PDA

View Full Version : Διχασμός προσωπικότητας

agapaki
03-01-2010, 02:52 AM
Καλησπέρα!
Είμαι Τοξότης με Σελήνη στον Καρκίνο.
Η ημερομηνία γέννησής μου είναι 14.12.1989 στις 09.25 πμ.
Αισθάνομαι ότι σύχνα διχάζομαι σαν προσωπικότητα αφού από τη μια το ζώδιο μου είναι σε ένα εντελώς ανεξάρτητο ζώδιο (Τοξότη) ενώ η σελήνη μου είναι σε ένα άκρως συναισθηματικά εξαρτώμενο ζώδιο.
Μπορείτε να μου πείτε πως θα ισορροπώ κάθε φορά αυτά τα δυο στοιχεία ώστε να μη βιώνω κάθε φορά αυτό το διχασμό?

Katerina Paraskevopoulou
03-01-2010, 03:23 AM
ΤΟΞΟΤΗΣ + Φ ≈
ΚΑΡΚΙΝΟΣ - Ν ↑
Δικαίως αισθάνεσαι αυτήν την αναστάτωση γιατί δεν ταιριάζει ο ήλιος σου με τη σελήνη σου. Εξωστρεφής, θερμός και ευπροσάρμοστος ο ήλιος σου, η προσωπικότητά σου. Εσωστρεφής, υγρή και παρορμητική η σελήνη σου, ο συναισθηματικός σου κόσμος.
Την απάντηση στο ερώτημά σου μπορεί να στο δώσει ένας έμπειρος αστρολόγος αφου μελετήσει το γενέθλιο χάρτη σου ή μπορείς μόνη σου με συνδιασμό ενδοσκόπησης και μελέτης μέσα από το site.
Επειδή κι εγώ έχω ήλιο στη φωτιά και σελήνη στο νερό, ξέρω τι ζόρι περνάς αλλά ένα σου λέω, η συνειδητοποίηση του πώς λειτουργούμε είναι η αρχή για βρούμε και τον τρόπο να λειτουργήσουμε καλίτερα και ισορροπημένα. Καλή διαμονή και καλή χρονιά!

Ag.Pagkaki
03-01-2010, 10:36 AM
Καλημέρα και Καλή Χρονιά!!
Συμπάσχω και εγώ με Ηλιο - Λέων (φωτια) κσι Σελήνη - Σκορπιο (νερό).
Σε καταλαβαίνω απόλυτα το διχασμό της προσωπικότητας και
την αναποφαστικότητα στην λήψη αποφάσεων διότι τη μία λειτουργείς σαν φωτιά, δυναμικά και αισιόδοξα, και απο την άλλη λειτουργείς σαν νερό, υπουλα, συναισθηματικά και με ανασφάλεια.

Katerina Paraskevopoulou
03-01-2010, 11:08 AM
Καλημέρα και Καλή Χρονιά!!
Συμπάσχω και εγώ με Ηλιο - Λέων (φωτια) κσι Σελήνη - Σκορπιο (νερό).
Σε καταλαβαίνω απόλυτα το διχασμό της προσωπικότητας και
την αναποφαστικότητα στην λήψη αποφάσεων διότι τη μία λειτουργείς σαν φωτιά, δυναμικά και αισιόδοξα, και απο την άλλη λειτουργείς σαν νερό, υπουλα, συναισθηματικά και με ανασφάλεια.

Αυτό το "ύπουλα" νομίζω έχει αρνητική έννοια και υπονοεί κίνηση με δόλο εναντίον άλλου. Δεν είναι πάντα έτσι. Υπάρχει μια κριψύνοια και μια μυστικότητα ως προς τις σκέψεις και τις προθέσεις που πολλές φορές ούτε η ίδια η σελήνη στον Σκορπιό το γνωρίζει. Αν είναι δυνατόν, κι όμως συμβαίνει! Σαν αποτέλεσμα ο παραπάνω συνδιασμός Λέοντα-Σκορπιού στέλνει αντικρουόμενα μηνύματα στο περιβάλλον, οι άλλοι δεν καταλάβαίνουν τι πραγματικά θέλει (αφού κι ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει), τον προσπερνούν ή τον αγνοούν. Και φυσικά παίζεται ένα δράμα με την πληγωμένη ματαιοδοξία του Λέοντα και την εκδικητική ευαισθησία του Σκορπιού που κλείνει το άτομο στον εαυτό του μέχρι να ξελαμπικάρει. Δεν φταίνε οι άλλοι, δεν φταίνε τα άστρα, δεν φταίει κανείς. Όλα αυτά είναι προκλήσεις για αυτοενδοσκόπηση, αυτοβελτίωση, ωρίμανση και προσωπική εξέλιξη.
Καλά κουράγια, καλή δύναμη, είθε το φως να υπερισχύει πάντα του σκοταδιού!
Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α!!!

Μητσάκος
03-01-2010, 11:40 AM
.............
.................................................. ......
Δεν φταίνε οι άλλοι, δεν φταίνε τα άστρα, δεν φταίει κανείς. Όλα αυτά είναι προκλήσεις για αυτοενδοσκόπηση, αυτοβελτίωση, ωρίμανση και προσωπική εξέλιξη.
Καλά κουράγια, καλή δύναμη, είθε το φως να υπερισχύει πάντα του σκοταδιού!
Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α!!![/COLOR]
¶σχετο, αλλά ο όρος είναι "ενδοσκόπηση" και αφορά την εξέταση από μέσα (του εαυτού μας, του σώματός μας), τουτέστιν το συνθετικό "αυτό" περισσεύει. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο " αυτοπαρατηρησία".
Παρεμβαίνω γιατί οι φωστήρες της ελληνικής αστρολογικής σκηνής αλλά και των άλλων εναλλακτικών προσεγγίσεων, εκτός του ότι δεν γνωρίζουν καλά την αγγλική (από την οποία συνήθως αντιγράφουν τα "πρότυπα" και "αυθεντικά" τους πονήματα) δεν γνωρίζουν ούτε την ελληνική, με αποτέλεσμα να βρίθουν τα κείμενά τους από γλωσσολογικούς βαρβαρισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους αναπαράγονται και από όσους τους διαβάζουν, χωρίς φυσικά να έχουν μερίδιο ευθύνης :bigsmile:

vikou
03-01-2010, 07:27 PM
Εκτός αυτου, Μητσάκο, πιστεύω ότι η αστρολογία, μέχρι εκεί μπορεί να βοηθήσει δραστικά, τη διάγνωση δηλαδή του προβλήματος, που νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο βήμα.Το πώς θα το αντιμετωπίσει ο καθένας για να βελτιωθεί σαν άνθρωπος είναι δικό του θέμα, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό.. Και όταν νοιώσουμε ανεπαρκείς να διαμορφώσουμε το χαρακτήρα μας κατά το δοκούν, ή να προσαρμόσουμε το θεμιτό στο χαρακτήρα μας και να τον αποδεχτούμε, τότε είναι σειρά των ψυχολόγων να βοηθήσουν. Μην αναζητούμε όμως μασημένη τροφή για τέτοια θέματα.Ψαχνόμαστε, συζητάμε, μελετάμε (λογοτεχνία, ψυχολογία, αστρολογία) και βρίσκουμε μόνοι μας τις ισορροπίες μας...
Μεταξύ μας, μια χαρά ισορροπημένη σε βρίσκω. ¶σε τη φωτιά να σε πάει μπροστά και το νερό από πίσω κρατάει λίγο τα γκέμια για να μην έχουμε καταστροφές ;)

GeorginaV
03-01-2010, 10:05 PM
Καλησπέρα!Εχω ήλιο Καρκίνο, σελήνη Αιγοκερω και ωροσκόπο Ζυγό, όχι απλά νιώθω διχασμένη αλλά τελείως ανίκανη να πάρω απόφαση. Αφού βάλω κάτω τα υπερ κ τα κατά της μίας και της άλλης επιλογής και το σκεφτώ και το ξανασκεφτώ η απόφαση που θα πάρω τελικά δεν βασίζεται στην λογική αυτή επεξεργασία για την οποία έχω καταναλώσει ώρες αλλά στο ένστικτό μου.

Κώστας
04-01-2010, 12:35 AM
Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Agapaki, και εγώ με Ήλιο Υδροχόο και Σελήνη στο Ζυγό, και μάλιστα σε τέλειο τρίγωνο, τι κατάλαβα? Στα άκρα και την αφελή ειλικρίνεια με σπρώχνει ο ένας, στην ευγένεια και τους καλούς τρόπους ο άλλος...και να'ταν μόνο αυτό...γενικά, κανένα ωροσκόπιο δεν είναι ομοιογενές, παντού θα βρεις ετερόκλητα στοιχεία...

Το σωστό επίσης είναι "γλωσσικοί βαρβαρισμοί" και όχι "γλωσσολογικοί"...λαθάκια όλοι κάνουμε...αυτό που με πειράζει πιο πολύ είναι τα καταραμένα greeklish και οι "φράγκικοι" χαρακτήρες, που λέτε κι εσείς....τα σιχαίνομαι ολόψυχα...και σε τόσους πολλούς δυστυχώς έχουν γίνει συνήθεια.....

Μητσάκος
04-01-2010, 07:58 AM
Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Το σωστό επίσης είναι "γλωσσικοί βαρβαρισμοί" και όχι "γλωσσολογικοί"...λαθάκια όλοι κάνουμε...αυτό που με πειράζει πιο πολύ είναι τα καταραμένα greeklish και οι "φράγκικοι" χαρακτήρες, που λέτε κι εσείς....τα σιχαίνομαι ολόψυχα...και σε τόσους πολλούς δυστυχώς έχουν γίνει συνήθεια.....
Καλή η παρατήρηση, στην περίπτωση όμως που αναφερόμουν στο "γλωσσικό" (= που αναφέρεται στη γλώσσα) και όχι στο "γλωσσολογικό" (= που αναφέρεται στη γλωσσολογία) :wink2:

leaina
04-01-2010, 09:15 AM
"¶σε τη φωτιά να σε πάει μπροστά και το νερό από πίσω κρατάει λίγο τα γκέμια για να μην έχουμε καταστροφές ;)[/QUOTE]"

Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ, γιατί είμαι Λέων με ωροσκόπο και σελήνη στον Καρκίνο, κι από κει κι ύστερα έχω : Αφροδίτη, ¶ρη, Ερμή και Λίλιθ στο Λέοντα.
Δία και Μεσουράνημα στον Κριό
Κρόνο και Ουρανό στον Τοξότη
οπότε νομίζω σ΄εμένα υπερισχύει το στοιχείο της φωτιάς, δε μπορώ να κάνω και διαφορετικά:cheesy:..αλλά παρ'όλα αυτά, πολλές φορές, ακόμα και με τέτοιες θέσεις νιώθω αυτό το διχασμό που λέτε...:unsure:

annaele
04-01-2010, 09:20 AM
καλημερα!!εγω τι να πω?ηλιος στους ιχθεις κ σεληνη στους υδροχοους..σας καταλαβαινω..

vikou
04-01-2010, 11:30 AM
Eνώ εγώ περνάω υπέροχα.. Τοξότης Ωροσκόπος με ..καρδιά μαρουλιού (Καρκίνος), η Σελήνη με το τεφτέρι (Παρθένος ο θεός να σε φυλάει) να κρατάει τα γκέμια, και μια Αφροδίτη στο Λέοντα να κάθεται στο πίσω κάθισμα και να δίνει εντολές! Τhats life! Kαι δεν φτάνει αυτό, έρχεται τώρα ο διελαύνων Ουρανός και χτυπάει το γενέθλιο Πλούτωνα, ο Κρόνος το γενέθλιο Ουρανό, ο Πλούτωνας στον πρώτο οίκο, και ο άρης ανάδρομος γυροφέρνει την αφροδιτούλα μου. Ουφ! ποσά πια να αντέξω!!

Ευτυχία
04-01-2010, 02:06 PM
Καλησπέρα!
Αισθάνομαι ότι σύχνα διχάζομαι σαν προσωπικότητα αφού από τη μια το ζώδιο μου είναι σε ένα εντελώς ανεξάρτητο ζώδιο (Τοξότη) ενώ η σελήνη μου είναι σε ένα άκρως συναισθηματικά εξαρτώμενο ζώδιο.
Μπορείτε να μου πείτε πως θα ισορροπώ κάθε φορά αυτά τα δυο στοιχεία ώστε να μη βιώνω κάθε φορά αυτό το διχασμό?

Σαν Καρκίνος με Σελήνη στον Τοξότη έχω να σε βεβαιώσω πως βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση....:bigsmile:
Παρηγοριέμαι βέβαια έχοντας 3 πλανήτες στους Διδύμους (¶ρη-Ερμή-Αφροδίτη) πράγμα που με κάνει λιγότερο συναισθηματική και περισσότερο πρακτική.:cry:
Τελικά, ούτε αυτό το κόλπο έπιασε, γιατί κάνουν την κατάσταση ακόμα τραγικότερη όσον αφορά το διχασμό!!!:scared:

Κώστας
04-01-2010, 04:27 PM
[QUOTE][Καλή η παρατήρηση, στην περίπτωση όμως που αναφερόμουν στο "γλωσσικό" (= που αναφέρεται στη γλώσσα) και όχι στο "γλωσσολογικό" (= που αναφέρεται στη γλωσσολογία) /QUOTE]

Ναι, ξέρω τι σημαίνουν, όμως τα λάθη στα οποία αναφέρθηκες είναι τα "γλωσσικά" λάθη,τα λάθη στη χρήση της γλώσσας που συχνά κάνουμε -μεταξύ των οποίων και τα εννοιολογικά- και που δεν έχουν να κάνουν με το "γλωσσολογικό" κομμάτι που αφορά την ομώνυμη επιστήμη που εξετάζει, μεταξύ άλλων, τα "γλωσσικά" λάθη...ο Μπαμπινιώτης ας πούμε (αν και δεν τον πάω) δεν θα κάνει κάποιο "γλωσσικό" λάθος, ενώ εγώ όλο και κάποιο λάθος θα κάνω σε μία πρόταση....ενδέχεται όμως να κάνει κάποιο "γλωσσολογικό" λάθος στην επιστήμη του (ουδείς άσφαλτος που έλεγε και η λαίδη)...
δεν είμαι απόλυτα βέβαιος αλλά αυτή την εντύπωση έχω για τη χρήση των δύο όρων...

Κλασικός ανάδρομας! Και σελήνη Παρθένος, ψείρισμα....Δε φωνάζουμε κανά γλωσσολόγο καλύτερα....

wind*1
04-01-2010, 05:41 PM
Καλησπέρα σε όλους!!!

Θεωρώ ότι έχει πολύ ενδιαφέρον το θέμα αυτό, ωστόσο μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να μιλάμε για "διχασμό". Νομίζω ότι το να υπάρχουν τέτοια "ετερόκλητα" στοιχεία στο χάρτη είναι καλό και είναι αυτά που μας βοηθούν στο να μπορούμε να βλέπουμε τις καταστάσεις σφαιρικά, από περισσότερες πλευρές. Και φυσικά, είναι αυτά ακριβώς τα στοιχεία που δίνουν τις "αποχρώσεις" στο χαρακτήρα μας και τελικά μας κάνουν ενδιαφέροντες ανθρώπους (ίσως και λίγο απρόβλεπτους καμμιά φορά, αλλά έχει κι αυτό τη γοητεία του). Και δεν αναφέρομαι μόνο στις θέσεις που καταλαμβάνουν τα Φώτα, αλλά γενικώς στα στοιχεία που είναι κατανεμημένοι και οι λοιποί πλανήτες.
Ας φανταστούμε πχ ένα ωροσκόπιο όπου δεν υπάρχει Φωτιά... θα είναι δύσκολο (στο δικό μου το μυαλό τουλάχιστον) γι' αυτό το άτομο να νιώσει ενθουσιασμό για κάτι, να νιώσει την επιθυμία για επέκταση, να "βγει μπροστά" τελοσπάντων. Αν από την άλλη λείπει το Νερό, πού πήγε η ευαισθησία; Και εννοείται ότι ακόμα και στις περιπτώσεις αυτές που λείπει κάποιο στοιχείο, η οικοθεσία των πλανητών μπορεί να "αναπληρώνει" μέχρι ενός βαθμού την έλλειψη (πχ. να απουσιάζει το Νερό, αλλά να υπάρχει ένας ισχυρός 4ος οίκος)!
Κοιτάζοντας τον χάρτη μου, στο παρελθόν πολλές φορές τα έχω βάλει με τον Ήλιο μου στον Αιγόκερω που κάνει αντιθεση ακριβείας με τη Σελήνη μου στον Καρκίνο και μάλιστα από γωνιακούς οίκους (10ος-4ος αντίστοιχα). Θα ήταν άραγε καλύτερα σε ψυχολογικό επίπεδο εάν είχα τη Σελήνη στην Παρθένο; Δεδομένου ότι τυχαίνει να έχω μόνο άλλο έναν πλανήτη σε Νερό, νομίζω ότι καλά κάνει η Σελήνη και είναι εκεί που είναι και με τον καιρό (και με προσπάθεια φυσικά) το ένα αρχίζει να συμπληρώνει και να αισθάνεται άνετα με το άλλο. Κι ας τετραγωνίζουν τον ωροσκόπο στον Κριό. Τα τετράγωνα είναι δυσκολίες, αλλά και δράση.
Αν λοιπόν θεωρούμε ότι υπάρχουν "παραφωνίες" στο χάρτη μας, ας το δούμε καλύτερα σαν ευκαιρία για δράση και ανάπτυξη, ας το αγαπήσουμε και πού θα πάει... κάποια στιγμή θα συμφωνήσει το "μέσα" μας με το "έξω" μας και όλα θα είναι πιο εύκολα :bigsmile:

Φιλικά,
wind*1

Katerina Paraskevopoulou
04-01-2010, 07:05 PM
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - Γ ↑
ΚΑΡΚΙΝΟΣ - Ν ↑
Αγαπητή wind*1,
λυπάμαι που δεν είμαι έμπειρη για να αξιολογήσω τα προσωπικά σου στοιχεία που παραθέτεις. Από μία αρχάρια θέση, αξιολογώ ότι τα ζώδια του Αιγόκερου και του Καρκίνου ταιριάζουν γιατί είναι θηλυκά, εσωστρεφή και παρορμητικά. Και εκ πρώτης η γη ταιριάζει με το νερό. Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι αφού παρόμοια πράγματα επιζητά ο ήλιος σου- η προσωπικότητά σου με τη σελήνη σου-τον συναισθηματικό σου κόσμο τότε από αυτό (δεν ξέρω για τα άλλα στοιχεία του χάρτη σου) δεν προκύπτει διχασμός. όπως στην περίπτωση Λέοντα με σελήνη στον Σκορπιό. Και διχασμός είναι άλλο να θες κι άλλο να κάνεις. ¶λλο να λέει η λογική σου κι άλλο τα συναισθήματά σου. Κι υπαρχει διχασμός διότι υπάρχει σύγκρουση. Και το αποτέλεσμα της σύγκρουσης εξαρτάται και από τις τάσεις που προκαλούν τα αστεράκια με τη θέση και κίνηση τους καθώς από τη δύναμη της ελευθερίας της βούλησης να γνωρίσει και να κοντρολάρει αυτή τη σύγκρουση.

εφη ταδε-ταδε εφη
04-01-2010, 07:10 PM
Καλησπέρα!

Απλά κάθε φορά που σε πιάνει να τα κάνεις όλα ίσωμα σκέψου ότι έχεις σελήνη στον καρκίνο και ξανασκέψου την αντίδρασή σου σε όποιο ερέθισμα..θα τα καταφέρεις!!!!!θα δεις...:love:

Να είσαι καλά και να έχεις μια υπέροχη χρονιά εύχομαι:bigsmile:

wind*1
04-01-2010, 09:45 PM
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - Γ ↑
ΚΑΡΚΙΝΟΣ - Ν ↑
Αγαπητή wind*1,
λυπάμαι που δεν είμαι έμπειρη για να αξιολογήσω τα προσωπικά σου στοιχεία που παραθέτεις. Από μία αρχάρια θέση, αξιολογώ ότι τα ζώδια του Αιγόκερου και του Καρκίνου ταιριάζουν γιατί είναι θηλυκά, εσωστρεφή και παρορμητικά. Και εκ πρώτης η γη ταιριάζει με το νερό. Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι αφού παρόμοια πράγματα επιζητά ο ήλιος σου- η προσωπικότητά σου με τη σελήνη σου-τον συναισθηματικό σου κόσμο τότε από αυτό (δεν ξέρω για τα άλλα στοιχεία του χάρτη σου) δεν προκύπτει διχασμός. όπως στην περίπτωση Λέοντα με σελήνη στον Σκορπιό. Και διχασμός είναι άλλο να θες κι άλλο να κάνεις. ¶λλο να λέει η λογική σου κι άλλο τα συναισθήματά σου. Κι υπαρχει διχασμός διότι υπάρχει σύγκρουση. Και το αποτέλεσμα της σύγκρουσης εξαρτάται και από τις τάσεις που προκαλούν τα αστεράκια με τη θέση και κίνηση τους καθώς από τη δύναμη της ελευθερίας της βούλησης να γνωρίσει και να κοντρολάρει αυτή τη σύγκρουση.

Γεία σου parkat!

Καταρχάς να πω ότι παράθεσα τα προσωπικά μου στοιχεία, καθώς ο χάρτης μου είναι αυτός που γνωρίζω καλύτερα (εκεί εξασκούμαι κατά κόρον και στους χάρτες των φίλων μου :toung:) και μιλάω κι εγώ επίσης από μια αρχάρια θέση (έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε...:bigsmile:).
Στο παράδειγμα που λες (Ήλιος στο Λέοντα - Σελήνη στο Σκορπιο) εγώ θα είχα πιο πολύ την εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχει αρχικά μια σύγκρουση ανάμεσα στην προσωπικότητα (Ήλιος) και στα συναισθήματα (Σελήνη), αλλά αν το άτομο προσπαθήσει να το ξεπεράσει μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερα μαχητικό άτομο. Η αντίθεση από την αλλη πλευρά, μπορεί να χωρίζει αλλά προσπαθεί και να συμφιλιώνει και πιστεύω ότι βοηθάει περισσότερο στο να μπορεί κάποιος να βλέπει και από άλλη πλευρά τα πράγματα.
Εννοείται πως δεν διαφωνώ καθόλου στο ότι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης και οι τομείς όπου αυτή θα εκδηλωθεί εξαρτώνται από τον υπόλοιπο γενέθλιο και κυρίως και πάνω απ' ολα από τη θέληση του ίδιου του ατόμου (άλλωστε ο σοφός κυβερνάει τα άστρα).
Αυτό που προσπαθούσα να πω είναι να δώσουμε μια ευκαιρία στον χάρτη μας να μας προσφέρει τα καλά του που μπορεί να μην φαίνονται με την πρώτη ματιά. Και τώρα που το σκέφτομαι υπήρχε ένα πολύ ωραίο άρθρο για όλα αυτά εδώ στο myHoroscope με τίτλο "Ήλιος Σελήνη Ωροσκόπος: το σώμα, η ψυχή και το πνεύμα" (λες να πρέπει να μεταφέρουμε εκεί την κουβέντα;;;)

Φιλικά:love:
wind*1

cancerian
04-01-2010, 10:16 PM
Δεν υπαρχει χειροτερος διχασμος απο τον εξης: Hλιος στον Καρκινο, Σεληνη στον Αιγοκερω..... Οι ομοπαθεις με καταλαβαινουν απολυτα!!!!:unsure:
Μυαλο ή καρδια ; Μυαλο ή καρδια ; Μυαλο ή καρδια ; Μυαλο ή καρδια ; :unsure::unsure:

wind*1
04-01-2010, 10:42 PM
Mπορώ να πω ότι εσύ cancerian το έχεις πάει το πράγμα ένα βήμα παραπέρα...:cheesy::nuts::love:

GeorginaV
04-01-2010, 11:26 PM
Και εγώ ως ομοπαθής νομίζω ότι δεν υπάρχει...περιμένω απλά αυτή η "σκληρή" σελήνη να μην αφήσει χώρα για συναισθηματισμούς και να σταματήσω κάποια στιγμή να πονάω,Αγαπητέ cancerian δεν είσαι μόνος σου όπως κατλαβαίνεις...

Δείμων
05-01-2010, 02:26 AM
Georgina να κοιτάξεις λίγο και το Ζευσοκρόνιο δίδυμό σου.

strange
05-01-2010, 09:07 AM
Δεν υπαρχει χειροτερος διχασμος απο τον εξης: Hλιος στον Καρκινο, Σεληνη στον Αιγοκερω..... Οι ομοπαθεις με καταλαβαινουν απολυτα!!!!:unsure:
Μυαλο ή καρδια ; Μυαλο ή καρδια ; Μυαλο ή καρδια ; Μυαλο ή καρδια ; :unsure::unsure:

Μυαλό και Καρδιά:love:

Μητσάκος
05-01-2010, 10:10 AM
Μυαλό και Καρδιά:love:

Ή και: ούτε μυαλό, ούτε καρδιά :toung:

vikou
05-01-2010, 10:25 AM
Ή και: ούτε μυαλό, ούτε καρδιά :toung:

Όοοοχι Εδώ πρέπει να διαχωρίσουμε κατηγορίες -μιλάει ο Παρθένος τώρα (υπάρχουν βέβαια και υποπεριπτώσεις αλλά ας το αφήσουμε λίγο fauge στην ελεύθερη βούληση καθενός) Όταν η ερώτηση είναι αισθηματικού περιεχομένου, την απάντηση δίνει η καρδιά, κι αν είναι επώδυνο, ας πρόσεχε , σε κάθε άλλη περίπτωση, κρύβουμε τον Καρκίνο καλά καλά -κατά προτίμηση του κλείνουμε το στόμα με ένα μαξιλάρι- και αφήνουμε τη γη και τη φωτιά να δράσουν! Eίναι απλό!!! (γιατί εγώ δεν έχω smilies???????)

leaina
05-01-2010, 11:14 AM
Χαχαχαχα !!! Καλόόό !! Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε όποτε πάμε να φερθούμε σαν Καρκίνοι ..
Ααμάν πια με τη συναισθηματικότητα αυτού του ζωδίου, είναι τόσο δειλό και τρυφερούλι:cheesy:, που καταλήγει να μη μπορεί να κάνει τίποτα από μόνο του. Εγώ τον έχω στη Σελήνη και σαν Ωροσκόπο, με όλη τη φωτιά σε όλους τους άλλους πλανήτες και καμιά φορά μου΄ρχεται να τον..πετάξω στη θάλασσα να τον φάν τα ψάρια...

GeorginaV
05-01-2010, 12:50 PM
Georgina να κοιτάξεις λίγο και το Ζευσοκρόνιο δίδυμό σου.

Αγαπητέ Δείμων Καλημέρα!!Μακάρι να καταλάβαινα τι εννοεις...από ότι ξέρω ο ¶ρης μου είναι στους Διδύμους ενώ ο Κρόνος και ο Δίας στον Ζυγό ή μήπως εννοείς που είναι στον 12ο?:unsure:
Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον!

Δείμων
05-01-2010, 02:15 PM
Εννοώ τις όψεις που κάνουν Δίας/Κρόνος με Σελήνη ¶ρη και Ερμή.

GeorginaV
05-01-2010, 03:49 PM
Εννοώ τις όψεις που κάνουν Δίας/Κρόνος με Σελήνη ¶ρη και Ερμή.

Α!!Τώρα κατάλαβα.Ωραία τα τρεγωνάκια μου ε?Έχουν να κάνουν και αυτά με τον διχασμό προσωπικότητας?

zw_epimenontas
09-01-2010, 03:55 PM
οταν εχει καποιος ζωδιο ταυρο που ειναι της γης και ωροσκοπο υδροχοο του αερα μπορει να θεωρειθει πως εχει διχασμο?

kiaRRa
09-01-2010, 04:01 PM
οταν εχει καποιος ζωδιο ταυρο που ειναι της γης και ωροσκοπο υδροχοο του αερα μπορει να θεωρειθει πως εχει διχασμο?

Όχι βέβαια, ετσι ο μισός κόσμος θα επασχε από διχασμό...

είναι πολύ γενικό αυτό :bigsmile:

zw_epimenontas
09-01-2010, 04:05 PM
Όχι βέβαια, ετσι ο μισός κόσμος θα επασχε από διχασμό...

είναι πολύ γενικό αυτό :bigsmile:

:embarrest:love:
:bigsmile::bigsmile: οκ ευχαριστω για την απαντηση
! :laugh: ευτυχως να λεω που δεν κινδηνευω να παω σε κανα ψυχιατριο :laugh::laugh:
αλλα τα δυο ζωδια αυτα δεν ειναι εντελως αντιθετα?

kiaRRa
09-01-2010, 04:12 PM
Αντίθετα? Με ποια εννοια? Επειδη το ένα είναι γης και το άλλο αέρα? Χμ ακόμα και τα ζώδια που είναι αντικρυστά (δίπολα) αλληλοσυμπληρώνονται, δεν συγκρούονται οι ιδιοτητες τους. Ο ταύρος με τον υδροχόο, δεν ειναι πολικά μεν αλλά δεν ειναι και αντίθετα

zw_epimenontas
09-01-2010, 04:20 PM
[QUOTE=kiaRRa;94555]Αντίθετα? Με ποια εννοια? Επειδη το ένα είναι γης και το άλλο αέρα? Χμ ακόμα και τα ζώδια που είναι αντικρυστά (δίπολα) αλληλοσυμπληρώνονται, δεν συγκρούονται οι ιδιοτητες τους. Ο ταύρος με τον υδροχόο, δεν ειναι πολικά μεν αλλά δεν ειναι και αντίθετα[/QUOT

οχι πυ το ενα ειναι γης και το αλλο αερας! απλωσ ρωτω γενικα για τα χαρακτιριστικα τοθ καθε ζωδιου ! πχ ο ταυρος ειναι ζωδιο που καμια φορα δεν μπορει τις αποτομες αλλαγεσ ενω ο υδροχοος στις αλλαγες αμεσως κλιματιζετε ! αλλα περα απο αυτα λεω για τα γενικα χαρακτιριστικα! :embarrest:embarrest:unsure:
αλλα και απο το παραπανω κατι καταλαβα :embarrest

kiaRRa
09-01-2010, 04:22 PM
οχι πυ το ενα ειναι γης και το αλλο αερας! απλωσ ρωτω γενικα για τα χαρακτιριστικα τοθ καθε ζωδιου ! πχ ο ταυρος ειναι ζωδιο που καμια φορα δεν μπορει τις αποτομες αλλαγεσ ενω ο υδροχοος στις αλλαγες αμεσως κλιματιζετε ! αλλα περα απο αυτα λεω για τα γενικα χαρακτιριστικα! :embarrest:embarrest:unsure:
αλλα και απο το παραπανω κατι καταλαβα :embarrest

Ναι αλλα άλλο δείχνει το ηλιακό ζώδιο και αλλο ο ωροσκόπος... γι'αυτο ακριβως και συνυπάρχουν. :bigsmile:

zw_epimenontas
09-01-2010, 04:31 PM
Ναι αλλα άλλο δείχνει το ηλιακό ζώδιο και αλλο ο ωροσκόπος... γι'αυτο ακριβως και συνυπάρχουν. :bigsmile:

χμμ καταλαβα! ομως νιωθω και ειμαι σιγουρη πως ο χαρακτηρας ο δικος μου ειναι του ωροσκοπου! τα χαρακτιριστικα δλδ του υδροχοου>! τουλαχ το 80% των χαρακτιριστικων! :unsure:

kiaRRa
09-01-2010, 04:34 PM
Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις αυτό: Τι είναι ο ωροσκόπος (http://www.myhoroscope.gr/17-%EF%DF%EA%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2-%F4%FD%F0%EF%E9-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F5/196-%F4%E9-%E5%DF%ED%E1%E9-%EF-%F9%F1%EF%F3%EA%FC%F0%EF%F2.html)

Και θα ξεδιαλύνει το γιατί νιώθεις ετσι!

Katerina Paraskevopoulou
09-01-2010, 04:35 PM
:embarrest:love:
:bigsmile::bigsmile: οκ ευχαριστω για την απαντηση
! :laugh: ευτυχως να λεω που δεν κινδηνευω να παω σε κανα ψυχιατριο :laugh::laugh:
αλλα τα δυο ζωδια αυτα δεν ειναι εντελως αντιθετα?
ΤΑΥΡΟΣ - Γ □
ΥΔΡΟΧΟΟΣ + Α □
Κοίτα τώρα είναι και τα δύο σταθερά ζωδια, άρα υπάρχουν κοινά στοιχεία κι άς είναι γη με αέρα που δεν ταιριάζει. Κι έπειτα μη ξεχνάς ο ωροσκόπος είναι μία μάσκα, ένας ρόλος κι έχω την αίσθηση ότι η διαφορετικότητα από το ζώδιο του ήλιου δεν θέτει πρόβλημα διχασμού προσωπικότητας. Ας μου επιτραπεί να πω, κι ένας έμπειρος να διορθώσει, ότι κρούσματα διχασμού ίσως υπάρξουν όταν είναι αντίθετα, αταίριαστα και με δυσαρμονικές όψεις τα ζώδια του ηλιου και της σελήνης με παράλληλη έλλειψη παιδείας και αυτοσυγκράτησης του ατόμου. Νομίζω στην εποχή μας πάσχουμε από άσκηση εγκράτειας και αυτοσυγράτησης και αυτοελέγχου. Μας παιρνει εύκολα από κάτω και νομίζουμε ότι είμαστε διχασμένες προσωπικότητες, ενώ απλά δεν έχουμε διδαχτεί να χειριζόμαστε προτεραιότητες. Αυτά και κατά την αρχάρια γνώμη μου μην ανησυχείς!!! Αν χρειαστεί ειδικός σύμβουλος, αυτός θα σε μυήσει σε τεχνικές αυτοελέγχου και τήρηση προτεραιοτήτων..... Έτσι απλά!!!!

GeorginaV
09-01-2010, 05:01 PM
ΤΑΥΡΟΣ - Γ □
ΥΔΡΟΧΟΟΣ + Α □
Κοίτα τώρα είναι και τα δύο σταθερά ζωδια, άρα υπάρχουν κοινά στοιχεία κι άς είναι γη με αέρα που δεν ταιριάζει. Κι έπειτα μη ξεχνάς ο ωροσκόπος είναι μία μάσκα, ένας ρόλος κι έχω την αίσθηση ότι η διαφορετικότητα από το ζώδιο του ήλιου δεν θέτει πρόβλημα διχασμού προσωπικότητας. Ας μου επιτραπεί να πω, κι ένας έμπειρος να διορθώσει, ότι κρούσματα διχασμού ίσως υπάρξουν όταν είναι αντίθετα, αταίριαστα και με δυσαρμονικές όψεις τα ζώδια του ηλιου και της σελήνης με παράλληλη έλλειψη παιδείας και αυτοσυγκράτησης του ατόμου. Νομίζω στην εποχή μας πάσχουμε από άσκηση εγκράτειας και αυτοσυγράτησης και αυτοελέγχου. Μας παιρνει εύκολα από κάτω και νομίζουμε ότι είμαστε διχασμένες προσωπικότητες, ενώ απλά δεν έχουμε διδαχτεί να χειριζόμαστε προτεραιότητες. Αυτά και κατά την αρχάρια γνώμη μου μην ανησυχείς!!! Αν χρειαστεί ειδικός σύμβουλος, αυτός θα σε μυήσει σε τεχνικές αυτοελέγχου και τήρηση προτεραιοτήτων..... Έτσι απλά!!!!

Θα αυμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και θα προσθέσω λακωνικά πως η αυτογνωσία κατ'αχας και η αποδοχή του εαυτού μας κατα δεύτερον είναι το παν!!

zw_epimenontas
09-01-2010, 05:42 PM
ναι δεν εχω καποιο προβλημα για να πας σε καποιο ειδικο αν ακαταλαβα καλα! απλωσ εκανα αμια ερωτηση και ηρθε το θεμα σαν συζητηση με την κιαρρα! ετσι πιστευω! ευχαριστω ολουσ που δωσατε τις απαντησεισ σασ

Δείμων
09-01-2010, 07:32 PM
Σε ένα χάρτη εκτός από τις πολύ χαρακτηριστικές ιδιότητες που δίνουν τα φώτα και ο ωροσκόπος στον άνθρωπο, σημασία έχει και η κατανομή των πλανητών ανά στοιχείο (φωτιά, γη, νερό, αέρας). Δύσκολα βρίσκουμε κάποιον με απόλυτη αρμονία στα στοιχεία του - και αυτός, εάν δεν είναι χαμένος σε κόσμους δικούς του, το πιθανότερο να είναι ένας άνθρωπος μονοκόμματος και εύκολα βαρετός. Η ποικιλότητα φτιάχνει την ανώτερη αρμονία, όπως ακριβώς στη ζάχαρη βάζουμε μια πρέζα αλάτι για να αναδείξει τη γεύση της.

Έτσι, τελείως διαφορετικές ποιότητες Ήλιου-Σελήνης για παράδειγμα θα δώσουν στην προσωπικότητα έναν χαρακτήρα που θα ισορροπεί και θα μοιράζεται ιδιότητες. Τώρα, μέσα στο παιχνίδι μπορεί να είναι και η παλλινδρόμηση η αβεβαιότητα η ανασφάλεια - όμως και αυτά δεν παύει να είναι μοναδικά στοιχεία του ενός Εγώ. Όπως πολύ σωστά είπε η Γωγώ η γνώση και αποδοχή είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξή μας: «θερραπεία» δίχως διάγνωση δεν γίνεται :)

κρασακι
10-01-2010, 12:53 AM
Διχασμός..τι πάει να πει διχασμός..? και ποιος δεν το νιώθει κάποιες στιγμές στη ζωή του?
Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ πως θα ήμουν αν είχα όολους σχεδόν τους πλανήτες στα ψάρια..:cry: ανατρίχιασαν και τα λέπια μου ακόμη μόνο που το σκέφτηκα...

Η ποικιλία είναι καλή σε έναν χάρτη, αν και κάποιες όψεις συνόδων προσωπικών πλανητών θεωρώ ότι έχουν επίσης την χάρη τους και την ομορφιά τους..
Αν λοιπόν που λέτε η καλή μου σελήνη δεν ήταν στους διδύμους..τι θα μουνα?? ένα σιωπηλό, ήρεμο και αλάλητο ψαράκι! τώρα όμως! καμίαα μα καμία όμως σχέση..
Να ναι καλά και ο ωροσκόπος μου που με γειώνει κάπως απο τα ψηλά σύννεφα..και καλά μου κάνει μερικές φορές..
Μια αβεβαιότητα και μια αίσθηση με το ένα πόδι εδώ αλλά και με το άλλο εκεί υπάρχει..να είναι καλά τα κάποια τετραγωνάκια στον χάρτη μου..
έχουν υπάρξει στιγμές που έχω μισήσει αυτά τα τετράγωνα για την αρχική αναποφασιστηκότητα που μου φέρνουν, και για την παγίδα του άλλου θέλω και άλλο κάνω..αλλά μαθαίνοντας να τα χειρίζομαι και να τα ισορροπώ όσο μπορώ, με κάναν να τα αγαπήσω στην πορεία για την ποικιλία, την ευελιξία και την κινητοποίηση που μου φέρνουν..

Οπότε δεν κολλάμε σε στερεότυπα..ανακαλύπτουμε ποιες είναι οι πλευρές του εαυτού μας που μας κάνουν να νιώθουμε διχασμό, τι είναι αυτό που ζητάνε για να ηρεμήσουν? τι της κάνει να πεινάνε? το ψάχνουμε οι ίδιοι και κοιτάμε να καλύψουμε τα κενά και να ισορροπήσουμε καταστάσεις..και ναι θέλει δουλειά! και όχι δεν είναι εύκολο..αλλά μπορεί και ναναι εφικτό! και ναι μπορεί να μην επιτευχθεί και ποτέ πλήρως..αλλά δεν παύουμε να είμαστε εμείς, να έχουμε μάθει τον εαυτό μας, να γινόμαστε καλύτεροι και να τον αγαπάμε όπως είναι!

Κοραλλία Μόζορα
10-01-2010, 01:04 AM
Δεν είναι ακριβώς διχασμός το θέμα εδώ. Είναι αντιφάσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε αντιφάσεις στον χαρακτήρα μας. Μας ταλαιπωρούν μερικές φορές και μας διχάζουν αλλά είναι και δημιουργικό γιατί μπορούμε να δούμε τα πράγματα από δυο ή περισσότερες οπτικές γωνίες και όχι μόνο από μια.

leaina
11-01-2010, 11:03 AM
Εγώ που είμαι Λέων με ωροσκόπο Καρκίνο και σελήνη στον Καρκίνο είναι ,τελικά, πολύ χάλια ?? Τα δύο αυτά ζώδια διαφέρουν αρκετά..Έχω όμως παράλληλα ;
Από τη φωτιά : Ερμή, Αφροδίτη, Αρη και Λίλιθ στο Λέοντα
Κρόνο και Ουρανό στον Τοξότη Δία στον Κριό
Από το νερό: Πλούτωνα στο Σκορπιό
Από τη γη : Ποσειδώνα στον Αιγόκερω

Ας μου πεί κάποιος ειδικός, τι (ποιο στοιχείο) υπερισχύει στο χαρακτήρα μου, και κατά πόσον οι θέσεις αυτές στον Καρκίνο με κάνουν δειλή και φοβισμένη-δηλαδή καταργούν εντελώς το Λέοντα ?? Και κατά πόσον Λέων και Καρκίνος μπορούν να ταιίάξουν αρμονικά σε μία προσωπικότητα ??

Ευχαριστώ.

Fotini Christodoulou
11-01-2010, 11:17 AM
Εγώ που είμαι Λέων με ωροσκόπο Καρκίνο και σελήνη στον Καρκίνο είναι ,τελικά, πολύ χάλια ?? Τα δύο αυτά ζώδια διαφέρουν αρκετά..Έχω όμως παράλληλα ;

Ας μου πεί κάποιος ειδικός, τι (ποιο στοιχείο) υπερισχύει στο χαρακτήρα μου, και κατά πόσον οι θέσεις αυτές στον Καρκίνο με κάνουν δειλή και φοβισμένη-δηλαδή καταργούν εντελώς το Λέοντα ?? Και κατά πόσον Λέων και Καρκίνος μπορούν να ταιίάξουν αρμονικά σε μία προσωπικότητα ??

Ευχαριστώ.

Oι περισσότεροι πλανήτες σας βρίσκονται στην Φωτιά. Παίζει ιδιαίτερο ρόλο ότι οι προσωπικοί σας πλανήτες μάλιστα βρίσκονται σε αυτό το στοιχείο, καθώς η έκφραση σας έχει να κάνει κυρίως με αυτό το στοιχείο.
Ο Ηλιος σας σε σταθερό, Σελήνη και Ωροσκόπος σε παρορμητικό. Που σημαίνει ίσως μια αδυναμία να προσαρμόζεστε σε καινούργιες καταστάσεις με ευκολία ή να ελίσσεστε ανάλογα με τις καταστάσεις. Έλλειψη Γης που σημαίνει ίσως έλλειψη πρακτικότητας ή μια δυσκολία ώστε να δώσετε μορφή και χειροπιαστή έκφραση στις ιδέες, αποφάσεις και δημιουργίες σας;Έλλειψη Αέρα, που σημαίνει ίσως μια δυσκολία στην έκφραση των σκέψεων σας;

Μια Σελήνη στον Καρκίνο δεν σημαίνει δειλία ούτε φόβο απαραίτητα. Εξετάστε την Σελήνη σας, απο οίκο και όψεις για να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για τον συναισθηματικό σας κόσμο, την συναισθηματική σας έκφραση κτλ θέματα της.

Προσωπικά έχω τα φώτα και Δία στον Καρκίνο και 3 πλανήτες- εκ των οποίων 2 προσωπικοί- στον Λέοντα. Μια χαρά συνυπάρχουν τα ζώδια, το καθένα με τα θετικά και αρνητικά του. Κάθε ζώδιο και κάθε πλανητική θέση ή όψη έχει να μας προσφέρει κάποιο δώρο κι επομένως αν μπούμε στην διαδικασία να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε και το δυναμικό μας.

Ειδικός δεν είμαι, αλλά ελπίζω να σας βοήθησα.:bigsmile:

Μητσάκος
11-01-2010, 11:18 AM

Ευχαριστώ.

Είσαι τόσο χάλια όσο θέλεις να είσαι :bigsmile:
Με όλους αυτούς τους προσωπικούς στη Φωτιά, μάλλον το στοιχείο της είναι αυτό που θα φαίνεται περισσότερο.
Ο Ήλιος δεν καταργείται από τη Σελήνη ούτε από τον ωροσκόπο, ούτε βέβαια και τα καταργεί. Όλα τα στοιχεία του χάρτη σου συνυπάρχουν και συλλειτουργούν. Απλώς κατά καιρούς κάποιο θα είναι πιο έντονο. Πόσο παράξενο σου φαίνεται να έχει κάποιος με τον Ήλιο στον Λέοντα ευαισθησία;

Julia_passion
15-01-2010, 05:14 PM
κι εγώ που είμαι ζυγός με σελήνη στον κριό(βλέπε αντίθεση)τι να κάνω?:toung:
αλλά απο τη άλλη ίσως είναι και κάπως καλό αυτό...δε ξέρω..

Μητσάκος
16-01-2010, 07:44 AM
κι εγώ που είμαι ζυγός με σελήνη στον κριό(βλέπε αντίθεση)τι να κάνω?:toung:
αλλά απο τη άλλη ίσως είναι και κάπως καλό αυτό...δε ξέρω..

Υπομονή και εγκαρτέρηση, ιδίως αν έχεις Ήλιο και Σελήνη στον 1ο δεκανό των ζωδίων αυτών :bigsmile: Από ό,τι είδα και σε ένα άλλο σου ποστ, θα σου χρειαστεί :cheesy: