PDA

View Full Version : Ερωτικο "κόλλημα" και όψεις

water
11-01-2010, 04:08 PM
Καλησπέρα,

Κάποτε (που δεν είχα ως χόμπυ την αστρολογία) μιλώντας με μια αστρολογο, μου είχε προσδιορίσει με μεγάλη ακρίβεια τα διαστήματα της σχέσης (που είχα τότε) στα οποία το ερωτικο "κόλλημα" και συνασθηματική εξάρτηση τα είχα εγώ και αντίστοιχα τα διαστήματα της αναλογης καταστασης μετεπειτα για το άλλο άτομο.

Ακομα αναρωτιέμαι για το ποιές όψεις έβλεπε για να προσδιορίσει τα διαστήματα?
Καμία άποψη επι του θέματος??

Ευχαριστώ
water

Μητσάκος
11-01-2010, 04:29 PM
Καλησπέρα,

Κάποτε (που δεν είχα ως χόμπυ την αστρολογία) μιλώντας με μια αστρολογο, μου είχε προσδιορίσει με μεγάλη ακρίβεια τα διαστήματα της σχέσης (που είχα τότε) στα οποία το ερωτικο "κόλλημα" και συνασθηματική εξάρτηση τα είχα εγώ και αντίστοιχα τα διαστήματα της αναλογης καταστασης μετεπειτα για το άλλο άτομο.

Ακομα αναρωτιέμαι για το ποιές όψεις έβλεπε για να προσδιορίσει τα διαστήματα?
Καμία άποψη επι του θέματος??

Ευχαριστώ
water

Τυχαίο ήταν, μην την πιστεύεις :toung:

water
11-01-2010, 04:54 PM
Γεια σου βρε Μητσακο... έχεις χΟΥμορ!!! :laugh:

Να μιλήσουμε όμως λίγο σοβαρα, για όποιον έχει διάθεση. Σίγουρα προοδευτικές όψεις.. σαν το πλούτωνα σε σκληρή όψη με προσωπικούς πλανήτες του άλλου ατόμου θα ήταν μια εκδοχή!
Αλλές όψεις??

Μητσάκος
11-01-2010, 05:23 PM
Γεια σου βρε Μητσακο... έχεις χΟΥμορ!!! :laugh:

Να μιλήσουμε όμως λίγο σοβαρα, για όποιον έχει διάθεση. Σίγουρα προοδευτικές όψεις.. σαν το πλούτωνα σε σκληρή όψη με προσωπικούς πλανήτες του άλλου ατόμου θα ήταν μια εκδοχή!
Αλλές όψεις??
Καλά, αφού θες σοβαρότητα θα την έχεις: Το Πλούτωνα σε πρόοδο πόσο μακριά μπορεί να πάει και τι όψεις να κάνει πέρα από αυτές που ήδη κάνει; Να με πεις για Κρόνο -Ποσειδώνα, που χάνεται η αυτοπεποίθηση και δεν αντέχουμε την κακούργα την κενωνία και θέλουμε βακτηρία πνευματικοψυχοσωματική (και αυτό όχι από πρόοδο, αλλά από διέλευση) μπορεί και να το καταλάβω.

Fotini Christodoulou
11-01-2010, 05:34 PM
Θα συμφωνήσω με τον Μητσάκο. Πιο πιθανόν να είχαμε να κάνουμε με όψεις γενέθλιων ή προοδευμένων προσωπικών με βαρείς πλανήτες.

Νομίζω θα κοίταζα για σκληρές όψεις Σελήνης Πλούτωνα - ή Ποσειδώνα, αφροδίτης και άρη επίσης.
Το θέμα του κολλήματος με την έννοια την "ρομαντική" δλδ του να αδυνατείς να δεις την πραγματικότητα της σχέσης και τον άλλον όπως είναι θα είχε να κάνει με Ποσειδώνα.
Η εμμονή σε μια σχέση ή άνθρωπο που δεν αφήνει κάποιο εύκολα να ξεκολλήσει απο μια σχέση που δεν τραβάει ενώ βλέπει την πραγματικότητα θα είχε να κάνει με Πλούτωνα.
Προσωπικά θα κοιταζα τον κάθε χάρτη ξεχωριστά για να δώ αν υπάρχει γενέθλια τάση σε κάποια απο τις δύο καταστάσεις. Επειτα την συναστρία, για να δώ αν αυτή έχει αναλογες κατάστασεις ή αν ενεργοποιεί γενέθλια θέματα. Έπειτα με τις προοδους και τις διελευσεις ίσως μπορούσαμε να δούμε και τα διαστήματα που αυτές οι καταστάσεις θα ήταν σε έξαρση.
Ωστόσο θεωρώ πως αν υπάρχει προδιάθεση απο τον γενέθλιο χάρτη δεν τίθεται θέμα κάποιας συγκεκριμένης περιόδου, καθώς το άτομο θα είναι επιρρεπές σε τέτοιες συμπεριφορές.

:bigsmile:

Katerina Paraskevopoulou
11-01-2010, 05:53 PM
Ωστόσο θεωρώ πως αν υπάρχει προδιάθεση απο τον γενέθλιο χάρτη δεν τίθεται θέμα κάποιας συγκεκριμένης περιόδου, καθώς το άτομο θα είναι επιρρεπές σε τέτοιες συμπεριφορές.

:bigsmile:

Αποκλείεται δλδ να συμβαίνει το κόλλημα επί συγκεκριμένης κατάστασης-προσώπου; Αν υπαρχει η μέντα του κολλήματος, κολλάει σε κάθε περίπτωση; Απλά ρωτάω.....

Fotini Christodoulou
11-01-2010, 05:59 PM
Αποκλείεται δλδ να συμβαίνει το κόλλημα επί συγκεκριμένης κατάστασης-προσώπου; Αν υπαρχει η μέντα του κολλήματος, κολλάει σε κάθε περίπτωση; Απλά ρωτάω.....

Τιποτα δεν αποκλείεται:bigsmile:
Η άποψη μου είναι ότι απο την στιγμή που υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις στον γενέθλιο χάρτη είναι εξαιρετικά εύκολο για το άτομο να εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις. Απο την άλλη έχοντας την εμπειρία του γενέθλιου, ξέρει και πώς να απεμπλακεί. Το γεγονός όμως είναι η αρχική εμπλοκή.

Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν στον γενέθλιο τέτοιες όψεις, αλλά δημιουργούνται στην συναστρία ή απο προοδους κτλ, τότε ίσως να είναι πιο δύσκολο να προχωρήσει κάποιος καθώς είναι κανούργιες εμπειρίες που το άτομο/ ατομα δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν.

Ωστόσο και πάλι θεωρώ ότι η γενέθλια προδιάθεση, θα δίνει πιο συχνά τέτοιες καταστάσεις, σε σχέση με ένα άτομο που δεν έχει.

Προσωπικές μου απόψεις πάντοτε.:bigsmile:

giannas
11-01-2010, 07:19 PM
Συμφωνώ και εγώ απόλυτα με την Φωτεινή,
πολλές φορές το ένα άτομο μπορεί να έχει εμμονές από γενέθλια προδιάθεση. Ένας πλούτωνας στον 3 οίκο ή και δύσκολες όψεις αυτού με προσωπικούς πλανήτες μπορεί να φέρει εμμονές στο άτομο ανάλογες της φύση του προσωπικού πλανήτη.
Έχω την εντύπωση - και χωρίς να είμαι σίγουρη- οτι εμμονές μπορεί να φέρει και ο έντονος 12 οίκος, με την έννοια οτι υπάρχουν υποσυνείδητα βιώματα τα οποία όμως δεν είναι ευδιάκριτα όπως του 8 οίκου....(επιφυλάσσομαι)
Έχω δει όμως και συναστρία με άσχημες όψεις κρόνου και ουρανού, που ενώ αρχικά έκανε τα άτομα να διατηρούν και να έλκονται μαγνητικά το ένα από το άλλο, στο τελος ένιωθαν απόσταση και εκνευρισμό . Αυτό όμως που τους κρατούσε στην σχέση - σε επίπεδο εμμονής και τρελού κολλήματος-ήταν οι έντονες όψεις (σύνοδοι και τετράγωνα) με την μαύρη σελήνη. Και συνήθως κολλάει η μαύρη σελήνη όταν ενεργοποιείτε από κάποιον πλανήτη του άλλου ατόμου.....

ScP
11-01-2010, 08:04 PM
Πλούτωνας Σελήνη σε ακριβέστατη σύνοδο και μάλιστα στην Παρθένο τι θα μπορούσε να λέει για μια γυναίκα στο θέμα των εμμονών;

Ένας πλούτωνας στον 3 οίκο ή και δύσκολες όψεις αυτού με προσωπικούς πλανήτες μπορεί να φέρει εμμονές στο άτομο ανάλογες της φύση του προσωπικού πλανήτη.
.

jupiterios
12-01-2010, 03:13 AM
Εγω παντως εχω παρατηρησει οτι τρωω αγριο κολλημα στα ερωτικα οποτε ο Διας διελαυνει τον 8ο μου (οικος του σκορπιου...). ο Θεος να με φυλαει!...

Δείμων
12-01-2010, 03:51 AM
Εγω παντως εχω παρατηρησει οτι τρωω αγριο κολλημα στα ερωτικα οποτε ο Διας διελαυνει τον 8ο μου (οικος του σκορπιου...). ο Θεος να με φυλαει!...

Eσένα ή τις άλλες? :toung::bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
12-01-2010, 09:03 AM

καθε 12 ετη περιπου ε;
παλι καλα χαχα!!!

water
12-01-2010, 10:35 AM
Νομίζω πως άλλο ένα κόλλημα μπορεί να το φέρει και ο (καλός) Δίας!
Όταν σε συναστρια ο Δίας του ενός κάνει σύνοδο ή βρισκεται κοντά στον ήλιο του άλλου.
Ο διας μεγενθύνει αυτή τη σχεση κάνοντας την υπερπαραγωγή απο το ένα άτομο προς το άλλο που έχει τον ήλιο!
Και άντε να διαλυθεί το όνειρο μετα...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
12-01-2010, 10:41 AM
Νομίζω πως άλλο ένα κόλλημα μπορεί να το φέρει και ο (καλός) Δίας!
Όταν σε συναστρια ο Δίας του ενός κάνει σύνοδο ή βρισκεται κοντά στον ήλιο του άλλου.
Ο διας μεγενθύνει αυτή τη σχεση κάνοντας την υπερπαραγωγή απο το ένα άτομο προς το άλλο που έχει τον ήλιο!
Και άντε να διαλυθεί το όνειρο μετα...

αυτο μαλλον ειναι και εμπλοκη του πωσειδωνα :cheesy:

τον Δια αν τον χειριστεις σωστα τα καλυτερα φερνει
αρκει να στεκεσε στα ποδαρια σου και οχι στον Δια:bigsmile:

κουκι:love:

sagimoon
12-01-2010, 06:25 PM
Πλούτωνας Σελήνη σε ακριβέστατη σύνοδο και μάλιστα στην Παρθένο τι θα μπορούσε να λέει για μια γυναίκα στο θέμα των εμμονών;

εμμονή 1. τρίβει το πάτωμα όλου του σπιτιού με vettex σε σαπουνόνερο κάθε ...2η μέρα να πω...

εμμονή 2. δουλεύει πάρα πολύ για να μπορούν οι κόρες της να φοράνε γκούτσι ασχέτως αν από ...μυαλό ,κουκούτσι...

εμμονή 3. Μια θανατήλα η καρδούλα της την έχει, αλλά αντέχει κι ας μην το ξέρει. Πιάσε μαστίγιο και βάρα την...εσύ θα κουραστείς. την φαντάζομαι να περπατάει πάντα με σκιμένο κεφάλι.

Φαντάζομαι ότι θα έχει πολλές φοβίες, στον πανικό σταματάει το μυαλό της, φαντάζομαι ότι θα τα χάνει γενικώς κάτω υπό την επίρεια άγχους, ξαφνικών καταστάσεων κλπ...δηλ μην την έχεις δίπλα σου όταν μπεί ληστής στην τράπεζα, ένα τέτοιο πράμα...εκτός αν οι όψεις της συνόδου με άλλους πλανήτες είναι καλές, μην την χώσω και βαθιά στο λαγούμι μέσα...

υγ, πωπω, κοράκι έπρεπε να γίνω σκάβω καλά....:love:

zw_epimenontas
12-01-2010, 06:41 PM
τελεικα τα κολληματα απο ποιουσ πλανητες επιραιαζοντε??????

παλίρροια
12-01-2010, 10:15 PM
τελεικα τα κολληματα απο ποιουσ πλανητες επιραιαζοντε??????

:bigsmile:......Σίγουρα αν κάποιος είναι επιρρεπής...........στα κολλήματα επηρεάζεται απο όλους τους ......πλανήτες.......:wacko: δυστυχώς για αυτόν.......:wacko:
Πάντως θεωρώ οτι και ο Ποσειδώνας κάπου.........βάζει το χεράκι του σε όλα αυτά σε όψεις με Ηλιο και Σελήνη εξειδανικεύσεις κ.λ.π.
Ας με διορθώσει κάποιος έμπειρος αν κάνω λάθος,ευχαριστώ!!!:bigsmile:

ScP
12-01-2010, 10:31 PM
Τόχεις ρε παιδί μου δεν μπορώ να πω. Φαντάζομαι ότι εάν δεν ήταν δημόσιο το φόρουμ θα έγραφες και τα χειρότερα της όψης.
Υποστήριξη έχει η όψη από τον αστεροειδή Καραμήτρο. Παίζει;

Βάλε τώρα ένα ματάκι επάνω σου

εμμονή 1. τρίβει το πάτωμα όλου του σπιτιού με vettex σε σαπουνόνερο κάθε ...2η μέρα να πω...

εμμονή 2. δουλεύει πάρα πολύ για να μπορούν οι κόρες της να φοράνε γκούτσι ασχέτως αν από ...μυαλό ,κουκούτσι...

εμμονή 3. Μια θανατήλα η καρδούλα της την έχει, αλλά αντέχει κι ας μην το ξέρει. Πιάσε μαστίγιο και βάρα την...εσύ θα κουραστείς. την φαντάζομαι να περπατάει πάντα με σκιμένο κεφάλι.

Φαντάζομαι ότι θα έχει πολλές φοβίες, στον πανικό σταματάει το μυαλό της, φαντάζομαι ότι θα τα χάνει γενικώς κάτω υπό την επίρεια άγχους, ξαφνικών καταστάσεων κλπ...δηλ μην την έχεις δίπλα σου όταν μπεί ληστής στην τράπεζα, ένα τέτοιο πράμα...εκτός αν οι όψεις της συνόδου με άλλους πλανήτες είναι καλές, μην την χώσω και βαθιά στο λαγούμι μέσα...

υγ, πωπω, κοράκι έπρεπε να γίνω σκάβω καλά....:love:

cancerian
12-01-2010, 10:52 PM
Πάντως θεωρώ οτι και ο Ποσειδώνας κάπου.........βάζει το χεράκι του σε όλα αυτά σε όψεις με Ηλιο και Σελήνη εξειδανικεύσεις κ.λ.π.

Μην λες τετοια... :love: :love: Μπορει να κολλησω... χεχε...

