View Full Version : [Βεδική] Αστρολογικό κουίζ
Κοραλλία Μόζορα
23-02-2010, 02:24 PM
Από τα προηγούμενα κουίζ διαπίστωσα ότι είστε ξεφτέρια! Επομένως δεν θα δυσκολευτείτε ούτε και σ' αυτό.
1. Αν χάσουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας ποιο πλανήτη θα αναζητήσουμε;
2. Αν βάλουμε στο σπίτι μας συσκευή κλιματισμού ποιος πλανήτης ενεργοποιείται;
3. Ποιοι πλανήτες σχετίζονται με τα προβλήματα όρασης;
Καλήσπέρα, θα κάνω μια προσπάθεια 1) Ερμής 2) ουρανός =τεχνολογία 3) Σελήνη στον Λέων, ερμής στον Λέων ,επίσης Αρης κυβερνήτης Κριου που εξουσιάζει το κεφάλι.
super_lela
23-02-2010, 08:52 PM
Καλησπέρα,
Να κάνω και εγώ μια προσπάθεια :bigsmile:
1. Τον Ερμή, που πάλι θα κινείται ανάδρομα.
2. Ενεργοποίηση Ερμή ή Ουρανού.
3. ο ¶ρης σχηματίζοντας αρνητικές όψεις (ίσως με τον Ωροσκόπο; :blink:)
super_lela
Υ.Γ. ¶σχετο: παίζουν ρόλο και οι Οίκοι του γενέθλιου, που σχηματίζονται οι όψεις; (μάλλον ρητορική η ερώτηση)
genoula
23-02-2010, 09:02 PM
καλησπερα σε ολους!!!!!!!!!!!!τι μου θυμησες.παθων στην ερωτηση 1.Ερμης αναδρομος.Σην 2 ουρανος -αρης και στην 3 αρης στον κριο.
Κοραλλία Μόζορα
23-02-2010, 11:17 PM
Δεν το είπα εγώ ότι είστε ξεφτέρια; Είστε σε καλό δρόμο. Δεν αναζητούμε όψεις ούτε οίκους, βασικά αναζητούμε σημειοδότες πλανήτες.
Κοραλλία Μόζορα
24-02-2010, 01:08 PM
Το πρώτο (και πιο εύκολο) το βρήκατε όλοι. Ο Ερμής είναι ο σημειοδότης των κλειδιών κι αν είναι ανάδρομος... ακόμα χειρότερα. Τα άλλα δύο χρειάζονται λίγη σκέψη ακόμα.
Γιατί επικεντρωθήκατε στον Λέοντα και τον Κριό για την όραση;
melodia
24-02-2010, 02:05 PM
Απο οτι εχω διαβασει ο Ηλιος και η Σελήνη σε δυσαρμονική οψη με Αρη και Κρονο μπορει να δωσουν προβληματα ορασης
Ηλιος-Αρης για δεξι ματι
Σελήνη - Κρόνος για αριστερο
super_lela
24-02-2010, 03:14 PM
Καλησπέρα,
στην όραση έκλεψα λίγο.. :embarrest
Ο ¶ρης έχει να κάνει με το κεφάλι γενικά. Κοίταξα τον χάρτη μου (ως παθούσα) και είδα τετράγωνο με Ωροσκόπο. Κοίταξα τον χάρτη και ενός φίλου μου (ομοίως παθών) και είδα αντίθεση με Ωροσκόπο. Οπότε και έβγαλα ένα συμπέρασμα, έτσι για να βρίσκεται... :blink:
super_lela
sagimoon
24-02-2010, 03:16 PM
1. ερμής
2. κρονος
3. τα φώτα, ήλιος-σελήνη
να παίζω τζόκερ, ή....???
miron
25-02-2010, 02:19 AM
:embarrestκαλησπερα νομιζω πως τα προβληματα με τα ματια ειναι ο προσβαλλομενος,κρονος που δειχνει μακροπροθεσμη αρρωστβαλλομενος ηλιος σε θεμα αντρων και γυναικων η σεληνη,,Καποιος συγραφεας ερευνητης αστρολογος ο Γραβιγγερ,κανει παραλληλισμο,οτι οταν ειναι προσβαλλομενος ο ηλιος ειναι αρειστερο ματι αντρων και δεξιο γυναικων,και οταν ειναι γυναικειο ματι ειναι η προσβαλλομενη σεληνη...Και εγω νομιζω οτι ενεργοποιηση τεχνολογιας ειναι ο Ουρανος με Αρη..ευχαριστω
miron
25-02-2010, 02:33 AM
αλλα η πρωσοπικη μου εμπειρια,εδειξε οτι και προσβολη απτον πλουτωνα του ηλιου,,δημιουργει προβλημα οραση σε πατερα...ο ιδιος στον γενεθλιο εχει συνοδο πλουτωνα ηλιου...ετσι μου επιβεβαιωνει την θεωρια οτι ο ηλιος σε θεματα αντρων ,προσβαλλομενος δημιουργει προβληματα στα ματια..ευχαριστω
Δείμων
25-02-2010, 05:18 AM
Για το 2 θα έλεγα Αφροδίτη (αγορά, άνεση, πολυτέλεια) ή Ουρανός (ξαφνικές αλλαγές). Και η περίπτωση του Κρόνου παίζει αν θεωρήσουμε υποχρεωτικό τον εγκλεισμό για να επιτευχθούν οι θερμοκρασιακές επιλογές μας.
Διόρθωση: Παίζει και ο Ποσειδώνας από την άποψη της περιβαλλοντικής ψευδαίσθησης που δημιουργούμε στον μικροχώρο μας.
Κοραλλία Μόζορα
25-02-2010, 12:41 PM
Για το 2 θα έλεγα Αφροδίτη (αγορά, άνεση, πολυτέλεια) ή Ουρανός (ξαφνικές αλλαγές). Και η περίπτωση του Κρόνου παίζει αν θεωρήσουμε υποχρεωτικό τον εγκλεισμό για να επιτευχθούν οι θερμοκρασιακές επιλογές μας.
Διόρθωση: Παίζει και ο Ποσειδώνας από την άποψη της περιβαλλοντικής ψευδαίσθησης που δημιουργούμε στον μικροχώρο μας.
Δείμωνα μου,
τι εννοείς για τον Ουρανό ξαφνικές αλλαγές; Αν είναι προγραμματισμένη η εγκατάσταση κλιματιστικού;
Δείμων
25-02-2010, 02:20 PM
Σαν ξαφνικές ή απότομες εννοώ τις μεταβολές που νοιώθουμε σε πολύ λίγο διάστημα με το άνοιγμα του κλιματιστικού. Εκεί που σκάμε στη ζέστη ή ξεπαγιάζουμε ξαφνικά δροσιζόμαστε ή ζεσταινόμαστε, το ίδιο και όταν εισέλθουμε σε ένα χώρο κλιματιζόμενο. Βέβαια και με το τζάκι ή με το καλοριφέρ έχουμε ζέστη, εκεί όμως πρέπει να κοιτάξουμε τον σημειοδότη της γης (ξύλο, δέντρα, βλάστηση) και των ορυκτών καυσίμων (πετρέλαιο, υπέδαφος) σε αντίθεση με το ηλεκτρικό ρεύμα του κλιματισμού. Αν και πάλι διαφαίνεται κάτι περίεργο στο σκεπτικό μου δεν είναι τίποτα, τριγωνίζουν οι Ερμήδες μου αυτή την εποχή - λίγη υπομονή και θα στρώσει! :cheesy:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
25-02-2010, 03:10 PM
το διαβασα κοραλλακι μου εδω σε αρθρο που εχει το MyHoroscope
ο αξονας καρκινου αιγωκερου 3η 4η
και η 29η μοιρα του ταυρου υπαρχουν οι Πλειαδες εκει
επωμενως
σεληνη-κρονος ;;;
για την οραση λεω
δεν εκλεψα ..απλα διαβασα:bigsmile:
Fotini Christodoulou
25-02-2010, 06:58 PM
αλλα η πρωσοπικη μου εμπειρια,εδειξε οτι και προσβολη απτον πλουτωνα του ηλιου,,δημιουργει προβλημα οραση σε πατερα...ο ιδιος στον γενεθλιο εχει συνοδο πλουτωνα ηλιου...ετσι μου επιβεβαιωνει την θεωρια οτι ο ηλιος σε θεματα αντρων ,προσβαλλομενος δημιουργει προβληματα στα ματια..ευχαριστω
Kαι ο πατέρας μου έχει επίσης σύνοδο Ηλίου Πλούτωνα στον Λέοντα, αλλά όχι απλά δεν έχει πρόβλημα στα μάτια, έχει φοβερή όραση παρά την ηλικία του και ποτέ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με αυτό το θέμα. :bigsmile:
stellino
25-02-2010, 07:20 PM
Για το δεύτερο σκέφτομαι την Αφροδίτη η οποία φροντίζει για την άνεση στη ζωή μας.
