PDA

View Full Version : Πλανητες στους οικους.

lactoula
02-12-2009, 12:29 AM
Γεια σας, η ιστιοσελιδα αυτη ειναι πολυ καλη! :bigsmile: Εχω κανει αναλυση του αστρολογικου χαρτη και διαβαζοντας αλλα θεματα που αφορουν τους οικους ειδα πως εκτος απο ζωδια, εχουν και πλανητες ομως στον χαρτη μου δεν ειχα πλανητες για ολους τους οικους. Αυτο συμβαινει γιατι δεν κανει αναλυση ολων των πλανητων η επειδη απλα δεν εχω πλανητες εκει?? :blink: Συγγνωμη αν ειναι χαζη η ερωτηση μου. Ευχαριστω

saggitar1
02-12-2009, 12:34 AM
Λακτουλα δεν εχεις πλανητες εκει!:nuts:

athinoula85
02-12-2009, 01:48 PM
Γεια σας, η ιστιοσελιδα αυτη ειναι πολυ καλη! :bigsmile: Εχω κανει αναλυση του αστρολογικου χαρτη και διαβαζοντας αλλα θεματα που αφορουν τους οικους ειδα πως εκτος απο ζωδια, εχουν και πλανητες ομως στον χαρτη μου δεν ειχα πλανητες για ολους τους οικους. Αυτο συμβαινει γιατι δεν κανει αναλυση ολων των πλανητων η επειδη απλα δεν εχω πλανητες εκει?? :blink: Συγγνωμη αν ειναι χαζη η ερωτηση μου. Ευχαριστω

Αγαπημένη μου ( στην κυριολεξία ) σοκολατίτσα! :love:

Η ερωτηση σου δεν ειναι χαζή , γιατι η άγνοια δεν θεωρειται χαζομάρα. Μην ανησυχείς που δεν έχεις πλανήτες για όλους τους οίκους. Ουτε κι εγώ έχω και είμαι μια χαρά.
Οι πλανήτες με βάση την ημερα γεννησεως μας, την ώρα και την τοποθεσία βρισκονταν σε μια συγκεκριμένη θέση. Αυτο που πρέπει να καταλάβεις και μαθαίνοντας σιγά - σίγά με αργά βηματάκια την αστρολογια , είναι πως όταν ενας οίκος είναι άδειος δεν στερείται σημασίας ή ερμηνείας. Όταν ένας οίκος είναι άδειος , θα ψάχνεις να βρείς αφου πρώτα έχεις μάθει ποιος ειναι ο κυβερνήτης του , θα ψάχνεις να βρεις σε ποιόν οικο πηγε αυτος ο κυβερνών πλανήτης. Πρεπει να εξεταστεί και το ζώδιο του πλανήτη , αν ειναι εξωκρονιος ή προσωπικος πλανήτης , να εξετάστουν οι όψεις του με άλλους πλανητες και πολλά άλλα..

Αυτο με την σοκολατα μην το παίρνεις προσωπικά, μη παρεξηγηθουμε κιολας. Απλά όντως ειναι η αγαπημένη μου σοκολατα και δεν μπορουσα να αντισταθώ σε μια Lacta:embarrest

Μητσάκος
02-12-2009, 01:53 PM
Αγαπημένη μου ( στην κυριολεξία ) σοκολατίτσα! :love:

Η ερωτηση σου δεν ειναι χαζή , γιατι η άγνοια δεν θεωρειται χαζομάρα. Μην ανησυχείς που δεν έχεις πλανήτες για όλους τους οίκους. Ουτε κι εγώ έχω και είμαι μια χαρά.
.................................................. ..............
.................................................. ..............[/SIZE]

Πολύ σίγουρη σε βρίσκω :toung:

lactoula
02-12-2009, 02:38 PM
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας :bigsmile: Μονο σε 5 οικους απο τους 12 εχω πλανητες.

alexula
25-12-2009, 04:36 PM
παιδια γεια σας! πρωτη φορα γραφω και εχω πολλες αποριες! οταν δεν εχουμε πλανητη σε καποιο οικο τι σημαινει? και πως ερμηνευονται οι πλανητες που ειναι μεσα στους οικους μας η τα ζωδια? εχω συγχυστει! ας πουμε εγω εχω τον ηλιο μου στο 10 που ειναι παρθενος αλλα εχω και τον αρη στο 10 που ειναι λεων! τι σημαινει αυτο? ευχαριστω ¨)

παλίρροια
25-12-2009, 04:57 PM
παιδια γεια σας! πρωτη φορα γραφω και εχω πολλες αποριες! οταν δεν εχουμε πλανητη σε καποιο οικο τι σημαινει? και πως ερμηνευονται οι πλανητες που ειναι μεσα στους οικους μας η τα ζωδια? εχω συγχυστει! ας πουμε εγω εχω τον ηλιο μου στο 10 που ειναι παρθενος αλλα εχω και τον αρη στο 10 που ειναι λεων! τι σημαινει αυτο? ευχαριστω ¨)

:bigsmile:Γειά σου και Χρόνια πολλά! Καλως ήρθες!:bigsmile: Εσύ έχεις ένα σωρό απορίες και εγώ δεν ξέρω απο που να αρχίσω αν και απειρη του είδους!:laugh:
Λοιπόν απο τα λίγα που ξέρω το να μην έχεις πλανήτη σε έναν οίκο δεν σημαίνει τίποτα για αρχή. Νομίζω πως πρέπει να διαβάσεις τα πολύ βασικά αρθρα κατα αρχήν τι σημαίνουν οι οίκοι, να είσαι σίγουρη για τα ζώδια που βρίσκονται στους οίκους σου (ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ) ιδιότητες των πλανητών, τα εχεις διαβάσει αυτά?, και μετα όψεις κ.λ.π που νομίζω πως κάποιο έμπειρο μέλος πιθανόν να σε βοηθήσει. Δεν είχα την πρόθεση να σε μπερδέψω ,πάντως εγώ ακόμη εκεί βρίσκομαι!:laugh:

alexula
25-12-2009, 08:13 PM
γεια και παλι χρονια πολλα κι ευτυχισμενα οτι ποθειτε ολοι ευχομαι να γεννηθει με τη γεννηση του χριστου ¨) τα χω διαβασει αυτα αλλα και παλι δεν καταλαβαινω μαλλον θελω παραπανω μελετη, ευχαριστω παντως πολυ να σαι καλα χχχχχχχ

anemos77
25-01-2010, 12:36 PM
Να ρωτησω και εγω κατι με την σειρα μου το ότι έχω αυτην την εποχη στον 5ο οίκο μου τον Πλουτωνα τι σημαινει? Που πρεπει να ψαξω σας ευχαριστω

vikou
25-01-2010, 01:00 PM
Να ρωτησω και εγω κατι με την σειρα μου το ότι έχω αυτην την εποχη στον 5ο οίκο μου τον Πλουτωνα τι σημαινει? Που πρεπει να ψαξω σας ευχαριστω

Στις ετήσιες προβλέψεις για τον Παρθένο εδώ (http://www.myhoroscope.gr/113-%E5%F4%DE%F3%E9%E5%F2-%EC%E7%ED%E9%E1%DF%E5%F2-%F0%F1%EF%E2%EB%DD%F8%E5%E9%F2/9127-%F0%E1%F1%E8%DD%ED%EF%F2-2010-%E5%F4%DE%F3%E9%E5%F2-%F0%F1%EF%E2%EB%DD%F8%E5%E9%F2.html#post91097)

Σου παραθέτω πιο κάτω ένα απόσπασμα από το πιο πάνω άρθρο

'Ο Πλούτωνας έχει ήδη περάσει στον πέμπτο σας οίκο όπου και θα παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια, επηρεάζοντας προς το παρόν μόνο εσάς που έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο. Οι αλλαγές στην συναισθηματική σας ζωή γίνονται με αργές διαδικασίες που πολλές φορές είναι επίπονες καθώς θέλετε να ξεριζώσετε στην κυριολεξία οτιδήποτε ανούσιο, επιφανειακό ή φθαρμένο υπάρχει στην ερωτική σας ζωή. Η ένταση και το πάθος δεν θα σας λείψουν και καλό θα ήταν να μην σας παρασύρουν σε ακραίες συμπεριφορές. Για πολλούς από σας ίσως προκύψει και το τέλος μιας σχέσης και το ξεκίνημα ενός καινούργιου έρωτα. Το Ταυ τετράγωνο που θα σχηματίσει με τον Δία και τον Κρόνο, φέρνει εντάσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα που ίσως οφείλονται σε διαφωνίες σχετικά με οικονομικούς χειρισμούς.'

μανταλένα
26-01-2010, 11:04 AM
Καταρχήν ευχαριστώ..!:bigsmile: όλους όσους.., ιδιοτελείς και μη.., μοιράζονται τη γνώση τους και την εμπειρεία τους με τους υπόλοιπους.! Ακολούθως, έχω ίσαμε μερικές εκατοντάδες ερωτήσεις :wacko:όπως π.χ ο ¶ρης στο γενέθλιο είναι στον Αιγ.-2ο οίκο, στο προοδευτικό είναι στον 8ο Λέων, στο ετήσιο στο 12ο...και πάει λέγοντας για όλους τους πλανήτες. Εμείς οι έχοντες πιπίλα και κατέχοντες πάνες.. στην αστρολογία πως ιεραρχούμε, πως συνθέτουμε..! Καμιά ανάλυση για τους οίκους της σεληνιακής επιστροφής..; Σε άρθρο σας διάβασα πως στον 1ο ας πούμε τη βλέπεις για την πάρτη σου και στον 6ο τα παίζεις ψυχολογικά.. στους υπόλοιπους.;Και τι σημαίνει η σύμπτωση οίκων σελην. & γενεθ....Μπράβο υπομονή..! το διάβασες όλο..!:love:

gold soul
18-04-2010, 10:03 PM
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελπίζω η ερώτηση που ακολουθεί, να μην ξεπεράσει το επίπεδο ανοησίας των προί΄γούμενων ερωτήσεων μου:embarrest)

Έχουμε έναν πλανήτη πχ. τη Σελήνη στον Κριό, στον 3ο οίκο, με ακμή του 3ου στους Ιχθύες.. Η Σελήνη πώς θα εκφραστεί; Μέσω του ζωδίου της ακμής; Με μια πρόσθετη απόχρωση του Κριού; Δηλαδή ποιό ζώδιο έχει την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη; Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο πλανήτης ή η ακμή του οίκου; Φαντάζομαι και τα δυο ζώδια θα παίζουν ρόλο αλλά ποιο έχει την μεγαλύτερη επιρροή θέλω να μάθω..

Όποιος θέλει..
:bigsmile::bigsmile:

paraskeyh
18-04-2010, 10:49 PM
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελπίζω η ερώτηση που ακολουθεί, να μην ξεπεράσει το επίπεδο ανοησίας των προί΄γούμενων ερωτήσεων μου:embarrest)

Έχουμε έναν πλανήτη πχ. τη Σελήνη στον Κριό, στον 3ο οίκο, με ακμή του 3ου στους Ιχθύες.. Η Σελήνη πώς θα εκφραστεί; Μέσω του ζωδίου της ακμής; Με μια πρόσθετη απόχρωση του Κριού; Δηλαδή ποιό ζώδιο έχει την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη; Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο πλανήτης ή η ακμή του οίκου; Φαντάζομαι και τα δυο ζώδια θα παίζουν ρόλο αλλά ποιο έχει την μεγαλύτερη επιρροή θέλω να μάθω..

Όποιος θέλει..
:bigsmile::bigsmile:
Αν και είμαι σχετικά πρωτάκι το ζώδιο της σελήνης μετράει για την σελήνη καθώς και ο οικος και οι όψεις που κάνει με άλλους πλανήτες δηλαδή η ακμή του οίκου μετράει για τον οικο όχι για την σελήνη οπότε αν θες να δεις τι γίνεται με τον 3ο οίκο εξετάζεις την σελήνη αλλά και τον κυβερνήτη του ζωδίου που βρίσκεται στην ακμή του.Αν έχω κάνει λάθος διορθώστε με αλλά νομίζω οτι στο περίπου ετσι πάει:unsure:

gold soul
18-04-2010, 11:17 PM
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση..Δηλαδή μου λες ότι το ζώδιο της ακμής μετράει μόνο για τον οίκο και όχι για τον πλανήτη που βρίσκεται μέσα στον οίκο;; Δεν ξέρω.. αλλά δε νομίζω κιόλας να είναι έτσι.. Αν έπρεπε να υποθέσω, θα έλεγα ότι το ζώδιο που βρίσκεται ο πλανήτης έχει τη μεγαλύτερη επιρροή αλλά παίρνει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό και από το ζώδιο της ακμής. Αυτό που ρωτάω ουσιαστικά είναι ποια η επίδραση των δυο ζωδίων στον πλανήτη. Αφού λοιπόν καμία από τις δυο μας δεν είναι σίγουρη, ας περιμένουμε μήπως πάρουμε μια πιο κατατοπιστική απάντηση..:σφύριγμα

Δείμων
19-04-2010, 12:00 AM
Ερώτηση: Τι σημαίνει το ζώδιο, τι σημαίνει ο οίκος, τι σημαίνει ο πλανήτης. :toung:

gold soul
19-04-2010, 12:15 AM
Ερώτηση: Τι σημαίνει το ζώδιο, τι σημαίνει ο οίκος, τι σημαίνει ο πλανήτης. :toung:

Λοιπόν, ο πλανήτης είναι η ενέργεια η οποία εκφράζεται με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μέσα στον οίκο που βρίσκεται.. Δηλαδή πλανήτης=ενέργεια, ζώδιο=τρόπος έκφρασης, οίκος=πεδίο έκφρασης της ενέργειας:bigsmile:

Α!! Δηλαδή θες να μου πεις ότι ο πλανήτης εκφράζεται μόνο μέσα από το ζώδιο που βρίσκεται κ δεν έχει σχέση με το ζώδιο της ακμής στο παράδειγμα που έδωσα πριν;; ή όχι;; Απάντησε μου γιατί έχω ήδη αρχίσει να κάνω σενάρια..

Δείμων
19-04-2010, 12:32 AM
¶ρα, απάντησες στον εαυτό σου :) Η Σελήνη στον Κριό θα δώσει «ανυπόμονο» συναισθηματικό κόσμο, ο τρίτος επιθετική επικοινωνία, και ο Ιχθύς ευαισθησία στην επικοινωνία αυτή.

popininja
19-04-2010, 01:09 AM
¶ρα, απάντησες στον εαυτό σου :) Η Σελήνη στον Κριό θα δώσει «ανυπόμονο» συναισθηματικό κόσμο, ο τρίτος επιθετική επικοινωνία, και ο Ιχθύς ευαισθησία στην επικοινωνία αυτή.

Ευαισθησία, ανυπομονησία και επιθετική επικοινωνία?:nuts:
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του!!!:bigsmile:

Αν έχουμε Ήλιο στον Σκορπιό στον 12ο με ακμή στο Σκορπιό
αντλούμε πληροφορίες και από τον Πλούτωνα?
Και αν ναι τι μας δείχνει αν βρίσκεται στον 1ο οίκο?
Κάποιον ολοσδιόλου πλουτώνιο χαρακτήρα?

scorpio_
19-04-2010, 02:53 PM
Μιά που μιλάτε για τον 5ο οίκο κάπιοι "ειδικοί" είπαν ότι έχει σχέση με την απόκτηση παιδιών αλλά δεν βλέπω κάτι σχετικό με αυτό στην ερμηνεία σας! Το πρωτο πράγμα που πρέπει να εξηγείσετε στα μέλη σας είναι ότι οι αναλύσεις αυτές πέραν του ότι είναι κοινότυπες(σχετικά με την διεύλευση του Πλούτωνα στον 5ο οίκο) δεν έχουν την ίδια ισχύ σε όλα τα άτομα και βασικά εξαρτάται από την τοποθέτηση του πλανήτη στο ωροσκόπιο τους και επίσης η επίδραση του είναι μακροχρόνια και επομένως μπορεί να μην γίνει καν αισθητή.Σε ότι αφορά την ανάλυση σας φυσικά ισχύει λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες συνιστώσες.:suspiciou

Μητσάκος
19-04-2010, 03:18 PM
Μιά που μιλάτε για τον 5ο οίκο κάπιοι "ειδικοί" είπαν ότι έχει σχέση με την απόκτηση παιδιών αλλά δεν βλέπω κάτι σχετικό με αυτό στην ερμηνεία σας! ......
........................................
.......................................

Ποιος μιλάει για τον 5ο :wacko:

Δείμων
19-04-2010, 04:15 PM
Αν έχουμε Ήλιο στον Σκορπιό στον 12ο με ακμή στο Σκορπιό
αντλούμε πληροφορίες και από τον Πλούτωνα?
Και αν ναι τι μας δείχνει αν βρίσκεται στον 1ο οίκο?
Κάποιον ολοσδιόλου πλουτώνιο χαρακτήρα?

Toν πλουτώνιο χαρακτήρα θ τον δώσουν πολλοί πλανήτες στον 8 (οίκος του Σκορπιού ο οποίος Σκορπιός κυβερνάται από τον Πλούτωνα) καθώς και ένας «ενισχυμένος» Πλούτο γενικότερα από όψεις και ειδικότερα από σημαντικά τετράγωνα.. Με έναν απλό :pleasantry: ήλιο στον Σκορπιό ή Σκορπιό Ωροσκόπο δεν μπορούμε να μιλάμε για Πλουτωνειάδες αλλά για Σκορπίτιδες. Υπάρχει διαφορά - αλλοιώς Δίδυμοι κ Παρθένοι π.χ. που έχουν τον ίδιο κυβερνήτη, τον Ερμή, θα ήταν όμοιοι.

Γενικότερα, υπάρχουν μέθοδοι που μπορείς να βρεις τον κυβερνήτη του Ωροσκοπίου σου άρα και το ποιόν του, όμως είναι αρκετά πολύπλοκες.

popininja
19-04-2010, 05:14 PM
Toν πλουτώνιο χαρακτήρα θ τον δώσουν πολλοί πλανήτες στον 8

Ευχαριστώ Δείμων (τι ωραίο nickname).:bigsmile:
Σε ένα χάρτη έχω δει οι μισοί πλανήτες να βρίσκονται
στον 1ο οίκο και οι άλλοι μισοί στον 12ο... ¶ντε να ξεφεύγει και κανένας...
Αυτό συμπερασματικά και μεταξύ άλλων παραγόντων σημαίνει ότι ο Κριός και ο Ιχθύς
είναι δύο στοιχεία που δίνουν αρκετά από τα χαρακτηριστικά τους στον κάτοχο του χάρτη
πέρα από το σε ποιο ζώδιο έχουμε τον κάθε πλανήτη.

popininja
19-04-2010, 05:23 PM

:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:: laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

scorpio_
19-04-2010, 06:46 PM
Από ότι βλέπω δεν εφαρμόζονται οι κανόνες που ισχύουν για τα post και υποβάλλονται συνέχεια προσωπικές ερωτήσεις για πλανήτες στους οίκους κτλ. Με τις απαντήσεις σας όμως (οι αστρολογοι) δεν τους παροτρύνετε να διαβάσουν άρθρα που είναι αρκετά εδώ και να προβληματιστούν από μόνοι τους αλλά ζητούν την εύκολη λύση με τον τύπο της απορίας.Είναι αυτός ο σκοπός της συζήτησης εδώ? Συγνώμη αλλά με τον τρόπο αυτό μπερδεύονται περισσότερο και δεν τους βοηθάει να καταλάβουν αστρολογία παρά μόνο επιφανειακά.Αυτό δείχνουν και οι περισσότερες απαντήσεις τους.:toung:

Δείμων
19-04-2010, 06:56 PM
...οι μισοί πλανήτες να βρίσκονται
στον 1ο οίκο και οι άλλοι μισοί στον 12ο... ¶ντε να ξεφεύγει και κανένας...
Αυτό συμπερασματικά και μεταξύ άλλων παραγόντων σημαίνει ότι ο Κριός και ο Ιχθύς
είναι δύο στοιχεία που δίνουν αρκετά από τα χαρακτηριστικά τους στον κάτοχο του χάρτη
πέρα από το σε ποιο ζώδιο έχουμε τον κάθε πλανήτη.

Σωστά.
Κριός = το εγώ, ηγετικότητα, ορμή, ιδιοτέλεια, προβολή, ακαμψία, απεχθάνεται τον περιορισμό, κεφάλι. Ο Ωροσκόπος δηλαδή :)
Ιχθείς = το υπηρετείν, ανίσχυρη θέληση, παθητικότητα, ευαισθησία, λατρεύει τον περιορισμό, πέλματα.

Για την ακρίβεια, στον παραπάνω χάρτη δίνουν τα χαρακτηριστικά τους ο ¶ρης και ο Ποσειδώνας. Πού και πώς, είναι το ιερό δισκοπότηρο της αστρολογίας - η σύνθεση.

Fotini Christodoulou
19-04-2010, 07:04 PM
Από ότι βλέπω δεν εφαρμόζονται οι κανόνες που ισχύουν για τα post και υποβάλλονται συνέχεια προσωπικές ερωτήσεις για πλανήτες στους οίκους κτλ. Με τις απαντήσεις σας όμως (οι αστρολογοι) δεν τους παροτρύνετε να διαβάσουν άρθρα που είναι αρκετά εδώ και να προβληματιστούν από μόνοι τους αλλά ζητούν την εύκολη λύση με τον τύπο της απορίας.Είναι αυτός ο σκοπός της συζήτησης εδώ? Συγνώμη αλλά με τον τρόπο αυτό μπερδεύονται περισσότερο και δεν τους βοηθάει να καταλάβουν αστρολογία παρά μόνο επιφανειακά.Αυτό δείχνουν και οι περισσότερες απαντήσεις τους.:toung:

Aγαπητέ scorpio_ ,

Απο ότι βλέπω κι εσείς δεν διαβάσατε το επισημασμένο της ενότητας:bigsmile:Ερωτήσεις και απορίες που αφορούν σε τέτοια θέματα, συγκεκριμένες θέσεις και όψεις για παράδειγμα επιτρέπονται και απαντώνται απο όσα μέλη γνωρίζουν και έχουν την διάθεση και χρόνο να απαντήσουν.

Το αν κάποιο μέλος μπερδευτεί απο την άλλη πλευρά, δεν θα οφείλεται στις απαντήσεις καθεαυτές αλλά στην έλλειψη γνώσεων του πάνω στο θέμα που θέτει. Πάντοτε λοιπόν - όπως και εδώ αν διαβάσετε την συζήτηση- παροτρύνουμε τα μέλη μας να διαβάσουν τα άρθρα που υπάρχουν στο σάιτ ώστε να αποκτήσουν μία επαφή με το αντικείμενο και έπειτα να θέτουν τις όποιες απορίες τους.

Ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας, αν και όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν απαραίτητη και ελπίζουμε στην ουσιαστικότερη συμμετοχή σας στο φόρουμ, με απαντήσεις και απόψεις στις απορίες των μελών μας, ή ακόμα και με δικές σας απορίες.:bigsmile:

Φιλικά,
Φωτεινή

Δείμων
19-04-2010, 07:10 PM

Jack μέσα από τα παραδείγματα προσπαθούμε να δείξουμε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο μελετητής και τη συλλογιστική που ακολουθεί η αστρολογία. Αν βάζουμε λίγο νερό στο κρασί μας, είναι επειδή όλοι ξεκινάμε από τον προσωπικό ή κάποιο πολύ γνωστό μας χάρτη όπου τις εξηγήσεις μπορούμε να τις αντιληφθούμε άμεσα σαν πιο οικείες και βιωμένες. ¶λλωστε το να εξηγήσεις περιληπτικά μία όψη οίκο κλπ. δεν νομίζω να συνιστά προσωπική ανάλυση. Τώρα το αν θέλει ή μπορεί να εμβαθύνει κάποιος και πόσο δεν είναι στο χέρι κανενός αστρολόγου ή δάσκαλου να το επιβάλλει, παρά του ίδιου του ανθρώπου. Τα μέλη που έχουν τη θέληση κ την ικανότητα να το κάνουν τα παρακολουθούμε και τα βοηθάμε ανάλογα. Δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια, και μία εντελώς ακαδημαϊκή αντιμετώπιση μπορεί να αποτρέψει στην αρχή κάποιον/αν που θα έχει τα φόντα για μια καλή πορεία.

Edit: Με πρόφτασε η roadrunner. Τιμώντας το nick της φυσικά, γιατί το δικό μου... (^ο^)==p

gold soul
19-04-2010, 09:38 PM

Γκούχου!! Γκούχου!! Με συγχωρείτε αλλά πνίγηκα..:dizzy: Έχω μια ερώτηση σχετική με τον 5ο.. σε γενικές γραμμές εκφράζει την δημιουργία, την ευχαρίστηση, τις ερωτικές σχέσεις, τα παιδιά αλλά και τη σχέση των γονιών με τα παιδιά.. επίσης έχω δει κάποιες αναφορές ότι σχετίζεται και με τον πατέρα, ενώ σε κάποιες άλλες αναφορές, ότι ο πατέρας σχετίζεται και με τον 10ο.. μπορεί κάποιος να μου το ξεκαθαρίσει;(το θέμα πατέρας) Αυτά για τον οίκο.. Τώρα για τον πλανήτη στον οίκο.. Ένας ¶ρης στον 5ο οίκο, στον Υδροχόο, θα μπορούσε να δείξει μια έντονη τάση προς τον κίνδυνο ;; Ή και στον τζόγο;;;

:bigsmile:

Δείμων
19-04-2010, 10:17 PM
Ο 5 είναι ο οίκος του Ήλιου και του Λέοντα. Από αυτή την άποψη μπορείς να τον εκφράσεις σαν την πατρική παρουσία όχι όμως σαν εκείνη του 10 - Κρόνος Αιγόκερως, που είναι η πατριαρχική//εξουσιαστική (και κατά συνέπεια μητριαρχική εάν η μητέρα ήταν η κυρίαρχη φιγούρα στην οικογένεια), αλλά σαν τον πατέρα που καθοδηγεί, συμβουλεύει, παίζει, βοηθάει στην ανάπτυξη (Ωπ! δημιουργία!) της προσωπικότητας του παιδιού :) Τώρα εκεί μπορεί να παίξει και λίγο Οιδιπόδειο εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν. (Απ! έρωτας!!)

Όσο για τον πλανήτη... Αφού ο 5 είναι ο οίκος των απολαύσεων κ της φυσικής ενέργειας, είναι λογικό η ορμή ενός ¶ρη να τα κάνει όλα εκεί μέσα... αμέρικαν μπαρ. Το ίδιο όμως και τις σχέσεις..

paraskeyh
19-04-2010, 10:23 PM
Καταρχήν θέλω να πω και εγώ με την σειρά μου οτι αν δεν βοηθούν οι απαντήσεις και οι καθοδηγήσεις που μας δίνουν εδώ τότε από που θα τις πάρουμε αγαπητέ Jack;Εγώ παιδιά πιστεύω οτι η βοήθεια που πέρνουμε εδώ είναι πολύ και είναι από τα μοναδικά site που προωθούν με τον καλύτερο τρόπο την αστρολογία.Τώρα από κει και πέρα το κατα πόσο θα ψάξει κανείς και θα μελετήσει είναι στην δική του κρίση καθαρά.Και άλλωστε όπως ειπώθηκε παραπάνω αν όχι όλοι μας οι περισσότεροι με γνώμονα τον εαυτό μας ή κάποιον που μας ενδιαφέρει ρωτάμε ιδίως όταν ειμαστε αρχάριοι.Μα είναι φυσιολογικό γιατί έτσι μπορούμε να επαληθεύσουμε καλύτερα κάποια πράγματα.Φιλικά:nana1:

Μητσάκος
20-04-2010, 09:06 AM
Γκούχου!! Γκούχου!! Με συγχωρείτε αλλά πνίγηκα..:dizzy: Έχω μια ερώτηση σχετική με τον 5ο.. σε γενικές γραμμές εκφράζει την δημιουργία, την ευχαρίστηση, τις ερωτικές σχέσεις, τα παιδιά αλλά και τη σχέση των γονιών με τα παιδιά.. επίσης έχω δει κάποιες αναφορές ότι σχετίζεται και με τον πατέρα, ενώ σε κάποιες άλλες αναφορές, ότι ο πατέρας σχετίζεται και με τον 10ο.. μπορεί κάποιος να μου το ξεκαθαρίσει;(το θέμα πατέρας) Αυτά για τον οίκο.. Τώρα για τον πλανήτη στον οίκο.. Ένας ¶ρης στον 5ο οίκο, στον Υδροχόο, θα μπορούσε να δείξει μια έντονη τάση προς τον κίνδυνο ;; Ή και στον τζόγο;;;

:bigsmile:

Ο 5 είναι ο οίκος του Ήλιου και του Λέοντα. Από αυτή την άποψη μπορείς να τον εκφράσεις σαν την πατρική παρουσία όχι όμως σαν εκείνη του 10 - Κρόνος Αιγόκερως, που είναι η πατριαρχική//εξουσιαστική (και κατά συνέπεια μητριαρχική εάν η μητέρα ήταν η κυρίαρχη φιγούρα στην οικογένεια), αλλά σαν τον πατέρα που καθοδηγεί, συμβουλεύει, παίζει, βοηθάει στην ανάπτυξη (Ωπ! δημιουργία!) της προσωπικότητας του παιδιού :) Τώρα εκεί μπορεί να παίξει και λίγο Οιδιπόδειο εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν. (Απ! έρωτας!!)

Όσο για τον πλανήτη... Αφού ο 5 είναι ο οίκος των απολαύσεων κ της φυσικής ενέργειας, είναι λογικό η ορμή ενός ¶ρη να τα κάνει όλα εκεί μέσα... αμέρικαν μπαρ. Το ίδιο όμως και τις σχέσεις..

Απλώς να συμπληρώσω ότι παίζουν πολύ΄μεγάλο ρόλο και οι όψεις που σχηματίζει ο ¶ρης (για τον αν θα περιορίζονται οι ιδιότητές του ή θα εκφράζονται πιο ελεύθερα, όποιες και αν είναι αυτές, "καλές" ή "κακές"), όπως ρόλο παίζει και το ζώδιο, που στην προκειμένη ενισχύει την αντισυμβατική συμπεριφορά, κάνει το άτομο κάποιες φορές ακατανόητο στους άλλους, δυναμώνει την ατομικότητα και αφαιρεί κάμποσο από το συναίσθημα :bigsmile:

la_luna
20-04-2010, 11:07 AM
Παρόλου που διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα αναφέρετε, εξακολουθώ να μπερδεύομαι πολύ με τη λειτουργία των πλανητών στους οίκους... :dizzy:

Ένα παράδειγμα:
Ένας ¶ρης στον Τοξότη και στον 5ο (ακμή οίκου στον Σκορπιό) σημαίνει ότι το άτομο στα θέματα του 5ου (ή στα θέματα του ¶ρη?) εκφράζεται ως Τοξότης με λίγο από Σκορπιό ή θα πρέπει να δούμε και το ζώδιο του Ήλιου του, αφού ο Ήλιος είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 5ου; Ο Δίας ως κυβερνήτης του Τοξότη θα παίξει ρόλο στην ερμηνεία;

Και αν θέλουμε επιπλέον πληροφορίες, ποιες όψεις λαμβάνουμε υπόψη μας; Του ¶ρη γενικά, του Δία (ως κυβερνήτη του Τοξότη), του Πλούτωνα (ως κυβερνήτη της ακμής του οίκου) ή του Ήλιου (ως φυσικού κυβερνήτη του οίκου);

Συγγνώμη για τις πολλές (και ανόητες) ερωτήσεις, αλλά έχω μια τρικυμία εν κρανίω στο θέμα....:blink:

:love::love:

Μητσάκος
20-04-2010, 12:10 PM
Παρόλου που διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα αναφέρετε, εξακολουθώ να μπερδεύομαι πολύ με τη λειτουργία των πλανητών στους οίκους... :dizzy:

Ένα παράδειγμα:
Ένας ¶ρης στον Τοξότη και στον 5ο (ακμή οίκου στον Σκορπιό) σημαίνει ότι το άτομο στα θέματα του 5ου (ή στα θέματα του ¶ρη?) εκφράζεται ως Τοξότης με λίγο από Σκορπιό ή θα πρέπει να δούμε και το ζώδιο του Ήλιου του, αφού ο Ήλιος είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 5ου; Ο Δίας ως κυβερνήτης του Τοξότη θα παίξει ρόλο στην ερμηνεία;

Και αν θέλουμε επιπλέον πληροφορίες, ποιες όψεις λαμβάνουμε υπόψη μας; Του ¶ρη γενικά, του Δία (ως κυβερνήτη του Τοξότη), του Πλούτωνα (ως κυβερνήτη της ακμής του οίκου) ή του Ήλιου (ως φυσικού κυβερνήτη του οίκου);

Συγγνώμη για τις πολλές (και ανόητες) ερωτήσεις, αλλά έχω μια τρικυμία εν κρανίω στο θέμα....:blink:

:love::love:
Αρχικά, θα σου έλεγα να διαβάσεις τα ποστ από το νο 12 έως και το 17 αυτού του θέματος.

Στη συνέχεια, ότι πρώτα ελέγχουμε τον κυβερνήτη του Οίκου (τον Πλούτωνα εν προκειμένω) και στη συνέχεια τους πλανήτες που ενδεχομένως υπάρχουν στον συγκεκριμένο Οίκο.
Το ζώδιο της ακμής του καθενός Οίκου είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον Οίκο και δευτερευόντως το ζώδιο που υπάρχει μέσα σε αυτόν, επειδή η ακμή του Οίκου (η αρχή του δηλαδή) είναι και το πιο ισχυρό του σημείο :bigsmile:

gold soul
20-04-2010, 03:01 PM
Απλώς να συμπληρώσω ότι παίζουν πολύ΄μεγάλο ρόλο και οι όψεις που σχηματίζει ο ¶ρης (για τον αν θα περιορίζονται οι ιδιότητές του ή θα εκφράζονται πιο ελεύθερα, όποιες και αν είναι αυτές, "καλές" ή "κακές"), όπως ρόλο παίζει και το ζώδιο, που στην προκειμένη ενισχύει την αντισυμβατική συμπεριφορά, κάνει το άτομο κάποιες φορές ακατανόητο στους άλλους, δυναμώνει την ατομικότητα και αφαιρεί κάμποσο από το συναίσθημα :bigsmile:

Ναι και απ'όσο φαντάζομαι, αν παίζει και καμία όψη Ερμή Ουρανού, θα δένει καλύτερα η συνταγή, με αυτόματες λειτουργίες.. υπό συνθήκες πάντα βέβαια.. Συναίσθημα περιορισμένης ευθύνης:bigsmile::bigsmile: