View Full Version : όψεις για ψυχολόγους
bisus
04-05-2010, 01:13 AM
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω, ποιές όψεις συναντούνται συχνά σε ωροσκόπια ψυχολόγων και γενικώς αν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες που αναδεικνύουν ένα καλό ψυχολόγο :cheesy:
Κοραλλία Μόζορα
04-05-2010, 02:01 PM
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω, ποιές όψεις συναντούνται συχνά σε ωροσκόπια ψυχολόγων και γενικώς αν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες που αναδεικνύουν ένα καλό ψυχολόγο :cheesy:
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες όψεις που συναντούνται στα ωροσκόπια των ψυχολόγων. Μια τάση προς αυτό το επάγγελμα δίνει ο Ζυγός και ο Σκορπιός και αντίστοιχα οι κυβερνήτες τους, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας, ιδιαίτερα αν αυτά τα στοιχεία έχουν σχέση με το 10ο σπίτι. Επίσης, φαίνεται να παίζει ρόλο και το 7ο σπίτι στους ανθρώπους που κάνουν συμβουλευτικά επαγγέλματα.
Σου παραθέτω τρία παραδείγματα από ωροσκόπια ψυχολόγων: Ήλιος στον Ζυγό στο 10ο, MC στον Λέοντα και ο Ήλιος στον Ζυγό, MC στον Σκορπιό και ο Πλούτωνας στο 8ο ενώ ο Ήλιος κάνει σύνοδο με Αφροδίτη.
bisus
04-05-2010, 02:37 PM
Ευχαριστώ πολύ! :bigsmile:
Μητσάκος
04-05-2010, 03:03 PM
Θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε μια καταγραφή των χαρακτηριστικών που ενδεχομένως πρέπει να έχει ένας ψυχολόγος και μετά, εν είδει εργασίας, να βρούμε ποιες αστρολογικές παράμετροι συνάδουν με αυτά τα χαρακτηριστικά.
Αν θέλουν η Skorpion και η Μαρία η editor να μας διευκολύνουν, λόγω της επάρκειάς τους στο αντικείμενο, να μας βοηθήσουν....
skorpion
04-05-2010, 04:57 PM
Θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε μια καταγραφή των χαρακτηριστικών που ενδεχομένως πρέπει να έχει ένας ψυχολόγος και μετά, εν είδει εργασίας, να βρούμε ποιες αστρολογικές παράμετροι συνάδουν με αυτά τα χαρακτηριστικά.
Αν θέλουν η Skorpion και η Μαρία η editor να μας διευκολύνουν, λόγω της επάρκειάς τους στο αντικείμενο, να μας βοηθήσουν....
μμμ ισως αυτο να εξαρταται απο τι ειδικευση θα εχει ο ψυχολογος, π.χ ενας νευροψυχολογος θα πρεπει να εχει περισσοτερο χαρακτηριστικα ενος γιατρου, ενας ψυχαναλυτης (ταλεντο καταρχας) διεισδυτικοτητα, ευστροφια, ΅΅φαντασια΅΅, τα χαρισματα που θα πρεπε να εχει ενας ντετεκτιβ σε πιο πνευματικο επιπεδο και να μπορει να αποστασιοποιειται να μην επηρεαζεται συναισθηματικα οσο το δυνατον περισσοτερο, ενας συμβουλευτικος θα πρεπει να εχει εντονη την ενσυναισθηση (τα υπολοιπα μαθαινονται σ αυτην ειδικευση, η πιο ευκολη κατ εμε) κτλ και εξαρταται κ ποιο ρευμα της ψυχολογιας αποφασισε να ακολουθησει, π.χ. ενας συμπεριφοριστης λειτουργει περισσοτερο σαν ενας γιατρος ή και μαθηματικος.
Μαλλον δεν βοηθησα και πολυ ε?
Κατ εμε παντως οπως και να χει ενας ψυχολογος ΅΅ψαχνεται΅΅, ενδιαφερεται για τον ανθρωπο (οχι σων και καλα με την κλασσικη εννοια, σε μενα παντως λειτουργει με την κλασσικη εννοια αλλα δεν νομιζω οτι ισχυει παντα αυτο), και μπορει να αποστασιοποιειται, επισης θεωρω την ενσυναισθηση ενα σοβαρο προσον, την ευστροφια και θα πρεπει να χει ανεπτυγμενη μαλλον την συναισθηματικη του νοημοσυνη.
Γενικοτερα παντως, πιστευω οτι καποιος που επιλεγει συνειδητα να ασχοληθει με ενα επαγγελμα εχει θεματα μεσα του που νιωθει οτι μπορει να να μετουσιωθουν δημιουργικα μεσω του επαγγελματος του
Κοραλλία Μόζορα
05-05-2010, 12:42 PM
Σ' αυτή την μικρή συζήτηση εδώ έχουμε άλλα δυο παραδείγματα: η bisus ρωτά για το επάγγελμα του ψυχολόγου και είναι Ζυγός και η scorpion έχει επάρκεια στο αντικείμενο της ψυχολογίας και είναι Σκορπιός.
martgeor
05-05-2010, 01:18 PM
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες όψεις που συναντούνται στα ωροσκόπια των ψυχολόγων. Μια τάση προς αυτό το επάγγελμα δίνει ο Ζυγός και ο Σκορπιός και αντίστοιχα οι κυβερνήτες τους, η Αφροδίτη και ο Πλούτωνας, ιδιαίτερα αν αυτά τα στοιχεία έχουν σχέση με το 10ο σπίτι. Επίσης, φαίνεται να παίζει ρόλο και το 7ο σπίτι στους ανθρώπους που κάνουν συμβουλευτικά επαγγέλματα.
Σου παραθέτω τρία παραδείγματα από ωροσκόπια ψυχολόγων: Ήλιος στον Ζυγό στο 10ο, MC στον Λέοντα και ο Ήλιος στον Ζυγό, MC στον Σκορπιό και ο Πλούτωνας στο 8ο ενώ ο Ήλιος κάνει σύνοδο με Αφροδίτη.
Ενδιαφέρουσα η άποψη σου Κοραλλία (συγνώμη για τον ενικό, έχω καταλάβει ότι τον προτιμάς). Με την αστρολογία ασχολούμαι τα τελευταία 2 χρόνια και θα έλεγα ότι γνωρίζω απλά τα βασικά. Λοιπόν, είμαι ψυχολόγος, έχω ωροσκόπο ζυγό, Πλούτωνα στον 1ο οίκο και Αφροδίτη στον 10ο ( σε εξάγωνο με Δια, Κρόνο και ωροσκόπο) όπου είναι και ο ήλιος. Τώρα για τον 7ο δεν ξέρω…δεν έχει πλανήτες. Έχει ακμή Κριό και ο ¶ρης κάνει από τον 9ο τρίγωνο με Πλούτωνα (0.30) και σύνοδο με Ερμή (4.82), αυτόν τον οίκο ωστόσο δεν έχω καταφέρει να το ερμηνεύσω γενικότερα Δεν ξέρω για άλλους συναδέλφους, σε εμένα πάντως τα πέτυχες!
Κοραλλία Μόζορα
05-05-2010, 01:42 PM
Ενδιαφέρουσα η άποψη σου Κοραλλία (συγνώμη για τον ενικό, έχω καταλάβει ότι τον προτιμάς). Με την αστρολογία ασχολούμαι τα τελευταία 2 χρόνια και θα έλεγα ότι γνωρίζω απλά τα βασικά. Λοιπόν, είμαι ψυχολόγος, έχω ωροσκόπο ζυγό, Πλούτωνα στον 1ο οίκο και Αφροδίτη στον 10ο ( σε εξάγωνο με Δια, Κρόνο και ωροσκόπο) όπου είναι και ο ήλιος. Τώρα για τον 7ο δεν ξέρω…δεν έχει πλανήτες. Έχει ακμή Κριό και ο ¶ρης κάνει από τον 9ο τρίγωνο με Πλούτωνα (0.30) και σύνοδο με Ερμή (4.82), αυτόν τον οίκο ωστόσο δεν έχω καταφέρει να το ερμηνεύσω γενικότερα Δεν ξέρω για άλλους συναδέλφους, σε εμένα πάντως τα πέτυχες!
Γεια σου, martgeor.
Ναι, προτιμώ τον ενικό. Ο 7ος δείχνει τους πελάτες σου και την σχέση σου μαζί τους κι από τα στοιχεία που δίνεις... ευχαρίστως θα γινόμουν πελάτισσά σου!
bisus
06-05-2010, 02:02 AM
Γεια σου ξανά Κοραλλία (αφου προτιμάς και τον ενικό :bigsmile:). Και εγώ μόλις τελείωσα τις σπουδές μου στην ψυχολογία, εξού και η απορία μου για τις όψεις. Εγώ έχω ήλιο και αφροδίτη στο ζυγό στον 4ο, ωροσκόπο καρκίνο, ερμή και πλούτωνα στον σκορπιό πάλι στο 4ο. Πολύ 4ο δηλαδή! Στον 7ο έχω μόνο την σελήνη στον αιγόκερο. Ε, κάτι έχω και εγώ από αυτά που ψιλοείπατε :bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
06-05-2010, 01:33 PM
Γεια σου ξανά Κοραλλία (αφου προτιμάς και τον ενικό :bigsmile:). Και εγώ μόλις τελείωσα τις σπουδές μου στην ψυχολογία, εξού και η απορία μου για τις όψεις. Εγώ έχω ήλιο και αφροδίτη στο ζυγό στον 4ο, ωροσκόπο καρκίνο, ερμή και πλούτωνα στον σκορπιό πάλι στο 4ο. Πολύ 4ο δηλαδή! Στον 7ο έχω μόνο την σελήνη στον αιγόκερο. Ε, κάτι έχω και εγώ από αυτά που ψιλοείπατε :bigsmile:
10ο έχεις στον Κριό; Ο κυβερνήτης του 10ου σου πού είναι και τι κάνει; Με τα στοιχεία που μας δίνεις θα μπορούσες να πάρεις ειδικότητα οικογενειακού συμβούλου ή παιδοψυχολογία και να τα πας πολύ καλά.
Μαρία_Δ
06-05-2010, 06:33 PM
..Οι δικές μου οι όψεις που ενδεχομένως να συνάδουν με το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι Ήλιος και Ερμής στο 12 οίκο στην Παρθένο και θεωρώ ότι βοηθάει πολύ η όψη Σελήνη τρίγωνο Πλούτωνας για αυτό το επάγγλεμα..
βέβαι υπάρχει και μια Αφροδίτη στο Ζυγό στον 1 οίκο..:cheesy:
bisus
06-05-2010, 07:41 PM
10ο έχεις στον Κριό; Ο κυβερνήτης του 10ου σου πού είναι και τι κάνει; Με τα στοιχεία που μας δίνεις θα μπορούσες να πάρεις ειδικότητα οικογενειακού συμβούλου ή παιδοψυχολογία και να τα πας πολύ καλά.
Κοραλλία, αρχίζεις και μου φτιαχνεις την διαθεση :bigsmile:. Έχω Δία στον Κριό στον 10ο και μεσουράνημα στον Κριό. Τώρα λογικά αν έχω καταλάβει σωστά, αφού είναι στον Κριό και ο κυβερνήτης του Κριού είναι ο ¶ρης, ο ¶ρης μου λοιπόν είναι στον Παρθένο στον 3ο. Να σε ρωτήσω Κοραλλία, αφού σε κουράζω που σε κουράζω :bigsmile:, όλα αυτά τα στοιχεία κρίνονται θετικά και για ένα μουσικό; Γιατί εκτός των άλλων, είμαι και μουσικός.
Κοραλλία Μόζορα
07-05-2010, 12:11 PM
..Οι δικές μου οι όψεις που ενδεχομένως να συνάδουν με το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι Ήλιος και Ερμής στο 12 οίκο στην Παρθένο και θεωρώ ότι βοηθάει πολύ η όψη Σελήνη τρίγωνο Πλούτωνας για αυτό το επάγγλεμα..
βέβαι υπάρχει και μια Αφροδίτη στο Ζυγό στον 1 οίκο..:cheesy:
Καλημέρα, Μαρία μου.
Αν κατάλαβα καλά, έχεις τρίγωνο Σελήνης Πλούτωνα; Γιατί αν έχεις ωροσκόπο Ζυγό, Αφροδίτη στον 1ο οίκο στον Ζυγό και Σελήνη του 10ου σε τρίγωνο με Πλούτωνα είναι αρκετές ενδείξεις.
Κοραλλία Μόζορα
07-05-2010, 12:39 PM
Κοραλλία, αρχίζεις και μου φτιαχνεις την διαθεση :bigsmile:. Έχω Δία στον Κριό στον 10ο και μεσουράνημα στον Κριό. Τώρα λογικά αν έχω καταλάβει σωστά, αφού είναι στον Κριό και ο κυβερνήτης του Κριού είναι ο ¶ρης, ο ¶ρης μου λοιπόν είναι στον Παρθένο στον 3ο. Να σε ρωτήσω Κοραλλία, αφού σε κουράζω που σε κουράζω :bigsmile:, όλα αυτά τα στοιχεία κρίνονται θετικά και για ένα μουσικό; Γιατί εκτός των άλλων, είμαι και μουσικός.
Δεν ξέρω τον χάρτη σου για να σου απαντήσω, όμως γενικά μιλώντας ο Ζυγός συνδέεται τόσο με το επάγγελμα του ψυχολόγου όσο και με καλλιτεχνικές ενασχολήσεις.
Μαρία_Δ
07-05-2010, 03:06 PM
Καλησπέρα!
Η Αφροδίτη στο Ζυγό στον πρώτο οίκο είναι εμπεριεχόμενη και ο ωροσκόπος είναι στην Παρθένο. Όντως υπάρχει τρίγωνο Σελήνης (στον Υδροχόο και στον πέμπτο οίκο) Πλούτωνα..
Επίσης ο 10ος οίκος είναι στους Διδύμους..
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι η ψυχολογία, κατά τη γνώμη μου, είναι περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη και ίσως και για αυτό συνδέεται με το Ζυγό..
REGGINA
10-05-2010, 04:14 PM
Καλημέρα σε όλους, δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό που ψάχνεις, είμαι ψυχολόγος επίσης, είμαι καρκίνος με οροσκόπο σκορπιό.
Κοραλλία Μόζορα
10-05-2010, 04:54 PM
Καλησπέρα!
Η Αφροδίτη στο Ζυγό στον πρώτο οίκο είναι εμπεριεχόμενη και ο ωροσκόπος είναι στην Παρθένο. Όντως υπάρχει τρίγωνο Σελήνης (στον Υδροχόο και στον πέμπτο οίκο) Πλούτωνα..
Επίσης ο 10ος οίκος είναι στους Διδύμους..
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι η ψυχολογία, κατά τη γνώμη μου, είναι περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη και ίσως και για αυτό συνδέεται με το Ζυγό..
Γεια σου, Μαρία μου.
Αφού η Σελήνη σου στον Υδροχόο είναι σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα τότε ο Πλούτωνας σου πρέπει να είναι στον Ζυγό. Και στον Σκορπιό όμως να είναι ο Πλούτωνας (ασύμβατο τρίγωνο), πάλι είναι ένδειξη αφού ο Ζυγός κι ο Σκορπιός είναι τα δύο ζώδια που σχετίζονται περισσότερο με την ψυχολογία. Επομένως έχεις Αφροδίτη και Πλούτωνα στον Ζυγό στο 1ο σπίτι, που είναι οι δύο πλανήτες που σχετίζονται με την ψυχολογία. Το τρίγωνο Σελήνης/Πλούτωνα σίγουρα είναι πολύ καλή όψη για ένα ψυχολόγο.