Για το τρίτο τον Κρόνο που έχει σχέση με ασθένειες και τον Ερμή γιατί τα μάτια έχουν πρωταρχικό ρόλο στην επικοινωνία.
miron
25-02-2010, 08:53 PM
ο πατερας σου εχει την συνοδο ηλιου -πλουτωνα στον λεοντα,ο δικος μας την εχει στον καρκινο,απεναντι απο τον κρονο του γυιου του..και τον ηλιο του γυιου του,οταν ο διελαυνον πλουτωνας αγγιξε τον ηλιο του γυιου του ,τυφλωθηκε τελειως,απο αιγοκερω καρκινο η αντιθεση..δεν σημαινει τιποτα απο μονη της καμια συνοδος...αποτι ξερω δηλ,απλα η συγκεκριμενη συνοδος προσβληθηκε και απο αντιθεση..ευχαριστω..
Κοραλλία Μόζορα
25-02-2010, 11:24 PM
Σαν ξαφνικές ή απότομες εννοώ τις μεταβολές που νοιώθουμε σε πολύ λίγο διάστημα με το άνοιγμα του κλιματιστικού. Εκεί που σκάμε στη ζέστη ή ξεπαγιάζουμε ξαφνικά δροσιζόμαστε ή ζεσταινόμαστε, το ίδιο και όταν εισέλθουμε σε ένα χώρο κλιματιζόμενο. Βέβαια και με το τζάκι ή με το καλοριφέρ έχουμε ζέστη, εκεί όμως πρέπει να κοιτάξουμε τον σημειοδότη της γης (ξύλο, δέντρα, βλάστηση) και των ορυκτών καυσίμων (πετρέλαιο, υπέδαφος) σε αντίθεση με το ηλεκτρικό ρεύμα του κλιματισμού. Αν και πάλι διαφαίνεται κάτι περίεργο στο σκεπτικό μου δεν είναι τίποτα, τριγωνίζουν οι Ερμήδες μου αυτή την εποχή - λίγη υπομονή και θα στρώσει! :cheesy:
Γεια σου, Δείμονα μου.
Πόσους Ερμήδες έχεις; :bigsmile:
Κλιματιστικό εννοούσα κρύου αέρα. Οι θερμές εστίες και τα τζάκια έχουν κυβερνήτη τον Ήλιο. Το κλιματιστικό κρύου αέρα;
Κοραλλία Μόζορα
25-02-2010, 11:28 PM
Δέσποινα μου,
αυτό που λες είναι μοίρες του ζωδιακού που επηρεάζουν την όραση. Εγώ ρωτώ για τους πλανήτες που κυβερνούν τα μάτια και την όραση.
Μπράβο όμως που είσαι μελετηρή!
Κοραλλία Μόζορα
26-02-2010, 11:23 AM
Τα κλιματιστικά ψυχρού αέρα σχετίζονται με τον Ουρανό κι όχι μόνο ως τεχνολογία. Ο Ουρανός σχετίζεται με το κρύο, τα χιόνια και τους πάγους. Έχει σχέση επίσης με τις αλλεπάλληλες εποχές παγετώνων στην Γη καθώς και με τα ακραία καιρικά φαινόμενα ψύχους.
Ο Ήλιος και η Σελήνη κυβερνούν την όραση, ο Ήλιος το δεξί μάτι και η Σελήνη το αριστερό. Τα κτυπημένα φώτα σ' ένα χάρτη μπορούν να δείξουν προβλήματα όρασης, όπως σωστά παρατήρησαν μερικά μέλη.
super_lela
26-02-2010, 01:07 PM
Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ για το κουίζ και τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις και διευκρινίσεις!!
Να ρωτήσω μόνο κάτι ακόμη για να δω αν καταλαβαίνω σωστά: "χτυπημένα" είναι τα φώτα όταν δέχονται σκληρές όψεις;
Μητσάκος
26-02-2010, 01:50 PM
....................................
Ο Ήλιος και η Σελήνη κυβερνούν την όραση, ο Ήλιος το δεξί μάτι και η Σελήνη το αριστερό. Τα κτυπημένα φώτα σ' ένα χάρτη μπορούν να δείξουν προβλήματα όρασης, όπως σωστά παρατήρησαν μερικά μέλη.
Τετράγωνο Ήλιου από τον 8ο με σύνοδο Πλούτωνα - Ουρανού από τον 5ο. Σε παιχνίδι, ρήξη αμφιβληστροειδούς του δεξιού ματιού, με αποτέλεσμα τη διατήρηση μόνο των 3/10 της όρασης (=μερική τύφλωση) :bigsmile: