bigsmile: )
Δεν διαφωνώ ώς πρός αυτά που αναφέρεις κι εμένα αναβουν επίσης τα λαμπάκια μου όταν βλέπω τέτοιους "συμβουλάτορες".
Το θέμα μας είναι όμως ο συμβουλάτορας ή αυτός που θα τον ακούσει και τυφλά θα ακολουθήσει την συμβουλή του;Απ'την άλλη ποιά είμαι εγώ που θα κρίνω τον όποιον ακολουθήσει την συμβουλή;:unsure:
Νομίζω τωρα ξεκαθάρισα καπως την δική μου θέση-παραθέτω με τονισμένα γράμματα αυτά που ήδη είπα και πρίν.
Θεωρώ πώς η εποχή μας είναι καλύτερη από κάποιες προηγούμενες γιατί ακριβώς έχουμε το δικαίωμα να επιλεξουμε εμείς αντί να ακολουθήσουμε τον όποιο "αγραφο νόμο ή ηθική",αλλα να δημιουργήσουμε και να πράξουμε ελευθερα.
Το αν η διαχωριστική γραμμή μεταξύ "καλού/κακου","σωστού/λαθους" ειναι πλέον λεπτή,οφείλεται σε πολλά πράγματα.Ο καθένας μας έχει την δική του αλήθεια και οφείλει να την ακολουθεί αν θέλει να ειναι αληθινός πρώτα από όλα στον εαυτό του.:bigsmile: Οταν μιλησα για αυτογνωσία πριν,αυτό ακριβώς εννοουσα.Αν είσαι αληθινός στον εαυτό σου κατ'επεκτασιν θα είσαι και στους άλλους;)
Δεν είναι θέμα πνευματικού επιπέδου αλλά θέμα συγκυριών και επιλογών.Μόνο εμείς οι ίδιοι ήμαστε υπεύθυνοι γι αυτά που ζούμε
Εκείνος όταν έμαθε τι έγινε με ρώτησε κατευθείαν αν της είπα ότι είμαστε μαζί και όταν του είπα ότι το έκανα γιατί δεν είναι κρυφό ξέρεις τι είπε;;; "Τα καταστρέψατε όλα και οι δυο!!!!Δεν ήθελα να μάθει ακόμα κάτι γιατί και αυτή τρώει το πακετάκι της..."!!!
Κατάλαβες;;; Τον ένοιαξε περισσότερο πως ένιωσε αυτή παρά εγώ...Ξέρω τι θα μου πεις... ότι αυτό δείχνει πόσο πολύ τη θέλει... Συμφωνώ... Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλω ακόμα να πονέσει όσο πόνεσα...
Έχεις δίκιο.... Τι να πει κανείς εδώ;
Οι εναλλακτικές που έχεις αν κάνεις την κίνηση να μπεις σαν τρίτο άτομο πλέον είναι:
Πρώτον να πας συνειδητοποιημένη, γνωρίζοντας ότι απλά "θα πάρεις το αίμα σου πίσω" και θα νιώσεις ότι κάτι πετυχαίνεις, μια ικανοποίηση ας πούμε.
Δεύτερον να υπερισχύσει το συναίσθημα και από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθείς ασυναίσθητα σε μια κατάσταση που θα αποτελείς το τρίτο άτομο και ίσως η αδυναμία σου να σε κάνει να μην μπορείς να βγεις από αυτό το λαβύρινθο (ιδιαίτερα αν τρέφεις ακόμη αισθήματα).
Τρίτον, και χωρίς να εμπλακείς καθόλου ως τρίτο άτομο πλέον, να κάνεις κάτι που θα ενοχλήσει και τους δύο, χωρίς να εμπλακείς στην σχέση τους, αλλά που θα τους πονέσει το ίδιο, ή μάλλον θα κάνει την μία να ζηλέψει και τον άλλο να λέει τί είχα και τι έχασα!
Φυσικά όλα αυτά είναι προσωπική άποψη (για να ξέρουμε και τι λέμε :bigsmile: ) και θεωρώ πως για να πετύχεις το νούμερο ένα πρέπει να έχεις αποβάλλει πρώτα το νούμερο δύο και μετά να νιώθεις τόσο άνετα ώστε να συνεχίσεις στο νούμερο τρία.
(Αλλά τα λόγια πάντα είναι πιο εύκολα........ :embarrest :embarrest)
Ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι η οργή σου και θα σε οδηγήσει να αναλώνεσαι σε ένα παιχνίδι χωρίς σκοπό και χωρίς ουσία. Ή αν μη τι άλλο θα χάσεις τον δρόμο σου, τα θέλω σου και την γλύκα της ζωής. Όσο και να βαράς την πόρτα αυτών που δεν σε κατάλαβαν ποτέ πραγματικά, μόνο το χέρι σου θα μελανιάζεις.
Και μεγαλύτερη εκδίκηση είναι να στανιάρεις και να δεις τι πραγματικά σε καλυτερεύει και πως θα περνάς ομορφότερα. Και να δεις πως θα σε κοιτάξουν όταν τρακαριστήτε με τον νέο σου κούκλο χεράκι-χεράκι. Και ούτε που θα σε νοιάξει. Εσύ θα είσαι στην ταράτσα και αυτοί στο υπόγειο :bigsmile:
Και γω το νούμερο τρία ήθελα κατά βάθος να διαλέξεις,.....( αυτό θα έκανα και γω :toung: )
Ο συνδυασμός λοιπόν της αδιαφορίας που λέει η Ιουλία
...με αυτό που λέει ο Βασίλης
είναι ο πιο σωστός και ανώδυνος τρόπος! :bigsmile:
Βρες λοιπόν νέο ενδιαφέρον και πέρνα καλά, αλλά να το δείχνεις, να φαίνεται στο πρόσωπό σου! Και αν τύχει και τρακαριστείτε δείξε ότι εσύ.... είσαι καλά, περνάς μια χαρά... θέλω να του πεις....αλήθεια! :laugh:
(άλλαξα λίγο το στίχο :bigsmile: )
Ωραία τα λες και ξέρω κι εγώ ποιο είναι το σωστό αλλά το θέμα είναι ότι δε με αφήνει να ηρεμήσω...Όταν χάνομαι τσουπ...εμφανίζεται...με ένα μήνυμα,ένα τηλέφωνο... Κατάλαβες; Μάλλον έχω να κάνω με έναν τύπο της επιβεβαίωσης.. :cheesy: Και επιδή νιώθω πολλά γι'αυτόν δεν μπορώ να του κρατήσω κακία ούτε να τον απομακρύνω..Δε θέλω να τον κάνω να νιώσει άσχημα αν κι αυτός αυτό κάνει σε μένα...Ξέρω ότι αν τον δω θα γίνει κάτι μεταξύ μας (όχι σχέση...καταλαβαίνεις...:embarre st ) και ίσως γι'αυτό το αποφεύγω να τον δω,γιατί ξέρω ότι το πιο πιθανόν είναι να μην αντέξω και δε θέλω να μπω τώρα σε μια τέτοια διαδικασία!!!
Χαχαχαχα..Τρελός στίχος...Πάντως με ακούει καθημερινά και βλέπει ότι είμαι καλά!!Βλέπεις τυχαίνει να ασχολούμαι με ραδιόφωνο και με ακούει καθημερινά ότι είμαι μέσα στο γέλιο..Φαντάσου ότι όταν είχαμε πρωτοχωρίσει έβαζα κάθε μέρα τραγούδια κλαψ κλαψ και με το ζόρι έβγαινα αέρα αλλά όταν έμαθα ότι ξαναέκανε κάτι με την πρώην του έχω αρχίσει και έχω γίνει το καραγκιοζάκη του ραδιοφώνου :laugh: :laugh: Και ξέρεις γιατί;;Δε θέλω να με λυπάται ούτε να με θυμάται έτσι...Θέλω να με θυμάται όπωσ ήμαστε τότε...
Μήπως θέλει αυτός να νιώσεις άσχημα? Και του κάνεις και τη χάρη?
Πάντως μετά από τυχόν << ξέρεις >>, πιθανότατα να ξεδιαλύνεις πως μέσα σου δεν παίζει και τίποτε. Καμιά φορά μπερδεύουμε το κόλλημα με την αγάπη. Και εκεί μέσα που βουλιάξαμε να δείχνουν τα συναισθήματα θολά και συγκεχυμένα.
Όταν λοιπόν έρχεται το μήνυμα ή το τηλ θα απαντάς πάντα και θα φέρεσαι κρύα όσο κι αν πονάει. Και ποτέ δεν θα κάθεσαι. Πάντα θα ψάχνεις για το καλύτερο. Αργία μήτηρ πάσεις…
Δυστυχώς είναι μονόδρομος: Τρέχα Λόλα Τρέχα
Απλά, να μην του δίνεις τη χαρά! Μην του απαντάς! Μην το σηκώνεις!
Και εάν θέλεις, βάλε κάποιον άλλον (άνδρα) να σηκώσει το τηλέφωνο!
Αλλά, αυτό δεν είναι λύση!
Προ πάντως ξεκαθάρισε μέσα σου τι θέλεις από αυτόν!
Τι σου πρόσφερε αυτός και εάν αυτά που σου πρόσφερε ήταν αρκετά ώστε να σε κάνουν ευτυχισμένη;) Εάν όχι, κάνε την χάρη στον εαυτό σου - εάν θες λυπήσου τον εαυτό σου, και σε καμιά περίπτωση αυτόν - και βρες μια άλλη αγκαλιά. Μια αγκαλιά που θα σου προσφέρει όλα αυτά που έχεις ανάγκη!!!
Και τότε να δεις που θα ξαναγυρίσει κοντά σου ... αλλά - όπως έγραψε και ο ΕΚ - τότε θα είσαι εσύ εκείνη που θα τον διώξεις, γιατί απλά θα είσαι πολύ ψηλά για να σε φτάσει;)
Αν αγαπάς κάποιον πραγματικά αφησέ τον ελευθερο .Αν επιστρέψει σε σένα τότε ηταν δικός σου απ'την αρχή.Και αν όχι τότε ποτέ δεν ήταν δικός σου.
Γνωμικό του Καλίλ Γκιμπράν!;)
Κατα την γνώμη μου,καλή και εκδίκηση εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει!Αρα θεωρώ καλύτερο να προχωρήσεις στην ζωή σου,χωρίς να κρατάς κακία για κανέναν-αλλωστε ο καθένας ότι σπέρνει, θερίζει;) - και ότι είναι να γίνει θα γίνει! :bigsmile:
Αλήθεια σας ευχαριστώ όλους...Κι εγώ για το καλύτερο νομίζω ότι προσπάθώ και ξέρω ότι κάποια στιγμή θα φτιάξουν όλα..Ελπίζω μόνο να μη αργήσει αυτή η στιγμή... ;)
Γεια σας! Διάβασα όλα όσα γράψατε σχετικά με τα ερωτικά τρίγωνα και συμφωνώ με πολλούς.;) Να πω για την περίπτωση της SKYLOROK ότι κι εγώ προτείνω την τρίτη εκδοχή!:clapping:
Θα ήθελα ακομη να αναφέρω μια περίπτωση όχι ακριβώς ''ερωτικού τριγώνου'' γιατί δεν το άφησα εγώ να γίνει. Σας έχει τύχει ποτέ να πέσετε ανάμεσα σε δύο κολλητούς/ές;:weird: Νομίζω πως είναι ό,τι χειρότερο μια τέτοια κατάσταση κι όχι τόσο για το καινούργιο πρόσωπο όσο για τα άτομα που έχουν μεταξύ τους μια φιλία πολλών χρόνων!
Εμένα μου άρεσε πολύ ένας τύπος κι απ' ό,τι φαινόταν κι από την συμπεριφορά του, του άρεσα κι εγώ. Μάλιστα πήγε πολλές φορές να γίνει κάτι μεταξύ μας, αλλά χάλασε τελευταία στιγμή εξαιτίας...;;; Δεν μπορούσα να καταλάβω. Κι από ένα περιστατικό κατάλαβα ότι εμπόδιο ήταν ο κολλητός του!:amazed: Έπαθα τρομερό σοκ, αλλά δεν ήμουν κι απολύτως σίγουρη,δεν μπορούσα να πω σε αυτόν που μου άρεσε για τον κολλητό του! Όσο όμως περνούσε ο καιρός απλώς σιγορευόμουν για αυτόν που έσκαβε τον λάκκο του φίλου του! Φυσικά έβαλα ένα φίλο μου να του κόψει τον αέρα και να σταματήσει, χωρίς να καταλάβει ότι εγώ ξέρω. Κι αυτός το πήρε εγωιστικά και συνέχισε.:wacko: :mad: Δεν πρόλαβε όμως να κάνει αυτό που ήθελε, γιατί πήγε κάποιος και αποκάλυψε σε αυτόν που μου άρεσε τα πάντα! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πως ένιωσε!:eek: Την πλήρωσα κι εγώ χωρίς να φταίω. Δεν έγινε τίποτα τελικά μεταξύ μας, γιατί θεώρησε πως προκάλεσα κι εγώ τον κολλητό του! Αλλά έχει άδικο...:sad2: Όσο για τον κολλητό του, το έπαιξε μετανιωμένο κι αθώο παιδάκι :mad: και μετά από λίγο καιρό που ήταν τσακωμένοι, τώρα είναι μια χαρά! Χαζομάρα αυτού που μου άρεσε, γιατί ο κολλητός του μόνο μετανιωμένος δεν είναι!:sad:
Είπα πολλά, αλλά ήθελα με αυτό το παράδειγμα, που συμβαίνει αρκετά συχνά πιτεύω, να συμφωνήσω με την άποψη ότι στο τέλος όλοι όσοι εμπλέκονται σε ερωτικά τρίγωνα πληγώνονται. Όμως όχι το ίδιο. Αυτός που μου άρεσε πληγώθηκε περισσότερο από την συμπεριφορά του κολλήτού του και τώρα, αν και συνεχίζουν να είναι φίλοι, δεν είναι το ίδιο. Ο κολλητός του είχε και κάποιες ενοχές που εμπόδιζε τον φίλο του, αλλά υπερίσχυε ο εγωισμός του. Εγώ πάλι, βρέθηκα στην μέση χωρίς να το καταλάβω και με έχει πονέσει που δεν έγινε τίποτα με αυτόν που ήθελα.
Δεν ξέρω κατά πόσο άρεσα και στους δύο, αλλά νομίζω ότι μάλλον αυτή η κατάσταση ήταν μια αφομή, ένα αποτέλεσμα ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά ουσιαστικά στην φιλία τους. Μήπως λοιπόν η δημιουργία ενός ερωτικού τριγώνου έχει πηγή σε κάποιο πρόβλημα μιας ήδη υπάρχουσας σχέσης;;:unsure:
Συγνώμη αν σας κούρασα!!!:embarrest :sorry:
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως όταν κάποιος είναι ερωτευμένος λειτουργεί η λογική του?Και σημειωτέον,εκτός από τη λογική πάνε και πολλά άλλα περίπατο.Τα πράγματα είναι απλά.Ή παίζεις στο γήπεδο ή κάθεσαι και παρακολουθείς απ΄την εξέδρα.Αυτή είναι η ζωή.Και στον έρωτα καλύτερα να παίξεις,παρά να μετανιώνεις για μια ζωή που δεν άδραξες την ευκαιρία να τον ζήσεις (ταπεινή μου γνώμη).Εξάλλου,όλα -μα όλα-έχουν ένα κόστος.Κι όταν κάτι είναι πολύτιμο,κοστίζει κι ακριβά.
Αυτά και εις άλλα με υγεία
Δεν διαφωνώ πουθενά στα παραπάνω.
Αντίθετα διαφωνώ σε όλα, όταν πρέπει να εισβάλω σε σχέση ζευγαριού, όποια και αν είναι η κάψα μου. Επιπλέον σαν χαρακτήρας δεν λειτουργώ ανταγωνιστικά (του τύπου γιατί να θέλει τον άλλο και όχι εμένα ).
Τα παιχνίδια αυτά με απωθούν κατ'αρχήν γιατί δεν θα στερούσα ποτέ την ευκαιρία στους άλλους δύο να βρουν το δρόμο τους.
Και νομίζω πως αν πραγματικά άξιζα της προσοχή μιας καρδιάς, τότε αυτή δεν θα ήταν αλλού, σε μη ξεκαθαρισμένο τοπίο. Σόρρυ, αλλά προτιμώ να πονέσω μόνο εγώ, παρά όλη η παρέα.
Καλή Πρωτοχρονιά ;)
Εγώ πάντως αν ήθελα κάποια γυναίκα που τα είχε με κάποιον άλλον θα έκανα την κίνηση. αρκει βέβαια να μην ήταν απλά μια "pidimatiki" παρόρμηση. :pleasantry: Στην περίπτωση που ένοιωθα ότι της αξίζω περισσότερο απο τον άλλο θα την διεκδικούσα άμεσα και θα προσπαθούσα να τον κάνω πέρα και θα δεχόμουνα για ένα διάστημα να υπάρχει τρίο (όχι εν γνώση του βέβαια :bigsmile: )
Πολύ αλτρουϊστικό για να έχει σχέση με τον έρωτα, που είναι ένα πολύ εγωιστικό συναίσθημα.Quote:
Σόρρυ, αλλά προτιμώ να πονέσω μόνο εγώ, παρά όλη η παρέα.
;)
Καλή πρωτοχρονιά και σένα
:blink: Εγωϊστικό ένα συναίσθημα που όταν σε συνεπαίρνει έχεις την τάση να θέλεις να δώσεις τα πάντα στον άνθρωπο που ερωτεύεσαι ;
Ακριβώς!Θέλεις ΕΣΥ να δώσεις σ΄αυτόν τον άνθρωπο γιατί ΕΣΥ νιώθεις διάχυτη την προσφορά και την καλοσύνη και όταν είστε μαζί ΕΣΥ νιώθεις γεμάτη.(Το ίδιο κάνουν όλοι οι ερωτευμένοι).Αρα είναι εγωιστικό συναίσθημα, γι αυτό όταν δεν παίρνουμε αυτό που θέλουμε <<φεύγουμε>>.Που πάει η αγάπη και ο έρωτας τότε??:eek:
Eγω παντως δεν θα τα εβαζα τοσο μαζι σου αλλα με την συγκεκριμενη γυναικα που ευκολα θα σου καθονταν (αμα) στην συγκεκριμενη περιπτωση...
Πιστευω οτι οταν μια γυναικα ειναι ηδη σε σχεση και ξερει τι θελει δεν καθεται στον καθε τριτο που γνωρισει...
ισα ισα φευγει μακρια και αμα συνεχιζει να γινεται ενοχλητικος το λεει και στους αλλους
Παντως μεσα απο αυτη τη διαδικασια φαινεται και κατα ποσο ειναι πιστη καποια στην πραγματικοτικοτητα και σε βλεπει ως τον μοναδικο της ερτα και οχι ως ακομα ενα στολιδι για να συμπληρωσει την ατζεντουλα της στα προσωπικα της θελω...
Γιατι οι λεξεις με το << σ` αγαπω>> μεσα μπορει να τις λεει ο καθενας μας...
στην πραξη φαινεται αμα ο αλλος σε αγαπαει πραγματικα η οχι
Γιατι το να πας με τον καθε τριτο απο την στιγμη που βρισκεσαι σε σχεση δεν εχει καμια σχεση με αγαπη...
μαλλον με κατι αλλο που αρχιζει απο π και τελειωνει σε α
Συμφωνω..
αν και ειμαστε μαλλον η μειοψηφια σε αυτο
Οι περισσοτεροι\ες κανουν συνηθως οτι τους κ*βλ*σει...
Σε αυτο διαφωνωQuote:
Σόρρυ, αλλά προτιμώ να πονέσω μόνο εγώ, παρά όλη η παρέα.
Αμα καπου φταιει και η παρεα ας πονεσει και αυτη και οχι μονο εγω
Ο Eρωτας μεταξυ 2 ατομων ειναι ενα πολυ εγωιστικο συναισθημα ?????
(Εκτος και αν το παρερμηνευσα και εννοεις κατι αλλο)
Μονο ενα ατομο που δεν εχει πραγματικα ερωτευτει ποτε του θα το ελεγε αυτο
Να διαβάσεις το σχόλιο της Zour που το΄πιασε,αλλά σε περίπτωση που δεν καταλάβεις κάνω και γω μια προσπάθεια:
Ερωτεύομαι,σημαίνει ΕΓΩ νιώθω,ΕΓΩ επιθυμώ,ΕΓΩ ικανοποιούμαι όταν βρίσκομαι με τον άλλο,σε ΜΕΝΑ αρέσει να τον ακούω, να τον βλέπω,να τον μυρίζω,ΕΓΩ γελάω με τα αστεία του,ΕΓΩ ονειρεύομαι, κτλ,κτλ,κτλ.Ο άλλος ενδεχομένως να μη νιώθει έτσι.Τι θα πει έρωτας μεταξύ 2 ατόμων?Προκαταβάλεις ότι και οι 2 το νιώθουν,ενώ δεν συμβαίνει πάντα αυτό.
Ειδικότερα...μπορεί κάποτε να σε ερωτεύτηκαν.Τι σημασία είχε για σένα,αν δεν ήσουν ερωτευμένος ΕΣΥ?
Καμία.Αυτό εννοώ.
Μετά από αυτά -κι αν κατάφερα να γίνω κατανοητή- το τελευταίο σου σχόλιο, θα μπορούσε άνετα να αφορά εσένα.
Καλή πρωτοχρονιά
Mαλλον εχεις μπερδεψει τον ερωτα με την ερωτικη φαντασια αγαπητη
Αλλο Ερωτας και αλλο "κατα φαντασια" (οπου μονο ο ενας ειναι ερωτευμενος και ο αλλος στον κοσμο του)
Δεν ειναι ενα και το αυτο οπως μου το περιγραφεις
Μπορει να αφορα εμενα αλλα και παλι να αφορα εσεναQuote:
το τελευταίο σου σχόλιο, θα μπορούσε άνετα να αφορά εσένα.
Eγω τουλαχιστον ξερω να μην γενικευω τον ερωτα εσυ;;
Αντε καλο 2007 και σε σενα
και που ξερεις ισως γνωρισεις τι σημαινει ερωτας καποτε και οχι μονο ως εγωιστικη πραξη οπως πιθανον τον εχεις γνωρισει ως σημερα