Κι εγώ γενέθλιο το έχω, Μητσάκο :wacko: Γενέθλιο δυστυχώς...
Printable View
Κι εγώ γενέθλιο το έχω, Μητσάκο :wacko: Γενέθλιο δυστυχώς...
[QUOTE=jupiterios;83710]Η δημοσιευση σου αυτη φιλε Μητσακο επιβεβαιωνει την υποψια μου οτι τελικα ο 8ος οικος -και οχι οπως νομιζα ο 12ος- ειναι ο πιο δυσκολος, ο πιο οδυνηρος και ο πιο σκοτεινος οικος του ωροσκοπιου.
Λενε οτι η πιο σκοτεινη ωρα της ημερας ειναι λιγο πριν ξημερωσει. Αστρολογικα πριν το ξημερωμα προηγειται ο 12ος οικος στον οποιο παραδοσιακα εχουν αποδοθει πλειστα μυρια κακα, βασανα και καταστροφες... Ομως απο προσωπικη πειρα θελω να πω οτι τελικα τα χειροτερα βιωματα τα ειχα οποτε διερχοταν ο Διας (κυβερνητης μου) απο τον αλλο υδατινο οικο, αυτον του Πλουτωνα, τον 8ο. Και σε αυτο μαλλον συνηγορει και η δικη σου μαρτυρια.
Αλλος με αναλογες εμπειριες που αφορουν Πλουτωνα ή 8ο οικο?...[/QUOTE
γεια σας. Οσον αφορα τον 8ο θα παραθεσω κ τα δικα μου βιωματα για να επιβεβαιωσω
τη σκοτεινοτητα του Πλουτωνα. Εχω γενεθ. ηλιο στον 8ο ( σε ακριβειας
τετραγωνο με κρονο). Το 1999 δυο μερες μετα τα γενεθλια μου κ οταν ο διελαυνων κρονος ηταν σε συνοδο με τον ηλιο μου κ ο διας πλησιαζε, εχασα ξαφνικα κ σοκαριστικά
τον πατερα μου. Λιγο μετα η μητερα μου υπεστη εμφραγμα, σωθηκε, αλλα απο τοτε
ειμαι εγκλωβισμενη μαζι της.
Με αυτο το πρωτο περασμα του κρονου κ του δια απο τον 8ο μου εζησα τις πιο
οδυνηρες στιγμες μου. Κ δε θελω να σκεφτομαι το δευτερο περασμα......
Θα κλεισω αναφεροντας κ το τετραγωνο που εκανε με τον 8ο μου,
αρχες του 2006 οταν εχασα ενα αλλο αγαπητο μου προσωπο....
Συμφωνω λοιπον οτι ο 8ος ειναι ο πιο σκοτεινος κ οδυνηρος οικος του ωροσκοπιου...
1) Τη μερα του γάμου μου (1-1-1995) ο διελαύνων Πλούτωνας (από 12ο οίκο και Σκορπιό) έκανε μια αντίθεση-επίθεση στον γενέθλιο Ήλιο μου κι ένα εξάγωνο με την γενέθλια Σελήνη. Τα φώτα μου βρίσκονται σε μια εξόχως υποστηρικτική τριγωνική γενέθλια σχέση.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο γάμος ήταν εντελώς ξένος στη φύση μου. Μου ήταν και μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω εντός του, ν’ ανταποκριθώ στις διαρκείς υποχρεώσεις, να μαγειρεύω, να κρατάω ένα σπίτι σε επίπεδο που δεν θα προκληθεί επέμβαση της Υγειονομικής Υπηρεσίας. Ομολογώ ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αυτός ο συνεχής αγώνας είναι ότι δυσκολότερο για μένα.
Εννοείται πως θα την είχα κοπανήσει με συνοπτικές διαδικασίες αν δεν υπήρχε το εξάγωνο της Σελήνης, τουτέστιν η ενεργοποίηση της θηλυκής μου πλευράς….που περιλαμβάνει την αφάνταστα ανακουφιστική συνύπαρξη με έναν έξυπνο άντρα που είναι πάντα υποστηρικτικός σε όλα τα δύσκολα και πονεμένα ενός σκληρού ωροσκοπίου σαν το δικό μου και κυρίως την ευχάριστη έκπληξη που είναι τα παιδιά μου.
Συνοψίζω ο διευλάνων Πλούτωνας με την αντίθεση του με τον Ήλιο σηματοδοτεί μια διαρκή δοκιμασία της προσωπικότητας-Ήλιος και μια ευλογία για τη θηλυκή μου πλευρά-Σελήνη (η Σελήνη στον δεύτερο οίκο των αποκτημάτων και στον Αιγόκερω….πάντα αντιλαμβάνομαι αυτές τις εμπειρίες σαν ….περιουσία μου, άσε που χωρίς να γίνουμε πλούσιοι εγώ κι ο άντρας μου δημιουργήσαμε αρκετά καινούργια περιουσιακά στοιχεία.
2. Όταν ο συνήθης ύποπτος διευλάνων Πλούτωνας έκανε ένα ακριβές τετράγωνο με τον γενέθλιο Χείρωνα στον 4ο οίκο ( από κοντά κι ο σωματώδης φίλος του γενέθλιος Κρόνος) ο πατέρας μου βρέθηκε στο χείλος του θανάτου με ένα απίστευτο αυτοκινητιστικό ατύχημα(1-10-2000). Μια μακροχρόνια ταλαιπωρία. Όταν ο δεσποτικός αυτός άνθρωπος συνήλθε, μετά από 20 μέρες διασωλήνωση, ήταν ένα μωρό και ξεκίνησα να του μαθαίνω τη ζωή μας από την αρχή (αναγέννηση). Εννοείται πως η ζωή του κινδύνεψε στη συνέχεια σε μια επανάληψη της συνάντησης. Όμως βελτιώθηκε μακροπρόθεσμα, μεταμορφώθηκε σε ένα ευαίσθητο και γενναιώδωρο συναισθηματικό άνθρωπο.
3. Την ημέρα (29-3-1989) που η ψυχή της Ποσειδώνιας μητέρας μου αναχώρησε, επιτέλους ελεύθερη από μια ανίατη και επώδυνη αρρώστεια ο γνωστός διευλάνων βρισκόταν στην 15η του Σκορπιού (την καρδιά του Σκορπιού και στον 12ο γενέθλιο Οίκο-μη λέτε όλο για τον 8ο) και ενεργοποιούσε με εξάγωνο τη γενέθλια και μεσουρανούσα σύνοδο Πλούτωνα, ¶ρη και Ουρανού. Έκανε επίσης τρίγωνο με τον Κρόνο. Το οτι αυτό το γεγονός, το εξαιρετικά οδυνηρό, το βίωνα ταυτόγχρονα σαν ευτυχές και απελευθερωτικό μόνο η αστρολογία μπορεί να μου το ψυθιρίσει…
Την αγάπη μου ….:bigsmile:Βασίλη η αστρολογία σηματοδοτεί τα γεγονότα. Ταυτόχρονα όμως περιέχει και τους λόγους που συνέβησαν και το δρόμο που μας οδηγεί στην κατανόηση των συνθηκών. Μην αμελήσεις να το διερευνήσεις….το πεπρωμένο διαφοροποιείται με εναλλακτικά σενάρια ανάλογα με την εργασία που κάνουμε σε όσα μας συνέβησαν, με την κατανόηση τους κι όχι με το να επιτρέψουμε στο φόβο να εδραιωθεί εντός μας….
Ευχαριστώ για τις ευχές. Η διαδικασία προβλέπεται μακρά και επίπονη. Στο τέλος θα δούμε και το αποτέλεσμα... αθροιστικά...
Αγαπητέ μου Τζουπιτέριος,
δεν μιλώ μόνο από προσωπική εμπειρία αλλά γενικά από τα περάσματα του Πλούτωνα που έχω δει σε πολλά ωροσκόπια. Απ' ότι έχω δει, μόνο όταν το σημείο ή ο πλανήτης που πιάνει ο Πλούτωνας στηρίζεται καλά στον χάρτη το πέρασμά του είναι ήπιο.
Δεν ξέρω τι εννοείς με την φράση "έντονα και δραματικά γεγονότα". Αν μια γυναίκα με τράνζιτ Πλούτωνα σε τετράγωνο με την Σελήνη της χάσει το σπίτι της, το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο, και βρεθεί στον δρόμο χωρισμένη με δυο παιδιά, η ίδια θα σου πει ότι ήταν μια έντονη και δραματική εμπειρία.
Πότε έγινε η αλλαγή στον τρόπο ζωής, διασκέδασης, στις συνήθειες και τα γούστα σου που αναφέρεις; Αυτό μοιάζει πλουτώνιο. Ίσως τώρα να βιώνεις σε πρακτικό επίπεδο τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές στην ζωή σου. Η αίσθηση της μοναξιάς και οι φιλίες χρόνων που χάθηκαν είναι μια αίσθηση αποκόλλησης και απώλειας.
Συμφωνώ μ' αυτά που λες για τον 8ο οίκο, και με τους άλλους φίλους που ανάφεραν εμπειρίες τους με τον οίκο αυτό. Ο 8ος οίκος αντιστοιχεί στον Σκορπιό και τον Πλούτωνα και φέρνει παρόμοιες εμπειρίες.
Συμφωνώ επίσης μ' αυτό που λες ότι ο τρόπος που βιώνουμε τις διελεύσεις είναι και υποκειμενικός. Ακόμα και στην ίδια εμπειρία δεν αντιδρούν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο. Μια γυναίκα, με τράνζιτ Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον Ήλιο της, έχασε τον πατέρα της. Ο πατέρας της είχε φύγει από το σπίτι όταν ήταν πέντε χρόνων και από τότε δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για την ζωή της. Δεν επέτρεψε στον εαυτό της να νιώσει πόνο για τον θάνατό του και αντίθετα ένιωσε θυμό γι' αυτόν. Στο τελευταίο όμως πέρασμα του Πλούτωνα της βγήκε πολύ έντονα ο πόνος της απώλειας που ένιωσε όταν ήταν πέντε χρόνων, χάνοντας τον πατέρα της, και που την ακολουθούσε σε όλη την ζωή της.
Μερικές φορές αργούμε να συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες μιας εμπειρίας μας επειδή τα συναισθήματά μας είναι βαθειά θαμμένα μέσα μας. Κι αυτό είναι πλουτώνειο πάλι.
Αγαπητη Κοραλλια
Οι αλλαγες που ανεφερα ως προς τον τροπο ζωης, διασκεδασης, κλπ δεν αφορουσαν εμενα αλλα τους φιλους μου. Ενω εγω δεν εχω αλλαξει ιδιαιτερα, αυτοι εχουν χασει ολοκληρωτικα τον ενθουσιασμο που τους διεκρινε καποτε.
Ετυχε να λειψω για 2 χρονια (2006+2007) λογω μεταναστευσης σε μακρυνη περιοχη με αποτελεσμα να διακοπει η επαφη μου μαζι τους. Οταν επεστρεψα πισω τους βρηκα αλλαγμενους, με αλλες συνηθειες ...γεροντικες! Τους βρηκα πιο μιζερους χωρις τη νεανικη τρελα και τη διαθεση για ζωη, για περιπετεια και για διασκεδαση που ειχαν παλια. Ειχα παθει σοκ οταν παρατηρησα ποσο πολυ αλλαξαν μεσα σε μολις 2 χρονια λες και καποιος τους ρουφηξε ολη την ενεργεια....Καποτε βγαιναμε ολοι μαζι, διασκεδαζαμε, ξενυχτουσαμε. Τωρα ειναι κλεισμενοι στο σπιτι και στην βαρετη ρουτινα τους, αρνουνται τις εξοδους και προτιμουν τις συναντησεις σε σπιτια σα να ειμαστε γεροντακια. Και αυτη η μεταστροφη τους δεν βγαζει νοημα γιατι στο διαστημα που ελειπα δεν εγινε καμμια αλλαγη στις συνθηκες ζωης τους (πχ ενας γαμος ή κατι αλλο) που να την δικαιολογει. Και ναι, οι ανθρωποι αλλαζουν με τα χρονια, αλλά τοσο δραματικα? και οχι ενας ή δυο αλλά ολοι μαζι ταυτοχρονα λες ειχαν συνεννοηθει? Πολυ περιεργο....
Αυτη η μιζερια που ανεπτυξαν ηταν και ο λογος που δυσαρεστηθηκα και απομακρυνθηκα σταδιακα. Φυσικα, για πολυ καιρο προσπαθουσα να προσαρμοστω στα νεα δεδομενα τους και επεδιωκα συνεχως να τους εμφυσησω και παλι την ορεξη για ζωη αλλα εις ματην. Καποιος μπορει να πει οτι τους φιλους μου πρεπει να τους αγαπω οπως ειναι και οτι δεν ειναι σωστο που απομακρυνθηκα. Ομως σας διαβεβαιω οτι δεν ειναι οι ανθρωποι που ηξερα. Προκειται για τελειως διαφορετικες προσωπικοτητες και η μιζερη ρουτινα που ζουν με πνιγει σε τετοιο βαθμο που δεν μπορω να τους ακολουθησω πια...
Αν και ο Πλουτωνας δεν φημιζεται για τις τασεις μοναχικοτητας και απομονωσης (που ειναι επιρροες Κρονου και 12ου οικου) νομιζω ομως οτι εδω συμβολιζει την αποκοπη απο ανθρωπους που πλεον δεν συμπλεουν και ενα γενικοτερο ξεκαθαρισμα στις επαφες μου. Τα εχει αυτα ο Πλουτωνας. Το οτι κυβερνα τον 11ο μου παιζει αραγε ρολο?
Παρεπιπτοντως να πω οτι η περιοδος απομακρυνσης-απομονωσης ξεκινησε με Δια στον 12ο μου το 2008.
Βεβαια ο Πλουτωνας θα ειναι για αρκετο καιρο ακομα πανω απο το κεφαλι μου και δεν ξερω αν αυτη η απωλεια των φιλων και η μοναξια θα ειναι το μαθημα που εχω να παρω απο αυτη του τη διελευση ή αν ειναι να ζησω και κατι αλλο..... (χτυπα ξυλο!...)
Τι να πω κι εγώ ρε παιδιά που έχω γενέθλια σύνοδο ακριβείας Σελήνης-¶ρη-Κρόνου-Πλούτωνα στον 8ο οίκο??...΄μιλάμε για τον πρώτο αριθμό του λαχείου...στιγμή που βρήκα κι εγώ να ξεμυτίσω από τη μήτρα...δεν καθόμουνα λιγάκι παραπάνω?....φαίνεται θα έχω τίποτα χρέη από προηγούμενα παιχνίδια και ήταν Ανάγκη να βγω τότε:laugh:...α, και όλα αυτά σε τέλειο τετράγωνο με Αφροδίτη και Δεσμούς...και Δία στο Σκορπιό...τουλάχιστον τους κρονοπλούτωνες τους έχω σε τρίγωνο με τον Ήλιο στον 1ο...αν μη τι άλλο μου έχουν δώσει θάρρος οι θεοί να αντιμετωπίζω την άβυσσο:bigsmile:
bigsmile:...με κάνεις και κοκκινίζω Μητσάκο...αλλά πιστεύω πως το αξίζω...με τέτοιο σπάνιο δείγμα θα είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλει να μου αποδοθεί...ή έστω βρε παιδί μου ένα ειδικό Pluto award, για τον πιο πλουτωνοχτυπημένο...
Τί να πω... εγώ απλά αναμένω την όποια επιρροή του Πλούτωνα, μιας και βρίσκεται εδώ και κάμποσα χρονάκια στον 6ο μου και ο Ήλιος μου (που βρίσκεται εκεί) -υποτίθεται- "ένιωσε" το πέρασμά του. Απλά αναμένω όμως... γιατί τη ριζική αλλαγή ή ό,τι ό,τι ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει....! Απορώ όμως τί θα γίνει όταν σε μερικά χρονάκια που θα βρίσκεται και στον 7ο, θα περάσει πάνω από τον γενέθλιο Αρη μου και θα ενεργοποιηθεί και το τετράγωνο που έχω με τον γενέθλιο Πλούτωνα... :) Είμαι αισιόδοξη... (:wacko:)
Η αλήθεια είναι jupiterios πως μετά τους δυο-τρεις πρώτους αιώνες εμείς οι απέθαντοι αρχίζουμε να βαριόμαστε...χάνουμε κάθε ενδιαφέρον....αυτό λέγαμε και προχθές με τον παλιόφιλο το Μητσοτάκη, εκεί που πίναμε τα κονιάκ μας και γελάγαμε σαν παιδιά (μπρρρ...) θυμούμενοι τις παλιές καλές εποχές....αλήθεια, το χάρτη του Μητσοτάκη τον ξέρουμε?? όχι τίποτα άλλο, μπας και βρούμε το αστρολογικό μυστικό του βαμπιρισμού...
Και το καλύτερο δεν το είπα...γεννημένος Σάββατο και 13 Φλεβάρη....δεν κάνω πλάκα...όχι μόνο ένα ζήτημα Μητσάκο, πολλά ζητήματα....τέσπα, αρκετά θυμήθηκα το ζοφερό αυτό χάρτη...πείτε τίποτα άλλο περί Πλούτωνος γιατί μου φαίνεται το ελάφρυνα λιγάκι το θέμα...
Εγώ έχω ακούσει ότι ο Πλούτωνας φέρνει και απώλειες....παντός είδους...εάν ειναι στον Ηλιο, ο οποίος σχετίζεται με το αρσενικό στοιχείο γενικότερα ίσως επιφέρει κάποια απώλεια σε αυτόν τον τομέα...Δε θέλω να γίνω μακάβρια αλλά εγώ για παράδειγμα έχασα τον πατέρα μου όταν τον ειχα στις μοίρες μου..( Τοξότης είμαι...) Βέβαια για άλλους μπορεί να αλλάξει τη σχέση που έχει κάποια με το σύζυγο ή τον πατέρα..Πάντως το σίγουρο είναι ότι μετά το πέρασμά του έχει συντελεστεί μία σημαντική αλλαγή...Επίσης έχω διαβάσει πως αυτό που μένει μετά τον Πλόυτωνα είναι και αυτό που άξιζε να μείνει.....
Καλησπέρα σε όλους,
εγώ έχω στον Αιγόκαιρω μόνο τον Ν,δεσμό στην 13η μοίρα.Επηρεαζομαι καθόλου από τον Πλούτωνα ή όχι;
Ευχαριστώ,
Σαλώμη
ευχαριστώ Μητσάκοαπ΄ότιείδα Ο πλούτωνας κάνει σύνοδο με την Λίλιθ μου, χιαστί με Ήλιο και ωροσκόπο και εξαγωνο με Δία .Επηρεάζομαι ή είμαι καλά;
Ευχαριστώ.
Σαλώμη μου, με προκαλείς να επιβεβαιώσω μια παλαιότερη ιδιότητα (Είρων) που μου είχε προσάψει η διαχείριση (η οποία για κάποιον άγνωστο σε εμένα λόγο παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εικόνας μου, της υπογραφής μου και του προφίλ μου :cheesy: Πχ, τώρα στην ιδιότητα πάνω από το άβαταρ αναφέρομαι ως ΣύμβουλΑς (υπο)Σχέσεων ενώ παράλληλα στην υπογραφή μου έχει προστεθεί και μια διαχειριστική παρέμβαση που απαιτεί χαρτομάντιλα για τις ρέγγες :nuts: )
Επί του προκειμένου τώρα.
Αναφέροντας εσύ ότι ο διελ. Πλούτωνας παίζει μπάλα μόνος στο χάρτη σου, υπέθεσα ότι, για να μην το αναφέρεις, μάλλον δεν κάνει καμια όψη της προκοπής, για αυτό και σου είπα ξερά "όχι".
Για τη χιαστί, τώρα, Πλούτωνας είναι, απελπιστικά αργός είναι, η όψη από μόνη της αναφέρεται σε καταστάσεις που υποδεικνύουν αλλαγές στο μέλλον, μιλάμε δλδ για πράματα που θα συμβούν (αν συμβούν) σε καμιά 20αριά χρόνια σκάρτα. Για να γίνει η 150άρα κύρια όψη της λείπουν 30 μοίρες, υπολόγισε τις 2-3 μοίρες που προχωράει ο Πλούτωνας τον χρόνο και θα καταλάβεις.
Το εξάγωνο μού αρέσει, έχει καλή δυναμική.
Τη Λίλιθ δεν την γνωρίζω και για λόγους αγωγής, δεν ασχολούμαι με την κυρία. Δεν ξέρω και τι μπορεί να προσθέσει στον Πλούτωνα που από μόνος του είναι μαύρος και άραχνος.
Από εκεί και πέρα όμως και πέρα από το γεγονός ότι για να μπορέσει κάποιος να πει πέντε πράγματα πρέπει να ξέρει και τους Οίκους που εμπλέκονται, συν μια εικόνα του χάρτη (γιατί πχ άλλο να κάνει σύνοδο ο Ήλιος σου με τον ωροσκόπο και άλλο να μην κάνει), τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν είσαι καλά ΔΕΝ επηρεάζεσαι, ενώ αν επηρεάζεσαι είναι για ...κακό; :nuts:Quote:
Επηρεάζομαι ή είμαι καλά;
Μητσάκο ευχαριστώ πολύ .
Λοιπόν Ο Ηλιος μου στον Λέοντα 12ος οίκος κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο μου στο Λιοντάρι 1ος οίκος. Ο δίας μου είναι στον Σκορπιό στον 4ο οίκο κάνει τετράγωνο με (ηλιο, ερμη 1ος , ωροσκόπο στο Λιοντάρι), κάνει σύνοδο με σελήνη και Αρη στον ζυγό 4ος οίκος, εξάγωνο με λιλιθ (με την οποία είπαμε δεν ασχολε'ισαι, αλλά πληροφοριακά στο γράφω) και χιαστι με χείρων στον ταύρο στον 10ο οίκο μου...
Διαφωτίστε με λιγάκι αν έχουν σημασία όλα αυτά ή είναι άσχετα με τον διελαύνων Πλούτωνα και πως μπορεί να επηρεάζουν.
Ευχαριστω,
Σαλώμη.
Καλησπέρα! Εδω και περίπου ένα χρόνο όπου ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερω, κάνοντας μπρος και πίσω, παρατηρώ τον φίλο μου, Σκορπιό με ωροσκόπο Ζυγό, όπου έχει Αφροδίτη στις 0.50° του Αιγόκερου στον 3ο οίκο του και όποιες όψεις κάνει πιστεύω απόσο έχω διαβάσει έχουν αρκετή ανοχή, εκτός ίσως από το εξάγωνο με το Β.Δεσμό του στο Σκορπιό... παρατηρώ αλλαγές... τι μπορεί να σημαίνει αυτή η σύνοδος; αλλαγές στα αιθηματικά; σταθερότητα;
και απόσο έχω διαβάσει τις τελικές αλλαγές γίνονται όταν ο διελαύνων πλανήτης περνάει τελευταία φορά από τον γενέθλιο... Ισχύει;
Καλησπέρα και από μένα.!
Εδώ ωροσκόπος Αιγόκερως βέβαια αρκετά μακριά ακόμα (στις 22ο και 50'), οπότε έχουμε πολύ ψωμί ακόμα.Αλλά επειδη είμαι και ΙΙμος β΄10ημέρου και για αρκετά χρόνια που ήταν στον Τοξότη απέναντι από τους ΙΙμους, θάθελα να πω ότι οι καταστάσεις που βιώνεις με τον Πλούτωνα ναι μεν είναι αργές και βασανιστικές, αλλά πολύ έντονες με πάθος/δύναμη, βγαίνουν από μέσα σου δυνάμεις που ούτε είχες φανταστεί ότι είχες.
Αναγεννιέσαι από τις στάχες σου εν ολίγοις.
Αραγε η διέλευση από τον ωροσκόπο έχει την ίδια επίδραση και αν ναι, σε καθιστά πιο δυνατό ακόμα και σε σημείο ώστε όταν μπει πλέον στον 1ο οίκο σου (συγκεριμένα στον Υδροχόο) αυτή η δύναμη να είναι καταλυτική για την μετέπειτα πορεία στην ζωή μας?
Γεια σας, είμαι Αιγόκερως 2η μοίρα και αυτή τη περίοδο ο Πλούτωνας κάνει σύνοδο με τον Ήλιο που είναι στο 12ο οίκο. Επίσης στο ωροσκόπιο μου, ο Πλούτωνας που είναι στον 9ο οίκο κάνει εξάγωνο με Ερμή (12ο οίκο), με Κρόνο (12ο οίκο) και με Ποσειδώνα (πάλι 12ο οίκο) καθώς και σύνοδο με MC.Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνουν αυτές οι όψεις;
γειασας ειμαι και εγω αιγοκερως με ωροσκοπο καρκινο και ερμη στις 8 του αιγοκερου αφροδιτη στις 9 του αιγοκερου στον 7 οικο Ηλιο στις 29 του αιγοκερου στον12 οικο .Τρομοκρατηθηκα λιγο μιας και ειμαι στα πολυ αρχικα βηματα στη μελετη της αστρολογιας και ενω η ζωη μουπερνα με σκληρη δουλεια και προβληματα, η σχεση μου και η προσωπικη μου ζωη δεν εχει επηρεαστει και αν καποιος μπορει να μου πει που θα βρω περισσοτερες πληροφοριες γιαυτες τις διελευσεις θα ημουν πολυ ευγνομων.Ευχαριστω.
Είναι κάπως δύσκολο να συμβαίνει αυτό. Μάλλον εννοείς ότι ο Ήλιος σου βρίσκεται στον 8ο οίκο. Στο Site θα βρεις αρκετά θέματα για τον Πλούτωνα, στα άρθρα, τις μεταφράσεις, τις συζητήσεις κλπ. Για παράδειγμα, ένα άρθρο / μετάφραση είναι το
«Πλούτωνας: ένα κρυμμένο ηφαίστειο...»
Ο Ήλιος σου είναι ακόμα αρκετά μακριά από τον Πλούτωνα αλλά Ερμής και Αφροδίτη επηρεάζονται άμεσα. Εκτός από τα γενικά της διέλευσης του Πλούτωνα από τον 7ο οίκο, θα πρότεινα να εξετάσεις τους οίκους που κυβερνούν αυτοί οι δύο πλανήτες (οίκους που έχουν στις ακμές τους Ταύρο, Δίδυμους, Παρθένο, Ζυγό) καθώς και τη θέση του Πλούτωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο σου. Το ζώδιο και ο γενέθλιος οίκος του Πλούτωνα θα σε πληροφορήσουν για το πως λειτουργεί στον χάρτη σου.
Η τρομοκρατία και ο φόβος δεν βοηθάνε.
Εχω ήλιο στον αιγοκερω 09ο
απο το 2008 και μετα ηρθαν τα πανω κατω(για να μην πω τιποτα αλλο) με κορυφωση τον περασμενο Οκτώβριο!!!!!
Σχεδον όλα τα δεδομένα άλλαξαν στην ζωη μου, ολοι οι τομεις επηρρεαστηκαν
Η αλλαγη που βιώνω δεν είναι αργή--αντιθέτως θα την χαραστήριζα καταιγισμο!!!!
και πειτε μου τωρα και οτι την μοιρα μου δεν την εχει επηρρεασει ακόμα!!!!!!!
τι να πεις;; Verneigung
Αναρωτιέμαι και για τον δικό μου γενέθλιο χάρτη που ναι μεν δεν έχω ήλιο ή ωροσκόπο στον αιγόκερω, αλλά έχω τόσους πλανήτες στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, τη σελήνη στην 24η μοίρα του αιγόκερω, τον ήλιο, ερμή και κρόνο στον καρκίνο, το δία στον κριό, τον ουρανό, πλούτωνα στο ζυγό και οι περισσότεροι από αυτούς τους πλανήτες σχηματίζουν μεταξύ τους αντιθέσεις, τετράγωνα και συνόδους. Θα επηρρεαστεί τόσο έντονα και η δική μου ζωή από τη διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω άραγε; Μέχρι στιγμής αυτό που βίωσα ήταν η σοβαρή αρρώστια της μητέρας μου που ευτυχώς ήταν περαστική και ο χωρισμός μου που επίσης ευτυχώς ήταν προσωρινός (βέβαια ο χωρισμός αυτός συνέβει την περίοδο που ο κρόνος μπήκε στο ζυγό). Σ αυτή τη φάση της ζωής μου όλα είναι μια χαρά. Να σημειώσω ότι όλοι αυτοί οι γενέθλιοι πλανήτες δεν βρίσκονται στις πρώτες των ζωδίων αυτών, αλλά κάπου στη μέση ή στις τελευταίες μοίρες. ¶ραγε, ο πλούτωνας θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στη ζωή μου;
Αν οι πλανήτες σου βρίσκονται από την μέση και πέρα , όπως αναφέρεις, αυτό που βίωσες ήταν το πέρασμα του Κρόνου. Ο Πλούτωνας ούτε καν που έγινε αντιληπτός. Είναι τόσο αργός πλανήτης που θα αργήσει αρκετά ακόμα να κάνει κάποια όψη που θα μπορούσε να σε επηρεάσει.
Divor, κι εσύ αυτό που ένιωσες ήταν η επιρροή του Κρόνου που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το πέρασμά του από το ζώδιο του Ζυγού και δεν έχει πραγματοποιήσει το τετράγωνο με την Σελήνη σου. Ο Πλούτωνας δεν έχει κάνει ακόμα την σύνοδο με τον Ήλιο σου, οπότε την επιρροή του θα την νιώσεις αργότερα.
Για το πώς επηρεάζεστε μπορείτε πιο πάνω να διαβάσετε τις οδηγίες της λογικής που πρέπει να ακολουθήσετε στο ποστ του atrapos και να τις προσαρμόσετε στα δικά σας δεδομένα.
Ούτε ο Πλούτωνας αλλά ούτε και ο Κρόνος μπορούν να καταστρέψουν την ζωή κανενός, αν ο ίδιος πρώτα δεν έχει δημιουργήσει τέτοιες προϋποθέσεις.
:offtopic: ειμαι off topic το ξερω! δεν βρίσκω όμως το σωστό! ήθελα να ρωτήσω το εξης . Ειμαι καρκίνος (ηλιος στην 4η μοιρα) με αφροδίτη καρκίνο στην 6η μοίρα και επομένως σε αντίθεση με τον διελαύνοντα πλούτωνα! Μπορεί κάποιος να μου πεί πόσο καιρό θα ταλαιπωρούμαι ακόμα απο αυτήν την αντίθεση ? έεεελεος ! Απίστευτο συναισθηματικό μπλοκάρισμα. Ο,τι πάει να ξεκινήσει χαλάει ως δια μαγείας... μπορει κάποιος να μου εξηγήσει αν φταίει ο παλιοπλούτωνας και για πόσο ακόμα θα μου σπάει τα νεύρα ? :mad::blink:
Έχεις δύο πλανήτες στον Καρκίνο (4η και 6η μοίρα) που θα πει ότι πέρασες τον Κρόνο και τώρα δέχεσαι τις συντονισμένες όψεις του Πλούτωνα από αντίθεση και του Ουρανού με τετράγωνο.
Αυτό σημαίνει ότι στον χάρτη σου γίνεται ένα ταυ-τετράγωνο που είναι μια αρκετά δυσμενής όψη και δύσκολη στον χειρισμό της.
Ψάξε τι άλλες γενέθλιες όψεις κάνουν η Αφροδίτη και ο Ερμής σου και με την λογική που περιγράφεται στα προηγούμενα ποστ , κάνε τους συνειρμούς και τους συνδυασμούς σου.
Για σχεδόν ένα χρόνο ακόμα θα έχεις δρόμο. Καλό κουράγιο. :bigsmile:
Ευχαριστώ πολύ Katiakiss για την απάντησή σου! Περίμενα πώς και πώς μια εξήγηση γιατί όλα μου πάνε στρβά! Πραγματικά είναι σαν να συνομοτεί το σύμπαν να χαλάει ότι πας να ξεκινήσεις χωρίς κανένα λόγο! Ευτυχώς στον γενέθλιο χάρτη οι όψεις τις αφροδίτης είναι θετικές όπως και του ερμή. Αυτές είναι και οι όψεις που θα πρέπει να κοιτάζω και στο χάρτη πρόγνωσης με τους διελαύνοντες πλανήτες ?
το ταυ-τετράγωνο είναι χειρότερο απο το τετράγωνο ?
Μπορώ να ρωτήσω και κάτι τελευταίο ? στον γενέθλιο χάρτη μου με τους διελαύνοντες πλανήτες φαίνεται οτι ο πλούτωνας διελάνει τον 10ο οίκο μου και ο κρόνος τον 7ο. Αυτό συμαίνει οτι οι δύσκολες όψεις αφορούν τους συγκεκριμένους οίκους? Δηλαδή η αντιθέσεις του πλούτωνα αφορούν τον επαγγελματικό τομέα και ο κρόνος τις συνεργασίες ?
Καλημέρα. Καταλαβαίνω ότι είσαι αρχάρια και κάποια πράγματα μοιάζουν ακόμα μπερδεμένα. Αυτό που έχω να σου πω, είναι ότι πρέπει να κρατήσεις στο μυαλό σου ότι στην αστρολογία όλα λειτουργούν διπολικά. Έτσι, όταν μιλάμε για τον 10ο οίκο, αυτόματα πρέπει να σκεφτούμε τον 4ο που βρίσκεται απέναντί του και αποτελούν έναν άξονα.
Αφού ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 10ο οίκο σου, έτσι κι αλλιώς επηρεάζει τις υποθέσεις του οίκου που είναι απέναντι, εκτός του 10ο στον οποίο βρίσκεται φυσικά. Πόσο μάλλον όταν ο 4ος έχει μέσα πλανήτες με τους οποίους έρχεται σε αντίθεση.
Το συμπέρασμα είναι ότι επηρεάζεται ο άξονας 10ου\4ου . Αφού οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα στον 4ο είναι καλά υποστηριγμένοι από την γενέθλια θέση τους, έχουμε ένα καλό δεδομένο, ως ένα το κρατούμενο. (Για να δεις ποιοι άλλοι οίκοι επηρεάζονται, θα βρεις ποιους άλλους οίκους κυβερνάνε οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα στον 4ο ).
Όμως η γωνιακή τους θέση και η επιρροή που δέχονται από επίσης γωνιακή θέση, κάνει τις όψεις αυτές καθοριστικές.
Για να στο δώσω να το καταλάβεις καλύτερα, θα στο πω με παράδειγμα.
Οι γωνιακοί οίκοι (1ος, 4ος, 7ος, 10ος) είναι σαν τα ζωτικά όργανα ενός ανθρώπου. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο 4ος είναι η καρδιά και ο 10ος το κεφάλι. Και ας υποθέσουμε ότι ο 9ος είναι το καλάμι. Είναι αλλιώς να χτυπήσεις άσχημα στο καλάμι και αλλιώς στο κεφάλι.
Αφού έχεις πλανήτες μέσα στον 4ο (την καρδιά του παραδείγματος) και αυτοί δέχονται χτυπήματα από τον 10ο (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) , από τον 7ο (Κρόνος στον Ζυγό) , αλλά και από τον 1ο (Ουρανός στον Κριό) , το πλανητικό σκηνικό λέει ότι μάλλον πας για μεταμόσχευση καρδιάς.
Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε τρομάζει, άσχετο αν πράγματι είναι μια επίπονη και κουραστική διαδικασία. Σημαίνει ότι η ζωή σου αλλάζει συθέμελα και μετά το πέρας αυτών των διελεύσεων, τίποτα δεν θα είναι ίδιο, μέσα σου και γύρω σου.
ΥΓ: Δεν υπάρχουν καλύτερες και χειρότερες όψεις. Υπάρχουν όψεις που μεταφέρουν μεγαλύτερη ενέργεια και άλλες λιγότερη. Το ταυ-τετράγωνο διακινεί μεγαλύτερη ενέργεια γιατί αποτελείται από μία αντίθεση και δύο τετράγωνα.
Καλησπέρα! Αποφάσισα να καταθέσω κ τη δική μου εμπειρία από τον πλούτωνα. Στο γεννέθλιο χάρτη μου στο ζώδιο του αιγόκερου βρίσκονται ο ποσειδώνας στις 03,23R, ο άρης στις 11,30R κ ο ωροσκόπος στις 17,41 μοίρες.
Τους τελευταίους λοιπόν μήνες δεν έχει μείνει τίποτα ίδιο. Ό,τι θεωρούσα σίγουρο και δεδομένο (λανθασμένα ίσως) ανατράπηκε. Αφορμή στάθηκαν σκληρά γεγονότα (αρρώστεια, εξέλιξη δουλειάς, "συγγενείς"), τα οποία μετά το πρώτο σοκ, την ταυτόχρονη γείωση και τη συνειδητοποίηση της νέας πραγματικότητας έφεραν καινούργιες απαιτήσεις, άγχος, στεναχώρια κλπ. Ήρθα έτσι σε μια πρώτη γνωριμία με τα όριά μου και με πτυχές του εαυτού μου που δεν γνώριζα.
Θέλω να σταθώ σε μια ημερομηνία. Στις 24/7/10 μάθαμε για τη σοβαρή ασθένεια μέλους της οικογένειας κ τότε ξεκίνησαν αυτά που περιέγραψα παραπάνω. Ο διελαύνον πλούτωνας ήταν στις 03,24R του αιγόκερου κάνοντας σύνοδο ακριβείας με το γεννέθλιο ποσειδώνα. Αυτοί οι δύο βρίσκονταν ακόμη σε τετράγωνο με το διελαύν. κρόνο στις 00,14 του ζυγού ( ο κρόνος σε σύνοδο με τη γεννέθλια αφροδίτη στις 00,51 του ζυγού) και σε τετράγωνο με τους διελαυν. ουρανό (00,26 κριού) κ δία(03,23R κριού). Ένα ωραιότατο ταυ τετράγωνο. Δυστυχώς δεν έχω εισχωρήσει σε βάθος στην αστρολογία κ γι'αυτό θα ήθελα να δω κ τις δικές σας παρατηρήσεις.
Πιστεύω πάντως πως αλώβητοι μπορεί να μη βγούμε από τις διελεύσεις του πλούτωνα, σίγουρα όμως θα βγούμε πιο δυνατοί!
ευχαριστω πολυ katiakiss
δεν ξερω και παρα πολλά αλλά βλέποντας τον χαρτη μου να βάλομαι απο παντού!!!!
θα ηθελα να σερωτησω αν γνωριζεις τι επίδραση μπορει να έχει οτι η σεληνη ειναι σε συνοδο τωρα με την γενεθλια λιλιθ στον 11ο;
ο χαρτης ειναι ενα παζλ εκει που νομιζεις οτι κατι εχεις καταλαβει ολα ανατρεπονται;;;;;;
Γεια σου divor. Η ερώτησή σου σχετικά με την σύνοδο Λίλιθ\Σελήνης , φοβάμαι ότι δεν θα λάβει ικανοποιητική απάντηση, τουλάχιστον από μένα.
Στο βάθος του συστήματος αξιολόγησής μου, η Λίλιθ , σαν ένδειξη μέσα σε ένα χάρτη, δεν έχει παγιωθεί. Στην πραγματικότητα, από περιέργεια την παρακολουθώ, αλλά δεν έχω σχηματίσει κάποια ολοκληρωμένη εικόνα για τον ρόλο της. Με απλά λόγια, δεν με έχει πείσει για τίποτα και δεν την έχω βρει πουθενά αναμεμιγμένη με τον τρόπο που οι κανονισμοί ορίζουν.
Δεν έχω επισημάνει την επιρροή της ούτε καν σε συνόδους μέσα σε συναστρίες. Και δεν μιλώ για συναστρίες τρίτων που μπορεί να σου αποκρύψουν κάτι. Μιλώ για δική μου. Αρκετές εντάσεις και ανεξέλεγκτα είχα από μόνη μου. Δεν περίμενα την Λίλιθ. Με ήξερα και πριν. Τι να πω…
Έτσι θα περιοριστώ να σου πω ότι στο βαθμό που η Λίλιθ σχετίζεται με την σκοτεινή πλευρά του ψυχισμού μας και τα ανεξέλεγκτα πάθη, επιθυμίες κτλ, λογικά η σύνοδός της με την Σελήνη θα πρέπει να είναι μεγάλης και ιδιαίτερης σημασίας.
Αν λοιπόν τα όσα λέγονται για εκείνη είναι πραγματικά, τότε φαντάζομαι πως θα έχεις μερικές ενδιαφέρουσες εμπειρίες να μοιραστείς μαζί μας, μετά το πέρας της όψης και όταν όλα καταλαγιάσουν μέσα σου. Λογικά θα φέρει θέματα φύσης 11ου , φύσης του οίκου που κυβερνά η Σελήνη σου, αλλά και συναισθηματικής φύσης γενικότερα, αφού η Σελήνη είναι ένα από τα δύο μας φώτα και κάθε επαφή μαζί της, είναι έτσι κι αλλιώς σημαντική και σπουδαία, ανεξάρτητα από οίκους και είδος όψης. :bigsmile:
Πραγματικά είμαι περίεργη να ακούσω εμπειρία ανθρώπου από επιρροή της Λίλιθ. (επιρροή που να μην σχετίζεται με άλλες 100 διελεύσεις που θα υποστήριζαν έτσι κι αλλιώς μια υποτιθέμενη επιρροή της!)
Έχω ωροσκόπο κριό στις 17 μοίρες..Το μεσουράνημα μου στις 10 μοίρες του Αιγόκερω και ο Πλούτωνας σε σύνοδο με αυτό θα τριγωνίζει τον Ηλιο μου στις 11 μοίρες Παρθένου.. και στη συνέχεια τους υπόλοιπους πλανήτες..(έχω μπόλικους εκεί..) αλλά έχω και τους δεσμούς μου στις 9 μοίρες κριού-ζυγού..οπότε..!! Αστα..!!
Καταλαβαίνετε τι πέρασα τη περασμένη δεκαετία αρκεί μόνο να σας πω οτι είμαι Παρθένος του '68 με τέσσερις γεννέθλιους πλανήτες πάνω μου..Ηλιο-Δία-Πλούτωνα-Ουρανό..και δίπλα ακριβώς..1η μοίρα ζυγού Αφροδίτη και 3η μοίρα ζυγού Ερμή..ουφ τελείωσα..!! Έλεος..!!
Το τετράγωνο..Πλουτώνιο Πάρτυ γίνεται....!! Το πως πέρασα και περνώ ακόμα..είναι πέρα απο πλάκα..ΟΔΥΝΗΡΟ!! Αναμορφωτικό πολύ μέν..αλλά..και πονάει πολύ..!!
Κάτι γενικό μου είπαν παλιότερα για τους επερχόμενους τριγωνισμούς..αλλά..ήταν πολύ γενικό..:unsure: Ξέρει κάποιος κάτι..?? Μητσάκο μου..??..Κυρα Κοραλλία..??..λίγα ψίχουλα αγάπης σας γυρεύω..κι ως την άλλη μου ζωή..
Ξέρω ότι είσαι μια χαρά και ότι όταν φτάσει ο Πλούτωνας στις μοίρες εκείνες, θα είσαι ακόμα καλύτερα! Αργεί όμως, γι' αυτό, χαλαρά...:bigsmile:
ΥΓ:Επανέρχομαι για να πω ότι ο Κρόνος ταλαιπωρεί λιγάκι τις σχέσεις σου και τα επαγγελματικά σου θέματα, αλλά σου δίνει και την ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις το τοπίο και στους δύο τομείς. Δεν είναι για τρέλα και για πανικό. Όλοι οι άνθρωποι περνάμε τέτοιες καμπές ζωής.
Μέσα από όψεις και θέσεις αποκομμένες, είναι λάθος να εξετάζεται ένα ωροσκόπιο που μόνο στο σύνολό του μπορεί να μας πει κάτι.
Ένα, ένα μας τα λες κι εσύ... Που πας με μία όψη;
¶λλα όπως είπες... Μητσάκο; Κοραλλία; (Η κλήση σας προωθείται....)