Σιγουρα τα "κολληματα" προερχονται απο μια ανασφαλη προσωπικοτητα αλλα συχνα εκφραζονται με διαφορετικους τροπους. Μπορουν να εκφραστουν μεσα απο καποια εξιδανικευση του αντικειμενου η απο μια κτητικη συμπεριφορα προς το αντικειμενο ή ακομα και με εκφραση μισους προς το αντικειμενο.
Το "κολλημα" ομως δεν εκφραζεται παντα σε ολους. Δηλαδη ενα ατομο που νιωθει κολλημενο στο παρον με καποιον αλλο δεν σημαινει απαραιτητα οτι ηταν κολλημενο και με τις προηγουμενες σχεσεις του (εκτος και αν μιλαμε για ψυχοπαθολογικες καταστασεις). Αρα κατι ωθησε το ατομο Α να ειναι "κολλημενο" με το ατομο Β.

Πιστευω λοιπον οτι τα "κολληματα" ειναι αντιδρασεις μεταξυ οψεων αναμεσα σε "δυο ωροσκοπια" και δεν εκφραζουν απαραιτητα μια μεμονομενη οψη σε καποιο γενεθλιο χαρτη. Σιγουρα υπαρχουν ζωδια, οψεις , πλανητικες τοποθεσιες στον γενεθλιο που εκφραζουν πιο εντονα τα συναισθηματα τους, εξιδανικευουν ή φερονται κτητικα με αποτελεσμα να θεωρουμε οτι "κολλουν" ευκολοτερα. Επειδη ομως το κολλημα ειναι αποτελεσμα απο ενα ατομο προς ενα αλλο ισως θα πρεπει να κοιταξουμε οψεις μεταξυ δυο ωροσκοπιων (συναστρια) και οχι τοσο απο οψεις μεσα στο γενεθλιο...

( Αν κανω λαθος περιμενω να διορθωθω αυστηρα! :embarrest)

virgo2009
12-01-2010, 11:06 PM
Αγαπητέ cancerian
Κανένας δεν μπορεί να σου βγάλει κάτι που δεν έχεις και να σε κάτι που δεν είσαι. Απλά μπορεί μια συγκεκριμένη κατάσταση να σου εκδηλώσει ένα κομμάτι εαυτού που μέχρι τώρα δεν γνώριζες ή δεν είχες συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει. Υπάρχει όμως και είναι δικό σου. Η συναστριακή όψη θα πρέπει να πατήσει σε ένα γενέθλιο υπόβαθρο, κοινώς σε δικούς σου πλανήτες και πλανητικές όψεις, που θα τους κάνει να εκδηλωθούν.

ScP
12-01-2010, 11:09 PM
Γιάννη τόχεις κι εσύ.

Βάλε χάντρα θαλασσιά τώρα :bigsmile:

Dion-DoubleDoor
12-01-2010, 11:15 PM
Μια στιγμή γιατί μπερδεύτηκα:
1ον τι γίνεται αν ο Ποσειδώνας μου βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο του?
2ον τι γίνεται αν η Σελήνη μου στο Λιοντάρι τριγωνίζει τον Ήλιο του στον Τοξότη
3ον τι γίνεται αν η δική του Σελήνη στους Ιχθύες τριγωνίζει το δικό μου Πλούτωνα στο Σκορπιό και τον Ήλιο μου στον Καρκίνο
4ον αν οι Ποσειδώνες μας στον Τοξότη βρίσκονται σε σύνοδο
κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Μετά από τόσα χρόνια δε μπορώ αυτήν την εμμονή........Γιατρέ, υπάρχει ελπίδα????????

vikou
13-01-2010, 12:10 AM
Αυτό που ξέρω είναι ότι η συνύπαρξη πολλών πλανητών του ενός στον 8ο του άλλου οδηγεί σε ψυχαναγκαστικές καταστάσεις και εμμονές.

Dion-DoubleDoor
13-01-2010, 12:22 AM
Αγαπητέ σύναστρε Καρκίνε,

1ον η ανασφάλεια υπάρχει παντού και πάντα. Το πώς θα διαχειριστούμε τη δική μας ανασφάλεια όσο και των άλλων είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!
2ον έστω ότι κάποιοι κολλούν ευκολότερα από κάποιους άλλους λόγω του προσωπικού τους ωροσκοπίου!Πώς εξηγείς δύο άτομα, εντελώς άσχετα αστρολογικά μεταξύ τους, π.χ. μια Καρκίνο και έναν Τοξότη, να έχουν εμμονές και από τις δύο πλέυρές και μάλιστα ο Τοξότης να έχει περισσότερες!!!!!!!!!!!!

vikou
13-01-2010, 12:33 AM

1ον η ανασφάλεια υπάρχει παντού και πάντα. Το πώς θα διαχειριστούμε τη δική μας ανασφάλεια όσο και των άλλων είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!
2ον έστω ότι κάποιοι κολλούν ευκολότερα από κάποιους άλλους λόγω του προσωπικού τους ωροσκοπίου!Πώς εξηγείς δύο άτομα, εντελώς άσχετα αστρολογικά μεταξύ τους, π.χ. μια Καρκίνο και έναν Τοξότη, να έχουν εμμονές και από τις δύο πλέυρές και μάλιστα ο Τοξότης να έχει περισσότερες!!!!!!!!!!!!

Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα, πάντως η ερμηνεία που θα έδινα, δικαιολογείται αποκλειστικά και μόνο από το τετραγωνάκι που κάνει η Αφροδίτη μου με τον Ποσειδώνα στο σκορπιό στο 12ο..:embarrest
:love::love::love:

cancerian
13-01-2010, 12:58 AM

Δεν αντιλεγω σε κανενα απο τα παραπανω...

Mεσα απο δυο απλες Ηλιακες θεσεις δεν μπορω να πω τιποτα.

κρασακι
13-01-2010, 01:27 AM

Τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να δείξουν το παράδοξο της κατάστασης..έχουμε πει ότι δεν βασιζόμαστε ποτέ στο ηλιακό ζώδιο και μόνο, μιας και απο μόνο του δεν μας τα λέει όλα..

Ο ποσειδώνας σου σε σύνοδο με τον ήλιο του..
μάλλον.. ο ποσειδώνας σου σε τετράγωνο με τη σελήνη του..
είναι απλώς μια καλή αρχή για να δείξουν μια κάποια εμμονή απο τη δική του πλευρά..
όλο και κάτι θα σου ρίχνει και αυτός..
και φυσικά εξαρτάται και σε ποιους οίκους του ενός πέφτουν προσωπικοί πλανήτες του άλλου..θα συμφωνήσω για 8ο που αναφέρθηκε πιο πάνω..και ειδικά σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία.

τώρα απο κει και πέρα..''έρωτας είναι θαρρώ..'' ψύλλους στα άχυρα ψάχνουμε..:laugh:

water
13-01-2010, 10:44 AM
Οκ.. ακουστε τώρα τι όψεις (για χορό του ζαλόγγου είναι) μπορούν να υπάρξουν σε 8ο οίκο σε συναστρια!!!
Πλούτωνας και σελήνη γυναίκας στον 8ο οίκου του άλλου.
Ο πλούτωνας της πάνω στη σύνοδο κρόνο-άρη του στον 8ο οίκο που κάνει και τετράγωνο με τον ήλιο του.

Σε άλλους οίκους...
Ποσειδώνας της αντίθεση με αφροδίτη του.
Ποσειδώνας του αντίθεση με ήλιο της.
Λίλιθ του τετραγωνο με σελήνη της! καημένη! (..ή καμμένη?)
Στο προοδευμένο δε.. αυτη τη στιγμή η κοπελια "απολαμβάνει" μια ωραιότατη αντίθεση του πλούτωνα του στον προοδευμένο ήλιο της και ο άρης της ένα τετραγωνο απο τη λιλιθ του!
:nuts:

Dion-DoubleDoor
13-01-2010, 11:33 AM
Γλυκείς μου συνομιλητές και συνοδοιπόροι στο αστρολογικό "ταξίδι",

αυτό που θέλω γενικά να πω είναι ότι δεν έχω καταλάβει ποιες είναι αυτές οι ρημάδες όψεις στη συναστρία δύο ατόμων που προκαλούν αυτές τις εμμονές!Και τελικά υπάρχουν κάποιες όψεις στον αστρολογικό χάρτη εκάστου ατόμου που να δείχνουν αν μπορούμε να τις αποβάλουμε?

Τίνα Ζαχαριάδου
13-01-2010, 01:11 PM
Γλυκείς μου συνομιλητές και συνοδοιπόροι στο αστρολογικό "ταξίδι",

αυτό που θέλω γενικά να πω είναι ότι δεν έχω καταλάβει ποιες είναι αυτές οι ρημάδες όψεις στη συναστρία δύο ατόμων που προκαλούν αυτές τις εμμονές!Και τελικά υπάρχουν κάποιες όψεις στον αστρολογικό χάρτη εκάστου ατόμου που να δείχνουν αν μπορούμε να τις αποβάλουμε?

Αγαπητή Dion-DoubleDoor σε γενικές γραμμές τα ζώδια του νερού και οι αντίστοιχοι οίκοι (4ος 8ος 12ος ) δείχνουν έντονες προσκολλήσεις και εμμονές. Ο Καρκίνος μόνιμα παρελθοντολογεί, ο Σκορπιός όχι μόνο είναι βαθιά βουτηγμένος μέσα στην εμμονή αλλά δεν θέλει και να την ξεπεράσει ενώ ο Ιχθύς που είναι και το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού είναι εκείνος ο οποίος βρίσκεται σε μία πλήρη σύγχυση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ύπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι γενικά δεν τρώνε "κολλήματα" και τους βλέπεις να είναι κολλημένοι επάνω στον σύντροφο σαν στρείδι, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι θέμα συναστρίας.
Εκείνοι που έχουν τάσεις προσκόλλησης και φαίνεται από τον προσωπικό τους χάρτη τρώνε τα κολλήματα μόνιμα, πόσο μάλλον αν ειναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένος ο Πλούτωνας στην συναστρία με το άτομο που τους ενδιαφέρει αλλά και οι προαναφερθέντες οίκοι.

Έτσι σε μια συναστρία αν δούμε πλανήτες τους ενός στους συγκεκριμένους οίκους του άλλου βλέπουμε τάσεις προσκόλλησης. Από όψεις οι κυριότερες είναι αυτές με τον Πλούτωνα και ειδικά με Ωροσκόπο, φώτα και Αφροδίτη (σχέσεις) Το να τις αποβάλλει κάποιος εντελώς εκτιμώ πως δεν είναι εφικτό, το να τις μετριάσει είναι εφικτό με συνειδητή θέληση και προσπάθεια. Αυτό μπορεί να συμβεί αν ο Πλούτωνας αποφασίσει να "σκοτώσει" αυτό που νιώθει, σε αυτη την περίπτωση να είσαι σίγουρη πως η νέα του εμμονή θα είναι αυτή και αν παίζει και ένας Κρόνος ένας λόγος παραπάνω να πειθαρχήσει το άτομο στον ίδιο του τον εαυτό.

Επίσης θεωρώ πως ο Κρόνος με τον τρόπο του φέρνει εμμονές κυρίως λόγω ανασφάλειας. Προτιμά να είναι παγιδευμένος σε μία σχέση που δεν τον καλύπτει παρά να υποχρεωθεί να μπεί σε νέες και αμφίβολες καταστάσεις για εκείνον.

Batsamoutsa
13-01-2010, 04:23 PM
Εγώ πάλι με Σελήνη στον 12ο οικο μου σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, αισθάνομαι πολλές φορές οτι το κόλλημα, ερωτικό ή άλλο, ειναι λες και βρισκεται στο DNA μου...το παλεύω να το αφήσω και εκει αυτο !!!

KARKINAKI 89
10-02-2010, 06:36 AM
H Λίλιθ ενός ατόμου σε αντίθεση με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα μου και σε τρίγωνο με τον Πλούτωνά μου τι σας λέει;;Επίσης,στο χάρτη της συναστρίας μας το συγκεκριμένο άτομο έχει τη Σελήνη του και τον Δία του στον 8ο μου οίκο,ενώ εγώ έχω τον Πλούτωνά μου στον 4ο οίκο του όπως και την Αφροδίτη μου και τον ¶ρη μου στον 12ο οίκο του..Επίσης,θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοούμε με τον όρο "ενεργοποιημένος Πλούτωνας"...:wacko: Δηλαδή πότε μπορώ να πω,ότι είναι ο δικός μου Πλούτωνας ή του άλλου ενεργοποιημένος σε μία συναστρία;;;:wacko::wacko::wacko: Επίσης,ο Πλούτωνάς του σε τετράγωνο με την Αφροδίτη μου τι μπορεί να σημαίνει;;;;

Μητσάκος
10-02-2010, 08:31 AM
H Λίλιθ ενός ατόμου σε αντίθεση με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα μου και σε τρίγωνο με τον Πλούτωνά μου τι σας λέει;;Επίσης,στο χάρτη της συναστρίας μας το συγκεκριμένο άτομο έχει τη Σελήνη του και τον Δία του στον 8ο μου οίκο,ενώ εγώ έχω τον Πλούτωνά μου στον 4ο οίκο του όπως και την Αφροδίτη μου και τον ¶ρη μου στον 12ο οίκο του..Επίσης,θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοούμε με τον όρο "ενεργοποιημένος Πλούτωνας"...:wacko: Δηλαδή πότε μπορώ να πω,ότι είναι ο δικός μου Πλούτωνας ή του άλλου ενεργοποιημένος σε μία συναστρία;;;:wacko::wacko::wacko: Επίσης,ο Πλούτωνάς του σε τετράγωνο με την Αφροδίτη μου τι μπορεί να σημαίνει;;;;

Σε κάθε πλανήτη αποδίδονται διάφορες ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες εκφράζονται άλλοτε έντονα και άλλοτε ήπια. Η ποιότητα και ο βαθμός της έκφρασης εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες (όπως π.χ. από τη θέση σε ζώδιο και σε Οίκο, από τις όψεις που σχηματίζει με άλλους πλανήτες κ.λπ.). Όταν εκφράζει κάποιες από τις ιδιότητές του ένας πλανήτης λέμε ότι είναι ενεργοποιημένος.

Από εκεί και πέρα όμως, και τότε δεν είναι απόλυτο το πότε θα εκφράσει κάποιες από αυτές τις ιδιότητες, πότε θα ενεργοποιηθεί δηλαδή, καθώς και αυτό αποτελεί συνάρτηση άλλων παραγόντων (π.χ. αν από την κίνηση κάποιου πλανήτη σε ένα προγνωστικό σύστημα δημιουργείται όψη με τον συγκεκριμένο πλανήτη σε σχέση με τη γενέθλια θέση). Και εδώ όμως η ποιότητα και ο βαθμός της έκφρασης των ιδιοτήτων εξαρτώνται πάλι από διάφορους παράγοντες. Σε σχέση με τη συναστρία τώρα, η ενεργοποίηση ενός πλανήτη σε σχέση με έναν πλανήτη του άλλου προσώπου υπόκειται στην ίδια λογική που σου αναφέρω πιο πάνω, απλώς γίνεται συνδυασμός και των δύο χαρτών.

Αυτά όσον αφορά την ενεργοποίηση. Όσον αφορά τις συγκεκριμένες όψεις που αναφέρεις, αν κάνεις μια περιήγηση στα θέματα του site και χρησιμοποιώντας το εργαλείο της αναζήτησης θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα για αυτά που ρωτάς :bigsmile:

KARKINAKI 89
10-02-2010, 03:54 PM
Σε υπερευχαριστώ γι'άλλη μία φορά για την απάντησή σου,Μητσάκο!:bigsmile: Κι έχεις δίκιο όσον αφορά την αναζήτηση..!!:embarrest